חום ממושך לפעוטהשם שם
לבת שלי יש חום יותר משבועיים. הרופאים אומרים שזה וירוס משולב עם דלקת אזניים. לא נראה שזה עובר, אפילו שהחליפו לנו אנטיביוטיקה ממוקסיפן לאוגמנטין.
אין לה ebv או cmv. חוץ מזה עשו לה מלא בדיקות דם וגם בדיקת שתן והרופאה אומרת שהבדיקות די רגועות. יש למישהי רעיון איזה עוד כיוון כדאי לבדוק?
וואי אמאלהגילה גיל

אין לי מושג...
אבל רק חיבוק והצדעה שאתם שורדים

תודה על החיבוקשם שם
באמת לא קל בסגר להיות איתה כל היום (ובלילה) הילדים האחרים צריכים שידאגו להם. אם כי בימים האחרונים יש שיפור, אבל לא מספיק
האמת שהייתי הולכת למיון. בבוקר כשיש רופאים מומחים.אורוש3
עם הפניה כמובן.
עשו צילום ריאות?? יש דלקות ריאות שמתבטאות בחום ואומללות בלבד. מוזר. אבל לגמרי קיים. מניסיון.
האמת שהיינו במיוןשם שם
אחרי כמה ימים עם חום שבמהלכן התפתח שיעול והיא היתה נראה לנו מיובשת ולא שתתה וישנה רק עלינו הרופאה שלחה אותנו למיון ועשו שם צילום ריאות, בדיקות דם רבות ובדיקת שתן (שנאלצו להוציא עם קטטר אחרי שעות שלא יצא לה כלום). בבוקר שלחו אותנו שם לאאג שאבחן דלקת אזניים. היתה שובע עם אנטיביוטיקה ונרשם שיפור קל, אבל לא מספיק. מאז הלכנו לאאג בקהילה שאמר שעדיין יש דלקת ונתן אנטיביוטיקה אחרת, אבל עברו כמה ימים והיא עדיין עם חום
איזה מוזר. תחזרו לאא''גאורוש3
לפעמים צריך לעשות חור קטן בעור התוף לשחרר את הנוזלים עם הדלקת.
זה ממש מוזרבת 30
איכשהו נשמע שיש פה משהו שלא עלו עליו.
אולי כדאי לעשות שוב צילום ריאות?
אולי שוב לטרם או מיון?
זה המון זמן לפעוטה להיות עם חום.
ועוד החלפת אנטיביוטיקה..זה בטח גם מחליש אותה.
נכון. גם התפקודי כבד שלה לא משהושם שם
אני לא יודעת אם זה התרופות אן משהו אחר. הרופאה אמרה שנחזור על זה עוד כמה ימים. אני תוהה בנתיים מה לעשות. אני אנסה ללכת לאאג פרטי טוב, אבל לא יודעת איזה עוד כיוונים לבדוק. וממש לא אהבתי את היחס במיון. אני מעדיפה לעשות את הבירור בקהילה ולא יודעת איזה עוד כיוונים לבדוק. אבל אולי באמת נאלץ לחזור למיון שיפנו לאן שצריך
למה דווקא אא''ג?בת 30
את רואה עליה שהיא עם כאב אוזניים?
אולי עדיף רופא ילדים שיבדןק הכל מחדש...
תראי, הרופאה פעמיים לא ראתה דלקתשם שם
בזמן שכן היה לה דלקת. אם כי היא הפנתה אותנו להמשך בירור שבסופו עלו על הדלקת. אולי אני אחזור אליה.
משהו עדיין מציק לה. אני חושבת שזה גם האזניים אבל לא בטוחה. פשוט רציתי לראות אם יש פה רעיונות על סמך ניסיון מה זה יכול להיות ולבקש הפניות מתאימות.
הייתי הולכת לרופא אחר אם יש אפשרות...בת 30
העיקר שתהיה רפואה שלימה!
אפשר בקהילה שוב רופא ילדים אא"גרעותוש10
גם צילום אפשר לעשות בקהילה
רק מעירה- לא חושבת שכדאי ללכת לטרם במקרה כזהפשיטא
מכירה לא מעט מקרים שהם פספסו בגדול דברים קריטיים בכמה מוקדים שונים...
נכון.בת 30
אצלנו מצאו דלקת ריאות סמויהאורוש3
אחרי שבמשך שבוע פלוס שלושה רופאים שונים וטובים לא מצאו כלום. נתנו גם עירוי והיו מאוד מקצועיים. רק כדי לאזן פה.
אם כבר למיון. טרם זה לא לבירורי עומקרעותוש10
עשו לה אקו לב במיון?כוכב לכת
יש מחלה שנקראת קוואסאקי שאחד האפיונים שלה זה חום ממושך
לא עשו אקו לבשם שם
מעבר לחום ממושך, אני לא חושבת שיש לה תסמינים קלאסיים של זה. כרגע הרופא חושב שזה פשוט שיניים. זה קשה המעברים בין זה שאומרים שאין לה כלום לבין המחשבה על מחלות חבויות. אני לא יודעת מה לחשוב
היה גם לבן שלי..חום במשךאנונימי176
חום גבוה במשך 11 ימים. התפננו לבסוף למיון. הייתה דלקת חריפה בפנים האוזן התיכונה. היה צריך ניקוז של הנוזלים והמוגלה. במקביל התחלנו אנטיביוטיקה. לאחר יום וחצי החום חלף כלא היה..
בדקנו. שלילי. גם לא ממש היה מאיפה להדבקשם שם
כדאי ללכת לרופא ילדים מנוסה, עם אינטואיציה טובהיום שני

כן, גם אצל רופאים יש כזה דבר אינטואיציה... חוש לעלות על ה-דבר שמפריע, שמשמעותי.

למשל, בירושלים במכבי יש את ד"ר חי בורג'ל.

איש מדהים ומנוסה.

לא היסטרי בכלל,

לא מעמיס אנטיביוטיקה אם לא צריך ממש

אבל עם עין טובה. וניסיון.

(שמעתי ממישהי שהוא גילה לבת שלה צליאק - פשוט כי נראתה לו קצת נמוכה, בטבלאות של הגדילה ראה טיפה עיכוב,

והוא חשד.)

אם את במכבי ממליצה לעשות הכל להגיע אליו (המזכירה נותנת במקרים דחופים בלי תור).

אם את בקופה אחרת - תבררי אצל מכרים על רופא ממש טוב

גיל שנתיים זה בכל זאת ילדה קטנה עדיין ): מסכנונת

רפואה שלמה!

הוא מקבל גם בלאומית. רופא מיוחד במינו!!!!! מומלץ בחום!אמהלה

מה עם בדיקות צואה? לפעמים יש הפתעותאיזה יום שמח

חזרנו על הבדיקה היוםשם שם
כי לפני איזה חודשיים היו לה אמבות אז נוודא שזה עבר.
התוצאות הגיעושם שם
ואכן האמבות שהיו לפני חודשיים נשארו, נוסף עוד חיידק. הרופאה שלה בבידוד. אמנם הילדה כבר חיונית במשך היום, אין חום והיא חזרה לאכול אבל הלילות עדיין סיוט. נראה שמשהו עדיין כואב לה בלילה ואקמול לא ממש עוזר. אז אני לא יודעת אם זה שיניים או שעדיין כואבת לה הבטן (אנחנו שומעים קולות מהבטן ויש גזים, אם כי פחות ממה שהיה כשגילינו לראשונה את האמבות) או שזה קטע התנהגותי בכלל כי היא התרגלה להתעורר בלילה. זה כבר תקופה ארוכה מאוד שהיא מתעוררת בלילה. לקח גם זמן עד שעלינו על האמהות בפעם הראשונה. ואני לא יודעת אם כדאי לתת עוד אנטיביוטיקה...היא קיבלה כבר מלא, אבל משהו שם לא בסדר לדעתי וגם ככה יש לה בעיות עם המשקל
וואי, מסכנה (החולה והאמא ) אני רק רוצה להמליץ לך להביא להאמהלה

פרוביוטיקה.

גם בגלל שלקחה הרבה אנטביוטיקה שהורסת את החיידקים הטובים במעי

וגם בגלל האמבות

זה ממש ממש חשוב

יש אבקה מיוחדת לילדים- אפשר להוסיף למטרנה/מרק/דייסה וכד'

הרבה בריאות

חיבוק חם, מתפללת איתך שיעבור מהראיזה יום שמח

אולי כדאי לתת לה מולטי ויטמין שיחזק אותה ?

עברנו תקופה קשה מאד מאד עם התינוק וזה ממש העמיד אותו על הרגלים (קורונה, הרפס נוראי בגוף, שלשולים קשים ומונו לקינוח )

אין לי איך לעזור רק לאחל רפואה שלמה סעז״ה אתפלל עליהanonimit48
מעברשירוש16
ממוקסיפן לאוגמנטין זה לא שינוי כל כך גדול. אותה תרופה עם קצת שיכלול. לא יותר מזה.

תחזרי שוב לרופא/מיון שיעשו תרבית. כיח + משטף + נוזל מהאוזן אם יש.
צריך לעשות לה תרבית ולבדוק למה החיידק רגיל.

חום אמור לרדת כ 24 שעות אחרי מתן אנטיביוטיקה. אם הוא לא יורד אז צריך לנסות שוב מכיוון אחר.
רופא אאג בקהילה הוא מצויין אבל אפשר לנסות לפנות למיון לרופא אאג בכיר בבוקר.
פשוט לבקש הפנייה למיון,תלכו לשם בבוקר וישלחו אתכם לאאג ילדים. (זה תלוי לאיזה בי"ח אתם הולכים. כמובן.)

אם מדובר בוירוס אין סיבה לתת אנטיביוטיקה בשביל הדלקת המקורית. היא תחלוף לבד/ניקוז.
לפעמים הנוזל הרב שנוצר בעקבות הדלקת הנגיפית נהפך לדלקתי בגלל חיידק שמתחיל לגדול שם.
ואז צריך לתרבת את הנוזל עצמו.

כמו שהמלצתי - לפנות לרופא אאג מומחה/בבי"ח.

בהצלחה
תודה רבה!שם שם
הלכנו בנתיים שוב לרופא ילדיםשם שם
הרופאה שלה בבידוד. הרופא אמר שהוא לא רואה כלום והיא נראית לו חיונית והוא חושב שזה שיניים. זה כל כך מתיש...
יש לנו מעקב באאג ביום רביעי אבל בנתיים היא עדיין עם חום ובוכה בלילות. יכול להיות שיניים ויכול להיות שלא...לא יודעת כבר מה לחשוב
כל כך קשה השלב הזהאיזה יום שמח

חיבוק יקרה

שיניים?!חום שבועיים?שמחה!!
נשמע לי אמירה לא מקצועית אחרי שבועיים של חום... לא יודעת..
אולי לחפש רופא ילדים בכיר?
רוצה לומר באיזה קופה ואזור את? אותי נוכל לעזור...
ונגיד רופאת הילדים שלנו אומרת ששיניים לא מעלה חום...שמחה!!
אני יודעת שיש בזה גישות, אבל נשמע לי שזה דורש דרשני..
נכון גם האאג בבית חוליםשם שם
אמר שזה לא נכון ששייניים מעלות חום
אני גם שמעתי ששיניים לא אמורות להעלות חוםכמהה ליותר

אבל במציאות כל פעם שלבן שלי יש שיניים יש לו חום 40 מעלות במשך לפחות 5 ימים, אז כנראה שבכל אופן יש בזה משהו.

בכל מקרה - שבועיים זה נשמע לי ממש מוגזם לשיניים...

כי שיניים מחלישיוצאת לאור
ואז קופץ וירוס וזה בא ביחד
האמת שבהתחלה גם חשבתי שזה שינייםשם שם
כי היה ריירה המון והיום לא היה גבוה. אבל אחר כך זה כבר התדרדר והאמת אמרו שיש וירוס ודלקת אזניים. עכשיו היא השתפרה, ויש זמנים שהיא משחקת יפה. אבל עדיין יש חום, אין תיאבון וקשה במיוחד בלילה. אולי הדלקת עברה ועכשיו זה כן שיניים? לא יודעת מה לחשוב. אני מרגישה בושה שאני לחוצה ככה ומטרטרת את הרופאה שלה שבבידוד בבקשה לבדיקות, את בעלי (שמטורטר גם הוא בלילות) ושאני סתם עושה עניין ממשהו שהוא פשוט שיניים. ולמה אני לא יכולה פשוט לקבל את זה שככה ילדים לפעמים ואולי פשוט צריך לחכות שזה יעבור
לדעתי את לא סתם מטרטרת..שמחה!!
שבועיים חום שלא עובר בהחלט דורש בדיקות. ואני הייתי מתנהגת בול כמוך...
מבינה אותך לגמרי
החוםשירוש16
שאת מתארת.. גם הרופא ראה את החום?
זה כל היום או רק בלילות/בקרים?
איך את מודדת לה חום? בבית שחי או בטוסיק.
זה חשוב.

לא נשמע לי הגיוני ילדה בת שנתיים עם חום שבועיים בגלל שיניים.
מצד שני, כשלי נכנסו שיני בינה היו לי כאבים באיזןר הלסת, אוזניים אף במשך כמה חודשים (!) עד שהשיניים הבציעו. הרופא אאג שהלכתי אליו (מומחה בבי"ח) הסביר שכנראה מדובר בדלקת כרונית של הלסת.. הייתי כאובה ברמות.

בכל אופן, אל תהססי לתת משככי כאבים סביב השעון. זה לא מזיק.
אם תיתני כמות תרופה לפי הרשום על הבקבוק זה לא מזיק.
אקמול אפשר לתת 15מג/קילו/למנה. עד 4 מנות ביום עם הפרש של 8 שעות
אדוויל/נורופן 10מג/קילו/למנה. עד 3 מנות ביום.
אפשר לתת שילוב של שניהם ביחד.
בכל אופן, כשהשיניים נכנסות תיתכן ריור יתר, לפעמים הפרשות והאיזור נהיה דלקתי.
דבר ראשון חיבוק!!כמהה ליותר

דבר שיני, ראיתי שכתבת שיש לה גם עליה באנזימי כבד, בדרך כלל יש עליה כזאת (במצב שהכבד עצמו תקין) כשיש וירוס מסוג ebv או cmv, כתבת בכותרת שזה לא זה, איך את בטוחה? בדקתם על ידי בדיקת נוגדנים בדם? כי יכול להיות שבנוסף לדלקת יש גם וירוס...

עוד משהו - ממליצה לך גם לבדוק אם לא מדובר על דלקת בדרכי השתן.

רפואה שלימה!!!

תודה על החיבוק והעצותשם שם
אכן בדקו נוגדנים בדם לוירוסים האלה וגם עשו בדיקת שתן ולא מצאו בעיה
שללומדלקת קרום המוח?מצפה להריון.
מניחה שכן, במיון.שם שם
אני מניחה שזה חלק מסט הבדיקות שלהם
בת כמה היא? יש עוד תלונות מלבד החום והאוזניים?אני זה א
אולי לבדוק דלקת בשרירים זה די נדיר ולכן די קשה לעלות על זה אבל חשוב לשלול בעיקר אם יש חום ממושך..
בת של מישהיא שאני מכירה היתה לה דלקת בשרירים ולקח המון זמן עד שעלו על זה וזה מאוד מסוכן אגב אם מגיע לשרירים חשובים .
בת שנה וארבעה חודשיםשם שם
איך בודקים דלקת בשריר?
יש לה שיעול (שללו דלקת ריאות) אבל הוא השתפר. היא היתה לגמרי קווצ'ית והיתה מיובשת, אבל מאז השתפרה.
בבדיקות דם ראו כל מיני חריגות, ראו שיש תהליך דלקתי. אבל הרופאה אומרת שהבדיקות די רגועות. כנראה החריגות או שהם לא גדולות או שקשורות לדלקת אוזניים או מחלה ויראלית. רק רצתה שנחזור עוד כמה ימים על תפקודי כבד שיצא גבוה.
מה עלולים להיות סימנים לדלקת שרירים?
אמי כן אגיד שגם יש לה רקע של בעיית גדילה והיא במעקב במרפאת אכילה אבל בחודשים האחרונים שומרת על האחוזון (הנמוך) שלה וגם היו לה לפני איזה חודשיים אמבות אם מישהי יודעת לקשר את זה
העליה באנזימי כבד היא משמעותית?כמהה ליותר

או סמוכה לטווח? מדובר על האנזימים AST, ALT, GGT, ALKALAINE POSPHATASE?

לא יודעתשם שם
Ast יצא 60 כשהמקסימום הוא 30. לא יודעת אם זה הרבה או מעט.
Alt 48 כשהמקסימום 34. לא נשמע חריגה גדולה על פניו אבל לא מבינה בזה
באמת לא נשמע גבוה מידיכמהה ליותר

ואם הרופא ראה אז כנראה שבאמת אין שום סיבה להילחץ.

אבל בכל מקרה אני ממליצה לך להתייעץ על זה שוב עם הרופא, רק כדי להיות רגועה.

שאלתי כי אני יודעת שאצל הבן שלי גם יצאו תמיד בבדיקות דם אנזימי כבד מוגברים (האמת שהרבה הרבה יותר מאצל הבת שלך) ותמיד הרופאה אמרה שזה בסדר כי היא הניחה שיש לו CMV או EBV, אבל כשזה נמשך כבר מעל שנה הבנו שכנראה יש בעיה חמורה יותר וכרגע אנחנו במעקב במירפאת כבד כדי לראות מה קורא. בכל מקרה זה מעולם לא היה קשור אצלו לאיזשהי מחלת חום, אז באמת לא נשמע קשור למקרה שלך.

אז חזרנו על הבדיקות של תפקודי כבדשם שם
Ast 141
Alt 354
אז שוב נתחיל סבב בדיקות...
זה באמת בעליהכמהה ליותר

סתם שתדעי - שחשבתי שאנזימי כבד יכולים לעלות רק מהוירוסים EBV וCMV והבנתי לאחרונה מהרופאה שלו שלפעמים זה עולה גם בגלל וירוסים 'פשוטים' אחרים, אז לא תמיד זאת סיבה לדאגה, במיוחד לא אחרי מחלת חום ממושכת, אבל כן מומלץ להתייעץ עם הרופא ולעקוב...

תעדכני אם יש חדש, פשוט בגלל הבן שלי זה פתאום ממש מעניין אותי כל מה שקשור לכבד, במיוחד שעוד לא ממש עלו אצלו על הבעיה האמיתית שגורמת לזה... (כרגע כנראה לא יהיה לנו ברירה אלא לבצע ביופסיה)

רפואה שלימה!!!!!

תודה על ההרגעהשם שם
אני אכן צריכה את זה.
פשןט הרופאה שלחה אותה למלאאא בדיקות דם, לאולטרסאונד ולרופא גסטרו, שאני מניחה שבכל מקרה היינו מגיעים אליו בשלב מסוים בגלל בעיות גדילה. והכל עם הפניות דחופות. אז זה קצת הכניס אותי לסטרס. מה עוד שעדיין משהו מציק לה בלילות אז קשה לחשוב בהיגיון בכל העייפות הזאת. מקווה שאצלכם יסתדר בקרוב!
בדקו לה צליאק?אמהלה

עד עכשיו לאשם שם
אבל זה חלק מהבדיקות שהיא הופנתה לעשות. אבל הבנתי שהבדיקות בגיל הזה בכל מקרה פחות אמינות,לא? היא בת שנה וארבעה חודשים
הבדיקת דם פחות אמינה. אם יש חשש עושה בדיקה פולשניתאמהלה

אבל זה קצת נשמע לי מוכר כל התסמינים שאת העלית.

החום, הפרעות בגדילה, בעיות בעיכול ומשהו שמציק בלילות

יש לי קרוב משפחה שכך עלו על הצליאק שלו. והוא היה כמעט בן שנה וחצי.

מה מצב הברזל שלה? זה גם סימן היכר?

לא יודעת לגבי ברזלשם שם
אבל המוגלובין זכור לי שהיה תקין.
נראה מה יגיד הגסטרו. הענין הוא שהאנזימי כבד התחילו לעלות רק אחרי מחלת החום, זה לא משהו שבאופן קבוע ככה. בעיות הגדילה התחילו קצת אחרי שנולדה. אכלה מאוד מעט. גם אז עשתה הרבה בדיקות והחליטו שעדיף שתמנע מחלב סויה, למרות שרשמית היא לא אלרגית לזה
נשמע ממש מלחיץכמהה ליותר

מקווה שהרופא גסטרו ידע להרגיע יותר, בגדול ראיתי שככל שרופא הוא מומחה יותר, הוא גם נלחץ ומלחיץ פחות...

(גם אותנו שלחו די בדחיפות לבית חולים אחרי שפתאום אנזים מסוים עלה לכמות של כמה אלפים, ובבית חולים הרגיעו שדווקא העליה של האנזים הספציפי הזה לא מלחיצה וקוראת הרבה לתינוקות, ובאמת בדקנו שוב אחרי כמה חודשים וזה ירד לנורמה. לכן כל עוד שלא ראיתם רופא גסטרו מומחה, חבל להילחץ רק על סמך רופא משפחה...)

מקווה שהכל יהיה בסדר בעזרת ה!

סתם ככה, העלת את זה שיש בעיות גדילה, אז זה פשוט הזכיר לי שאחת מהבדיקות שהבן שלי עשה זה בדיקה אם אין לו צליאק (בודקים בבדיקת דם פשוטה), כי הרבה פעמים התסמין היחיד לצליאק הוא עליה באנזימי כבד ובעיות של משקל נמוך. 

אז אולי אפשר לבדוק גם את הכיוון הזה...

לבדוק צליאק- בדיוק גם אני אמרתי לה את זה. ממש תסמיניםאמהלה

מסתבר שזה מחלת הנשיקהשם שם
בבדיקות הקודמות יצא שלילי ועכשיו יצא חיובי. אז זה מרגיע שזה רק זה. תודה לכולם על התמיכה והעצות!
רק בריאות יקרה! ממליצה לך מאד לבדוק גם צליאק. אצלנו זה באאמהלה
עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך כ"ב בשבט תשפ"א 09:27

ביחד...

החלמה מהירה ובשורות טובות

מעניין. לא הכרתי את הקשרשם שם
אז הלכתי לקרוא וזה באמת מעניין.
מה שכן, אני בכלל לא רואה את תוצאות הבדיקה של הנוגדנים למחלת הנשיקה באתר האינטרנט של הקופה. אני תוהה אם יש מקום בו מוצגות לרופאה תוצאות שאני לא רואה? שאצלה זה מתעדכן לפני שזה מתעדכן אצלי? או שיש לה רמזים לכך מצדדים אחרים?
בדרך כלל וירוס EBV גורם למחלת הנשיקהכמהה ליותר

אז התוצאות של הנוגדנים אמורה להיות תחת הערך EBV ab. אין ערך כזה בבדיקות הדם?

(לפעמים גם CMV גורם למחלה - לעיתים הרבה יותר נדירות)

אני לא מוצאתשם שם
לא מופיעות בכלל תוצאות עם ebv וcmv. לפני שלושה שבועות כן הופיעו והיו שליליות, אז אני יודעת איך זה אמור להראות
אדם/ילד שרגיש לגלוטן ולא מודע לכך זה מחלישאת כל מערכת העיכולאמהלהאחרונה

גורם לבעיות בספיגת הברזל

מצטרפת לחגיגה בעיות גדילה- בעיקר אצל ילדים/תינוקות

וכשהמערכת החיסונית נחלשת הוירוסים פשוט נדבקים בקלות

שמעתי כבר על כמה מקרים שזיהו מונו וצליאק

וכל התסמינים שתארת הקפיצו לי את החשד...

מקווה בעז"ה שלא תזדקקו לבדיקות נוספות

שהחמודונת תחלים במהרה ותגדל ותפרח לתפארת המשפחה בקלות, בבריאות ובשמחה

אצליכם זה בא ביחד האבחנה עם הצליאק?כמהה ליותר

וזיהו את הצליאק על ידי הבדיקת דם(בדיקת נוגדנים של TransGlutaminase (IgA) Ab)?

או שהיו צריכים לעשות בדיקה מיוחדת?

ועוד משהו, יש לך מושג אם זה תמיד מגיע עם בעיות גדילה?

כן. קודם התחיל המונו וכשזה לא השתפר/התייצב המשיכו לבדיקותאמהלה

נוספות ואז התגלה הצליאק.

הברזל היה נמוך מאד.

היה עיכוב בגדילה

בדיקת הדם לגלוי הצליאק זיהתה אבל כדי לאשש את האבחנה חייבים לבצע בדיקה פולשנית.

בד"כ צליאק גורם לבעיות בגדילה. ברגע שמתחילים להמנע מגלוטן כבר מתחילים לראות שיפור

אבל כמובן זה תלוי גם בגנטיקה וכו'

וואובת 30
כשהייתי ילדה היה לי. חודש שלם של חום, אולטרה סאונד של הכבד ומה לא...עד שגילו שזה זה כבר כמעט עבר לי.
רפואה שלימה!!
בהחלט זה מרגיע שיודעים מה זה
רפואה שלמה ושתרגישי טובאחתפלוס

אם אני לא טועההדלקת בשריר זו בדיקת דםאני זה א
אצל הבת של מי שאני מכירה היה כאבים וכל פעם שהיו מזיזים אותה היתה ממש בוכה.
מנסיון כואב- כשיש דלקת בעצם/בשריר. הCRP מאד גבוהאמהלה

מתארת לעצמי שעשיתם בדיקות דם...

כשיש דלקת כזו אז גם בד"כ יש כאבים חזקים במקום הדלקת, אצלנו למשל הייתה דלקת ברגל והילד לא הסכים ללכת במשך שבועיים!

דלקת כזו ד"א מאבחנים רק במיפוי עצמות

לפי הנתונים הנ"ל זה נשמע יותר דלקת ראות סמויה- אחד התסמינים שלה זה חום ממושך מאד.

הרבה בריאות והחלמה מהירה

תודה לכולם על התמיכה והעצותשם שם
בנתיים נראה שהיום היא הולכת ומשתפרת. הבוקר היה רק מעט חום שלא נראה שהמשיך. אפילו התיאבון מתחיל לחזור!
אז כרגע לא נראה שיש צורך בעוד בדיקות חוץ ממעקב אצל רופא אזניים בעוד כמה ימים.
תודה!
ברוך ה!!! כיף לשמועכמהה ליותר
בעזרת ה שימשיך ככה!!!
ב"ה. תודה על העדכון המשמח.יוצאת לאור
ברוך ה'!שלומצ'
תודה על העדכון.
דאגתי לכם ❤
רק בריאות
ב''ה! פתאום חשבתי עליכם וחיפשתיאורוש3
ותרגישי ממש בנח. את לגמרי לא הגזמת. חום שלא עובר דורש בירור. בהחלט.
טוב לשמוע!!בת 30
אצלנו זה היה דלקת ריאותליקה

אחרי המון זמן שלבת שלי היה חום והיתה נראית סמרטוט והרופא כל הזמן אמר וירוס וירוס, התעקשתי שיעשה לה צילום ריאות

ואכן התגלתה דלקת ריאות , היא קיבלה אנטיביוטיקה ופשוט קיבלנו ילדה חדשה.

אוופ (פריקה)השקט הזה

בבקשה שזה לא יתפתח לדיון של בעד או נגד חיסונים. תנסו להתייחס רק לתחושות ולרגשות שלי.. ואולי להציע פתרונות מעניינים אם עולה לכן

היינו אמורים ללכת הערב למסיבת חנוכה עם הצד של בעלי.

בשבת גילינו בדרך אגב שיש שם בן דוד שהילדים שלו לא מחוסנים והם מירושלים שזה כן מקום שיש בו התפרצות (אם היו מגיעים ממקום אחר שאין בו התפרצות השיקולים היו אחרים, אבל מעניין שיש קורולציה בין מקומות שיש בהם התפרצות לאנשים שלא מתחסנים)

בקיצור כנראה בעלי ילך עם הבנות שכן מחוסנות ואני אשאר עם התינוקי בבית וזה ממש מבאס להעביר ככה את נר שמיני לבד..

וגם מבאס שמגיעים למסיבה הזו אנשים שלא פגשתי כבר הרבה זמן ויהיה נחמד לפגוש אותם (כמו דודה של בעלי שאני אוהבת ומגיעה מחו"ל) ואני צריכה לוותר על להגיע בגלל זה. ושכבר בן דוד אחד שהיה אמור להגיע מחו"ל החליט כבר לפני כמה זמן לא להגיע בדיוק מאותה סיבה

זה מעצבן אותי שיש לבחירות של אנשים השפעה כזו על הסביבה שלהם😐

ממש ממש מבאסמתיכון ועד מעון

מבינה אותך מאוד!!!

תודה💕השקט הזה
אני אישית לא נמנעת מללכת כי גרה במקוםבורות המים

שבמילא חצי לא מחסנים

אז אין לי איך להמנע מלחיות..אני לא אעבור לחינוך ביתי ולא אנעל בבית

אני כן שומרת על הז שלקטן לא יתקרבו חברים לש הילדים..ובכללי במילא לרוב הוא צמוד אלי

אנ י גם חוששת לפעמים

זה לא שלא

אני לא אומרת לך מה לעשות

אני במקומך כן היתי הולכת

כי ירושלים זה עיר גדולה

זה לא שההתפרצות עכשיו היא בכל בית שני וכו

ובכללי בחיים יש אצלי כן איזה גבול בין השתדלות להשתדלות עודפת

אצל כל אחד הגבול עובר במקום אחר

ולכן באמת ההחלטה היא שלך

אבל סתם משתפת שזה לא כזה חד משמעי שאסור להפגש עם אף אחד לא מחוסן..

ואני יודעת שמי שהגבול שלה שונה משלי תבוא ותביא לי את כל מקרי המוות חו''ש וכו

אני יודעת

ואני גם לא מתנגדת ולא אומרת לאף אחת מה לעשות

תכלס את צודקתהשקט הזה

זה עניין של ניהול סיכונים.

אבל פשוט מכירה קצת את עצמי ויודעת שאני אהיה כל הערב בלחץ שהילדים שלהם לא יתקרבו לתינוק, ואחכ שבועיים אני אהיה בלחץ ואבדוק כל סימן שנראה לי חריג אצלו אז לא יודעת אם שווה לי הלחץ הזה

אני חושבתשירה_11

שללכת ולשמור על התינוק בעגלה שלא יתקרבו אליי זה מספיק

הם לא היחידים ואנחנו מסתובבים בין הרבה אנשים 

תשמעי, אני גרה במקום הכי סאחי שיכול להיותהשקט הזה
אני לא חושבת שיש סביבי אנשים שלא מתחסנים🙊

וגם יש הבדל בין זה שמישהו סביבי לא מחוסן אבל אני לא גרה במקום שיש בו התפרצות, לבין להפגש עם אנשים שכן יש סבירות מסויימת שהם יכולים להידבק ולהדביק.

וגם בעלי די מטיל וטו על ההגעה של התינוקי (מבחינתו הוא גם מוכן להשאר בבית, אבל זה הצד שלו אז פחות הגיוני😅)

אז לגמרי שיישאר איתו! תמצאו דרך להסביר..תודה לה''
גם אני לא הייתי מביאה את הקטן...
חח לא צריכה למצוא דרך להסבירהשקט הזה
ממש לא אכפת לי להסביר בפירוש שלא הגיעו בגלל שהם לא מחוסנים. לא רואה סיבה להתנצל או להסביר. אם כבר הם צריכים להתנצל. אבל עדיין זה הצד של בעלי ויותר הגיוני שהוא ילך. 
אבל אם לך יותר חשוב להגיע ולבעלך זה בסדר להישארתודה לה''
אז תלכו על זה
לשנינו חשוב להגיעהשקט הזה

זה לא שלי יותר חשוב. גם בעלי רוצה לפגוש את המשפחה שלו ומן הסתם יותר ממני

למרות שכרגע הוא אומר שלא מרגיש טוב אז אולי בסוף יצא שבאמת אני אלך🙊

מבאס על ההרגשה!אר

מתכוונת לחיסונים בכללי? או לא מחוסנים לשפעת?

בכל אופן הייתי הולכת ואת התינוק שומרת יותר שלא יתקרבו... או מרדימה בחדר (תלוי גיל)

בכל אופן אין לנו מושג מי מסביבינו מחוסן או לא....

אי אפשר לא לצאת מהבית וחבל שתגרמי לעצמך להפסיד 

נראה לי שהכוונה לחצבת ולא לשפעת...בארץ אהבתי
הם לא מחוסנים בכלליהשקט הזה

וספציפית לחצבת

זה מסיבה באיזה אולם קטן אז אין חדר שאני אוכל לשים אותו שם.. אחרת זה באמת יכל להיות פתרון נוח

חיבוק, באמת מבאס מאוד...בארץ אהבתי

מבינה את ההחלטה שלכם.

וזה באמת מבאס שהחלטות של אחרים צריכות להשפיע גם עליכם..

וואי זה ממש מבאסממשיכה לחלום

אולי לשים אותו במנשא עליך כל הערב?

או לחילופין להיפגש עם חברה אחרת?

זהו, שחושבת לבדוק באמת אם יש איזה חברה פנויההשקט הזה
אבל עדיין מבאס על המשפחה
באמת מבאס ממשניגון של הלב

אולי זה ירגיע ואולי לא, אבל ירושלים ענקית, וההתפרצויות הם במקומות מאוד ספציפיים ולא בכל העיר, ככה שהם לא גרים או מסתובבים הרבה באיזורי ההתפרצות (שהם מצומצמים) לא הייתי חוששת יותר מאשר אנשים ממקומות שאין בהם התפרצות

מבאס ממש...פאףאחרונה
מבינה אותך ממש, ובאמת כנראה לא תמצאי תחליף ראוי, אבל יפה שככה את מתבאסת על לפספס מפגש משפחתי של הצד של בעלך! מקווה שתפנקיצאת עצמך בדרך אחרת...
ילד שיש לנו התמודדות איתו לאחרונהאובדת חצות

עקשן

מתחצף אם לא מקבל ממתק (מקבל המון אבל דורש מה שרוצה)

אומר לנו "אתם חצופים"או- אני שונא אתכם

מרביץ לנו כשכועס

מרביץ לאחיו המון ומתנכל אליו

ילד טוב ירושלים בגן ואצלנו- מלא התמודדות..

ולא ברור לי למה.

מה עושים? איך מתנהלים? אני מרגישה שהוא מוציא ממני כעס וחוסר סבלנות, קשה לי עם האופי שלו כשאני רגועה ונעימה.

ובמיוחד מעצבן אותי כשהוא מתנכל לאחיו שעדין ואפילו לא מחזיר ואוהב אותו (אולי הוא מרביץ לו מקנאה- לאחיו יש אופי רגוע כמו שלנו)

אנחנו כועסים עליו לצערנו כי זה מה שהוא מוציא מאיתנו.

הלוואי שהייתי מצליחה להיות יותר מכוונת אליו

מרגישה שקשה לי להכיל בכי ותלונה וכעס ודרישה והמון דרמה!מה עושים? שוב, הדרכת הורים?

זה אותו ילד שתמיד היה מאתגר?מתואמת

נדמה לי שכבר כתבתי את דעתי, שכדאי ללכת לאבחון מקיף, לא רק אצל פסיכולוג אלא גם אצל רופא התפתחות, הכי טוב דרך התפתחות הילד בקופה.

וכן, כמובן לחזור להדרכת ההורים - זה לא משהו שאפשר לפתור בכמה פגישות. ילד מאתגר לפעמים דורש ליווי במשך שנים...

ורק לגבי זה שבבית הוא מאתגר ובגן לא - זו תופעה ידועה. ולהפך, יש בזה מחמאה להורים, שהילד מרגיש מספיק בטוח אצלם בשביל לשחרר את האנרגיות שלו, ובגן הוא לא משחרר כי אין לו מספיק ביטחון. (יכול להיות כמובן שזה נובע מכך שבגן מצליחים להציב לו סמכות נכונה ובבית לא. מדריכת הורים טובה תדע לעזור לכם לזהות את זה...)

הרבה כוחות!❤️

זה לא אותו ילד!אובדת חצותאחרונה
כשאת כותבת "זה מה שהוא מוציא מאיתנו"המקורית

זה אומר שאת לא בעמדה של מובילה, הורית

ולכן כן, הדרכת הורים

זה כנראה מעגל של היחס שלכם לתגובות שלו שמזין אתכם

ניסיתם הדרכת הורים בתחום הזה ועזר לכם?יעל מהדרום
אשמח לרענון- מה נותנים לאכול בבוקר- גיל 5אובדת חצות

אחד לא אוהב בננה, אחד כן

הם התרגלו לעוגיות של חיות על הבוקר או ביסקוויט או עוגה משבת.

יש עוד רעיונות יותר בריאים וגם משביעים וגם שילדים אוהבים???

תודה!

דגני בוקר, כריך, אקטימלכורסא ירוקה
לא עשיתי אבל מתכננת - מאפינס בריאיםירושלמית במקור
האמת עוגיות וביסקוויט זה אחלהמקקה
אני לא נותנת כלום, אולי וופל או קורנפלקס אם קמו מוקדם
קורנפלקס עם חלבדיאט ספרייט
אני מכינה מידי פעם עוגיות שיבולת שועלפרח חדש
אצלנודרקונית ירוקה

פרי (אני דואגת שיהיה מבחר)

דייסה (שיבולת שועל דקה, טיפה מלח, מים רותחים, חלב וחורי טעם כמו דבש/קינמון/רסק תפוחים)

פרוסת לחם

שימי לב שיקח זמן להרגיל אותם שכבר לא מקבלים ביסקוויט. צריך להכין עתודות כח בשביל השינוי

בעבר היו אוכלים אצלינו כריךיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

היום בעיקר שטויות (קורנפלקס, בייגלה, ביסקוויטים וכו').

אפשר קרקרים או פריכיות.

ירושלמיות! מה יש לעשות מחר בערב באזור ת.מרכזית? עםאביגיל ##

ילדים בני 10-14. פתוחים להצעות

יש באולינג באזור?

אזור תחנה מרכזית, אפשר גם לכיוון שוק מחנה יהודה

חדר בריחה יכול להתאים?בארץ אהבתי

אני לא מכירה יותר מידי, אבל זה נשמע כמו פעילות נחמדה לגילאים האלו.

מניחה שיש משהו באזור, לא ממש מכירה בעצמי..

היינו בחדר בריחה לא מזמן. מחפשת משהו אחראביגיל ##
תודה על הנסיון!

אשמח לעוד

אולי מוזיאון ישראל?שמעונה

לא הכי הכי קרוב...

ילדים נכנסים חינם

נכנסתי עכשיו לאתר, רואה שסגור בימי אאביגיל ##
גם בחנוכה? מוזיאון המדע בדרכ סגורשמעונה
אבל לא יודעת אם מוזיאון ישראל...
אסתכל שובאביגיל ##
קיר טיפוס? יש בגבעת שאול כמדומנימרגול
גבעת שאול מיקום מצויין בשבילנו! תודהאביגיל ##אחרונה
מה עוד יש שם? חוץ מקיר טיפוס
אני יודעת שאני צריכה להגיד אלף פעם תודהאנונימית בהו"ל

ואני אומרת!

תודה לך ה' כי שום דבר לא מובן מאליו!!!!!

ועדיין מרגישה קנאה כלפיי נשים שעוברות את ההריון בנחתתת, בשקט, בלי לרוץ לבדיקות, יכולות לעשות פדיקור מניקור, טיפול פנים, לקנות דברים לעצמם בנחת ולא כמוני רק בפחדים של איך תהיה הלידה ואם הוא יתהפך או לא.

מקנאה בכאלה שיכולות לבחור בית רפואה לפי האוכל או לפי חדר פרטי או לא ואני מתחננת שיקבלו אותי אחרי קיסרי ויתנו לי צאנס

והכל עובר בלחץ של מילואים ולבד וריצות

גם אני רוצה נחת

תודה ה' על הכל

אני ממש מבינה אותך!! וברור שזה לא סותר את ההודיה!חוזרת בקרוב

ב‘ה בנושא הזה אני מושא קנאתך אבל ההריונות שלי קשים בטירוף! ואני הרבה מוצאת את עצמי מקנאה באילו שרצות ויפות ואוהבות להיות בהריון...

ועדיין מודה על רגע על ההיריון ומאוהבת בתוצאות שלו...!!

אם הבנתי אותך נכון, ההריון בסדר והפחד רק מהניתוח?עדינה אבל בשטח
אז אפשר להרגיע אותך שזה לא סוף העולם? זה עדיין הריון שקט ורגוע, שלא תדעי איזה דברים נשים עוברות בהריון, לא נעים ניתוח, אבל לא נורא, תנסי להנות מהדרך.. העיקר ידיים מלאות, בריא ושלם ❤️ חיבוק על הקושי,  הרגשות ועל המילואים !
הבנת לא נכון 😅אנונימית בהו"ל

ההריון לא קל, הקאות נון סטופ והרבה ריצות לבדיקות אבל זה שגם הלידה אולי תהיה בניתוח וכל הלחץ סביב זה ממש קשה לי.

יש לי ניסיון עם קיסרי, לי זה היה נורא בעיקר נפשית

רוצה להציעסתם שם 1

שמכירה נשים שילדו גם ככה

אשמח לעזור בזה אם תרצי כתבי לי בפרטי

למה הכוונה ככה?אנונימית בהו"ל
חושבת עכוזסטודנטית אלופהאחרונה
מזדהה איתך ברוב הדברים ♥️מולהבולה
חגיגת יומהולדת לילדים (טריגר אובדן הריון)shiran30005

המתוקים שלי חוגגים תיכף חלאקה + גיל שנתיים. הבת יומיים לפני טו בשבט והבן חלאקה גיל 3 יומיים אחרי טו בשבט.

בעלי מאוד רוצה לשבת עם המשפחה המורחבת (אחים אחיות סבתות גדולות) ולחגוג להם יחד בטו בשבט. זה גם הזמן שכולם בבית בד"כ.

אבל אני לא מוכנה. רוצה לעשות משהו משפחתי מצומצם וזהו.

מה המניע שלי? בטו בשבט בדיוק לפני 16 שנים ילדתי את הבת הבכורה בלידה שקטה. ממש בליל טו בשבט. הקטנים נולדו בתאריך סימבולי צמוד ממש לטו בשבט ולא עשינו כלום.

הימים האלה בשבילי זה סוג של אבל ואובדן- ובמקביל כמובן צמיחה והודיה על הקטנים שנולדו.

בקיצור לא מוכנה לעשות להם כלום עכשיו, מה לעשות שקשה לי, לא יכולה להשתחרר מהתאריך הזה ומניחה שזה ילווה אותי עד סוף חיי גם. אף אחד לא מבין אותי ונשארתי בודדה בקטע הזה כי כולם שמו את זה מאחור. כן חוגגת ימי הולדת שלהם אבל בקטנה. לא רוצה לחשוב כרגע על בר/בת מצווה כי יש עוד זמן.

בקיצור להענות לדרישה של בעלי או להקשיב לעצמי ולא לעשות כלום? הוא מגיע ממשפחה שכל דבר חוגגים ועושים עם האחים והאחיות לכן חשוב לו

נכנסתי לסוג של אי נעימות מול בעלי שלא מבין מה אני עדיין תקועה בעבר (ולכו תסבירו לו ...) ומצד שני הוא צודק מה הילדים אשמים, 

היי יקרה חיבוק גדולפרח חדש

3 כיוונים שחשבתי, לא יודעת אם מתאים

גם באמת לא מכירה את הסיטואציה אז אולי הרעיונות שלי לא טובים

1. אולי לחגוג אבל לא ממש בתאריך היום הולדת?

2. לחגוג ביום ולהזכיר במהלך המסיבה מול האורחים את מה שארע לפני 16 שנה ושהתינוקת הזאת שמורה לך בלב עד היום

3. אולי עצם זה שתחגגו את המסיבה יעזור לך להתמודד יותר טוב עם התאריך הזה?

אולי יהיה לך נוח לחגוג חודש אחרי?דיאט ספרייט
אני מכירה הרבה אנשים שחוגגים חלאקה מאוחר כי קשה להם לספר את הילד. 
אני חושבתoo

שזה בסדר להיות באבל גם אחרי שנים ארוכות

גם אותי מלוות תחושות (אחרות לא אובדן) שנים ארוכות ואני נותנת להם מקום

אם בעלך רוצה לחגוג בגדול

אולי שהוא יארגן את המסיבה

אולי השתתפות בה בלי הארגון תהיה יותר קלה

נראה לי שזה בסדר שלפעמים חוגגים אירוע בשביל הילדים/ הבעל ופחות בשביל עצמנו

כמובן שזה גם בסדר לא לחגוג אירוע

(אנחנו עושים יומולדת סימלית גם בגיל 3)

(לנו היתה בר מצווה לילד קצת אחרי ה7 באוקטובר

עשינו את האירוע בלי חשק בכלל

אבל לא ביטלנו בגלל הציפייה של הילד

בסוף היה אירוע טוב למרות שהגעתי אליו שאני פיזית לא מרגישה טוב בגלל חרדות

ושמחתי שלא ביטלנו אותו)

אני חושבת שמה שנכון זהבורות המים

א. נשמע שהרגש שלך לא מקבל מספיק מקום

הוא צריך שיראו אותו שיבינו ללב הכואב הזה שיחבקו אותו ..נמשע שאת מנסה להשתיק את הלב..כי ככה נדמה לך משצפים ממך

שנו כבר עבר זמן אז ,...

ונשמע לי שאולי הלב צריך שם מקום יותר להביע את מה משרגיש גם היום אחרי כל השנים

ושזה יתקבל באהבה ובחיבוק ..אולי ללכת אפילו חד פעמי לטיםול שיקשיבו למקום הזה זה לפעמים משחרר.. או לשבת עם חברה לבקש לשתף

או עם עצמך..לכתוב...לבכות את זה ..

ב. מעשית - בוודאי לחגוג להם צריך גם נפרדות מול הילדים - בלי קשר למה שאת מרגישה..

רק מה

לא חייב באותו היום שמאוד רגיש

לא חקרה כלום אם ץבחרו תאריך אחר קצת לפני או קצת אחרי

לגיל שנתיים אני אישית חוגגת בבית רק עם המשפחה המצומצמת ברמת המתנה קטנה ועוגה קנויה ובלון העיקר לרקוד לה ולשמח אותה בפשטות

וגיל 3 היתי עושה חלאקה

גם חלאקה אפשר פשוט יחסית

אבל כן חגיגי וכן עם הזבא וסבתא ומי שחשוב לכם

אבל הניתוק מאותו היום ובעיקר הלתת לעצמך מקום גם בלי קשר לזה אולי ישקיט קצת את הרגיושת הספציפית

יקרה❤️מתואמת

נשמע לי שכדאי לך כבר עכשיו לנסות לעבד את התחושות הקשות של האבל, עוד לפני שתגיעי לבר-בת מצווה, שהם אירועים בלתי נמנעים (וגם הילדים יהיו זקוקים להם).

לא יודעת אם כדאי שתעשי את זאת באירוע כזה, שיפיל אותך לתוך המים, אבל כן כדאי כבר עכשיו להתחיל בתהליך, ואולי כן להצליח לחגוג להם עכשיו ברמה זו או אחרת.

היית בטיפול סביב האובדן?

(משתפת מהמקום שלי, אף שזה שונה: הבת הבכורה שלי נולדה כמעט בדיוק שלוש שנים אחרי הולדת אחותי, שנפטרה בגיל חצי שנה. בעיניי וגם בעיני הוריי זו הייתה נחמה גדולה... אני חושבת שזה בזכות תהליך שחרור שעשינו מול התינוקת שנפטרה. היה לנו קל יותר, כי היא הייתה תינוקת מיוחדת, ובעצם הולדתה היה סוג של אבל. אבל עדיין...)

הרבה כוחות, יקרה❤️

כמה מחשבותמקרמה

קודם כל חיבוק גדול

אני לא מדברת מנסיון

ואני מטבעי שכלתנית יותר

אבל בכל מקרה אני מאמינה שאבל והתמודגות עם אובדן זה מאוד אינדיבידואלי

אז בסוף זה מה שנכון לך

1. אני לא חסידה גדולה של טקסים

וחלקה בסוף זה טקס... אין חובה שכזו

2. מעט מאוד תאריכים הם קדושים בעיני... וגם תאריך יומולדת הוא לא קודש, הוא הזדמנות (ואני אגיד בעדינות שגם אזכרות)

3. אני חושבת שחשוב להקשיב לעצמך, לרגשות שלך, למה שאת מסוגלת ולהיות רחומה וסלחנית כלפי עצמך, שיפוטיות היא רעה חולה גם כשהיא מופנת פנימה

4.(מקווה שאני אצליח להעבירהאת הנקודה הזאת)

אני מאמינה שהחיים חזקים יותר מהמוות

אם זה ביצר החיים על האבל או ששמחתם של אנשים החיים קודמת לזכרם של המתים

ולשם צריך לשאוף

יש פה את בעלך ואת ילדי היומולדת וצריך בזהירות למצוא את האיזון לתת מקום לרגשות שלך אבל במקביל גם לא לדחוק אותם הצידה

16 שנה זה תהליך ארוך

אבל יום יבוא ויהיו בתאריך הזה גם בר מצווה ובת ממווה ואני חוששת שמה שלא קאה ב16 שנה לא יקרה גם בעוד עשור

ובסוף בסוף בסוף

את כותבת בעצמך שאת לא מצליחה להשתחרר

ואולי כדאי לראות איך אפשר לעבור תהליך של אבל ולדעת לחיות לצד הכאב

הלוואי וירבו השמחות במעונכם

והבית יהיה מלא חיים ובשורות טובות

חיבוק ❤️רוני 1234
גם אני עברתי לידה שקטה לפני 11 שנה.

אני חושבת שיש פה עניין של בחירה אם לשחרר את האבל או לאחוז בו כל כך הרבה שנים. במיוחד שמעורבים פה ילדים ואולי הם משלמים או ישלמו בעתיד מחיר מסוים.

אפשר לתעל את הזיכרון והרגש לכיוונים אחרים, למשל להקים גמ"ח לזכרה או כל דבר אחר שאת מתחברת אליו. אולי ללכת לטיפול שיעזור לך

(ניסיתי לכתוב בעדינות, סליחה אם לא הצליח לי. אני מרשה לעצמי לכתוב רק כי עברתי את זה בעצמי)

יקרה, כותבת מאכפתיות מקווה שלא פוגעתמתיכון ועד מעון
עבר עריכה על ידי מתיכון ועד מעון בתאריך ל' בכסלו תשפ"ו 21:45

מבינה לגמרי את הכאב, עברתי גם אובדן הריון. אני חושבת שזו בהחלט חוויה שמלווה לאורך החיים אבל זה שמשהו מלווה לא אומר שהוא פוגע ברמה משתקת שלא מאפשרת שום דבר חגיגה באיזור התאריך. את כותבת שמרגישה נשארת לבד.

קושי שפוגע בך ולא מתקדם 16 שנים מצריך רמה מסוימת של טיפול, של עיבוד ממליצה ממש לעשות את זה עבורך ולטובתך 

שירני חיבוק גדולשירה_11

ליבי איתך

דילמה בנושא כואב כל כך

אני הייתי שואלת מה את מרגישה?

אם תחגגי להם מזה אומר? שאת כבר לא עצובה? ששכחת את התינוקת שנולדה?

ולהתעקש להנכיח (בצדק..) את האבל של אותו יום מה ייתן לך להרגיש?

ומה עם הילדים? לא יחגגו ימי הולדת?

זה סתם שאלות שעלו לי

לא פשוט בכלל

❤️❤️❤️❤️

חיבוק גדולתהילה 3>

להקשיב לעצמך שהזמן הזה לא מתאים לך אם זה המצב.

ויחד עם זה אולי בתאריך קצת יותר מוקדם או מאוחר, כשאפשרי לך, לחגוג על הילדים הקיימים ב"ה.

ממה שאני מבינה- זה חריג התחושות שלי?shiran30005

זה לא אמור להיות ככה? שאני יבין באמת אם אני צריכה ללכת ולטפל. כי להבדיל ילד שנפטר כל החיים זה יום של אבל אז למה פה זה שונה? זאת הילדה שלי כל החיים, כל הזמן אני מתפללת אליה, סחבתי אותה 9 חודשים, ילדתי אותה ,מה שונה פה? אולי אני ה"מוזרה" בסיפור שלא מוכנה לשחרר

ולמה זה עדיין קשוח לי למרות שעברו ככ הרבה שנים? יש לי מלא חברות שילדו בזמן שלי וקשה לי מאוד לראות את הבנות שלהם, זה בעיה או שזה "נורמלי" ? 

ב''ה לא איבדתי ילדמתיכון ועד מעון

בחוויה שלי אובדן הריון הוא אחר, אבל בחוויה שלך זה כן דומה.

אני לא יודעת להגיד לך מה עושות משפחות שאיבדו ילד אבל אני חושבת שגם בזה יש שונות ולא כל משפחה נוהגת אותו דבר.

אני מתחברת לשאלות של @תהילה 3>, של מה יקרה אם לא תאחזי כ''כ חזק באובדן, מה המשמעות של זה עבורך?

אני לא חושבת שזו שאלה של נורמלי ולא נורמלי אלא של מאפשר תפקוד ולא מאפשר תפקוד, כרגע נשמע שהאבל לא מאפשר לך לתפקד וזה דבר שכדאי לטפל בו, לבחון אותו לגעת בכאב הזה באופן רגיש ולחשוב אותו, להחליט מה לוקחים הלאה ומה משאירים בעבר

גם אדם שנפטררק טוב!

יום הזיכרון לא חייב להיות יום של אבל.

בשביל זה יש לנו ביהדות הלכות אבלות מאונן, לשבעה, חודש, שנה, אזכרה שנתית. הדרגתיות באבל.

יש משפחות שהופכות את יום הזיכרון ליום אבל שאי אפשר לעשות בו כלום. ויש משפחות שבוחרות בחיים למרות הקושי שוודאי קיים, ועושות משהו לזכרו או לעילוי נשמתו של הנפטר.

כאן אפילו לא ממש היו חיים בעולם הזה. לא שהצער לא קיים. והגיוני שאחרי לידה שקטה יש קושי לקום ולהמשיך הלאה. אבל אם אחרי 16 שנה את עדיין באותו מקום משתק אז בהחלט ממליצה על טיפול.

אני עברתי אובדן של עובר (שהיה בשלב בו יכולתי לבחור בין לידה שקטה לבין גרידה ובחרתי גרידה). זה היה בשלב כשכבר הרגשתי תנועות. וגם הרגשתי כשהן פחתו... כך שזה ממש הרגשה שהיו חיים ונעלמו... התקופה שאחרי היתה קשה. לקח זמן לחזור לעצמי. לי אישית עזר כן לדבר על זה ולשתף אנשים שקרובים אלי ולספר את הסיפור והשתלשלות הדברים. אחרי זה ילדתי עוד 2 ילדים אחד צמוד לתאריך הגרידה ואחד צמוד לתל"מ של ההריון שנפל. ומרגישה שהתאריכים האלה הם דווקא סמליים ומשמחים אותי שיצאו ככה כי בזמן שלא זכיתי להביא חיים, היה תיקון וקיבלתי מתנה (וד"א הילדה שנולדה אחרי הגרידה שהיא ילדה מהממת! לא היתה נולדת ללא אותה הפלה. אז זו גם דרך להסתכל...)

ממליצה גם על הספר 'כחלום יעוף' של הרב אברהם סתיו.

לאבד בתתהילה 3>

כמעט, זה דבר שב"ה לא חויתי (חויתי אובדן קרוב אחר) אבל ממי שמכירה שחווה זה אובדן קשה ממש.

בכל מקרה אני לא חושבת שאת צריכה להשוות את עצמך לאחרים, אלא להיות קשובה לעצמך.

אם *לך* קשה שזה עדיין כל כך משפיע עלייך, אפשר לנסות לטפל בזה, אבל באופן כללי אובדן זה דבר קשה וכואב וזה טבעי.

את כותבתאמאשוניאחרונה

שאת היחידה שנשארה להחזיק את הזיכרון, השאר המשיכו הלאה.

אולי במובן מסויים חלק מחוסר היכולת לחגוג ימי הולדת,

נובע מתחושה שאם חוגגים= השארנו מאחור לגמרי את האובדן?

כי אם כך את מרגישה (אפילו אם זה רק במובן מסויים..)

אז מאוד מובן למה את מתקשה לשחרר ולחגוג.

אז אולי אפשר אחרת וכן להנכיח באירוע את האובדן? כלומר אפשר גם לשמוח בשמחת הילדים שנולדו ב"ה, וגם לזכור שיש להם אחות גדולה שאיננה.

ואני זוכרת שהלידה של הבת דווקא הכי טלטלה אותך, וזה היה רק לפני שנתיים,

אז הגיוני שעדיין הדיסוננס הזה קשה לך..

כיוון נוסף, אולי אפשר לתעל את האירועים לא לחגיגה רגילה, אלא לעשות משהו ערכי ומיוחד יותר שיעזור לך להכיל את המורכבות.

אולי נסיעה לקברי צדיקים לתפילה וטקס חלאקה או נסיעה לכותל.

סגולת נר שמיני של חנוכהמפה בשם אחר..

שבוע טוב וחודש טוב!

מחר בע"ה נדליק נר שמיני של חנוכה. מניחה שרובכן, כנראה, מכירות את סגולת הנר השמיני. שנה שעברה ניסיתי לראשונה את הסגולה (שאישית לא הכרתי לפני כן, ולכן חשוב לי לפרסם עבור אלה שכמוני פחות מכירות). אז אני חוזרת לפרסם את הנס וממליצה לכולן לנסות, כי מקסימום זה יתגשם..

חשוב לי לציין, שתוך כדי שכתבתי את הפתק, ידעתי שהקב"ה יודע מה נכון וטוב לי, גם כשאני לא רואה את זה, ולכן הכנתי את עצמי נפשית שלא בטוח שהבקשות שלי יתגשמו. מציינת את זה, כי ראיתי ברשת הרבה שהתאכזבו, אז בעיני כדאי להתכונן נפשית ולחזק אצלנו את האמונה שבורא עולם יודע מה נכון לנו גם כשקשה (כותבת ומנסה לחזק גם את עצמי בזה תוך כדי..) ולא לצפות שכל הבקשות יתגשמו, אלא לבקש כתפילה ומתוך אמונה שהקב"ה מנהיג את העולם.

השנה בנר ראשון התרגשתי מאוד לקרוא את הפתק שהטמנתי שנה שעברה וזה היה שווה רק בשביל הרגע הזה. קולטת מה קרה וכמה עברנו בשנה האחרונה, באופן ציבורי כעם ובאופן אישי.

ולגבי הבקשות, אני מרגישה שהקב"ה שמע את התפילות שלי ושראיתי ישועות, גם אם הדברים התגשמו לא בדיוק בצורה שדמיינתי.. קצת קשה לי להסביר למה אני מתכוונת, אבל שנה שעברה הייתה לנו התמודדות מאוד לא פשוטה והבקשות היו קשורות בין היתר להתמודדות הזו. אז אמנם ההתמודדות הזו עדיין קיימת והיא לא נעלמה ולא נפתרה, אבל הבנתי שהתקדמנו המון, ובקשות קטנות שקשורות אליה - התגשמו ב"ה!! ולמרות שיש לנו עוד דרך לעבור, התרחשו ומתרחשים ניסים לאורך כל הדרך. לי, באופן אישי, זה ממש חיזק את האמונה ואני מרגישה שהסגולה הזו גרמה לי לעצור ולראות את זה.

בקיצור, אני חזרתי כדי לפרסם את הנס ואת הסגולה ולהציע לכל אחת מכן לשבת מחר מול נרות החנוכה, להתפלל, לבקש, להטמין פתק בחנוכיה ובע"ה תחזרו שנה הבאה לפרסם את הנס שלכן ❤️

בכל מקרה, אין לכן מה להפסיד..

תודה רבה על התזכורת החשובהנגמרו לי השמות

וכמה מרגש לשמוע את פרסום הנס שלך ❤️

ב"ה שתזכי לעוד ועוד ניסים ונפלאות וישועות גדולות במתיקות שלמה 🙏

תודה על התזכורתדיאט ספרייט

אני אעשה גם בע"ה.

שתראי עוד ניסים 

תודה רבה שכתבת!בארץ אהבתי
כתבת מחזק, וממש משמח לשמוע איך הקב"ה היה איתכם, והרגשת את העזרה שלו בתוך ההתמודדות שלכם...

תוהה האם זה נכון לשתף את הילדים בזה. מתלבטת אם זה לא יגרום ליותר מידי אכזבה אם הדברים לא יתגשמו כמו שהם מבקשים.

לדעתי זה פחות שיך לילדיםנפש חיה.

ילדים מתקשים לפעמים להבין מציאות מורכבת

והםתק/סגולה/אמונה , בטח כשנניח לא הכל מתקיים

יכול להיות קשה להכלה.

זאת רק דעתי ואין לה שום ביסוס

צריך לזכור באמת שזה רק סגולה ותפילהאולי בקרוב

תמיד בתקופה הזאת הרשתות למינהם מלאות בבנות (בעיקר) שמספרות את איך שהבקשות שלהם התמלאו, והרבה פעמים זה קשור להריון ולידה.. בתור מטופלת פוריות, אני יכולה להגיד שהקבוצות של מטופלות בתקופה הזאת מלאות גם בסיפורים על בנות ששמו פתק אבל לא התגשם להם.. ואת כל ההאכזבה שלהם, והכאב לראות בלי סוף סיפורים על כאלו שכן התגשמו להם התפילות.. אז לשים לב כשמפרסמים שיש כאלה שזה רגיש להם, וכל שזה רק סגולה ולא מבטיח כלום.. גם לפעמים זה נותן הרגשה שכל מה שצריך זה לעשות את בסגולה הזאת וזהו, הכל מתגשם (ואז מחשבות שהיו לי בכל מקרה, מה, אולי בגלל שלא עשיתי את הסגולה אני לא נכנסת להריון?) אז גם כשמפרסמים חשוב לשים לב שזה לא פיתרון קסם או הבטחה להצלחה..

וכל מי שעושה את הסגולה, לחשוב על זה גם..

הסגולה האמיתית של "זאת חנוכה" היא תפילהאמהלהאחרונה
עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

עבר עריכה על ידי אמהלה בתאריך א' בטבת תשפ"ו 2:04

זהו יום מיוחד שמסוגל לתפילות וישועות גדולות.

כל אחד בדרכו שלו

קראתי מר' אלימלך בידרמן. כתוב בתהילים: (צ"ב, ז')

"איש בער לא ידע וכסיל לא יבין את זאת"

אומר ר' אלימלך שאדם שלא מבין את "זאת-חנוכה" הוא כסיל ובער....

והאריך על כך עוד הרבה

וסיים במילים "בזאת אני בוטח".

אינני יודעת את מקור הסגולה להטמין פתק בחנוכיה

גם אני מצאתי פתק שלא זכרתי שהטמנתי מלפני שנתיים

וב"ה אכן תפילתי התגשמה.

אבל צריך לזכור שהסגולות נועדו בשביל לעורר את הלבבות לתפילה

ולנצל את היום המיוחד זאת חנוכה לתפילה ולתחנונים במיוחד ל"בניי ומזוניי"

בשורות טובות

שיתקבלו כל התפילות לטובה

דלקת עיניםנועה לה
תינוק כמעט בן שנה עם היה לפני שבוע עם הפרשות בעינים הרופא אמר דלקת והתחלנו לתת טיפות כבר עברו ההפרשות ועכשיו שוב פעם ויותר הרבה.. איך אפשר לסיום עם זה? טיפים התקבלו בברכה!!
לנו היתה פעם דלקת שלא עברה עם טיפותהשם שלי

והרופאה נתנה טיפות מסוג אחר.

אולי גם אצלכם יעזרו טיפות אחרות.

ואם הוא מצונן, יכול להיות שזה חלק מהצינון, ולא דלקת.

גם אצלנו קרהאחת כמוני
אצלנו הרופאה היתה אומרתעדינה אבל בשטח

שדלקת עיניים עוברת לבד, באמת ראיתי את זה על הילדים שלי,  לי, שאני לא ילדה היתה דלקת עיניים שפשוט סבלתי ממנה, הביאו לי משחה בסוף

אם את רואה שמחמיר או לא עובר, תחזרי אל הרופא, אולי ייתן לך סינטומצין, זה עוזר ממש

חלב אם אם את מניקהרק טוב!
להשפריץ על העיניים. 
תחזרי לרופאהשקט הזה
אצל במקרה של הפרשות שחזרו חזרתי לרופא והוא נתן לי סינטומצין ועוד משהו לשים במקביל ואז באמת עבר.

וגפ הוא המליץ לכבס את המצעים והמשחקים אבל לא עשיתי את זה😅

בבית חולים לא נותנים כלום לדלקת עיניים כזומולהבולהאחרונה

אולי יעניין אותך