תיקון להוצאת זרע לבטלה
לצערנו רבים נכשלו בעוון החמור הזה של שפיכת זרע לבטלה. אז אמנם אפשר לעשות עבודה עצמית ולהימנע ממקרים נוספים כאלו בעתיד, אבל כעת צריך לשאול כיצד אפשר לתקן את כל המקרים המצערים שהיו בעבר? איך אפשר לתקן את החטא החמור והנורא של הוצאת זרע לבטלה?
אין מעלה גדולה יותר מלימוד התורה ולכן נאמר תלמוד תורה כנגד כולם. אדם שמשקיע בלימוד התורה ומתאמץ בזה עושה תיקונים גדולים. צריך לזכור שכאשר עושים תיקון לעניין מסוים, יש חשיבות לעצמה שבה עושים את התיקון. ככל שזה נעשה מתוך התלהבות רבה יותר והשתוקקות, כך התיקון יוכל להועיל יותר ולהגיע למקומות פנימיים יותר. לכן לימוד התורה צריך להיות כמה שיותר בכוונה והתלהבות.
במיוחד בעבירה הזו של שז״ל, האדם שעושה את העבירה משתף לרוב את כל כולו בזה. אדם יכול לעשות דברים קשים ומפרכים כדי להגיע לעבירה והוא יהיה מוכן להישאר ער כל הלילה ובכלל לא ירגיש עייפות. כשהוא הולך למועדונים לפגוש נשים הוא מרגיש אנרגיה זורמת בגוף ומרגיש התלהבות שמעבירה עייפות מעיניו ונותנת לו מרץ וכוח. הוא עושה את העבירה בשיא הכוונה ובערנות מלאה כשהוא ממוקד וצלול. לכן כאשר רוצים לתקן את העבירה, צריך להגיע לאותה רמת התלהבות.
כאשר אדם צריך להישאר ער כל הלילה ללימוד תורה, כמו למשל בשבועות ובהושענא רבה שנוהגים כך, הוא מרגיש בדרך כלל עייפות נוראה. הוא כל כך רוצה ללכת לישון, אבל בלית ברירה הוא מחזיק את עצמו ער במקרה הטוב. אבל אם הוא יהיה אמתי עם עצמו, הוא ייזכר שאם הוא היה עכשיו באמצע אותה עבירה, הוא היה מרגיש כמו פנתר. אבל בלימוד תורה העיניים נעצמות לו והוא מתנמנם. לכן, למרות שכל לימוד תורה בוודאי עוזר במשהו ובוודאי שיש פה תיקון, בכל אופן את העבירה בשלמות אי אפשר לעקור בצורה כזו. מוכרחים להיכנס ללימוד בחשק ובהתלהבות כדי להפעיל את כל איברי הגוף ולהרגיש צימאון והשתוקקות לפחות כמו ההרגשה שהייתה בשעת העבירה שאותה הוא מתקן.
אדם צריך ללמוד תורה מתוך חשק, מתוך מיקוד וכוונה, מתוך רצון גדול ואהבה עזה. ללמוד לעומק בעיון רב. אם אין לו את זה אז הוא צריך לעבוד על זה כדי שזה יגיע. זה לא בא לבד ובוודאי לא מהיום למחר. זו עבודה עצמית שעם מאמץ והתמדה אפשר להגיע לתוצאות נפלאות. שילמד דברים שהוא מתחבר אליהם, שילמד עם אדם שהוא מתחבר אליו וכו׳. כשאדם מצליח להגיע למעלה הנפלאה הזו, מלבד העצמה הרבה שהוא מקבל וההארה הרוחנית שהוא זוכה לה בחייו, הוא זוכה לתקן את הפגם בצורה שורשית מהמקום הפנימי שלו.
רבותינו המקובלים גילו לנו שבקריאת שמע שעל המיטה ישנם סודות גדולים. קריאת שמע לפני השינה בכוונה מסוגלת להעלות את הנשמות שנפלו לקליפות בחזרה לשורשן העליון. ראוי לכוון ולחשוב על כך שבקריאה אנו משמידים את המזיקים שנבראו, ומעלים את אותם ניצוצות שהיו בתוכם. בנוסף, אנו מספקים לעצמנו שמירה והגנה מפני אותם מזיקים, ואת זה אפשר לראות בפסוקים השונים המובאים לאחר קריאת שמע שמיועדים לשמירה ומכילים בתוכם סודות עצומים.
ישנן עצות שונות נוספות וסגולות שמובאות במקורות שונים לתיקון פגם הברית ואפשר לנצל אותן. טבילה במקווה שמטהרת ובוודאי שעוזרת, שהרי תקנת עזרא נתקנה על העניין הזה. קריאת תיקון הכללי שמרכז עשרה פרקי תהלים שסידר רבי נחמן ומכוונים לתיקון הפגם הזה. קריאת תיקון מח׳ מתיקוני הזהר שנקרא ״בראשית תמן״ וגם הוא מיועד לתיקון הפגם המדובר (בחלק מהסידורים אפשר למצוא לאחר תפילת שחרית).
ימי השובב״ים גם הם נועדו לתיקון הברית. אלו ימים שאפשר לצום בהם (נהוג בימי שני או חמישי, אבל בכל יום בשבוע אפשר). החזקים שבינינו יכולים לקבל על עצמם תענית, פחות חזקים יכולים להפחית באכילה ולכוון שזה יהיה לכפרה על הקלקול שעשו. למי שקשה לצום יש עצה למשוך את ידו מהאוכל בזמן אכילת דבר שטעמו ערב. למשל אם לארוחת צהריים יש לנו שניצל בצלחת וכבר אכלנו חצי ממנו ומרגישים שהוא מאוד טעים לנו, אז אפשר לעצור כאן ולהפסיק לאכול אותו מתוך כוונה להתענות ולכפר על העוונות. יש אומרים שהדבר הזה נחשב כמו יום צום שלם. זה אמנם נשמע פשוט, אבל זה מצריך הרבה הקרבה.
כתחליף לתענית, אפשר לערוך תענית דיבור, שאז אפשר לאכול ולשתות באופן חופשי, אלא שאסור לדבר דברים שאינם דברי תורה. פשוט לוקחים יום שלם שבו לומדים תורה או קוראים תהלים, ולא מדברים כלל דברי חול. למי שקשה ביותר, אפשר לקחת על עצמנו תענית דיבור לכמה שעות בודדות, למשל שעתיים של לימוד תורה בלי הפסקה של דיבורי חול באמצע. אפשר גם לפדות תעניות בתרומה לצדקה לתלמידי חכמים ונזקקים. וכמובן שכדאי וראוי לעשות חשבון נפש פנימי ואישי, כל אחד מאיתנו ייקח לעצמו חמש דקות ביום לחשוב על מה שעבר עליו, על הדרך שלו, על החטאים שעשה, על איך לתקן וכו’.
ישנם כמובן עוד המון דברים שיכולים להועיל, אבל העיקר בכל אלו זה להידבק בהשם יתברך. לעשות תשובה, ללמוד תורה, להתפלל ולנסות להתחבר כמה שיותר. בכל דרך בה בחרנו לתקן, צריך לעשות את התיקון מכל הלב וכמה שיותר בכוונה והשתוקקות פנימית. ככל שנתרכז ונחזק את הרצון, כך התיקון יועיל יותר.




זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …