עבר עריכה על ידי mom11 בתאריך ג' באדר תשפ"א 09:39
עבר עריכה על ידי mom11 בתאריך ג' באדר תשפ"א 09:37
עבר עריכה על ידי mom11 בתאריך ג' באדר תשפ"א 09:35
שולחת חיבוק גדול ורק רוצה להוסיף שאת הבכורה שלי הנקתי רק 3 חודשים, וגם זה היה בשילוב עם תמ"ל (לטענת יועצת ההנקה, פטמות שקועות. הביאו לי פטמת סיליקון וזה היה סיוט!!)
בהריון שני שלי לא הפסקתי להתפלל על ההנקה.. ובאמת, בהפרש של שנה וחודשיים ילדתי ב"ה בת שניה- וההנקה הלכה חלק ב"ה!! היא הייתה יונקת במנשא, ובמקביל הייתי עם הגדולה יותר.. היא ינקה שנה, ואז ב"ה נכנסתי להריון שלישי ושוב- התפללתי גם על ההנקה. אותו הנקתי שנה וחצי.. כרגע חודשיים ושבוע אחרי לידה, וב"ה הוא יונק וזה הכי זורם בעולם!
ולמה אני מספרת לך את זה?
כי לפעמים זה ממש לא הולך חלק עם הילד הראשון.. הייתי יושבת איתה שעות בהתחלה.. הייתי מוצץ.. והיא בכלל לא אכלה ורק הייתה צורחת.. אז נתתי תמ"ל, הרגשתי רע עם עצמי, וחוזר חלילה.. ויודעת מה? אני גאה בעצמי שויתרתי בסוף ב"ה!!
אבל ילד חדש זה סיפור חדש.. זכותך המלאה לוותר אם זה מה שמרגיש לך נכון!! אבל קחי בחשבון שלפעמים הסיפור הזה לא חוזר על עצמו שוב, ואז מגיע מעין תיקון..
אני בטוחה שאת יודעת הכי טוב מה נכון לך! רק היה חשוב לי לשתף, כדי שתדעי שלא משנה מה היה- יש תמיד גם את האופציה שיהיה אחרת.. אז אולי את לא חייבת להחליט.. אפשר לקחת כדור לייבוש חלב גם כמה שעות אחרי הלידה.. אולי כדאי לדחות את ההחלטה ופשוט לנסות.. מי יודע, אולי זה באמת יהיה תיקון בשבילך ובע"ה הכל ילך חלק ובקלות?
בכל מקרה, גאה בך על ההחלטה ובטוחה שבע"ה, אם ה' רוצה אחרת, הוא יסייע בידיך להגיע להחלטה המתאימה והמדויקת לכם.
נשיקות 😘😘
מוסיפה: הייתי עם שלושה קטנטנים בבית מתחת לגיל 3 ב"ה, אני לא שולחת אותם לפני למוסדות כלשהם.. אני איתם בבית ב"ה- ועדיין ב"ה היה לי הרבה יותר קל מאשר לשטוף בקבוקים ולהתעסק בלהכין אחד כזה עם צרחות ברקע.. הרבה פחות מלחיץ ויותר נוח, בעיקר בלילה, פשוט "לשלוף" וזהו ב"ה.
גם עכשיו, עם כל הסגרים ב"ה יצא שאני עם ארבעתם לבד בבית ב"ה, ואני מוצאת שההנקה מקילה עליי ולא להפך..
זו איזו סטיגמה שיש על הנקה.. שהיא כביכול לוקחת זמן.. זה ממש לא נכון.. גם עם בקבוק צריך בהתחלה להחזיק אותו, להאכיל, לעשות גרעפס וכו- רק שמתווסף לך להכין בהתחלה את הבקבוק ולשטוף אותו לאחר מכן, במקום להניק, במקביל להיות עם ה"גדול" ולא להתעסק מידי בהאכלות..
וכמו שכבר כתבו פה, לפעמים כיף שיש לך את ה"תירוץ" הזה ללכת לחדר להניק.. כשנמצאים בחברת אנשים הרבה זמן ובא לך את השקט שלך, זה ממש כיף שאת יכולה ללכת לחדר קצת ב"ה..
לסיכום, רק רציתי קצת לנמק מדוע לעניות דעתי הכי טוב וכדאי שתחליטי שלא להחליט כרגע.. זה לא שאת חייבת.. הרבה פעמים יש לחץ מהדודות ומהמשפחה לכיוון הזה כשמגיעים ממשפחה שבה המון נותנות תמ"ל, אבל זה לא אומר שהן צודקות או יודעות על מה הן מדברות בכלל..
תחשבי על זה, אולי כדאי לתת לזה צ'אנס בע"ה (:
וכך או כך, זכרי שאמא שמחה זה הדבר הכי חשוב ב"ה, אז תהי שמחה ושלמה עם כל החלטה שתקחי- זה ה' שם לנו הרבה פעמים את המחשבות האלה כדי שיצמחו מהם דברים גדולים בע"ה.. המון תפילות ובע"ה יהיה בסדר ♡