סקר סקר בואא בקטנה
לעניות דעתכם..(ניסיון לא מוכח להנמכת ביטחונכם העצמי,סתם סתם..דלגו),
אם כבר מנגנים בכלי אחד, יהיה יותר קל ללמוד על אחד נוסף? או שזה סתם יקשה?
או שאתם בכלל לא מנגנים? או שאתם תוהים מה לענות? או..או..או ש..או שמה? מה רציתם?
סתם נו, בריצנות- מה דעתכם?
מקשה? מקל? נחמד יותר(ברור שכן..)?
וברוח מוזיקלית זו נסיים ב-
לילה מוזיקלי לנו,
טוב ושמחה .
אה עוד שאלה-בקטנה
ואם כבר עוד אחד, האם להמשיך באותו הסגנון? נניח כלי מיתר, נשיפה וכו' ולא לקפוץ מגיטרה לתופים ואז לחליל צד? או שאין קשר?
זהו. הסתיימו החפירות להיום.
ל"ט.
אז ככה:חילא דמשכנא
כשלומדים אתץ עיקרון התווים/אקורדים קל יותר ללמוד עוד כלי.
לענ"ד עדיף להישאר על אותו סוג נגינה (כלי נשיפה כלי מיתר וכו') לפחות בשני הכלים הראשונים ורק אח"כ להחליף (מנסיון - למדתי חלילית, חליל צד ואח"כ גיטרה ועוד כל מיני...)
אממ..נדנדה כתומה.
למדתי חלילית, ועכשיו אני לומדת גיטרה (לבד) ולפעמים כשבאלי אני מנגנת על האורגנית של אח שלי(רק תווים...)
והמסקנה שלי- ברגע שיודעים תווים אז זה קל לעבור לכלים עם תווים... למשל חלילית ואז אורגנית- זה היה לי ממש קל... וגם טאבים בגיטרה, כי אני עושה אותם לפי התווים..(אני קוראת להם סי לה סול....) לעומת זאת, סגנון שונה לגמרי של נגינה זה קצת יותר קשה, ואז זה תלוי בכל אחד, ובכמה אני באמת רוצה לנגן על הכלי הזה... כי נגיד בגיטרה (אקורדים) זה קצת יותר קשה... אבל אני ממש רוצה לנגן, אז בכח רצון שלי אני מצליחה...(זו גם הסיבה שאני יכולה ללמוד לבד, צריך בשביל זה המון מוטיבציה וכח רצון....) ולכן, זה פשוט תלוי בהרגשה שלך- עד כמה את באמת רוצה לנגן על הכלי הזה, ועד כמה את באמת חושבת שתצליחי....
ב"הצלחה....
חפרתי הרבה, אז סורי אם זה יצא קצת מבולגן....
טוב נו...בנדא מצוי!!
התחלתי פעם פעם על אורגנית היום אני זוכר ממש משהו לא יותר מזה לפני 7 שנים התחלתי על גיטרה עם המון המון הפסקות באמצע אבל היום אני די יודע ברמה סבירה לנגן וגם משמיעה אבל עדין לא לפי תווים לצערי!
מכיוון שאני ממש ממש ממש אוהב מוזיקה.....ואני גם אוהב תופים אז החלטתי שאני רוצה לעבור ללמוד על תופים וכאן נוצרה בעית הקצב ולא יותר מידי הסתדרתי וכאן למשל האורגנית והגיטרה לא עזרו אבל הקצב לא הלך לגמרי ואני מנגן על דג'מבה(תוף אפרקאי) בעיקר בחתונות ולפעמים בסיבובי שערים כשאני מגיע!
סוף שנה שעברה החלטתי משום מה שדווקא בא לי על כלי נשיפה אז הלכתי על חלילית וכמובן הכל משמיעה אין לי מושג איך קוראים תווים ובחנוכה לקחתי את הקלרינט של דוד שלי והצלחתי דווקא להפיק צלילים מאוד טובים כוונתי היא שבזכות זה שאני מנגן על חלילית אז יש לי מושג כלשהו איך לנגן על קלרינט!
בכל זאת תמיד עדיף להתמקד בכלי אחד מינימום 2 ועדיף שיהיו באותו הסוג כלומר או כלי נשיפה או מיתר או כלי הקשה!
מנגנים על מה שאוהבים.אוריה שמחה
לא משנה הסגנון..
אני מאוהבת בפסנתר, אבל זה מפריע לי לנגן גם על גיטרה וחלילית [וברור שבזכות הפסנתר התפתחה לי שמיעה מויזקלית, והיה לי הרבה יותר קל ללמוד לבד חלילית וגיטרה].

כרגע החלום שלי זה ללמוד גם קלרינט, אבל זה סיפור יקר, וגם השיעורים עולים כסף.. [אני לוקחת שיעורים בפסנתר, הגיטרה והחלילית לבד. וזה גם כלים *יחסית* זולים, בעיקר חלילית.]

לכי על מה שאת אוהבת!!!
בנדא?:0 אתה מנגן בערך על כל כלי שהמציאו אי פעם=Oבקטנהאחרונה
בטח שזה עוזראנונימי (פותח)
אני לומד אורגנית ויהיה לי הרבה יותר קל ללמוד מלודיקה או כלי קלידים אחר מאשר מישו שלא למד אורגנית
בהצלחה!!!אנונימי (פותח)
מי כאן מנגן על קלידים (אורגנית)?נ א

אתם גם אוהבים את הכלי הזה?

אני מנגן על קלידים...

....צאצא

אני מנגן, וגם די עושה אירועים בקטנה, אבל האמת שלא אוהב את הכלי הזה

יש כלי אחר שאתה אוהב?נ א
יש כאן עוד מי שמנגן על זה?נ אאחרונה
20 שנה לגירוש מגושד קטיףשירים חדשים
תווים לחלילית לשיר מי אוהב את השבתאהבנו
היי זקוקה בבקשה לתווים מלאים לשיר מי אוהב את השבת. תודה ענקית!
הינה:מטרינולוגאחרונה

C  C  D  E  G   G  F  E  D  C

מחפש תווים לשיר 'שובי נפשי' בלחן של הרב קרליבךחופר
ולא לפסנתר
איך מפרקים אקורדים בליווי בפסנתר ביד שמאל?בית פרטי

היי לכולם,

אשמח לעזרתכם.

מנגנת בפסנתר קלאסי.

רוצה ללמד את עצמי לנגן שירים, כאשר יד ימין מנגנת את השיר ויד שמאל אקורדים.

מכירה את האקורדים עצמם, שאלתי - איך או איפה אפשר ללמוד לפרק את האקורדים וללוות איתם את יד ימין? יודעת שיש כאלה שעושים את זה משמיעה, אך לא ככ מצליחה.

מחפשת הדרכה איך להתחיל, מבחינת פירוק, קצב ועוד

אתכם מכירים אתר או סרטונים שמלמדים שיטות לזה?

תודה!

אפשר להתחיל מהפשוטאגוז16

קצב של 4\4 לעשות את התוים 4 פעמים בסדר עולה של האקורד, (לדלג כל פעם צליל כדי שלא ישמע צורם בנמוכים)

ושל 3\4 לעשות 3 פעמים

כשאת קצת מתקדמת אפשר לחזור אחורה באותו אופן בהתאם לקצב ולכמה פעמים שהאקורד חוזר

פירוק אקורדיםחובביםאחרונה

אפדר קודם לנסות לנגן את האקורד הפשוט, לדוג' אם זה אקורד C אז לעשות את המצב הבסיסי, כלומר, דו מי וסול ביחד, אצבעות 1 3 ו-5. לאחר שמצליחים לשלוט באקורד בצורה חלקה, אפשר לנגן את הצלילים אחד אחרי השני בארפג', כלומר דו נפרד ולאחריו מי נפרד ולאחריו סול נפרד ואז הדו שלמעלה, כי ארפג' מורכב מ- 4 צלילים. אם זה אקורד של 7, כמו D7, G7 וכדומה, קודם לשלוט באקורד ואז לפרק אותו לצלילים אחד אחרי הני. לדוגמא ניקח את G7, נפרק אותו לסול נפרד, סי נפרד, רה נפרד ולפה נפרד, שהוא בעצם התו השביעי של האקורד. כמו כן אפשר לפרק את האקור ד C ככה: דו, סול, דו ומי, וכך נקבל מרחב גדול יותר של צלילים.

מקווה שסייעתי לך.

משנכנס אדר - מרבים בשמחה!שירים חדשים
איך אפשר להרגע מהנגינה?אנונימי (פותח)

יש לכם רעיונות איך אפשר להשתמש בנגינה לריפוי, להרגע?

זה מה שהרבה אומנים עושיםשדמות בחולות

מנגנים את כל הרגש שלהם החוצה.

שאלתי את הAI:

נגינה יכולה להיות כלי ריפוי חזק מאוד! הנה כמה דרכים שבהן ניתן להשתמש במוזיקה ובנגינה לריפוי:

1. **תראפיה במוזיקה**: להיפגש עם מטפל מוסמך במוזיקה. טיפול במוזיקה משתמש בנגינה, שירה, יצירה והאזנה למוזיקה כדי לשפר את בריאות הנפשית, הרגשית והפיזית.

2. **נגינה באופן אישי**: אם אתה מנגן בכלי נגינה, נסה לנגן באופן קבוע. זה יכול להיות מרגיע ומספק לך דרך לבטא את רגשותיך.

3. **האזנה למוזיקה**: שמיעה למוזיקה שאתה אוהב או למוזיקה מרגיעה יכולה לעזור בהורדת רמת הלחץ ובהגברת התחושות החיוביות.

4. **יצירת מוזיקה**: לכתוב שירים או ליצור מוזיקה חדשה יכולה להיות דרך מעולה לבטא רגשות ולהתמודד עם חוויות קשות.

לנגן מלודיות מאוד פשוטות, מרגיע אותיאחו

מלודיה פשוטה ורגועה, במיוחד על כלי נשיפה, משהו שלא מצריך יותר מדי מאמץ, זה מרגיע.

מחפש כלי לכתיבת תוויםחופר
ואם הכלי יודע להעביר סולמות ולשנות מקצבים- זה בכלל בונוס

אולי יעניין אותך