חלום שלי ללמוד לנגן על עוד, ואני יודעת גיטרה וחליל וקצת אורגן..
אין לי תקציב ככ למורה. יש סיכוי ללמוד איכשהו לבד?
ואיזה עוד לקנות? ערבי? טורקי?
והכי חשוב- זה כלי קשה או שאפשר לקלוט אותו מהר?
אבל יצא לי לנגן, והרעיון לא מאוד מסובך בעיקרון... במיוחד אם יש רקע של גיטרה
קחי את מה שאני אומר בעירבון מוגבל, אבל לדעתי אפשר ללמוד אותו לבד, וללמוד טכניקות והחזקה ופריטה מהאינטרנט.. זה לא כלי מסובך מדי לפי מה שאני יודע, ואני הצלחתי להנות ממש מהנגינה עליו גם בלי שלמדתי משהו ובקושי ידעתי איך פורטים..
שצריך לזה רקע כלשהו במוזיקה ערבית. כלומר להקשיב לזה הרבה שהגוון והסגנון יחלחלו אצלך בראש ואז זה יוכל להתבטא בנגינה שלך. אם תאמני את האוזניים במוזיקה הזו, ככה יהיה לך יותר קל ליישם את זה על העוד
קודם כל להקשיב המון המון למוסיקה ערבית, אתנית וכ"ו.. ככל שתקשיבי לזה יותר יהיה לך יותר קל לזהות מקאמים וליישם אותם.
למי שלא בא מהרקע הזה הדרכה של מורה היא חשובה ומשמעותית.
לגבי הקניה של העוד אני ממליצה פשוט להרגיש את אותו לפני ולהתחבר לצליל. יש כאלה שיתחברו יותר לסאונד מסויים ואחרים לסאונד אחר, הכי חשוב שתרגישי אותו ותתחברי לצליל לפני שאת קונה.
בהצלחה!
היי לכולם,
אשמח לעזרתכם.
מנגנת בפסנתר קלאסי.
רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.
מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.
מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד
אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?
תודה!
קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)
ושל 3\4 לעשות 3 פעמים
כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר
אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.
מקווה שסייעתי לך.
מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.
שאלתי את הAI:
נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:
1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.
2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.
3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.
4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.
מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.