עשיתי בשבוע שעבר מבחן במקצוע רב מלל לכתת לימוד שלי. המבחן היה מרחוק באמצעות גוגל פורמס. אני מצידי הודעתי על המבחן מספיק זמן מראש, תזכרתי, הבאתי להן חומרים מסודרים עם כל החומר שצריך למבחן ועשיתי את הכל כדי שהן יהיו מוכנות. בפועל מתוך כיתה של 20 תלמידות, רק חצי כתה נגשה למבחן. ועכשיו אני מאד מתלבטת מה לעשות עם החצי שלא ניגש למבחן.
מצד אחד אני מאד רוצה לבוא לקראתן, הן בסך הכל בכתה ט, רק עכשיו התחילו תיכון ועוד בלמידה מרחוק. מצד שני אני חושבת שזה הזמן ללמד אותן אחריות אישית והשלכות של המעשים על התוצאה הסופית. מי שלא נגשת למבחן יהיה לה אפס בממוצע והיא תפסיד מזה. אם אני יבוא ואגיד להן שאני באה לקראתן וכל מי שלא נגשה יכולה להשלים את המבחן, הן לא ירגישו על בשרן את ההשלכות של חוסר האחריות ואולי אני אפילו מזיקה להן. מצד שני הבנות שלא נגשו הן כאלה שקשה להן ואני רוצה להושיט להן יד ולא לאבד אותן.
אני מכירה את עצמי שאם אני אתחיל לעשות לחלק כן וחלק לא לפי איזשהו מדד של משהו שאני מחליטה כסיבה מוצדקת, אני אסתבך עם עצמי ובסוף אפתח את האפשרות הזאת לכולן. אם אני אחליט נגיד להשלים להן אבל לעשות שהציון יתחיל מ90, זה גם חבל לי, כי הן בנות שממילא אולי יוציאו ציונים לא גבוהים. בקיצור אני מזה מתלבטת ואשמח אם תוכלו להאיר את עיני בנושא..
מתייגת את @דבורית ואת @אורי8 שיודעת שהן מתעסקות עם הגיל הזה.