שאלה לסטודנטים כאןekselion

כמה אתם פתוחים לכיתה?

ולסטודנטים החילוניים בפרט?

אני שואל כי אני מטבעי אדם שמח וחברי אני גם אוהב מאוד הומור.

כך שיוצא שאני דיי בולט בכיתה בתור הבחור המצחיק

יוצא לי גם לשוחח לא מעט עם בחורה חילונית (בקטע של לימודים וצחוקים לא מעבר)

יוצא לי לחשוב על זה כבר הרבה,אני מודע לכל העיניינים הבעיתיים שעלולים להתפתח מזה.. האם אני צריך להוריד הילוך ? (זה קשה לי)

(אגב משהו כמו כמעט חצי מהכיתה שלי דתיים) 

אבל אני חושב שאני דיי נתפס כתורני מבינהם

לא יודע מה לעשות עם המצב, אשמח לשמוע את דעתכם.

תודה!

תחשוב חיובי... הבחורה עשויה לראות את היופי והיתרונות בלהיותכינוי-לרגע
דתיה, בהשפעתך.

לדעתי אין מה לחשוש מקשרים חברתיים בין חברי הכיתה.

לא צריך להתבודד ולהסתגר ולשמור מרחק ולהרים חומות - ״שמא״, ״פן״...

זה הקו שמוביל מאז ומתמיד את הציונות הדתית לאומית, לעומת ההסתגרות החרדית.
דתיים לאומיים משולבים בכל תחומי החיים במדינת ישראל, בצבא, באקדמיה, בתעשייה, בפוליטיקה, ברפואה, מנהלים בכירים - בנועם הליכות, בשילוב תורה ועבודה, תוך כיבוד אורח החיים של האחרים.
אני חושב,יהודי פשוט.
שצריך להתנהג בנחמדות ואדיבות כלפי כולם, וע"י כך גם לקדש שם שמיים. אבל מצד שני לא לשוחח סתם עם בנות ולעשות צחוקים, זה לא עושה טוב לנפש. "כל המרבה שיחה עם האישה וכו" באשתו אמרו קל וחומר מישהי סתם.
טוב שאתה מודערדיאק2עצשן
אם אתה דוקא התורני מבינהם, תדע שזה משהו שנתפס מאוד חיובי בעיני כולם ומאפשר לאנשים לראות את היופי שבדת. את האנשים שמצליחים לשלב. אני אומר את זה מנסיוני בחיים (לא כסטודנט. למרות שאני סטודנט רק שהתחלתי את הלימודים בקורונה ולא ביקרתי עדיין אפילו פעם אחת באוניברסיטה. אולי בסמסטר הקרוב אני לפחות אגיע למבחן אחד...). אני גם נתפס כתורני מאוד וחברותי ושמח במיוחד ומקבל על זה תגובות מאוד טובות מאנשים מכל המגזרים. אז זה קידוש השם כנראה.

אבל אם זאת, טוב שאתה מודע לכך וזה חשוב שתקפיד להמשיך להיות מודע לכך באופן אקטיבי.
עוד לפני הדיון לאן אפשר להדרדר למיטב ידיעתי יש ממש גדרים הלכתיים שאסור לדבר על כל דבר עם בחורה. גם אסור להסתכל ובטח אם היא לא צנועה.
אני לא יודע בדיוק מה מזה זה שייך לגדרי הלכה ומה שייך להדרכות תורניות. אני גם לא בא להגיד שאסור להישיר מבט כשאתה מדבר עם בחורה. אני רק בא להגיד שהציבור הדתי לא התכוון להתיר את הכל. למשל סעודת שבת מעורבת - אני יודע שיש רבנים שאוסרים (לא יודע אם יש מתירים).
אז צריך להיות בעירנות הלכתית על זה. מותר גם להקדיש לימוד יומי/שבועי בנושא.

ובעניין שזה יכול להגיע למקומות לא טובים - בצבא (הייתי נשוי) היה לי מקרה של עבודות רס"ר. (טאטאנו את הדשא מעלים. אחת החיילות עברה עם יאה כדי שלא יצטרכו אדם אחד להחזיק מטאטא ויאה. אז גם אלי היא הגיעה והתכופפה להחזיק את היאה שאני אגרוף עם המטעטע פנימה. בעיני זה היה לא שייך - אבל זה לא העניין. לא יקרה באוניברסיטה)
תוך כדי עבודה פטפטנו. גם אם הבנים וגם אם הבנות.
הרי אני יכול להשפיע לטובה עליה, לא? אם למשל אני אדבר איתה על היופי להתחתן צעיר, אז אני מקדם אותה, לא?
לפחות ככה הרגיש לי כשהתחילה השיחה והיא התחילה לשאול אותי שאלות אישיות כמו איפה אני גר ושאני נשוי+ ושלמדתי בישיבה...
אבל כנראה שגם נהנתי שבחורה מתעניינת בי... זה נכון שגם נהנתי לדבר על אותם נושאים עם הבנים, אבל איכשהו זה כנראה היה יותר כיף...
אני לא יודע אם כשכתבת שזה קשה לך להוריד הילוך התכוונת לזה שזה כיף או בעיקר שקשה לך להיות פחות בולט, אבל בכל אופן אני ממש מבין אותך ומזדהה. זה נסיון של כל החיים ועבודת חיים.
אני שמח שהיה לי מפקד גבר גבר (ועוד פעם גבר) ששאל אותי באמצע העבודות אם הרס"ר מאפשר לי להיות בלי בנות - אמרתי לו שלא (אבל בעצמי עדיין לא חשבתי שזה בעייתי). שאל אותי אם מפריע לי - פתאום הבנתי שזה מפריע לי, אמרתי לו כן. ביקש מהרס"ר למצוא לי עבודות רק עם בנים. אחרי זמן שאל אותי אם המצב יותר טוב - אמרתי לו כן, אבל הוא הבין על הפנים שלי שעדיין לא מספיק טוב. אמר לרסר. הרס"ר השאיר אותי בצד ללמוד תורה עד שימצא לי פתרון. למחרת אמר לי לא להגחע לעבודות מלכתחילה (החה צריך להיות לי שבוע). מאז ועד השחרור לא קראו לי לעבודות רס"ר. והרס"ר היה קורץ לי כשהיה רואה אותי (לא יודע אם הוא חשב שאני עוקץ).

זה רק סיפור לדוגמה. אנחנו לא תמיד מספיק גיבורים לעצור את הדברים האלה בעצמנו. צריך עזרה מאחרים או פשוט לא להכנס לזה.

יש גם כל מיני עצות מעשיות של להחזיק את הציצית בזמן שמדברים, לשים סטיקר על הקלמר (מי משתמש בקלמר?) "שומר נגיעה" כדי שידעו שלמרות שאתה פתוח גם יהיה ברור שאתה פרוש או לדווח לאישתך או לחבר על כל הדיונים שהיו לך היום עם הבחורה.
רק שאני מזכיר שאלו עצות להמנע מהדרדרות, אבל לא מהגדרים וההדרכות ההלכתיות שאני לא יודע אותם.

ולמען האמת - חייב לדבר עם הרב שלך. זה בדיוק שאלה לרב. למרות שאנחנו לא אוהבים לשאול את הרב על כל דבר.

אשריך שאתה מברר את זה!
אתה תמצא את דרך הישר ותצליח לעלות עליה והשם יברך אותך ויהיה בעזרך!
וואוekselion

תודה רבה על התגובה המושקעת

עכשיו שאני נזכר, גם לי היה סייעתא דשמיא בצבא בקטעים דומים. 

בצבא עם החבר'ה החילונים (הגברים) הייתי בקשר מצויין, אני עד היום בקשר עם שנים מהם.

עם הבנות כן שוחחתי כמו בן אדם אבל לא מעבר, דיי חששתי מכל הקטע הזה אז כן הייתי סוג של אאוטסיידר כזה איתן (זה היה לי קשה ממש וגם הרגשתי שאני לא אני.. אבל כנראה שזה היה הדבר הנכון לעשות)

כאן ספציפית בכיתה רוב ככל הכיתה גברים, יש רק 4 בחורות מתוך 30.

ואני לא חושב שום דבר מעבר עם אותה בחורה חילונית וכנראה זו הסיבה שיכול להיות שאני מקל ראש בזה..

צודק, זו באמת שאלה לרב שלי.

רק רציתי לדעת מה דעתכם על הנושא וכיצד אתם נוהגים.

שוב תודה על התגובה המושקעת! שבת שלום

מעניין למה הבאת דווקא את הדוגמא הזאת...עץ הזית
״הרי אני יכול להשפיע לטובה עליה, לא? אם למשל אני אדבר איתה על היופי להתחתן צעיר, אז אני מקדם אותה, לא?״

כי מכל הדברים היפים באורח החיים הדתי - דווקא ההמלצה לנישואיםעץ הזית
בגיל מאוד צעיר זה, כנראה, בראש סולם היתרונות?

שמירת שבת, למשל, ההמצאה של היהודים שהונחלה לכל העולם, ומיוחדות השבת מתעצמת בחיים המודרניים שכולם מחוברים כל הזמן לאינטרנט ולרשתות חברתיות ומעדכנים בלי סוף - יממה מלאה של התנתקות, יממה של התכנסות משפחתית פנימית, יממה של רוגע ושלווה, יממה של ארוחות משפחתיות רגועות ונעימות בלי להיות מחוברים לפלאפון...

אה, פשוט כי היא התחילה לשאול על משפחהרדיאק2עצשן
אם יש לי ילדים וכו' ונורא התרגשה שיש לי ילדים, אז זה פשוט היה נושא השיחה. לא שהתחלתי להטיף לה. רק לצבוע את זה יפה, כי אנשים מפחדים מזה.
עכשיו זה מובן. תודה לך, וכל הכבוד על המאמצים שלך לשלבעץ הזיתאחרונה
זוגיות, משפחה ולימודים אקדמאיים.
אגב, הייתי משנה את הכותרתרדיאק2עצשן
לשאלה עבור אנשים שעובדים/לומדים בחברה מעורבת/נפרדת.
זו הרי שאלה שאנחנו פוגשים אותה כל החיים.
אבל לשיקולך.
השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.אחרונה

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןooאחרונה

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

מי אשכנזי וער בגלל סליחות?זיויק

אני ספרדי וישן בסליחותבנות רבות עלי

אם אתה לא אשכנזי ולא מתפלל סליחות בכוונות עצומותפ.א.

אתה צריך שאלת רב האם יהיה מותר לך לאכול קטניות בפסח, שהרי ההבדל הגדול בין עדות המזרח ואשכנזים במספר לילות הסליחות בחודש אלול, זה לכפר על קטניות בפסח אצל עדות המזרח

יש רק בעיה אחת, אני כבר שנים לא אוכל קטניות בפסח😂בנות רבות עלי

אם כך, אתה יכול להמשיך לישון 🛌 בשקטפ.א.

ישן טוב יותר בבית כנסת מבמיטה?ארץ השוקולד

ברור זה כמה צעדים מהמקרר אתה קם בלילה מנשנשבנות רבות עלי

ארץ השוקולדאחרונה

זה לא תלוי מה איכות האוכל שם או שאצל ספרדים לעומת אשכנזים יש אוכל טוב בטוח?

לכבוד ראש השנהאוי טאטע!

ארץ אשר ד' אלהיך דרש אתה תמיד עיני ד' אלהיך בה מרשית השנה ועד אחרית שנה

לכבוד ראש השנה ראיתי משהו ממש יפה ומשמעותי

קבוצה של תמונות יפות מהארץ עם מקורות על שבח ומעלה ארץ ישראל

מוזמנים להצטרף

קמפיין 'טובה הארץ מאוד מאוד'

תודה רבה!נחלתאחרונה

ת

יש משהו מאוד מוזרפשוט אני..

כאשר יש תחושת אבל על אדם שהלך לעולמו,

למרות שהוא לא קרוב משפחה,

ולא חבר קרוב,

ולא בוס,

אלא ''רק'' מנחה ומנטור.

מי שבהרבה מובנים הביאה אותי עד הלום,

ומי שמיליוני בני אדם חייבים לה את חייהם בלי שהם בכלל יודעים.

נוחי בשלום,

פרופסור עדה יונת.

וכן אני יודע שהיא הייתה שמאלנית קיצוניתפשוט אני..

אשמח אם זה לא יהיה הנושא כאן...

למה מוזר?משה

היה לך קשר איתה. הערכת אותה. עשית איתה דרך. הכי הגיוני בעולם.

מתוך 14 הזוכים הישראלים בפרס נובלאריק מהדרום

היא האשה היחידה, גם בזה היא היתה פורצת דרך לשבור את תקרת הזכוכית.

יהי זכרה ברוך.

איזו תקרת זכוכית?shaulreznik

לוועדת פרס נובל מאז מארי קירי אין שום תקרת זכוכית

נכון עקרוניתאריק מהדרום

בפועל היתה רק אחת

היה את רוזלינד פרנקלין שהיו נותנים לה אםקעלעברימבאראחרונה

לא היו גונבים ממנה את הגילוי

אולי יעניין אותך