"אורה" אהובה, זרקת אותי עם התגובה שלך תשע שנים אחורה, לשיחות הטלפון הארוכות עם אמא שלי.
קראתי את התגובה שלך ביום שישי, לפני כניסת שבת, ומאז אני לא רגועה.. מוצפת...
מרגישה שרוצה לכתוב לך, לצעוק לך בלב, להסתכל לך בעיניים, לחבק אותך, לשכנע אפילו טיפה...ואז אומרת לעצמי: די, זה שלה. היא יודעת מה היא אומרת ומה היא עושה, מה אני "אתנפל" עליה עם פרץ הרגשות שלי...אבל אני לא נרגעת, לא מצליחה, וחשוב לי לכתוב. אז "אורה" אהובה, אם מצאת את תגובתי "פולשנית" מידי, סלחי לי, קחי ממנה רק את החיבוק והאהבה ותמשיכי הלאה.
אני חושבת שהגדרת נכון איך מרגישה מציאות חייה של אישה במצב הזה - נכות.
אבל מרשה לי לחדד טיפה? לעניות דעתי הנכות, כמו תמיד, נמצאת בראש שלנו. "די, אין מצב שמשהו פה ישתנה. זה חסר סיכוי לחלוטין, הכל כ"כ מסובך מורכב, הבעל, הילדים, הבית המשותף...איך בכלל משהו יכול להשתנות?! זה חסר סיכוי!"
נכות כזו קיימת בהרבה תחומים בחיים שלנו, אני חוויתי את זה למשל במקום מגורים שידעתי בוודאות שלא אזכה לגור בו, אבל קרה הנס ואני כאן.
זה כמו הגבלה שקיימת בראש שלנו - "זה כבר בלתי אפשרי, זה לא יכול להשתנות".
"אורה" יקרה, אם את אומרת שזה מה שיש ואין כ"כ תקווה לשינוי - אני מאמינה לך. באמת. אבל גם אמא שלי חשבה ככה: מספר דו ספרתי של ילדים, רק 4 מתוכם נשואים. השתייכות לקהילה חרדית שמרנית מאוד שבעשרת הדיברות שלה כתוב כמעט רק: "מה יגידו השכנים/האנשים". אפס השכלה/מקצוע, בחיים לא עבדה. אפס אמון באהבה וזוגיות. מקום מאוד נחשב ויציב בקהילה - הילדים כולם במוסדות טובים, שם טוב...
אני חושבת שאם תתעמקי בנתונים הנ''ל תסכימי איתי שגם לזה יקרא - נכות. נכון?
לקח לאמא שלי הרבה *שנים* לעבור תהליך עם עצמה כדי להבין שהמצב הנתון לא הולך להמשיך ויהי מה. יהיה המחיר אשר יהיה. לקח לה הרבה שנים להבין שהיא ראויה, ראויה לאהבה, ראויה לזוגיות, לחברות, לקרבה שהיא מהנה.
זה היה תהליך ארווווך, במהלכו היא נעזרה בעמותה מסויימת שעובדת עם נשים ובפסיכולוגית. היינו מדברות המון, מנתחות, מלבנות, שוקלות...
אני חושבת שנקודת המפנה היתה הרגע הזה שהיא הבינה ואמרתי לה: אמא, עכשיו את! עכשיו אנחנו מדברים רק עליך! רק מה שיעשה *לך* טוב! לא לילדים ולא לאף אחד אחר!
וכך היה. זה ממש כמעט מעשה "כפירה", הרי למה אנחנו נשארים בזוגיות כזו? - ברור, בשביל הילדים. והילדים - את כמות הסבל, חוסר היציבות, הפחד שחוינו - אי אפשר לתאר...
"אורה" את ראויה! ראויה למישהו שיאהב אותך עד כלות! ראויה לאהוב! את כ"כ חכמה, נבונה, פקחית, נוכחת ומודעת. יש לך ראייה כ"כ נכונה לחיים, גישה נכונה לעולם ולזוגיות. את מלאה בכ"כ הרבה טוב! ואת ראויה לאהבה!!!
וזה יקרה!
תאמיני בזה! בבקשה.
גם אם את לא רואה איך זה קורה היום. תאמיני שיום אחד זה יקרה. " אני לא יודעת איך, אבל יום אחד תיהיה לי זוגיות אוהבת וחברית מאוד" - מסכימה לשנן את זה בלב ובפה?
אמא שלי, שברחה מהבית בלי שקל, שלא האמינה שקיימת אהבה בעולם (הייתי צריכה לשכנע אותה שאני באמת *אוהבת* את בעלי, וגם אח''כ היא פקפקה בזה ולא הבינה איך יכול להיות..) שהתחילה הכל מאפס. ש"זרקה"כביכול את הילדים לתוך הקלחת והבלאגן - היום מ א ו ש ר ת !! זה לא נתפס. אני רואה אותה וצובטת את עצמי..
ואנחנו הילדים, כיום - אחרי תקופה של באמת בלאגן - מעריצים אותה! היא ממש פאר האנושות בעיני! מחובקת ואהובה כ"כ.
אז "אורה", עם הנתונים העכשוויים שלך, רק את יודעת מה הכי טוב לעשות כרגע. אבל רק בקשה קטנה - אל תפסיקי להאמין! תאמיני שיום אחד, את לא יודעת איך, את תחוי משהו אחר, משהו טוב ואמיתי!
אם תאמיני בזה - זה יקרה.
מסע כזה סבוך וארוך לא קורה ביום אחד. זה תהליך של תובנות, אסימונים שנופלים, טפטוף ועוד טפטוף...
הלואי שהייתי פסיק קטן ממש בתהליך שלך🙏
בהצלחה אהובה ❤️