הפסח שלא ישכח לעולם...
והגדולה שלי היתה רק בת 8...
ועוד תינוקת בת 1.8.
היתה חוויה...
אז ככה...
א. לגבי הברית: יכול להיות שברית לא תהיה כזה סיפור, אם עדיין הקורונה תסתובב פה...ובכל מקרה, אם באמת הברית בערב פסח- אז אין ברירה. תפילת ותיקין ומיד ברית, צריך לסיים את הסעודה לפני סוף זמן ביעור חמץ.
לא יודעת איפה אתם גרים, אבל אם ביישוב שבו כולם באים לברית כדי להשתתף בשמחה, אז קחו בחשבון שכולם מורעבים בערב פסח...
אם יוולד בח' ניסן אז זה כבר משהו אחר לגמרי- ברית ביו''ט ראשון של פסח.
ב. לגבי נקיונות: כמה כבר תוכלי לעשות- את לא יכולה להתכופף, לא טוב לך לשאוף חומרי ניקוי. ב''ה שיש לך ילדה בת 14!! אישית, אני ויתרתי על רוב הנקיונות. הפסח הזה היה כשר אבל לא היה נקי.
פשוט תתמקדי בעיקר- המטבח וחמץ אפשרי במקומות אחרים. ומה שאת יכולה תעשי. בלי להילחץ יותר מידי.
אני הכשרתי את המטבח בשלוש בלילה שלפני הברית...אבל זה בגלל שהייתה ברית יצחק הגונה עד אחת בלילה...
תכל'ס לא הייתי ממליצה, עדיף להכשיר יומיים לפני.
ג. לגבי אוכל: אם יש אצלכם עזרה ליולדות, זה אמנם קשה לבשל ליולדת בזמן כזה, מצד שני כולם רוצים להיפטר מכל החמץ...אז אלינו הגיעו סירי פסטה, ושאר סירי חמץ שדי הצילו את המצב, למרות שזה לא ממש היה אוכל מיטבי. אולי אפשר לבקש מראש שמי שרוצה לזרוק חמץ שתביא אותו מבושל אליכם...
לבשל מראש ולהקפיא זה קצת בעיה כי מה יהיה אם בסוף תלדי קצת אחרי ואז הכל יהיה חמץ ותצטרכו לזרוק...
אבל האמת. שלפני הכל ואחרי הכל, הדבר שהחזיק אותי היתה שמחה עצומה שה' פשוט הכניס לי. אפילו לא התפללתי על זה. בכלל לא חשבתי על כלום...
להפך, כל הזמן אחרי הלידה הייתי בדאגה, מה יהיה איתי, אני חייבת מנוחה, מה יהיה עם המטבח בפסח וכד'.
הברית היתה בשני בבוקר, ובמוצ''ש שלפני, הלכתי לישון וביקשתי מבעלי שיעיר אותי ב1:00 .
ואז קמתי, וממש הרגשתי איך ה' נותן לי כוח ושמחה אדירה. אמרתי לעצמי ''זהו, מעכשיו עד פסח אין יום ואין לילה, מה שצריך לעשות נעשה, כשאני עייפה אני הולכת לישון, וה' יעזור''. ובאמת היו יומיים מאוד מיוחדים. למרות כל הקשיים ולמרות שהייתי לרוב לבד בבית עם כל הילדים בחופש, כי בעלי ארגן את כל מה שהיה צריך לברית.
את לגמרי יכולה להיעזר בבת שלך!! ואולי לבקש מחברה טובה שלה שתבוא גם, בתשלום. את יכולה לשבת על הספה ולתת הוראות לכולם...
והגענו לברית בשמחה גדולה, למרות שהייתי ערה מ1:00 בלילה שלפני, ולמרות כל העומס.
אז נכון שהבית היה מבולגן, וכלי הפסח עוד חיכו בארגזים שנוציא אותם בחול המועד, ונכון שהגענו לליל הסדר לאחותי בערך דקה וחצי לפני הדלקת נרות, ונכון שהבגדים לא היו מגוהצים...
אבל היתה שמחה כ''כ גדולה. והיתה ברית ממש מיוחדת, עד היום כולם זוכרים אותה...
לגבי ליל הסדר- אולי בזה ההורים יכולים לעזור בבישולים? שיבשלו לך וככה תוכלו לעשות בבית? חברים זה נחמד אבל אין כמו נינוחות של הבית. ואת צריכה להניק, ואולי התינוק לא יהיה רגוע אחרי הברית.
ובאמת לגבי המצות- אל תאכלי...רק מצת מצווה וזהו.
זה לא פשוט...אבל זה אפשרי, מסתבר.
ואני מאחלת לך שתגיעו לברית ולפסח שמחים, בריאים, גם אם קצת עייפים...
''ואומר לך בדמייך חיי,ואומר לך בדמייך חיי'- ביציאת מצרים, דם המילה ודם הפסח התערבבו. יש קשר הדוק בין פסח לבין ברית מילה. ובע''ה תגדלו אותו ואת כולם בבריאות ובשמחה.
רק תחשבי מה יהיה בבר מצווה שלו ... אבל בזה אין לי נסיון עדיין..יקח עוד כמה וכמה שנים...