עוד אמא לחוצהאנונימי (פותח)
טוב אני אמא די חדשה (הגדול בין 5 עוד מעט) מישהו יודע מה קורה  בכיתה א'? צריך כבר לבוא יודעים קרוא וכתוב??? יש הבדל אם הוא יכנס אולי לתלמוד תורה?
בנתיים אנחנו ב"חינוך בייתי" וגם אין לי מושג אם כבר שנה הבאה הוא צריך להיות בבית ספר או רק גן חובה (הוא יהיה  בן 5 בתחילת שבט) ( אם בכלל הוא ילך לבי"ס)
בנתיים הבחור יודע "קמץ פתח וסגול" בקריאה
ובכתיבה עוד לא התחלנו.
נו, מה מצבנו אנחנו בפיגור או שאני סתם אמא לחוצה????????? 
אני משערת כי יש לכם תכנית מסוימת למסלול החינוךיהודית פוגל
והלימודים של הילד/ים שלכם. לכו על פי התכנית שבניתם וכמובן ניתן לרכוש הרבה ידע ממי שכב ר עברו את המסלול ו/או באיטרנט. אני לא כ"כ מבינה ממה את חוששת ופוחדת.
לפי הגיל נראה לי יש לו עוד שנהחנהלה
לפני כיתה א'.
התאריך הקובע הוא א' טבת, כך שאם הוא נולד אחרי הוא "פיספס" שנה ויעלה לא' רק בשנה שאחרי (בן 6+)
לגבי קריאה וכתיבה לםני כיתה א' זה מאוד תלוי במוסדות החינוך.
בבית ספר ממ"ד רגיל אין צורך לדעת. בתלמודי תורה- תלוי איזה לדוג' בשיטת זילברמן כן צריך לדעת.
בהצלחה!
את כנראה "עוד אמא לחוצה" קרנלהאור
עד גיל 8 זה עדין נורמאלי שילד לא קורא... אם לא מתייגים אותו קודם לכן כ"בעייתי" "איטי" ויוצרים לו כל מיני בעיות "קשב וריכוז"...
בקיצור, נשמע שהילד שלך מאד מתקדם יחסית לרוב. אם הוא ימשיך בבית, סביר להניח שהוא גם יקרא בשמחה ובאהבה, ללא משקעים נפשיים עקב נסיונות חיצוניים לגרום לו לקרא, לפני שהוא באמת מוכן.
בהצלחה
עד גיל 8?אביגילי
זה ממש מוזר. ילד בכיתה ג' לא צריך לדעת לקרוא?
כשדוחפים את כל הילדים באופן תעשייתי לקראקרנלהאור
החל מכיתה א' ללא התחשבות בגילם, אז באמת כולם קוראים פחות או יותר באותו הזמן, אבל אלה שלוקח להם קצת יותר זמן, ישר מדביקים עליהם תויות, וטיפולים, והופכים אותם לבעייתיים, עד שהם באמת נהיים כאלה, אבל בחינוך ביתי, כמו שחובזה מלמדת את הבן שלה, אין את הלחץ להיכנס למשבצת "כמו כולם" ויש זמן לכל ילד להבשיל בזמנו, ולקרא כשהוא מוכן לכך. אז לפעמים זה יכול להיות גם סביב גיל 8, ופתאום הילד יתחיל להנות מהקריאה, ולהרגיש בטוח בתחום הזה, ואף אחד לא יגיד לו שהוא עם "עיקוב התפתחותי", הוא פשוט יקרא.
אני ממש רואה את זה אצלנו!יוקטנה
בזכות העובדה שאנחנו בחינוך ביתי, והילדים לא נכנסו מעולם ל"מיטת סדום" של מערכת החינוך, הילדים אצלנו מתחילים לקרוא בזמן שהכי נכון להם. מיכלי התחילה בגיל חמש, ויונתן בגיל שבע. שניהם בלי שעשינו להם "שיעורי קריאה" או תרגילים מכל סוג שהוא. פשוט הגיע הרגע הנכון, והם עשו את זה! בעצמם! תתארו לכם את ההרגשה הנפלאה שלהם: "הצלחתי לבד!". ההרגשה הזו נגזלה מכל אחד מאיתנו... 
זה כ"כ נכון...veredd
תאמינו לי, כשאני זוכרת איך לימדו אותנו בבית הספר... פשוט ייכאב לי לשלוח את הילד שלי.
אני אישית כבר בגיל 3 התחננתי שילמדו אותי לקרוא, ובגיל 4 קראתי לבד. ובבי"ס התייחסו אליי כמין "גאון" כזה, אז הקפיצו אותי כיתה, למרות שהייתי הכי קטנה גם ככה. עד היום אני מרגישה שהמסגרת הזאת פשוט לא עשתה לי טוב. לא איתגרה אותי בגרוש. לא למדתי למבחנים, לא הצלחתי ללמוד, כי ידעתי שגם בלי אני יוציא 100.
אם הייתה לי סבלנות- הייתי עושה חינוך ביתי. אבל זה לא בשבילי, ואני דווקא כן מאמינה שילד צריך מסגרת מסויימת, פשוט הבי"ס של היום הם זוועתיים וגם תוכניות הלימוד.
אם היה לי כסף, הייתי פותחת בי"ס פרטי- 5 ילדים בכיתה, כל אחד לומד לבד לפי הקצב שלו, עם מורה מכוונת ברקע...
גם סתם ככה אני לא מאמינה שכל הילדים צריכים לעשות 12 שנות לימוד- בשביל מה?! אם הוא יהיה נגר מצליח ומוכשר, למה לבזבז 12 שנים על לימוד דברים שהוא שונא, שישניאו עליו את הלימוד בכלל, גם בנושאים שהוא אוהב?!
ורד!! סחתין עליך!! כבר כמה זמן שמתי עליך עיןקרנלהאור
ועכשיו יצא מרצע מן השק!
לא הבנתי...veredd
איזה מרצע יצא מאיזה שק?
אנא הסבירי... 
המרצע=החוכמה שלך,השק=את!!אמא קטנה
צדקתי??
אמא קטנה... את כנראה די גדולה...קרנלהאור
מה קורה לי... התחלתי לדבר בקודים...
עוד לא ממש הבנתי...veredd
כנראה שהחוכמה ברחה...
התכוונתי שאני אוהבת את הסיגנון שלךקרנלהאור
וכבר מההתחלה חשדתי שאת ואני בראש דומה, ולאחר דבריך האחרונים, אישרת את "חשדותי"

שבת שלום וחנוכה שמיח!!
אוי,לא דצקתי??אולי בכל זאת יש פרסים בתחרות??=]אמא קטנה
*צדקתיאמא קטנה
אכן כןveredd
יש לי דעות לא קונבנציונליות בעליל...
ושתביני, אמא שלי היא אשת חינוך דגולה. היא פשוט "מסדרת" בתי ספר. היא ניהלה בית ספר פשוט מדהים, ועכשיו היא מדריכת מנהלים. ובגלל זה אני לא ממש יכולה לחלוק את דעותיי עם אנשים שאני מכירה, כי זה לא נראה או נשמע טוב...
בשנים האחרונות פשוט הגעתי לתובנות כאלה... וטוב לדעת שיש עוד מישהו שחושב ככה! אשמח להמשיך במסר אישי
ורד, צריך המון אומץאמא ל-5
לעשות את זה
תודה על ההסבר!אביגילי
ממהרת לגייס אותו בגיל 18.00?כלנית1
הבן שלך ישאר עוד שנה בגן, כי כפי שאמרו התאריך הקובע הוא טבת. אם את מאד רוצה, תוכלי ללחוץ ולהכניס אותו לאחר איבחון והמלצות של הגננת. אבל, בשביל מה לדחוק את הקץ?
היום יש לקנות שאין ללמד קריאה בגיל הגן, פרט לאותיות ואוריינות קריאה. לכן, כולם אמורים להגיע לכיתה א כשהם לא קוראים. בבתי ספר שאני מכירה בכיתה א כולם לומדים יחד את הקריאה. אין חלוקה לקבוצות לפי הרמה. מי שמתקשה, נותנים לו תיגבור. הם לא בנויים לילדים שכבר קוראים כי כך פועלת המערכת הקשוחה. מורה מתעצלת להכין דפי עבודה למתקדמים (אלא אם כן היא מיחידות הסגולה שמבינה שמי שמשתעמם סופו שלא ילמד ואולי גם יפריע).
אם את חושבת לשלוח את הבן לתלמוד תורה, עליך לבדוק קודם מה הרמה. יש תלמודי תורה שבגיל 3 לומדים רק אותיות ובסוף גן חובה קוראים בצורה שוטפת. אם את חושבת לשלוח לכיתה א של ת. תורה, תצטרכי להכין את הבחור קודם וללמדו קריאה לבד. זה דורש הרבה השקעה, אבל את לא יכולה לשלוח ילד שירגיש נחות כי הוא לא קורא.

את באמת קצת לחוצה...ד.
ילד עוד לא בן 5 שקורא עם קמץ וסגול זה יפה מאד (דרך אגב, מהנסיון, חיריק קולטים יותר מהר מסגול).
באופן רגיל, תחילת שבט זה כבר הגדולים של הכיתה ולא הקטנים של השנה לפני כן, לכן לפי הרגיל יש לו עוד שנה לביה"ס (תמיד יכולים להיות חריגים. אך בד"כ אין בזה ענין).
"תתחילו בכתיבה" כשהוא ירגיש נחמד עם זה. בהתחלה מציירים, מקשקשים, מנסים לכתוב את השם, וכשרואים שהידיים בשלות, וגם הרצון, יכולים להתחיל לכתוב.  העיקר שהילד לא יקלוט "לחץ". הכל בנחת, בשמחה, ובעידוד שאינו מלחיץ בעצמו.
בי"ס אינו בונה על ידע של הילדים בקריאה כתיבה, אע"פ שבשנים האחרונות משקיעים בגנים במוכנות לכך ובהתחלת הלמידה.
בת"תים יש לפעמים מכינות, גן חובה, ששם מלמדים כבר קריאה.  בקצב הנוכחי של הילד שלכם, הוא במקום טוב מאד...
שוב, הכל בנחת ובשמחה, גם המרץ וההתקדמות. 
תוכלו להסביר קצת מה זה חינך ביתי?אנונימי (פותח)
מה זה אומר?
לא מחייבים לשלוח לבי"ס בגיל מסוים?(חוק חינוך חובה) ואיך מלמדים את הילדים? יש תכנית כלשהי?

יש כל מיני גישותיוקטנה
יש איזה נוהל של חוק חינוך חובה בנוגע לחינוך ביתי.
אצלנו במשפחה אין נושאי לימוד או שעות לימוד. אם הילדים מבקשים לדעת משהו - דואגים לזה. 
יש מפגשים חברתיים עם משפחות אחרות בחינוך ביתי, יש סיורים לימודיים... 
אהבתי את החתימה שלך
אתן מתוקות פשוט תודהאנונימי (פותח)
מאז ששאלתי לא הספקתי להגיע לאינטרנט (ב"ה...) ואין לכם מושג איך תשובות קצרות עוזרות להתחבר למטרה ההתחלתית
תודהממש לבנתיים 
שנה הבאה כיתה אלולוף
קריאה לפני כתה א'רבקה למפרט
גדלתי שישה ילדים בבית עד גן חובה והייתי עדה לעיניהם המשתאות של כל ידידי ובני משפחתי. הם סברו שלילדים יגרם חסך תרבותי. כולם למדו לקרא לפני הגיעם לגן או בשנת הגן. היו שקראו כבר בגיל 3 והכל במשחקים שהכנתי בעצמי או כאלה שהכינה אחותי (היא לימדה בכיתה א' בשנות חלדה). חלק מהילדים אף כתבו  לפני הגן. בתקופה ההיא, הם למדו טוב יותר מאשר בבית הספר (חלקם למדו גם בבית הספר). לדעתי כדאי לגשש אם הילד מוכן לקריאה ואז ללמדו במשחק ובכיף. זה מאוד נוח ילד קורא (בעיקר אם הוא הבכור כך הוא מעסיק את הקטנים באשר הוא קורא להם סיפורים). אחת מבנותי היתה קוראת לילדי הגן סיפורים וכותבת סיפורים בעצמה. לגננת זה היה מאוד נוח.... הרעיון הוא בשלות והנאה הן לילד שירגיש כיף להיות עם אמא והן שיהיה לו כיף ולא קשה מדי אך מאתגר מספיק. כן רצוי קצת ידע בדידקטיקה, ונסיון ללמד כמה ילדים בכיתה בלתי מדורגת....(גילאים שונים) שמפריעים כי רוצים גם תשומת לב של אמא. גילוי נאות היום שלושה מילדי סיימו את לימודיהם התיכוניים. 
"ולהגיד בלי סודות בלי סודות"מאמע צאדיקהאחרונה
להרבה מאוד שנים התוכניות לימודים בבי"ס היו מהגרועות ביותר שיש- ככה שלא תמיד זה "חכמה" להתעלות עליהם.... (אמרה מי שלמדה מאמא שלה לקרוא- אחרי שהמורה והמערכת פישלו בגדול מאוד!! )

ואני לא יודעת לגבי ללמוד לברוא בגיל 3- מתי יהיה לילד זמן ויכולת לפתח את הדימיון- אם ישר הכל ממוחש ומוגדר האותיות ומילים? (אמרה מי שעדיין הכי אוהבת "לקרוא את התמונות"... )

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך