ייעוץ בענייני כספים.חלונות
שלום כולם/ן!
אנחנו זוג חביב בני 30/1, פלוס 4 ילדים, גרים בצפון עוצר הנשימה.
שנינו באים ממשפחות עניות מרובות ילדים. התחתנו בלי תמיכה כספית בכלל. לקח לנו 10 שנים להבין, להתאפס, לעבוד, להתחיל ללמוד, לסיים ללמוד, להתמקצע ו...הנה אנחנו כאן⁦
כיום ב"ה מרוויחים יפה, הרבה יותר ממה שהרוחנו בעבר. יש לנו חובות מכל השנים שעברו שפרוסים בהחזרים נוחים.
אנחנו רוצים עכשיו, משההכנסה עלתה, להתחיל לחשוב על חיסכון, אולי הון עצמי לדירה או כל השקעה בכל דבר שיכול לקדם אותנו בחיים ולהבטיח עתיד טוב בעז"ה.
אז מה אנחנו רוצים?
מישהו/י שנשב איתו על התחום הכספי שלנו, גם מבחינת ההתנהלות החודשית וגם, ובעיקר על התכנון לעתיד: איך חוסכים? כמה כדאי לנו במצבנו? מה לעשות עם הכסף? וכו'
אני יודעת שיש ארגון פעמונים שעושה את זה בהתנדבות. אבל חשבתי לקחת מישהו פרטי שיהיה יותר מחיוב לתהליך וגם אנחנו..
אז כמה שאלות:
- מה אני בעצם מחפשת? איך נקרא המקצוע הזה?
- יש לכם/ן המלצה למישהו כזה? תותח, עדיף מהצפון ודתי.
- סתם תובנות שלכם/ן על הענין יתקבלו בברכה. תמיד שמחים ללמוד⁦

מתייגת את @פשוט אני.. שזוכרת שמבין בכספים, אבל נשמח בתגובות של כולכם/ן.
תודה 🤗

יועץ לכלכלת המשפחהa-a-a
אני לא מקצועי אבל עשיתי את זה עםנחשון מהרחברון
כמה משפחות ועלה יפה (ואני לא לוקח כסף כעיקרון) הבעיה, אני לא באמת מהצפון.

ברק הס ידוע כטוב בזה.

אבל כן אגיד שבשביל מישהו טוב - כדאי לנסוע רחוק.
וכן אמליץ גםנחשון מהרחברון
על כמה חבר'ה מכאן שקצת מכירים אותי בקטע הפיננסי שיוכלו להמליץ אם תרצו (ושוב, מבחינתי זה ללא תשלום, סוג של שליחות...)

@אניוהוא @אלעד
ממליץאניוהוא
ממליץ בחוםאלעד

קראתי הרבה מהפוסטים של נחשון מהצפוןמופאסה
ולמדתי מהם גם אנכי
בהחלט יודע על מה הוא מדבר.
מומלץ
עוקבתתמותק 27
בצפון אני מכירה את גילה אזולאיתלתליה
היא מעולה
יצא לי להתייעץ איתה לא מעט והיא ממש מסדרת את הראש
תודה לך!חלונות
היא מקצועית? זה המקצוע שלה?
אכן זה המקצוע שלהתלתליה
כן, אפשר לגגל את השם שלה ולקרא תכנים שלה
נעזרתי בה במסגרת עבודתי והיא ממש עשתה לי סדר ודיברה בגובה עיניים
בהחלט חושבת ככה. תודה.חלונות
קודם כל, תודה רבה על התיוג. הוחמאתי פשוט אני..

שאלות כמו איפה להשקיע את הכסף וכו' - אסור לפי החוק לתת בזה ייעוץ, למעט אדם עם רישיון.

ויקיפדיה:

החל משנת 1997 חלה חובת רישוי על כל מי שמעוניין לעסוק בייעוץ השקעות או בניהול תיקי השקעות. החובה מוסדרת בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, התשנ"ה-1995, והיא עוגנה בחוק בין היתר בעקבות המלצותיה של ועדת בייסקי והחלטות ועדת גבאי.

להגיד כמה כסף כדאי להשקיע - זה דבר אחד, אבל לתת המלצה ספציפית למסלול השקעה זה או אחר - זה מעשה אסור למי שאינו בעל רישיון.

ואחרי שכתבתי את זה:

אשמח לנסות לסייע ללא תשלום כמובן, מוזמנים לפנות בפרטי. אני *לא* אייעץ באיזה נייר להשקיע, אבל אני יכול לתת מידע וחלופות בהתאם לצרכים שלכם, כך שאת ההחלטה תעשו לבד.

..חלונות
@פשוט אני..
@נחשון מהצפון
קודם כל - בכלל לא ברור מאליו שאתם ככה נרתמים לעזרת זוג זר! באמת, התפלאתי והערכתי מאוד!! תודה, זה מעורר השראה!
שנית, אם אני מבינה נכון, מדובר על די הרבה זמן של לשבת יחד, להבין, למפות, לחשב...וגם אח''כ - מאמינה שיהיו שאלות בהמשך, התייעצויות...
פחות נעים לי לקבל את זה חינם.
וכן מוכנים להשקיע פה כסף.
לגבי מה שכתבת על החוק של ההיתר לייעץ בהשקעות, מאמינה שאם אכן נחליט עם היועץ שעדיף השקעה ולא דירה למשל, מסתמא שהוא יידע להפנות אותנו לאדם המתאים, לא?
תודה לכם אנשים טובים 🤗
האמת היא שלאנחשון מהרחברון
זה לא הרבה זמן.
אני ספציפית שולח לכם טבלה שצריך למלא ושאלון נחמד ועיקר העבודה היא שלכם למלא את הכל ולשלוח לי. אני יושב עליו בזמני הפנוי ומנתח אותו ואז זה בגדול פגישה אחת של שעתיים שלוש להציג את המצב ולבנות איתכם תכנית שמתאימה לכם והוראות מה לעשות. שיית טלפון פעם בשבוע עידכון איך מתקדמים ואז אחרי כמה חדשים עוד פגישה לראות שהכל זורם ואם לא איזה התאמות צריך לעשות.

לגבי הייעוץ השקעות יש לי קשרים עם כמה סוכנים של קופות גמל להשקעה/השתלמות/פנסיה/ביטוח שאני מפנה אליהם ואני אומר להם בן אדם פלוני חדבר איתך על זה תן לו את המסלול הזה והזה ואז זה דרך מישהו עם רישיון ואני בסדר...
מאיפה אתה?באת אליי פתאום
איזור קרית ארבענחשון מהרחברון
ולגבי כסףנחשון מהרחברון
אמרתי כבר לכל מי שעשיתי איתו ליווי כלכלי הרווח שלי הוא שתצליחו. זה בעיקרון לא הרבה מידי השקעה מבחינתי והפירות של זה שווים בין מאות אלפים למיליונים. אני עושה את זה כי אני מאמין שה' שולח פרנסה. ואני מקבל אותה דרך העבודה שלי. זה מהצד כעזרה לאנשים. אתם רוצים לשלם אפשר לקבוע סכום שתתנו בשמי לצדקה... או לסכם שכשהילדים שלכם יגיעו לבר מצווה תזמינו ממני תפילין ...
לא בצפון אבל מומלץנריה -
חפשו 'יהודה שרפר'
מנוסה ואמין

בכלל, חבל להגביל את החיפוש למרחב המגורים כשיש שירותים שניתן לקבל באופן אישי בזום מהסלון. אם יש מישהו מומלץ - כדאי לבדוק את האפשרות

יועץ לכלכלת משפחהאמא וגם
צעד חכם ונבון,
חפשו מישהו עם המלצות!
סליחה שאני מבאסת וכל הכבוד על הרצון הטוב שלכםמישהי אחרת????
גם אני הייתי מייעצת באופן פרטי, אפשר להגיד פיראטי, לאנשים שהכרתי על ניהול כלכלת המשפחה.
בתלכס אני חושהת שזה היה לקיחת אחריות גדולה וכדאי להתמקצע בזה לפני שמייעצים, כי אפשר לעזור למישהו אחד אבל הקורס נותן ידע למגוון רחב של סוגי חשבונות אז במקום להתנסות על כל הסוגים של האנשים ואולי לטעות על חשבונם, ללמוד מהידע המקצועי של אחרים.
אחרי שהחלטתי להשקיע בזה כמקצוע הלכתי ללמוד את זה ממש וגיליתי שלא לקחתי בחשבון חצי ממה שיועץ לכלכלת המשפחה לוקח, סתם לדוגמא ניהול סיכונים מבחינת ביטוח והוצאות בלת"מ. החלפת אשראי יקר באשראי זול.
אז כן ממליצה לפנות למישהו שמתעסק בזה בצורה מקצועית, כי זה לא רק להוציא אנשים שנכנסו לבוץ כלכלי אלא להביא למקסימום את הכסף וההכנסה הקיימת.
לצערי לא מכירה מישהו מאיזור הצפון אבל אפשר לבדוק באגודה ליועצים לכלכלת המשפחה.

אבל חשוב לי כן להדגיש שזה מקסים הערבות ההדדית והרצון לעזור לאחר
חוששני שאני ספציפית לא דוגמא מייצגתנחשון מהרחברון
את הדוגמאות שהבאת אני לא מצליח להבין. זה בייסיק. אז או שאני לא דוגמא מייצגת ודברים שמבחינתי הם ברורים לא ברורים לכולם או שאת לא דוגמא מייצגת.

בכ''מ ברור שכשיש מצבים מורכבים צריך איש מקצוע במצבים ברגילים זה ממש לא ברור.
אתן לך דוגמא אולי לא הסברתי טובמישהי אחרת????
האם אתה לוקח בחשבון את הכיסוי הביטוחי שלהם? את ההיסטוריה הרפואית המשפחתית והסבירות לאובדן כושר עבודה?
או למשל את התלות של ההורים לעת גיל הזקנה בתמיכה המשפחתית, ביטוח סיעודי למשל. יש לא פעם שהורה נתמך לעת זיקנה הופך את המצב הכלכלי של ילדיו.
יעדים לטווח רחוק? נגיד לחתן את הילדים או בר מצווה, שקורה לא פעם שפתאום בגיל 12 נזכרים שיש לנו ילד ומאוד מאוד רוצים אירוע לילד או טיול למשפחה או שדרוג של הרכב 8 מקומות?
על כל אלו ועוד חייבים לעבור ולקחת בחשבון כמה שאפשר בצורה מתוכננת קדימה כדי שלא יהיו הפתעות.

כרגע אנחנו בסביבה מאוד צומחת (להוציא את הקןרונה) אז אפשר לקחת אשראי יחסית בזול ובקלות וההתמודדות עם הוצאות לא צפויות היא יחסית נוחה אבל חשוב לקחת בחשבון שבמקרה של סביבת ריבית גבוהה יותר (ולא חייבת להיות יותר גבוהה בהרבה) האפשרות לקחת ולפרוס ו"להסתדר" הופכת להיות פחות טובה והתכנון קדימה הכרחי ממש.

בכל מקרה כן משאירה מצב שאתה אולי לא דוגמא מייצגת כי בכל כלל יש יוצא מן הכלל. אבל האמירה עדיין חשובה בעיניי, זה חיים של אנשים וכדאי מאוד לקחת את זה באופן מקצועי.
התשובה היא כןנחשון מהרחברון
ויעידו האנשים שעד היום הייתי איתם בקשר כלכלי.
מוזמנת גם לקרוא את ה'מבוא לשוק ההון' שגתבתי כאן לפני שנה בפורופ חיסכון וכבר 'ם התייחסתי לדברים הרלוונטים (צמצום אשראי, אשראי זול, תכנון מראש של חיסכון, פנסיות ביטוחים וכו')
בגדולנחשון מהרחברון
זה משהו שלמדתי ואני לומד לא בצורה פורמלית אבל המון שעות ע''ג שעות בלמידה לא בשיטוט. של כלי עבודה מצד אחד ושיחות עם יועצים פנסיוניים סוכני ביטוח רו''ח ועוד כדי להעמיק יותר. זה לא סתם התנהלות חכמה נורמלית. אני מתעסק עם זה הרבה
אז אמרת בעצמך, אתה לגמרי לא דוגמא מייצגתמישהי אחרת????
המלצה חמה, לארגן מספר ממליצים והסבר על שיטת העבודה ולפנות להצטרף לארגון היועצים לכלכלת המפחה, יש דמי השתתפות קטנים מאוד שנתיים וזה עוזר לתחום את העיסוק הפרוץ הזה בצורה יותר מקצועית.

ובאמת רוצה להוסיף, למרות שמי אני שאחלק ציונים אסל כל הכבוד לך, אם לקחת את אלו בחשבון אתה באמת מיומן מאוד
הנקודה היא שאני עושה את זה כשליחות/חסדנחשון מהרחברון
לא לוקח כסף בהגדרה. אני. אברך. לומד תורה רוב היום. בערב סופר סת''ם ומכניס משם פרנסה.

זה נטו מהצד לעזור...
קודם כל אשריך, על האברכותמישהי אחרת????
ועל הסופר סתם, עם כל אלו למצוא זמן לעשות חסד זה דבר גדול. ומעיד הרבה על האדם מאחורי המילים.
אז דווקא מהמקום הזה שאתה מחפש לעשות חסד עם אחרים יותר קל לי לומר לך שאם אתה כבר עושה חסד והשם נתן לך חשיבה טובה ועצות טובות שיכולות לעזור לאנשים, תיקח את זה לרמה מקצועית, החסד יהיה יותר גדול. לפחות מקצועית מבחינה רשמית ומסודרת כי נשמע שאתה כן נמצא בתוך המקצוע ממש.

שוב כי בעיסוק בכלכלה ובמיוחד כלכלת המשפחה שזה תחום שנוגע בכל כך הרבה תתי תחומים, חשוב לדעת לזהות את הדגלים האדומים. נגיד אני לא אתן ייעוץ פנסיוני אבל אני אדע להצביע על בדיקה שצריכה להעשות מול יועץ פנסיוני ואיזה שאלות לשאול את היועץ ועל מה לשים לב. כנ"ל לגבי ייעוץ השקעות או ייעוץ משפטי אפילו, גם הנחיות מה לומר לבנקאית בבנק כמנסים לעשות משא ומתן מולם. זה ייעוץ שמאגד בתוכו מידע מאוד רחב.
אז אני לא אמליץ לקחת מישהו ללא ידע טוב בנושא כי זה עלול לגרום לנזק. אבל מסייגת לגבי מי שלא עושה את זה כתחביב אלא ממש עוסק בזה כמו שאתה אומר.
דווקא פנסיה זה תחום חזק אצלינחשון מהרחברון
אבל אני בעיקר עושה בירור ראשוני בהר הביטוח ובמסלקה ומפנה ליועץ/סוכן שאני מתייעת איתו יחד עם הבנאדם ובהחלטה משולשת עושים שינויים
וברור שמקצועי יותר זה יותר חסדנחשון מהרחברון
אבל ללמוד קורס רשמי מחייב סטאז'. (עד כמה שהבנתי) וממילא זה יהיה במקום הכולל ולזה אני לא מוכן.
ושם רוצים או קורס מאה שעות אקדמיות ומתוכם 30 פרקטיקום (אין לי זמן לזה. אני לומד רבנות) או עוסק בתחום לפחות 3 שנים וליווה 10 משפחות. מה נחשב 'עוסק' ואין לי עוד 10 משפחות. יש לי 6-7...
אבל אשמח לשמוע פרטיםנחשון מהרחברון
על האירגון (ולו בשביל שאוכל להגיד שאני מקצועי)
מה פתאום, אני נתרמת⁦חלונות
ואשמח מאןד לקרןא את המבוא שפירסמתמישהי אחרת????
אם יש לך קישור זה יהיה אפילו עוד יותר טוב
הנהנחשון מהרחברון
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ה' בשבט תשפ"א 19:16
עבר עריכה על ידי נחשון מהצפון בתאריך ה' בשבט תשפ"א 19:15
מבוא לשוק ההון - חיסכון השקעה וצריכה
בעיקר פרק ה'-ו'

מבוא לשוק ההון - חיסכון השקעה וצריכה
ממליצה על עמותת מקימיכמו צמח בר
ייעוץ בחינם עם אנשים שעובדים בזה, כלכלנים ומומחים בכלכלכת המשפחה ובאימון.

נראה אחרת לגמרי ומקצועי מאודדד
תודה לך. נבדוקחלונות
מצרף את הטבלאות שלי לשימוש חופשי של כולםנחשון מהרחברון

יש כאן בפנים 3 גליונות. 

1 טבלת אקסל של פעמונים. ע פירוט מאד נרחב של כל ההוצאות וההכנסות ומחשבונים לחשב כל קטגוריה.

2 סיכום הנכסים ההתחייבויות והמוצרים הפיננסים שלכם ברמת דמי הניהול גוף מנהל מסלול חלוקה לפי נכסים נזילים ולא נזילים פנסיות ביטוחים וטבלה בה אתם ממלאים את מה שיצא בטבלה של פעמונים הוצאות והכנסות ומגלים מה המאזן.

3 פרטים שלכם גם טכניים ובעיקר יעדים כלכליים קדימה חתונות בר מצוות החלפת רכב וכן איך אתם מתמודדים עם כל מיני אתרים כמו פיטורים מחלה וכו' (למשל מחלה - ביטוח בריאות וביטוח אבדן כושר עבודה זה התמודדות אחת. התמודדות שניה זה מיליונים בבנק) ומה היכולת של הסביבה הקרובה לעזור ומה הסבירותשזה יקרה (עבודה מסוכנת/במקום עבודה לא יציב מעלה סיכון לפיטורין/פציעה. רקע בריאותי שלכם או של ההורים וכו')

בגדול הטבלה הזאת משמשת אותי כשאני עוזר לאנשים היא נותנת לי רקע שאיתו אני יכול להתחיל לעבוד יש עוד פרטים לברר ועוד שאלות אבל זה אחלה בסיס להתחיל. אתם יכולים למלא בעצמכם בפירוט וכבר לראות מה מצבכם בצורה מדוייקת.

מי שרוצה לראות בצורה יותר חותכת את ההוצאות המיותרות יכול להכנס לאתר של הסולידית ולהוריד את האקסולידית שם היא מחלקת בין צרכים לבין מותרות בצורה מאד חותכת. (זה יותר עוזר לכלכלה נבונה מאשר לשקף מצב כלכלי אבל השילוב ביחד הוא מצויין)

20210128102115.xlsx

@מישהי אחרת🌷 אשמח אם תעברי על זה ואם תראי דברים חשובים לדעתך שהשמטתי תעדכני אותי.

תודה על התיוג, נראה מעניין ממש!מישהי אחרת????
את הקובץ הקודם מהשירשור הישן לא הצלחתי לפתוח, גם לא דרך המחשב לצערי.
אבל עכשיו ראיתי שאת זה אני מצליחהלהוריד ולפתוח ועל פניו רואים שגבר בחר את הצבעים

סתם צוחקת, אעבור בהמשך בלי נדר, שוב תודה על התיוג
ברור שגבר. הצבעים זה רק לנוחות לא ליופינחשון מהרחברון

אנסה לשלוח לך קובץ חדש יש לי בדרייבנחשון מהרחברון

תודה רבהמישהי אחרת????אחרונה
לא יודעת מה לעשות - אוכלתמיד בבטחה

ברוך השם קניתי מקפיא אז לפחות יש מקום עכשיו.

אנחנו לא יכולים לאכול הרבה סויה או דברים מעובדים מדי (בעיות עיכול) אז אי אפשר שניצלים קפואים וכו'.

בעלי לא ממש אוהב עוף (גדל צמחוני), הוא מוכן לאכול אבל הרבה פעמים מגעיל אותו שיש עצמות וכו'.

ניסיתי להכין פרגיות מראש, להקפיא ולחמם, לדעתי יצא מעולה, בעלי לא אהב...

בשר טחון - אפשר להכין ולהקפיא, אבל זה קצת יקר וגם כמה מגוון אפשר, נמאס שהכל אותו הדבר.

וצריך חלבון...

אין לי כח להכין חדש בכל פעם, אני רוצה משהו שיהיה קל להכין הרבה מראש או פשוט להוציא מהמקפיא ולאכול

בשר טחון לדעתי לא יקר במיוחדיראת גאולה

אפשר גם עוף או הודו טחון, הודו לדעתי הכי טעים והכי בריא.

מטחון אפשר להכין אין סוף אפשרויות.

אפשר להכין עיסה אחת גדולה, להקפיא במנות קטנות, וכל פעם להכין מזה משהו אחר. או להקפיא מוכן, זה בד"כ מעולה.

אפשר מאותה עיסה להכין עראיס, קציצות מטוגנות, שיפודונים, קציצות ברוטב, מוסקה, לזניה בשרית, פיצה בשרית, לחמעג'ון / פוקאצ'ה בשרית, ובטח עוד כמה אפשרויות ששכחתי.

לעיסה אפשר להוסיף ירקות או לחם שיגדילו את הכמות (בעיקר משיקול כלכלי. למרות שלדעתי פרגיות הרבה יותר יקר).

אפשר להכין קציצות, ולמחרת לבשל את אותן קציצות בתוך רוטב. עונה לדרישות שלך?

קטניות זה מקור חלבון מעולה, ויש את האריזותמהות

המעולות -ממש טעימות וללא חומרים משמרים של קטניות שנקראות "שטראוס בקופסה" -זה לא קפוא אלא בא מוכן לאכילה בטמפרטורת החדר, כך שאפשר להוסיף לאורז (לדוגמא -עדשים ואורז כמו במג'דרה), לקוסקוס (לדוגמא- חומוס במרק של קוסקוס) ואז זה גם חלבון מלא ,מכיוון שקטניות+דגן =חלבון מלא.

אני הרבה פעמים פשוט מערבבת את הקטניות עם סלט וטחינה וזה מעולה.

רעיונותנפשי תערוג

פרגית במחבת

חזה עוף במחבת

שניצל

קציצות בקר

קציצות הודו

לכל אחד המקציצות אפשר לעשות כמה סוגי רטבים ואז יש ממש גיוון

נקניקיות ביתיות (אשתי מכינה ויוצא מדהים)

המבורגר מבשר טחון

קבב מבשר טחון

צלי בשר

זה בגזרת הבשרי

אפשר גם דגים

דג מטוגן

דג ברוטב

דג בתנור

סלמון

קציצות דג

טונה

קציצות טונה

ואפשר לקבל חלבון גם מקטניות

מגדרה

חומוס ביתי

קוסקוס עם חומוס

מרק אפונה

מרק שעועית

גם במוצרי חלב יש חלבון.

זה מה שעלה לי לראש כרגע.

מניח שיש עוד הרבה מאוד דברים

ככה שיש מבחר

רוב הדברים שרשמתי בבשר עוברים הקפאה בסדר גמור (גם שניצל. לא חוזר להיות קריספי אבל בסדר גמור)

השאר זה דברים שאפשר להכין יום-יומיים לפני וישמרו במקרר

ממליצה לך לקנות נינג'ה גרילרינת 24

מאד קל לבשל ומאד טעים.

פשוט מניחים שם חזה עוף/פרגית/ סטייק/דג עם קצת תבלינים וזה מוכן די מהר.

כמה זמן זה די מהר?פצל"פ

לנינג'ה לוקח זמן להתחמם, תלוי איזה תוכנית אתה שםקופצת רגע

לא מדדתי בדיוק כמה זמן אבל נניח תגריל על עצמה גבוהה אולי עשר דק? בערך? זה עד שהוא מתחמם ואתה יכול לשים אוכל בפנים.

כשאתה מכניס, לוקח כמה דק' עד שמוכן תלוי מה הכנסת:

נניח פילה חזה עוף, 6 דק', אם היה קפוא אז אולי 8 דק', המבורגר קפוא קבבים קפואים עשר דק', כנפיים קפואות שכבר תיבלנו מראש אני אוהבת לשים לאיזה רבע שעה ויותר אבל מוכן כבר אחרי 13 דק' בערך.

דג מושט קפוא עם תבלינים, ברוקולי ושעועית, סביב 12-13 דק' למיטב זיכרוני

תודהפצל"פ

10-15 דקותרינת 24

👍🏻פצל"פ

תודה

אפשר גם מנגל גז אם יש מפרסתהמקורית

הרבה יותר טוב מהנינגה לדעתי ( יש לי את שניהם)

הרבה דברים אפשר לקנות טרי,שימושית

להכין לבישול או טיגון, ולהקפיא, כשמכינים זה בדיוק כמו טרי.

(קציצות/שניצלים/פרגיות מתובלות/כדורי פלאפל/ דגים וכו')

ראיתי מישהי שמכינה נקניקיות בייתיות מעוף טחוןלאחדשה

חזה עוף בסוגים שונים של רטבים (אם תרצי אפרט) ולהקפיא בצורה שטוחה בשקיות זיפלוק

בלילה של בשר או עוף טחון- כשמוסיפים לחמניה סחוטה תפוא, בצל, קישוא הביצים זה יכול כמעט להכפיל את נפח מוזיל משמעותית את המסה. ואפשר להכין מזה המון דברים.

פרגיות- לתבל ולהקפיא עם תיבול ואז רק להפשיר ולטגן או בנינג'ה/תנור.

מגוון סוגי קטניות ברורות מושרות

אפשר גם פשטידות שזה אחלה.

אשמח למתכון לנקנקיותסטודנטית אלופהאחרונה

ארגון או הסתדרות המורים?לאחדשה

לא ממש קשור לפורום..

בעברי (המפוקפק) עבדתי ביסודי והייתי חברת הסתדרות. ממש נהניתי מההטבות, ההורים שלי חברי הסתדרות וככה זה היה וזהו. השנה חוזרת לחינוך, והפעם בחטיבה עומדת בפני אפשרות בחירה.

מה אומרים, הסתדרות או ארגון? ולמה זה ולמה זה?

תודה תודה

ברכת השם על ראשיכם

נכון. זה פורום נשואים. ויש פה לא מעט מוריםלאחדשה

כאן וברחבי הפורום באופן כללי.

אני האמת לא בקיאה בסכסוכים ובליקויים לכן לא חושבת שיכולה להביע דעה. רק שאלתי מה יותר משתלם💁🏻‍♀️

מחפש סיר למכסה שאני?אדם פרו+

יש למישהו?

חכמת ההמונים חיפוש ברגים מיוחדיםהעני ממעש

לא קשור לפורום **

מחפש אומים לג'אנטים

משהו נדיר

מתקשה למצוא במוסכים ובפנצ'ריות

אם מישהו מכיר אשמח לשמוע

בדקת בעלי אקספרס? אול אתרים של חלפים לרכב?דוד100

חיפוש מדוייק בגוגל לפי דגם הרכב, ניסית?פ.א.

וכן כמובן חיפוש ממוקד באלי אקספרס

אם תכתוב לי את מה שאתה מחפש. אנסה לחפש גם כן.

איזה רכב?משה

זה לא מקורי. הוחלף למגנזיוםהעני ממעש

אז מה?משה

מה החלק המקורי? ננסה לעזור לך למצוא.

יש ברחבי הארץ כמה חנויות ברגים גדולות___

חפש בגוגל. חלקם גם עובדים עם יצרנים ויכולים לייצר לך בהתאמה אישית.

חנות אום ובורג בתלפיות עוסקים בזה ממש...אולי יהיהרקלתשוהנ

מכסה של ברגי גלגלים או ברגי גלגלים עצמם?נפשי תערוג

אם זה ברגי גלגלים. אין יותר מדי מה להתבלבל. בכל חנות חלפים לרכב יש. עולים כ10-20 שח לאחד

אם זה מכסה. תזמין מחו"ל. יש יותר מבחר ולא צריך לכתת רגליים בין חנויות כדי למצוא משהו שאתה אוהב

תודה לכולם, הסתדרתי..העני ממעשאחרונה

התמודדות עם הבעל בשבתות אצל ההוריםסיגליות

הי שלום לכולם!

נשואה שנתיים לבעל מתוק, התחתנו בגיל מאוחר..

העניין שהוא שבעלי מאוד מקובע בנוגע לסדר יום שלו,

ההתמודדות באה לידי ביטוי בשבתות שאנחנו אצל ההורים שלי.

הוא רגיל לאכול מייד כשחוזרים מבית הכנסת, בשעה 10:30 סעודת שבת. כשאנחנו בביתנו ככה אנחנו נוהגים.

אצל ההורים שלי הכל יותר בנחת, התפילה נגמרת מאוחר יותר, אחר כך יושבים קצת בסלון ומדברים וכל האחיות נפגשות, והאחיינים, בקיצור, שמח. יוצא שיושבים לאכול לא לפני 11 וחצי או 12.

בעלי בזמן הזה נהיה כועס ועצבני, ואני במתח בלתי נסבל כל הזמן הזה כי אני יודעת שרגע השבירה מתקרב...

הוא עם פרצוף כועס, לא מדבר עם אף אחד, יושב עם פרצוף בתוך הספר שהוא לומד (פרשת שבוע או משהו).

אני מתביישת בטירוף בהתנהגות שלו מהמשפחה שלי, ובסטרס מטורף ממה שעומד לקרות (לא קורה יותר ממה שתיארתי אבל בשבילי זה בלתי נסבל).

לאחר מכן אני לא מדברת איתו כל השבת מרוב כעס על זה שהוא פעם בחודש וחצי לא מסוגל להיות קצת בביטול ולתת לי להנות עם משפחתי שאני כלכל אוהבת וגרה רחוק מהם (אנחנו גרים במושב שלו...)

מה מציעים לי לעשות? לדבר על זה זה קשה כי אני כלכל טעונה בנושא שאני אומרת מילים ממש קשות...

והוא גם תמיד מתנצל ומתייסר אבל נופל שוב.

🙏🏻🙏🏻לאחדשה

מכשיר ניקוי בקיטור אדיםמפלצתקטנה

האם כדאי לי לקנות מכשיר כזה? המטרה היא לנקות את הפינות של הבית שכרגע מאוד מלוכלכות ואת הרובה בין המרצפות (יחסית עשו לי רובה מאוד עבה). מה דעתכם? מכירות/ים? יכולים להמליץ? תודה

מדהים. קנינו לצורך ספציפי, אבל גילינו שעוזר מאודהסטורי

גם לנקיון באופן כללי.

קנית דגם ביתי או אחד גדול יותר? אשמח ממשמפלצתקטנה

לשמוע פרטים נוספים. תודה!

די קטן, של חברת KARCHERהסטורי

מה עוד מנקים איתו?שמשית123

הכל - עוברים איתו על כתמים קשים, מנקים שירותיםהסטורי

ספות, מזרונים, בגדים שצריכים ניקוי יבש ושלל שימושים שאיני זוכר כרגע.

לי יש, מאושר עד.המקורית

אחלה מכשיר. מרוצה.

אגב לרובה יש תכשיר של חברת sag. לא זול אבל זה פשוט לשפוך ולשפשף עם מטאטא. קניתי וטרם ניסיתי אבל ההמלצות טובות

קניתי אתמול של קרצר עלה לי 800 שקלמפלצתקטנה

ניסיתי את סאג . לא עובד כמו בפרסומת אולי אנסה שוב יש לי בבית. תודה

תעדכנינהג ותיק

ותספרי איך הוא עובד ומה התוצאה.

האם שווה את המחיר

בע"המפלצתקטנהאחרונה

מדד טל לוריא לחינוךאריק מהדרום

מדד לוריא לחינוך

ואיפה מפלגות גוש הקואליציה? למה אין מצע?

אי אפשר לחולל את השינוי (המוצדק להבנתי)מי האיש? הח"ח!

שלוריא הציע, מציע ומן הסתם יוסיף להציע - אבל מהיציע... - במערכת, ללא שינוי באספקטים נוספים. אינך יכול לעשות את התקציב הישראלי למכונת "ביטחון" אינסופי במאות ביליונים, ולייצר בד בבד גם מערכת חינוך מושקעת ומתוקנת ושיוויונית לעילא. אינך יכול לשנות את סדרי התעסוקה של מורים ומורות ("עובדי ההוראה" כלשון המסגרת המארגנת הייצוגית שמונחתת עליהם), למשל חוזים אישיים בקנה מידה נרחב, בלי להציג תוכנית לשינויים כאלו לעיון ולאישור כלשהוא של הציבור, ממשאל עם ועד בחירות כלליות. וקצרה כאן היריעה מלפרט את כל היקף השינוי הדרוש ותשומת הלב הפוליטית והמנהיגותית לנושא. זה דורש שינויים ברמת לוח השנה הציבורי והתעסוקתי הישראלי, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי והעיסקי. זה דורש משהו בסדר הגודל של קומיסר בברית המועצות או מזכיר בסגל הבית הלבן באמריקה. אולי משהו בסגנון טריבון רומי, משהו שיש בידו את מלוא הסמכות, מלוא האחריות ומלוא המשאבים לחולל פעם אחת ולתמיד כזה שינוי. בלי זה אין טעם אפילו לעשות צעד ראשון.

קידום יפה למפלגת אל-הדגלנקדימון

הייתי מעדיף יותר שקיפות בנושא.

הוא שקוף לחלוטיןאריק מהדרום

מציין איזו מפלגה פרסמה בכלל מצע.

מה הניקוד ולמה.

הכל מפורט לפרטי פרטים.

מה לעשות שמפלגות הקואליציה טרם פרסמו מצע בנושא חינוך, אף אחת מהן ומפלגת אל הדגל היא המפלגה היחידה שדיברה על ארגוני המורים במצע החינוכי שלהם שזה בעיני טל לוריא עיקר הבעיה.

זה חלוםמשהאחרונה

אבל פייגלין כמו פייגלין יתקשה מאוד לחבר בין החלומות שלו לבין המציאות הישראלית.

טוב, אחרי שעזרתם לי בשאלת הבריכה, יש לי עוד שאלהשמשית123

איך החלטתם על איזה כשרות להקפיד?

אני מדברת על בני אדם פשוטים שלא בקיאים בכל פרטי ההלכה ודקדוקיה.

אחרי שהתבחבשנו שנים רבות החלטנו לאחרונה לנסות ללכת לפי כושרות, אבל מודה שלא מצליחים במאה אחוז, בעיקר שמתארחים בחוץ, וקיים גם קושי למצוא אוכל קנוי (לא קורה הרבה אבל כן לפעמים כשנוסיים מחוץ לעיר ולא מתחשק לקחת איתנו את כל הבית).

נקודה נוספת שמציקה לי, אחת המשפחות שלנו לא דתיים, רצה הקב"ה אותה משפחה אוהבת להכין אוכל ובכמויות, לא מתארחים שם המון, אבל כשכן יוצאים עם שקיות מלאות כל טוב, רק לשלוף מהמקפיא ולבשל. מדובר באמת בהשקעה גדולה של כסף וזמן.

כשהתחתנו ניסינו לעשות איפוס ולהגדיר כללים, אבל אני בתור מי שמבשלת ומתמצאת בענייני המטבח רואה שלא תמיד הכל לפי הכללים.

לא כל המוצרים תמיד הכשרות שביקשנו, לא משרים ירקות של חסלט, הם אומרים שיש הפרדה בין הסכום של בשרי וחלבי (אלה שמגיעים איתם, אלה שבשולחן זה כן סט שונה), ועוד ניואנסים קטנים הגדולים שמי שלא שומר כשרות לא יכול להכיל.

עשינו עוד כמה שיחות, וכשיש משהו ספציפי מאירים, אבל בהרגשה שלי כל כך חשוב להם האוכל שלפעמים הם מעגלים פינות.

התייעצתי בעבר עם רב שמכיר את המשפחה, והוא נתן תשובה שדי שיחררה אותי מהעול של זה, אבל עדיין מרגישה שהרבה מהאחריות עליי כי בעלי לא שם לב מטבע היותו גבר.

לא לקחת אוכל או להתארח שם יפגע בהם בצורה קשה מאוד.

מה הייתם מייעצים?

טוב לא בקי עד כדי כך. לא ידעתי שהם מספיק דרומייםהסטורי

אולי יעניין אותך