מהסיבה הפשוטה שאבא של בעלי כבר היה סנדק (של נכד אחר) ואבא שלי עוד לא היה. למרות שבעלי ספרדי, אבא של בעלי הבין בלי בעיה ולא חשב להיפגע. ב"ה בבן שאחרי הוא היה הסנדק.
אבל אצלכם המצב נשמע באמת יותר מורכב, כי אתם חוששים שהאבא שלא יבחר יעלב מזה. אז ההחלטה באמת לא פשוטה, כי זה לא סתם ויכוח שמישהו צריך לוותר. פה כל אחד רוצה לשמור על הכבוד של האבא שלו ולא רוצה שהוא ייפגע, ולכן לא מוכן לוותר...
לדעתי קודם כל צריך להגיע להבנה שזה לא ויכוח ביניכם. יש פה בעיה ששייכת לשניכם, וצריך למצוא פתרון מתאים, כך ששני הצדדים לא יהיו פגועים.
מצד האמת לדעתי ההחלטה של מי יהיה סנדק אמורה להיות לגמרי של הזוג, וההורים לא אמורים ללחוץ בשום כיוון, וגם לא להיעלב אם לא נבחרו. אבל אין לנו שליטה על ההתנהגות של ההורים, וצריך למצוא את הדרך להתמודד הכי טוב עם המציאות הקיימת.
מתוך מה שאת כותבת, אני הייתי חושבת שנכון לדבר קודם עם אבא שלך (אולי לא עכשיו, אלא כבר לקראת הלידה או אפילו אחריה). כי אבא שלו כבר דיבר על זה בצורה ישירה שהוא מצפה לזה, כך שנראה שלשכנע אותו לוותר יהיה הרבה יותר קשה (מה גם שמצד האמת יש יותר היגיון שהוא יהיה הסנדק, כי אף פעם לא היה, וכי יש מנהג לתת קודם לאבא של האבא).
אבל מול אבא שלך יש סיכוי - להסביר לו את המצב, לספר לו כמה הייתם רוצים לכבד גם אותו בסנדקאות, ולהסביר שאתם חוששים לפגוע בו אם לא תבחרו בו, אבל גם חוששים לא לבחור באבא של בעלך, כי הוא מאוד מצפה לזה ועוד לא היה סנדק מעולם.
אם תראו שמאוד קשה לאבא שלך לקבל את הדברים, ותרגישו שזה בכל זאת יפגע בו, אז או שתנסו לדבר עם אבא של בעלך (אם נראה לכם שיש סיכוי), או שתבחרו באחת ההצעות שכתבו פה (שבעלך יהיה, או תלמיד חכם).
אבל יש סיכוי שהוא כן יקבל את הדברים ויגיד לכם שאין לו שום בעיה לחכות לבן הבא בעז"ה.
ואני רוצה גם להוסיף שנראה לי שאולי בגלל שאבא של בעלך מייחס לזה כל כך הרבה חשיבות, זה משפיע גם על המשמעות שאת נותנת לתפקיד הזה.
את כותבת שאבא שלך לא דיבר על זה בכלל, אבל את חושבת שהוא כן מצפה לזה ולא העלה את זה רק כי הוא מניח שאתם עוד חושבים על זה. ואת כותבת שהוא אומר שהנכד הזה יהיה כמו הבן שלו. אבל אני לא חושבת שיש קשר בין הסנדקאות לבין הקשר עם הנכד. ואפילו לא בטוח שאבא שלך רואה את זה ככה.
אז לכן אני חושבת שהכי נכון לדבר איתו בכנות, ולהבין איך הוא רואה את הדברים ועל פי זה לקבל החלטה מתאימה...
שיהיה בשעה טובה בעז"ה!