בדור שלנו רוב הנשים לא כל כך מחבבות את עצמן. הייתי רכה, חלקן גם שונאות את עצמן. נדירות אלו שבאמת אוהבות ומקבלות את עצמן. שממשיכות לחבב את עצמן גם אחרי הלידות וגם אחרי השינויים שעוברות עם הגיל.
עבדתי בתור טכנאית ממוגרפיה בערך 5 שנים(אאוטינג רציני). ממוגרפיה זהי בדיקת שד, ז״א ,פגשתי כל יום כמות נכבדת של נשים בגילאי 40 פלוס שהיו צריכות לחשוף את עצמן בפני. לחשוף את האזור הכל כך אינטימי של האישה.
ואני רוצה לשתף אותכן שהרוב התייחסו כל כך נורא לעצמן בכזאת ביקורת, בכזה עצב שהן כבר לא צעירות.
גם אם הן היו נראות ממש טוב לגילן ,מטופחות, רזות, הן היו עדיין מלאות בביקורת ושנאה עצמית. כשהייתי אומרת לאישה ״תקשיבי, את נראת מעולה!״ זה היה אבוד. הרגשתי, ששום דבר לא באמת משכנע אותה, כל עוד בפנים היא לא שלמה עם עצמה. הכי נורא בעיני, שגם אם בעלה יגיד לה אלף פעם כמה היא יפה, היא פשוט לא תאמין לו.
אבל היו כמה נשים , מעטות, אבל היו, שהתייחסו לעצמן בחמלה ובאהבה.
הן היו אומרות: ״כן יש לי קמטים והם מזכירים לי את הדרך שעברתי, את הנסיון שצברתי, את החיים שלי. לנשים האלה היה ברק מיוחד בעיניים והרבה חוכמה שבדקות הקצרות בזמן הטיפול היו חולקות איתי.
אישה יקרה, אני פונה אליך, גם אם את אחרי לידה. תעצרי רגע. הגוף שלך יצר חיים בתוכך תשעה חודשים. תני לו את הכבוד הראוי לו. תסתכלי עליו ופשוט תגידי לו תודה. כי פשוט מגיע לו!
תתחילי להתאהב בעצמך גם אם לא עשית את זה עד עכשיו. תני לגוף שלך זמן לחזור לעצמך.
הרבה נשים אחרי לידה, שקצת מעלות במשקל, ישר מבקשות עצה איך להוריד. וכמה שיותר מהר. בד״כ אחרי שאלה כזאת יספרו לה כמה ספורט צריך לעשות ומה בדיוק לאכול. אף אחד לא יגיד להן, קודם כל לפני הכל!!! תקבלי את עצמך! ותאהבי את הגוף הזה שעשה כל כך הרבה. יצר חיים שלמים. ומגיע לו קצת רחמים.
אל תחפשי מתכוני הרזיה מהירים. תהפכי את התזונה הבריאה לאורח חיים בריא שמיטיב עם הגוף שלך.
תכניסי לגוף שלך דברים טובים ומזינים מהסיבה שאת אוהבת אותו והוא חשוב לך ולא מתוך חוסר סבלנות לחזור למימדים.
תעסי בו קרמים ושמנים מתוך עונג ואהבה כלפיו ולא מתוך עצבים ״מתי זה כבר יעבוד והקמטים/צלוליטיס/פגמנטציה האלה יעברו.״
העולם המודרני מכניס את האישה למרדף.
אין ספור אפשרויות לניתוחים פלסטיים ולמתיחות פנים..שלפני עשור רק כוכבות הוליווד עשו, היום הפכו להיות נגישים לכולן. קיימת רדיפה גדולה אחרי השלמות, הכל נהיה כל כך ראוותני , הרשתות החברתיות, שם נשים כבר יום אחרי הלידה נראות מליון דולר, הפרסומות..וזה משאיר את האישה ריקה.
היופי הוא פנימי. את מה שאת משדרת. כמה שזה נשמע קלישאה, אם תאהבי את עצמך, את פשוט תקריני את זה החוצה. רק תרשי לעצמך להתאהב בעצמך.כבר היום תחשבי מה היית עושה בשביל בן אדם שאת אוהבת. ותעשי את זה לעצמך.