איזו מן סוג מוזיקה פה? S:דאץ
לא יודע, חשבתי למצוא פה דוסים ששומעים מוזיקה ש/ל דוסים, וגיליתי פה שכולם שומעים לועזי S:
איזה בושה.
בושה? מוזיקה לועזית?בת שמש
אני בהחלט יכולה להבין את אלה שלא אוהבים את המילים, או הלך הרוח- אבל המוזיקה בארצות שהן לא ישראל, היא כמעט תמיד [!!!!] הרבה, הרבה יותר איכותית.

כך שאם מדברים על מוזיקה..
שקט.
סליחהה?!?!תרשה לי לענות אוקי?בקטנה
"חשבתי למצוא פה דוסים ששומעים מוזיקה ש/ל דוסים" ובכן, אז תחשוב שוב. זה יכול לעזור.
מה עוד?
מה רע במוזיקה לועזית?(לא לא לא להתנפל עליי בשרשורי אמונה-יהדות-מוסיקה) החבר'ה כאן שומעים מטאליקה עם סיני תור ואודי דוידי זורם עם שלמה ארצי, מה רע? מותר, לא? אחרי הכל זה לא פורום לעינייני דוסים-מוזיקה ומה שביניהם, זה פורום מוזיקה; ומוזיקה זה כולל...כן! נחש מה?
מוזיקה לועזית!
 יאללה שטויות .
תהנה לך, אתה מוזמן להוסיף נופך דתי אם זה נראה לך חסר (למרות שאתם ממש צדיקים חברים, באמת!).
רק מוזיקהה.. .
טוב ושמחה
אל תתנפלו עלי..דאץ
פשוט, יש בזה בעיה גדולה מאוד.
של חוקות הגויים, לא תחונם, והמון פעמים המקצב בעייתי (האווירה?)

אל תדאגו, אני הייתי מכור ללועזית גם לא פחות, והפסקתי =]

חוצמזה, מטאליקה ואודי דוידי-מה הקשר??

דעתכם?
למי אכפת? |תוהה|בת שמש
לא התנפלנו.
אנחנו דווקא לא נושכים.

בד"כ.
למי אכפת? למי שדתי..דאץ
ד"א,
 אני מרמב"ש, את?
המממ?בת שמש
עלאק לא נושכת. מנו, להביא עדים? פגזניקית גאה!
תראה אחינו..בקטנה
היו פה הרבה שרשורים בנידון, יש דעות בעד ויש נגד,
מה הקשר אודי ומטאליקה? יש כאלה ששומעים כמה סגנונות ולא מקובעים על אחד מסויים..ויוצא שאודי ומטאליקה נמצאים בספריית המוזיקה על המחשב..
(לא מתנפלים,פשוט הגעת בגישה ביקורתית לדבר שאתה לא יודע מה ומי ואיך..)
ל"ט.
יפה מאוד מה ששלחת לי, אבל..דאץ
יש בעיה לפעמים בצלילים, באווירה, וגם יש את ה"חוקות הגויים".
כמה שתהנה ותעשה את זה "לנפשששש" שלך,ף לא יעזור.
זה עדיין להדמות לגוי.
יש דבר כזה?*שלי*
דוס ששומע מוסיקה לועזית? לא ראיתי את השילוב הזה
חח פעם(לפני 4 שנים) הייתי דוסית ששומעת לועזי.דבורל'ה

למה פעם?*שלי*
ומה היום?
היא מן הסתם חזרה בתשובה.דאץ
היא הייתה 'דוסית' (להגדרתה)בקטנה
מאיפה היא תחזור בתשובה?
אגב דאץ-יש לי משהו לומר בעיניין חוקות גויים, אם כבר נכנסנו לזה- גם אינטרנט זה חוקות גויים, למה אתה כאן?
כל הבגדים שלנו האוכל שלנו הבתים שלנו זה הכל מהם, העתק. אז מה נוכל לעשות?
לפעמים אין לנו ברירה אנחנו ניאלץ ללכת יד ביד עם תרבות מערב אבל לדעת לישם גבולות, כל אחד יניח את הגבולות שלו עם תרבות המערב איפה שהוא רוצה, אצלך המוזיקה זה קו גבול, אצל אחרים לא.
עד כאן .
טוב ושמחה
עשית סלט שלם..דאץ
אם אני על האינטרנט פה, או באתר דתי אחר. אין בעיה (לא כ"כ, אני מסכים שאינטרנט זה דבר בעייתי).
אם אני על האינטרנט ועל אתרים גויים בעניינים גויים-זה חוקות הגויים.
ככה גם בגדים-אם תלכי עם חולצה שיש לה בצד "גולף", אני לא חושב שיש בעיה.
אבל אם תלכי עם חולצה נגיד של גרין דיי, עם מלאן כיתובים מסביב, אז אלו חוקות הגויים.
כל מה שמושך, ומדמה לגוייות, ולתרבות גויית, זה בעייתי.
את יכולה לשמוע, אבל זה יוריד אותך.
זה סתם לא מוסיף ברוחניות, וגם מוריד ברוחניות.

זה בעייתי ביותר
תראה-chai
יש מוזיקה ויש דת, נתחיל בזה.

פעם אחת מישהו שאל אותי אם אני מנגן באיזשהו כלי, אמרתי לו שאני מנגן בחשמלית והוא די הזכיר את התגובה שלך "איך שיר המעלות וגיטרה חשמלית?!" אז כן, זה אפשרי.

אני מסתכל על עצמי, מתפלל 3 פעמים ביום, מברך לפני כל דבר ומצד שני שומע דרים דיט'ר,מגהדת', סקורפיונס, מטאליקה, סטיב וואי ועוד הרבה.

זה שזה אולי לא מתחבר לך טוב, שלדעתך זה רע, זה מוריד ברוחניות, זה טוב. זה אומר שיש לך דעה.
אבל זו הדעה שלך, אוקיי? שלך.

אל תתקוף פה כאלה שמעוניינים לשמוע מוזיקה שונה ממה שיש פה בארץ, כי בעיקרון... זה כמה רמות מעל מה שיש פה.
חוץ מזה...chai
שאני מדבר פה על מוזיקה נטו, אני לא מצדיק את האלה שמתלבשים כמו הזמרים עצמם.
מוזיקה וחוד והתנהגות לחוד.

[אם תביא לי חולצה של גרין דיי ותגיד לי ללבוש אותה סביר להניח שהיא תישרף תוך כמה דקות]
פעם- כי היום אני לא דוסית.דבורל'ה
לא מסובך כ"כ..
יו, אתה ממש עצבני. אף אחד לא תקף.דאץ
רק הערתי.
צאו מהסרטים שאתם נרדפים >.<
אין לי שום דבר נגד גיטרה חשמלית, אני מת על הדבר הזה O:
דבר שני,
המוזיקה שאתה שומע, זה אומר על האופי שלך, ומה אתה שואף להיות.
עובדה.
עם כל הכבוד-ויש כבוד!!! 3 תפילות ביום וברכות לאישוחחר פולארד!
בהכרח מעידים על דרגה רוחנית גבוהה או אפילו בסדר.
 למה אתה אוכל כשר? רק בגלל שזה מה שציוו אותנו?- יש עניין פנימי. הורגלנו שלא אוכלים לא כשר כי זה פוגע בנפש וכו',ככה חינכו אותנו. אבל מה עם מוזיקה? אדם יוצר מנפשו,מסכים? גם הנפש צריכה 'לאכול' דברים בריאים, לא רק הגוף. אדרבא, הנפש צריכה יותר. מה שמוזיקה של גויים (וגם של חילונים גמורים) נותנת לנפש שלך הוא עם כל הכבוד לא מה שנפש יהודית צריכה לקבל.

שוב- דתי זה לא רק קיום מצוות (3 תפילות ביום וכד'), זה מחשבה תמידית על הקב''ה. כל דבר שאתה עושה\חושב אמור להיות עם מחשבה על הקב''ה (אנחנו רחוקים מזה מאוד,אבל לפחות שנהיה מודעים). דתי זה אמור להיות כל כולך לא רק חלק ממך.

בעז''ה שנזכה. (אל תקחו זאת כתקיפה. רק רציתי להאיר את עיניכם). תגובות יתקבלו בברכה
אוף, שכחתי משהו. וחוץ מהמוזיקה, מה עם המילים? אל זישוחחר פולארד!
זה אין ויכוח שהן חשובות! (?)
כנראה לא היית דוסית. דוסית זה לא בהכרח לבוש חיצוניישוחחר פולארד!
המון פעמים היום 'דוס' זה פוזה.
ווווויי נסחפת מותק!!אנונימי (פותח)
מי את/ה שתגידי לה אם היא דוסית או לא דוסית????
בלי להכנס לויכוח של אם זה בסדר או לא, נגיד שהולכים לפי שיטתך שזה לא בסדר-
אז מה?
אז זה אומר שהיא לא דוסית??
למה, את/ה שומר/ת את כל תרי"ג מצוות לכל דקדוקיהם? כל כולך קודש וטהרה ורוחניות?
מאיפה את/ יודע/ת מאיזה רקע היא באה, מה הנסיונות שהיא עומדת בפניהם?
מאיפה החוצפה לבוא ולהגיד לבנאדם "כנראה לא היית דוסית"?? את זה רק הקב"ה יכול להגיד..
מזה עפתתתת..

אני לא מקיימת את כל תרי''ג מצוות אבל אני לא מצהירהישוחחר פולארד!
שאי קיום מצוות אלו אפשרי מאוד והולך יחדיו עם דוסיות. היא הצהירה שזה הולך יחדיו כלכתחילה. לא מסובך מדי.
מסכימה איתך אבל..א*ן ע!ד מל2ד!
לעניות דעתי סוג המוסיקה שאתה שומע ממש מראה על עצמך.
בדיוק כמו שתחביבים מראים, לבוש מראה, וכו'..הדברים הקטנים הם אלה שמרכיבים את אופי האדם..
אני אישית שומעת בעיקר בעיקר מוסיקה 'דוסית' (שונאת ת'ביטוי..), והאמת שגמאני הופתעתי לראות שהרוב פה אוהב מוזיקה לועזית..אני לא סובלת ו-לא לרצוח אותי- אני חושבת שזה לא ראוי שבנות ובנים דתיים שומעים מוזיקה באנגלית. פשוט תרבות יוון (אם כבר אנחנו בחנוכה..), או איך שקוראים לזה בימינו-תרבות המערב..
 חבר'ה אני האחרונה שאשפוט אתכם, באמת האחרונה.. אבל שתדעו שסוג המוזיקה שאתם אוהבים באמת מראה על הבפנים, ותחשבו על זה טוב...אולי באמת המקצב יותר יפה והמתופף יותר מגניב אבל.. יש לנו מוזיקה יהודית יפה ממש שהמילים אצלה פי טריליון יותר יפות..
סליחה אם חפרתי עוד שהייתי 'רוחנית' מידי...

מסכימה איתך לגמרי. אין בעיה שישרשרו-יש מקום לכולם!ישוחחר פולארד!
הוא רק הביע את פליאתו. כמה חבר'ה הגיבו שאין בעיה במוזיקה לועזית אז הסברנו את דעתנו. אף אחד לא אמר שאין מקום לכולם-זה לא העניין.
חבר'ה, תרגעו. הוא לא אמר שפורום מוזיקה בהכרח יהיהישוחחר פולארד!
עם חבר'ה דוסים. הוא רק אמר שהוא התבאס לגלות שבפורום מוזיקה (בערוץ 7..) יש המון דיבורים על מוזיקה לועזית וכאלה לא כפי שהוא ציפה. זהו.. הרגיעו. לא להתנפל- לשני הצדדים.
הווו. סופסוף מישהו קולט את דעתי.דאץ
אוקי אוקי..כולם לשבת במקום, בלי מכות-שימו לב:בקטנה
דאץ- סבבה, הבנתי אותך.
הסברת יפה את העיניין של חוקות גויים.
אוקי. מובן. מקובל. הולך.
אז על מה אם ככה הוויכוח?
ה-ר-א-י-ה, ה-ש-ק-פ-ה.
יש מבין?
שימו לב>> אחד מאמין שהתנהגות\אופי\אנושיות והכל= למוזיקה. איך ולמה?
אתם מוזמנים לשכנע האחד את השני.
האחר לא חושב ככה, הוא טוען שמוזיקה לחוד, ושאר הדברים לחוד, רוצים להתווכח על זה? בבקשה, רק תציעו קרב שוויוני, כי זה לא כוחות.
מה עוד?
טוב יודעים מה??
|מתחמם|
הוא לא דתי, הוא רק מתפלל 3 פעמים ביום, מברך, שם כיפה ולומד במקום דתי. לא הוא לא דתי.
סליחה חברים?
הבנאדם היה אמור לספר לכם, לומר לכם מה רץ לו בראש?
באיזה שניה בדיוק הוא חשב על אלוהים?
אולי. אולי..הוא דיבר על דברים בסיסיים לדת?! מה דעתכם?
כן, תפילה, ברכות ואמונה אלה מרכיבים של הדת תרצו או לא תרצו!
כל העיניין של "לחשוב על ד' כל רגע" לא אמר להיכנס פה בכלל כי הדיון הוא לא אם הוא דתי או רק מתפלל 3 פעמים ביום..
בחייאת חברים, אתם נתפסים לקטנות.
הוא דתי, כי הוא אמר מה הוא עושה,
מעניין אתכם מה הוא עוד עושה בחיי הדת שלו.? דברו איתו, אל תתקפו, תשאלו,
אל תאמרו ישר שדת זה לא רק פוזה חיצונית,
הוא ציין את מה שנראה לו בסיסי לקיום אורח חיים דתי ואתם נתפסתם לזה שהוא לא כתב שהוא חושב על אלוהים כל היום,
נו באמת,
 קנטרני וקטנוני משהו..
לסיכום-
יש בעולם אנשים שונים, עם השקפות שונות. וזהו.
תקשבו לדעה, תכבדו אותה.
אפחד לא כפה עליכם כלום.
עד כאן.
שיהיה שבוע טוב .
טוב ושמחה

סליחה גברתי, אף אחד לא תקף.ישוחחר פולארד!
שימי לב להתנסחות שלך ותראי מי תקף, אם כבר. באמת, זה לא פייר.

א. לא אמרתי שהוא לא דתי ולא בטיח. ובדיוק בשביל תגובה כמו שלך כתבתי בכותרת -''ויש כבוד'' עם 3 סימני קריאה. תסתכלי. כדי שיהיה ברור שאני לא מזלזלת בכלל. אמרתי שדתי זה לא רק עניינים ''חיצוניים'' כביכול אלא זה גם דברים מהותיים יותר ולאו דוקא מעשיים.כתבתי שדתי זה לא רק הדברים הנ''ל- לא שזה לא דתי בכלל.

ב. העניין של לחשוב על ה' כל רגע אמור להיכנס פה לדיון לא בגלל שאנחנו דנים עכשיו אם הוא דתי או לא (זה לא קשור בכלל),אלא בגלל שזה היה חלק מהאמירה שלי שמוזיקה היא חלק מאורח חיים דתי (ולכן הסברתי את עניין הפנימיות וכו')

ג. הבהרה: כתבת:''אל תאמרו ישר שדת זה לא רק פוזה חיצונית''. כנראה לא הובנתי נכון- 3 תפילות ביום זה לא פוזה!גם אם זה לא בא עם מחשבה תמידית על הקב''ה!
כתבתי ש''דוסית זה לא בהכרח לבוש חיצוני,המון פעמים היום 'דוס' זה פוזה.'' כתגובה למישהי שכתבה שהיא היתה שומעת מוזיקה לועזית והיא היתה דוסית אז הגבתי לה שלעניות דעתי כנראה שהיא לא היתה דוסית באמת כנראה זה היה חיצוני. זה לא היה בהקשר לשי-שלא התייחסתי לרמתו הדתית כי זה לא רלוונטי ולא קשור בכלל, זה לא היה העניין.

בקיצור- אני באמת לא מבינה על מה התרעומת. ההודעה הקודמת שלי נוסחה בצורה מאוד מכבדת.למרות שאני לא חושבת שעשיתי זאת-אני מבקשת סליחה אם ירדתי לפסים אישיים,חדרתי, פגעתי וכד'.

אנחנו מתדיינים בסה''כ. אנחנו רוצים להאיר את העיניים האחד של השני. זה הכל. אין צורך להלחץ.
אמרת שאנחנו מוזמנים לשכנע האחד את השני- זה מה שאנחנו עושים...
אני פשוט חושב..דאץ
אני פשוט חושב שבפורום של נוער דתיים\דתיות, לא אמורים להתדיין על גועל נפש וזוהמה שבאה מהרחוב, ורק מורידה אותנו.
אוקי, ואני חושבת שזה סבבה,בקטנה
אם ככה כל אחד ימשיך בדרכו, אם אתה חושב שזה לא לרוח הפורום..חבל. אולי ייפתח פורום למוסיקה יהודית-דתית-נשמתית בלבד?
איש איש באמונתו יחיה.
הובנתם,
טוב ושמחה.
אין פס' כזה. הפס' הוא-'צדיק באמונתו יחיה'ישוחחר פולארד!
לריב גם על זה?בקטנה
תיקון טעות- "צדיק באמונתו יחיה".

אני במקרהאנונימי (פותח)
שומע שירים דתיים אבל גם לועזית .חח
יפההה(:אנונימי (פותח)
דעתי היא:דוסית גאה!
מה המילים של השיר?
אהבה שמאבה?!
גועל נפש.

את אודי הכי כייף לשמוע, הכי כייף להאזין, והכי כייף להפנים!!!!!!!!!!!!!!
א-ו-ד-י
ודעתי היא:בת שמש
שדעתך לא קשורה לדיון, וגם הדעות של כל הדוסים למעלה, כי אנחנו מדברים על מ-ו-ז-י-ק-ה, ואתם- על מילים נטו.
שעתי היאבקטנה
חפפררנווו, קדחחנו..
דעתי**בקטנהאחרונה
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך