ובפרט אני שואל על ספר שסביר שתקראו פעם אחת כי אם כמה פעמים אז די ברור למה תבחרו בו..
2. זה נראה לכם ראוי לשאול ספר במקום לקנות.. מה לדעתכם הסופרים חושבים על זה? אני לא שואל על שורת הדין/ההלכה אלא איך אתם מרגישים עם זה?
1. יש גם ספרים זולים מאוד. מבצעים ב-10/20/30 ש"ח לספר הם לא דבר נדיר.
בכל מקרה, יש גם ספריות וגם חברים וכו' - כך שגם מי שלא יכול לקנות ספרים, יכול לקרוא עד בלי די.
2. בדרך כלל, מה שהכי חשוב לסופרים זה שיקראו אותם. זה הרבה יותר חשוב להם מאשר שיקנו את הספרים שלהם, מה גם שממילא הם מרוויחים אחוזים זעומים בכל מכירה.
בעבר הלא כל-כך רחוק, זמרים ניהלו מלחמת חורמה באנשים שהעלו את שיריהם ליוטיוב. היום, הזמרים עצמם מעלים את כל החומר שלהם ליוטיוב - מתוך הבנה שמכירת דיסקים היא הכסף הקטן. הכסף הגדול הוא הזמנה להופעות, הרצאות, שיתופי פעולה, עולם הפרסום וכו' - ובשביל זה הכי חשוב להיות מוכר, אהוב ומוערך. המכירות עצמן הן כסף קטן לעומת כל זה.
עם זאת, סייג קטן:
סופר לא יודע כמה אנשים קראו את הספר שלו, הוא יודע כמה אנשים קנו את הספר. אז כמובן שהוא יעדיף שכמה שיותר אנשים יקנו, זה יועיל לו מאוד מהרבה בחינות (ולא רק הכסף מהמכירה עצמה, אלא למשל הכרה לאומית בזה שהוא סופר שמוכר הרבה עותקים וכו').
ולמרות זאת, הסופרים לא נאבקים בספריות למשל - מכיוון שכאמור המכירה היא לא העיקר.
מיוטיוב. אני לא מסכים לגמרי עם מה שאמרת ולכן מיוטיוב אני מוריד רק שירים שהזמר עצמו העלה או צילום של הופעה חיה וזה ע"פ פסיקתו של הרב שמואל אליהו.
שירים שלא הזמר העלה?
ממש לא נראה לי נכון.
ברור שהעיקר בשביל הסופר זה שיקראו את הספרים שלו. אבל מצד שני, העיקר בשבילו זה גם להרוויח עליהם כסף. סופרות זה לא איזה תחביב מהצד, זה זמן ששווה המון כסף. סופר זקוק לכסף הזה, מאד, זו פרנסה.
אי אפשר להשוות בין זה לבין שירים שמעלים זמרים, כי כמה סופרים מרוויחים כבר מהרייטינג? כמה סופרים עושים הופעות, הרצאות? מיעוט. ברור שהרווח הגדול אמור להיות מהספרים עצמם, בשונה מזמרים שהרווח יוצא מכמה הוא מתפרסם, ולא מכמות הדיסקים הנמכרים.
1. אני קונה לפי המלצות בדר'כ, (חברות או קוראת בפורומים וכד') או שאני מכירה את הסופר/ת ומאמינה שהספר יהיה מוצלח
אם יש מבצעים משתלמים אז אני קונה גם בלי להכיר קודם וככה אני מכירה סופרים נוספים.
2. שמעתי מכמה סופרות אישית שהן בסדר עם השאלות, גם כי א'א ממילא להילחם בתופעה, לא מבחינה חוקית, תרבותית או הלכתית, וגם כי באמת המטרה של מכירת הספר היא אחת מתוך כמה.
ומי שבאמת רוצה לרצות את הסופר ולגרום לו להרגיש טוב אז כדאי לשלוח תגובה על הספר, גם ביקורת תהיה טובה
אבל שידע שעוד מישהו קרא ויש לו מה לומר על הספר
זה מאד מחמם את הלב!!
זו באמת נקודה חשובה מה שכתבת בסוף (איזו אכפתיות! כל הכבוד!) אבל איך לממש אותה?
בניגוד לספרי קודש, בספרי חול אין מייל של המחבר או משהו
ומי שזה חשוב לו, יש דרכים מאד לא מסובכות לגלות
סופרים/ות מהמגזר בדר'כ מכירים מישהו שמכיר מישהו שמכיר אותם, וככה אפשר להשיג
בנוסף, גיגול קל בדר'כ יביא אופציה ליצרת קשר
לא היתה עדיין סופרת שלא שרציתי, ולא הצלחתי ליצור איתה קשר.
1. עד לפני כמה שנים ממש לא הייתי קונה ספרים, רק משאילה מספריות וכו', תמיד הייתי בשוק מחברות שלי שהיו קונות בלי סוף, ולא ספרים מיוחדים, ספציפיים, סתם ספרי קריאה, שסביר שישמשו לפעם פעמיים. היה נראה לי בזבוז.
אבל לפני כמה שנים שיניתי ז'אנר של ספרים, ואין לי ספריות נגישות לז'אנר הזה, אז נאלצתי להתחיל לקנות. בעיקרון קונה בעיקר כאלו איכותיים, אחרי שכבר קראתי אותם ואהבתי מאד מאד, והחלטתי לפנק את עצמי בהם.
אבל לפעמים גם קונה סתם כאלו חדשים שיוצאים, של סופרים שאני אוהבת, פשוט כי אין אפשרות אחרת, זה או זה או להשתעמם בלי ספרים בכלל. שזה נורא מבחינתי😣
2. האמת, לא חשבתי על זה. חח משום מה היה לי בראש כאילו ספריות קונות ספרים במחירים מיוחדים, כלומר גבוהים יותר בהרבה, כאילו יש איזה הסכם בין הספריות לסופרים. אין לי מושג למה חשבתי ככה🙄
תכלס באסה ספריות בשביל סופרים. בד"כ כשיוצא ספר חדש, חצי מהמעריצים של הסופר / הסדרה רצים לחנויות, וחצי רצים לספריות.
הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?
אמרתי לו אוקי מה…
אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.
קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה
עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄
מצווה שניה.
סתם שאלה שעלתה לי הרגע.
טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼♂️
חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …
שנה של קיום משאלות לטובה לכל באי ובאות הפורום
כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,
למרות שהוא לא קרוב משפחה,
ולא חבר קרוב,
ולא בוס,
אלא ''רק'' מנחה ומנטור.
מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,
ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.
נוחי בשלום,
פרופסור עדה יונת.
אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...
היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.
היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.
יהי זכרה ברוך.
לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית
בפועל היתה רק אחת
לא היו גונבים ממנה את הגילוי
ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה
לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי
קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל
מוזמנים להצטרף
אמר לו פפוס מי הביאך לכאן אמר ליה אשריך רבי עקיבא שנתפסת על דברי תורה אוי לו לפפוס שנתפס על דברים בטלים
מעגל דמים ללא קץ או עוצמת נצח: התודעה היהודית שתכריע את האויב
החרות הפצועה של מדינת ישראל, המנסה לבנות את ביתה הלאומי ללא זיקה עמוקה לשורשיה ולקודש, גובה מאיתנו מחיר דמים יומיומי וכואב. אנו מוצאים את עצמנו במרדף אינסופי של "כיבוי שריפות" מול פני רוע משתנים: פעם אלו בלוני תבערה ועפיפונים המכלים את שדותינו, פעם נחילים של כטב"מים ורחפני נפץ המאיימים על ערינו, ופעם מטחי רקטות, מנהרות ופיגועי טרור מגוונים. אנו ניצבים מול מציאות שבה אין לנו רגע של שקט; מציאות שבה אנו לא מפסיקים לכבות דליקות פיזיות וביטחוניות, מבלי לראות את האופק או את הקץ.
בכל פעם שאנו גוברים על איום אחד, מיד צומח איום אחר במקומו. הניסיונות לפתור את הבעיה בכלים טקטיים, טכנולוגיים או צבאיים בלבד דומים לטיפול בסימפטום ולא במחלה עצמה. אנו משיגים שקט זמני, אך נכשלים פעם אחר פעם מלגמור את הסיפור עד הסוף ולעקור את האיום מן השורש — משום שהשורש האמיתי הוא רוחני במהותו.
אירועים אלו אינם יד המקרה. הטרור הבלתי פוסק, על כל סוגיו וטכנולוגיותיו, הוא תזכורת רוחנית וקיומית רבת עוצמה. האויבים מציקים לנו, אך מלמעלה מכוונים אותנו בניסי ניסים — באמצעות מסרים שמימיים שאין לנו ברירה אלא להקשיב להם — להבין שאיננו יכולים להסתמך על כוחנו ועוצם ידינו בלבד. המציאות דוחקת בנו לחזור "מלא על מלא" לשורשינו העוצמתיים, המוצקים והקדושים.
הטרור והלחימה האינסופית ייפסקו רק מכוח נחישותנו המוחצת, שתנבע מתוך זהות יהודית מבוררת. ברגע שנתחבר לשורש הנשמה המשותפת של עם ישראל, יתקיים בנו: "כל המקום אשר תדרך כף רגלכם בו לכם יהיה" (דברים יא). נחישותנו הרוחנית והמעשית תנפץ את אשליות האויב, כהבטחת התורה: "ונתתי שלום בארץ... ורדפתם את איביכם ונפלו לפניכם לחרב" (ויקרא כו). אז, מתוך עוצמה פנימית בלתי ניתנת לערעור, יסתיים מעגל כיבוי השריפות ויראו כולם את ניצחוננו המוחלט: "וראו כל עמי הארץ כי שם ה' נקרא עליך ויראו ממך" (דברים כח).ל
קטן מידי.
תעבור למצב מחשב
ואז הגדלה/הקטנה על ידי צביטה
החל מלפני כחודש שהחלפנו את הckeditor הנוראינב tiptap.
עכשיו הכל מובן.