הרצון העליון... לא רק היינו יודעים כמה הרצון שווה היינו קופצים ורוקדים כל היום. שמח בטוב העצום שיש לך. אל תמעיט ממנו, הרי ה' יתברך הוא זה שנתן לך אותו.
מוח חריף וסבלנות הם לא הגורמים המרכזיים בעבודת ה'. להפך, בתחילה נדרשת התלהבות ואמונה תמימה, רצון ושאיפה - אלו שדוחפים קדימה כאשר סובלנות ושכל לפעמים מושכים אחורה. יש לך מאלו הדרושות. השרשור מוכיח בקלות.
נראה לי שבדבריך נתת חיזוק חיובי להתחיל מהחסידות... ואל דאגה, תורת החסידות מלאה באמונה ומחשבה ומוסר.
בטח בה', מתוך כך בעצמך, אתה בהחלט יכול.
אמר רבה בר רב הונא אמר רב הונא, ואמרי לה אמר רב הונא א"ר אליעזר... בדרך שאדם רוצה לילך בה מוליכין אותו... מן הנביאים דכתיב: "אני ה' א-להיך מלמדך להועיל מדריכך בדרך תלך" [..."לוא הקשבת למצותי ויהי כנהר שלומך וצדקתך כגלי הים" ].
ומבאר המלבי"ם,
"כי כה אמר ה'" אשר הוא "גאלכם" מצד עצמו, והוא "קדוש ישראל" ע"י מעשיכם הטובים, "אני ה' מלמדך להועיל" ר"ל מצדי לא יבצר כי אני מלמד אתכם באמונות ודעות אמתיות, וגם "מדריכך בדרך תלך" שהם המעשים הטובים, והדבר תלוי בכם, כי "לוא הקשבת למצותי", אם רק תשמע מצותי אז "שלומך יהי כנהר", המושך בנחת, כן יהיה שלום ושלות השקט בהצלחת הגוף, "וצדקתך" שהם המע"ט שלך שהוא אושר הנפש, הם יתנשאו למעלה ראש "כגלי הים", הרוצים תמיד לעבור על גדותיהם, כן תשא שאון גליך בכח גדול להוסיף מצות ועבודת ה', ועי"כ יהיה שכר.