את מתארת מצב של פערים ביניכם על רקע רוחני, מה שיכול ליצור חיכוכים, מתיחות, ואכזבה מבן הזוג.
אז קודם כל, ניכר מכתיבתך שאת מכילה את בעלך נהדר, אוהבת, זוכרת לראות את כל הטוב שבו, ובגדול מתנהלת מאוד בחכמה וברגישות עם הנושא.
שאפו לך!❤️
מכירה את המשפט: "הגשמיות של השני, היא הרוחניות שלי"?
בואי ננסה לפרק את הענין קצת:
כמעט כל הדברים, גם הטובים, שאנחנו עושים פה בעולם - נגועים באינטרסים. וזה בסדר, ככה ברא אותנו ה' ובתקווה שמתוך לא לשמה נבוא לשמה.
כשאני עוזרת לשכנה, אני כמובן מאוד שמחה לעזור לה כדי להקל מעליה, אבל איפשהוא במודע או בתת המודע, אני מחשבת שכשאני אצטרך עזרה - היא גם תעזור לי ושכשחברות נוספות ישמעו מה עשית עבורה - תעלה קרני בעינהן.
מה לעשות, כאלה אנחנו...
כשאני באה לתת ביקורת לשני, ואני רוצה שהביקורת תתקבל - פה, האינטרסים האלה מפריעים מאוד והרבה פעמים יגרמו לזה שהביקורת לא תתקבל כלל.
בואי ניקח את ענין הפערים ביניכם כדוגמא:
יש לך ביקורת על בעלך. הוא לא מספיק תורני, לא מוביל את הבית בקו הרוחני שהיית רוצה, ובכללי היית שמחה לקצת יותר תורה בבית..
כשאת באה מולו בביקורת - אפילו במחשבה בתוכך, לאו דווקא אומרת לו - תבואי מולו נקייה מאינטרסים. תרצי את טובתו, כמו שאת רוצה שיהיה לו אוכל טעים ומפנק.
מה יכול להיות אינטרסים בכזה מצב למשל?
חינוך ילדים לדוגמא. איזה דוגמא אישית הילדים שלי יראו? מה הם ילמדו עם אבא כזה?
(בענינים כאלה מול הבעל לי מאוד עוזר לזכור שלא בגלל שהם נולדו לאבא כזה - אז עכשיו יהיה להם קשה לצאת תורניים או צדיקים יותר. אלא - הילדים האלה צריכים לגדול עם אבא לייט ברוחניות. לכן הם נולדו דווקא לנו. אם לא לנו - היו נולדים לאבא לייט אחר. זו ההתמודדות שלהם, זה חלק מהדרך שלהם כאן בעולם.)
אינטרס נוסף יכול להיות: זה לא החלום שלי, לא כך תארתי לי
את הבית אותו אקים.
אינטרסים נוספים יכולים להיות : חשש מהחברה - מה יגידו. חשש איך אצטייר בעיני המשפחה/החברות שלי, וכו'
כשאת באה מול בנ"א בביקורתיות ורוצה שישתנה, את צריכה לרצות את *טובתו שלו* בלבד!כמו שאת רוצה טובה גשמית עבורו! בצורה כזו סיכויים רבים יותר שהוא ישתכנע ממך,יקבל, ויחוש שאת רוצה בטובתו ולא רק דואגת לצרכים או לחלומות שלך.
תנקי את כל מה שאת רוצה להשיג לו בעלך יתחזק רוחנית. תזהי את הנקודה הטהורה ההיא - בה אכפת לך באמת ממנו, בשבילו, שיתקדם. הוא ירגיש שאת רוצה בטובתו, שאכפת לך ממנו באמת, מהמקום שלו, בשבילו. סיכויים רבים שהוא יהיה קשוב יותר, קרוב יותר, וזה יחבר ביניכם ולא יפריד...
עוד נקודה קטנה לסיום :
החיים ככ דינאמיים, משתנים, צופנים סוד. הייתי במקום שלך מול בעלי. בהמשך החיים קרתה איזו טרגדיה במשפחה שלו שניערה אותו היטב והעיפה אותו קדימה ומהר. אני במקביל עברתי מה שעברתי - והיום המצב הפוך - אני מחפשת דרך קרובה לליבי להתקרב...
אז: סבלנות, הנפש שלנו צריכה זמן. תהליכים כאלה קורים לאט, נבנים לבנה אחר לבנה,ורק באהבה.
בהצלחה יקרה!