העולם שלנו היום גדוש בגירויים, שלוקחים מאיתנו המון.היום רוצה לתת לכן דרכים לגמד את השפעתם עלינו.
כל הגירויים האלה שמשפיעים עלינו אני רוצה לחלק ל3 קבוצות:
גירויים ויזואליים
דיבור
העולם הפנימי והרגשי שלנו
גירויים ויזואליים. (עומס במראות)
*מינימליזם, להתפטר מדברים שלא גורמים לנו להרגשת אושר(ממליצה לקרוא את הסוד הקסם היפני מארי קונדו), צריכה מודעת. חפצים שואבים מאיתנו אנרגיות, כשאני מרגישה עומס נפשי אני מתחילה פשוט להפטר מחפצים מיותרים בחלל שלי.
מלתחה מצומצמת שבה דברים בסיסיים שמשתלבים טוב אחד עם השני, מפנים לך זמן ואנרגיה כי את לא צריכה לחשוב כל פעם מה ללבוש.
*להגביל את הצפייה במדיה.
חדשות מלאים בהסתה וגם פועלים מאוד להלחיץ את הבן אדם, לעניות דעתי אין שום צורך לראות אותם. הפרטים היבשים עדיף לקבל ממקור אמין יותר ונטול אינטרסים.אל תפחדו לא להיות מעודכנות.
אני לא רואה חדשות כבר..5 שנים?🤔ותמיד התעדכנתי בדברים חשובים באמת.
*שימוש נבון ברשתות חברתיות.לזכור שהם נועדו לשרת אותך,יוטיוב לדוגמא אחלה פלטפורמה ללמוד . אפשר להשתמש בה ללימוד ולהתפתחות ואפשר פשוט לשרוף את הזמן שלך בשהייה
שם.
דיבור.
*להיות יותר מודעות עם איזה אנשים אנחנו מדברות. את מדברת עם אנשים שמורידים לך את הבטחון ומזלזלים בך? ואחרי זה את מתפלאת שהביטחון עצמי שלך ברצפה?
את מדברת עם אנשים חרדתיים ואחרי זה גם הולכת מלאה בחרדות?
יש לך חברה שמרכלת על כל העולם ואת בליל בררה מצטרפת לשטף רכילויות?
אנשים פסימיים, שכל היום מתלוננים לוקחים המון אנרגיה.
זה לא חייב להיות ככה. הסביבה מאוד משפיעה עלינו, ואם נקיף את עצמנו באנשים שמאמינים בנו, אנשים עם אותם עקרונות כמו שלנו הבטחון עצמי שלנו בעיני עצמנו יעלה וגם נהיה אנשים חיוביים יותר.
לא תמיד ניתן לגמרי להתרחק מאנשים שלא מיטיבים איתנו.
לפעמים זה אנשים ממשפחה, אנשים שעובדים איתנו. אולם, עצם המודעות להשפעה של אנשים האלה עלייך תגרום לך פחות להיות מעורבת רגשית ולשמור על עמוד שדרה שלך.
*ויכוחים.
ויכוח והרצון להיות תמיד צודקת, תמיד שואבים כוחות. ככל שפחות תכנסי לויכוחים תראי כמה כוחות את חוסכת.
פעם שמעתי משפט ״מי צודק?״ מי שמאושר״, תעשי הכל כדי להיות מאושרת , תהיי את דוגמא אישית לאנשים אחרים. מי שהדרך שלך תעניין אותו כבר יפנה אלייך, ומי שלא , גם אלף שכנועים לא היו עוזרים לך להוכיח לו את האמת שלך.
במיוחד אנשים מבוגרים כמו אמא וחמות שצריך לתת להם כבוד, אל תכנסי איתם לויכוחים, פשוט תגידי תודה על העצות שלהם (ותחשבי אח״כ אם לקבל אותן).
*העולם הפנימי שלנו.
שחרור רגשות שליליים.
רגשות שליליים כמו כעס הם כמו תפוח אדמה רקוב בשק. הם מעכירים את ההרגשה שלנו ומשפיעים באופן יומיומי עלינו. לכל אחת יד משקעים שהיא סוחבת איתה כבר שנים.
היחסים עם אמא /אבא/ חמות/אחים/ חברות/ חבר לשעבר.
חייבים לשחרר את הכעסים האלה כי הם שואבים מאיתנו. יש כמה דרכים שאני מכירה כמו דמיון מודרך בו את מדמיינת את הבן אדם ומתפייסת איתו/ מכתבים בו את מביעה את הכעסים שלך, מספרת איך נפגעת מאותם אנשים וכו׳. אולי מתישהו ארחיב יותר על הנושא.
המחילה בלב לאנשים שפגעו בך, מיטיבה קודם כל איתך. לפעמים בחיצוניות זה לא בא ע״י ביטוי והיחסים נשארים אותם יחסים מצד השני, אבל עצם זה ששיחררת את הכעס משחרר אצלך הרבה מקום בלב.
*השוואה של עצמך לאחרים.
כל בן אדם הוא עולם ומלואו, באת לעולם הזה ייחודית ומיוחדת, אין עוד אחת כמוך. תשקיעי את הכוחות שלך בלפתח את הכישורים שלך.
יש משפט יפה שמישהו אמר:״ תהיה אתה עצמך, שאר המקומות כבר תפוסים״.זה בדיוק זה!
העולם הפיק של פייסבוק ואינסטגרם מראה שהכל מושלם אצל אחרות וזה לא נכון, גם הן טעו ונכשלנו לפני שהצליחו, גם להן יש ימים פחות זוהרים, גם הילדים שלהן מלכלכים וגם הן לא תמיד שומרות על גזרה, גם הן לפעמים חסרות סבלנות וצועקות על ילדים. אנחנו תמיד רואות אצל אחרותאת הצד הנוצץ, את העסק מצליח, את הזוגיות המושלמת ואת הילדים בבגדי שבת נקיים.
תהי ממוקדת במקומות האלה ללמידה ושיפור עצמך, בהעברת מסרים תתמקדי במה שטוב אצלך ועם הטוב הזה תטיבי גם לאחרים. אם את לא יכולה לגמרי להפסיק את השימוש בהם, לפחות תגבילי את השהייה שלך שם. תזכרי שהרשתות האלה נועדו בשביל לשרת אותך ולא בשביל שאת תשרתי אותן.
ואחרון חביב *להפסיק לרצות אחרים*.
תמיד יהיו אנשים שיגידו לך במה את לא מספיק טובה.את לא יכולה להיות מושלמת. חבל לבזבז את כוחות נפש על להראות ככזאת.
זה בסדר להגיד ״לא״ ולהציב גבולות. גם אם בהתחלה אנשים לא יאהבו את זה , בסוף הם יעריכו אותך על זה.
הרצון הזה, למצוא חן בעיני כולם, נובע מרצון לקבל אהבה. תזכרי שלא צריך סיבה מיוחדת בשביל לאהוב אותך.כמו שה׳ אוהב אותך פשוט כי את זאת את. לא משנה מה עשית או תעשי ה׳ אוהב אותך.
רשמתי לכן עצות מנסיוני, לא תמיד בעצמי עומדת בהם ולפעמים נופלת לפח ומרגישה איך בזבזתי את הכוחות על כלום. אבל עצם זה שאני יודעת במדויק לאן לא כדאי לי להכנס, כבר עוזר לי הרבה בחייים. מקווה שגם עזרתי לפחות למשהי כאן.