כותבת בבלאגן..
כשהתחתנו המדריך חתנים המליץ לבעלי שכל עד שהוא לא נקי לגמרי לשאול עליו. למה? כדי ללמוד על הצבעים ולדעת לזהות בעצמנו. ככה, שאחרי שנה שלימה של שאלות (לא היה סט בדיקות אחד לדעתי שהיה נקי לחלוטין) למדנו להבחין בין חלק מהגוונים, לזהות הבדל במיקומים של הכתמים (יש לזה השלכה בזיהוי פצעים) ולפעמים בצורה ובגודל.
אחרי זה כבר הלכנו לרב עם שאלות כשאמרנו שנראה לנו שאנחנו מבינים מה זה אבל בשביל פסיקה או סיכוי ש.. אחרי זמן כלשהו הרב אמר לבעלי שנראה שהבנו את הקטע ואנחנו יותר יכולים לסמוך על עצמנו (הרב שלנו רב בעל כתפיים רחבות מאוד ב"ה ונחשב לפוסק גדול בתחום). עד היום יוצא לי פעם בכמה חודשים לבוא עם שאלה, אבל רוב השאלות אני או בעלי יכולים לענות עליהן לבד (אחרי הריון, לידה, ועוד הריון ולידה צפופים מאוד, הרגשתי שאנחנו כבר לא בעניינים וחזרנו לשאול על כל דבר, עד ששוב הרב אמר שאנחנו בעניינים).
לגבי שמירת העדים- אותנו הדריכו לשמור לאורך שבעה נקיים ולמספר מ1 עד 14. ואז כשבאים לרב זה עם הכל ויש עוד פרספקטיבה לגבי פצעים. וכן, יש פצעים שלא הרגשתי..
לגבי מה שכתבת על יום אחרי הפסק, שמן הסתם זה דם מהרחם.. אז זהו שלאו דווקא- ייתכן שיש פצע, אולי מהבדיקה של ההפסק, או המוך, או מיובש אחרי לידה או הנקה, או משטיפה פנימית.. הכל ייתכן. יש נשים עם נטיה לפצעים בנרתיק, לכן שאלת הרב כ"כ חשובה..
היו פעמים ששאלתי על עדים היה נראה לי שאין סיכוי שהרב יתיר, אבל בגלל ההדרכה שקיבלנו שאלתי, והפתעה גדולה- הרב התיר. אמונת חכמים..
ובאמת, כדאי לנסות למצוא רב פוסק במראות שנחשב מומחה ובעל כתפיים רחבות שלא יאסור את המותר (איך? אין לי מושג).
הרבה בהצלחה!