ב"ה ה' הוא המלך!
קצת מעצבן אותי לקרוא חלק מהתגובות כאן. למה אנחנו חושבים שאנחנו מושלמים???? למה אנחנו בטוחים שאנחנו צריכים להעלות אותם אלינו??????????? למה????? אנחנו במצב מושלם??????
אני חושבת שזה אחד מההבדלים בינינו לבין החרדים. הקהילה החרדית (חוץ מהחבדניקים שהם באמת מדהימים!) עוסקת בהחזרה בתשובה מתוך התנשאות, מתוך הרגשה ש"אנחנו נמצאים במקום המושלם, אז בואו נעלה את אחינו האומללים שנמצאים בשפל המדרגה". הם חושבים שרק להם יש מה לתרום לחילוניים, אבל לתנועה החילונית אין מה לתרום להם.
לעומתם, התנועה הדתית-ציונית פועלת מתוך הרגשה ש"כמו שלנו יש מה לתרום להם, כך להם יש מה לתרום לנו"-מתוך מחשבה שגם אנחנו וגם הם לא נמצאים במדרגת השלמות, ואל המדרגה הזו אנחנו יכולים להגיע רק אם אנחנו נעלה אותם והם יעלו אותנו-רק אם נתעלה ביחד!!! אסור לחיות באשליות שהתנועה החילונית מושחתת מהיסוד ואין בה שום דברים חיוביים-זה לא נכון! אפשר ללמוד מהחילוניים הרבה דברים! אני כמעט בטוחה שהרב קוק בעצמו אמר את זה.
ד"א-בקשר למה שנאמר פה על הגישה המתחסדת שאומרת שהגירוש קרה כי לא היינו בגוש-
אני אישית לא יודעת למה היה גירוש יהודים מארץ ישראל, אין לי שיחות טלפוניות עם בורא עולם ואני לא מתיימרת להבין את החשבונות שלו. אבל אני יודעת שהעם לא הזדהה איתנו בגלל שהיינו מנותקים ממנו!!!!!!!!!! נאמר שאני איש מאופקים-למה שאני אזדהה עם תושבי גוש קטיף שנאבקים על הבית שלהם, כשאני נאבק במשך כל חיי, מאבק יומיומי, על לחם למשפחה שלי????
וד"א-אני חושבת שכל תנועת ההתקרבות, פנים אל פנים וכו'-שמעולה שהיא צמחה, ו"טוב מאוחר מלעולם לא"-זה אפילו יכול לעצבן! למה אנחנו מנסים להתקרב רק כשזה אינטרס שלנו???? למה פתאום אכפת לנו לדבר עם אחינו הרחוקים רק כשהם יכולים להביא לנו תועלת????
אני חושבת שזה נכון שיש סיכונים בהתקרבות, ולכן לא כל אחד מתאים לזה. אבל אני חושבת שככל שמחנכים יותר לאמונה ותורה, ומחנכים להיות גאים במה שאנחנו-כך אנשים יוכלו גם יותר להפיץ את התורה.
לי אישית כואב מאוד שיש נתק בין חלקי העם, ושיש את "הבעיות שלהם" ויש את "הבעיות שלנו". אני רוצה לכאוב כשלחילוניים כואב, כמו שכאבתי בתקופת הגירוש-גם שם לא גירשו אותי! אבל כאבתי (גם בגלל עצם המעשה, והקרע, והגירוש, אבל הכאב היה חזק בגלל ש) האנשים שגרו בגוש היו קרובים אלי-במראה, בהתנהגות ובדרך החיים. אני רוצה שככה יהיה גם עם שאר האנשים בעם!!!