050רק הפעם.
שוב אני מקופלת בפשמיכה חומה,כאילו רוצה לעטוף את עצמי באדמה חומה וחמה ובטוחה,להתגונן מכל רעשי הרקע שעוטפים את הגלובוס בכזו אדיקות מתישה.
יציבות זה השם השני שרודף אחריי ואני עדיין טיפה בורחת מימנו, מפחדת לקחת אחריות על כזה שם גדול.
אילן שאל אותי היום מה זה יציבות ואני התפוצצתי בצחוק מולו ואמרתי לו,"מה שקורה פה עכשיו בחיים זה הנדנדה הכי גדולה,הכי היפך היציבות" והמשכתי להתעסק בלשמוע רחשי גלים דימיוניים מתוך אוסף הצדפים המוסתר שלי שכמעט כל יום מתחדש.אפילו הוא לא נח.
אילן רק התרצן ואמר-אני זה יציבות.
לא היה לי כוח להסתכל לאילן בעיניים אז נו שיהיה אילן,שיהיה יציבות.
זה לא כזה מגניב להגיע למקום יציב בעולם הזה.(או שכן?)
היום האופנה היא אחרי תפוס וברח ותפוס עוד וברח יותר רחוק ותפוס עוד מלא עד שתברח שוב וזהו.
אנשים מתעלמים מהיציבות אבל כל כך רצים אחר חיפושה.
הם לא מבינים שלפעמים התופסת שהם משחקים עם עצמם,היא היציבות הכי גדולה כי פה במשחק,הם התופסים והנתפסים ביחד.
מה הבעייה להחליט לשנות את כללי המשחק ולעמוד פשוט דום במקום בלי לזוז ולהחליט שזהו,מפה והילך אין תופסת אלא יש עמידת נוח כמו חיילים בצבא ששותקים ולא זזים לשום מקום?
זאת בעייה.החיים משעממים כשהיציבות נכנסת,כשמוצאים אותה ומפסיקים לרדוף אחרייה בנסיון למצוא אותה.

בלילה נפגשתי עם עמית,דיברנו על הא ועל דא ועל כל הדברים הכי משעממים ועמוקים בעולם שעם סיגריה ואערק ועוגיות עבאדי כבר נשמעים הרבה יותר נחמדים לאוזן.
היא עישנה ואני אכלתי,כמו שתמיד היא מעשנת וכמו שתמיד אני אוכלת ונגסתי בעוגיית עבאדי מעט קשה שכנראה עברה את זמן מחייתה מזמן אבל למי זה אכפת,העיקר אנחנו אנשים שהנה,אפילו באוכל מראים את חוסר היציבות ואת האכילה המהירה של חטוף עוגיות ושתה כוסות מים בכמה שיותר מהירות.
איפה הנחת של האוכל האמיתי,איפה הנחת של השנייה הזאת,
להתאפס,לנשום אוכל אמיתי של בית?
"תעצרי רגע",פקדתי עליה וגם אני עצרתי מנגיסת העוגייה המלוחה.
היא עצרה,כמו שהיא תמיד יודעת לעצור ותקעה בי מבט.
נהיה שקט נדיר.
"זהו,תמשיכי לעשן",צחקתי והמשכתי גם אני ללעוס מהעוגייה.
"רק רציתי לראות איך זה נראה שהעולם בדקת דומייה",התממתי למראה פניה השואלות והמשכתי להתכרבל לי בפשמיכה החומה,זאת שכל כך עושה לי אדמה וחום ואהבה ויציבות.
עייני התמלאו דמעות.
עמית הסתכלה עלי מבעד לענני הסיגריה,נראה שהתלבטה בינה לבין עצמה אם להגיד לי את מה שיושב לה על הלב בהקשר אלי.
"השתנת".היא פתאום קבעה ושאפה עוד מהמגולגלת שבידה, מציגה את הדמות הכל כך ערסית שבה.
"ממש".,הסכמתי איתה ושתקתי גם.
"השתנת אבל..בקטע אמיתי..זה מאידיאל עכשיו שאת לא נוגעת בסיגריות?",היא שאלה.
אני לא אוהבת שאלות כאלו.זה גורם לי להחליט מידי מהר מה העמדה שלי לגבי זה ולזרוק מילים ככה לחלל העולם בלי לחשוב באמת.
שתקתי מידי הרבה זמן,עשן הסיגריות התערבב לי עם כל המחשבות וריח האערק והזכרונות.
פתאום הכל היכה בי,כל הריחות והזכרונות והבריחות של פעם שכל כך עבדתי עם עצמי לשכוח ולדחוף אותם לפינות חדרי הלב ולא להעביר שם לעולם טיטוא או מעט ניקיון..פשוט להשאיר אותם שם,עד שהם יירכבו ויעלמו לבד.נונו,אז חשבתי שיעלמו.
עכשיו הכל חוזר אלי ואני כמעט מתפתה לשאיפת סיגריה ממכרת.
"עמית",אני עוצמת עיניים חזק ומתרכזת.
"תזיזי מימני את הסיגריות,זה לא טוב לי.זה מערער לי את המקום..זה שייך לפעם".
פלטתי את האידיאולגיה החדשה שלי לגבי סיגריות.
אני ממשיכה לעצום עיניים חזק והיא מזיזה את הסיגריה,מכבה אותה על הרגל שלה וסונטת בשקט,"מישהי התייצבה לי פה לגמרי."

.
וואו יפה וחזקהוד444

זה פשוט ואוואהבה.
וזה עושה לי חשק להיות איתך. אוף.
..רוצים משיח!אחרונה
עושה טוב לקרוא אותך.
תודה.
למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך