הי, שאלה של צעירהעזרה קטנה
היי, אני כותבת כאן כי להבנתי זה בעיקר פורום של נשים נשואות(: מחילה שזה לא ממש קשור לנושא
אני בחורה צעירה, עוד לא ממש בעולם הדייטים
זה זמן מה שמטריד אותי העניין שמעבר למציאת בן זוגי מהפן הנפשי, אין שום "בדיקה" או "התנסות" של משיכה מינית בינינו. של התאמה פיזית וגופנית. עכשיו, ברור לי שזה דבר נהדר ונפלא שבני זוג נחשפים זה לזה רק אחרי החתונה. זה טהור וקדוש וזה רצון ה'.
אבל זה מטריד אותי. חשוב לי שחיי הזוגיות שלנו יהיו מלאים וברור לי שזה חלק חשוב בהם. לא באלי לגלות שהוא לא אוהב את זה, או שיותר מידי אוהב, או שלא יודעת פשוט לא מתאים.
(ייתכן שאני מושפעת יותר מידי מתרבות מערבית וחיצונית. יש מצב)
אין פה בעצם ממש שאלה, פשוט אשמח לעצות והכוונות וגם סתם הרגעות.
תודה רבה
יש לי תשובה קצרה ונקודתית, טח לא מקיפה כמו שאחרות אולי יתנו,לפניו ברננה!
החיים כל כך דינמיים...
יש תקופות כאלו ותקופות אחרות, ההורמונים משנים אותך לגמרי מבחינת חשק ומבחינת מה שטוב לך, ולדעתי, כמו כל דבר בזוגיות, צריך להיות פתוחים לשינויים וללמוד אחד את השני מחדש כל הזמן, מתוך התחשבות הדדית ורצון לשמח אחד את השני.
תשובה ממש יפה ונכונה.האור שבלב
עונהLinor
את צודקת, זה באמת עניין חשוב בזוגיות שמשפיע גם על תחומים אחרים.

הניסיון שלי ב״ה היה מוצלח וטהור.
יש שלבים בחיים שיש עליות וירידות ומדברים ומטפלים.
כמעט כל דבר הוא בר טיפול.
חשוב לבדוק בדייטים שתהיה מציאת חן, ולא סלידה גופנית ודחייה.
ועדיין יכול להיות שיהיו קשיים ופערים.
וזה מה שיפה בנישואים כאלה.
אם בחוץ על דבר כזה היו זורקים לעזאזל, אז כאן נותנים לכם לבנות משהו ביחד, לפתור, להשתפר ואפילו לדייק את הצרכים..

כלומר ברגע שיש מחוייבות של נישואים עובדים יותר ברצינות על בעיות ולא מרימים ידים.

ובאמת שיש כל כך הרבה ללמוד בנושא שגם אם יש בעיות, עם נכונות, אין סיבה שזה לא יעבוד.
עונהבת 30
אולי זה רק פן אחד מנושא גדול.
א. בין בני זוג יש פערים. תמיד. במלא תחומים. העבודה הבסיסית של הזוגיות היא ללמוד איך לחיות עם פערים, איך לקבל ולאהוב למרות או בגלל הפערים, ואיך ליצור חיים שלמים משותפים שבהם יש יותר חיבורים מאשר פערים.
פערים גם מצטמצמים לרוב, עם השנים.
חיי אישות גם הם נכללים בזה.בהחלט יתכנו פערים. אז מה? אז לומדים זה את זו ולהפך, ועושים גם בתחום הזה עבודה מסוימת, כמו בכל תחום אחר.

ב. באותו הקשר- זה מאוד לא נכון ולא אמיתי להפריד בין החיים לבין חדר המיטות. ההפך הוא הנכון. מה שקורה בחיי האישות הוא ביטוי ושיקוף, לרוב, למה שקורה בכלל בקשר בין בני זוג.
אז אם יש קשר שמח, פתוח זה גם יבוא לידי ביטוי בחיי אישות.
וכמו בחיים- גם פה יש תקופות כאלה, ויש כאלה, והכל בסדר...
אחרי החתונה כנראה שתגלי בעיקר, כמה שהתרבות הסובבת אותנו משקרת לנו באופן חד לגבי נושא האינטימיות וחיי האישות.

אין לך באמת ממה לחשוש. אם בע''ה תתחתני עם מישהו שאת שלימה לגמרי איתו, שמחה, אוהבת, נמשכת, וכנ''ל מצידו- אז בע''ה גם בתחום האישות הקשר שלכם יבנה מתוך אהבה ושמחה.
שאלה מובנת בהחלט. לא מאמינה שיש מישהי שזה לא עבר לה בראשכמיהה

לפני שהתחתנה.. 

יחד עם זאת, אני מאמינה שחיי אישות משלימים והם כחלק מהזוגיות הבריאה והקדושה שבין איש לאשתו.

בעל טוב ומתחשב, שיש לו גם כך מידות טובות ולימדו אותו לחתונה כמו שצריך (או שקרא בעצמו..) יעשה הכל כדי שאשתו תרגיש טוב בחיי האישות כמו בכל דבר טוב אחר בזוגיות ביניהם.

מעבר לכך, אם ישנם פערים בין בני הזוג או דברים הטעונים שיפור בחיי האישות, יש דרכים לפתור על ידי דיבור בעיקר ושיחה .

זה פותר את רוב הבעיות. זה נכון על פערים באישות כמו על פערים בנושאים אחרים.

לסיכום:

החשש מובן אבל שלא יטריד את מנוחתך.

לדבר , לדבר ועוד לדבר.

זה פותר 95% מכל הבעיות בזוגיות עוד לפני שקורות.

שלום לךאין לי הסבר
להתחתן בלי משיכה זו בעיה רצינית...
זו נקודת פתיחה ממש לא טובה של הזוגיות.
מעבר למשיכה הבסיסית יש קשר גופני יותר עמוק, שכל עוד את לא יוצאת אין לך למה להעסיק את עצמך בנידון.
אחרי החתונה יש הרבה 'התאמות' בין בני הזוג, את מתאימה את עצמך אליו, הוא מתאים את עצמו אלייך, אתם לומדים לגשר יחד על פערים כי בסופו של דבר כל אחד מגיע ממציאות חיים שונה...
ההתאמות האלה הן בכל תחומי החיים, מנהגים, באיזו שעה אוכלים, איזו מוזיקה שמים, וכן גם ביחסים.
הזוגיות היא לא מושלמת, צריך הרבה עבודה ומוכנות של בני הזוג 'להתאבד' עלייה...

חיי אישות זה חלק ממכלול הזוגיות...
גם הוא דורש עבודה והתנסות, ולפעמים לוקח גם ככה שנים עד שמרגישים לגמרי בתוך זה...

בנחת.
יש לך בעז''ה עוד זמן...
וד''א- חז''ל אומרים ש 'חן אישה על בעלה', הבעל אוהב את איך שאשתו נראית. ולמה? כי ברגע שאוהבים הכל נראה הרבה יותר טוב, עד שכבר לא רואים פגמים.

בקשר לסרטים, תרבות המערב וכו'-
זה מאוד נחמד לראות התאהבות עזה ומשיכה מטורפת בין שני אנשים, אבל כמה שזה מעיר וסוחף, זה נגמר די מהר.
קחי דוגמא עוד יותר קדומה- אמנון ותמר.
כמה להט ותשוקה, רצון עז וחשק מטורף.
מה קורה שנייה אחכ?
הוא מגרש אותה🤷

הזוגיות לא נבנית מרגעי ההתאהבות האלה, אלא מתוך אהבה עמוקה, חרישית, כמעט בלתי נראית, כזאת שנבנית לאט-לאט מתוך מאז והרבה הקרבה.

בעז''ה בשורות טובות!!
כולן כתבו תשובות נפלאות אני רק אוסיףanonimit48
גם כשזה נראה שהכל מתאים, ואתם אוהבים בדיוק אותו דבר
דברים משתנים עם הזמן
לכל אחד רצונות, שאיפות אחרות, אולי חשקים מסויימים...
זוגיות (ומיניות) זה דבר דינמי
ככה שכל הזמן צריך לעבוד על הגישור -
זה לא שפשוט מוצאים מישהו מתאים והופ זה מתאים לנצח נצחים.

לכן כמו שכתבו הבסיס צריך להיות משיכה פיזית וכמובן לא לצאת או להתחתן עם מישהו שאת סולדת ממנו, לא מרגישה בנוח עם המראה שלו וכו׳.
והשאר יבוא בהמשך- כמו הרבה דברים...
מה שחשוב זו הפנימיות והיא גם תקרין על היחסים שלכם כי מתוך כבוד, אהבה והערכה אפשר לגשר על הכל ולהנות תמיד 🙏🏼
כתבו פה תשובות נפלאות שגם אני החכמתי מהןהשקט הזה
אבל אני רק רוצה להוסיף משהו קטן שאולי הוא ברור מאליו.
נכון שאתם לא בודקים לפני את התחום הזה (כמו עוד הרבה תחומים אחרים שקשה לדעת לפני שחיים יחד) אבל היופי הוא שבחיים לא יהיה לכם למה להשוות גם.
זה לא אוכל חדש שאת אוכלת ואת יכולה להשוות אם הוא יותר טעים לך או פחות טעים לך מדברים אחרים שאכלת.
זה תחום חדש לגמרייי. זו חוויה חדשה בחיים שמעולם לא חוויתם ואתם תגלו אותה ביחד. בלי שום השוואות לקשרים קודמים.
ועצם הראשוניות הזאת, בעיני, תהפוך את החוויה לטובה.
וזה לגמרי לימוד שלומדים ביחד במהלך הזמן.

ועוד דבר.
התרבות שלנו נוטה להעמיד את המשיכה המינית במרכז. להציב לנו מודלים של יופי, ולהראות לנו על המסך איך צריכה להראות תשוקה.

אבל בפועל, האהבה היא הרבה יותר חשובה. כשיש אהבה (וגם משיכה, זה חשוב, ואת תרגישי משיכה גם בלי לגעת.) המשיכה היא יותר חזקה ואמיתית. והרצון לעשות טוב אחד לשניה גובר על כל דבר אחר.
ונכון שאפשר לחיות חיי אישות רק בגלל משיכה, וכנראה שזה לא ימשיך הלאה (מה שנקרא בעולם שבחוץ "סטוצים"), אבל חיי אישות שכוללים אהבה הם משמעותיים הרבה יותר והם "טובים" הרבה יותר, אם נעמיד אותם באיזשהו מדד.
האהבה שלנו תייצר משיכה גם כשאני אראה כמו שק תפוחי אדמה אחרי כמה וכמה לידות.
ולכן בעיני הרבה יותר חשוב לבנות את האהבה הטהורה הזאת שמבוססת רק על הפן הנפשי. היא כבר תביא איתה אחרי החתונה את שאר הדברים.

מקווה שכתבתי מובן.. ואם לא, לא נורא, כתבו לך כל כך הרבה תשובות יפות וחכמות כבר לפניי
כתבת לא רק מובן, כתבת מהמם!לפניו ברננה!
הוספת לי ממש והחכמת
כמו מסילת ישרים - דברים שהם לכאורה פשוטים אבל צריך להיזכר בהם בצורה מסודרת מדי פעם... ;)
אבל למה את חושבת שאין בדיקה של משיכה?באורות
גם בלי לגעת את בהחלט יכולה להרגיש משיכה. ומנסיון, כי גמרתי פעם קשר עם מישהו שממש הערכתי כי לא הצלחתי להרגיש שאני יכולה או אוכל איי פעם להמשך אליו. לעומת זאת היו לי הרבה קשרים שכבר מההתחלה יכולתי להרגיש כימיה מוצלחת.
בקיצור, חכי לגשר, ואז תחצי אותו. אני ממש ממליצה לא להתחתן עם מישהו שלא מרגישים אליו לפחות משיכה בסיסית ומציאת חן.
אמת, מתקשר למה שכתבתיanonimit48
אספר לךמקקה
לקח לנו כמעט שנה לפתור את הקשיים המיניים. זה בנה אותנו לטווח ארוך. לא אגיד שהיה קל אבל להפך, המחויבות המוחלטת עוזרת להגיע לפתרון
חוץ מזה, ברור בעיני שזו נקודת קושי. מי שתגיד שלא היה לה בכלל קשה בליל הכלולות בעיני לא אומרת אמת. בין אם פיזי בין אם נפשי.
ועדיין הקושי הזה עדיף בעיני על הקשיים שהתנסויות לא מחייבות עלולות ליצור
אני רק חייבת להגידבאורות
שזה לא שאצל חילונים המיניות תמיד נפלאה ומעולה. יש זוגות שם עם קשיים במיניות שעדיין יבחרו להתחתן כי הם אוהבים זה את זה...
תודה לכל אחת מכןעזרה קטנה
עזרתן לי מאד והחכמתי.
בעיקר את הנקודה שפשוט החיים דינמיים.
יש לי נטייה כזאת פשוט תמיד לשאוף להימנעות מבעיות. אני אף פעם כמעט לא אמצא את עצמי במצב של חוסר אונים בלי תכנית גיבוי, מתוך סוג של מחשבה שתכנון טוב פשוט מונע בעיות.
הבעיה היא שאני מבינה שאני לא יכולה לבוא מתוך גישה כזו לנישואים. אני יודעת (בעיקר בראש, פחות בלב עדיין) שחייב כל הזמן ללמוד את המצב מחדש ולצלוח את האתגרים וזה לא חכמה להימנע מהם. וחידשתן וחידדתן לי שגם בנושא היחסים.
אתן מקסימות!
חילונים שנוהגים לגור ביחד הרבה לפני שנישאים, בין השאר כדיכינוי-לרגע
עבר עריכה על ידי כינוי-לרגע בתאריך ד' בשבט תשפ"א 23:47
לבדוק, לפני שמתחתנים, שמתאימים זה לזו, וכמובן מקיימים חיי אישות ובודקים התאמה גם במובן הזה - עדיין המבחן הגדול והעיקרי בחיי הזוגיות הוא הולדת הילד הראשון והתמודדות הזוגיות עם המחירים הכרוכים בהתאמת החיים למציאות החדשה.

ולמרות שגרו ביחד ולכאורה מצאו התאמה זוגית ומינית - עדיין 1/3 מהם מתגרשים אחרי / בעקבות משברים שנובעים מהשינוי הדרמטי עם הרחבת המשפחה ומשברים שמתגלים בין בני הזוג.

כפי שענו לך יפה וחכם - כשיש משיכה, אהבה, הכלה, מידות טובות, גם חיי האישות יהיו טובים ומספקים.

הספר, כנראה הכי מפורסם ומוכר, ספר ההדרכה לניהול קונפליקטים מיניים בין בני הזוג - מאדים ונוגה בחדר במיטות, כתב יועץ זוגיות אמריקאי, מומחה שחי בחברה פתוחה וליברלית.
הספר מוכר ומומלץ גם בקרב החברה הדתית.

גם בחברה פתוחה וליברלית, כחברה האמריקאית - יש באופן טבעי הבדלים וגישות שונות בין גברים ונשים למיניות, לצרכים מיניים, לסיפוק מיני, הבדלים הנובעים מטבע בריאתנו, שונות ביולוגית בין גברים ונשים, בין המוח הגברי והמוח הנשי, בין המערכת ההורמונלית הנשית התנודתיות במחזוריות חודשית ובין המערכת ההורמונלית הגברית היציבה והדי קבועה.

והספר הזה מאיר עיניים ועוזר מאוד להבין את הבדלים בין המינים - ונותן כלים להתמודד בהצלחה עם ההבדלים בין בני הזוג בנושאי מיניות וצרכים מיניים.
כשתהיי ממש בעולם הדייטים ותגיעי לקשר משמעותימרווה כחולה
שתרגישי שיש בינך לבין הבחור באמת התאמה וקשר, תוכלי לבדוק גם אם יש משיכה, בעזרת הדמיון... תדמייני איך זה יהיה לחבק אותו (אם היה מותר כמובן), זורם לך? מרתיע אותך?

לא חושבת שיש מה להתעסק בשאלה הזאת כשאת עוד לא ממש בעולם הדייטים כמו שאת כותבת, בעיני זה יותר שאלה של אחרי שכבר יש מישהו אחד שאת חושבת עליו ספציפית.

אבל שתדעי, שמשיכה, כמו הרבה דברים מיניים, מושפעת מאוד מרגש ודמיון, הרבה יותר ממה שהיא מושפעת מהמציאות, ובעזרת דמיון גם אפשר לבדוק את זה...
ממשיכה אותךרק טוב!
משפט ששמעתי פים, לצערי לא זוכרת ממי:

כשאת יוצאת עם בחור, תחשבי אם את מוכנה שהילדים האלה יחזיקו/יחבקו את הילדים שלך?

אולי לא זכרתי נכון את הניסוח. אבל העיקרון נכון. צריך להרגיש משיכה כלשהי ויש דרך כשרה לבדוק אותה.
שאלתה מורכבת יותר: משיכה, אך גם על התאמה פיזית וגופנית.כינוי-לרגע
לעניות דעתירק טוב!
התשובה האמיתית היא שאין אפשרות לבדוק התאמה, התאמה זה לא משהו מוחלט, התאמה יוצרים.
כמובן על גבי בסיס כולשהו, אבל צכאן הכל תלוי בעבודה של בני הזוג והרצון הפנימי ליצור יחד משהו משותף.

גם זוגות שהיו חברים כמה שנים וגם זוגות שחיו ביחד, מגלים שעצם זה שהתחתנו גרם להם לגלות דברים חדשים על בן הזוג וזה לא בדיוק אותו דבר.
אז אחרי המשיכה הראשונית, מכאן דואגים ליצור את ההתאמה.
משיכה מינית-האור שבלב
בטח שמת לב למשיכה קיימת או לא קיימת בדייטים..
לא צריך לחכות לחתונה..(להרגיש משיכה) כשהקשר מתהדק מרגישים רצון וצורך לגעת.
ואז צריך להתגבר עד החתונה😆

בדרך כלל זה המצב..

אם אין שום רצון לקירוב פיזי, לאחר קירוב נפשי והתקדמות הקשר, כאן יש שאלה שנצרכת לשאול.
לא לגמרי מסכימהמרווה כחולה
אני לא הרגשתי צורך לגעת בבעלי לפני שהתארסנו... ויש משיכה מאוד בריאה בינינו אם אין רצון וצורך לגעת לפני זה לא מעיד על בעיה
מיוחדת😆💗האור שבלב
מאמינה שזה איזה טיפוס את..
אני חושבת שמה שכתבת בסוגרייםחדשה ישנה
זה בדיוק זה.

בתור אחת, שבתור רווקה לא הבינה בשום דבר של מיניות, לא ידעתי שיש דבר כזה משהו שהוא אוהב משהו ואני לא או להיפך, פשוט לא הבנתי בזה, ורק חשבתי שצריך לעשות איקס וואי זד, וזה אמור להיות משמח. זהו.
אז בתור אחת שנשואה 7 שנים, אומרת לך שברור שיש דברים שהוא אוהב ואני לא, או להיפך , אבל אין מה להיחלץ מזה, מגשרים על זה ביחד כמו בכל תחום אחר ששנינו לא רוצים אותו דבר, או לא מתחברים לאותו הדבר, למשל בעלי לחוץ על זמנים שהכל יהיה בול בזמן, אין מקום לאיחורים ברמה שאם הוא צריך לצאת עם הילדה וכבר מתאחר הזמן והיא באמצע לשתות הוא יגיד לה להפסיק לשתות כדי לצאת, ואני גם אוהבת זמנים בזמן, אבל לא כ''כ בקשיחות. זה משהו שהייתי יכולה לגעת לפני החתונה? לא ממש, יצאנו יותר מחצי שנה עד החתונה, וזה לא משהו שממש ידעתי. אבל , לומדים לגשר על הפערים והשוני ש*יהיו בכל מקרה*, אתם לא תהיו מתואמים עד הסוף בשום תחום, גם לא במיניות! מה שחשוב שיש אהבה ורצון לעשות טוב אחד לשני. אז גם אם אני לא מתה על משהו מסויים אני אנסה לזרום, כדי לשמח את בעלי וגם אם הוא לא מתחבר לסגנון מסויים הוא ישתדל להתגמש איתי. מקווה שהובנתי.
אני מבינה. תודה רבה לך!עזרה קטנהאחרונה
טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

לפחות בעבר במבחר קיבלו רק כאלה שלמדו במסגרת חרדיתיעל מהדרום
לק"י

זה מה שזוכרת שקראתי או שמעתי.

בהצלחה עם החלום!!

תודה!גלויה

כן... חשבתי אולי השתנה.

נכון ללפני כמה שנים מבחר לא מקבליםבוקר אור
כמעט בלתי אפשרי להתקבל למבחר דתיות לאומיותPandi99

מנסיון כואב

בחיפה ממה שאני מכירה זה מקום חילוני.. 

תודה. אוףגלויה

באסה שנופלים בין הכיסאות.

כן, חיפה נשמע הכי חילוני... כנראהשלא כדאי .

מממשש באסה ! מזדההPandi99
למה בעצם לא כדאי?רוני 1234

רוב הציבור הדת"ל לומד ועובד במקומות חילוניים, אני לא חושבת שזה צריך למנוע ממך להגשים חלום.

אגב, אני מנחשת שרוב גדול בתואר הזה הוא נשים אם זה עוזר לך…

^^ מסכימהכבתחילה

אח''כ תטפלי רק בילדים/אנשים דתיים?

כנראה שלא בהכרח, במיוחד שצריך לעשות סטאג'/עבודה מעשית במסגרות לא דווקא דתיות.

חבל להמנע רק בגלל הסיבה הזאת. 

בתחום האומנות הייתי בודקת שבמקומות לא דתייםיעל מהדרום

לק"י

אין בעיות צניעות בקורסים.

כל מיני ציורים לא צנועים בלשון המעטה.

תודה על ההסבררוני 1234

באמת לא חשבתי על זה… היה לי בראש יותר הפן הטיפולי ופחות האומנותי.

עדיין כדאי לברר טוב לפני שפוסלים.

זה מה שהתכוונתיגלויה
אני חושבת ששווה לברר מול סטודנטיות שםיעל מהדרום
עולם התרבות הוא מאוד מאוד חילוני. וגם ההוואי,Pandi99

הדיבור, אירועים, וכו

יש כאלה שלא מפריע להם

אבל אם הפותחת שאלה כנראה שלה מפריע

חברה שלי דוסית למדה בחיפה. משערת שיש עודשיפור
תודה!גלויה
למד תרפיה?
כן. תרפיה באומנות. עכשיו עובדת בזהשיפור
וואוו!!גלויה

יש מצב לדבר איתה?

אם זה בסדר...

אני מכירה כמה וכמה, ואולי התנאים לתואר שניממשיכה לחלום

שונים מתנאי הקבלה לתואר ראשון, אז ממש לא כדאי להתייאש מראש

הבעיה המשמעותית יותר שזה נסיעה רצינית

ולא יודעת אם זה מתאים לך..

אני מציעה לך לחפש בנות שלמדו את התואר גם בחיפה וגם במבח''ר ולשאול אותן ישירות.

מישהי למדה בבר אילן?גלויה

יש תואר די חדש

בתקווה שכן יהיה מקום נורמלי

מבחר לא מקבליםDevora

אם עשית בגרויות.

יש גם אופציה באונו, יש מסלול חרדי.

ואם את באיזור שיש תחנת רכבת, זה לא נראה לי כל כך נורא.

זה לא הפרמטרDoughnut
אני עשיתי בגרויות ולמדתי שם, לא לפי זה הם בוחנים.
זה אמור להיות קשורDevora

כי זו לא הוראה שלהם, אלא של המל"ג.

יש אפשרות להיכנס עם בגרויות, אבל בדרך כלל זו ועדת חריגים.

הוראת המל"ג קשורה לחינוך חרדי, לא לבגרויותשיפור
יש חינוך חרדי עם בגרויות, ולא תהיה להם בעיה להתקבל למבחר 
אבל הם מסתכלים על מוסדות עם בגרויותDevora

כלא חרדים.

בעצם את מבחר הקימו כדי שתהיה לציבור חרדי ללא בגרויות, אופציה ללמוד לימודים גבוהים.

מבחינתם אם יש למישהו בגרות, הוא לא זקוק למבחר, ולכן זה לא מקומו.

אני יודעת את זה כי בעבר ניסיתי ללמוד במבחר, ולפני הראיון שאלו אותי איפה למדתי, והסבירו שתהיה בעיה קשה, והאופציה היא רק דרך ועדת חריגים. (למדתי במוסד חרדי עם בגרויות).

אולי משם ההיכרויות שלכן. (מהחריגים).

מכירה הרבה עם בגרויות שלמדו שםשמ"פ
אין לי עניין להתווכחDevoraאחרונה

תתקשרו לשם לשאול.

זו הוראה של המל"ג.

לי אמרו שמקבלים רק מהחינוך החרדי, לא קשור לבגרויותשיפור
יש גם אולפנות דת"ל ששייכות לחינוך החרדי שיכולות להתקבל כמו אולפנת למרחב בפתח תקווה ותהילה בירושלים
תודה!גלויה
נכון, אבל העלות ממש גבוהה אני חושבת. (כי זה לא שכ"ל אוניברסיטאי)
אפשר לפרוק?אנונימית בהו"ל

מרגישה שאין לי כבר כח

אנחנו גרים ברחוב מלא ילדים

ויש כאן אימהות שמשחררות את הילדים לבד

והם פשוט עושים נזקים כמו לאבד בימבות, להשתמש באופניים ולפנצ'ר ועוד ועוד

וגם דורשים את התשומת לב שלי כאמא שנמצאת ומבקשים עזרה בכל מיני דברים

אין לי כח להיות הגמח של השכונה

בקושי לילדים שלי יש לי סבלנות

אבל מצד שני אין לי ברירה אלא להציל את הילד של השכנה שמשייט לו בכביש

או ילד שמרביץ לילד שלי ואני צריכה פעם אחר פעם להזיז אותו ממנו ואין שום אמא בסביבה שתקח אחריות ופשוט תקח אותו הביתה

אלו אימהות ספציפיות אבל הן פשוט לא נרמזות בכלל

ואין לי כבר כח

אוףף

זה גורם לי ממש לכעסים וגם להתבאסות על עצמי כשאני כועסת על ילדים של אחרים

אבל באמת זה פשוט חוסר אונים מטורף כשאני חייבת לטפל בעשרה ילדים לפחות במקום רק בשלי הפרטיים

חזרנו מקודם הביתה ומצאתי בימבה חדשה שלנו מלפני כמה ימים שבורה על יד השכנים, וילד אחר מהשכונה עליה. היא הייתה בתוך החצר שלנו בבוקר

וזה כל כך מעצבן כי גם אין לי שום יכולת לדעת מי הוציא ומי שבר. בקיצור, הנזק כולו נספג על ידנו

לא יכולה להשאיר כלום בחוץ. כלום כי ילדים נכנסים ולוקחים

וגם בקטע של אוכל, אין לי כח להאכיל את כל השכונה ולא בא לי לחתוך תפוחים לילדים שאמא שלהם נופשת בבית

(וגם אחרי שאני לא מסכימה, לא בא לי שהם יבהו צמוד אלי בתפוחים הנחתכים לילדים שלי)

סופריקה

מבינה ממשאבןישראל

הייתי גם במקום כזה ובמקום הזה עד לא מזמן, עברנו משם ולא רק בגלל זה, אבל זה היה קשה ומעייף.

ילדים מגיל שנתיים פחות או יותר מסתובבים ויש כאלה רעבים ואופניים שנעלמים, בעיקר היה לי קשה כי רוב האמהות היו בגישה כזאת ואני ממש לא מתחברת אליה ולא חושבת שהיא נכונה..

סליחה שאין לי טיפים לגבי זה אבל על הדרך פרקתי גם .( אני הייתי שמה גבולות משתדלת שיהיה בטעם טוב, מול הילדים ולפעמים גם מול קטנטנים, לגבי כלי תחבורה היינו שמים ממש צמוד לבית/ בתוך הבית..)

תעזרו לי לשמוחחחואז את תראי

יום העצמאות

כולם עם המשפחה

עם חברים מהיישוב

עושים על האש

נהנים

ואנחנו כרגיל בבית

משפחה גרעינית

תודה ה' על המשפחה שלי!!!!!!!!!!!!

כמה שניסינו להזמין חברים/משפחה

פשוט לא זורם

זה קשה כשאין משפחה נורמלית וגם קהילה אין

הרגשה של בדידות ואני בן אדם כל כך חברותי

וזה לא פשוט

לסחוב הכל

לארגן הכל

לשלם על הכל

להעסיק את הילדים

הכל לבד

מסיימים עם הלשון בחוץ

"רק בשביל הילדים"

וגם לי בא שמישהו יזמין אותי

לבוא ככה

כמו שאני

להכין משהו קטן

וזהו

להרגיש תחושה של ביחד

של חלק ממשפחה

מקהילה

ואין....

יאללהההה

הולכת להמשיך להכין סלטים טעימים

ומהר מהר מנגבת את הדמעות

תודה שהייתן כאן🥰

אני מכירה אותם מקרוב שנים...ואין בהם שום חששפה משתמש/ת

לא שונים מלגור בפתח תקווה או בנתניה מהבחינה הבטחונית

קרובים לקרית גת

ונכון גם לאזור דרום הר חברון אבל זה ממש לא כזה קרוב ולא היה מעולם שם ארועים בטחוניים ב''ה..הכבישים רק עם יהודים

ובאמת אין שם שום סיבה מיוחדת לחשןש ..לפחות לא לפי סטטיסטיקה 

מה היית קונה מתנה לעצמך?רוני 1234
לו היה לך תקציב של 1500 שקל?
מכונת קפהשירה_11
או תכשיט שווההשקט הזה

או גאדג'ט למטבח

או חוויה- יציאה זוגית למסעדה שווה, חופשה בצימר, סדנה מיוחדת (אגב אם זו מתנה רק לך אפשר לגמרי ללכת עם חברה ולאו דווקא עם הבעל)

דייסון (לא רטוב)מישהי מאיפשהו

ואם כבר יש, אז שואב שוטף

נינגה גריל - אמאלה כמה זה שימושי! 

מעניין אותי, מה נותן דייסון שלא נותן שואב שוטף?רקלתשוהנ
חוץ משטיחים
הדייסון הוא יותר לאבקמישהי מאיפשהו

השואב השוטף הוא יותר לשטיפה.

כמו מטאטא ומגב - רק שהמגב משודרג ולא נבהל מחתיכות אוכל רטובות ודביקות. לשערות, גושי אבק וכדו השוטף פחות מוצלח לדעתי.

וגם לדייסון יש את הראש הקטן שמתאים לשאיבה בפינות, מגירות וכו

מנסה לדייק-מישהי מאיפשהו

הדייסון יותר טוב לתחזוקה של הבית, באבק ורצפה. הוא מחליף טאטוא.

השואב שוטף מעולה בסוף יום כדי להעביר ויש על הרצפה ולקבל בית נעים, או דקה לפני שבת כשהמטבח התלכלך שוב או לא הספקנו לשטוף - אבל הוא לא מחליף שטיפה טובה.

זה כמובן מהנסיון שלי, בטח יש כאלה שיגידו אחרת... 

תודה יש לי שואב שוטף ואני משתמשת בו למה שכתבתרקלתשוהנ

על הדייסון...

לא רק בסוף היום, אלא במהלך היום גם ככה הלכלוך זה לא אבק אלא ארוחת צהריים, מים שנשפכו ודברים כאלה שאי אפשר או מעצבן לטאטא.

תודה שהסברת

מעולה!מישהי מאיפשהואחרונה
אצלינו יש כמויות של אבק, אולי יותר מהממוצע 🙈 
קורס שווהשאלת היריון

או ציוד של אומנות או תכשיטנות

דברים שקשורים בתחביביםמתואמת
אצלי - ספר אלקטרוני, לוח גרפי לציור, כלי נגינה כלשהו...
משתמשת לדברים שממילא רציתי לקנותשמש בשמיים

ציוד לחצר או ספה חדשה, מחשב נייד חדש. דברים שאני גם אקנה יום אחד עם מתנה או בלי אבל הם עדיין מפנקים ויכולים להיחשב מתנה

מוסיפה- משהו שהייתי קונה בלאו הכי, אבל משובח יותריעל מהדרום
לק"י

או יקר יותר.

חליל צד.מוריה
שואב שוטףמולהבולה
מתנות עצמיותoo
שנהנתי מהן

כורסא אורתופדית עם מקום נפתח לרגליים (2000)

חופשה שווה (סכום תלוי מקום/ אורך/ לבד/ לא לבד)

תכשיטים ליומיום (אוהבת פנדורה)

פריטי לבוש יקרים שווים לשימוש שוטף (כמו מעיל מקצועי להליכות/ נעל נוחה שווה/ תיק יקר שמעלה חיוך יומיומי)

תכשיטיםדיאן ד.
מה דעתכם על דיקלקטין/בנגסטה?הרמה

שתי הריונות הייתי בלי

שתי הריונות עם

לא יודעת להגיד כמה עזר אבל אולי הקל

עכשיו עם בחילות בלי הקאות אבל בחילות איומות

מתלבטת אם לקחת שוב פעם או לשרוד בלי

לא מבינה בזהיעל מהדרום

לק"י

אבל אם את מתלבטת, את יכולה בינתיים לקחת כדורי ג'ינג'ר או נוזיקס (שזה ג'ינג'ר עם בי6).

אולי תגלי שזה עוזר לך.

תרגישי טוב!!

עלי זה הקל ברמה מסויימתאנונימית בהו"ל

עדיין סבלתי מאוד אבל הצלחתי לאכול

לי בונגסטה היה משמעותי לבחילותכנה שנטעה
ברור שלקחת בונגסטה למה לסבולשירה_11
אני יודעת שזה יישמע הזויהרמה

2 ההריונות שלקחתי יצאו לי ילדים מרדנים ולא קלים

2 ההריונות שסבלתי בשקט- ילדות טובות ורגועות

שוב אני יודעת שנשמע הזוי אבל פתאום יש חשש לקשר כלשהו שטרם נבדק 

אצלי חלק ככה וחלק ככה ולא לקחתי בכלליעל מהדרום
לק"י

כן לקחתי גינגר ודומיו. אבל זה לא יצא קשור....

למי יש חשש?שירה_11

לך? או משו שקראת?

בכל אופן אני לא יודעת כמה סבלתי

אני יודעת שחיי לא היו חיים

שהתבאסתי שהבוקר הגיע

וכשפתחתי את העניים חיכיתי כבר לסגור אותם שוב

ואני לא מגזימה

זה היה מהגיהנום

אצלי הפוך חחחDoughnut
הציל אותיDoughnut
אני בעד לנסות כל הריון מחדש ולראות איך זה. לי הדקלקטין עזר עם הקאות אבל עדיין סבלתי מבחילות, הבונגסטה הקלה משמעותית את הבחילות ברמה שיכולתי לנשום.
הרגשת הבדל בין דיקלקטין לבונג'סטה?אנונימית בהו"ל
אני מאודמישהי מאיפשהו
דיקלקטין היה לי מעולה ועם בונגסטה הייתי ככ חלשה שכבר העדפתי את הבחילות
מזכירה לישירה_11

שהבחילות היו כל כך קשות שיצאתי לבחוץ לנשום קצת אויר כי הרגשתי שאני נחנקת מבפנים

ואמאלה אני לא משקרת - משב רוח על הפנים עשה לי בחילה!!!

שם כבר הבנתי שזה רק אני והשם 😂

וואי היה לי ערב אחד בול ככה בהיריון הראשוןשיפוראחרונה
כיתה א' - איך מנהלות את זה??אנונימית בהו"ל

מיותר לציין שזו היתה שנה מטורפת

ועדיין לא הצלחתי להבין איך לנהל את זה שהבת שחי חוזרת מהצהרון ב16:30

וצריכה להספיק שיעורי בית

מקלחת

ארוחת ערב

ורוצה גם להספיק לשחק(???)

ואיפה זמן לעשות מערכת?

כל פעם זה מלחמה

איך עושים את זה בכיף?

לא לעשיתי שיעורי בית זו לא אופציה אז לא להציע בבקשה

השאלה שלי היא איך אתן עושות את זה מבחינת סדר, מה לפני מה ואיך לתווך את זה לילדה

חא מכינה מערכת , יש להם הכל בכיתה או בתיקשמעונה
אם יש לך אפשרות חלק מהימים להחזיר מוקדם ,אצלנו היא עושה שב בצהרון, היא באמת חוזרת מאוד מותשת... וצריך להיות על זה ברגע שהיא חוזרת
זה באמת דפקט של כיתה אאמאשוני

ואני כן רוצה להציע לך חשיבה: למה בעצם חשוב לך שיעורי בית?

תנסי קצת לרדת לעומק, כי כשמבינים מה בדיוק חשוב מוצאים גם איזון נכון.

למשל: חשובה הלמידה. חשוב שתקרא ותכתוב ותדע לחשבן.

השאלה הבאה תהיה: האם בסדר יום הנוכחי היא משתפרת בלמידה ע"י הכנת שיעורי בית?

האם יש דרכים נוספות להשיג את אותה מטרה?

למשל משחקי קריאה בנחת בשבת.

אם חשוב לך שהמורה תראה שהיא הכינה ש"ב, אז שוב האם יש דרכים נוספות וכו'

מערכת אפשר להכין איתה או להכין עבורה.

היא ממש קטנה והבעיה העיקרית היא שככה גורמים לתלמידים לשנוא לימודים. סתם בגלל שמעמיסים עומס לא מותאם בהתחלה במקום לגרום להם לאהוב ללמוד.

זה משתפר אבל בהמשך.

אצלנו רק בא' יש את הקטע הלא ברור שכל שיעור יש ש"ב.

זה באמת ממש עמוס. ממש לא אוהבת את זהיעל מהדרום

לק"י

פרקטית, מערכת אפשר להכין לה. היא תוכל ללמוד להכין בהמשך. לא נורא.

ש.ב.- לא עושים בצהרון?

עונהיהלומה..

מערכת- מסכימה עם יעל אפשר להכין לה והיא תלמד בהמשך

לדעתי כשהיא חוזרת הביתה אז כן לתת זמן להתפרק ולא ישר לחזור על לימודים כי אחרי יום ככ ארוך צריכה להרגיש את הבית ולשנות את האווירה של הלימודים.

אז אפשר לשחק, לדבר ומה שהיא רוצה במשך 30-45 דק

אחרי זה שיעורים, ללמוד למבחנים- כ30 דקות?

מקלחות, א. ערב (או הפוך)  אצלנו כשעה עד שעתיים (תלוי כמה ילדים ואורך המקלחת- מסרך סמיך גזיזת ציפורניים וכו')

שיעורי בית אצלינו גג 10 דקות. והציוד נשאר בכיתהשיפור

לא צריך מערכת.

^^ גם אצלנורוני 1234
גם אצלינו ככה היהאראחרונה
10-20 דק גג
IVF- ההורמונים האלה הורגים אותיאנוונימית1

שמישהו יגיד לי שאני נורמאלית שאני בוכה בלי סוף כאילו אני כבר מתאבלת? שאני כבר מדמיינת את התשובה השלילית למרות שיש עוד שבוע לב. דם?

שזה ההורמונים, לא אני.

שאני מדמיינת אותי רצה לקבל חיבוק מהשכנה (כי הוא בטח יהיה במילואים בדיוק) ואני נמרחת לה על הספה. ומשאירה אצלה את הילדים כי בטח לא יהיה לי כח לתפקד.

ומתישהו העולם יבין שמותר לי לרצות עוד ילדים? שזה שאני מאושרת שיש לי לא סותר ששורף לי הלב שאני רוצה עוד? מה, רק לאישה שמביאה בקלות מותר לרצות מלא ילדים? מי החליט את החוק המוזר הזה?

ואולי בכלל אני צריכה להתפלל שה' יעזור לי לרצות פחות ילדים?

כדי שלא יכאב כל כך בנפש. כדי לחסוך לי מסעות אינסופיים כאלה

נורמלי. ולמי איכפת מהעולםאורוש3

את הולכת בשביל שלך.

חיבוק! 

חיבוק ענק יקרה!!! הייתי שם....אמהלה

תתעלמי מרעשי הרקע! לא מעניין מה העולם חושב עלייך!!!!!

שיהיה בשורות טובות ומתוקות בקרוב ממש

השבועים האלה זה סיוטטט שלא ברא השטןSheela
חיבוק גדול נשמה הלוואי שיעבור מהר ויהיה טוב! 
תודה מהממות♥️ אני פשוט לא זוכרת שהייתי ככהאנוונימית1
בסבב הטיפולים הקודם...

לא זוכרת שכל רגע פנוי אני בוכה, שהייתי מדוכדכת אחרי ההחזרה...

פשוט קטע שכל סבב והאופי המוזר שלו

אולי בסבב הקודם בעלך לא היה במילואים..שקדי מרק

ולא היינו בסיומה של מלחמה שהוציאה הרבה כוחות?..

אל תשכחי שגם ככה להיות מטופלת פוריות בתקופה כזאת זה טירוף

ובואי נגיד שגם בלי טיפולים אני אשת מילואים ועם דמעות בעיניים כי כבר נמאס

אז את מתמודדת עם הכל ביחד..

חיבוק גדול

האמת שהוא היה במילואים בסבב הקודםאנוונימית1
אבל מרגישה שאולי פשוט יש יותר ויותר דלדול כוחות עם הזמן... וחיבוק לך על המילואים, באמת נמאס
🧡שקדי מרקאחרונה
זה ממש נורמליSheela

זה שבועיים מורטי עצבים

ממש תחושה שאין לאן לברוח והמחשבות מציפות בלי הפסקה..

ואם את ברצף של טיפולים אז גם ההורמונים מצטברים מפעם לפעם

זה יעבור❣️

מבינה אותך כלכך חיבוק גדול!מחכה להריון

אמן תשובה חיובית בקרוב!!

מותר לך לרצות לגמרי!

מבינה מאד את המקום הזהמאמינה ומתאמנת

שאת רוצה עוד ילדים וצריכה להילחם על זה ואחרים לא מבינים. כשאומרים לך להסתפק בילדים שיש לך.

צריך לשים פס על כולם אבל זה כל כך קשה.

הלוואי והכל ילך לך בקלות🩷

אמן♥️♥️♥️אנוונימית1
וואי וואי איך שאני מבינה אותךשירה_11

מחמת בושה אני לא אספר לך מה אני הרגשתי עם ההורמונים

הלוואי והייתי יכולה לשלוח לך איזה משו מתוק וחיבוק 🩷🩷🩷🩷🩷

חיבוק!! גם אני הייתי שםחולמת להצליח

בטח שזה נורמלי לבכות,זר לא יבין מה זה לעבור בדיקות בלי סוף,

ללכת לבדיקות דם אולטראסאונד כמעט כל יום,

להזריק לעצמך זריקות

ואחר כך לעבור טיפולים..

את אלופה!👑

בע"ה מאחלת שיהיו בשורות טובות!

תוך כמה זמן מגיעה תוצאת בטא בכללית?אנונימית בהו"ל
.
אם עשית מוקדם בבוקר אז בטח תוך כמה שעותירושלמית במקור
לי פעם לא הגיעה התשובה גם אחרי הצהרייםחולמת להצליח

אז הלכנו לאחות והיא אמרה לנו.

לפעמים קורה שיש תקלה באתר.

בהצלחה!

תיכנסי לתוך עמוד הבדיקות כדי לבדוקמתואמת
קרה לי שלא ראיתי תוצאות בעמוד הראשי של האפליקציה, ואפילו עשיתי עוד בדיקת דם - ורק אז גיליתי שהתוצאה מופיעה רק בתוך התיק הרפואי כנשכנסתי אליו...
נכון גם לי קרה פעם עם בדיקה. בדקתי שםאנונימית בהו"ל
קיבלת תשובה? גם אני מחכהירושלמית במקור
תודה לכולכן. טרם הגיעאנונימית בהו"ל
הגיע אלי לפני עשרים דק (שלילי...) אז תבדקי שובירושלמית במקור
חיבוק.לי לא הגיע התוצאהאנונימית בהו"ל
תודה... ובהצלחה.אם לא יגיע בבוקר תתקשרי לאחותירושלמית במקור
תודה יקרה הגיוני שתגיע תוצאה בשישי?אנונימית בהו"ל
אני פשוט צריכה תרופה שמחייבת בדיקת בטא קודם
לא קרה לי אבל הבנתי שייתכן. בכל מקרה תתקשרי לאחותירושלמית במקור
כןניגון של הלב
בגדול התשובה מגיעה תוך כמה שעות מהרגע ששולחים את הבדיקה למעבדה

אצלנו נגיד באים לקחת את הבדיקות למעבדה מאוד מוקדם בבוקר, וכל מי שעושה אחרי לוקחים את הבדיקה שלו רק יום אח"כ...

הגיע לי אחרי יום וחצירק טוב!אחרונה

היה מותח מאוד!!! ואז הגיעה תוצאה גבוהה מאוד (וזה כבר היה חמישי בצהריים אז לא יכולתי לעשות עוד בדיקה...)

אז ביום ראשון כבר הלכתי לעשות אולט' וב"ה הכל היה טוב (ועובר אחד)

אולי יעניין אותך