ייעוץ בענייני כספים.חלונות
שלום כולם/ן!
אנחנו זוג חביב בני 30/1, פלוס 4 ילדים, גרים בצפון עוצר הנשימה.
שנינו באים ממשפחות עניות מרובות ילדים. התחתנו בלי תמיכה כספית בכלל. לקח לנו 10 שנים להבין, להתאפס, לעבוד, להתחיל ללמוד, לסיים ללמוד, להתמקצע ו...הנה אנחנו כאן⁦
כיום ב"ה מרוויחים יפה, הרבה יותר ממה שהרוחנו בעבר. יש לנו חובות מכל השנים שעברו שפרוסים בהחזרים נוחים.
אנחנו רוצים עכשיו, משההכנסה עלתה, להתחיל לחשוב על חיסכון, אולי הון עצמי לדירה או כל השקעה בכל דבר שיכול לקדם אותנו בחיים ולהבטיח עתיד טוב בעז"ה.
אז מה אנחנו רוצים?
מישהו/י שנשב איתו על התחום הכספי שלנו, גם מבחינת ההתנהלות החודשית וגם, ובעיקר על התכנון לעתיד: איך חוסכים? כמה כדאי לנו במצבנו? מה לעשות עם הכסף? וכו'
אני יודעת שיש ארגון פעמונים שעושה את זה בהתנדבות. אבל חשבתי לקחת מישהו פרטי שיהיה יותר מחיוב לתהליך וגם אנחנו..
אז כמה שאלות:
- מה אני בעצם מחפשת? איך נקרא המקצוע הזה?
- יש לכם/ן המלצה למישהו כזה? תותח, עדיף מהצפון ודתי.
- סתם תובנות שלכם/ן על הענין יתקבלו בברכה. תמיד שמחים ללמוד⁦

מתייגת את @פשוט אני.. שזוכרת שמבין בכספים, אבל נשמח בתגובות של כולכם/ן.
תודה 🤗

יועץ לכלכלת המשפחהa-a-a
אני לא מקצועי אבל עשיתי את זה עםנחשון מהרחברון
כמה משפחות ועלה יפה (ואני לא לוקח כסף כעיקרון) הבעיה, אני לא באמת מהצפון.

ברק הס ידוע כטוב בזה.

אבל כן אגיד שבשביל מישהו טוב - כדאי לנסוע רחוק.
וכן אמליץ גםנחשון מהרחברון
על כמה חבר'ה מכאן שקצת מכירים אותי בקטע הפיננסי שיוכלו להמליץ אם תרצו (ושוב, מבחינתי זה ללא תשלום, סוג של שליחות...)

@אניוהוא @אלעד
ממליץאניוהוא
ממליץ בחוםאלעד

קראתי הרבה מהפוסטים של נחשון מהצפוןמופאסה
ולמדתי מהם גם אנכי
בהחלט יודע על מה הוא מדבר.
מומלץ
עוקבתתמותק 27
בצפון אני מכירה את גילה אזולאיתלתליה
היא מעולה
יצא לי להתייעץ איתה לא מעט והיא ממש מסדרת את הראש
תודה לך!חלונות
היא מקצועית? זה המקצוע שלה?
אכן זה המקצוע שלהתלתליה
כן, אפשר לגגל את השם שלה ולקרא תכנים שלה
נעזרתי בה במסגרת עבודתי והיא ממש עשתה לי סדר ודיברה בגובה עיניים
בהחלט חושבת ככה. תודה.חלונות
קודם כל, תודה רבה על התיוג. הוחמאתי פשוט אני..

שאלות כמו איפה להשקיע את הכסף וכו' - אסור לפי החוק לתת בזה ייעוץ, למעט אדם עם רישיון.

ויקיפדיה:

החל משנת 1997 חלה חובת רישוי על כל מי שמעוניין לעסוק בייעוץ השקעות או בניהול תיקי השקעות. החובה מוסדרת בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, והיא עוגנה בחוק בין היתר בעקבות המלצותיה של ועדת בייסקי והחלטות ועדת גבאי.

להגיד כמה כסף כדאי להשקיע - זה דבר אחד, אבל לתת המלצה ספציפית למסלול השקעה זה או אחר - זה מעשה אסור למי שאינו בעל רישיון.

ואחרי שכתבתי את זה:

אשמח לנסות לסייע ללא תשלום כמובן, מוזמנים לפנות בפרטי. אני *לא* אייעץ באיזה נייר להשקיע, אבל אני יכול לתת מידע וחלופות בהתאם לצרכים שלכם, כך שאת ההחלטה תעשו לבד.

..חלונות
@פשוט אני..
@נחשון מהצפון
קודם כל - בכלל לא ברור מאליו שאתם ככה נרתמים לעזרת זוג זר! באמת, התפלאתי והערכתי מאוד!! תודה, זה מעורר השראה!
שנית, אם אני מבינה נכון, מדובר על די הרבה זמן של לשבת יחד, להבין, למפות, לחשב...וגם אח''כ - מאמינה שיהיו שאלות בהמשך, התייעצויות...
פחות נעים לי לקבל את זה חינם.
וכן מוכנים להשקיע פה כסף.
לגבי מה שכתבת על החוק של ההיתר לייעץ בהשקעות, מאמינה שאם אכן נחליט עם היועץ שעדיף השקעה ולא דירה למשל, מסתמא שהוא יידע להפנות אותנו לאדם המתאים, לא?
תודה לכם אנשים טובים 🤗
האמת היא שלאנחשון מהרחברון
זה לא הרבה זמן.
אני ספציפית שולח לכם טבלה שצריך למלא ושאלון נחמד ועיקר העבודה היא שלכם למלא את הכל ולשלוח לי. אני יושב עליו בזמני הפנוי ומנתח אותו ואז זה בגדול פגישה אחת של שעתיים שלוש להציג את המצב ולבנות איתכם תכנית שמתאימה לכם והוראות מה לעשות. שיית טלפון פעם בשבוע עידכון איך מתקדמים ואז אחרי כמה חדשים עוד פגישה לראות שהכל זורם ואם לא איזה התאמות צריך לעשות.

לגבי הייעוץ השקעות יש לי קשרים עם כמה סוכנים של קופות גמל להשקעה/השתלמות/פנסיה/ביטוח שאני מפנה אליהם ואני אומר להם בן אדם פלוני חדבר איתך על זה תן לו את המסלול הזה והזה ואז זה דרך מישהו עם רישיון ואני בסדר...
מאיפה אתה?באת אליי פתאום
איזור קרית ארבענחשון מהרחברון
ולגבי כסףנחשון מהרחברון
אמרתי כבר לכל מי שעשיתי איתו ליווי כלכלי הרווח שלי הוא שתצליחו. זה בעיקרון לא הרבה מידי השקעה מבחינתי והפירות של זה שווים בין מאות אלפים למיליונים. אני עושה את זה כי אני מאמין שה' שולח פרנסה. ואני מקבל אותה דרך העבודה שלי. זה מהצד כעזרה לאנשים. אתם רוצים לשלם אפשר לקבוע סכום שתתנו בשמי לצדקה... או לסכם שכשהילדים שלכם יגיעו לבר מצווה תזמינו ממני תפילין ...
לא בצפון אבל מומלץנריה -
חפשו 'יהודה שרפר'
מנוסה ואמין

בכלל, חבל להגביל את החיפוש למרחב המגורים כשיש שירותים שניתן לקבל באופן אישי בזום מהסלון. אם יש מישהו מומלץ - כדאי לבדוק את האפשרות

יועץ לכלכלת משפחהאמא וגם
צעד חכם ונבון,
חפשו מישהו עם המלצות!
סליחה שאני מבאסת וכל הכבוד על הרצון הטוב שלכםמישהי אחרת????
גם אני הייתי מייעצת באופן פרטי, אפשר להגיד פיראטי, לאנשים שהכרתי על ניהול כלכלת המשפחה.
בתלכס אני חושהת שזה היה לקיחת אחריות גדולה וכדאי להתמקצע בזה לפני שמייעצים, כי אפשר לעזור למישהו אחד אבל הקורס נותן ידע למגוון רחב של סוגי חשבונות אז במקום להתנסות על כל הסוגים של האנשים ואולי לטעות על חשבונם, ללמוד מהידע המקצועי של אחרים.
אחרי שהחלטתי להשקיע בזה כמקצוע הלכתי ללמוד את זה ממש וגיליתי שלא לקחתי בחשבון חצי ממה שיועץ לכלכלת המשפחה לוקח, סתם לדוגמא ניהול סיכונים מבחינת ביטוח והוצאות בלת"מ. החלפת אשראי יקר באשראי זול.
אז כן ממליצה לפנות למישהו שמתעסק בזה בצורה מקצועית, כי זה לא רק להוציא אנשים שנכנסו לבוץ כלכלי אלא להביא למקסימום את הכסף וההכנסה הקיימת.
לצערי לא מכירה מישהו מאיזור הצפון אבל אפשר לבדוק באגודה ליועצים לכלכלת המשפחה.

אבל חשוב לי כן להדגיש שזה מקסים הערבות ההדדית והרצון לעזור לאחר
חוששני שאני ספציפית לא דוגמא מייצגתנחשון מהרחברון
את הדוגמאות שהבאת אני לא מצליח להבין. זה בייסיק. אז או שאני לא דוגמא מייצגת ודברים שמבחינתי הם ברורים לא ברורים לכולם או שאת לא דוגמא מייצגת.

בכ''מ ברור שכשיש מצבים מורכבים צריך איש מקצוע במצבים ברגילים זה ממש לא ברור.
אתן לך דוגמא אולי לא הסברתי טובמישהי אחרת????
האם אתה לוקח בחשבון את הכיסוי הביטוחי שלהם? את ההיסטוריה הרפואית המשפחתית והסבירות לאובדן כושר עבודה?
או למשל את התלות של ההורים לעת גיל הזקנה בתמיכה המשפחתית, ביטוח סיעודי למשל. יש לא פעם שהורה נתמך לעת זיקנה הופך את המצב הכלכלי של ילדיו.
יעדים לטווח רחוק? נגיד לחתן את הילדים או בר מצווה, שקורה לא פעם שפתאום בגיל 12 נזכרים שיש לנו ילד ומאוד מאוד רוצים אירוע לילד או טיול למשפחה או שדרוג של הרכב 8 מקומות?
על כל אלו ועוד חייבים לעבור ולקחת בחשבון כמה שאפשר בצורה מתוכננת קדימה כדי שלא יהיו הפתעות.

כרגע אנחנו בסביבה מאוד צומחת (להוציא את הקןרונה) אז אפשר לקחת אשראי יחסית בזול ובקלות וההתמודדות עם הוצאות לא צפויות היא יחסית נוחה אבל חשוב לקחת בחשבון שבמקרה של סביבת ריבית גבוהה יותר (ולא חייבת להיות יותר גבוהה בהרבה) האפשרות לקחת ולפרוס ו"להסתדר" הופכת להיות פחות טובה והתכנון קדימה הכרחי ממש.

בכל מקרה כן משאירה מצב שאתה אולי לא דוגמא מייצגת כי בכל כלל יש יוצא מן הכלל. אבל האמירה עדיין חשובה בעיניי, זה חיים של אנשים וכדאי מאוד לקחת את זה באופן מקצועי.
התשובה היא כןנחשון מהרחברון
ויעידו האנשים שעד היום הייתי איתם בקשר כלכלי.
מוזמנת גם לקרוא את ה'מבוא לשוק ההון' שגתבתי כאן לפני שנה בפורופ חיסכון וכבר 'ם התייחסתי לדברים הרלוונטים (צמצום אשראי, אשראי זול, תכנון מראש של חיסכון, פנסיות ביטוחים וכו')
בגדולנחשון מהרחברון
זה משהו שלמדתי ואני לומד לא בצורה פורמלית אבל המון שעות ע''ג שעות בלמידה לא בשיטוט. של כלי עבודה מצד אחד ושיחות עם יועצים פנסיוניים סוכני ביטוח רו''ח ועוד כדי להעמיק יותר. זה לא סתם התנהלות חכמה נורמלית. אני מתעסק עם זה הרבה
אז אמרת בעצמך, אתה לגמרי לא דוגמא מייצגתמישהי אחרת????
המלצה חמה, לארגן מספר ממליצים והסבר על שיטת העבודה ולפנות להצטרף לארגון היועצים לכלכלת המפחה, יש דמי השתתפות קטנים מאוד שנתיים וזה עוזר לתחום את העיסוק הפרוץ הזה בצורה יותר מקצועית.

ובאמת רוצה להוסיף, למרות שמי אני שאחלק ציונים אסל כל הכבוד לך, אם לקחת את אלו בחשבון אתה באמת מיומן מאוד
הנקודה היא שאני עושה את זה כשליחות/חסדנחשון מהרחברון
לא לוקח כסף בהגדרה. אני. אברך. לומד תורה רוב היום. בערב סופר סת''ם ומכניס משם פרנסה.

זה נטו מהצד לעזור...
קודם כל אשריך, על האברכותמישהי אחרת????
ועל הסופר סתם, עם כל אלו למצוא זמן לעשות חסד זה דבר גדול. ומעיד הרבה על האדם מאחורי המילים.
אז דווקא מהמקום הזה שאתה מחפש לעשות חסד עם אחרים יותר קל לי לומר לך שאם אתה כבר עושה חסד והשם נתן לך חשיבה טובה ועצות טובות שיכולות לעזור לאנשים, תיקח את זה לרמה מקצועית, החסד יהיה יותר גדול. לפחות מקצועית מבחינה רשמית ומסודרת כי נשמע שאתה כן נמצא בתוך המקצוע ממש.

שוב כי בעיסוק בכלכלה ובמיוחד כלכלת המשפחה שזה תחום שנוגע בכל כך הרבה תתי תחומים, חשוב לדעת לזהות את הדגלים האדומים. נגיד אני לא אתן ייעוץ פנסיוני אבל אני אדע להצביע על בדיקה שצריכה להעשות מול יועץ פנסיוני ואיזה שאלות לשאול את היועץ ועל מה לשים לב. כנ"ל לגבי ייעוץ השקעות או ייעוץ משפטי אפילו, גם הנחיות מה לומר לבנקאית בבנק כמנסים לעשות משא ומתן מולם. זה ייעוץ שמאגד בתוכו מידע מאוד רחב.
אז אני לא אמליץ לקחת מישהו ללא ידע טוב בנושא כי זה עלול לגרום לנזק. אבל מסייגת לגבי מי שלא עושה את זה כתחביב אלא ממש עוסק בזה כמו שאתה אומר.
דווקא פנסיה זה תחום חזק אצלינחשון מהרחברון
אבל אני בעיקר עושה בירור ראשוני בהר הביטוח ובמסלקה ומפנה ליועץ/סוכן שאני מתייעת איתו יחד עם הבנאדם ובהחלטה משולשת עושים שינויים
וברור שמקצועי יותר זה יותר חסדנחשון מהרחברון
אבל ללמוד קורס רשמי מחייב סטאז'. (עד כמה שהבנתי) וממילא זה יהיה במקום הכולל ולזה אני לא מוכן.
ושם רוצים או קורס מאה שעות אקדמיות ומתוכם 30 פרקטיקום (אין לי זמן לזה. אני לומד רבנות) או עוסק בתחום לפחות 3 שנים וליווה 10 משפחות. מה נחשב 'עוסק' ואין לי עוד 10 משפחות. יש לי 6-7...
אבל אשמח לשמוע פרטיםנחשון מהרחברון
על האירגון (ולו בשביל שאוכל להגיד שאני מקצועי)
מה פתאום, אני נתרמת⁦חלונות
ואשמח מאןד לקרןא את המבוא שפירסמתמישהי אחרת????
אם יש לך קישור זה יהיה אפילו עוד יותר טוב
הנהנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ה' בשבט תשפ"א 19:16
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ה' בשבט תשפ"א 19:15
מבוא לשוק ההון - חיסכון השקעה וצריכה
בעיקר פרק ה'-ו'

מבוא לשוק ההון - חיסכון השקעה וצריכה
ממליצה על עמותת מקימיכמו צמח בר
ייעוץ בחינם עם אנשים שעובדים בזה, כלכלנים ומומחים בכלכלכת המשפחה ובאימון.

נראה אחרת לגמרי ומקצועי מאודדד
תודה לך. נבדוקחלונות
מצרף את הטבלאות שלי לשימוש חופשי של כולםנחשון מהרחברון

יש כאן בפנים 3 גליונות. 

1 טבלת אקסל של פעמונים. ע פירוט מאד נרחב של כל ההוצאות וההכנסות ומחשבונים לחשב כל קטגוריה.

2 סיכום הנכסים ההתחייבויות והמוצרים הפיננסים שלכם ברמת דמי הניהול גוף מנהל מסלול חלוקה לפי נכסים נזילים ולא נזילים פנסיות ביטוחים וטבלה בה אתם ממלאים את מה שיצא בטבלה של פעמונים הוצאות והכנסות ומגלים מה המאזן.

3 פרטים שלכם גם טכניים ובעיקר יעדים כלכליים קדימה חתונות בר מצוות החלפת רכב וכן איך אתם מתמודדים עם כל מיני אתרים כמו פיטורים מחלה וכו' (למשל מחלה - ביטוח בריאות וביטוח אבדן כושר עבודה זה התמודדות אחת. התמודדות שניה זה מיליונים בבנק) ומה היכולת של הסביבה הקרובה לעזור ומה הסבירותשזה יקרה (עבודה מסוכנת/במקום עבודה לא יציב מעלה סיכון לפיטורין/פציעה. רקע בריאותי שלכם או של ההורים וכו')

בגדול הטבלה הזאת משמשת אותי כשאני עוזר לאנשים היא נותנת לי רקע שאיתו אני יכול להתחיל לעבוד יש עוד פרטים לברר ועוד שאלות אבל זה אחלה בסיס להתחיל. אתם יכולים למלא בעצמכם בפירוט וכבר לראות מה מצבכם בצורה מדוייקת.

מי שרוצה לראות בצורה יותר חותכת את ההוצאות המיותרות יכול להכנס לאתר של הסולידית ולהוריד את האקסולידית שם היא מחלקת בין צרכים לבין מותרות בצורה מאד חותכת. (זה יותר עוזר לכלכלה נבונה מאשר לשקף מצב כלכלי אבל השילוב ביחד הוא מצויין)

20210128102115.xlsx

@מישהי אחרת🌷 אשמח אם תעברי על זה ואם תראי דברים חשובים לדעתך שהשמטתי תעדכני אותי.

תודה על התיוג, נראה מעניין ממש!מישהי אחרת????
את הקובץ הקודם מהשירשור הישן לא הצלחתי לפתוח, גם לא דרך המחשב לצערי.
אבל עכשיו ראיתי שאת זה אני מצליחהלהוריד ולפתוח ועל פניו רואים שגבר בחר את הצבעים

סתם צוחקת, אעבור בהמשך בלי נדר, שוב תודה על התיוג
ברור שגבר. הצבעים זה רק לנוחות לא ליופינחשון מהרחברון

אנסה לשלוח לך קובץ חדש יש לי בדרייבנחשון מהרחברון

תודה רבהמישהי אחרת????אחרונה
חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

אפשר להתגבר על זהזיויקאחרונה

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסח

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

יד 2 ומסירההשקט הזה
ריהטנו ככה את כל הבית.

על מה כן הוצאנו כסף? מקרר, מזרונים איכותיים למיטה שלנו ו... זהו נראה לי.

חנויות זולות של מוצרי חשמל, שווה לחפש בריכוזים חרדיים.. 

תפתחו פייסבוק בשביל המרקטפלייס (וכמובן גם יד2)מרגול

סתם כי יש מציאות מעולות במרקטפלייס, זו עוד פלטפורמה של יד שניה

יש מוצרים שבעיניי חופשי לקנות ביד 2

תקח בחשבון שיש דברים שההובלה עצמה יקרה מאוד וכבר לא בהכרח שווה, או שכדאי כבר להשקיע כי ההובלה היא חלק גדול מהעלות.

לשים לב שיש דברים שדורשים התקנה רצינית, אז לחשוב מה מעדיפים בזה. למשל אם יש כיריים גז טובות במחיר טוב - אבל ההתקנה תעלה הרבה (לא באמת יודעת, רק אומרת), אז אולי שווה לקנות חדש שכלול בו התקנה, או אולי עדיף כבר אינדוקציה

ולהיזהר מדברים שעלולים להיות בהם פשפשים!!! או עובש! סיוט סיוט. 

מוצרי חשמל שווה לבדוק ב"חשמל הקרן"ברגוע
ממליץ לעשות השוואת מחיריםנפשי תערוגאחרונה
מנסיוני. המחירים בחשמל הקרן לאו דווקא הכי זולים
טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

אח שלי התחתן בצהריים, והוא דתימתואמת

זו הייתה חתונת מלחמה... (וכדי שאנשים לא ייסעו בלילה בצל האזעקות האפשריות היא הוקדמה לצהריים, וכמובן גם שינתה מיקום ומספר מוזמנים)

ויש לי גם חברה שהתחתנה ביום שישי - הם בעלי תשובה, אז אולי זה קשור. בכל אופן, הם דוסים בהחלט (לפחות כיום).

אולי אם זוגות דוסים רבים יעשו את הצעד ויתחתנו בצהריים, אז זה יהפוך לנורמה הגיונית גם אצל דתיים... (לא שאני עומדת מלכתחילה לאפשר לבת שלי לעשות את זה🙈)

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים

אולי יעניין אותך