יום רביעי היום.. מה מבשלים לשבת ?ברוקולי
תפריט בגדול... נדייק בהמשךאנונימיות
חלות

סלטים-
חומוס קנוי
טחינה
חצילים
מטבוחה מהמקפיא
סלק
גזר
קישוא בביצה

ערב-
אורז
שעועית
גלילות חצילים במילוי בשר
אולי גם מרק

בוקר-
פשטידת בצל

צהריים-
לא יודעת מה באלי... נחשוב בהמשך...
או דג סלמון או שניצלים
אולי מוקפץ ירקות

עוגיות מושחתות
סינרול קינמון
אפשר מתכון לפשטידת בצל?הריון ולידה_פצאחרונה
צריך באמת לחשוב על זהטארקו
יש לי תחושה שנעשה שבת מבוססת מקפיא

בטח ניסגר בערב.
שבת בלי כוח+שאלה בפניםח.צ.גנט
חלות קנויות הפעם סלטים לכל השבת-ביצים,חצילים עם עגבניות ושום בתנור,תפו"א במיונז,מטבוחה,טחינה

ערב שבת-
חלות וסלטים
מרק עוף עם מלא ירקות
שניצל
קוסקוס

בוצר-
חלות וסלטים כנ"ל+ סלט ירקות
דגי טונה ואמנון
אורז עם אטריות

ס.3.
ירקות חתוכים
סלט כרוב
ביצים קשות
פשטידה כלשהיא פרווה יש למישהו רעיון?חוץ מבצל וקישואים
פשטידת פטריות או פשטידת תפו"א (כל ירק בעצם)יעל מהדרום
פטריות, בטטה, כרובית, ברוקוליאנונימיות
פשטידת טונהבימבה אדומה
מה זה חצילים עם עגבניות ושום בתנור?קופצת רגע
אנטיפסטי כזה?
חותכים חצילים לעיגולים ובצד לוקחים קערה ושמים:ח.צ.גנט
עגבניה וגמבה אדומה חתוכות לקוביות קטנות,כוסברה,מלח,פלפל,שום כתוש,חצי לימון,שמן זית מערבבים ומניחים מעט מהתערובת על כל פרוסת חציל ובסוף מזלפים שמן זית על הכול ואופים..יוצאי יאמיי
תודה! אולי אנסה לשבת הזוקופצת רגע
חצי לימון סחוט או קצוץ?אמא12

והתערובת עגבניות נטמעת בחצילים או מתפרקת?

מניחים על הפרוסות חציל..וחצי לימון סחוט לתערובתח.צ.גנט
בצל ופטריותתפוחית 1
בתכנוןאבןישראל
ערב שבת:
דג טונה+מושט ברוטב אדום
מרק בשר עם קוסקוס

בוקר שבת:
קציצות מטוגנות+ מוסקה
אורז
שניצלים

סדש:
ג'חנון
ביצים קשות
רסק
סלטים

סלטים:
טחינה
סלט ירקות עם כרוב
מטבוחה
ביצים
חציל מטוגן
חציל במיונז
סלק

חלות
עוגת תפוזים
חיתוכיות שוקולד בוטנים
כדורי שוקולד

שבת שלום ומבורך!
עשית לי חשק לגחנוןאנונימיות
יואווו תמיד את מפציצה פה בתפריטים ואני מזילה רירבעוז וענווה!
תודה על המחמאהאבןישראל
דווקא אני רואה פה תפריטים אחרים ושלי תמיד נראה לי פשוט יחסית..
בזכותך הכנתי ג'חנון. יצא לי הרבה... אפשר להקפיא אחרי שבת?אנונימיות
או שעדיף להקפיא לא מוכן?
לא יודעתאבןישראל
האמת שאני פחות מבינה בהקפאות..
אנחנו לרוב אוכלים הכל בשבת/ ראשון שני
אז התכנון אצלנו-*אשתו של בעלי*
מושטים
עוף בתנור
אורז
שעועית ירוקה או צהובה
פאי עוף

סלטים(ביצים ומיונז,אבוקדו,טחינה,כרוב,ירקות חמוצים)
עוגת שיש גבוהה
עוגיות חמאה פרח-ריבה
חלות ביתיות
פאי עוף-נשמע מעניין.כוחות חדשים
אשמח לפירוט
התחלתי היום להכין את זה*אשתו של בעלי*
מחר אסיים את הפאי ואאפה אותו.
אם יהיה לי זמן,אצלם ואשלח תמונה.
הנה מה שיצא...*אשתו של בעלי*
לפני-



ואחרי-



נראנ טעים.זנ עם חזה עוף? טיגנת אותו לפני האפיה?חילזון 123
כן,חזה עוף*אשתו של בעלי*
בישלתי אותו קודם במים עם מל"פ
אחרי שהתקרר חתכתי לקוביות קטנות ובישלתי יחד עם בצל,כרפס וגזר יחד עם נוזל הבישול של העוף
אפשר מתכון מסודר? רק אם לא קשהתפוחית 1
מכאן לקחתי את המילוי*אשתו של בעלי*
וזה הבצק*אשתו של בעלי*

תודה רבה! מה שמת במקום חמאה?תפוחית 1
תודה! זה נחשב בריא?תפוחית 1
משתדלים לא להכניס מרגרינה נגיד..
סליחה אם אני מטריחה בשאלות
אני מכינה תחתיות לפשטידה מבצק ספידייעל מהדרום
ולדעתך מתכון רגיל יספיק לתחתית וללמעלהתפוחית 1
כמו שהיא עשתה?
כמות של 2 כוסות קמח מספיקה לי לחמגשית בערךיעל מהדרום
לק"י

אפילו לפחות.
תודה רבהתפוחית 1
נראה מעולה!אבןישראל
שבת של עצלניםברוקולי

 

ערב שבת 

מרק עוף נ"ג

הודו עם מלאא בצל נ"ג

עוף סיני נ"ג

בלינצס  נ"ג עם רוטב פטריות 

אורז לבן נ"ג

 

בוקר שבת 

סלמון בפסטו נ"ג

ירקות בגריל נ"ג

פרגיות עם חרדל ודבש נ"ג

קינואה נ"ג

 

טחינה ירוקה, חצילים*2, מטבוחה, סלק , פלפלים קלויים, סלטים חיים 

 

מתוק- יש רעיון למשהו ללא גלוטן ובלי שוקולד?

 

למה את כותבת על הכל נ"ג (הכוונה לנטול גלוטן)?קופצת רגע
ולגבי המתוק- הכי נדוש אבל גם בין היותר טעימים--כדורי תמריםקופצת רגע
אולי עוגיות שקדים?סמטאות
סלט פירות*אשתו של בעלי*
כדורי טחינה עם שברי שקדים (מצורף מתכון)תפוחית 1
הבנו שאת "עצלנית"! לא צריכה לכתוב את זהיעל מהדרום
תפוחים אפויים או קראמבלאם הבנים12
אם זה כשעצלנים, מה קורה כשלא??הריון_ראשון
אז בתכנון ככל הנראהבטעות נכנסתי

חלות ביתיות

סלטים:

חומוס ביתי

טחינה ירוקה

סלק

מטבוחה

חציל קלוי

פלפלים

 

סלמון עם פיצוחים

מרק עוף

צלי כתף

עוף בתנור

אורז כלשהוא

עוד תוספת ירקות כלשהיא

 

פאי תפוחים+גלידת וניל

בראוניז שוקולד עם חלבה ופצפוצי אורז

בוקר שבת בבית, אזבעוז וענווה!
פרגיות ברוטב

אורז לבן

תפו"א ובטטה בתנור

אנטי פסטי מעלף


חלות כוסמין מושלמות

עוגת תפוזים מהמקפיא

פאי תפוחים הכי טעים שיש


סלטים כלשהם - רעיונות? שיתאימו לאוכל...
אפשר מתכון לפאי תפוחים?סמטאות
בכיףבעוז וענווה!
5 תפוחים ירוקים (סמיט)
לחתוך לפלחים ולערבב בקערה עם קינמון טחון (לא הרבה מידי)
לשפוך לתבנית
באותה קערה- לערבב
כוס קמח
כוס סולת
כוס סוכר
לשפוך מעל לתפוחים

לפרוס דק מחמאה (או חמאה אם זה לחלבי)
ולפרוס מעל
בדכ מספיק 3/4 חבילה של 200 גר

להכניס לתנור ב180
עד שממש קריספי ויפה
לחמם על הפלטה ללא מכסה
נשמע מעולה אבל זה לא פאי תפוחים אלא קראמבל תפוחיםבטעות נכנסתי


🙈 אצלנו קוראים לזה ככה חחחבעוז וענווה!
אוקי, קראמבל תודה!סמטאות
נשמע טעים במיוחד. יש אפשרות להמיר אתכוחות חדשים
המרגרינה בשמן ולקבל את אותו האפקט?
שמן קוקוס עושה את העבודה כמו חמאהאמא12


נכוןבימבה אדומה
ממירים 80 אחוש מהחמאה/מרגרינה לשמן קו2וס ויוצא מעולה לא מתפורר בכלל.
והוא פי מיליווווווון יותר בריא משמן קנולה המעובד והמזוכך...
סלט חסה או כרוביעל מהדרום
לק"י

טחינה
חצילים
יש לאב הבית בביתנו יומולדת. בא לי להכין אוכל קצת מושקע.יעל מהדרום
לק"י

מתלבטת...
מזלטוב תשקיעי בעוגה,זה הכי שווהסמטאות
בת השלוש, שגם חגגה השבוע יומולדתיעל מהדרום
לק"י

אמרה שנכין לו עוגה כמו שלה.
הווי אומר עוגה בחושה עם קצפת וסוכריות

אני לא מומחית בקישוט עוגות.
יש לך רעיון לעוגה טעימה ליומולדת? לא משהו עם שקדים ואגוזים.
מזל טוב!ח.צ.גנט
אני מחבבת עוגות תפוחים,יילך?סמטאות
יש עוגת קפה טעימה מאוד שרק צריך להקציף ביצים(שלמות)ולערבב הכל לתנור.

וילדונת חכמה,מבינה מה טעים
אני מכינה עוגת תפוחים בחושה לפעמים. טעימהיעל מהדרום
לק"י

לא בטוח שצריך להשקיע בהקצפה

אולי נכין עוגה בחושה כלשהי ונקשט בקצפת שנשארה.
וילדונת חכמה בהחלטיעל מהדרום
ההקצפה נותנת נפח ואווריריות לעוגהסמטאות
וזה מעולה בחושה וקצפת מעל..
העוגה טעימה והקצפת לבובה החכמה בת ה3
אני אוהבת עוגות בחושות האמתיעל מהדרום
לק"י

נראה מה נעשה.
אולי באמת עוגה בחושה עם קצפת (אני אוהבת עוגות קצפת).
לבריאותסמטאות
תפריטנו הצנועיעל מהדרום
לק"י

חלות ללא לישה
שום בתנור
חצילים
טחינה
סלט חי

עוגת שמרים מההקפאה
עוגת שוקולד פירורים (העגולה לכבוד היומולדת יש גם גלידה וקצפת לתוספת חגיגית).

ליל שבת:
קוסקוס משקית
תבשיל עוף, תפו"א וחומוס

יום שבת:
קוסקוס
תפו"א בתנור
חזה עוף עם בצל ובטטה
לא יודע עוד הכלנחשון מהרחברון
אבל מתחיל נתח אסאדו גדול
אז התגבש לו כבר תפריט והרוב מוכןסמטאות
לחם מחמצת עם זיתים/ חמוציות וגינגר.
לחמניות קמח כוסמין
עוגת תפוחים מתובלת
עוגה אנגלית
עוגת 'שמרים' בצק פריך
עוגיות - מה שאחייניות שלי יכינו ויביאו.

שניצל, אורז לבן, דג טונה צרוב, סושי ביתי,
אם אספיק אז רבעי בטטה בתנור.

סלטים:
שניצל חציל,
כרוב וגזר,
גזר חריף,
סלט שורשים,
טחינה לבנה,טחינה ירוקה,
חומוס,
מטבוחה חריפה,מטבוחה לא חריפה(לי),
סטייק כרוב,
סחוג,
סלט חי,
סלט חסה,
קולרבי ושומר,
צנון וירוקים,
שומר בתנור,

נראלי זהו
וואו סמטאות איזה השקעות!!רות א

לא רק את מכינה את כל האוכל הזה, כן?

 

סחטיין למי שיש כוח להשקיע ולהכין יותר מעוגה אחת, אני לא מכינה כל שבת עוגה, ואם הכנתי אחת מרגישה שהשקעתי (רק זוג, ומשתדלים לשמור אז לא אוהבת שנשאר עוגה לכל השבוע...)

לא,בשרי ודגים וסחוג אנלא נוגעת..כל השאר אני מכינהסמטאות
אני ממש אוהבת להכין עוגות,זה שווה וכייף..ותמיד יהיה פה גיסים/אחיות/אחיינים שישמחו לעזור לי לגמור במהלך השבוע או לקחת מעשרות הביתה
עוגות הכי כיף להכיןיעל מהדרום
לק"י

אני ממש אוהבת.
הבעיה שאז אני גם אוכלת ואוכלת.....
אז תכיני ותחלקיסמטאות
חחח..גם אפשרותיעל מהדרום
נו,איזו עוגה הכנת?סמטאות
שוקולד פירוריםיעל מהדרום
לק"י

בתבניות מלבן ועיגול.
מהמלבן טעמתי, והעיגול ליומולדת
יש גם גלידה וקצפת למי שירצה.
מעולהסמטאות
בסוף הילדים לא אהבו את העוגהיעל מהדרום
לק"י

נהנו מהגלידה והקצפת.
לא נורא, נשאר לנו יותר
התחלקתם חצי חצי,הם קצפת,אתם עוגה.הגיוני סהכסמטאות
אני גם וגם (וגם גלידה)יעל מהדרום
לקחת את כל הקופהסמטאות
זה היה נפלא ביחד!!יעל מהדרום
לבריאות! לא מפקפקת..סמטאות
מה זה עוגת שמרים בצק פריך?יעל מהדרום
זה עוגת בצק פריך ממולאות ריבה/ממרח תמריםסמטאות
זה נראה חיצונית כמו עוגת שמרים
בצורת צמה?יעל מהדרום
לא,רגיל ממשסמטאות
מה שתכננו לשבת שעברהבוקר אור

מרק ירקות עם כנפיים ואטריות

קוסקוס מוכן כבר

כדורי בשר מהמקפיא

 

בוקר:

פסטה מוקפץ עם חזה עוף מהמקפיא

קוביות בטטה בתנור מוכן כבר

 

סעודה שלישית

פנקייקים שבעלי הכין

 

לחמניות מהמקפיא

מטבוחה מהמקפיא

סלט חצילים מהמקפיא

 

עוגת שמרים שוקולד מהמקפיא

כדורי תמרים מהמקפיא

 

טוב אז אצלנוטארקו
חלות מהמקפיא
סלטים- מטבוחה, פסטו, זיתים, ממרח דלורית- מהמקפיא. חצילים בפירורים, בטטה מקורמלת, שום קונפי.

ליל שבת
כבד עם בצל ופטריות על פירה
מרק כתום(מהמקפיא) עם קרוטונים

שבת בבוקר:
אמנון בסויה צ'ילי ותבלינים
פירה עם בצל, אולי חלבי ואולי נזלף אותו בצורת פחזניות.

סדש:
עוף על אורז בר אדום בתנור.

לא יודעת עדיין מה הקינוחים, אבל בע"ה יהיו.
אז אצלנונחשון מהרחברון
ערב:
מרק עוף
איטריות למרק
עוף במלח טרי (נכנס לתנור בכניסת שבת עם שעון שבת)

בוקר:
תבנית אסאדו עם תפו''א ובצל
אורז לבן
שעועית צהובה
בטטה בתנור

סד''ש:
סלטים.

סלטים:
חומוס
טחינה
סלק בתנור
גזר וסלק חי מגורד
פלפלים חריפים
פלפלים קלויים
ממרח עגבניות צלויות
צ'ימיצ'ורי
משייר
ממרח שום צלוי.



איך מותר עוף לערב שבת ? לא מבושלברוקולי
הרבה פוסקים מקליםנחשון מהרחברון
בתנור ופלטה.
במיוחד אצל התימנים *אשתו של בעלי*
דןוקא הרב קאפח מחמיר בפלטה יחסיתנחשון מהרחברון
זה הרב עובדיה ואג''מ והרב משאש
מניחים לפני שבת.. כמו חמין 🤔מקום בעולם
והנה מחוץ לתנורנחשון מהרחברון

אצלנוהנורמלית האחרונה
סלטים:
שומר בלימון☑️
סלק בתנור☑️
חצילים +עגבניות☑️
חצילים +גמבה ☑️
משוויה☑️
ביצים ☑️
שום בתנור☑️
פטריות כנל ☑️
פלפלים בצ'ילי ☑️
חסה בויניגרט הדרים (הויניגרט☑️)
סלט תפו"א במיונז
ממרח חומוס (החומוס ☑️)
טחינה
חציל בטחינה

עיקריות ותוספות:
סלמון (בא לי לא מרוקאי, אבל חייבת שיהיה מלא ברוטב כדי שלא יתייבש על הפלטה. רעיונות טעימים יתקבלו בברכה)
חומוס מרוקאי ☑️
מוסקה☑️
אורז (או פשטידת פטריות, תלוי בכח).

בוקר:
סלט חסה עם קוביות מהסלמון שנשאר בערב
חמין
נקניקים

מאפים:
בעז"ה חלות ביתיות
עוגת שמרים חלבית מהמקפיא☑️
פאי לימון, בהתאם לזמן.
נראה לי שאם תשימי את הסלמון על כלי נוסף הוא יהיה בסדריעל מהדרום
לק"י

או שתבשלי טיפה פחות ממה שצריך, וזה יתבשל עוד קצת על הפלטה.
בד"כ מניחה אותו על הפלטה כ20 דקות לפני שבתהנורמלית האחרונה
אחרי אפיה ממש קצרה, שיתבשל להנאתו עד הסעודה.
אולי באמת אכין רוטב אחר ואניח על כלי מוגבה.
סלמון ברוטב הדרים הנורמלית האחרונה
מיץ וגרידה מתפוזים ולימון, קצת צילי מתוק, דבש, פלפל שחור, צילי גרוס, מלח. מלמעלה - כוסברה, פטרוזיליה ונענע.
איך מארחים?דיאט ספרייט

אני תמיד שואלת את עצמי מה להגיש לאורחים שככל הנראה מצפים לארוחת ערב.

חוץ מעל האש שזה אני יודעת להגיש ומתאים כשמזג האויר מתאים, מה אפשר עוד להגיש?

ארוחה רגילה של לחמניות, סלט, ממרחים, חביתותיעל מהדרום

לק"י


מרקים

שקשוקה וסלט עם לחם

קוסקוס ומרק

פסטה ושניצל

זה תלוי בהתאם לסגנון שבוחריםהרמוניה

מוסיפה על מה ש@יעל מהדרום כתבה-

פשטידות, מאפים

יכול להיות פיצות

 

אם זה בחנוכה- סופגניות אשל או רגילות

 

לקינוח- פופקורן, פיצוחים, עוגות ושתיה חמה (אם משקיעים חולטים עלי לואיזה או נענע וכדומה)

 

חלבי/בשרי?*אשתו של בעלי*
לא בשרידיאט ספרייט

כי בשרי זה על האש.

מנסה לגוון חוץ מזה

יכול להיות פרווה או חלבי 

אז יש הרבה רעיונות*אשתו של בעלי*

קישים/פשטידות

מאפינס

מרקים

תפו"א אפויים

פסטה(סלט פסטה קר או פסטה חמה ברוטב)

סלטים

ממרחים/מטבלים

פוקאצ'ות

דגיםרוני 1234
סלמון הכי קלאסי
קצת יקר עבורי, תודה על הרעיוןדיאט ספרייט
המבורגר זה גם כייף ולא על האשאונמר

עושים ירקות ותוספות ורטבים,

המבוגר על מחבת, וכל אחד מרכיב לעצמו מבר.

כשאני הייתי באירוח כזה נהנתי ממש, וגם עשינו כמה פעמים כשאנחנו אירחנו. לא כזההרבה עבודה וכייף.

נשמע נחמד מאוד,דיאט ספרייט

נאמץ כנראה

תודה 

אפשר גם פלאפל וציפסאם לשתיים
^^^^^^רק טוב!
לקיצור תהליכים אפשר פלאפל מוכן, יש לטבעול (לא טעמתי) ויש אבקה של אסם שמוצלחת אבל לא מוצאת כבר תקופה. וציפס קנוי.


@דיאט ספרייט לחמניות טריות ביתיות אם זה משהו שקל לך אז גם מוצלח. עם סלט משודרג, ממרחים. 

רעיוו מצוין, תודה לשתיכןדיאט ספרייט
(כמובן עם פיתות קנויות, בשבילי להעמיד בצק זה סיפור 🥵)
אני מכינה בצק עם אופה לחםרק טוב!

ואז כל הבצקים הרבה פחות מסובכים. ויותר מהירים.

כמויות יותר קטנות (עד 3/4 קילו קמח) אבל לנו זה מצוין. ואנחנו משפחה די גדולה, אבל עם ילדים שלא אוכלים המון.


פיתות עוד לא הכנתי. למרות שיש שאיפה כזאת מתישהוא.

מכינה בצק לחלות כל שבת, עוגות שמרים, בצק לפיצה, בצק לפיתות בטאבון, ועוד. 

פסטה עם גבינות ורוטבארץ השוקולד

דגים בתנור עם תפוחי אדמה או פתיתים,

כרעיים ופתיתים/אורז/קוסקוס

כמובן , תלוי מי האורחיםופל לימון

אבל אני חושבת שהייתי הולכת על דברים שהם לא הסטנדרט של כל ערב (חביתה וסלט)

מרק עם קרוטונים/שקדים בימים הקרים הוא יופי של רעיון

אפשר להכין די במהירות סיר פסטה ברוטב אהוב

אפשר תפו"א אפויים ברוטב שמנת

סלט גדול מתובל היטב

אם אוהבים אז לחמניות קטנות, מיני גבינות, אם לא אפשר מאפים קטנים דוגמת מאפנס מלוחים

שקשוקה זו גם מנה קלה להכנה ומתקבלת בשמחה

זה מאד תלוי מה אתם מבשלים בד"כ בביתשדמות בחולותאחרונה

אצלי זה מאד משתנה בהתאם לאורחים.

(אציין שאני מבשלת הכל וגם נהינת מההתעסקות)

זה יכול להיות סושי

או פיצות

או פסטה וסלט

פלטת גבינות ופלטת ירקות חתוכים ופירות חתוכים עם אגוזים (ויין... זה בא תמיד טוב יחד)

שקשוקה, סלטים ולחמניות/ פיתות

מוקפץ נודלס עם או בלי דג

ןלפעמים גם סתם דיפים עם חחטיפים מתאימים (נאצ'וס, תפוצ'יפס עם מתבל גבינה, גוואקמולי, סלסה...)

המלצות לחיתוכיות קלות להכנה ושסבבה בהקפאה?מרגול

אני אוהבת שיש את האופציה להוציא זריז כשבאים חברים, אבל לרוב זה לא שיסיימו פס עוגה או משהו.

אז מעדיפה שאפשר להוציא פרופורציונלי לכמות האורחים.

(אנחנו רק זוג, אז לא מסיימים בבית כמות מסחרית תוך דקה כמו אצל ההורים)


בקיצוררר עצות?

אה, ואני גם עסוקה ואין לי סבלנות או זמן לטמפרורים או כדרור של עוגיות. לכן חיתוכיות.

אני עושה כרגע שוקולד צ'יפס (כמו העוגיות, רק שמשטחת את כל הבצק על תבנית תנור, חותכת אחרי האפיה וזהו)

וגם עוגיות שוקולד כהות עם קצת שוקולד לבן (זה חלבי אז זה מגביל קצת, וכמובן גם את זה לא מכדררת אלא משטחת ואז חותכת)


בא לי לגוון.

רעיונות?

יש חיתוכיות שזה בצק שמורחים עליו ריבה או ממרח אחריעל מהדרום

לק"י

 

ומעל מפזרים פירורי בצק, אבל אין לי מתכון.

תחפשי בגוגל "חיתוכיות ריבה פרווה".

ובראוניז פרווה של ניקי ב.יעל מהדרום
ועוד הצעה- אני עושה עוגה בחושה בסיסיתיעל מהדרום

לק"י


ואופה בתוך תבניות קאפקייקס.

ככה גם אפשר להוסיף כל מיני תוספות (שוקולד, קקאו, קפה וכו'), וגם להוציא בכמות רצויה כשיש אורחים.

חיתוכיות תפוחים מזוגגותופל לימון
חיתוכיות גבינהופל לימון
בראוניזופל לימון
חיתוכיות קוואקרבוקר אור
אפשר מתכון?יראת גאולה
בפניםבוקר אור

*נייצ'ר וואלי*

4 כוסות קוואקר דק

כוס קמח

כפית סודה לשתיה

3/4 כוס פיצפוצי אורז

כוס סוכר-2 כפות דבש/סילאן

אפשר כפית קינמון

אפשר טיפה מלח

*נוזלים בנפרד-*

כוס שמן

ביצה

2 כפות דבש

2 כפות טחינה- פחות קראצ'


לדאוג שכל השיבולת שועל רטובה..

לשטח ממש

180 רבע שעה

לקרר ולחתוך


לשטח ולהדק טוב טוב בתבנית, לחתוך אחרי האפייה


אני מורידה כמעט חצי מכמות הסוכר ומחליפה את הפצפוצי אורז בקמח

מושלם! שומרת לייראת גאולהאחרונה
בראוזניז, חיתוכיות חמאת בוטניםמוריה 7
חיתוכיות ביסקוויטים- נשמר מצוין בהקפאהסטודנטית אלופה

לבסיס:

300 גרם ביסקוויטים מפוררים

ממיסים יחד:

100 גר שוקולד מריר

כוס חמאת בוטנים

3 כפות טחינה

2 כפות דבש

רבע כוס שמן

מערבבים יחד ומשטחים בתבנית בינונית

מקפיאים ל10 דקות

שכבה שניה:

ממיסים יחד 100 גר שוקולד מריר וחצי חב' קצפת צמחית (125 מ"ל למדוייקים🤪)

מורחים על הבסיס ומעל מפזרים פרוסות שקדים או זיגוג חמאת בוטנים.

מקררים, חותכים ושומרים בהקפאה לשעת הצורך

בהצלחההה

לכבוד בוא הגשם- שרשור מרקים?שדמות בחולות

אצל אמא שלי- ביום הראשון של הגשם הכבד- היא היתה מעמידה סיר מרק קרופניק (מרק גריסים ופטריות).

אני אוהבת להכין מרק עדשים שחורות.

 

 

מה הולך אצלכם?

הכי קל והכי דלופל לימון

מרק ירוק על בצל מוזהב, קצת שום, קישואים, ברוקולי קפוא מים ותבלינים

מבשלת לריכוך, טוחנת למרק סמיך ומפנק

נשמע מעולה האמת! תמיד רציתי לנסות מרק ירוקמרגול
אבל לא הייתי סגורה על אילו ירקות לשים. לא עפה על קישואים (אבל גם לא נגעלת אם הם מרוסקים). היית מוסיפה לזה נגיד שעועית ירוקה? או אפונה?


לא יודעת למה הכוונה במרק ירוקיעל מהדרום
לק"י


אבל מרק אפונה הוא גם ירוק, וטעים מאוד😅

אבל לא דל...פשוט אני..
חחח...אפשר לעשות דל אם רוציםיעל מהדרום
שעועית ירוקה - לא, אפונה כןופל לימון
אני אוהבת מרקים סמיכים-יעל מהדרום

לק"י


מרק עדשים כתומות

מרק אפונה

מרק קובה סלקמאוהבת בילדי

מרק ירקות עשיר

מרק כתום רק אני ובעלי אוכלים...

מרקיםסטודנטית אלופה

מרק כתום עם עדשים כתומות

מרק קישואים, כרובית, תפו"א, בצל מטוגן, שום, סלרי, מלח ופלפל. טוחנים למרק קרמי וטעיםםם

מרק מגורד עם קוביות עוף

המרק האהוב עלי- הוא הכי פשוטבינייש פתוח

מרק ירקות, וזהו. קישוא בצל ותפוחי אדמה. לבשל ולרסק. בלי תבלינים, בלי טיגון ובלי תנור (אבל עם הרבה מאוד שקדי מרק 😆😋)

מרק עוף או מרק כתום לא מדברים אליי בכלל.

(היחס שלי למרק שווה ליחס של גבר ממוצע לשיער של בחורה. כמה שיותר פשוט יותר טוב. בלי קארה, מדורג או פוני. כמה שיותר ארוך ופזור לאחור)

מרק לחשו*אשתו של בעלי*
עם סולת,המון שום וכוסברה
מרקים זה וואו!מרגול

בגדול אחד הטיפים הכי טובים בבישול שקיבלתי מאמא שלי, זה להתחיל כל מרק בבצל מטוגן, ולשים סלרי בכל מרק.


מרק עדשים ירוקות עם קצת ירקות מרוסקים (במעבד מזון)

מרק כתום! אם זה בסיר חלבי אז גם עם שמנת.

מרק אפונה

מרק כרישה

מרק עוף ברור

מרק ירקות גם זורם לפעמים

מרק בצל


אה, ואני גם לא אוכלת כמעט עם שקדי מרק או קרוטונים.

בדרכ לקצוץ טיפה ירק טרי עושה עבודה מדהימה הרבה יותר (פטרוזיליה קצוצה, בצל ירוק, וכו)

וןאיי ממש!!! גם אני. טיגון בצל ולהוסיף סלרי בכלמרקמותק 27אחרונה
וואו הכל טעיםבוקר אור

מרק ירקות עפ שעועית לבנה

מרק אורז ועגבניות

מרק גזר

מרק קישואים

מרק עוף זה הכי טעים בעולם

עדשים כתומות/ירוקות

כתום

בצל

גריסים ופטריות גם אנחנו מכינים, וגם מרק ירקות פשוט עם גריסים

אפונה

איך מכינים פטריות וגריסים?אור10
אני אוהבת את המתכון של ניקיעלמא22
בחורף תמיד יש מרקשם פשוט

הם יושבים עם כוס מרק ליד התנור.


מרק בצל מוקרם, לא אכפת להם אם זה צהובה או גרוייר

מרק גריסים וירקות עם או בלי עוף

מרק עגבניות

מרק אפונה

כתום בטטה עם או בלי עדשים/שמנת

היום למשל..*אשתו של בעלי*

אני מכינה מרק דלעת וחומוס.

בסוף הבישול טוחנת הכל בבלנדר מוט

אכלתי פעם מרק כזה והיה טעים!!!יהלומה..
אפשר מתכון?
בשמחה!*אשתו של בעלי*

מטגנים עד שמזהיב בצל גדול חתוך לרצועות ו-5 שיני שום.

בנתיים חותכים דלעת לקוביות.

מוסיפים לסיר את הדלעת וגרגירי החומוס(להשרות קודם במים כמובן)

מוסיפים מים לכיסוי ומביאים לרתיחה.

מתבלים-מל"פ,אבקת מרק,כמון,כרכום,טיפ סוכר.

מכבים כשהכל מתרכך.

טוחנים.

אצלנו אוהביםעלמא22

מרק ירקות עם או בלי גריסים

מרק כתום (אם חלבי אז עם שמנת)

מרק בצל חלבי

מרק פטריות וגריסים

מרק עגבניות

מרק עוף 

מה אפשר להכין ליד לחם שום?סטודנטית אלופה

מחפשת רעיון למשהו קליל הכנה שיהיה פרווה, להכין ליד לחם שום..

צריכה להכין כמות גדולה.. לארוחת ערב.

מרק עדשים, שקשוקה, סלטיעל מהדרום
מרק כתוםתוהה לעצמי
תודה❤️סטודנטית אלופה
תוהה לעצמי איך אפשר לטחון מרק בכמות גדולה?
בלנדר מוטיראת גאולה
זה יטחן 3-4 ליטר מרק?סטודנטית אלופה
טוחן גם עשרה ליטריםתוהה לעצמי
טוחנים בתוך הסיר. כל גודל של סיריראת גאולה
טוב לדעת, תודה לכן❤️סטודנטית אלופה
בטח! בלנדר מוט יכול לטחון גם הרבה יותר..טארקו
אפשר גם למעוך במועך תפו"איעל מהדרום

לק"י


אם לא אכפת שיהיה טחון גס.

אפשר גם מרק בצל וכדו'שלג דאשתקדאחרונה
לא צריך לטחון, וכל ההכנה יותר פשוטה.


אגב, מתבלים את יכולה כחול אשר על שפת הים. אצלינו אוהבים יותר שמנת וגבינות שמנת מסוגים שונים (אהבה של אשתי, להכין גבינה משמנת שיושבת בתוך חיתול ומוציאה נוזלים).

כל הכבוד! חרוצה אשת חיל!נפש חיה.

מה בתפריט

אין לי מושג עדיין


חלות יש מההקפאה


היום בע"ה שייתן לי כח

סלט עגבניות

חילבה

טחינה?

עוגיות

עוגה (אולי טישפישטי- עוגת סנדוויץ סולת , אולי עוגה אחרת)

נוסעיםאבןישראל
לא מביאים כלום🫣
אז ככהבוקר אור

אנחנו בתקופה עמוסה מאוד ולכן יהיה מינימלי

ערב

מרק עוף עם מלא ירקות ואטריות

קוסקוס


בוקר

חלןת וסלטים


סדש

חמין פרוֹה

אנטיפסטי

שניצלים של סבתא מהמקפיא


חלןת

שמרים שוקולד מהבצק של החלות

פירות

חצילים בתנור

טחינה

סלט ירקות

סלט אבוקדו אם יבשיל

סלט זיתים מהמקפיא

יש פה חולים, וגם אורח חמוד(אחי הקטן והבררן)טארקו

יהיה מרק, כנראה כתום

ועוד מנסה לחשוב מה ילך טוב ויהיה כייפי וקליל...

אלופה וחרוצה יעל! ❤️המקורית

אצלנו כנראה

דג ברוטב וקציצות לערב

באלי מרק טחון ממש אז מוסיפה לרשימה

ולשבת עצמה יהיה חמין


בנוסף יהיו סלטים, ואני חייבת לילדון רולדה שהבטחתי לו אז מקווה שיהיה לי כח

ובאלי גם להכין עוגת שוקולד בחושה


לחם כרגיל קונה

לא החלטתי עדיין איזה סוגי עוף להכיןארץ השוקולד

בתקווה אכין חלות רגילות,

מתלבט אם בא לי גם להכין מרק.

 

מבחינת פחמימות:

נכין אורז ופתיתים

הרבה אורחים והרבה אוכל ב"האמרלד

2 סוגים סלומון

סלט תפו"א

ירקות מוחמצים

סלט סלרי/ או עגבניות שרי

מרק עוף + איטריות

עוף

פרגיות

רולדה אולי

אורז

ברוקולי


פאי גלידה ועוגיות שוקולד צ'יפס


לקידוש: קרמשניט, עוגת שמרים

קרקרים ודגים מעושנים


צ'ונט

שניצלונים

סלט חסה


סעודה שלישית: דג ואיזשהו סלט פסטה קר


כיף לכתוב פה! שבת שלום💐

התחלתי אתמול עם בראוניז ועוגת גבינהשם פשוט

הבוקר התחלתי עם סלמון (מקווה שקצת) חריף ובצק ספינג'

חצילים מטוגנים וטחינה.

עוד מעט יהיה בע"ה

צלי בשר

פרגיות

כפיתות

ירוקים ברוקולי ושעועית ירוקה

נמשיך משם הלאה


אצלנומאוהבת בילדי

אורז

בשר בערמונים

עוף בתנור

דג לסד"ש

 

עוגות מהמקפיא (רולדה ושוקולד)

סלטים מהמקפיא

חלות מהמקפיא

טוב התקדמנו עם התכנון..טארקו

גם עם הביצוע אבל עוד עבודה רבה לפנינו...


חלות קנויות(עדיין לא הגיע המיקסר החדש)

סלטים מהמקפיא-פסטו זיתים קרם חציל מטבוחה פטריות

פרוסות חציל, טחינה/חומוס, אבוקדו, סלטים חיים


ליל שבת

מרק כתום

עוף ברוטב מתוק

אורז


בוקר שבת

חזה עוף פסים על הרבה בצל ועגבניות צרובים

תפוא קריספיים כלשהם


סדש

בורקס תפוא(כי אחי שומר 6 שעות אז אי אפשר גבינה)


מיני רוגעלך מהמקפיא

עוגה קנויה אם נצטרך


מזמן לא הייתי כאן... נוסעים ומביאים את כל האוכל!פצלשהריון

חלות ביתיות, סלטים: מטבוחה, חציל בטחינה, טחינה, סלט ירקות, סלק, טפנד זיתים, סלט פלפלים

ערב שבת: מרק עוף וירקות (הכנתי לפני שידעתי שניסע) וקרוטונים.

יום שבת: קציצות עם אפונה וגזר, שעועית פוריות, אורז ותפוחי אדמה ובטטה.


קינוחים:

עוגת קינמון

בראוניז

חיתוכיות שיבולת שועל 

אורחים טובים אתם😅יעל מהדרוםאחרונה
לכבוד החורף, אני שוב מנפץ את מיתוס המקרר והמרקבינייש פתוח

ואני מתכוון לעשות את זה כל שנה שהחורף מגיע.

לשים מרק חם ישר במקרר לא פוגע בטעם ובמרקם שלו.

זה לא פוגע בקירור המוצרים שלידו.

זה לא משפיע בשום צורה על הצורה שהמקרר עובד ולא מכביד על מערכת ההפעלה שלו.

זה אפילו מאריך את חיי המדף שלו.

מרק רותח הורג את כל החיידקים שבו והמקרר מעכב מאוד את הפעילות שלהם.

הטמפרטורה שבאמצע היא האידאלית עבורם, לכן אנחנו רוצים שהמרק יתקרר כמה שיותר מהר.

מה שאני עושה כשהמרק מוכן זה להעביר חלק ממנו לסיר קטן יותר ולקערה עם פתח רחב ושטח פנים גדול. העברת מרק חם לסיר פושר כבר מצננת אותו והוא גם בסביבה שגם תצנן אותו מהר יותר, וכמובן שמיד לאחר מכן הוא במקרר.

ובקיצור, אל תחכו זמן בין סוף הבישול של המרק לבין ההכנסה שלו למקרר.

בוודאי שזה פוגע בקירור המוצרים שלידואם לשתיים

ולמעשה בכל המוצרים שבמקרר בגדול (למעט אולי מגירות/מדפים סגורים).

נכון שלמרק עצמו זה טוב, אבל זה מעלה את הטמפרטורה במקרר. מי שיש לו מד טמפרטורה במקרר יכול לראות איך ההכנסה של משהו חם משפיעה אוטומטית על הטמפרטורה וזה לוקח הרבה זמן עד שהמקרר מתגבר על זה וחוזר לטמפרטורה הקבועה.

ואגב נוסף, כשמשאירים את הסיר סגור מיד לאחר רתיחה אז ממה שאני יודעת זה שומר על סביבה נקיה מחיידקים לזמן מסוים וכשפותחים אותו/מעבירים לכלי אחר הסטריליות הזאת נפגעת יותר מהר.

בדקו את זה במעבדה וזה פשוט לא נכוןבינייש פתוח

ואם מישהו בכל זאת מפחד שלא ישים חלב גבינות או קרטון ביצים באותו המדף. הירקות ממילא במגירה נפרדת.

חוץ מזה שכבר העלתי שיטה שמורידה מהר מאוד את הטמפרטורה של המרק.

לא יודע להפנות, אבל שמעתי כתבה של מכוןחופר
דוידסון שתומכת
מעניין, תודהארץ השוקולדאחרונה
לא מבשלים השבת?😅יעל מהדרום

לק"י


כמה זמן לא פתחתי בעצמי את השרשור....


@טארקו

@מאוהבת בילדי

@בוקר אור

@המקורית

@אבןישראל

@תוהה לעצמי

לא... מתארחיםמאוהבת בילדי

הכנתי עוגה וזהו...

להביא איתי גם גליליות ממולאות מהמקפיא או שזהו

דווקא התחלתי לבשל אתמול אפילו!טארקו

שזה נדיר מאודדד..


הלך לנו המיקסר הזמנו חדש אבל עד שיגיע אין חלות ביתיות שזה מבאס ביותר כי הקנויות לא ככ טעימות לי...


אז חלות קנויות

סלטים מהמקפיא(מטבוחה זיתים פסטו פטריות וקרם חציל)


ליל שבת

מרק קישואים(סופסוף מספיק קר לי למרק😋)

תבשיל הודו ובטטות מתוק

אורז


בוקר שבת

לזניה

סלט חסה עם סלמון ובטטות מקורמלות(אקדח שהופיע במערכה הראשונה וזה או במילים אחרות-הבטטה הייתה ענקית🤣)


סדש

שאלה מצוינת בנתיים בהכחשה


עוגיות לימון מושלגות

אני גם בהתלבטות לגבי סד"ש. בדר"כ מכינה פיצותיעל מהדרום
החלטנו על עוגיות גבינה מלוחותטארקו
(החלטנו=הבן שלי שבמוטיבציית שיאאאא היום ואני מנצלת את זה היטב🤣)
הכי כיף להכין דברים טעימים😅יעל מהדרום
לק"י


חבל שאין לי אותה מוטיבציה לסדר ולנקות🤣

ברור שכןהמקורית

אצלנו שבת בקטנה כי עבדתי עד מאוחר השבוע ונגמר לי הכח


דג ברוטב וקציצות דגים

עוף עם תפוח אדמה ואורז

חלה קנויה

עוגה קנויה

סלטים חיים

וקצת פיצוחים ושטויות

עוף עם ג'ינג'ר ומעט ייןארץ השוקולד
לא.. נוסעים🙂בוקר אור
הכנתי אורז לבן ליולדת וזהו
בטחאבןישראל

פשוט שבת קצרה ואין זמן לכלום

ערב שבת

דגים ברגיל מושט וטונה בסיר

ומרק גרונות


בוקר שבת

מעורב מוקפץ עם בצל ותבלין שווארמה

כנפיים

שניצלים ואורז

סלטים

טחינה חציל במיונז כרוב עגבניות ביצים מטבוחה

חלות שהכנתי

עוגת שוקולד פירורים ועוגת בסקויטים.

היה  טעים

העיקר את שלנו לא כתבתי😅יעל מהדרום

לק"י


עוגת שוקולד

עוגת תפוזים

קוראסונים קנויים


חציל בפירורי לחם

חציל עם עגבניות וכוסברה

טחינה

סלט חי


ליל שבת:

תבשיל שהיה אמור להיות פקילה

קוסקוס

מרק שעועית וירקות


יום שבת:

קוסקוס

תפו"א בתנור

חזה עוף וירקות מוקפצים

שניצלים


סד"ש:

בורקסים קנויים

וואי יצא לנו השבת מלא סיעתא דשמייא וטעים!נפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ז בכסלו תשפ"ו 18:19

חלות רכות ואווריריות (תוצרת בית)

וסלטים תוצ"ב:

ז'עלוק

סלט עגבניות (דומה למטבוחה אבל לא)

חצילים מטוגנים - כמעט בלי שמן

חילבה (האורחת הביאה)

טחינה (כנ"ל)

סלט ירקות גדול - הוכן תו"כ השבת


 

דג בירקות

אורז


 

קוגל ת"א תוצרת בית

ביצים

רצועות טונה מטוגנות


 מרציפן תוצ"ב

עוגה תוצרת בית .

נשמע מעולה! איך את מכינה חלות אווריריות?יעל מהדרום
קורצת את העיגול, ממשיכה עוד לעבד אותו קולעתנפש חיה.
עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:39

עבר עריכה על ידי נפש חיה. בתאריך י"ח בכסלו תשפ"ו 9:38

אם הקליעה הראשונית לא יוצאת יפה

אז אני מפרקת, מעבדת שוב, וקולעת שוב.

ואז זה עושה כמו עוד שכבה פנימית לבצק

מה שממילא נותן לו אווריריות.


 

וגם-

א. אחרי הקליעה של החלות אני משאירה להתפחה של 10 ד בערך 

(בלי ביצה ושומשום)


 

ב. אחרי המריחה בביצה ושומשום אני משאירה עוד כמה דקות שייתפחו.


 

ג. אני מכניסה אותן לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל 5 דקות *בדיוק*- בזמן הזה החלות מקבלות "מכת חום" שמשפיע טוב לבצק.

מייד אחרי 5 דקות מורידה לחום בינוני 175-180.

 

ד. אופה רק עד שהן זהובות ובהירות מלמטה

מקררת אותן ומייד מכניסה להקפאה .

 

ערכתי נפש חיה.
חלה אורירית היא תוצאה של בצק טוב, לישה והתפחותופל לימון

לבצק

2 קילו קמח

4 כפות שמרים יבשים

1/2 1 כוסות שמן

1 ליטר מים פושרים (4 כוסות אוניברסלי וקצת )

כוס סוכר

2 כפות מלח


 

אופן הכנה:

 שמים בקערת המיקסר את הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים ומערבבים ידנית קלות לאיחוד.

 מכסה את הקערה ונותנת לשמרים לתסוס כ10 דקות (ככה רואים שהשמרים פעילים).

 מפעילה את המיקסר על מהירות הכי נמוכה ומוסיפה את השמן והקמח. 

כשהבצק מתחיל להתאחד אפשר להוסיף את המלח, ולשים על מהירות הכי נמוכה 

כ- 15 דקות

 מתפיחים את הבצק בקערה סגורה כשעה. ההתפחה משתנה בזמן (תלוי במזג האוויר) 

 

אפשר להוריד את הבצק ולתת לו שוב לתפוח . זה הזמן לשקול כדורים - בשביל הרצועות , אפשר להכין חלה יפה מ- 4 רצועות או יותר.

גם אחרי הקליעה הלא הדוקה , מניחים לחלה לתפוח יפה לפני שמכניסים לתנור לאפיה בחום 170 מעלות למשך 25-30 דקות

 


 

תודהיעל מהדרוםאחרונה
שאלה מוזרה-קצפת צמחיתבוקר אור
קנינו קצפת צמחית כדי להכין ציפוי שוקולד לילדה ליומולדת ונשאר חצי,מה אפשר לעשות עם זה בלי להקציף? אין מיקסר בבית וגם לא מטרפה
לשים בעוגה במקום חלב/ מיץיעל מהדרום
גנאשמאוהבת בילדי

את יכולה להקפיא אותה ולהשתמש שוב אחרי הפשרה

מעולה לעוגהנקודה טובה
עוגת מייפל!! מעשיר מאוד!אשר ברא
אני שמה שמנת במקום מיץ תפוזים
כדורי שוקולד/ עוגההמקורית
תודה!בוקר אוראחרונה

החלטנו להקפיא באמת ונעשה גנאש לאחת העוגות בקרוב

@מאוהבת בילדי

אולי יעניין אותך