אפשר הסבר מה הדעות לגבי אבקת חלב נוכרי?מבקש אמונה

יש הרבה חטיפים שיש בהם את זה..

ואני לא אוכל, כי הרבה נזהרים מזה, אבל עוד לא יודע מה הדעות בעניין.

אשמח אם מישהו שלמד את הדעות יעלה אותם לכאן

תודה רבה!מבקש אמונה

סיכום קצרצרארץ השוקולד
הגמרא אומרת שאסור לאכול חלב שחלבו נכרי שמא יערב שם חלב לא כשר, אבל מתירה במקרה שיהודי משגיח (או יכול לראות) או שאין בעיר חיות לא כשרות.

נחלקו הפוסקים האם ניתן לסמוך על דרישה חוקית שלא יערבו דברים אחרים אם לא כתוב ברכיבים, ויש שהתירו להסתמך על זה:
1. הרב פיינשטיין (יורה דעה ג סימן סג אם אני זוכר נכון) כי השגחה ממשלתית טובה כמו השגחת יהודי לדעתו. להבנת הרב פיינשטיין העניין הוא שהגוי יפחד לערבב חלב לא כשר אם יהודי יכול לתפוס אותו, ולכן אכיפה במדינות כיום יעזור באותה מידה.
2. החזון איש (יורה דעה סימן מא אם אני זוכר נכון), השגחה ממשלתית גורמת לכך שלא משתלם, ולכן זה נחשב כאינו בעירו.
3. הרב יוסף משאש (שו"ת מים חיים חלק ב סימן קי אם אני זוכר נכון) מטעם זהה לרב פיינשטיין ממה שזכור לי.
הou נותן הכשר לחלב נוכרי במדינות מערביות בעקבות הרב פיינשטיין.

היו שסברו שחלב נוכרי אסור, אבל לא גזרו על אבקה ולכן אבקת חלב מותרת:
1. הרב צבי פסח פרנק.
2. הרב דב ליאור.
הרבנות בהשגחה שלה (לא מהדרין קיבלה את דעת הרב פרנק ולכן בהכשר רגיל של הרבנות יתכן אבקת חלב ולא חלב, אבל במהדרין לא נותנים הכשר לאבקת חלב גם)

עם זאת, היו שלא קיבלו את ההיתרים הללו ובכללם הרב מרדכי אליהו אם זכרוני אינו מטעני.

צד נוסף שהרב וייטמן העלה, אבל אני לא יודע אם יש פוסקים שחששו לכך הוא חשש ספציפי על אבקת חלב. (אבל אני לא זוכר מה בדיוק נאמר במאמרו בתחומין)
תודה רבה. אגב שאלה לגבי הרב פיינשטייןמבקש אמונה

אני רואה שהרב משה פיינשטיין כתב שאם יש חברה של חלב ישראל,

במקרה כזה להשתמש בחלב נוכרי זה רק בשעת הדחק.

השאלה היא, מה לגבי מוצר מסויים שמייצרים אותו רק עם אבקת חלב נוכרי שהוא לא הכרחי

(אבל לכאורה הרי גם חלב בעצמו לא כזה הכרחי.. נראה לי ככה)

רוב הדברים הם א. חלבנחשון מהרחברון
נכון. שאני מבין שזה אפילו יותר קלמבקש אמונה

אבל בכל זאת, לפי מה שהבנתי דנים בדעה שלו לגבי חלב נוכרי ומקישים ממנה לאבקת חלב.

רק התחלתי לקרוא את המקורות שבן מכיר הביא פה

אז אני לא מונח בעניין עוד.  

הסברה להקל בא. חלבנחשון מהרחברון
היא לא הבברה של הרב פיינשטין
היא סברה אחרת של פנים חדשות באו לכאן ולא על זה נגזרה הגזירה ואין גזירה בכלל.
לכן גם אם זה יהיה ממדינה לא מפוקחת זה יהיה מותר.
אבל הבנתי שהחזון איש והרב מרדכי אליהו לא סמכו על זהמבקש אמונה

זאת אומרת מבחינתם זה חלב. 

לפחות לדעת החזון איש.. את דעת הרב מרדכי אליהו אני בספק אם הבנתי נכון

אכן הם חלקו. אבל שאלת לדעת המתיריםנחשון מהרחברון

אה לא. עניין אותי דווקא אם נאמר שזה אכן חלבמבקש אמונה

מה תהיה דעתו של הרב פיינשטיין 

במקרה של מוצר שאין להשיג אלא רק חלב נוכרי או אבקת חלב נוכרי.

האם זה שעת הדחק ואז כאילו נאמר שהוא מצטרף למתירים בכל מקרה..?

(אולי הוא אמר את דעתו ואני סתם מתפלפל פה?)

העניין הוא בגדול, לדעת כמה דעות יש להקלמבקש אמונה

נכון שהחזון איש חלק על דעת הרב פרנק שיש הבדל בין אבקה לחלבארץ השוקולד
אבל הוא התיר גם וגם אם יש פיקוח ממשלתי. (דבר שהוא סבר שיש כאן בארץ בזמנו לכאורה)
בארץ - כל הדברים. אין בארץ מוצרים עם חלב נכרי ניגרק"ש
ככל הזכור לי גם במוצרים מיובאים - הרבנות לא מאשרת.

בחו"ל בהחלט יש וגם יהודים הנחשבים 'חרדים' שותים חלב נכרי בהסתמך על שיטת ה'איגרות משה' ופוסקים רבים נוספים.
אכן, בארץ הרבנות מאשרת רק אבקת חלבארץ השוקולד
ובהכשר הרגיל. (כתוב גם ליד ההכשר אם יש אבקת חלב)
אם זה מהדרין אז בטוח אין אבקת חלב.
אם אין את אותו מוצר בלי חלב נוכרי, אז ברור שזה נחשב שאיןארץ השוקולד
חברה של חלב ישראל.

בכל מקרה, הרב פיינשטיין הוא לא היחיד שהתיר.

בנוסף, כפי שהעירו פה נכון, קשה למצוא בארץ משהו שהוא חלב נוכרי ולא מקסימום אבקת שהרב פרנק התיר אבקה.
הציץ אליעזר טען שצריכים להכניס את זה ל'מהדרין'ק"ש
כיוון שהרב פראנק התיר.
מעניין. המהדרין זה לא לדעת כולם?מבקש אמונה

ודאי שלאחמדת66

בהנחה וזו לא א. חלב טהורה, אלא היא מעורבת במוצר יש הרבה סיבות להקל.

תמיד חשבתי שמהדרין זה בלי להקל אלא שיהיה הכי חלק שישמבקש אמונה

זה אף פעם לא לדעת כולםק"ש
בכשרות יש אין ספור מחלוקות. בשאלות 'ישנות' משתדלים לצאת ידי כמה שיותר שיטות. בשאלות 'חדשות', בעיקר תלוי מה דעת הפוסקים היום.

הוא כמו רבים אחרים, סבר שאבקה מותרת לגמרי. כיוון שהרב אליהו סבר שזה אסור לגמרי - הפשרה היתה המקובל היום, שמכניסים בהכשר רגיל, תוך ציון העניין.

הרב יעקב אריאל טען, שהוא אולי לא יכניס את זה למהדרין, בגלל שהמחלוקת כבר קיימת. אבל מי שאוכל כשרות שאינה למהדרין, סומך על שיטות מקלות ודחוקות בהרבה בשאלות רבות, וממילא מגוכך שבגלל הכיתוב על האריזות, אנשים הפכו את זה (ואת הג'לטין) לשני האיסורים החמורים ביותר.

לגבי מהדרין באופן כללי - פעם מישהו שאל את הרב יעקב אריאל, האם העוף שהוא נותן לו הכשר למהדרין, הוא 'באמת למהדרין'. הרב אריאל ענה לו, שכשרות העוף בימינו, תלויה בבערך שלוש מאות שאלות שעומדות במחלוקת, שיגיד לו מה השאלה שמטרידה אותו והוא יענה לו איך הם פוסקים...
כדאי לדייקבן מכיר
שמירה של יהודי מועילה גם כש היהודי בא והולך
הארה לגבי שיטת הרב פיינשטייןשמיים וארץ 1אחרונה

שלום. אני חדש בפורום..
יישר כח על הסיכום.
אני רק מיסב את תשומת הלב שהרב פיינשטיין בתשובתו שבה הוא מתיר חלב, הוא כותב שודאי לא לסמוך על זה לכתחילה. אלא שקשה להשיג חלב אחר, וזה המציאות שהיתה בחו"ל.
ושם מציין שבביתו לא סמכו על כך בכל זאת. וכך ענה גם בתשובה לישיבה ששאלו אותו על כך, שלא יסמכו על זה ויחמירו. שכל ירא ה' יחמיר בזה. (חלב. לא אבקה.)
לגבי אבקה - שמעתי מהרב משה כץ (כושרות), שמי שסומך על אבקה זה משהו אחד. אבל יש לשים לב שלפעמים ברכיבים יש "מי גבינה" וכדומה, שזה לא אבקה.. ואת זה הרב פרנק והרב ליאור לא מתירים.
לא הבנתי לגמרי. כי אם כך, למה הרבנות מאשרת. אבל כך הוא אמר. אם למישהו יש על כך מידע נוסף, אשמח לדעת. 

שלא תצא חלילה תקלהיוסי כץ

הגאון האדיר רכב ישראל ופרשיו הרב משה פיינשטיין כתב את פסקו לבני ארה"ב ששם קונסים במיליונים פלוס כלא הרבה שנים מי שמחליף מחלב פרה לחלב אחר וכן מי שמערב חומר אחר בחלב והוא כתב שזה בדוחק!!!

ובהמשך ספרו כותב שחלב נכרי מטמטם את הנפש!!!

מקור לטענה בהמשך ספרו? ומוזמן להראות היכן הוא מתנה בכלאארץ השוקולד
ושוב, החזון איש התיר פה
כיוון ש-"לא בשמים היא", אלא כל אחד לפי ההשקפהפ.א.

והקו שלו, כל אחד והפסיקה שלו, כל אחד והדרך שלו, אפילו כל אחד והכת שלו, נמשיך לחיות עם ערב-רב (ובאלאגן) במנהגים ובהנהגות הדתיות. 

אם אתה ציני אני אתך.סיעתא דשמייא1
אם הם רבותיך אז כןנקדימוןאחרונה
פורים שני
מה המקור למשפט "הרבה שלוחים למקום"?מתואמת

מסתבר שזה לא ציטוט מדויק מחז"ל...

גוגל וג'מיני לא עזרו לי מספיק, אז אני פונה לעזרת החוכמה האנושית...

אז מה המקור לכך? (מן הסתם זהו שיבוש כלשהו של משפט אחר בחז"ל...)

בחז"ל זה "הרבה הורגים למקום" תענית דף י"ח עמוד ב'הסטורי
אבל נכון שהרבה מקורות במפרשים שציטטו את זה, הביאו בנוסח של "הרבה שלוחים למקום" והמשמעות בהקשר שם, היא אותה משמעות.
תודה רבה!מתואמת
אז איך קרה שהציטוט השתנה לשלוחים?
אני לא יודעהסטורי
אבל כפי שכתבתי, במקור המשמעות היא שאם טריינוס לא יהרוג אותם, יש הרבה שליחים להרוג - דובים, אריות וכו'.

יכול להיות שרצו לעדן את הנוסח. כשהספורנו מביא את זה על תשובת האחים ליוסף "האלוקים מצא את עוון עבדיך" - הם לא מועמדים למוות, אבל המשמעות זהה. אנחנו יודעים שלא עשינו את מה שאתה מעליל עלינו ואתה רק אחד מהשליחים של הקב"ה להביא עלינו את הדין שמגיע לנו בין כך.

תודה רבה!מתואמת
הרבה פעמים ברשי (בכמה וריאציות)טיפות של אור
שמות טז לב, איוב לז ח, יומא פז עמוד א, שמות כג ז, דברים לב לה, שמות ד יג
אולי הוא שינה מלשון הגמרא בתענית שהזכירוטיפות של אור

בהשראת המכילתא

"משה דברן את! אין לי שלוחין אין לי גדודים אין לי שרפים אין לי אופנים אין לי מלאכי שרת ואין לי גלגלי מרכבה שאשלח ואוציא את בני ממצרים שאתה אומר לי שלח נא ביד תשלח?"

"כך אמר יונה אלך בחוצה לארץ מקום שאין השכינה שורה ונגלית... אמר לו הקב"ה, יש לי שלוחין כיוצא בך שנאמר וה' הטיל רוח גדולה אל הים"

תודה רבה! עוזר לי מאוד.מתואמת
בשמחה 😊טיפות של אוראחרונה
שבועות!!אשר ברא
שתפו בהכנה שלכם לחג.. וגם אשמח למקורות מומלצים..
מבין שהתחלת הלילה את התיקוןזיויק
וברצינות: מהרל תפארת ישראלזיויק
ההכנה הכי גדולה:קעלעברימבאר

לספור את העומר 49 יום

לכן קוראים לחג שבועותקעלעברימבאראחרונה
הצעה לעל הניסים ליום ירושלים:קעלעברימבאר

עדיין גולמי אז יש הרבה מה לדייק.

בימי שובך את שבות עמך, כשעמדו על עמך ישראל צבאות ערב וביקשו להשמיד את עמך מנחלתך, ואתה ברחמיך הרבים רבת את ריבם, וירשו את עירך ירושלים עיר דוד משיחך, ואת הר ציון משכן ביתך, ואת גבול קדשך הר זה קנתה ימינך, והבאתם ונטעתם בהר נחלתך מכון לשבתך, ההר הטוב הזה. ולך עשית שם גדול וקדוש בעולמך. וקבעו יום ירושלים זה להודות ולהלל לשמך הגדול.

נשיאי העדה בפרשת השבוע....סיעתא דשמייא1

...ננחרו על ידי השם. הוא ידע שהם חוץ מנשיאי אפרים ויהודה יהיו המרגלים שבגללם דור המדבר לא יכנס לארץ ישראל.

האם יש כאן השגחה עליונה וחוסר בחירה חופשית? מדוע  נשיאי אפרים ויהודה הוחלפו ובמקומם מונו כלב בן יפונה ויהושע בן נון ?

מה?!?שלג דאשתקד

מאיפה הבאת את זה שהנשיאים כאן זה הנשיאים שם? המרגלים נבחרו עי משה או העם, הנשיאים כאן נבחרו עי ה' בלבד (למרות שאין ממנים פרנס על הציבור וכו כפי שמתואר במסכת ברכות איך נבחר בצלאל).

רבינו בחיי כותב שהנשיאים כאן הם הנשיאים אצל קרח, ויש אומרים שהם מתו עם העם בחטא המרגלים ולכן הם לא הנשיאים בפרשת מסעי (כך כתוב איפשהו בדעת מקרא, ואולי יש לזה עוד מקורות). אבל זה לא שהם היו המרגלים.

יש לי המון חומר על זה, מקווה שהרבה כתוב ולא שכחתי דברים... אם מעניין אותך משהו ספציפי תכתוב

סליחה טעיתיסיעתא דשמייא1
(זה זמן טוב לכתוב -טיפות של אור
היכולת להגיד 'טעיתי' בלי להתחמק ממש מרשימה. וראיתי כמה פעמים שממש יש לך את הכנות הזאת. יישר כח)
תודהסיעתא דשמייא1אחרונה
לא מוצא זמן ללמודאבא פגום

אשמח לעצה, לא מצליח ללמוד תורה.

אני קם כל בוקר בחמש כדי להגיע לעבודה מוקדם, לעשות את ה 9 שעותןלחזור מספיק מוקדם למשפחה ולהיות עם הילדים.

אני מגיע בערך ב 17:00 ואז קצת עם הילדים, סידורים וכבר מגיע זמן השכבות שלוקח שעה ואני מוצא את עצמי פנוי רק ב 21:30 במקרה הטוב (אם אין קניות באותו יום) וזה לפני שישבתי לדבר עם אשתי. רוצה ללמוד אבל כבר אין כוח. ניסיתי בעבר ללכת לשיעור דף יומי ב 22:00 אבל המוח כבר לא מתפקד בשעות האלה ולא מצאתי שזה ממלא אותי. מנצל את הנסיעות ל/מהעבודה לשתיים מקרא ושיעורים באוזניות אבל מרגיש שזה ממש לא זה. אשמח לעצות, תודה

שבת זה המאני טייםחתול זמני
בחן את עצמךשפויאחרונה

קודם כל כמו שנאמר כאן, שבת זה הזמן בדיוק בשביל סיטואציות כאלה של סיטואציות כמו שלך, 

בנוסף אני ממליץ לך גם סוג של לעשות 'מבחן' לעצמך האם יש זמנים ארוכים שאתה משתמש בטלפון\מחשב\טכנולוגיה כזו או אחרת והזמן הזה מתבזבז לשווא, הרבה פעמים קורה לנו בלי שאנחנו שמים לב וזה יכול להיות אחלה של זמן לעשות בו את הדברים שאנחנו באמת רוצים, בהצלחה  

המלצות לספר בים דרכך וסדרת אש החסידותאבא פגום

אין לי כמעט זמן ללמוד תורה, לומד קצת הלכה, מחפש להעמיק ושמעתי על הספרים בים דרכך וסדרת אש החסידות, יצא למישהו ללמוד אותם? יש המלצות? למי מתאים? האם שווה לכל נפש או כתוב בשפה גבוהה מידי?

תודה🙏

אש החסידות חזק מאודאחד אישאחרונה
בשפה פשוטה. זה חסידי ממש אם אתה בעניין אז זה מאוד טוב.  בים דרכך גם טוב זה עיבוד כזה של הרב מורגנשטרן
ליום ירושלים - מה הגדר של "עיר שברשות הגוים" לביןקעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך י' באייר תשפ"ו 20:31

(לבקשת הכותב)

"עיר שביד ישראל" לעניין קריעה ומקרי בחורבנה או בבניינה?

האם צריך שממש תהיה לנו עצמאות על השטח של העיר, או מספעק אוטונומיה מוגברת כמו בימי נחמיה?

מצד אחד הב"ח אומר שבימי גדליה היה צריך לקרוע על מצפה על אף שגדליה ישב שם ושלט כאוטונומיה על ישראל שנשארו בארץ והעיר יושבה ביהודים. כי סוף סוף מקרי בשלטון בבל. (ומכאן גם שמדינת חסות של צדקיהו מקרי ביד ישראל)

מצד שני אין אוטונומית גדליה כאוטונומית נחמיה שממש היה פחה ונציב על יהודה וירושלים בירתו. לא נראה שקרעו בימי נחמיה אחרי שהחומות נבנו, וזה מקרי "עיר שביד ישראל".

לכאורה מעזרא משמע שבניין חומות העיר מקרי "ונבנתה ירושלים" גם אם אין לנו עצמאות.

אני שואל זאת, כי יש המנסים לטעון בטעות שבעצם אין לנו עצמאות בעיר העתיקה כי אנו חייבים את אישור האומות לעשות הרבה דברים בעיר העתיקה.

אז גם אם נזרום תיאורטית עם שיטתם, האם לפי זה עדיין נחשב שירושלים נבנתה בששת הימים או לא? ומה לגבי השליטה שלנו בהר הבית? נחשבת שם העיר כבנויה או חרבה? (לא מדבר על המקדש שפשיטא שנחשב בחורבנו גם אם אנו שולטים שם וצריך עקרונית לקרוע עליו, כי במקדש חורבן הבניין הוא העיקר ולא השלטון על המקום).

אז לאחר ניסיון כושל להסביר בשיחה אישית -אריאל יוסף

אני שם כאן את הסיפור הזה של חנן פורת זצ"ל על הרצי"ה (שיש לו עוד עדים רבים) ובזה בל"נ אעצור.
'המוותר ברמת שלמה יוכה בעיר העתיקה' | ערוץ 7

אולי יעניין אותך