"לבטוח בגוף שלנו" עבור אדם שהגוף שלו עובר שינוי מהותי אבל נקודתי כמו הריון, הנקה או מחלה,
זה ממש לא "רק"
ולקחת כדור זה הרבה יותר קל מתרגיל פסיכולוגי.
בעיני להתנשא על מי שמשתמש בכדורים האלו במקום לעשות תרגיל פסיכולוגי,
זה כמו להתנשא על מנשקי קמעות ומשתטחי קברי צדיקים ולא להסתפק בלעשות תשובה, לתקן את מעשינו ולפעול אקטיבית בדרך "מדעית" להשגת מה שאנחנו רוצים.
יש הרבה אמת בדבריך לגבי השפעת פלצבו וניצול תמימים, ועדיין לא תמיד מה שנכון לך נכון לאחרים.
אני באופן אישי לקחתי תמצית צמחים (ששכחתי את שמה) לפני מבחן הפסיכומטרי ולפני מבחן הטסט בנהיגה, וזה עזר לי לגייס את עצמי להיות בפוקוס.
במבחנים אחרים לא לקחתי שוב כדי לא לפתח תלות (פסיכולוגית)
אבל לאירוע נקודתי אם יש תרופה/ קבר צדיק/ צורת חלה/ חמסה/ צמיד בצע מסויים
שהרבה אנשים מאמינים שזה עוזר, יותר קל להגשים את אפקט הפלצבו.
הזהירות צריכה להיות כאשר הסגולה/ תוסף תזונה (או מה שזה לא יהיה) גורם לאנשים לזלזל בהכנות ומעשים אמיתיים (כמו ההוא שרצה לזכות בלוטו בלי לקנות כרטיס)
למשל כשלא פונים לרופא/ מורה הוראה
או כשהתרופה עצמה מזיקה כמו ריבת אתרוגים שברכו עליהם בסוכות כשהאתרוגים מלאים בריסוס
או כשגובים מחיר מופקע, אם כי לפעמים המחיר משקף את רמת האמונה הנצרכת בשביל התהליך (כמו במערכון של צומת מילר על גמילה מעישון, המטפל מבקש סכום של אלפים ולאחר מכן אומר למטופל נראה אותך נוגע בסיגריה אחרי ששילמת לי הון תועפות..)
קראתי ראיון עם קרובי משפחה של חטוף שלא מאמינים בבורא עולם ובתפילות, שאמרו תודה לכל מי שמסייע למאמץ להחזרת בנם, וציינו גם את העם שמתפלל. המראיין שאל על זה,
הרי הם לא מאמינים שתפילה עוזרת במשהו,
הם ענו ש*הם* לא מאמינים בתפילות אבל מחזק אותם שמי שכן מאמין- עוצר רגע ומתפלל על בנם.
בעיני זה שיעור גדול לכבד את האמונה של האחר גם אם בעיניים שלנו היא שטות מוחלטת שאין מאחוריה שום תועלת אמיתית.
אני לא אומרת שזה אותו מקרה פה, אבל חושבת שיש בזה אמירה יפה.
מתי זה הופך למזיק? אם היו מבקשים מאותה משפחה כסף (לא תשלום של כמה שקלים בודדים עבור חפיסה) עבור התפילות והם בחוסר האונים שלהם היו משלמים.