בית המקדשהודעה

איך אתם מתארים את בית המקדש השלישי?

כמו פעם או משודרג עם הכלים הטכנולוגיים של היום?

בוודאימלח ופלפל
שעם שיפורים טכנולוגיים. הרב מרדכי אליהו זצוקל דיבר על כך פעם
אבל בדמיון שלך אתה מדמיין את זה ככה?הודעה

כשאני מסתכלמלח ופלפל
בתמונה כללית אני מדמיין כמו הציורים שיש. אבל כששאני נכנס לפרטים אז כן. למשל יש היום טכנולוגיות של שחיטה או רצפה מחוממת (דוגמה שהרב אליהו זצוקל נתן). או פלזמות שמציגות זמני היום וכדומה. לדעתי מבורך.
כמובן שזה לא ישנה דבר מההלכות אלא רק כדי לשפר ולייעל
כמו פעםekselion

אני לא מדמיינת את בית המקדשחופשיה לנפשי
לפי איך שזה נראה הוא ירד מהשמיים
לפי ההיגיון שלי אנחנו צריכים לבנות אותו
מה פתאום לבנות?פשוט אני..

הגר"מ בן דוד שליט"א קבע במפורש שמשמים בית מקדש יירד בנוי באש

לרגע רציתי לשאול מי זה ואז קלטתיחופשיה לנפשי
אני בדעה הריאלית עד פסימית שזה לא יקרה בימינו
איפה הפאנץ' שלא הבנתי?בינייש פתוח
מה המשחק מילים בנוגע לגר"מ בן דוד?
הגאון רבי מרדכי בן דודחופשיה לנפשי
אני ממש מצטער בינייש פתוח
איך כופר שכמוני שומע בעיקר מוזיקת פופ או גלגלצ ולא מכיר יותר מידי זמרים חסידים 😣
גם אני לא, לא מיוזמתי לפחותחופשיה לנפשי
אז איך עלית על הפאנץ'??בינייש פתוח
זכרונות ילדותחופשיה לנפשי
^^^

לדמיין אותו מודרני וטכנולוגי מוריד לי מהקדושה שלו

אני מאוד ממליץ לך אחרי הקורונה ללכת לכותל לאתר "מבט אל העבר"די שרוט

שזה משקפיים תלת מימדיות שמראות את בית המקדש בגודל מלא וטבעי ב 360 מעלות. את ממש צועדת בפנים. יחד עם שירת הלווים. זה פשוט מדהים כמה מוחשי את יכולה להרגיש את בית המקדש באמצעות המשקפיים האלו.

אני מאוד התרשמתי מזה.

מה? איפה זה נמצא?הודעה

קשור למכון המקדש איכשהו?

לא. זה שייך למנהרות הכותל. תכתוב בגוגל "מבט אל העבר"די שרוט

עכשיו בגלל הקורונה בטח סגור, לא בדקתי. אבל אטרקציה שווה.

וואו ראיתי טריילר כזההודעה

נראה מדהים!

כן זה מקסים מאוד. אני עם כל המחסור בדוסיות שבי, התרגשתידי שרוט

זה לא דוסי, זה יהודי! הודעה

אצלי העניין של הר הבית ובית המקדש זה באמת מצד הלאומיותדי שרוט

ולא מצד הדוסיות.

אני הרבה יותר לאומי מאשר שאני דתי.

מז"א?הודעה

מאיזה מקום זה לאומי דווקא? במה זה מתבטא?

התפיסה האישית שלידי שרוט

כמובן שהכל נשאב מהדת בסופו של דבר. אבל אצלי הרגש הלאומי של ארץ ישראל, והמרחק הרב שהעם הזה עבר על כל תלאותיו ועל הפלא שבו והיופי שבו פשוט גורם לי מאוד לאהוב את הציונות ואת כל מה שקשור לכמיהה לבית המקדש.

לאו דווקא מהמקום של "ועשו לי מקדש ושכנתי בתוכם".

וגם פחות מהמקום של "הלכות בית הבחירה".

יותר מבט אישי שלי. אני אפילו לא יודע איך להסביר את זה.

זה יותר כזה מקום ששם את הלאומיות והשאיפה להיות "אור לגויים".

אני מתרגש הרבה יותר מחילונים שעולים להר הבית מאשר שדתיים עולים להר הבית.

נו אבל השורש הוא אותו שורשהודעה

זה רגש יהודי שקיים בכולם, גם בחילונים.

אי אפשר לא להתרגש או להרגיש משהו מיוחד כשמגיעים לכותל, גם אם האדם הזה לא שומר תורה ומצוות.
זאת מן גאוות יחידה אולי, רגש לאומי ששייך לכולם.
גם אם אני לא מגדירה את עצמי הכי ציונית אני יכולה להתרגש מזה כמו החילוני כי זה אולי אחד הדברים היחידים שמשותפים לכל העם הזה בלי שום מחיצות.
אז אפשר לקרוא לזה בשם אחר, אבל אלה רגעים שמבינים שבסוף למרות כל ההבדלים והמחיצות-כולנו שורש אחד והשורש הזה מתגלה בעיקר במקומות האלה- בירושלים, כשעולה הרגש היהודי.
לא יודעת להסביר את זה אבל זה משהו מדהיא שבאמת קורה אצל כולם ברמה כזו או אחרת, גם אם לא מבטאים את זה ישר.

נכון מאודדי שרוט

אבל יותר מהכל אני מתפעם מ"היהודי החדש".

היהודי עובד האדמה.

היהודי הלוחם.

היהודי שמרגיש שכלו הימים של לקבל מכות לקבל את הדין בהכנעה והשפלה. שנגמרו הימים של הובלה כצאן לטבח.

היהודי שמוביל את תרבותו ומורשתו בגאון ולא בהסתר.

כמו זה לדוגמא

אלכסנדר זייד – ויקיפדיה

זה בעצם גם "היהודי העתיק"נוגע, לא נוגע
ג' האבות. יוסף, יהודה, שמעון ולוי.
משה, דוד ועוד.
מהם גם לומדים שלאומיות ודת כרוכות יחד. שאין באמת הפרדה בין דתי ללאומי. בלי לאומי זה לא באמת דתי ובלי להיות דתי הלאומיות יושבת רק על משהו אנושי בר חלוף.
חח זה יהודי של גאולה הודעהאחרונה

כמו שבאמת צריך להיות וקצתשכחנו בגלות..

עם כלביא יקום וכו'..

אבל כן הבנתי את העיקרון

האמת יש בזה משהוהודעה

קשה לתאר את זה ממש קדוש עם ריבוי טכנולוגיה לפחות כמו שזה היום..

כאילו, אולי בדברים מסויימים זה לא קיצוני ואפילו תורם ומקל על החיים אבל יש דברים שזה מאבד את האותנטיות קצת

יפה≠קדוש 🤷🏻‍♀️חופשיה לנפשי
וול אז היה יצר ע"ז מטורף🤷🏻‍♀️חופשיה לנפשי
בוודאי עם שיפוריםrivki
רצפה עם חימום, מים, חשמל, גישה לנכים...

אני לא חושבת ברצינות שהיום צריך להאיר עם לפידים וכו
יש דברים שאי אפשר הלכתית לשנות, כמו: מדרגות נעות למזבחחסדי הים
או לשנות צורה של כלים מסוימים.
אבל ברור שיהיו שם שכלולים טכנולוגים שדווקא יעזרו בפיתרון בעיות הלכתיים וישכללו את המקדש.
לדעתיבינייש פתוח
כמעט לא יהיה הבדל. המנורה חייבת לדלוק בשמן זית זך ואי אפשר לשאוב מים מבחינה הלכתית (מבחינת טומאה וטהרה) כדי ליטול ידיים, ולא בטוח שיהיה מותר להשתמש במכשירים חשמלים בשבת כמו שהדליקו אש לדוגמא, אבל בדברים אחרים אפשר למצוא הבדלים. אפשר לשים מסכים (במקום לוח מודעות) ולהאיר מבחוץ עם פלורוסנטים. אבל אלה יהיו הבדלים מינורים לעומת העבודה היומיומית המתוארת במקורות.
כן האמת שזה הגיוניהודעה

מעניין לראות איך בפועל זה יהיה ואיזה המצאות יוציאו לבאי בית המקדש.. (:

אני מתאר אותו כמו פעם...מבקש אמונה

הישן והטוב.

(אם כי כמובן שאני בעד שנניח יהיה חימום, או רמקולים כדי להכריז דברים.

אבל לא טכנולוגיה שתעשה דברים במקומנו או תתפוס את תשומת הלב שלנו)

שמעתי כמה פעמיםשום וחניכה

את הרב מרדכי אליהו זצ"ל אומר שתשתלב במקדש העתידי כל קידמת הטכנולוגיה. ואם אני לא טועה, הוא הסמיך את חידושו על הביטוי השגור ש"בית המקדש ירד בנוי ומשוכלל".

אני מאמין שאם כבר יהיה בית מקדש, אין מעצור לה' לעשותו משוכלל וגם לשמור על הוד הקדומים שיחפוף עליו.

נחיה ונראה.

ברור!שושיאדית
זה פשוט יהיה מהמם!
אותו עיצוב, בסגנון מודרני, או עתיק של הצעקה האחרונה כזה ...
משהו יוקרתי ככה לנשמה!
למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עליאחרונה

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

שנה טובה, ברוכה, שמחה, שלווה, לכולכם כולכם כולכם!!נחלת

אמן ואמן וגם לךארץ השוקולד

שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום

אמן. גם לךנפשי תערוגאחרונה

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עליאחרונה

יש כאן אוהדי קבוצת כדורגל/כדורסל לשאלה בפרטי?צע

חיילי גבעתיאריק מהדרום

אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים

לא מכבים אש עם דלק!Nachman Wilhelmאחרונה

מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב

החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.

בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.

אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.

הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל

פיייייי סחטיין על הדשבורד. מה רבו וגו'די שרוט
לא רואים כלום מהצילום מסך שהעלתאריק מהדרום

קטן מידי.

מה הבעיה להגדיל?אני פה דברו!
היי, מזמן לא היית פה!מבולבלת מאדדדד

כי אי אפשר מהפלאפוןאריק מהדרום

בוודאי שאפשרנפשי תערוג

תעבור למצב מחשב

ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה

אפשר מהטלפוןמשה

החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.

א-אהאריק מהדרוםאחרונה

עכשיו הכל מובן.

זה בדרך אבל אתם לא יודעים את זהקפיץ

אולי יעניין אותך