אבל הוא התעקש שלא, הצביע לי על מדף מלא בבקבוקוני תרופות ממקור לא ידוע. אמר ש: "הרופאים והתרופות שלהם הורגים אנשים".
אני ועוד שני חובשים ישבנו אתו 40 דקות, גם הבן שלו - זה שהתקשר להזמין אותנו - ניסה לשכנע אותו. אבל לא היה עם מי לדבר. הוא קרא את הכתבות על הטעויות הרפואיות, שמע על הזוועות שעושים בבתי החולים והתעקש לתת לה את הצמחים שקיבל מהרופא האלטרנטיבי שלו.
במשך חודש אחד היו אצלה ארבעה פעמים, עד שלבסוף פונתה במצב קריטי - נפטרה כעבור יומיים בבית החולים.
הוא משוכנע שמגן דוד אדום / בית החולים / הרפאים הם אלו שהרגו אותה. בפעם האחרונה שפגשתי אותו אמר לי שזה גם באשמתי. ביקשתי את סליחתו, אך בלב שלי ביקשתי סליחה שאני לא צועק מספיק על שטיפת המוח והשקרים שמלעיטים בעלי האינטרסים את הציבור התמים.
כמה זה קל להפחיד ולשכנע אנשים. כמה רווחי זה לגופי התקשורת למכור סיפורי אימה. כמה פשוט זה לערבב חצאי אמיתות, טעויות של מערכת הבריאות, טענות אמיתיות על אינטרסים של כסף ושליטה של חברות התרופות, פוליטיקה נתעבת ולדחוף למסקנות שהאדם התמים קונה. כאשר במגזר החרדי זה מגיפה של ממש.
"כל מי שלקח את הטיפול האלו ניצל" אמרה לי הנציגה בטלפון. "זה טבעי לגמרי ולא יכול להזיק לבריאות" אמר לי המשווק. "לא תשלם 490 שקל בשביל משהו שאולי יציל את החיים של האישה שלך?!" כתב לי חבר.
לוחות המודעות, מגזני הפרסום, המלצות מקווה ושטיבלעך פה לאוזן - כולם מעבירים, דוחפים ומוכרים טיפות / משחות / שמנים / צמחים / כדורים - ושאר תרופות ופתרונות קסם ופלא במאות ואלפי שקלים.
זה לא נעצר שם. במו אוזני שמעתי שדרן רדיו פופולרי ממליץ על אחד המוצרים האלו. וסיפר לי שכן שרופא אמיתי מוערך במודיעין עילית משווק סדרת מוצרים "מהטבע".
מצרף לכם תמונות אקראיות שצילמתי. כולל פרוספקט של 5 דפים עם מיטב הטיפולים המשלימים שמבטיחים 100% הצלחה!
אז מה הבעיה?! אתם וודאי שואלים.
מי אמר לך שזה לא עוזר, וחוץ מזה, שאם לא עוזר - לא יזיק.
ובכן. הסיפור אתו פתחתי את הפוסט הוא מקרה אחד מני רבים וטובים שמתו בזכות ההפחדות ו"הרפואה האלטרנטיבית". אנשים (ובצדק!) נוטים לחשוד ולבדוק את תעשית התרופות, הרפואה הרגילה.
הם לומדים, חוקרים שואלים ועושים דוקטורט לפני ההחלטה על לקיחת החיסונים - אבל כשזה מגיע לכל מיני שיקויים מיסתוריים, שמנים עלומים וטיפולים הזויים - הם לוקחים בלי לחשוב פעמים. מבלי שהם יודעים מה המקור והיכן יוצר. מבלי שאילן זמיר גילה להם על הסטרואידים שהוא שם להם בתרופות ה"טבעיות" שלו ומבלי שאף אחד הזהיר אותם על האינטרסים של אותם רופאים משלימים. ע"פ אתר ווינט, מדובר בתעשיה שמגלגלת מאות מליונים כל שנה!!!
"רגע רגע" מיד תשאלו:
האם לרפואה המשלימה אין טעויות? יש ויש!
האם ברפואה המסורתית אין תמותה? יש ויש!
אבל הם מתבססות על מחקר, על מדע, על בדיקות, ועל לימוד. לא על המלצה שראיתם בפרסומון השכונתי או על המלצה נלבבת שענה לכם חבר בקבוצת ווטצאפ.
אני תמיד שואל את חסידי הרפואה הטבעית:
האם הם יודעים מה התהליך שתרופה צריכה לעבור ע"מ לקבל אישור. בדרך כלל אין להם מושג. הם לא מכירים את השלבים שאמורים למנוע טעויות. אותם טעויות בגינם אנשים חושבים שאלטרנטיבי הוא טוב
אני גם שואל אותם האם הם יודעים מה ההבדל בין תרופה הומאופתית לרפואה צמחית. הם לא יודעים. אז תנו לי לגלות לכם.
הומאופתיה היא גישה פסאודו-מדעית ברפואה אלטרנטיבית לפיה ניתן לטפל באדם חולה באמצעות חומר, שאם יינתן לאדם בריא יגרום לתסמינים דומים לאלה של המחלה, בתנאי שאותו חומר עבר דילול סדרתי - כאשר החומר המקורי מדולל פי 1,000,000,000,000.
לדוגמה. ע"פ ההומאופתיה - קפאין אמור לעזור בבעיות שינה. אז מדללים כפית של קפאין עם כמות מים בגודל של בריכה (כמובן מערבים כל דילול ע"מ שזה יקבל את התכונות של הקפה..) מהמים האלו מיצרים את התרופה.
ג'יימס רנדי היה בולע באופן קבוע קופסא שלמה של כדורי שינה בהופעות שלו להראות שאין לכך משמעות.
חושבים שאני עובד עליכם? תבדקו עכשיו בויקיפדיה או שאלו רופא הומופאת. זה בדיוק השיטה. לכן, פזיולוגית התרופה לא יכולה להזיק בשום צורה. אתם יכולים לקחת כדורים הומופאתים ליבלות ברגליים ולתת אותם לאישה שצריכה זירוז לידה. (סיפור אמיתי שקרה לי עם אישתי!)
ומה עם רפואה צמחית?
זה כבר עלול להיות מסוכן!
בצמחים יש חומרים פעילים, חלק מהתרופות המקובלות נעשות מצמחים!
באגוז הודי שגם הוא מפורסם השבוע בפרסומונים חרדיים כגמ"ח האגוז ההודי - להרזיה וניקוי (מצורף...) יש חומרים פעילים מסוכנים ומשרד הבריאות מזהיר מפניו!
יש מקרים רבים בהם חומרים פעילים בתרופה עלולים לנגוד תרופות שאדם לוקח. או במינונים מסויימים להזיק. רק אתמול פירסמו איכילוב על נערה בת 16 שלקחה "תרופה" בשם Glycyrrhiza על ידי מטפל אלטרנטיבי. לאחר כמה שבועות אושפזה הנערה בשניידר בשל יתר לחץ דם ורמות אשלגן נמוכות ביותר שעלולות לגרום להפרעות קצב קטלניות".
אבל האמת היא שגם אתן לכם כוס מים ואכתוב עליה: תרופת "אין קורונה" - של חברת "חיים חזקים"לטיפול ומניעת קורונה זה יעבוד ויועיל. וזו הסיבה שכל אותם מוצרים עובדים כבר יותר מאז המאה ה-19. אז היה תור הזהב של המוצרים הפנטסטים האלו שרפאו כל בעיה: שחפת, שיעול, קדחת צהובה, צהבת, בצקת, דיזנטריה, בעיות עיכול וחיזוק האון...
מצאתי מודעות פרסום (מצרף) של "השיקוי של פלפס" "התגלית הרפואית של קנדי" "הסירופ נגד כספית של סמית" "מטהר הדם של לידיה". מניח שבחלקם היה גם חומר פעיל יעיל, אך במרבית המקרים "התרופות" כללו בעיקר שטויות אלכוהול או אופיום (שבאמת עשו הרגשה טובה).
בחוברת "תחלואי החיים" שהפיץ סמואל הרטמן בשבח התרופה שלו "פרונה" הוא כותב כי התרופה שלו מרפאה נזלת. כאשר לדבריו עלינו לדעת שריפוי הנזלת פותר את כל הבעיות בגוף - את הנזלת של הריאות, הנזלת של הלב, והנזלת של העור. בקיצור חובה בכל בית. טוב, האמת היא שהדבר היחיד שהיה בתרכובת שלו היה אלכוהול שאכן פתר את הבעיה החוקית לקנות אלכוהול. (שנות היובש...)
אז למה זה באמת עבד / עובד?
1. פלצבו.
אחוז היעילות של אפקט הפלצבו, בו הגוף מגיב בצורה חיובית כאילו הוא קיבל תרופה. מוערך בכ-30 אחוז.
יותר מכך. נבדק ונמצא כי גם במקרים בהם האדם יודע שאין שום משמעות פזיולוגית ל"תרופה" שהוא לקח, הוא עדיין מרגיש שזה עזר לו.
2. במקרים רבים יש החלמה ספונטנית או נסיגה זמנית של המחלה. דהיינו גם אם המטופל לא היה לוקח את המוצר או לחליפין שותה מים - מצבו היה משתפר. ב"ה רוב מוחלט של חולי הקורונה מחלימים לבד - גם ללא טיפות הקסם.
3. הטבה במצבו של החולה כתוצאה מטיפול רפואי סטנדרטי שניתן לו במקביל. וזה מצחיק כי אנשים שהיו בבית חולים וקיבלו קוקטיל שלם של תרופות, תולים את ההחלמה שלהם באיזה שמן שמרחו להם על האצבעות..
4. הטיה אנושית - אנחנו רואים את כל מה שעזר. ובכל מקרה של תמותה מאשימים את הרפואה המסורתית. אני אישית מכיר אדם שקיבל טיפות פלא. ובכל אופן מת. האם זה אומר שהוא מת בגללם?
5. והנה משהו טוב על הרפואה המשלימה:
בדרך כלל, המטפלים האלו ממליצים על חיים בריאים יותר. לא לאכול אוכל מעובד - להימנע מסוכר / ממטוגן. לא לעשן. לישון טוב. להימנע מלחץ. אין ספק שהדברים האלו נכונים. יכולים למנוע תחלואה קשה ואף לעזור למי שסובל. כך שאני מצטרף להמלצות האלו.
לסיכום:
יש לכם כסף מיותר? זה עושה לכם הרגשה טובה?
למה לא - אולי זה באמת גם עובד ורק עדיין לא הוכיחו את זה - קחו ולבריאות.
רק תוודאו עם רופא שהמוצר אינו אלרגני לכם / מסוכן / נוגד תרופה נלקחת.
בשום פנים ואופן זה לא מגיע במקום המלצת רופא / רפואה / טיפול אמיתי / בית חולים כשצריך.
העיקר העיקר שלא תצטרכו ורק ת-ה-י-ו ב-ר-י-א-י-ם-!-!-!
שתפו והצילו חיים.
Moshe Manies

יש לך זיכרון צילומי לניקים …