"וקבץ נידחינו איאייאייי", עיין ליפא שמעלצער שם שם...שפרינצא בוזגלו

file:///C:/Users/User/Desktop/epdf.pub_-1e7336704e9fe659d05d6be273df9a6c78197.pdf

...שפרינצא בוזגלואחרונה

epdf.pub_-1e7336704e9fe659d05d6be273df9a6c78197.pdf

עוד פורום!מקפיצים נטושים

הידד! יש עוד כאלה! איזה כיף!

"שתיהן מבוססות על פירוק זהות ופגיעה באישה".מיכל318
ואיכשהו זה תמיד הגברים שחושבים שהם יודעים יותר טוב מנשים מה טוב לנשים...
על סמך מה אתה אומר דבר כזה? על סמך זה שאתה אישה? אתה היית *פעם אחת* בחיים שלך אישה שנפגעה מפמיניזם שאתה אומר את זה בצורה חד משמעית? לא. אתה לא.
אתה גבר, אתה יכול להגיד שאתה *חושב* שזה פוגע באישה, אבל זה לא פוגע.
בתור אישה יש לי את הזכות להגיד שהפמיניזם עשה לי *רק* טוב ופתח לי המון, אבל המון דלתות שהיו סגורות לי במשך שנים רק ביגלל מיגדר.
לי ולעוד אלפי בנות זה עשה רק טוב.
ואם אתה *חושב* שזה פגע, אז כניראה שלא הבנת את המהות של הפמיניזם.
(ואין צורך להגיב לי, קראתי את התגובה הזאת ביגלל שחברה[פמיניסטית] שלחה).

@דעתן מתחיל

היי, ברוכה השבהדעתן מתחיל

מותר לך לכעוס כמובן, אך כנראה שלא קראת היטב את דברי.

לא כתבתי שהפמיניזם פוגע בך או בנשים, כתבתי שהוא מבוסס על פגיעה באישה. גם דבר שלילי יכול לעשות למישהו טוב.

שתהיה לך בע"ה הצלחה רבה בדרך.

תודה.מיכל318
עבר עריכה על ידי מיכל318 בתאריך כ"א בשבט תשפ"א 21:52

איך הרעיון שאישה תעשה מה שטוב לה, מה שהיא אוהבת, מה שיעצים אותה ומה שהיא מרגישה שיהיה לה נכון, איך בדיוק זה מבוסס על פגיעה בה?
דרך איבוד זהותדעתן מתחיל

אם נחנך מין שלם שהוא לא נשי אלא באמת הוא מין גברי, הרבה יאמינו בכך. ממילא ילכו כל אותם מאמינים אחרי מה שמרגיש להם נכון ומה שהם חושבים שיעצים אותם, אך כל זה פשוט כי כך חינכו אותם. לא טבעם ולא מעצים.

בעיניי חיפוש אחר הנכון לא כולל רק מה שמרגיש לנו טוב. בפשטות, כי הרבה ממה שמרגיש לנו טוב אינו נכון לנו. לפעמים מרגיש לנו נכון לאכול בייקון, אך עדיין זה לא יהיה נכון, ולא משנה כמה המאכל ימלא אותנו בטוב, אושר ושמחה. יש כיף ואהבה גם במקומות שלילים.

אז כאילו...מיכל318
אתה חושב שפמיניזם זה לנסות להפוך את הנשים לגברים?
הפמיניזם לא אומר שלאישה אסור לעשות לק ג'ל, או מחליק בשיער, לשנוא צבע ורוד, לא להוריד שיער, או לא להיות עקרת בית עם 6 ילדים/ות...
כל הקטע זה שלכל אחת יהיה את החופש לעשות מה שהיא בוחרת ומה שעושה לה טוב.
*לא* האמונה שמה שנחשב נשי הוא רדוד ומטופש.

אני מאמינה שאתה סבבה עם זה שנשים יכולות היום לבחור ולהבחר, לקרוא, לכתוב וללמוד, להביע דיעה, ללכת ברחוב באמצע היום בלי פחד להיפגע ממישהו, לעבוד...
ושהגבר והאישה שחיים ביחד יתחלקו בעבודה של הבית כי הוא של שתיהם ושתיהם גרים בו ושלא הכל ייפול על האישה רק כי היא אישה...
נכון?

לא מדויקדעתן מתחיל

אני חושב שפמיניזם משמעותו ניסיון לשוויון בין הנשים לגברים - מה שגברים יכולים גם נשים יכולות. אחת ההשלכות היא לחץ חברתי ותרבותי עצום על כל הדברים שהזכרת. על להיות אישה. כן, היום לצערי המושג 'עקרת בית' הוא מוזר ויוצא דופן.

האמת היא שלא, איננו מסכימים.

לא על היכולת אנחנו חולקים, אלא על מה נכון. 

..מיכל318
(אני רק אציין שמי שלא עושה לק ג'ל או מי שלא מורידה שיער וכל זה... לא הופך אותה להיות 'לא אישה').

אוקיי, אז לא חולקים על יכולות, חולקים על מה נכון...
אז אתה חושב שלא נכון לאישה לבחור ולהבחר, לקרוא וללמוד, להביע דיעה, לא לצאת לרחוב באמצע היום ביגלל שאיזה מישהו יטיריד אותה...(כל מה שכתבתי למעלה)
קיצור, אתה "נשים למטבח" ו"תהיי יפה ותשתקי"?
לא ממשדעתן מתחיל
(לא יודע מה אלו, וודאי הם לא הופכים אישה לאישה, ובטח לא מורידים ממי שלא)

אני לא חולק על כל מה שכתבת למעלה, אלא על חלק. ואני לא מרגיש צורך לפרט על כל אחד, פשוט כי זה לא התפקיד שלי.
אני לא חושב שהמטבח בלעדי לנשים (בישול הוא אחד מתחביבי), ובטח שלא ישתקו. אני מאוד שמח בדעות, כמו ששם הניק מוכיח.

אני מאמין שמכורח המציאות הטבעית שה' יתברך ברא אותנו שונים, פיזית, רגשית, שכלית, ביולוגית ובעצם בהרבה נוספים, הוא גם ברא לנו תפקידים שונים.
אחד מתפקידי האישה למשל הוא להיות מרכז הבית, להוביל את הרוח והאווירה הפנימית והטובה בבית, כמו שרק אישה יודעת.
אחד מתפקידי הגבר למשל הוא לפרנס את המשפחה, להעניק ולתת לאישתו ולילדיו.

את שני התפקידים האלו קצת זנחנו לטעמי. כמו שלא נכון בעיני שגברים יברחו לכולל כשנשותיהם מממנות אותן, כך לא נכון בעיני שנשים יברחו מהבית כשהגברים מגדלים את הילדים ללא חום אימהי.

אלו כמובן רק דוגמאות, אך כן - בעיני יש תפקידים שונים. וגם אם אנחנו מתעלמים או בורחים מהם, לא הופך אותם לנכונים פחות.
אוקיי, הבנתי אותך...מיכל318
תודה רבה על ההסברים ושבת שלום.
דעתן מתחילאחרונה
שבת שלום ומבורך
נסיוןאוי טאטע!
לא עבד
שלוםyes123

שרשור 5 בפורום!שניצל מנדרובסקי

אולי יעניין אותך