בנות חייבת לדעת אם עוד מישהי נתקלה בסיטואציה כזואנונימית,,,
נכדה ראשונה, חמות מתייחסת לתינוקת והרבה פעמים מדברת אליה כאילו היא הבת שלה ולא הנכדה. כאילו אני נעלמת במשוואה בתור אמא ובתור זו שילדה אותה. זה מפריע לי מאוד (בבקשה תגידו לי שגם לכן זה היה מפריע ולגיטימי להרגיש ככה) אומרת משפטים כמו "איזה כיף לי עם הבת שלי" וכו..

אני יודעת שהיא רצתה עוד ילדים ואני מרגישה שהיא מנסה להשלים את החסך שיש לה דרך הילדה שלי. הייתי רוצה שהיא תהיה סבתא טובה ולא תנסה לקחת תפקיד שהוא לא שלה. זה יכול לפעמים להרתיח אותי. במיוחד שהתינוקת בקושי בת 5 חודשים ואני בעצמי מגלה את האמהות שלי ומנסה לצבור ביטחון כאמא שלה..

מה עושים? שייך להעיר לה כשהיא מדברת לתינוקת כאילו היא הבת שלה? היא אמא לבעלי אבל צריך לפעמים להזכיר לה שבמקרה הזה היא סבתא..
לדעתי את לגמרי יכולה באווירה טובהסוסה אדומה
לומר לה, "הבת שלך? חחח נכדה שלך... עד שילדתי אותה... "...

ככל שאת תצברי יותר ביטחון באמהות שלך, היא תבין את המקום שלה...
בכל מצב אל תהי מאויימת מזה, שתגיד את זה עד מחר.
הייתי רוצה להגיד את זה וכל פעם שהיא מדברת לתינוקתאנונימית,,,
כאילו היא אמא שלה הלב שלי על מאתיים. על מאתיים אבל עדיין שותקת כי היא תיעלב גם אם זה בצחוק. או שתעשה לי דווקא ותמשיך לקרוא לה ככה
שתעלבאמן וכן
היא לא חושבת פעמיים שכמדברת ככה מה התחושות שלך.אל תרחמי,אפשר בצורה ישירה ,זה לא חייב להיאמר בטון פוגע,אבל זה חייב להיאמר.
שתעלב עד מחרסוסה אדומה
את לא צריכה לחשוש לרגשות שלה כמו שאת צריכה לחשוש לכבודה וליחסים טובים בינכם.
את צריכה לעשות את זה בחכמה, ככה שזה לא יוציא אותך רע, אבל כן יעמיד אותה במקומה.

הייתי שוקלת להגיד לאיש שלך שהוא זה שיגיד לה את זה ברוח חיובית.
מספיק שיגיד לה את זה ברצינות ובהומור ואת תשתקי והיא תבין את מקומה.

היא לא באמת יכולה להחליף אותך,
ואם תחליטי שלא להביא אותה אליה, זכותך המלאה. היא אפילן לא כתובה בתעודת הזהות שלה.
בקיצור, אפשר להרגע, היא יכולה לומר מה שהיא רוצה, והיא לא יכולה להפריע לחינוך שלך, כי במקרה כזה את תאלצי להרחיק אותה בלי לדפוק חשבון.

פשוט תהי בטוחה בזכויות שלך.
היא כולה סבתא שלה. אין לה שום זכויות מעבר למה שאתם בוחרים לתת לה.

אבל בגדול, הרחקנו לכת... לדעתי אמירה תפתור את העניין. והעמדה הנפשית שלך מול זה היא זאת שתקבע.

תחזקי אצלך את הביטחון באמהות שלך.
כנראה שזה טריגר שנשלח עבורך בשביל זה...
לא הבנת מה זה מדברת אליהמחכה עד מאוד
כאילו היא הבת שלה?
מה כבר יכול להיות ככ נורא בסבתא אוהבת
למה לא לשחרר?
זה לא שאתם גרים יחד מאמינה שזה רק ביקור
דיברת אלי?סוסה אדומה
תשלחי את בעלך לריב עם אמא שלו.ציפיה.
והתחושה שלך כל כך לגיטימית. חמותך ממש חוצפנית בעניין הזה.
עצה מצויינת וחכמה^^חצילוש
מצד אחד מבינה למה וכמה זה מעצבן אותך,סופי123
מצד שני שום אמירה או התנהגות בעולם של אף אחד לא לקח ממך את המקום שלך כאמא. כך שאישית הייתי מתעצבנת, מגלגלת עיניים ושותקת.
אז זהו שעדיין לא הגעתי למקום הבטוח הזה..אנונימית,,,
אני כבר רואה את הסרט שהיא תהיה בלי גבולות איתה ותיתן לה הכול רק שהיא תאהב אותה ותרצה להישאר אצלה. ואני בתור אמא אצטרך להציב גבולות. לא יודעת איך היא תתנהג ואולי היא באמת תעדיף להיות איתה מאשר איתי?
מה זה משנה..? הילדים שלי מעדיפים להיות אצל סבתא. חד משמעית.סופי123
סבתא (משני הצדדים) מרשה דברים שאני לא, נותנת דברים שאני לא, והגבולות שלה הרבה יותר משוחררים משלנו. אז כיף אצלה וכשהולכים לסבתא זה הכי כיף שיש.
אבל הם יודעים שאני אמא, והקשר שלי איתם הוא קשר של אמא וילדים שאין לו תחרות בעולם. זה פשוט ככה. זו הבכורה שלך ואני ממש מבינה אותך, עדיין לא עיכלת בעצמך שאת אמא וחמותך באמת נשמעת סופר מעצבנת. אבל חבל לך, פשוט חבל לך להתעצב בגלל זה.
אני חושבת שלרוב זה קורהעדינה אבל בשטח
עם נכדים ראשונים, גם בלי שהסבתא תדבר אליהם כאמא..
הבן שלי היה נכד ראשון, וגם אמא שלי איבדה קצת את הגבולות..
תשמחי שהיא אוהבת אותה כל כך, אולי היא גם מנסה להראות לך כמה היא אוהבת אותה , וזה סה"כ דבר משמח.
על הגבולות תעבדי בנפרד, ואם קשה לך , בעלך יכול להעמיד גבולות- גם, לדעתי, בצורה עדינה ושלא תפגע, בכל זאת זו אמא שלו.. הכל עניין של גישה.. ודברים כמעט תמיד מתאזנים בסוף..
לפעמים זה נכון לשתוק, אבל אני הייתי חוששת מאוד שזה רק יחריףציפיה.
עם הזמן, אם לא יעמידו אותה במקום.
וואו לעצור את זה במיידיאמן וכן
אין לך שום סיבה להתבייש!
תדברי עם בעלך דחוף.הילדה עוד מסוגלת לגדול ולחשוב שהיא אמא שלה ואני לא מגזימה.
אנחנו לא גרים קרוב אז אשתדל להגביל את המפגשיםאנונימית,,,
הלחצת אותי אני צריכה למצוא את הרגע הנכון לדבר על זה עם בעלי. הוא יגיד שאני מגזימה בטח ולא בא לי להיכנס לזה איתו
לא התכוונתי להלחיץאמן וכן
אבל חמותי גם בסגנון כזה ואני יכולה להיגד לך אומנם עדיין לא הבאתי ילדים מבעלי אבל הסיטןאצחה הזאת כמו שתיארת רצה לי בראש כל כך הרבה ,כי אני יודעת שהיא מסוגלת לזה.
ורק עצם מחשבה על זה מרתיחה אותי.
הנסיון הזה לערער את הבטחון העצמח שלך אומלי לא משנה,זה פשוט מרתיח!
אתם גרים קרוב אליה?אנונימית,,,
הנחמה שלי שאנחנו לא אבל עדיין היא גורמת לי לא לרצות להיפגש איתה. מעניין אותי מה דעת תורה יגיד על זה.. מתלבטת אם לדבר עם הרב של בעלי מבלי שידע (עשיתי זאת פעם ועזר) ושיגיד לו את החשיבות שיש להצבת גבולות אצל ההורים משני הצדדים. ושחשוב שהסבים והסבתות יבינו את מקומם.

רק שאני לא יודעת אם הוא יסכים איתי או לא..
האינטרס שלו אמור להיות כזה שהיחסים בינכן יהיו בסדרסוסה אדומה
תשאלי אותו אם הוא מעדיף לומר לה את זה בעצמו או שאת תגידי לה.

זה ממש לא מעניין אם הוא מזדהה או מסכים איתך.
אם לך זה מפריע, זכותך לבקש.
ודי אפשר להבין למה זה מפריע לך.

בכל אופן, שוב אני אומר, אני חושבת שכל מקרה לגופו, כדאי שתנסי קודם ברוח חיובית בלי להגביל את המפגשים.
אם לא תהיה ברירה, והאיש שלך לא יהיה איתך, הכל פתוח.
הילדה שלך, וזכותך המלאה להחליט מה מתאים לך ומה לא.
עוד משהו לבנות בזוגיות עם בעלך..האור שבלב
אמון
תחושה שאפשר לומר הכל ויש אוזן קשבת
ושהוא איתך ב100%

בחיי נישואין יש כל כך הרבה קומות לבנות...של קשר..לאט לאט.
אם זה מפריע לך- ומובן מאוד- שתפי את האיש שלך, אפילו הוא יכול להגיד לאימו שזה מפריע לכם כזוג. ואם לא- את בהחלט יכולה, לאט לאט תרכשי ביטחון בהורות, בזוגיות..

הרבה כח וביטחון בעצמך כאמא! היא ש-ל-ך
מגזימה?אמן וכן
תשאלי אותו ברגוע אם לקרוא לילד לא שלך ככה זה נראה לו נורמלי.
לא חייב לריב,אפשר פשוט להסביר לו שילדים גדלים עם מה שמחלחל להם ...ואפשר גם להסביר לו ביפה שזה לא מקובל עלייך.אתם אנשים שונים וזכותך לדרוש משהן מסויים שבעיניו לא ממש דורש יחס
דיברנו על זהאנונימית,,,
אני יודעת שאם זה היה הפוך הוא היה מתעצבן מאוד. אבל כל עוד זה לא קרה אצלו אז זה לא מעצבן כל כך. אבל הסכים והבין אותי, שזה כבר טוב. קבענו שלהבא שתהיה סיטואציה כזאת הוא יעיר לה ויגיד שזה לא לעניין
וואו לא נסחפנו קצת?מארי
הילדה מעולם לא תתבלבל.
גרתי שנים באותו בניין עם חמותי ז:ל שפינקה, אהבה, עיצבנה לפעמים. הילדים מאד אהבו אותה אבל מעולם לא טעו וידעו מי זו אמא ומי סבתא.
קחי נשימה עמוקה ונסי להבין גם אותה. היא סבתא חדשה, מתלהבת. את יכולה להעיר בחיוך, בעדינות ןהאמיני לי שממרחק של זמן זה יהיה לטובתך.
מאחלת לך הצלחה. אל תקחי ללב. חבל.
נשמהאמן וכן
חמותך זל הייתה קוראת להם ילדים שלי?
בטוחה שלא.ותאמיני לי שלא נסחפתי וזה אפילו חולני בעיניי.
ועובדה שזה מפריע לפותחת השירשור ..
חולקת עלייךYaelL

זה שהיא תגיד לתינוקת "את הבת שלי" או מה שזה לא יהיה, לא יגרום לה לחשוב שהיא באמת הבת שלה. אמא זו אמא לא בגלל שאומרים לילדים "אתם הילדים שלי" , או קוראים לה "אמא", זה הרבה מעבר לזה, האמא היא הדמות המטפלת הנשית העיקרית, היא זו שתינוק מתחיל להכיר עוד כשנמצא ברחם. אין סיכוי שהילדה תתבלבל. היא עלולה בהחלט להקשר לסבתא אם היא פוגשת אותה הרבה אבל אני לא רואה בזה דבר רע, היא בכל זאת סבתא שלה, לא מישהי זרה מהרחוב.

נכוןאמן וכן
אבל שוב,השאלה כמה זמן זה יימשך ובאיזו תדירות.
מספיק השהילדה תגדל עם הסבתא,כלומר,הסבתא תעשה בייביסיטר עליה,תהיה איתה זמן רב לבד,בתוספת האימרות שלה,זה בהחלט עלול להשפיע לדעתי.
ובלי קשר,אני לא סובלת את החמות שנדחפות לחיים,כאילו,תשחררי,התחתנת גידלת ילדים,תשבי בפינה שלך ותני לי לחיות את החיים שלי.עם הילדים שלי! והבעל שלי(שהוא הבן שלך,אבל גם הבעל שלי,והחיים הם שלי ושלו,לא לשלי שלך ושלו)
לא קצת מופרז? שגדלים מבינים מי אמא ומי סבתא..Pandi99
בחיים הילדה לא תחשוב כךלאה1234
ילדים יודעים טבעי לעשות את ההפרדה
האמתיעלללל
שלי לא היה מפריע, להיפך היה ממש מחמם את הלב שהייתי רואה שחמותי אוהבת וקשורה לתינוקת
למה את מרגישה שהיא לוקחת את המקום שלך?
זה יושב אצלך על נקודה רגישה אולי?
אני לא מרגישה שהיא לוקחת את המקום שלי כמו שאניאנונימית,,,
מרגישה שהיא לא מבינה את המקום שלה. לקרוא לבת שלי לידי "בתי" זה חסר טקט. היא הנכדה שלה. ואני אמא שרק עכשיו לומדת להיות כזאת אז לא מעוניינת שאחרים ינסו להיות בתפקיד הזה במקומי וגם שלא ירגישו שהם בתפקיד הזה. כל אחד והמקום שלו. אני יותר מאשמח שהיא תהיה סבתא אוהבת. בדגש על סבתא. היא לא ילדה אותה ולא סחבה אותה תשעה חודשים אז כן זה מפריע שמרגיש שהיא חושבת לפעמים שהיא חזרה לאחור בזמן ועכשיו היא שוב פעם אמא
אני בטוחהעדינה אבל בשטח
שאם היית מעלה את זה בפניה ושואלת , היא היתה נפגעת מהמחשבה, אני מאמינה שהיא לא אישה רעה והיא לא באמת חושבת שהנכדה שלה זו הבת שלה.. סתם, מדברת שטויות לפעמים, אל תתרגשי , גם אם היא ממש תתאמץ , היא לא תיקח לך את התואר בחיים. אמא זו אמא.וסבתא, במיוחד שגרה רחוק זו סבתא.. ואני מאמינה שעם הזמן היא גם תרצה להיות יותר סבתא מאשר אמא. אמא שלי הסבתא לכמה למשל ממש מסכימה עם האמרה שילדים באים כדי להביא את הנכדים.. חח
מסכימהמארי
גם היא כנראה לומדת להיות סבתאאורי8
ולא בטוח שהיא באמת מתכוונת להיות תחליף לאמא שלה.
אולי זו סתם צורת ביטוי. וגם היא צריכה ללמוד את מקומה כסבתא. אם זה ממש מפריע לך אולי אפשר להעיר בהומור . או שבעלך יאמר לה משהו.
גם להיות סבתא צריך ללמוד. וזה תפקיד חדש עבורה.
וממש לא מסכימה עם כל מיני תגובות פה, שהילדה עוד עלולה להתבלבל. לא מכירה ילד שמתבלבל בין אמא לסבתא.
אם זה מפריע לך, אפשר למצא דרך לומר.
בוודאי לא להמעיט קשר וכו... יש פה לפעמים עצות מהירות מידי להמעטת קשר , כל כל קושי בין כלה לחמות מציעים- אל תבואו, תעמידי אותה במקום וכו...זה , לפי דעתי מתכון בדוק ליחסי כלה- חמות עכורים . יש דברים שאפשר להחליק, יש דברים שאפשר לשלח את הבעל לומר. וחוץ ממקרים קיצוניים אסור לרוץ למריבות והפחתת קשרים.
אף אחת לא היתה רוצה שכשהיא תהיה חמות ותאמר משהו שפגע קצת בכלה( לפעמים ממש בחוסר מודעות), זה יגרום מייד לכך שיבואו פחות . זה הבן שלה, נולדה לה נכדה, היא מתלהבת וכנראה לא מספיק מבינה ורגישה לכלה שלה.
כדאי ללמוד להסתדר יחד , אם המסר יועבר לה ברגישות ובצורה נעימה, היא כנראה תבין, ותלמד את מקומה כסבתא.
ממש, כל מילהYaelL

כל כך מסכימה. זה ממש לא נעים לקרואחדשה ישנה
על כל סיטואציה הכי קטנה לנתק קשרים, לא מבינה מה זה האופנה הזאת של לנתק קשר עם הורים על כל פיפס? צאו מזה! תתבגרו קצת
נכון! מסכימה עם כל מה שכתבתראשית גאולה
תגובה יפה וחשובה!בת 30
זו נכדה ראשונה.. לדעתי זה מאוד משפיעצפורה
על התחושה שלה ועל התחושות שלך.
בפרט שכתבת שהיא הייתה בעצמה רוצה עוד.

תנסי להכנס לנעליים שלה ולחשוב איך היית רוצה שכלתך תנהג במצב הפוך. איך היית רוצה שכל מילה אפילו אם לא הייתה ממש במקום תתפרש בעין טובה.

אפשר להסתכל בעין טובה על האהבה שהיא מרעיפה.
סבתות אוהבות נכדים ומטפחות ממש כמו ילדים וזה מבורך.
תהיי בטוחה שאת אמא מקסימה גם בלי הניסיון שבעז"ה תצברי ושזה ממש לא מקטין אותך ואת המקום שלך.
ממש לא חושבת שביתך תעדיף אותה בגלל זה (מקסימום בגלל ממתקים ודברים שאבא ואמא לא מרשים.. לא ביג דיל)

כשיש יותר נכדים תשומת הלב מתחלקת ביניהם ויהיה לך יותר נעים.

לענ"ד בינתיים לא לבחון את הקשר ביניהן במיקרוסקופ. ולנצל את הזמן של הסבתא והנכדה יחד למנוחה ופנאי עבורך/כם.

אם יש סבתא בקהל נראה לי שכדאי שהיא תשקף את הצד של הסבתא.. כולנו נתברך מתגובה כזו.
הסיפור מוכר לי מאיפשהו🤔😅בתי 123
חשבתי שחמותי ממש מיוחדת חחח
כבר כתבתי הרבה פעמים בשרשורים האלו. לפעמים חמות רואה את המציאות לא כמו שהיא יש לה את הילד שלה ואת הילד/ ילדה של הילד שגם הוא שלה. ואת לא חלק ממנה.
ממש מבינה אותל שזה מעצבן אותך... כשחמותי אמרה משהו דומה הייתי ממש בשוק.
בכל אופן אני חטשבת שהגבולות צריכים להיות בדברים ממשיים כלומר את יכולה להגביל את הזמן שנפגשים מחזיקים אם זה יותר מדי אבל על מה שהיא אומרת קצת פחות מתאים להעיר.
אל דאגה אם תשמרו על גבולות ברורים היא תבין לבד בסוף שהיא סבתא ואת האמא
איזה גבולות? פעם אחת השארנו אותה אצלםאנונימית,,,
ללילה ואני מתחרטת על זה מאוד כי כשחזרנו לקחת אותה הרגיש שהם ממש רואים בנו "רעים" שאנחנו לוקחים אותה. (וגם לא סמכתי על הטיפול בה בגלל דברים מסוימים שזה כבר משהו אחר) אז הגעתי למסקנה שלבד שם היא לא נשארת ובטח שלא לישון. וגם כשהיא אצלם אז גם אני אהיה נוכחת.. איזה עוד גבולות אפשר לשים בצורה נעימה אבל שיבינו שהיא הנכדה וזה מבורך ולא צריך לנסות ולהיות משהו אחר
השארתם כי הייתם חייבים בייביסיטר או לבקשתם?בתי 123
כל אחת והגבולות שמתאים לה.
זמן ומשך ביקורים מקום ביקורים. הילדים שלנו לא הולכים אחיה לבד בכלל רק עם בכלי אבל זה אחרי המון צ'אנסים שנתתי והבנתי שאין על מי לסמוך.
חמותי ממש רצתה לקחת לבד לכל מני מקומות אף פעם לא הסכמתי והאמת שלא קשור אליה גם להורים שלי לא מתאים לי הם יכולים להינות איתם גם בגינה ליד הבית.
בכלל קשה לי עם זה שמתייחסים לתינוקות כמו צעצוע
לבקשתםאנונימית,,,
ומצחיק (או עצוב) אבל היא באמת אמרה כמה פעמים שהיא כמו צעצוע וזה הכעיס אותי..
תראי.. אין תשובה אחידה ..בתי 123
אצלנו זה אפילו לא יעלה על הדעת דבר כזה אבל גיסתי למשל חופשי יכולה להחליט שנוסעת לחול ולהשאיר תינוק אצל אמא שלי.
אני חושבת שההבדל הגדול הוא חבקשת מי זה זה שזה בא מצידם זה קצת לא נורמלי לדעתי האישית זו חציית גבול וברור שהם לא מבינים את המקום שלהם. בתור סבא וסבתא.
אבל כמו שרשמו לך היא עדיין חדשה בזה וצריך ללמד אותה. לחמותי היו המון תסכולים בהתחלה וממש חבל כי הילדים גדלים וכשהם גדלים כבר באמת אפשר לבלות איתם אצל תינוק זה ממס לא שייך
אם היא נכדה ראשונה, היא צריכה להתרגל לעובדה שהיא סבתאשירה 2
פשוט תזכירי את המושג סבתא כל פעם שאתם נפגשים, זה גם יחזק את הבטחון במקום שלך וגם יעמיד אותה במקום האמיתי שלה, בלי להעיר לה.
למשל תדברי כאילו לתינוקת "תעשי שלום לסבתא" או " תראו איך היא נהנת על הידיים של סבתא".. עד שהמושג יחלחל לתודעה...

היא גם מתנהגת ככה או שמפריע לך רק צורת הדיבור?

כשזו נכדה ראשונה זה מובן וזה טבעי שעוד אין איזון, זה יקרה לדעתי עם הזמן והנכדים הבאים בעז"ה.
תגובה מעולה 👍קול ברמה
היא מתנהגת ככה לפעמים כלומר כשאנחנו באיםאנונימית,,,
לבקר עם התינוקת היא "משתלטת' עליה ואם אני באה ללול לראות מה איתה היא עוקבת אחרי ובאה איתי לא נותנת לי רגעים שלי איתה לבד אלא אם כן היא עסוקה
אותי רק מענייואמן וכן
מה קרה לכל אלו שהגיבו בשירשור כביכול נגד התנהגויות מעצבנות של החמות שלהן,אבל דבר כזה זה בסדר.
מספיק להתייפייף,זה לא בסדר ולא מקובל נקודה.וזה לא צריך לשבת על שום נקודה של שום אשה.
זאת קינאה נטו,ואני יודעת על מה אני מדברת כשטני אומרת שחמות יכולה להיות קנאית ברמת לעשות עין הרע ולסכסכך בין בעל ואשתו.
תודה על התגובהאנונימית,,,
ועל ההבנה.. חשבתי על זה ביני לבין עצמי אם יש סיכוי שזה קנאה כי היו כמה אמרות כלפיי שלא היו במקום אבל החלקתי את זה. וכן אני לפעמים מרגישה שהיא קצת מקנאה אבל מתביישת מהמחשבה הזאת כי זה נראה לי לא נורמלי..

ואמרו פה על להמעיט מפגשים אני לא ממעיטה להיפך משתדלת שיראו כל כמה זמן אבל גם מגבילה את זמן המפגש לא כדי לעשות דווקא. רק כי לא נעים לי במפגש ואני הרבה פעמים יוצאת מתוסכלת ופגועה
פשוט תגידי לה- את מוכנה גם להיות אמא לשלה בלילות כשהיא קמה?יעלת חן????
סתם בצחוק כמובן

נראה לי כמו שאמרו לך
י 2 אופציות...

או לשתוק-אבל לא לבתפוצץ בפנים ולשתוק- אלא לעשות ברור עם עצמך
נכון הזה מציף בך חוסר בטחון,וחשש
אבל זה חש ש אמיתי? מכירה מישהי אחת שגדלה בבית בריא עם אמא ולא אהבה את אמא שלה כתינוקת?
תינוק זה קשר דם ילד זה נצחי
זה תבוע בנו
צריך להתאמץ המוןןןןן כדי לגרום לילד לא לרצות בקשר
אפילו צעקות וביקורת חלילה לא תמיד עושים את העבודה ועמוק הלב תמיד מחפש את אמא
גם בגיל קטן וגם בגיל גדול

אז תלמדי לזהות ישיש חוסר בטחון טבעי לשל התחלה שלאט לאט יבנה
אבל לא חייב לפר ש את הדיבור שלה כאיום
זה בחירה
אפשר לראות את הזה נטו כביטוי של אהבה ואולי חוסר הבנה נפישית לתחושות שזה מייצר אבל בטח לא מכוונה רעה לקחת את מקומך
'ווה להתבונן בתחוושת ולא רק להאשיר אותן גולמיות כמו שהן צפות באוטומט

וי ש אופציה לומר מהשהו בעדינות כמו-
עד שסוף סוף את סבתא למה את מחפשת להיות אימא שוב?
הכי שווה סבתא! כמו ששמעתי פעם ממיהשהי-
סבא ראשי תיבות של- סמכות בלי אחריות

אז אצלי זה דומה קצתשוקולדציפס
הבכור שלי- ממש שיחררתי אותו.
נתתי לכל דורש. הוא היה תינוק נח מאד ב"ה.
הוא לא נכד ראשון אבל חמי וחמותי מאד נקשרו אליו כי עודדתי את הקשר ושחררתי כמה שיותר
כשהוא התחיל לגדול מרב שהם העריצו אותו. ממש ממש הערצה- זה התחיל להפריע לי.
מעירים לי. אומרים שהוא בסדר כשצריך לשים לו גבול. מה את חונקת אותו.. ועוד...
הם ממש היו יכולים לקחת אותו כשהוא בכורי ולנחם אותו ממני!!
הרתיח אותי.
ואז נולדה השניה..
וכלקח לא שיחררתי אותה. לא הבאתי להם כל כך להחזיק. הייתי יותר קנאית מראש.

והיום אני יכולה להגיד שרק היא הפסידה.
הם מעדיפים את הגדול פי כמה ממנה.
מפנקים אותו בקטע טוב. הוא שמח ללכת אליהם. היא חוששת יותר.
והיא כבר גדלה.
לאט לאט זה מתאזן והם כן נקשרים יותר אבל ברור לי שהם מעדיפים אותו כי הוא היה התינוק שלהם...

בקיצור-
שחררי. את אמא שלה. נקודה.
את לא צריכה להגיד כלום.
אולי באמת כמו שהמליצו פה לקרוא לה סבתא. שתתרגל..
מפריע לך- תבואו פחות. אבל לא הייתי מונעת מהן את הקשר הכל כך מיוחד הזה של סבתא ונכדה.
אחרי שזה ירגע בך. ולא יקפיץ לך את הדופק- תוכלי להעיר בצחוק כל מיני הערות. ברוח טובה.
אבל לא הייתי מעירה. חבל
לא הייתי רוצה שיתנהגו כמו שמתנהגים לבכוראנונימית,,,
וגם לא כמו שמתנהגים לבת. אני רוצה את דרך האמצע, לא רוצה לקבל חום ואהבה רק אם אני משחררת יותר מדי וזה גורם לתסכול..
זה באמת מתסכלבת 30
אבל נראה לי, שעם השנים שיעברו, ועוד ילדים שבע''ה יהיו, ההתנהגות שלה תיכנס אצלך ליותר פרופורציה ופחות תתרגשי מזה.
זה ברור למה זה מפריע לך. אבל באמת היא לא יכולה לקחת ממך את תואר ה''אמא''.
אני חושבת שאת צריכה ללמוד איך להתנהג לידה בצורה שמשלבת כבוד אליה יחד עם בטחון מוחלט באימהות שלך. יכול להיות שאם תביני ממה זה נובע אצלה יהיה לך קל יותר לא להתרגש מזה..

בהצלחה!!
היחס כלפי הבכור התאזן מאזשוקולדציפסאחרונה
הם עדיין מתים עליו. כן?
אבל גם בעלי קצת שם להם גבול חגבי איפה מותר ואסור להם להתערב..
זה מצחיק להגיד את זה על בעלי כי הוא הכי מכבד הורים שיש ועדין איתם.
לא יודעת איך הוא עושה את זה שתמיד יוצא להם טוב.
אבל הוא לא שתק והבהיר בדרכו שאנחנו ההורים פה
תינוק בן שנה וחצי שמרביץ במעוןקו אדום

מה ההמלצה להורים לעשות???

קצת רקע

בהמשך לאשכול קודם שפתחתי

כן הוא מעדיף ילדים קטנים לחברה

וגם אז מי שמושך אותו יותר מדי לא מוצא חן בעיניו ומעדיף  להתפנק אצלינו...

חשדן...

מהתמונות במעון  שהוא לא מעורבב תמיד עם כולם..

מאחור ונראה כ"צופה"

לא מדבר (3 מילים )

פניתי פעמיים למטפלות לשאול איך הוא ביחס לחברים

אמרו שלא רואות בכלל בעיה

נראה בחברה כמו כולם

ואחת זרקה לי "להרביץ הוא יודע טוב"...

לאחרונה אחרי שהעליתי את הנושא שוב כן נראה מקדימה

בסופש אמרו לי שהוא מרביץ הרבה במעון

ממה שהבנתי מהן אין ילד מסוים כלפיו

או סטואציה מסוימת שזה קורה

וכשילדים מחזירים לו כמובן בכי גדול

האמת.. לא ידעתי מה להגיב

זה ככ שונה ממה שנראה בבית

תינוקי שמתחפר אצל מי שמוכר לו

ולא כזה בעל שליטה שמחטיף חופשי

באמת שאני לא מכירה כזו סטואציה ומה כדאי לעשות

התחלנו לדבר איתו שוב ושוב שלא מרביצים ומלטפים

אני בטוחה שהוא מבין

אבל השאלה עד כמה זה יעזור

כן 2 דברים שאולי קשורים

אחיו הגדול ממנו מתעלל בו לפעמים (כנראה מקנאה)

בעיטה, לוקח ממנו משחקים..

וגם משהו שהיה נראה לי טיפשי אבל אולי לא

מתחילת שנה הוא לא היה אבא של שבת (היה פעם אחת בתחילת שנה)

כל הילדים התחלפו כבר פעמיים ושלוש (כבר התחלתי לזהות מהתמונות)

בהתחלה הערתי בעדינות ושאלתי אם יש מצב שנפלט מהרשימה

אמרו שמה פתאום יגמר סבב יהיה

אחכ שוב בערך אותה תשובה

חיכיתי בין לבין הרבה

עד שאמרתי להן שאני מבקשת שיהיה  וזהו

גם אז התעלמות

לא היה 

קצת מפתיע אותי... וכמובן יושב עלי

לא יודעת יך זה משפיע או נוגע לילד...

אז עם ובלי הרקע מה העצות עם תינוק שמרביץ??

הוא לא יודע לדברבאתי מפעם

וזה בדיוק מה שגורם לו להרביץ.

תחשבי שהוא רוצה לתקשר, לקחת משהו, או כל דבר. אבל אין לו את השפה וזה יוצר תסכולים אז הדרך שלו להביע את עצמו זה להרביץ.

תנסי לעבוד חזק על תמלול. הוא בבית אוכל בננה תגידי לו הרבה פעמים - ב נ נ ה . תוך כדי שהוא רואה, נוגע, טועם. לשבח כמה שיותר חושים.

לכל פעולה לתת תמלול, לחזור על זה המון.

להראות לו בספרים תמונות של חיות, אוכל וכד'.

זה שלב מאוד מתסכל אבל פתאום יתחיל להגיד עוד מילה ועוד אחת... זה ממש מתוק. גם שיום אברי גוף עם שירים ותנועות. 

ולגבי האבא של שבת. מוזר מאוד. תבקשי תאריךבאתי מפעם
האמת הרגשתי ככ מפגרת כל פעם שהעליתי את זהקו אדום

אני גם לא בטוחה מה תינוק בן שנה וחצי מרגיש

אבל כן הכאיב לי ההתעלמות

זוכרת בעבר כשילד אמר לי שרוצה מאוד להיות משהו

גם כשהיה נראה לא הגיוני

פניתי לגננת ושאלתי אם אפשרי

תמיד היו נענות בשמחה

פה זה היה ככ מוזר

חשבנו גם שבגלל שלא מדברקו אדום

בדיוק הדבר הראשון שאמרתי להם

שאולי זה בגלל שלא מדבר וכן רוצה ליזום קשר או להביע משהו

ומגיע לתסכול

אמרו לי שהוא לא היחיד שלא מדבר בקבוצה 

ואפחד לא מרביץ כמוהו מיוזמתו

כן מחזירים אבל לא יוזמים

(במאמר מוסגר מרגישה שהוא קצת שקוף שם

ואולי גם הוא מרגיש ככה ורוצה יותר תשל 

במיוחד שבבית מצליח לקבל הרבה

אבל אולי הרגשה שלי...)

האמת שלא יודעת מה לעשות

הה לי ככה ב ד י ו קדיאט ספרייט

מקליט העלה שהמנהלת עצמה מסיתה את המטפלות ולילד יצא של של אלים.

אגב, ידיים זה הרבה פעמים קריאה לעזרה.

בקשה לתשומת לב.

אותו דבר קרה לי עם רשימת אבא של שבת, הילד לא היה חודשיםםם.

הוצאתי באמצע שנה (בעקבות ההקלטות) ולא מצטערת לרגע.

ילד שלא נכנס לסבב אבא של שבת, זה ילד שמתעלמים ממנו.

הוא לא מרגיש שהוא לא בסבב, אבל זה סממן ורמז להתנהגות אחרת של המטפלות.

לא זוכרות אותו גם במקרים אחרים, הלב שלהן לא פנוי אליו.

לא חייבת להקשיב לי בכלל, כתבתי מניסיוני בלבד שהוא לא טוב.

מאז אני רק עם הקלטות.

בהצלחה מכל ליבי 

מסכימהאיזמרגד1
לא יודעת מה הולך שם, אבל הייתי מקליטה רק בשביל לבדוק. יש לילד עוד כמה חודשים שם עד סוף שנה.
זכור לי שלכל מעון אמורה להיות מדריכהיעל מהדרום

לק"י

מציעה לשוחח איתה ולראות מה יש לה להציע.

וגם לקבל את זה שזה הגיל, וצריך להשגיח כמה שאפשר. אבל לא תמיד אפשר למנוע...

בקשר לקבלת שבת- זה באמת מוזר. לא בטוחה שזה מפריע לו אבל...

אולי כמו שהציעו לך תבקשי תאריך, ותגידי שאת רוצה לקנות מראש מה שצריך.

ניגשתי למנהלת המעון והתיעצתי איתה מה לעשותקו אדום

אמרה שהיא תלך לבדוק מה קורה שם..

יש עוד מישהי מעבר?

אני גם לא רוצה שיצא לו שם של "המרביץ"

כן. אמורה להיות מדריכהיעל מהדרום
בביתכורסא ירוקה
הייתי ממליצה ללכת להדרכת הורים איך להפסיק את ההרבצות של האח הגדול. זה קלאסי שהוא יעתיק את ההתנהגות הזאת ויוציא את הקושי שלו על אחרים, בדיוק כמו שהוא מקבל אותו.

לגבי המילים שלו - אולי כדאי לפנות לרופא ילדים להתייעץ או לפנות להתפתחות הילד. ברור שילד שמתקשה לדבר הוא ילד מתוסכל. זה לא בהכרח מתבטא במכות לאחרים, יכול להיות הרבה בכי וצרחות. אבל כשידבר בטח יהיה קל יותר בלי קשר.

לגבי המעון, זה כבר סוף שנה, לא יודעת אם הייתי מוציאה עכשיו, אבל לשנה הבאה הייתי מחפשת אולי מקום אחר. הקטע עם האבא של שבת מאד מוזר, זה שאין שקיפות, מתנהלות בהתחמקויות, לא סיפרו לך בכלל שהוא מרביץ בצורה מסודרת עד לא מזמן. אם זה ככ משמעותי כמו שהן מתארות למה זה לא שוקף לך עד עכשיו? ומה עושים כשזה קורה? מעבר לזה שילדים מחזירים לו.

מצד אחד נשמע לי קטנוני ככ הקטע זה של הקבלת שבתקו אדום

גם מצידי

חשבתי לעצמי שמה נטפלתי לדבר ככ שולי

ואולי רק לי זה מפריע ולתינוק לא

ומצד שני

גם אני לא קיבלתי תשובה מה הן עושות הוא מרביץ

רק חזרו על זה שאני חייבת לדבר איתו...

ומצד שלישי והכי חשוב

כשמגיע בבוקר

וכשאני מגיעה  נראה שטוב לו שם

אין כל כך מה "לדבר איתו"דרקונית ירוקה
ילדים בגיל הזה לא זוכרים מספיק מקרה שהיה לפני כמה שעות. הדיבור צריך להיות מיד לאחר המעשה (או לפניו). במיוחד שאת אומרת שבבית הוא לא מרביץ
קצת מצחיקות שהן חושבות שתדברי איתו והוא יפסיק🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

זה תינוק....

הן צריכות בזמן אמת לתת מענה, למשל- לעשות איתו יחד "טובה" לילד שהוא הרביץ לו, לדאוג שיהיה קרוב אליהן בזמני משחק וכו'.

אני שוב מציעה לדבר עם המנהלת, ולבקש שהמדריכה תבוא לראות אותו, ואחר כך תדבר איתך.

יכול להיות שיש כן איך לעזור לו להתבטא.

הבת שלי גדולה ממנו בכמה חודשים, מפטפטת ומפותחתרקלתשוהנ

ואין שום דרך לדבר איתה על כזה דבר, זה בקשה מוזרה מאד

הוא לא בן 4, הן צריכות לתת את המענה כשזה קורה פשוט.. להרחיק אותו בנעימות, להגיד לו, לעשות איתו טובה, כל דבר שמונע את המכה. זה לא עניין חינוכי מוסרי זה סך הכל תינוק שמרביץ כי זה הדרך שלו להתבטא כרגע.

לפעמים מה שנראה זה לא מה שקורהכורסא ירוקהאחרונה
תנסי להקליט או להגיע בשעות שונות, אם יש אפשרות להסתכל מבחוץ 
מצטרפתאורוש3

למה שכתבו על בדיקה או הקלטה. מוזר העניין שם.

לגבי הדיבור ממליצה על מפגש שניים של הדרכה אצל קלינאית תקשורת. ואח''כ לראות איך מתקדם ואם צריך טיפול. בינתיים בכל סיטואציה למצוא מילה ולחזור הרבה פעמים. למשל משחק עם מכונית- אוטו, איפה אוטו, הינה אוטו, אוטו אוטו. הנהנהן. 

מיטה מתחברתשירה28

יש למישהי המלצה?

לא עריסה, מיטה שתתאים עד לפחות גיל שנתיים

ראיתי ממש יקרות ב2000 לפחות , אשמח אם יש למישהי רעיון אפילו מאולתר כמו נגיד מיטת איקאה כמובן בצורה שיהיה בטיחותי 

יש מיטה מודולרית של איקאההתברזל!

מתרחבת מגודל של מיטת מעבר למיטת נוער רגילה, בהתאם לשלב.

עולה סביבות ה600 אם אני לא טועה, בלי מזרון

היא בגובה של מיטת הורים? והיא סגורה מסביב?שירה28
יש ביד2/מרקטפלייס מלא מוצרים במחירים טוביםכבתחילה
זהו שאני לא יודעת מה לחפששירה28
ומתחברת גדולה לא מצאתי
אנחנו השכרנו ממיטחברתזוית חדשה
נראה שיש להם רק עריסות קטנות לא?שירה28
מיטת יחיד פשוטהדריאל

אנחנו קנינו ביד2 מיטת יחיד פשוטה מעץ ושמנו אותה בין המיטה הזוגית לקיר. אפשר לקנות מעקה לצד השני אם אין אפשרות להצמיד לקיר. אצלנו לא היה צורך לחבר את המיטות עם איזשהו חיבור כי היה ממש צמוד אבל אולי אפשר עם אזיקונים לחבר בין הרגליים של המיטות כדי שיהיה יותר בטיחותי.

היה מאד נוח לשכב לידו, להניק ואז לחזור למיטה שלי. 

תודה. מיטה רגילה בעצם?שירה28
וזה היה באותו גובה? וגם המסביב שפתוח מה עשית עם זה ? יש לנו מגן גבוה למיטת הורים השאלה מה אפשר לשים שם
למה זה חייב להיות באותו הגובהחילזון 123אחרונה

אם זה קצת נמוך יותר זה רק יותר טוב.

ככה יש לו אזור תחום שלו בין המיטה שלך לקיר.

והחלק של הרגליים, יכול להשאר פתוח. לא יודעת בן כמה הילד אבל אם הוא כבר זוחל ועומד אפשר ללמד אותו לרדת בביטחה ממיטה לא מאד גבוהה.

לנו יש עריסת מטר מעץמוריה
שאפשר להוריד לה דופן. ואז לשים אותה צמוד למיטה.

לא יודעת אם בטיחותי או לא, אבל עשינו את זה תקופה.

ומה עשית עם הגובה?שירה28
שיהיה באותו גובה. וזה לא קטן מידי מיטת מטר ? 
יש לכן המלצה לחומר לכינים?חולמת להצליח

הבת שלי ממש מגרדת את השיער, שמתי לה הדרין אבל לא הצלחתי למצוא אח''כ כינים.

מה עוד יכול לעזור?

אציין שיש לה שיער מתולתל..

תודה 

אם לא מצאת כינים אולי זה משו אחר?המקורית
קמומילובתאל1
עשיתי לבת שלי לפני שבוע או שבועיים. ב"ה טפו טפו לא חזרו עדיין...
אה אבל אם לא מצאת כיניםבתאל1

אז אולי אין כינים?

היא מגרדת הרבה את השיערחולמת להצליח
לכן חשבתי
באיזה מסרק סמיך את משתמשת?מישהי מאיפשהו
אסי 2000 הכי טוב
כן משתמשת בוחולמת להצליח
לבדוק אם זה זיעה/קשקשים/יובש.מוריה
לא בהיכרח שיש כינים.
המלצהעם ישראל חי🇮🇱

הבת שלי הייתה מעל 3 שנים עם כינים...כן כן....

מה לא ניסינו?

כל מקלחת טיפול, עם ובלי חומרים, אספנו לצמה, שלחנו עם תרסיסים . מציינת שיש לה שער ביסלי מסולס  שזה עוד יותר מקשה על ההוצאה של הכינים והביצים. 

עד שעשיתי קצת בירור והגענו למסרק ,שיבורך מי שהמציא אותו.

זה כלל לא קשור לאיזה חומר את שמה.

את פשוט צריכה להשתמש במסרק הזה ובגלל צפיפותו, הוא גורם לסילוק כל ביצי הכינים (שזה למעשה הגורם המכריע להמשכיות שלהם!)

קניתי את המסרק הזה ,בתוספת חומר ששלחתי אותו לפני לבית ספר ללא שטיפה.

תקשיבי, אחרי שבוע של שימוש, אין כינים ברוך השם כבר שנה וחצי !!!!!!!!

קוראים למסרק ASSY 2000

אני חפפתי לה עם שמפו רגיל, אחר כך מרחתי את החומר וסירקת עם מברשת רגילה כדי להתיר קשרים ולמנוע כאב לילדה, אחרי כך מסרקת עם המסרק כינים וזה וואווו.

טיפול שמרני אחר כך פעם פעמיים בשבוע עם המסרק לא חייב עם חומר אפשר מרכך שיער ואז לעבור עם המסרק ולוודא שאין ביצים... 

בהצלחה !

תודה, אנחנו משתמשים במסרק הזהחולמת להצליח

אבל עדיין לא מוצאת כינים, אולי אני לא בודקת טוב

כי כשאחות שלי בדקה לה בעבר היא כן מצאה כינים.

יש חומר שגורם לשיער להיות יותר קל לסירוק?

אז אולי תנסי דוקא מסרק רגיל...יעל מהדרום

לק"י

את מסרקת מכל הכיוונים?

צריך גם הפוך, גם מאחורי האוזניים.

שמה מרכךעם ישראל חי🇮🇱

לא שוטפת שיער

ומסרקת עם המסרק ככה

ואחר כך שוטפת

מוציאה על גבי מגבון את כל מה שיצא מהשיעור במשיכה 

תודה, אז אולי ננסה כךחולמת להצליח
זה יכול להיות גם יובשnik

היה אצל אחד הילדים שלי. השתמשתי בשמן אמבטיה של לה רוש פוזה, עזר מאוד.

אצלי רגישים במיוחד בעונות מעבר

תודהחולמת להצליחאחרונה
תופעת לוואי של נוברינג- מוכר? יש מה לעשות?בית שלי

בזמן אישות שורף בנרתיק נוראאא

ואחרי שיש זרע.. בכלל מרגישה כאילו שפכתי לשם בקבוק אלכוהול..

חוץ מזה אין שום דרך להנות ככה וגם לא מגיעה לשיא בכלל.

מבאס ממש.

שילכו לעזאזל כל המניעות האלו

לא מבינה מה הרעיון

לסרס את הנשים

לקלקל את הגוף שלהן

הכל כדי שהגברים יוכלו להנות בכיף שלהם בלי השלכות בשטח ( הריון..)

לפני שתתנו לי רעיונות לגבי התקנים

לא יכולה

ניסיתי כבר כמה סוגים כל אחד והבעיה שלו (המשותף לכולם = פגיעה בגוף שלי).

תפני לרופא נשיםרקאני
לצערי גם לא מסוגלת ללכת לרופאת נשיםבית שלי

לא מקצועיות

לא רגישות

לא סבלניות

(לא כולם הכל ביחד חח..)

סיוט סיוט סיוט

יש רופאים ורופאות מצוייניםרקאני

רק צריך למצוא אותם

אין ברירה 

ותחושת שריפה בנרתיק זה לדעתי דבר ראשון לפנות לרופא

אפשר גם באפליקציה

לתאר מה את מרגישה בדיוק

בכל מקרה לא כדאי לקיים יחסים במצב הזה

ואולי זו איזו רגישות לטבעת

אשמח להמליץ לך על רופאה מדהימהתותית11

שמטפלת בכאבים ביחסים

אם את מחפשת לא משהן נקודתי אלא מבט יותר כולל

מירושלים

היא יקרה כי היא פרטית 

אני לא סובלת כאבים בדכבית שלי

ברור לי שקשור לטבעת

אבל אין לי מניעה אחרת....

שלי גם רגישה, גם סבלנית וגם נראית לי מקצועיתיעל מהדרום
לק"י

אם מכבי באזור הדרום עוזר לך.

תודה. אני בכלליתבית שלי

החלפתי כבר כמה רופאות

לצערי כל אחת נפלה על קטע אחר. כבר יצאתי בוכה מרופאה לא רגישה

כבר יצאתי עם אבחנה לא נכונה מרופאה אחרת

ורופאה אחרת בלי סבלנות בכלל

נורא נורא נורא

יש לי להמליץ לךעם ישראל חי🇮🇱

דר אינה ויינשטיין -אלעד

דר שיר גרובר-פתח תקוה

מהממות סבלניות ורגישות מקסימום.

תחפשי אחת עם המלצותבתאל1

אולי תכתבי אזור ומי שמכירה תוכל לכתוב לך המלצה.

בכל מקרה אולי יש לך רגישות למשהו כי תחושת שורף לא אמורה להיות. זה חריג אז כדאי כן לבדוק מה קורה.

חיבוק♥️המקורית

האמת שגם את אמורה להנות

אולי יש לך שם פטריה? לא נשמע כמו תופעה מוכרת של המניעה הזו ממה שאני מכירה.. 

מוזר,לא מכירהעם ישראל חי🇮🇱

השתמשתי בערך 4 שנים ,לא מכירה.

אולי דלקת בשתן? או פטריה?

תתייעצי שיחת טלפון עם רופאת נשים שלך .

לגבי המניעה ממש מבינה .  אסור לי הורמונים מכל מיני סיבות אז משתמשת בנרות לא בזמן ביוץ ומתפללת להשם שהכל יהיה בסדר..

אין לי ברירה הכל לא עושה לי טוב 🫣

בהצלחה (:

הצלחתי לקבוע תור טלפוני לרופאה להיוםבית שליאחרונה

ללכת פיזית זה לא יקרה

אני ממש מפחדת וחוששת

בטלפון הם פחות יכולות להזיק

טהרה אחרי לידהסטודנטית אלופה

שלושה שבועות אחרי לידה וכבר קשוח קשוח עם ההרחקות, דייייי מיציתי😑

כבר קרוב לשבוע יש לי רק כתמים ורודים כאלה לסירוגין, אבל כל בדיקה יוצאת עם כתם.

יש לכן טיפים איך לקצר את הכתמים??

לי מאוד עזר בלידה האחרונהחולמת להצליח

הספריי של אלופירסט,

הייתי מרססת ממש הרבה באיזור והדימום ממש התקצר לי, אחרי 5 שבועות אני חושבת שכבר היה די נקי.

בסוף טבלתי אחרי 7 שבועות אני חושבת אבל בעיקר בגלל שפחדתי לעשות בדיקה שם..

בהצלחה!

אנסה, תודה❤️סטודנטית אלופה
זה די לא אמור להיות קשור...יעל...

אני משתמשת בספריי הזה לכל מיני דברים ועזר לי בטירוף עם תפרים של לידה קיסרית.

אבל הדימום מגיע מהרחם. ולכן דברים שיכולים לעזור זה דברים שמכווצים את הרחם.

למשל- קינמון, מחיצות רימון, טיפות מסטיק תימני...

כמו מה שעוזר לקיצור מחזור.

בהצלחה ממש!!

האמת נכוןסטודנטית אלופה

אנסה את מה שאמרת

תודה❤️

מנוחה מוחלטתאפונה
או כמה שיותר קרוב לזה.
וואי לא מסוגלת לשבתסטודנטית אלופה
ב"ה כן מאפשרים לי לנוח, אבל האופי שלי פחות מאפשר🫣
תעשי דברים בישיבהיעל מהדרוםאחרונה
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך ט' באייר תשפ"ו 11:02

לק"י

אבל כן תנצלי את הזמן שהקטן ישן, כדי לישון גם.

להתייעץ עם רבהשקט הזה
לא כל כתם הוא צבע אסור, אחרי לידה יש מקום להקלות מסויימות בכמות הבדיקות, באופן ביצוע הבדיקה
מוצץ לסרבנית.. היו על זה כמה שרשורים ולא מוצאתאחת כמוני

בת 3 שבועות. כל מוצץ גורם לה לרפלקס הקאה. האצבע שלי והנקה זה הדבר היחיד שמרגיע.

יש לכן המלצות למוצץ שסיכוי סביר שיעזור?

ניסיתי את הקטן של בית חולים, מוצץ של מאמ, ופטמת בקבוק של בית חולים.

המתוק שלי ממש אוהב את הסובינקססטודנטית אלופה

מידה 2-2-

וניסית גם אחרים ?אחת כמוני
ניסיתי את מאמסטודנטית אלופה
מקפיצה, אשמח אם יש המחצות נוספותאחת כמוניאחרונה
פתאום התסמינים הפסיקו. ללכת לבדוק דופק?הרמה
מה אני מסבירה לרופא בלי שיחשוב שאני משוגעת ויסכים לקבל אותי?
שאת דואגת ובא לך לבדוק שהכל בסדראחת כמוני
חיבוק
את לא משוגעת, זכותך לקבוע תורים ולברר את מצבךנפש חיה.
לא משנה מה חושב הרופא או כל בעל תפקיד אחר
נראלי את יכולה לבקש באפליקציה הפניה לאולטרסאונדאונמראחרונה

ואז את הולכת לטכנאית שזה מה שהיא עושה ואין לה מושג למה א צריכה את זה,

היא עושה בדיקה ומביאה לך תוצאות להביא לרופא,

ואז אין את הפדיחה..

אבל באמת שלא חושבת שיש מה להתפדח. הגיוני ונראלי שהם רגילים לקבל בקשות כאלה.

טוב זה עוד רחוק ואולי לא ריאלי...גלויה

אבל זה חלום.

מישהי פה למדה/ לומדת תרפיה באומנות

במבחר?

או באוניברסיטת חיפה?

לא יודעת אם יכול להסתדר, במיוחד שאנחנו אמורים להתחיל מסע טיפולים...

אבל אולי מתישהו

אאמין בעצמי שאני יכולה

ויסתדר לא על חשבון המשפחה

וכו'...

בקיצור:

1. האם במבחר מקבלים גם מהציבור התורני - לאומי?  (למדתי באולפנית, עשיתי שירות לאומי...)

2. אני גרה ב"ה בגרעין תורני בצפון

שמחים שמצאנו סוף-סוף את מקומנו

ו-לא נוהגת ואין מצב שאוציא רישיון.

אז אוניברסיטת חיפה הרבה יותר נגישה לי.

אז מישהי מניסיון יודעת להגיד על רמת הצניעות שם?

תודה

יום אחד אמצא את מקומי.

סתם, ב'ה דברים פה מתקדמים

אולי אולי משהו יתקדם פה לעבר עבודה בעז"ה

וגם פתחתי השנה סוף-סוף עוסק פטור לעיצובים שלי...

ובכל זאת

החלום לעזור למתמודדים עם אומנות

נשאר.

אם וכאשר... צריכה להשלים את הקורסים בפסיכולוגיה

ואולי גם עוד שעות אומנות כי עבר הרבה זמן...

ועלות של לימודים גם איכשהו.

קיצור

אשמח לתובנות מניסיון.

תודה רבה!!!גלויה

אולי יעניין אותך