לקרב או לרחק?אנונימי (פותח)
יש הרבה מיקרים בחיינו שאנו עומדים בדילמות קשות האם להתחבר לאנשים חילוניים/לא שומרי תורה ומצוות בשביל אולי לנסות להשפיע עליהם ולהראות להם את הטוב של הבורא ואת העונג לדוג' שיש בשמירת שבת..
אבל [וכאן מגיעה האבל] לפעמים יכול להיווצר מצב של התחברות יותר מדיי ואז גם האמונה שלנו יכולה לרדת או אולי לעבור על כל מיני איסורים בעבור ההקרבה הזאת..
ואולי בכלל לא ייצא מזה כלום ממה שנעשה..

מה דעתכם על עמדה זו? האם אתם חושבים שצריך לעשות הכל הכל בשביל קירוב של עם ישראל? או אולי רק לחזק יותר את המתחזקים..

[למדתי בגמרא נראה לי במסכת ברכות שאם יש שני סוגים של אנשים , חכמים וטיפשים ונגיד צריך ללמד את אחד מהם תורה אז עדיף ללמד את החכם כי ממנו יהיה יותר תועלת מאשר הטיפש שהוא ממילא ישאר טיפש ולכן אין טעם ללמדו...]

אבל שלא תבינו לא נכון אני גם בגישה של לקרב, אבל אשמח לשמוע את דעתכם..
צריך להעלות אלינו ולא לרדת אליהם.hadar
בונהמילאי

בונה הדר... פששששששששששששש!!! באיזה סמינריון שמעת את זה????? סתם...

ודעתי שלי בנידון: להפסיק לחשוב שאנחנו גדולים, מעולים, תותחים, צדיקים, וחסידים עד כדי כך שכל העולם צריך להיות כמונו. צאו מיזה!!! אנחנו לא מושלמים!!!

ותבינו: אני לא אומרת שלא צריך לקרב ולדבר.  אבל צריך יותר ענווה גדולה וצניעות, ודבר ראשון לפני הכל לתקן את עצמינו עד כדי כך שנהיה מסוגלים להיסתכל על עצמינו ולהודות שיש בנו מספיק טוב, ואנחנו מסוגלים להוציא אותו החוצה. בענווה גדולה, וגאווה מחד על מה שאנחנו.

ובקשר לגמרא, על המשל של הכחם והטיפש. כעיקרון, לדעתי המשל נכון. אבל מה יעשה עמ"י עם חכם אחד וכל השאר טיפשים???? יתגדלו לשם כך החכמים שיהיו מסוגלים ללמד את הטיפשים.

זה בערך התשובה למתחסדיםאליעזר

ב"ה

שטענים ש"המתיישבים היו מנותקים מהעם ולכן הגירוש נהיה". הם לא קולטים שאם יורדים יותר מידי לעם אז באיזה שהוא שלב יורדים איתם ביחד.

וואייייsaroosh

ב"ה                            ה' הוא המלך!

קצת מעצבן אותי לקרוא חלק מהתגובות כאן. למה אנחנו חושבים שאנחנו מושלמים???? למה אנחנו בטוחים שאנחנו צריכים להעלות אותם אלינו??????????? למה????? אנחנו במצב מושלם??????
            אני חושבת שזה אחד מההבדלים בינינו לבין החרדים. הקהילה החרדית (חוץ מהחבדניקים שהם באמת מדהימים!)  עוסקת בהחזרה בתשובה מתוך התנשאות, מתוך הרגשה ש"אנחנו נמצאים במקום המושלם, אז בואו נעלה את אחינו האומללים שנמצאים בשפל המדרגה". הם חושבים שרק להם יש מה לתרום לחילוניים, אבל לתנועה החילונית אין מה לתרום להם.
            לעומתם, התנועה הדתית-ציונית פועלת מתוך הרגשה ש"כמו שלנו יש מה לתרום להם, כך להם יש מה לתרום לנו"-מתוך מחשבה שגם אנחנו וגם הם לא נמצאים במדרגת השלמות, ואל המדרגה הזו אנחנו יכולים להגיע רק אם אנחנו נעלה אותם והם יעלו אותנו-רק אם נתעלה ביחד!!! אסור לחיות באשליות שהתנועה החילונית מושחתת מהיסוד ואין בה שום דברים חיוביים-זה לא נכון! אפשר ללמוד מהחילוניים הרבה דברים! אני כמעט בטוחה שהרב קוק בעצמו אמר את זה.

ד"א-בקשר למה שנאמר פה על הגישה המתחסדת שאומרת שהגירוש קרה כי לא היינו בגוש-
אני אישית לא יודעת למה היה גירוש יהודים מארץ ישראל, אין לי שיחות טלפוניות עם בורא עולם ואני לא מתיימרת להבין את החשבונות שלו. אבל אני יודעת שהעם לא הזדהה איתנו בגלל שהיינו מנותקים ממנו!!!!!!!!!! נאמר שאני איש מאופקים-למה שאני אזדהה עם תושבי גוש קטיף שנאבקים על הבית שלהם, כשאני נאבק במשך כל חיי, מאבק יומיומי, על לחם למשפחה שלי????

וד"א-אני חושבת שכל תנועת ההתקרבות, פנים אל פנים וכו'-שמעולה שהיא צמחה, ו"טוב מאוחר מלעולם לא"-זה אפילו יכול לעצבן! למה אנחנו מנסים להתקרב רק כשזה אינטרס שלנו???? למה פתאום אכפת לנו לדבר עם אחינו הרחוקים רק כשהם יכולים להביא לנו תועלת????

אני חושבת שזה נכון שיש סיכונים בהתקרבות, ולכן לא כל אחד מתאים לזה. אבל אני חושבת שככל שמחנכים יותר לאמונה ותורה, ומחנכים להיות גאים במה שאנחנו-כך אנשים יוכלו גם יותר להפיץ את התורה.

לי אישית כואב מאוד שיש נתק בין חלקי העם, ושיש את "הבעיות שלהם" ויש את "הבעיות שלנו". אני רוצה לכאוב כשלחילוניים כואב, כמו שכאבתי בתקופת הגירוש-גם שם לא גירשו אותי! אבל כאבתי (גם בגלל עצם המעשה, והקרע, והגירוש, אבל הכאב היה חזק בגלל ש) האנשים שגרו בגוש היו קרובים אלי-במראה, בהתנהגות  ובדרך החיים. אני רוצה שככה יהיה גם עם שאר האנשים בעם!!!

מסכים ב 100%אליעזר

ב"ה

באמת אנשים מתעוררים רק כשזה אינטרס שלנו. כשיש עשרות מתבוללות בלוד שחיות עם ערבים ורוצות להתאסלם ואנחנו שותקים, זה בעיה. כשיש 15% אבטלה ואנחנו שותקים זה בעיה. כשכל ילד רביעי גווע ברעב ואנחנו שותקים זה בעיה. כשרוצים לעשות מצעד דפוק בי-ם ואנחנו שותקים זה בעיה. כשפותחים חנויות של טיב טעם עם חזיר ואנחנו שותקים זה בעיה. כשפוגעים בכל דבר דתי ואנחנו שותקים זה בעיה. כשעוקרים ישובים ואנחנו מתעוררים, זה בעיה.

על זה הרב קוק אומרברבי
את הדבר הבא: האנשים החילוניים הם אנשים שהבחירה אצליהם היא רעה.. אבל הסגולה הפנימית שלהם נשארה והיא לא תתבטל ולכן הם עדיין קדושים והם חלק מעמ"י...(כן כן זה מהבגרות במחשבת ישראל) ולכן יש לקרב אותם אבל לא כל אחד יכול לקרב אותם.רק אנשים מיוחדים שיודעים להבחין בין סגולה לבחירה ויודעים בוודאות שהם רק יעלו אותם למעלה ולא ירדו איתם למטה יכולים ואף חייבים לקרב אותם. אבל אנשים שיודעים שאמונתם לא הכי חזקה ויש חשש שהם ירדו ולא יעלו אז לא יכולים לקרב אותם... זה בשם הרב קוק ואני מסכימה איתו.. שכל אחד יעשה את השיקול שלו ויראה אם הוא מושפע או לא...
אני חייב לציין ..אנונימי (פותח)
שהשלושה התגובות האחרונות היו ממש מילים כדורבנות!!
ישר כוח לכל הכותבים!!
אני רוצה להעלות פה נק'אנונימי (פותח)
זה קצת מצחיק אותי שאתם אומרים, "צריך להעלות את החילונים וכו'" הרי אתה לא יכול לשבת בתוך התנועה שלך בתוך המקום המוגן שלך, ולהגיד,"צריך לקרב" אתה צריך לחיות את זה, לא לקחת את זה בתור ה-אידיאל, להיות אתה ולהיות עם "חילוני" מי שהוא, בשטח, תכלס' אני רואה שאנשים שפועלים ככה הרבה יותר מצליחים,הם יותר אמיתיים עם עצמם ועם מי שנמצא איתם, אני רואה חברות שלי שגדלו בבית דתי, ולמדו בביה"ס דתי, אבל גרו בעיר שבה הפעילות מאוד גדולה, הם נולדו לתוך זה, הם לא רואות את זה בתור אידיאל נשגב שכל דיבור שלי עם החילוני/ת התורן זה מגשים את האידיאל הזה, הם ממש בפשטות של זה, בשיא התמימות והענווה... אני לא מצליחה להסביר כי פשוט צריך לראות כדי להבין, ממש ככה!
השאלה היאפנאט2 המשודרגאחרונה

היכן את גרה! אם לדוג' את גרה בעיר גדולה וחילונית (סניף ראשל"צ כבוד) אז הדיבור עם חילוני יבוא יותר בקלות (גם לדוסים\אריאלניקים--- ותאמיני לי אנו דוסים) אבל בכל זאת צריך לשמור על דיסטאנס(מרחק) כדי שלא נושפע מהם (יש לי חברים חילוניים ותאמיני לי זה קשה לא להיות מושפע)

אם את מרגישה שאת יכולה לקרב אליך את החילוניים בלי לרדת בעצמך ברמה דראסטית(דגש על דראסטית) אז בכבוד ואשריך אבל אם את מרגישה שאת לא יכולה להשפיע בלי להיות מושפעת אז עדיף שתחזקי את עצמך(וודאי) לבין זה שאולי תחזקי חילוני (ספק)

האבולוציה המגזרית:מקפיצים נטושים

פעם ערוץ 7 היה נחשב הערוץ המגזרי הדוסי,
ואריאל נחשבה התנועה הדוסית של המגזר,
ולכן היה פה פורום תסיס ופועל,

אלא שהיום ערוץ 7 כבר נחשב פרוגרסיבי מדי,

וכל תנועת אריאל מתעדכנת באמצעים אחרים....

*הסיפור דמיוני ועל אחריותי בלבד*

למה ערוץ 7קעלעברימבאר
נחשב פרוגרסיבי מדי?
חחחחח לא באמת התכוונתי לזהמקפיצים נטושים

אבל אני יכול להמציא סיבות למה אם תרצה.

אני סתם נכנס לפורומים נטושים וכותב בהם משהו.

אגב מסתבר שהפורום הזה אפילו מופיע בתפריט הפורומים אז כנראה הוא דווקא פעיל כביכול...

המון להט"בים מסתובבים פה באין מפריעפשוט אני..
איך הגעת לפורום הנטוש הזה?קעלעברימבאר
קפץ לי ב''עדכני''פשוט אני..
אה בעצם הוא מופיע בראשי, כמו שאני הגעתיקעלעברימבאר
אפילו המנהלת של הפורום גאהפשוט אני..אחרונה
אתם יודעים איך הופכים סניף של עזרא לאריאל?דורין השמיני
אני רואה שהפורום צולע אבל אני ישמח שתענו מהרדורין השמיני
נראליהעי

מתקשרים לתנועה יש בטוח מספר בגוגל

לגרש את הבנות ניסית?פתית שלגאחרונה

😜

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש אגון לגבי צביעת קירות?

צובעים על דפים גדוליםתות"ח!אחרונה

מחפשים מבנה שלא אכפת לו שיצבעו עליו (אנחנו צבענו על איזה מחסן של בית כנסת ששימש לנו גם כחדר ציוד של הסניף....), הכי טוב לדוגמא מבנה שטרם צבעו אותו והוא עוד בבנייה ואז יש סיכוי גבוה שייתנו לצבוע. אפשר לנסות לדבר עם העירייה/מועצה ולצבוע ארונות חשמל או קירות בעיר (יש קירות בעיר שלנו שאיזה ארגון של נוער צבע אותם).

בהצלחה רבה

הרוב הולכים לאריאל בגלל אידיאל ההפרדהadvfb

או בגלל שזה הסניף שכל החבר'ה הולכים?

צופר לשבת קליל ואפילו מצחיק לשבת צוות דחוףףףףףףדמיינו שם
אני חייבת כמה שיותר מהר משו לא כבד
שלום חברים אני בחור חרדי שמאוד מחובר לחבר'ה הדת"ל2020דתל

מחפש מקום כמו ישיבה וכדו' שיש שם אהבת חברים באופן מיוחד ומכילים כל אחד כמו שהוא,

ולאו דוקא ישיבה אלא כל מי שיודע על מקום כזה אשמח2020דתל

מאוד

לא לגמרי ברור מה אתה מחפשאני77אחרונה

ישיבה קטנה? ישיבה גבוהה? מה זה "מקום כמו ישיבה"? 

בהנחה שהתכוונת למסגרת לימודית כלשהי, אז מה חשוב לך שיהיה שם?

מבחינת סגנון  דתי/חרדי, מה חשוב לך?

איפה אתה מרגיש שאתה עומד מבחינת הרצינות שלך? כלומר - בהנחה שאתה מתכוון למסגרת לימודית, יש מסגרות שמיועדות לאנשים שלא כל כך יש להם כח ללמוד, ורוצים יותר מקום עם אווירה טובה אבל מחובר לקדושה, ויש מסגרות שמיועדות לאנשים שרוצים ללמוד בכל הכח...

הכנסה נוספת 4נטע ברזני

דרושים לעבודה בהזנת נתונים והזנת תוכן (קלדנות) מהבית❗

(ללא השקעה) וללא ניסיון!

ניתן להגיע לסכומים של 3000-11,800₪ בחודש!! בזמנכם הפנוי במהלך היום! לקבלת פרטים וליצירת קשר איתי

👇👇👇 ניתן לשלוח לנו הודעה בוואטספ 050-6158874 נטע👇

זמינות מיידית!

יש פה איראלנקים?בת סוד

בואו נעשה מאגר פעולות

אולי יעניין אותך