מתלבטת... אשמח מאד לתגובותיכןפוקרת סחורה
השבוע הייתי במין סוג של סדנה שבה עלתה השאלה מה הדבר שתוקע אותך בחיים מ"לעוף"- כלומר מלהגשים את הדברים שאת רוצה וכו' וכו'.

והדבר שהכי עלה לי הוא שההורות והזוגיות הן אלה שמונעות ממני להגשים את הדברים שהייתי רוצה.
אז הורות זה ברור, כי יש הרבה אחריות שלא היתה קודם ויש לי שני ילדים מאד קטנים ששואבים ממני את כל הזמן וכמובן שזה מועצם עכשיו בסגר והכל.

אבל מאד הפריעה לי ההרגשה כאילו יוצא שבעלי הוא זה שקוצץ לי את הכנפיים. כל כך חיכיתי לזוגיות, שתוסיף לי, שתרגש אותי, שתעצים אותי. ובסוף זה מה שאני מרגישה?

אז בעלי כן אדם מתחשב מאד, ואוהב אותי, ועושה הרבה בבית והרבה בשבילי, אנחנו המון יחד ויש לי הרבה טוב להגיד עליו, ובאמת כהקדמה כותבת את זה כי אני אפרט כמה סיפורים שבהם הוא יוצא הכי לא מתחשב, אבל מסביב יש המון המון מחוות של התחשבות
ושל לראות אותי ולהבין אותי והכל. יחד עם זאת, מרגישה כאילו הוא לא תמיד רואה אותי באמת.
וממש קשה לי להגיד את זה, אבל לפעמים כשאני רואה או שומעת על כל מיני סיפורים של גברים עם סימנים לאלימות, עולה לי שאלה...
זה ממש מרחיק לכת, כן? זה יותר סרטים שלי עם עצמי. אבל בכל זאת הרגשתי צורך להוציא גם את המחשבה מרחיקת הלכת הזאת כאן...

בגדול ההרגשה היא שכשהייתי רווקה (והייתי רווקה לא מעט שנים!), הזמן שלי היה בידי, הכסף שלי היה בידי, ההחלטות שלי היו בידי בלבד. רציתי לעשות משהו, עשיתי. ולא הייתי צריכה להתחשב בכל כך הרבה גורמים.

היום, אם אני רוצה לצאת לאנשהו, אני צריכה לתאם עם בעלי שזה יהיה זמן סבבה מבחינת שהוא ישמור על הילדים (והוא עושה את זה לא מעט ואפילו פעמיים בשבוע קבוע כשאני לא נמצאת, אבל לפעמים מעקם פרצוף כשאני מבקשת וזה מוציא את כל החשק).
עכשיו בסגר שנינו עובדים מהבית ואני צריכה לתת את כל השעות שלי בעבודה ולעמוד בהספקים. כל הזמן הוא שואל אותי אם כבר סיימתי את השעות שלי, כל פעם שאני מנסה להשיג ממנו זמן שהוא ישמור על הילדים ואני אוכל לשבת לבד בחדר ולהתרכז סוף סוף במה שאני עושה, הוא ממש מעקם פרצוף ואומר שאני יותר מידי לחוצה מהעבודה (זה כן השתפר אחרי שעמדתי על שלי והבהרתי לו שאני צריכה ורוצה לעבוד את מה שאני צריכה ולעמוד בהספקים וגם הוא עובד מחוץ לשעות המוגדרות שלו בבית ואני הכי מפרגנת לו את זה. למחרת האמירה הזאת, הוא שמר מעצמו על הילדים ונתן לי זמן מוגדר בחדר לעבוד, מה שלא היה מיוזמתו בחלק מהימים הקודמים).
לצאת להפגש עם חברות- על פניו זה סבבה, אבל זה בטח לא חופשי כמו כשהייתי רווקה. תמיד צריכה לתאם איתו מראש מתי זה מתאים. ושלא יהיה לו קשה מידי. זה גם כבדות שלי, כן? החיים עמוסים אז אני לא קובעת ככה בספונטניות כי אני פשוט עייפה ועמוסה. ושלא תבינו, אני כן נפגשת פעם בכמה חודשים עם חבורת חברות מאד טובות שלי ואז הוא שומר על הילדים אפילו המון זמן. אבל זאת התארגנות וכל קביעה כזאת עם חברות זאת קריעת ים סוף בהרגשה שלי. גם בגלל האופי שלי אולי, אבל הייתי שמחה אם זה היה מגיע יותר ממנו ולא הייתי מרגישה שאני כ"כ תלויה בו ושכל פעם שרוצה לקבוע זה סאגה של לראות מתי הכי פחות יפריע לו. וגם כשחברה באה אלי, ההרגשה שהיא שאם זה ליותר מידי זמן זה מפריע לו, וצריך נורא לתאם סביב זה שזה יהיה סבבה כי איכשהו הוא לא הכי חברותי מולן (בכללי הוא לא טיפוס מאד חברותי אבל עם אנשים אחרים או זוגת חברים משותפים שלנו הוא ממש יכול להיות זורם).

ירידה במשקל- הייתי רוצה לעשות יותר ספורט, בעבר כרווקה הייתי עושה הליכות בחוץ, שעה כל פעם. עכשיו כנשואה ואמא, בקושי נשאר לי זמן וכח, ואנחנו בדרך כלל יושבים יחד כל ערב, אז זה אף פעם לא מסתדר. אחרי שהם נרדמים (הוא משכיב את אחד מהם), הוא הולך לערבית, ואז רוצה שנשב, ואם אני יוצאת לשעה ולא חצי שעה זה לפעמים הרבה זמן בהסתכלות שלו (שהוא צריך לשמור על הילדים אם מישהו מהם ער או שזה מעכב את הזמן שאנחנו יושבים יחד והוא כבר עייף). עכשיו אם אני אתעקש על זה זה יקרה, אבל שוב, זאת מין דינמיקה שאני מנסה להתחשב והוא קצת מתפרצף ובסוף זה פשוט מקצץ לי את הכנפיים. וזה לא קורה.

אני אציין גם שבעבר הוא היה מנסה כמעט כל ערב ליזום יחסים והיה ממש מתפרצף אם הייתי מייבשת. עשינו על זה עבודה (אני עשיתי והוא בעקבותיי) והיום זה ממש לא שם. הגדרנו שאני זאת שיוזמת, כשמשתדלת שזה בערך פעמיים בשבוע- תדירות שהיא סבבה לי רוב הזמן. עדיין, לפעמים אם זה יוצא שלא עושים כמה ימים יותר ממה שהוא חושב שהגיוני -נגיד שבוע ולפעמים גם פחות- הוא מתפרצף רצח. ואני עומדת בפרצופים כבר וגם מבהירה לו שאם זה ממש לא מתאים לי השבוע מכל מיני סיבות אז פשוט לא, והוא מקבל את זה אבל מראה חוסר שביעות רצון בקטע מעצבן.

העניין הוא, עכשיו גם תוך כדי שאני כותבת אני מרגישה את זה, שזה לא שחס וחלילה הוא מכריח אותי בכל הדברים האלה. אני כמובן יכולה להגיד לא (או להתעקש שכן) ולעמוד על שלי. אבל הפרצופים שלו מאד מפעילים אותי. והרבה פעמים כדי לפעול בניגוד למה שהוא מבקש/רוצה, אני צריכה לגייס כוחות גדולים לעמידה על שלי. וזה מתסכל וגוזל אנרגיות.

ושוב, יש מסביב גם הרבה טוב, והרבה רגעים של בית ורוגע ושייכות וחיבור והומור משותף והכל. אבל ההרגשה הזאת שהמון דברים שאני רוצה "צריכים" לעבור את ה"הסכמה" שלו, בדרך כלל כי פשוט זה דברים שתלויים בו, מאד מכבה אותי.

ומתוך ידיעה שזה חשוב לא לוותר על עצמי והרצונות שלי, אני מגייסת כוחות ברגעים האלה ומתווכת לו כמה זה חשוב לי וכו' וכשהוא מבין את החשיבות של אותו עניין מבחינתי, הוא משנה את הגישה, אם לא באותו יום אז למחרת, אבל הצורך הזה לעבור עוד מסננת- אני תוהה אם זה תקין ומוכר. אם בהרבה זוגיויות מכח זה שאתם ביחד ויש גם אילוצים משותפים וכו', יש הרבה מאבקי כח סמויים כאלה, והרבה צורך לעמוד על שלך כדי שמה שאת רוצה יקרה וכדי שהוא יבין שמה שאת רוצה הוא באמת באמת חשוב ויקר לך ולא משהו קטן שאפשר לנפנף.
ושוב, עם כל הדיבורים על יחסים של אלימות, אני מרגישה שזאת מילה ענקית ולא קשורה באמת למה שקורה אצלנו, אבל תוהה אם יש משהו.. או שזו יותר הדינמיקה של אני-אדם-מרצה-הוא-מתפרצף- והעבודה היא פנימית שלי איך לא לזוז מידי ולא להתרגש מהפרצופים שלו. כלומר יכול להיות שמישהי אחרת שהיא מראש לא טיפוס מרצה, היתה פשוט תוקעת איזו אמירה של "יאללה יאללה" על התגובות שלו וזה היה בסדר והיא לא היתה מרגישה ככה. ואני, שאני טיפוס מתחשב, עם נטיה לריצוי, חווה כל עמידה כזאת כגוזלת אנרגיות יקרות.

אשמח לשמוע מה נראה לכן. רק אשמח שזה יהיה מתוך מחשבה על האדם שמעבר למילים, ולא ישר לזרוק לי קביעות חסרות בסיס...

תודה תודה תודה!

וואובת 30
את מתארת בצורה מאוד מדויקת.
אני אומר רק דבר אחד- אני חושבת שהמצבים שאת מתארת הם אמנם מרגיזים או מתסכלים אבל הם לגמרי לגמרי בטווח הנורמלי של זוגיות נורמלית.
כי זוגיות זה מחויבות, אין מה לעשות.
ברווקות יש חופש. חופש גדול.
ולדעתי דווקא מי שחוותה תקופת רווקות ארוכה ומשוחררת (גם אני ככה), אז עוד יותר קשה לה עם מה שהיא מרגישה כ''כבלים'' שמונעים ממנה להיות כמו פעם.
אבל באמת, רוב מה שאת מתארת הוא כ''כ אנושי. כל אחד מכם לפעמים שמח יותר לפעמים פחות, לפעמים מסתדר לו יותר לפעמים פחות. וזה כ''כ טבעי.
מה שכן, בהחלט יכול להיות שהדינמיקה הזאת ביניכם גורמת לך לשים לב לתכונה שלך של הריצוי.
וכאן זה הקטע שבזוגיות באמת הנפש נבנית.
יכול להיות שבלעדיו, היית חיה ככה עד 120 ולא עובדת על הנקודה הזאת. ובזכותו, עם כמה שזה קשה ומעצבן, אז ממש עושה עבודה. וברור שאת גם תהני מתישהו מהפירות של העבודה שלך.

אני באמת מצדיעה לך על היכולת להסביר את עצמך ואת החשיבות עבורך. זה מאוד חשוב.
אני ממש הזדהיתי עם הנקודה של הריצוימצטרפת למועדון
זה קטע שחלש אצלי גם ולכן ממש מכירה את זה שנותנים משמעות יותר מדי חזקה לתגובה של מי שעומד מולי ביחס להתנהגות של עצמנו. מחזקת אותך מאד בעבודה מול התכונה הזאת ובדיוק הדינאמיקה ביניכם. זה ממש חשוב ובסופו של דבר יעשה טוב לשניכם.
נשמע לגמרישירוש16
טבעי והגיוני.

סתם שאלה - כשאת לא מרוצה מהחלטה של בעלך, את לא מבטאת את זה בצורה כלשהי שהוא יבין שאת לא מרוצה? את יוצאת שמחה ורוקדת או קודרת מהחלטותש לא לרוחך?
נשמע הכי הגיוני בעולם שבנ"א מקבל החלטה/גזר דין שלא לרוחו והוא מבטא את זה.

הנטייה הטבעית שלנו לרצות את הסביבה-ילדים-בעל היא ש-ל-נ-ו. היא התמודדות אישית של כל אחת ואחת.

עכשיו לגבי החופש ברווקות מול נישואים-
אני לא חושבת שזה אשמת בעלך. "קוצץ לי את הכנפיים" זה הוא או המציאות? אם היה לך בעל אחר, היית נמצאת באותה סיטואציה או לא? (לשמור על 2 ילדים לבד כל היום)
המציאות היא שבחרת בעל וילדים. ואני לא חושבת שבחירה ברווקות היא טובה יותר.
אני רואה את החברות שלי הרווקות שמחות ב'חופש' שלהן, האושר שלהן בחופשה ביוון לא דומה לאושר שלי כשאני קמה בבוקר לצד בעלי לקול ציחקוקי התינוק.
זה אושר מסוג אחר..
תענוג צרוף היה לקרוא אותך! איזה מודעות, איזה דיוק, איזהחלונות
ניסוח!!! אחותי, אהבתי ממש!
אתעכב ברשותך על נקודה קטנה שקפצה לי מיד:
את מרגישה שיש שתי תחומים שמפריעים לך "לעוף". הראשון זה ההורות, והשני זוגיות.
ואז את כותבת:" אז הורות זה ברור כי יש הרבה אחריות שלא היתה קודם, ויש שני ילדים קטנים ששואבים ממני את הזמן"
מסכימה להתעכב על זה?
בעיניך, זה שההורות כובלת אותך ומפריעה לך כביכול להתקדם - זה נראה לך נכון ולגטימי. הזוגיות - פחות.
למה?
זה שאלה רחבה מאוד, עמוקה, ויודעת מה? עם כישורים ועומק כמו שלך - סומכת עליך שתתעמקי בה לבד. כמובן אם את מוצאת בה ענין ורלוונטיות.
סתם אתן לך את נקודת מבטי האישית:
אם כבר אני "מסכימה" למשהו לעצור אותי בעולם הזה - זה אך ורק הזוגיות שלנו! לא ילדים ולא הורות!!!! זה הדבר הכי יקר לי בעולם, מה שישאר איתי גם הרבה אחרי שהילדים יעזבו בעז"ה.

זה נקודת מבט שונה לגמרי על בכלל מה זו זוגיות, מה היא בעיני, כמה אני משקיעה בה (עם ובלי השוואה להורות), מה המקום שלה בעולם האישי שלי, כמה היא חשובה ומשמעותית לי.
כמובן שכמו שכתבת, יש את המקום שלך לעבוד עם עצמך בפן המעשי ולא ל"הסחט" מפרצופים וכו', אני רק ניסיתי להאיר איזו תפיסת עומק שיכול להיות שעומדת מאחורי זה.

ואתם ממש זוג אחלה, שומעים את זה עליכם 🤗❤️
את מתארת מצבים נורמליים לגמרי בזוגיותאורי8
כשחיים יחד ומגדלים ילדים יחד, ברור לגמרי שמתאמים כל דבר שיתאים לשניכם. ואתם אנשים שונים, אז לא כל דבר שברור לך שחשוב , ברור לא. וזה מקסים, וככה צריך להיות בזוגיות שאת יודעת להסביר לו את הצורך שלך והוא מבין ומקבל ומתגייס למענך, למרות שמלכתחילה , זה לא היה לשוב בעיניו. לא רואה פה שום דבר אלים, ההפך .
אני דוקא חושבת שחשוב מאוד להסביר את עצמך ואת הצרכים שלך לבעלך, לא מתוך מקום של ריצוי, אלא ממקום של חיבור. אם הוא מבין מה חשוב לך, הוא יעזור לך יותר בשמחה , מאשר אם אמרת לו - יאלה, יאלה ועשית מה שבא לך.
מנסה להבין מה בכל זאת מפריע לך.
אולי זה שהיית רווקה הרבה זמן והתרגלת לפעול באופן עצמאי לגמרי. יכולה לומר על עצמי, שלא היתי רווקה הרבה שנים ב"ה, ונשואה כבר 21 שנה, והתאום כפי שאת מתארת אותו הוא חלק מהיום יום שלי, לא מכירה מציאות אחרת. ואני ב"ה לא משתיקה את הצרכים שלי והחלומות שלי, אבל הכל נעשה בהתאמה למציאות של הבית , הילדים, היכולת של בעלי לעזור.
וגם לי לא תמיד קל וזורם להכיל את החלומות של בעלי, וגם הוא צריך לתאם איתי כל דבר שהוא רוצה לעשות מעבר לשעות העבודה, כי ב"ה יש 9 ילדים, והבית צריך לתפקד, ולשנינו יש עבודה מחייבת, וחלומות וצרכים.
בעצם זוגיות טובה שמגדלים בה ילדים ויש בה מקום לרצונות וצרכים וחלומות של שני בני הזוג חייבת לכלול את התאום הזה שאת מתארת, לשני הצדדים, מאוד חשוב שאת מסבירה את הרצונות שלך והוא את שלו,
חייב להיות תאום, והגיוני שלפעמים מה שאת רוצה מסתדר ולפעמים לא, כי מולך יש עוד אדם, גם לו יש צרכים וחלומות , הוא לא תמיד יכול לעזור לך להגשים את שלך, לפחות לא באותו זמן שרצית. ומתוך תאום כזה, אפשר למצא מתי ואיך זה מתאים.
וברור שהמחויבות לזוגיות וילדים משנה קצת את הפניות והעצמאות שלך בלעשות מה שבא לך ולהגשים חלומות, אבל כדאי לזכור, שגם הזוגיות והילדים הם חלק מהחלומות, וזה חלום מאוד מחייב.
אולי משהו בהתפרצפות שלו מפריע לך, והיית רוצה שיבטא את עצמו אחרת, אולי בנקודה הזו יש מה לעבד, אולי את מעדיפה שידבר ויסביר את עצמו ולא יתפרצף?
כי מול פרצופים קשה לעמוד ומול דיבור, יש מקום להסביר, להבין ואולי גם להגיע לדרך אמצע כלשהי.

מסכימה...האור שבלב
אין מנוס לשנות ראיה-
ראיה זוגית משפחתית לעומת ראיה של רווקה שהתחתנה.

זהו, אנחנו כבר לא לבד.. לטוב ולמוטב

הכל בהתחשבות עם הבעל, הילדים,
ומדי פעם למצוא זמן לעצמי בתוך שאר החיים שב"ה נוצרו. חיים של משפחה.
מאחלת לך הרבה בהצלחה בלמידה הזו..
ולראות בה את הטוב(שזקוקים לך! לכן אי אפשר פשוט להתחפף כשבא לי.....)
יש לך מקום בעולם!
יקרה נשמע התמודדות לא פשוטההריון שישי
ממליצה לכולן להקשיב לתוכנית 'קול כבודן' של הניה שוחט של שבוע שעבר, היא דיברה שם עם מישהי שעברה אלימות במשפחה והסבירה שיש עוד סוגי אלימות וגם אומרת לאיפה אפשר לפנות בשביל להתייעץ, אז גם אם בעזרת השם לא קשור לפותחת אני חושבת שהמודעות לזה חשובה.

הנה קישור, מתכוונת לתוכנית של לפני שבוע אם אני לא טועה.
קול כבודן | כאן

חיבוקים יקירה
ואי תודה לכן!פוקרת סחורה
הייתי ממש צריכה את המשוב החיצוני הזה!
קצת התבשלתי עם עצמי כמה ימים עם ההרגשה הזאת
וכמובן לא הרגשתי נוח לשתף אנשים מהחיים האמיתיים כי זה נורא אישי,
אז תודה שנתתן לי את ההסתכלות הזאת של כמה זה נורמלי.
אני כנראה מוקפת מידי רק בחברות רווקות, אז הפער מורגש 😋
אמשיך לעבוד על הנקודה של הריצוי בלי הרגשה שיש כאן משהו חריג. שוב, באמת תודה!!
כמובן אם יש עוד תובנות אשמח לשמוע...
קודם כל כל הכבוד לך על הדיוקים לעצמך בעיניאני זה א
בזה טמון הרבה כי כשאת מדוייקת אפשר לדעת איך לפעול נכון.
אני חושבת שיש כאן כמה דברים קודם כל ציינת שהרבה שנים היית רווקההאבל בלי קשר גם אישה שהתחתנה צעירה לצורך העניין יכולה להרגיש סוג של אובדן עצמאות בזה שפתאום תלויה בבעלה.. יש נשים שפחות יפריע להם ויש נשים שיותר..
לגבי הריצוי שלך והפירצוף שלו בהחלט יכול להיות שזה משפיע לא חושבת שזה חריג חושבת שזה באמת תלוי אופי ואישיות..
הדוגמא שנתת על יחסים דוקא מראה שיש בינכם יכולת ללבן דברים בשיחה.
ונשמע שגם כאן צריך לפתוח את העניין הזה אני חושבת שכדאי ליזום שיחה ולנסות לראות מה אפשרי לעשות.
אני רק אומרת בזהירות שיכול להיות שכרגע הצורך שלך ביותר חופשיות הוא בגלל ההתפרצפות ויכול להיות שאם תרגישי שהוא מפרגן לך בלב שלם לדברים שלך הצורך ירד ..
דבר נוסף נשמע באמת שהוא אדם טוב ותדעי שלרגע לא עלתה לי מחשבה על אלימות ויכול להיות שהוא מרגחש שאת לא מפרגנת לו מספיק או ש"סוחטת" ממנו מה שאפשר וזה סוגר אותו.
יכולה לשתף שאצלי גם יש תקופות שבהן בעלי קצת עושה פרצופים על דברים מסוימים ולמדתי להגיד לו ממש בפה מלא שאני אשמח שיפרגן לי ולא סתם יתן תחושה של עשיתי לך טובה.אני מנגד משתדלת ממש לראות ולחשוב אם הבקשות שלי לא אינטנסיביות מדי( אצלנו בעלי זקוק להרבה מרחב יותר ממני) ולפרגן אפילו בדברים קטנים.
נגיד עכשיו שאני בתחילת הריון לא פשוט ויש גם את הקושי שאני לא מרגישה טוב וגם את זה שהוא ממש מטפל בילדים מהרגע שחוזר הביתה וגם עניין היחסים שכרגע אסור לנו מכל מיני סיבות אז אני משתדלת לעזור לו בנקודות קטנות איפה שאפשר ולפרגן וחדבר הרבה שזו תקופה ולא להיבהל מהפרצוף שלו אלא להיפך להכיל ולומר לו כמה אני מעריכה..
שוב זה לא קסם אבל זה עובד והכי חשוב שזה נורמאלי!!
הרבה הצלחה יקירה
אין לי ממש זמן לכתוב ארוך אבל רק מה שעלה לי כשקראתירקלתשוהנ
קודם כל תעיפי את המילה אלימות מהראש. זוגיות זה יחסים בין שני אנשים ששניהם צריכים ללמוד את המקום שלהם כנפרדים ואת המקום שלהם כזוג. אם את מרגישה שאת ובעלך צריכים לעשות עוד עבודה על זה - מצויין!
גם מניפולציות, זה אולי לא נחמד, אבל זה לגמרי יכול להיות חלק ממערכת יחסים שלא קשורה כהוא זה לאלימות. זה יכול להיות הרגל שלו, ואני דווקא מזדהה איתו מאד, גם אני הייתי עושה הרבה פרצופים. עד שראיתי כמה לא נחמד אני מתנהגת, וגם בעלי באיזשהו שלב כבר הפסיק להיות מושפע מזה, וזהו כמעט זה נגמר.

בקשר למה שאת מתארת דהזוגיןת כביכול כובלת אותך -
זוגיות הורות זה אכן כובל...
כמו שאת כותבת שקשה *לך* לפנות זמן ולקבוע אם חברות *שלך* שאת אוהבת ורוצה לראות וזה משחרר וממלא אותך, בטח שלבעלך זה יהיה תקוע.
חושבת שאתם צריכים לדבר על זה עוד, ולעבוד ע הנקודה שלא תרגישי כבולה. אולי תקבעו יותר מראש וכשזה יהיה לו בלוז הוא ישחרר אותך יותר בכיף?

האמת כשאני כותבת אני חושבת, אולי בעלך פשוט טיפוס פחות זורם? יכול להיות?
יקרה קודם כל חיבוק על ההתמודדותבתי 123
אתחיל מהסוף שבקשת לחשוב על מי שמעבר למילים אבל אני לא מכירה לא אותך ולא את בעלך.
אז אני כותבת לגמרי לגופו של הסיפור שסיפרת פה.
אני חושבת שהיום פשוט לא פשוט להיות מאושרים כולם רוצים יותר בעיקר מעצמם.
השאלה מה מונע ממך לעוף בהחלט יכולה להעלות מחשבות ולערער את המקום שלך הרי ברור שבעל וילדים מונעים מאיתנו המון דברים שבחיי הרווקות היינו יכולים לעשות. אני חושבת שהשאלה צריכה להיות הרבה יותר של מהות המשפחה שלך לא נפלה עליך הבעל והילדים הם חלק ממך וזו חלק מהמהות והשליחות שלך בעולם. אני לא נבראתי אלא לשמש את קוני.
השאלה צריכה להיות איפה בכל החבילה הזו את יכולה למצוא אושר שלווה וכן גם פיתוח עצמי. ואיפה אפשר לשפר את חיי הזוגיות.
בסך הכל נשמע שאת מתארץ מצב נורמלי לחלוטין עם בעל שבהחלט יש לו מה לשפר (לגמרי מבינה אותך עם עניין הפרצופים זה יכול תסכל).
בקשר להרגשה שלך על קיצוץ הכנפיים האם התחושה הזו עלתה לך בעקבות הסדנה? או בכלליות?
האם בעלך מונע ממך דברים שהיית רוצה כמו לימודים, עבודה, מעגל חברתי?

יש סדנאות שעושות נזק הרבה יותר מתועלת.תיתי2
את כנראה היית באחת כזו
אולי היא עושה טוב למישהי, אבל לך כנראה שלא.
תראי איזה עוצמה של רגש ותהיות עלו בך,
ואין לך מיכל מקצועי לבחון את הדברים וליישב על ליבך.
הכי קל לשאול: "מה עוצר אותך מלעוף"
להציף אצלך את כל הקשיים הקטנים והנורמטיביים
להציג אותם כאילו *בגלל זה את לא יפה ומוצלחת ונהנית מהחיים כמוני*
וקדימה, תפתרי את הבעיות שלך לבד (כלומר - תתבאסי על בעלך ואפילו תריבי איתו, ומי יודע אולי גם תתחילי לחשוב שמדובר באלימות במשפחה...).
הדבר הראשון שאני קוראת אצלך - את צריכה מיכל *מקצועי* להתבטא, לחשוב, ולצאת עם תובנות לחייך.

הדבר השני - אין אצלך אלימות במשפחה, אפילו לא קצת, אפילו לא בכיוון. חד משמעית.

שלישי - בעלך מאוד לארג' באופן יחסי. לא שזה משנה, כי מה שמשנה זה מה טוב לכם. אבל סתם בשביל האיזון.
בכללי, לשבת כל יום ולדבר באופן זוגי - סחטיין עליכם. ועליו, שהוא מתבאס שזה לא קורה! אין ג/דברים כאלה!

רביעי - בעלך אדם אנושי. לבן אדם אנושי לוקח זמן לעכל. לעכל העדפות שונות של זוגתו, לעכל באסות קטנות של החיים, לעכל בקשות של האישה.
תתבונני על עצמך - נגיד בעלך רוצה לעשות משהו שלא בא לך. את מיד זורמת? מיד אומרת "בשמחה אהובי" ובאמת שמחה בזה? או שיוצא לך פרצוף רפה?

חמישי - מאבקי כוח יש בכל זוגיות צעירה, אחרי פרק ההתאהבות. עד שמוצאים את האיזון הזוגי. הוא עשוי להיות מופר עם כל לידה...

לדעתי, הסוגיה היא בכלל לא הזוגיות או ההורות
אלא התחושות שלך מול השינויים האלה בחייך.
את מרגישה ויתור
וצריכה למצוא את האיזון שלך בחיים בין הבחירות שלך
כמובן בשיתוף ובהשפעה הדדית מול הבעל והילדים.
יותר משבעלך צריך לפתור לך את הבעיה - שאת לא "עפה על החיים" כי את אמא ואישה
את יכולה להזמין אותו להיות שותף לתסכול הזה, לתחושת ההחמצה, לחיפוש אחר פתרונות מתאימים לכולם, פתרונות יצירתיים, ולחיות בשמחה ביחד.
אתם ביחד בדבר הזה
לא אחד מול השני
אתם עפים ביחד על החיים
לא רק את.
והסדנא הזאת, עושה לך עוול בתפיסה. כי הכל בראש.
כשמכניסים לך שרק את צריכה לעוף, וכולן כביכול "עפות"
אז מנתקים אותך מהמשפחתיות שלך.
דווקא בקורונה רואים ומרגישים כמה זה פייק, להיות אינדיבידואל מוצלח...
ככ אוהבת איך שאת כותבת!מצטרפת למועדון
אחת התשובות המעולות שקראתיצבעי התכלת
תודה לך!
אני אוהבת את התגובות שלך!אימוש+2
ממש עונה בחכמה
תגובה מצוינת!!בת 30
דברי חכמהrivki
זה באסה הפרצופיםמצפה להריון.
אם על כל דבר הוא מתחשבן איתך ועושה פרצופים במקום לפרגן זה מבאס
תדברי איתו על זה שסה מאוד מפריע לך,
אני מקווה שאת ממשיכה לעמוד על שלך למרות הפרצופים
לא מתווכחת עם התחושות שלך,YaelL

אבל מה שאת מתארת- שאת צריכה לתאם עם בעלך כדי לצאת, וכל השאר... צר לי להגיד לך אבל ככה זה זוגיות ומשפחה. נכון, את לא "חופשיה" כמו שהיית ברווקות. אבל אז היית רווקה, כלומר לא היתה לך זוגיות ולא היו לך ילדים. האם חשבת כשאשה נשואה וכאמא החיים שלך ישארו אותו דבר? לא רואה פה שום סימני אלימות אלא התנהגות נורמלית במערכת יחסים מחייבת. התפקיד של בעלך הוא לא רק "להעצים" אותך. גם לך יש מחוייבות כלפיו לתמוך בו ולקדם אותו. זה לא רק מתמקד בך. 

לדעתיאמאשוני
א. לא להסיק מסקנות בתקופת קורונה. שניכם לא אשמים ואף אחד לא קוצץ לשני את הכנפיים.
יש מציאות סיוט ויום אחד תחזרו לשגרה.

ב. אני חושבת שיעזור מאוד למחשבות שלך אם תתחילי לתת קונטרה. את רוצה שהוא יפרגן לך? פרגני לו את.
את רוצה שיתן לך לעבוד בלי לחץ על השעות? תני לו את.
כמה שהדבר יותר חשוב לך- תעשי את הדבר בקיצוניות השניה עבורו.
אין כמו נתינה כדי לפתח אהבה, אבל מעבר לכך, יש משהו בתהליך הזה שתיארתי שמזיז אותך מהמקום הנפשי שתוקע אותך למטה
כלומר זה לא שהזוגיות שקוצצת לך את הכנפיים, זה הפרשנות והתחושות.
אני לא אומרת שזה לא לגיטימי להרגיש ככה אבל אם את מחפשת דעות של אחרים- אז לדעתי קריאת המציאות וצורת ההסתכלות- זה מה שמושך למטה, ואם זה ישתנה תחזרי לעוף.

בהצלחה!
מי אמר שזה כזה טוב לעוף?מיקי מאוס
ברצינות.
ברור שמשפחה עוצרת אותך מלעוף, כמו שכח הכבידה עוצר אותך.
אבל הוא זה שנותן לך ביטחון ויכולת להתקדם בחיים...

ככה גם משפחה. המקום של זוגיות ושל ילדים הוא להעניק לך בסיס, משמעות, ויכולת להתפתח ולהתקדם באופן יציב. נכון שלפעמים מתחשק יותר "לעוף". נכון שלפעמים טוב קצת לשחרר אחריות ומחויבות. והקשיים שאת מתארת הם לא חייבים להיות באופן הזה

אבל חשוב להיזכר מה הבסיס שלך.
מה העיקר שאת מצפה מהמשפחה שלך ומה היא נותנת לך
ופחות להתבאס ממה שהיא לא נותנת לך

לגבי הלחצים שאת מתארת- בעיניים אובייקטיביות בעלך סופר משחרר והוא טיפוס מדהים! אבל אצלך בנפש התחושה היא כזו אז ברור שכדאי לחפש איפה אפשר לשנות.
זה לא עצם הזוגיות, זה האינטרקציה הספציפית...
מניחה שיצא לכם לדבר על זה אבל זה לא שינוי שקורה ברגע. צריך להמשיך ולשקף את התחושות שלך, תשמעמ ממנו איך הוא תופס את זה ותמצאו דרכים להתנהל טיפטיפה אחרת שהתחושה שלך תהיה יותר משוחררת ונעימה.
זה אפשרי עם קצת עבודה ואולי גם קצת ייעוץ

כל הכבוד על המודעות הגבוהה
בהצלחה!
אין לי זמן להגיב לך כעת בהרחבהמודה
אבל חייבת לומר שאופן הכתיבה שלך מדהים, לא רק מבחינת יכולת הבעה וניסוח אלא שהוא מעיד על היכולות הפנימיות שלך להבין, לעבד ולפעול בחייך. זה יוצא דופן ומן הסתם מאפשר לך להתמודד היטב עם מורכבויות בחייך. כבר התחלה טובה...
תקשיבי קראתי היטביוצאת לאור
טוב שאת מעלה את הדברים. נדמה לי ( ולא חייבת לקבל) שאת צריכה לשנות כיוון לחלוטין במחשבה ( מדברת בתור רווקה שהתמונה מאוחר ובנתה קריירה וכו). אני יכולה לומר לך שאין לי זמן לחצי מהדברים שבעלך מאפשר לך. ואפילו נדרשתי לוותר חלקית על קריירה הענפה שהייתה לי כרווקה וגם אמא למספר ילדים. המקום הוא ממש שונה. צריך להכיר את בן הזוג ולתת ללא תמורה. וכמים הפנים לפנים. אני יודעת שבעלי סופר מפרגן ואוהב ותומך ומשפיע שפע אין קץ. אבל אני רוב הזמן לא מביאה אותו להתפרצף ( עבודה כמובן של שנות זוגיות) לא בגלל ריצוי אלא שאני פשוט מכירה אותו. הוא לא בנוי להיות ה"אמא" בבית. וזהו. ( עם הזמן בלי שדחקתי הוא יותר נכנס למעגל). אם אני מסתכלת טכנית על מה שכתבת הוא גם שם המון משלו על השולחן. מה שנותר זה להכיר טובה לשמוח בחלקך. ועוד ילדים זה עוד עבודה וויתור על הכנפיים שלך. אבל זה רק כביכול, כי מהן הכנפיים שלך??? ובכלל אני דוגלת שלכל זמן ועת תחת השמיים". שהילדים יגדלו יהיה הרבה זמן פנוי לקריירה וכל היתר. לא חלילה אומרת לוותר על מפגשים או ספורט וכו...אבל להבין את המצב החדש. הרווקות משלמת מחיר הבדידות הנישואין מחיר שאת במשרה מלאה מלאה ויש חופשים פיצפונים ( שנהיים יותר פיצפונים כשהמשפחה גדלה ונהנים פצפונים בעקבות הסגרים והבידודים שנחתו עלנו). זה המצב. וצריך לשמוח בו.
לא קראתי תגובות קודמותציפיה.
דבר ראשון, אם יש לך אפילו טיפה של התלבטות לגבי אלימות, הייתי מציעה לבדוק את זה.
כן, מאוד יכול להיות שזה כלום. אבל בשביל השקט הנפשי שלך, הייתי מציעה להתקשר לפורום מיכל סלע, למשל. להתייעץ עם נשות מקצוע ולהבין איפה את אומרת.
המודעות שלך מאוד מאוד חשובה ונכונה.

מעבר לזה, יש לפני רק את מה שאת כתבת, ואת המקום שלי לפיו אני מבינה את מה שכתבת.
אם נשלול נטייה לאלימות מכל סוג שהוא, נשמע שבן הזוג שלך קצת ילד, והוא צריך להתבגר (אם אני חריפה מידי, אני מתנצלת. אני לא רוצה בשום אופן לפגוע).
הילדים והבית והכסף שנכנס מהעבודות הוא של שניכם. והוא צריך להבין שהוא שותף מלא בהכל. הוא לא "עוזר לך", אלא שותף שלך.
יכול להיות שיש כאן פערי גישה. שאת מצפה ממנו להיות יותר שותף והוא יותר בגישה של "הילדים תחת אחריותך, הפרנסה תחת אחריותי" ולכן העבודה שלך מצויינת, אבל שלו חשובה יותר ואת צריכה להיות יותר זמינה לילדים.
אם זה פערים מהסוג הזה, צריך לשבת ולדבר על זה. ויכול להיות שלא מסםיק רק שניכם, אלא מישהו מבחוץ שיוכל להדריך את השיחה.

מעבר לזה, שוב, אם שללנו את נושא האלימות, זה בעיקר עבודה שלך מול עצמך, מתוך תקווה שזה ישפיע גם עליו.

ונקודה אחרונה לגבי מה שציינת על קיום יחסים:
הרבה מאוד פעמים יש פער בין נשים לגברים, כשבהכללה גברים רוצים יותר.
בסדר, זה מובן. אבל אני מאוד מאמינה בזה שיחסים אמורים להיות משהו טוב עבור שני הצדדים, ואם רק צד אחד נהנה זה ממש לא טוב. זה יכול להעמיק את חוסר הרצון ליחסים, לפתח כאבים פיזיים וכו.
כמובן, אני מדברת בהכללה. לא כל פעם אני נהנת, אבל זה הקו שמנחה אותי (ולשמחתי, גם בן הזוג שלי מאוד כזה. אם אני לא רוצה -לא יהיה!).
אז דבר ראשון, שיבין שלא תמיד מתאים לך פעמיים בשבוע. שויתבגר ולא יעשה פרצופים. שיראה גם את הצורך שלך. זה לגמרי דבר שחשוב לראות אחד את השני.
ודבר שני - האם את על גלולות? האם את בהיריון? אם כן, שני הדברים האלה מאוד מאוד יכולים להשפיע על רמת החשק שלך (כשאני הפסקתי לקחת גלולות קרו לחשק שלי דברים נפלאים!).
וזה יכול להיות גם לא רק זה. כלומר, יש כדורים נוספים שמשפיעים על החשק. למשל, ציפרלקס, אם אני זוכרת נכון (אני לוקחת ציפרלקס, אבל לשמחתי להוריד את הגלולות נתן דחיפה מספיק טובה לחשק).

שתרגישי טוב. ושתשמחי.
ובאמת, גם אם בם זוג שעושה פרצופים זה משהו נפוץ, אם את אפילו טיפה חוששת שזה מעבר, תצרי קשר עם פורום מיכל סלע. יש שם נשים מדהימות שיוכלו לעזור לך לברר.
מצרפת קישור לשיעור, אם מתאים לךיום שני

זה לא נוגע באופן ספציפי לבעיות שהעלית,

אלא יותר לנקודה של האדם שצריך לדעת את עצמו.

לסדר את עצמו לעצמו.

בגישה מדהימה.

(טיפה עמוק).

ממש הרגשתי סוג של ריפוי, או רווחה בנפש כשהאזנתי

אולי יעשה לך טוב ויתן נקודות חדשות למחשבה

הנה הקישור

חייבת רק להעיר מניסיון רב לנושא האלימות...יוצאת לאור
ממש להיזהר מכל סוגי האלימות הריגשיים הללו שמקדמות במחילה נשים גרושות או ממורמרות או כיוב'. למרבה הצער ראיתי לא מעט משפחות שהתפרקו מכך ששכנעו את האישה שהיא חווה אלימות ( לא פיזית)
אבל היא לא. וגם כשהגיעה לבית משפט או בית הדין היא כשלה בעניין.
, אבל כבר מאוחר לשקם את היחסים כשאומרים לך כמה בעלך בלה בלה ומכניסים לך דברים לראש). ממש להיזהר ממי ליטול עצה. סליחה מראש מנשים שחוו חלילה אלימות מילולית אמיתית ( ולא השיבו באותה מטבע) או אחרת אבל החוויה שלי הרבה היא מנקודה אחרת הרסנית.
מגיבה בקצרהסתם שם 1אחרונה
כתבו לך תגובות נפלאות ממש.
רק אוסיף, שאם נוצר עומס לפעמים כדאי למצוא ילדה בסביבתכם שעושה בייביסיטר במחיר זול שתבוא לכמה שעות... זה יכול להיות אפילו שעה או שעתיים שישנה את התחושה של החנק...
בהצלחה רבה!
מה יהיה עם הסבבים עם איראן כל שני וחמישי???אובדת חצות
שיקבעו יום קבוע, ומראש נדע וזהו😅יעל מהדרום
בנתיים זה קבוע ראשון בערב🤦‍♀️טארקו
כן, לגמרי נראה שזה קבוע🤦‍♀️מתואמת
לפחות הפעם הספקנו לחגוג את יום ההולדת השבועי🤭 (בשבוע שעבר חגגנו "תחת אש"...)
יפה. גם הבת שלי חגגה היום בגןיעל מהדרום
לק"י

על כל אירוע שעובר בשלום, אנחנו נגיד תודה.

לגמרי! ועם כמות האירועים של סוף שנה -מתואמת
בהחלט יש על מה להתפלל...
לבן שלי יש מחר יום הולדת בגן🥴אמא טובה---דיה!
הלוואי שיחגוג בשמחה!!יעל מהדרום

לק"י

הבת שלי היתה אמורה לחגוג לפני יותר משבוע, אבל הגננת היתה חולה.

גם זה קורה מסתבר....

אני דווקא אשמח לגווןמתיכון ועד מעון

ימי שני בד"כ די עמוסים

אשמח אם אפשר מפעם לפעם ברביעי, נוח לי יותר

רביעי זה מעולה😂😂 יום ארוך בעבודהיעל מהדרום
שבוע שעבר ביטלו לנו טיול של כל בית הספרבארץ אהבתי

התלמידים הלכו לישון עם תיק ארוז ומוכן וקמו בבוקר להתרעה ואזעקה...

אחרי שחזרנו ביום שלישי קבעו מחדש את הטיול, למחר... 😬

הכל בגללכם😉יעל מהדרום

לק"י

לנו היה אמור להיות בשלישי שעבר. בוטל, למרות שחזרנו לשגרה.

הטיול נקבע לשלישי הבא. ימים יגידו מה יהיה....

חחח כנראה 🤭בארץ אהבתי
גם לבת שלי ביטלו טיול שבוע שעברמתיכון ועד מעון

עכשיו היא בלחץ שיבטלו לה עוד טיול

ביטלו לימודים מחר??רקאני
עדיין לא... אבל איראן מאיימת לתקוף או משהו כזהיעל מהדרום
בינתיים לא הודיעו שביטלובארץ אהבתי
אבל ראיתי הודעות שייתכן שיבטלו🙄
אני לא בעד בלאגן ומלחמהתוהה לעצמי
אבל אם אפשר ספיציפית מחר חופש זה יבוא לי ממששששש בטוב. רק מחר, לא מבקשת יותר מזה.
אני קובעת דברים ולא יודעת אם אכן יתקייםממתקית

ואם מתקיים יש לי תחושת סיפוק כזו, מסמנת וי
יש הצלחנו.
דור הגאולה. דור לא פשוט.

^^^ בול.קמה ש.
מצב הזוי. אבל יפה הראיה החיובית שלךיעל מהדרום
ממש ככה. הילדים בלחץ על החופש....אורוש3
אני מאז הקורונה משתדלת לא לדחות דבריםאוזן הפילאחרונה

ואני רק מתחזקת בזה יותר ויותר

לצאת

לחגוג

להיפגש

מי יודע מה ילד יום🤷‍♀️

איך מכינים מרחב עבודה לילדים לקראת כיתה א'?אובדת חצות

האם קניתן שולחן כתיבה\עבודה לילדים או שהם עובדים בסלון?ולמי שכן מצא איפה מוצאים משהו מומלץ, חמוד ומתוק ולא יקר? ומה עושים עם תאומים? קונים שניים???

הילדים שלי עובדים בסלוןהשם שלי
על הרצפה/ ספה/ שולחן אוכל.

יש לנו בסלון גם שולחן כתיבה, שמשמש לאחסון ולא עובדים עליו.

אגב-למי שאין, למה לא? בגלל מחיר\פחד מפרטיות יתר?אובדת חצות
כי הילדים תמיד מעדיפים לעבוד בסלוןרוני 1234
יש לי ילדה בתיכון ואפילו היא עובדת בסלון/פינת אוכל
מה זה פחד מפרטיות יתר?אפונה

זה פשוט לא נצרך

הילדים שלי אמנם לא מרבים להכין שיעורי בית, אבל אם כן עושים את זה - אז זה בסלון/פינת אוכל.

ואני חושבת שזה מבורך.. חוץ מהפן הפרקטי שאני זמינה יותר לעזור להם, אחרי צהריים זה הזמן שלנו יחד, אצלנו חדרי השינה כשמם כן הם. משמשים בעיקר בלילה.

מקווה שבסדר לנצל"שדרקונית ירוקה
איך צריך להתארגן לאחסון ספרים, מחברות וכלי כתיבה? כמה מקום זה דורש?
זה תלוי אם שומרים בכיתה או בביתהשם שלי

אצל הבת שלי, מביאים לכיתה את כל הספרים והמחברות בתחילת השנה ושומרים שם.

מביאים הביתה רק כשיש שיעורי בית או כשמסיימים ספר.

אצל הבן שלי שומרים את הספרים שלא בשימוש בבית, וכל פעם מביאים לכיתה ספר חדש שמתחילים.

צריך שיהיה מקום למכשירי כתיבה ומחברות ספייר, שיהיו עוד למקרה הצורך.

זה תלוי כמה אתם קונים מראש, וכמה תוך כדי השנה.

לנו יש סלסלה עם כל הציוד. בינתיים זה מספיק לשני ילדים.

לנו יש בכיתה תאים. הכל שםחילזון 123
בתיק זה רק הדברים שצריך בשוטף כמו חוברת עברית או חשבון

יש לי מדף בארון לכלי כתיבה ספייר ומחברות וכד' של כל המשפחה 

אצלי השביעי בכיתה א'מתיכון ועד מעון

ואין שולחן כתיבה בחדר אלא כולם עובדים בסלון, גם הגדולות כולל תיכוניסטיות אוהבות לשבת בסלון ולעבוד

גם אצלינו אוהבים לעבוד בסלוןריבוזום

על הרצפה \ שולחן אוכל.

מבחינתנו פינת עבודה מיוחדת זה מיותר.

אצלינו עובדים בפינת האוכלאן אליוט

גם ככה בכיתה א' הם יצטרכו ליווי צמוד ממך בשיעורי הבית, אז זה הכי נוח.

לדעתי כדאי מדף למחברות ולספרים, ומגירה עבורך למכשירי כתיבה ומשם כל פעם תתני להם (כל הזמן חסר משהו בקלמר)

אצלנו רק לבכורה (מסיימת שמינית) יש שולחן כתיבהמתואמת

קנינו לה כשהתחילה כיתה א'. אחר כך הבנו שבגיל הזה ממש אין צורך בשולחן כתיבה, כי נוח להם יותר לעבוד בסלון ליד אמא ולהיעזר בה...

אצלנו לבנים כמעט אין שיעורי בית בגיל הבוגר. בגיל הצעיר הם עובדים בסלון.

לבת השנייה יש שולחן מתקפל קטנטן ליד המיטה, ולבת השלישית (בכיתה א') יש שולחן ילדים מעץ שבעלי בנה לה פעם. היא דווקא אוהבת לפעמים לעבוד בו, לאו דווקא על שיעורי בית אבל גם עליהם. אבל היא חריגה לגילה...

אז לא צריך לקנות שולחן כתיבה (ואם קונים, אז אפשר לקנות אחד רחב), כן כדאי לחשוב כבר עכשיו איפה יאוחסנו הספרים והילקוטים שלהם (במקום שבהישג ידם).

אצלנוDoughnut
כשהגדולה עלתה ל-א' התארגנתי עם שולחן כתיבה מהמם שקיבלתי מקרובת משפחה. בסוף לקראת כתה ג מסרנו אותו כי בסוף תמיד ישבה בסלון...
לא קנינו. יושבים ליד השולחן אוכל ולרוב על הריצפהחילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך כ"ט בסיוון תשפ"ו 15:47

הבת שבכיתה ז לפעמים יושבת לעבוד לבד בחדר.

לפני זה, זה לא רלוונטי לדעתי

זה לא באמת כיף להם לשבת בחדר לבד

וגם בכיתה א לא עובדים ככ הרבה זמן רצוף בישיבה במקום אחד

לגדולים שלי היה ספרייה עם מכתבהממתקית

שולחן מסודר וכיסא וכו מעצמלה
בפועל- עבדו רק בשולחן בפינת האוכל.
עם הקטנים יותר שעכשיו בבית הספר, אין לנו מכתבה. הכל בפינת אוכל.
יש להם רק מדפים מסודרים לספרים ומחברות...

עונה כאמא לתאומות בא'- יש להן בחדר שולחן כתיבהאמהלה

ומגירות אישיות

אבל

שיעורי בית הן אוהבות להכין בשולחן של פינת האוכל (קניתי מפה שקופה-שעוונית, שמיועדת להכנת ש"ב ויצירות)

בגלל שהן שתיים ורוצות להרגיש שאני נמצאת עם שתיהן, יותר נח להן וגם לי בשולחן האוכל.

בניגוד לכולם - אצלנו כן עושים שיעורי בית במכתביהכולנה
לגדולים לא קנינו מכל מיני סיבות ולאחרונה קנינו אחד לכל חדר ועכשיו הם כן נהנים לשבת בחדר ללמוד, גם אם באים חברים זה יותר נעים שיש להם פרטיות.

אבל באמת הקטנים יותר שצריכים עזרה בשיעורים כן יושבים בסלון

אצלנועוד מעט פסח

רק לקראת כיתות ט-י הילדים עברו ללמוד בחדרים.

עד אז- רק בסלון.

אז בעיני מיותר לכיתה א'.

אחסון ספרי לימוד- אני גם מפנה לכל ילד מדף בסלון (מאחורי דלת, כי זה מתבלגן...).

שם שמים ספרים שלא בשימוש, מחברות ספייר, וכל מיני דפים במצב ביניים (כמו הטבלה של 'מבצע פסח' במהלך החופשה).

אני אוהבת שזה בסלון ונגיש, כי זה מקל עלי לארגן איתם יחד מערכת (בתחילת היסודי זה מאתגר לבד), ולדחוך לשם פריטים שונים ששייים להם ומסתובבים בסלון.

הייתי עם אחותי בחדר והיה לנו שולחן 1מנגואית

עם מדפים לספרי לימוד ומגירות לקישקושים וכלי כתיבה

אני רוב הזמן נהננתי ללמוד על הרצפה בחדר עד לכיתה ז

ואחותי היתה במטבח/סלון , היתה צריכה עזרה או נהננתה מהרעש

בכיתה א הבן שלי היה צריך אותי ממש צמוד ולכן היה הכי נוח בספה או במטבח

בכיתה ב בקושי שב וגם אז זה קריאה או טיפה דפי עבודה והוא במטבח או בספה 

בעיניי ממש אין צורך, מיותר לחלוטיןשיפוראחרונה
רוב שיעורי הבית זה קריאה, אני יושבת להקשיב לו על הספה.
הייתם טסות ללונדון?אובדת חצות
בעלי הפתיע בכרטיסים לשם אבל ממש חוששת מכל מה ששומעים, מצד שני בא לי חופשה. איפה בטוח שם מלון ולהסתובב? או שלוותר לגמרי?
יותר בטיחותי להסתובב בלונדון מאשר בירושליםפשוט אני..

עובדתית, יותר יהודים נרצחים בשל יהדותם בישראל, גם במספרים וגם באחוזים. 

פשוט מצניעים סימנים חיצוניים אם מרגישים חוסר נוחות, בפועל יש בלונדון רבתי כ-200 אלף יהודים, מתוכם כ-40 אלף חרדים, שבוודאי אפשר לזהות מקילומטרים שהם יהודים.

בלונדון אין כזו אנטישמיות.ממתקית

אני הייתי טסה לשם..
רק חבל שאין לי אפשרות...

הייתי בלונדון לפני שנהברונזה

הכל היה מעולה

תסעו ותהנו!

כמובן תזהרו במקומות חשוכים וממליצה לדבר עם הבית חבד לשאול אלו מקומות פחות סימפטים

אני הייתי טסהיהלוםנוצץ

אולי יהיה לכם נוח יותר לישון באזור היהודי שם בשביל ההרגשה (הוא לא במרכז אבל יש משם רכבת למרכז ואוכל כשר)

לא יודעת מה המצב ספציפית כרגע שם. תהנו!

כרגע לא.מוריה
כרגע לא הייתי יוצאת מהארץ אם יש חשש להיתקע בחו"ל.🙄
כן אין באמת סכנה שם יותר מבמקום אחרטארקו
תסעו ותהנוראשונית

הייתי שנה שעברה ונהניתי

אישית התארחנו בשכונה יהודית אז לא מפחיד בלילות ובימים חרשנו את לונדון

מוסיפה שהמשפחה שלי שם מלא והכל בסדרראשוניתאחרונה
מרחוק הכל נשמע מפחיד יותר

אנחנו הלכנו שם בחזות יהודית (כיפה וציצית) ורק כיבדו אותנו

אולי כאן יענו ליחושבת בקופסא

פתחתי שרשור בנשואים טריים, ולא כל כך עונים לי שם.

בטח פה יהיו יותר תשובות בעז"ה. 

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 לשני לילות בסוף אוגוסט.

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מתייגת את @רוני 1234 כי אמרת שאת עוקבת

לא ממש מבינה בזה,אונמר

אבל נשמע לי ש1000 לשני לילות לא יהיה לך עם בריכה.

לא?

חיפשתי קצת ודווקא מצאתי באזור ה1,200, גם סבבהחושבת בקופסא
יפה. בהצלחהה!אונמר
זה המחיר באוגוסט? מעניין מאוד איפהרחללי
לפני הקורונה היינו הולכים ב500 ללילה, צימר עם ג'קוזי בלי בריכה, באוגוסט. וזה היה זול. מאז המחירים זינקו.
1000 שח ובריכה באוגןסטזברה ירוקה

זה תקציב ללילה אחד

..

היייהלוםנוצץ

מקווה שתמצאו מה שתרצו!

פשוט התקציב ל2 לילות באוגוסט עם בריכה פרטית וגם נגיש ולא רחוק מידי מרגיש לא ריאלי.

לא שיש לי המלצה ספציפית אבל לא ראיתי במחירים האלה בעבר, בהצלחה.

אין בעיה אשמח לשמוע בכל מקרהחושבת בקופסא

אני רק רוצה כיוון לחפש.

יש ביישוב מיצד כמה צימרים עם בריכות פרטיותקנקן שבור

אני לא יודעת מחירים ללילה

שווה לך להציץ באתר של המועצה, פעם כשחיפשנו הפנו אותנו לשם והיה נראה טוב (זה היה גם מהמלצה של חברה, אבל אני לא ממליצה מניסיון כי לא נסענו בסוף)

יש שם תחב"צ?חושבת בקופסא
יש דברים לעשות מסביב?
כמעט ואין לשם תחב"צשומשומ
ואין כל כך מה לעשות באזור, זה יישוב דיי מבודד
אז פחות. תודה בכל מקרהחושבת בקופסא
אולי באיזור צפת, מירון או עמק בית שאן?אוהבת את השבתאחרונה

הייתי פותחת אפליקציית אייר בינבי ומחפשת לפח איזורים... ואז בודקת אוטובוסים ואטרקציות..

סקר על דיאפרגמהעם ישראל חי🇮🇱

1.מי מכן שהתנסתה וירדה במשקל מעל 4 קילו, הלכתן להתאמה חוזרת?

2.הייתן צריכות באמת התאמה מחודשת?

3.האם לוקחים את אותו הסכום כמו בפגישה הראשונה?

תודה לעונות !!

אני ירדתי ועליתי הרבה יותר112233445566

לא הלכתי להתאמה חוזרת (לא לוקחת אחריות כמובן)

כן אני מוודאת כל פעם שאני מכניסה את הדיאםרגמה שצוואר הרחם מכוסה ושהיא יציבה.

הלכתי לפגישת התאמה אחרי לידה, זה היה זול יותר כי התאמה ראשונה עשיתי אצל מישיהי שעושה ב2 פגישות,

תכלס לעתיד יכול להיות שלא אלך. היא בדקה מה שאני בודקת בעצמי כמעט (כן עברה גם על כל ההיקף ואני לא מצליחה לעבור ממש על הכל) ולא כמו המתאמת הראשונה שלי שממש עשתה התאמה הרבה יותר מקיפה.

עונהרק לרגע9

1. לא

2. לא יודעת, אבל אחרי לידות תמיד ביקשתי מהרופאה שתבדוק אם זה עדיין מתאים ואף פעם לא השתנתה במידה למרות שעליתי וירדתי הרבה במהלך השנים

3. אף פעם לא הלכתי למתאמת שעלתה כסף, רק רופאה בקופה.

כל רופאת נשים יכולה להתאים?עם ישראל חי🇮🇱
אני אגב מצאתי היום מתאמת שהיא גם פיזיותרפיסטיתפרח חדש

לרצפת האגן ודרך כללית מושלם אפשר לקבל החזר

היא מהרצליה

אם מעניין אותך תכתבי לי באישי

עונהאוהבת את השבת

לא הלכתי

לוקחים סכום מופחת

תלכי על מיינקס, זו דיאפרגמה טובה בפער מהאחרות

אמרה לי את זה המתאמת והרגשתי בעצמי

תקשיבי זה נשמע סכום עהק אבל לרוב זו השקעה חד פעמית

ושווה את ההשקעה בגוף כדי להיות בלי הורמונים...

עונהאפונה

אבל אל תלמדי ממני

1. לא

התאמתי לראשונה לפני 9 שנים ו4 לידות, מאז לא התאמתי שוב. משתמשת באותה דיאפרגמה.

3. בטוח שלא.

ואווועם ישראל חי🇮🇱
ולא נקלטת עם זה להריון ?
נקלטתי אבלאפונה

לא בגלל הדיאפרגמה.

מותק של ילדים, אגב.

רק רוצה להגיד^כיסופים^

שאני פה בזכות זה שאמא שלי לא הלכה להתאים😅

אז אם זה לא בתכנון שלך כרגע הייתי ממליצה לך בחום להתאים שוב ליתר בטחון

ותודה להוריי שהביאוני עד הלום😂

🤣🤣🤣עם ישראל חי🇮🇱אחרונה
ילודה וייסורי מצפוןפילה

הקדמה. בת שלי רבה עם ילדה ממשפחה ענקית. גדולים שם כבר נשואים . אבל כמה בינוניות עוברות גיל ההתבגרות קשה. ואני לא חושבת שזה בגלל גודל המשפחה. העניין הוא שבת שלי כל פעם אומרת - אם לא יודעים לחנך , למה להביא 15 ילדים?

מאוד צורם לי. אין לי 15 ילדים כמובן וכנראה כבר לא יהיה אבל עדיין ממוצע במשפחה דתית זה שבע ולנו יש יותר.

וכל הזמן אני מרגישה סוג של ביקורת סמויה . וגם מתבגרים סוג של מנצלים את הנקודה המספרים שלהם יהיו רק שישה ילדים וכמה הם מסכנים. שאובייקטיבית לא נכון. אני עזרתי בבית לא פחות מהם והיינו רק שניים. אותו דבר בעלי.

גם יחס מהשכנים. עכשיו כבר פחות כי רובם בגיל ההתבגרות. אבל פעם כשהין לי הרבה קטנים, כל פעם שאיזה ילד מהבניין או בניין ליד הרעיש , באו אלי כי ידעו שיש לי הרבה ילדים. גם אם ילד בכלל היה בצבע אחר , חילוני , לא יודעת מה. כאילו הנחת יסוד כזאת שאם ילדים בלי השגחה אז הם באים ממשפחה גדולה ולא שומרים עליהם.

אם 2 ילדים של שכנה חילונית יצאו לבד , אף אחד לא יגיד למה היא ילדה כל כך הרבה ילדים ולא שומרת עליהם. סתם יגידו שהיא לא אחראית .

גם מבחינה כלכלית. אם הורים לקצת ילדים לא נותנים משהו, אז זה נחשב חינוך לפשטות . אם הורים להרבה ילדים , אז זה בגלל שהם עניים ומסכנים הילדים.

כתבת פה בעצם שני נושאיםמתואמת

אחד - היחס של הילדים שלך למשפחות ברוכות ילדים,

השני - היחס של הסביבה למשפחות ברוכות ילדים.

בקשר לעניין השני אין הרבה מה לעשות... אולי רק אם משנים מקום מגורים. (אנחנו גרים בשכונה שבה רוב המשפחות ברוכות ילדים. אנחנו ספציפית גרים בבניין שבו שאר המשפחות מבוגרות יותר ועם פחות ילדים, ובכל זאת אף פעם אין תלונות על הילדים שלנו, פשוט כי זה המקובל פה בסביבה... וגם כי הם שכנים טובים ומתחשבים ב"ה. היו להם רק בקשות ספציפיות וצודקות).

בקשר לעניין הראשון - האם כל הילדים שלך חושבים כך?

יכולה לומר שאני גדלתי במשפחה ברוכה, ותמיד רציתי גם שיהיה לי כך, ואילו האחות שאחריי לא אהבה את זה ותמיד אמרה שלה לא יהיו הרבה ילדים... אז זה לגמרי תלוי באופי, לא ביכולת החינוך של ההורים.

(הילדים שלי בגדול עוד לא לגמרי הביעו רצון ספציפי. כן נראה שטבעי להם שגם להם יהיו משפחות גדולות - שוב, כנראה מכיוון שזה מה שהם מכירים. אמנם יש קרובי משפחה בסגנונות אחרים, אבל עדיין סביבת המגורים משפיעה יותר, כך נראה לי. וכמובן, יש לי עדיין גם ילדים צעירים, אין לדעת מה יחשבו בהמשך)

עונהפילה

לא כל הילדים שלי חושבים ככה. וגם כאלה שכן , יחס שלהם משתנה כל הזמן. לפעמים זו דרך שלהם למרוד . או לסחוט משהו. הם טובים בסחיטה רגשית.

לי אישית לא משנה אם יהיה להם ארבעה ילדים או עשרה , העיקר שיהיו בריאים. 

אם ככה אז הכול בסדר...מתואמת

אולי תנסי להראות להם שזה לא מפעיל אותך - תאמרי להם בדיוק מה שכתבת פה, שאת מתפללת לנכדים בריאים ולא משנה מה יהיה מספרם.

ומן הסתם הם עוד יגיעו לדעתם האמיתית כשיהיו מבוגרים...

אני אומרת לשליהבוקר יעלהאחרונה

כשתגדלו תעשו מה שתרצו/ בבית שלכם תעשו מה שתרצו..

זאת אומרת שיש להם בחירה חופשית וזה בסדר לא לרצות משפחה גדולה, לא לכל אחד זה מתאים.

אמא שלי הגיעה ממשפחה ברוכה וממש לא רצתה את זה ואנחנו מעט אחים, אני לא אהבתי שאנחנו קצת ורציתי יותר, גם אם לא משפחה גדולה.

מה הנקודה? כל אחד ומה שמתאים לו! אין מה להתרגש. מותר להם לחשוב אחרת. 

לי זה נשמע כמואפונה
"ונהי בעינינו כחגבים וכן היינו בעיניהם"
קודם כל עם השורה האחרונה הכי הזדהיתי.ממתקית

אנחנו גם מעל הממוצע ב"ה
גם מרגישה עיניים כזה בגינה, בבניין...
כל דבר משליכים על זה שאנחנו הרבה ואין תשומת לב לכל ילד.

עם בגדים זה הכי בולט, גם בקרב המשפחה שלי המורחבת.
והאמת? שיחשבו, לא אתחיל לחשוב מה כל אחד חושב.
נכון אני לא יכולה לקחת את הבת ב א' לחוג כי יש לי עוד ילדים, אז היא הולכת לבד ורק עוברת חנייה
ולא יכולה ללכת לסדנאת אימהות של הבן הגדול, כי יש במקביל אסיפת הורים אז אבא הולך לבד וכו...
זה המצב.

אנחנו רוצים לגוון בשבתותבכינוי אחר

בשבתות יוצא שאנחנו מתארחים רק אצל ההורים שלי, בערך פעם בחודש.

להורים של בעלי פחות מתאים לארח.

נמאס לנו להיות הרבה בבית,

אז חשבתי על כיוון לפנות לבני דודים שלי או של בעלי ולשאול אם אפשר להתארח שבת ואנחנו נכין גם חלק מהאוכל.

ביום יום אנחנו לא בקשר,

אז מתלבטת אם שייך. (רק ל2 משפחות לא עכשו לפנות לכל הבנים דודים..)

וגם אם יש לכן רעיונות לשבת הצימר או בית הארחה שמתאים עם ילדים גם אשמח לשמוע.

אנחנו עם 4 ילדים 

מה עםנעמי28
להתחיל להזמין אליכם קודם?
אצלנו זה קצת יותר מסובךבכינוי אחר
כי לא בטוחה שנמצא דירה לארח ואצלנו בבית אין מקום
תזמיני אותם בכלליותחילזון 123

ובשבת שכן תהיה דירה רלוונטית תזמיני אותם

מניחה שבהמשך הם גם יזמינו אתכם

הבעיה שמאוד מלחיץ אותי לארחבכינוי אחר

בעיקר מבחינת הבישולים, השאלה אם מתאים לבקש שחלק הם יכינו וחלק אנחנו?

ומבחינת להזמין זה לא נשמע מוזר שפתאום אנחנו מזמינים אחרי שהרבה זמן לא היינו בקשר?

למה מוזר?חילזון 123
לא הייתם בקשר ועכשיו אתם רוצים לחדש את הקשר.

זה יותר מוזר להזמין את עצמכם אליהם אם לא הייתם בקשר לא?

גם לי נשמע מוזר להזמין את עצמכםנחת-רוח

אם הקשר נורא זורם וקרוב ואת מכירה אותם ככאלה שיזרמו על זה -אז זה מעולה

אבל ככה האמת נשמע לי מאוד מוזר

ואולי גם מסבך

כי לרובנו לא קל לסרב..

ולארח משפחה לשבת שלמה גם אם תעזרי קצת בבישול זה עדיין טרחה..למצוא מקום לינה.לארגן את הבית לבשל דברים שברגיל לא תכננת.ובעיקר שבת שלמה אין שקט או פרטיות ולא לכולם זה תמיד זורם

זה לגמרי סבבה כשיש כבר קשר כזה ומכירים

כשרוצים לייצר קשר

היתי מזמינה אלי

את כולנו עלול להלחיץ לארח אז לא הגיוני להפיל עליהם

או יוזמת מפגש בימי חול

בחגים ,בחופשים

נראה לי יותר הגיוני להזמין קודםאורוש3

ואז לקוות שיזמינו בהמשך.

פחות לבקש להתארח...

כמו שיש דברים שמלחיצים אותך (אני ממש מבינה אני גם ככה) אז יכול להיות שגם להם לא מתאים...

לקחת בחשבון מקום לינהאמאשוני

להתארח עם 4 ילדים יכול להיות טרחה גדולה לא רק בקשר לאוכל, אלא אם יש להם מקום שאתם יכולים לישון.

אולי תנסו להזמין שכנים?

נראה לי הכי מציאותי כי לארח ארוחה זה לא דומה לאירוח של שבת שלמה.

תנסו גם החלפת בתים (סאבלט)

רעיונות נוספים לגיוון:

לגוון ארוחות חלבי/ פרווה/ בשרי

(בערב שבת אפשר להכין מרק פרווה ודגים עם סלטים, ומנה אחרונה חלבית)

לגוון לפעמים קידוש בבוקר ואז ארוחה מלאה בשרית

לפעמים ישר בשרי ואז סעודש חלבי מפנק יותר.

לגוון במשחקים, להזמין חברים של הילדים/ לשלוח לחברים

תנועות נוער אם הם בגיל

מה עם אחים שלך/ של בעלך? יש לכם סבא וסבתא?

נראה לי יותר שייך מאשר בני דודים, אלא אם אין לכם הרבה אחים אז בטח הבני דודים בקשר קרוב יחסית.

עם האחיםבכינוי אחר
של בעלי פחות מתחברת לסגנון והאחים שלי עוד לא ניסנו, הם עם ילד אחד, שניים אז מתלבטת אם זה יתאים 
אם אין לך קשר איתם זה יכול להיות מביך, לא?זמינה
או שזו תקשורת לגיטימית במשפחה שלכם?

כן יכול להיות, סתם חשבתי שזו יכולה להיותבכינוי אחר

אופציה כדי ליצור איתם קשר,

אבל יכול להיות שזה פחות שייך

לשעתי כדאי להתחיל בלהזמין בעצמך אלייךהמקורית

לבקש להתארח נשמע לי פחות מתאים לפעם ראשונה עם 4 ילדים האמת.. וגם בכלל עם לינה

אולי אפשר לפני כן ליצור מםגשים באמצע שבוע כדי לראות אם אתם מתחברים בכלל

בעיני זה קצת מוזר לשאול סתם ככה פתאום אם אפשרקופצת רגע
להתארח אצלם.

אם הייתה איזו סיבה הגיונית (נניח אתם מוזמנים לשבת שבע ברכות בסביבה ורק מחפשים מקום לינה) זה היה נראה לי יותר מתאים.

מה לגבי לנסות למצוא משפחות בסביבתכם שמתאים להיפגש לארוחה בשבת? 

זו גם יכולה להיות אופציהבכינוי אחר

אבל השאלה אם מקובל להתחלק באוכל?

כי אם אני מזמינה אלי מלחיץ אותי להכין כמויות של אוכל ואם מתחלקים 2 המשפחות אז זה יותר קל

לדעתי לא כככורסא ירוקה

אם מישהו מגיע מקרוב אז הגיוני להתחלק באוכל אבל מישהו שמגיע מנסיעה לא הייתי מצפה/מבקשת שיביאו אוכל. גם התארגנות לבוא לשבת זה בפני עצמו הרבה התעסקות לפני ואחרי.

אבל אתם כבר עם 4 ילדים, בעיניי זה יכול להיות נקודת זמן טובה ליצר לכם ביחד משפחתי בלי אנשים חיצוניים. שבתות בבית יכולות להיות גם טובות.. 

אצלנו מקובל..טארקו

להציע לחברים לאכול יחד

ואז מחליטים איפה יותר נוח(אצלנו או אצלם) ומה מכינים כזה או איך מתחלקים

זה לא ממש לארח רשמי כזה אלא יותר זורם כייפי.. 

אבל באמת לא אם מגיעים מרחוקטארקו
זו האופציה הכי רלוונטית בעיניהבוקר יעלה

אבל למה כמויות של אוכל?

אפשר לבקש להכין מנה או קינוח. להתחלק לגמרי, פחות מקובל אצלנו.. 

נראה לי את מדמיינת משהו מוגזם מדינחת-רוח

להכין כמות זה לא כמו שזה נשמע

אם לא מגזימים בלעשות רושם

פשוט

להכין דברים שקל להכין בכמות

נגידלא דברים של אחד אחד בהכנה ..כמו קציצות טיגונים וכו

אבל נגיד להכניס לתנור 2 -3 מגשי עוף זה לא יותר עבודה

להכין אורז או קוסקוס בכמות זה אותה העבודה

לשים מגש גדול של תפו''א בתנור כנ''ל

ותמיד אפשר לקנות שעועית ירוקה -ברוקולי-כרובית- כתוספת פשוטה

חזה עוף קל להכין מוקפצים

וכדומה

לא תמיד צריך כמויות ענק

ואומרת את זה כמשפחה גדולה

ולא צריך לעשות כדי להרשים.בפשטות...לשדר פשוט כיף להפגש וזאת המטרה

אם את מזמינה לארוחה אחת לא חושבת שנעים לבקש להתחלק

אם היא תציע אז סבבה

אבל מקובל שמי שמזמין לארוחה זה כי סבבה לו לארח

ובעיני כדאי קצת לפתח מיומנות כזאתבחיים..כי זה כיף לארח ולהפגש עם אנשים..וזה נטו להתיידד עם הסיטואציה ולא להתרגש ממנה יותר מדי..

ולגבי שבתות בבית- למה בעצם זה משעמם? אולי אפשר לחשוב איך אתם ממלאים את השבת בהתרחשות שטובה לכם?

נכון עם ילדים שבת היא גם אתגר והשקעה

אבל אפשר לייצר אוירה מתוקה ושמחה ברגעים מסוימים

ולייצר יחד הוויי של בית

וכמובן לא סותר שכיף לגוון ולהפגש עם אנשים

פשוט בעיני הדרך היא להזמין

לא לבקש שיזמינו..זה יכל להיות כשיש הדדיות וקשר קיים בעיני

או להרים טלפון לחברה שגרה לידך ומרגישה במח.. ולומר וואי בא לנו לאכול יחד אתכם השבת בסעודה בבוקר בא לכם שנאכל יחד אצלינו או אצליכם? ושכל אחד יביא איתו אפילו את האוכל ונעשה משהו כזה בזרימה בלי שאף אחת תצטרך לטרוח..

לדעתי זה לא שייך, במיוחד שיש לכם 4 ילדיםרוני 1234
אפשר לארח משפחה מהיישוב/שכונה שלכם לארוחה אחת ואז זה פחות כבד מאירוח של שבת שלמה.
2 דבריםשלומית.

קודם כל לגבי אחים שלך: מרגיש לי הכי בסיסי להתחיל מלהזמין אותם. מה זה משנה כמה ילדים יש להם? או אם הם רווקים בכלל? הכי משמעותי לדעתי קודם כל קשר עם אחים. וחושבת שכן שווה גם לפתוח את הראש לכיוון אחים של בעלך. כמובן לא מכירה את ההקשר המשפחתי אבל אולי זה כן אופציה אפילו אם הם קצת שונים וכרגע לא זורם.

לגבי הבני דודים מצטרפת לקודמותיי שאמרו שזה לא כ"כ יפה להזמין את עצמכם. לגבי מקום לינה, אולי יש באזור שלכם משפחות שנוסעות לשבת ומוכנות שישנו בבית שלהם? אצלינו זה מאוד מקובל.

באמת יש משהו מלחיץ בלארח אבל שווה לקפוץ למים... גם פעם ב3 חודשים נגיד לארח זה כבר מגוון.

דווקא לגבי לבקש מאורחים להביא חלק מהאוכל בעיניי זה סבבה לגמרי. לא חצי- חצי אבל משהו אחד או שניים שיעזור לך, לגמרי לגיטימי בעיניי 

עונהאורוש3

כבר עניתי בגוף השרשור שפחות מתאים בעיני הרעיון לבקש להתארח אצל בני דודים, אבל רוצה להעלות לך רעיונות יותר קלים ליישום:

כמו שהציעו להזמין לארוחה. כי ארוחה אחת זה פחות מאיים מבחינת בישולים. אנחנו כן לפעמים עושים עם חברים ארוחות משותפות ומתחלקים ממש באוכל. אבל זה רק עם חברים ממש טובים שמחליטים כזה שישי בצהריים להצטרף וכל אחד מביא את שלו. זה קצת שאלה של דינמיקה. אבל בכל מקרה ארוחה אחת זה יותר קליל מאוכל לשבת ארוכה פלוס מקום לינה.

אפשר להתחיל מלהזמין חברים לקידוש אחרי התפילה אם את מרגישה שיותר קל לך. ואז זה להכין עוגה, עוגיות. לחתוך פירות בשבת ולהכין קפה. וזה קליל וזורם. דרגה מעל- להזמין לסעודה שלישית. ואז להכין ביצים להוציא טונה ולחתוך סלט ירקות. ומבחינת הכנה ממש אז נגיד משהו אחד כמו לזניה או פשטידה.

מתחברת למה שאמשוני הציעה על ארוחות זורמות משתנות. אנחנו ממש עושים ככה שבא לנו גיוונים. לצאת לגני שעשועים משתנים גם מגוון. אפשר גם לתאם שעה עם חברים.

אם את אוהבת להשקיע ויש לך אנרגיה אפשר לעשות שבת לפי נושא, קישוטים וקינוחים בהשראת הפרשה, העונה, החג בחודש.

משחק קופסא משפחתי חדש.

ספרים מספריה לגוון בהקראה או בקריאה, תלוי בגילאים. אם הן גדולים אולי לקנות ספר שמתאים לגיל וללמוד ממנו יחד. יש פניני הלכה ילדים שזורם למשל מגיל יחסית צעיר.

לעשות שבת של פתיחת אלבומים, ממש כיף ומגבש. עוברים על החיים שלהם כזה, הם ממש אוהבים. אפשר גם מזכרות אם יש לכם מהילדות שלכם.

אולי יש בת דודה או אחינית צעירה לא נשואה? אם יש מישהי זורמת שווה להזמין. זה ברמה של לתת מזרון לישון וממש יכול לגוון אווירה.

אפשר לצאת לשבת מדי פעם. נגיד גיסתי כמה פעמים לקחה אייר בי אנד בי בירושלים לשבת, הביאה הרבה חד''פ וקנתה בשישי שם באיזה קייטרינג או מקום שמוכר לשבת. זה כן מאמץ והוצאה אבל מאוד כיף ומגוון.

תודה, מה זה מה שכתבת בסוףבכינוי אחר
אייר בי אנד? נשמע מעניין
זה אפליקציה שמגיעים דרכה לדירות אירוחאוהבת את השבת

של אנשים פרטיים

יש שם מגוון אפשרויות גם מבחינת המחיר גם מבחינת הרמה וגם מבחינת מיקומים...

לא הייתי מציעה להתארח..שירה_11
קודם יוצרת קשר ושיח מציעה להתארח לפחות בימי חול
ננעל לבקשת הפותחתבארץ אהבתיאחרונה
המלצה לאיפה לעשות מי שפירתותית11

לצערי יצא לי תוצאות לא תקינות בסקר שליש ראשון

וצריכה לעשות מי שפיר

אשמח להמלצות על רופא או רופאה מקצועיים מאוד ונעימים וסבלניים.

ואשמח גם לשמוע כמה זה כןאב

אני ממש חוששת 

באיזה אזור?כורסא ירוקה

בירושלים יש בהדסה עין כרם את נילי ינאי נראה לי ובהר הצופים את פרופ יגל אולי?

במרכז יש אסותא עם כמה רופאים מומלצים, מי יותר מי פחות.

מאמינה שגם בצפון ובדרום יש מקומות טובים. תלוי בעיקר איפה את 

תודה!תותית11

אזור השרון, קצת צפון,

אם יש משהו ממש מומלץ אסע בשביל זה גם לירושלים או למרכז

ד"ר שי פורת בעין כרםאפונה

אין לי למה להשוות אבל הוא היה ממש אחלה, נעים ואמפתי ומקצועי.

לא כאב במיוחד.

תודה לךתותית11
מה מרגישים? 🫣
דקירה בבטןאפונהאחרונה
לניאדואנונימית בהו"ל

עשיתי שם לא מזמן

קודם כל, זמינות תורים יחסית טובה, ביחס למקומות אחרים שבדקתי.

ביום שאני הייתי, נתנו לי שני רופאים שאני יכולה לבחור מביניהם:

ד"ר ניר דובדבני, מנהל היחידה

ד"ר יעל פסטרנק

שניהם אמורים להיות טובים ומקצועיים

על דובדבני גם מצאתי הרבה ביקורות חיוביות באינטרנט, על הרופאה לא ראיתי ביקורות בכלל.

בכל אופן, בחרתי לעשות אצלה פשוט כי היה לי יותר נוח אצל אישה. והיה ממש טוב, חששתי מאוד לפני כן

מבחינת כאבאנונימית בהו"ל

זה לא כל כך נעים, אבל באמת שבסך הכל זה היה ממש ממש בסדר.

עובדים בצורה סטרילית, אז בהתחלה עושים אולטרסאונד לבדוק את המיקום המתאים לדיקור. אחר כך מעבירים אלכוהול וחיטוי על כל הבטן, ואז לאורך כל הבדיקה הרופאה עם אולטרסאונד כדי לוודא את המיקום ובמקביל מבצעת את הדיקור. האחות תעשה את השאיבה של הנוזל.

הדקירה עצמה הרגישה לי כמו דקירה של בדיקת דם, אחר כך מרגישים מעט לחץ בגלל השאיבה. וזה נגמר תוך דקה. באמת באמת לא נורא. (אני גם פחדתי מאוד לפני כן)

ישאירו אותך לכמה דקות מנוחה, וזהו. חוזרים הביתה למנוחה בהתאם להנחיות שתקבלי. לי לא כאב אחר כך בכלל. 

ואי תודה רבה לך עזרת לי ממשתותית11
בשמחה!אנונימית בהו"ל

ובהצלחה!

מבינה אותך ממש, על כל החששות

אנחנו עשינו גם nipt אחרי התוצאות של סקר שליש ראשון, כדי לתת עוד אינדיקציה (זו גם בדיקת סקר, היא לא במקום מי שפיר). אפשר לקבל החזר מהסל הריון של הקופה אם יש לך ביטוח משלים.

אז למה גם ניפט?תותית11
כאילו אם התוצאה של מי שפיר היא ודאית? 
ניפט אפשר לעשות מוקדם יותרכורסא ירוקה
אז לא צריך לחכות המון שבועות למי שפיר בחוסר ודאות מוחלט אלא עם איזשהו כיוון
כי מי שפיראנונימית בהו"ל

אפשר רק משבוע 18 (או 17, אבל לנו אמרו שעדיף 18)

וזה הרבה זמן לחכות בחוסר וודאות

רופאים ששמעו שניפט יצא תקין, אמרו שרוב הסיכויים שגם במי שפיר הכל יהיה בסדר. אז זה לא אומר שאפשר לסמוך על זה, אבל זה כן מרגיע או נותן כיוון.

למשל, יש מקומות שמאפשרים לעשות מי שפיר כבר משבוע 17, אבל ממליצים מ18 כי זה נחשב בטוח יותר.

אם חס וחלילה הייתה יוצאת תשובה לא טובה בניפט, השיקול דווקא היה לעשות כמה שיותר מוקדם כדי לקבל תוצאות מוקדמות כמה שיותר, גם אם זה אומר לעשות כבר ב17. זו גם ככה בדיקה שעושים יחסית מאוחר, ולוקח לתוצאות זמן.

אני בשבוע 16תותית11

ואעשה השבוע חלבון עוברי..

תוך כמה זמן התוצאות של מי שפיר?

לנואנונימית בהו"ל

אמרו 3-4 שבועות

אבלאנונימית בהו"ל

אם את בשבוע 16 ועוד לא קבעת תור, ממליצה ממש להתקשר מחר ולנסות לקבוע.

את חלק מהמקומות היה לי קשה להשיג (חזרו אליי רק שבוע אחר כך)

לניאדו חזרו אליי תוך יום

אסותא היה גם ממש קל להתקשר ולהזמין תור, אבל זמינות תורים של חודש קדימה לפחות

עשיתי כמה פעמיםמתיכון ועד מעון

עשיתי בבלינסון וכל פעם היו שם רופאים בכירים שעשו את הדיקור

לגבי כאב- זו לא בדיקה נעימה, אבל לא כואבת, יותר הרגשה של אי נעימות ולחץ.

ממליצה ממש לדאוג למנוחה אמיתית אחרי, אני פשוט שכבתי או ישבתי במשך יומיים ולא עשיתי כלום.

החשש ממש ברור ומובן, אם יש עוד משהו, מוזמנת לשאול בשמחה

תודה על ההמלצה!תותית11

אני באמת ממש חוששת.

החשש מאוד מובןמתיכון ועד מעון
שולחת לך חיבוק, ובאמת אם יש עוד משהו שאפשר לעזור, אשמח מאוד!

אולי יעניין אותך