אין לנו אף משפחה כאן, וגם חברים לא מי יודע מה (אולי מישהי אחת נניח, אבל היא גם צריכה ללדת בערך באותו זמן אז לא רלוונטית).
כמובן שעקב הקורונה גם אין לנו בייביסיטר קבועה או כל מיני כאלה.
הבעיה היא שאני לא יודעת מה לעשות עם הגדולה כשאני יולדת. אני חושבת כבר ממש ברצינות ללכת ללדת לבד (או עם דולה נניח) ושבעלי ישאר עם הגדולה. הבעיה היא שגם כאן עקב הקורונה מותר מלווה אחד בלבד בלידה, ואין החלפות. כך שאם התחלתי עם דולה ובעלי נניח שם את הילדה בגן בבוקר הוא לא יוכל להחליף את הדולה. ואם איכשהו בעלי יוכל לבוא הדולה לא (וכמובן צריך עדיין לשלם לה, נניח שזו הבעיה הקטנה). חוץ מזה כמובן באסה רצינית שבעלי לא יהיה בלידה.
נשים אומרות שכל הריון ולידה זה שונה, ואצלי בכלל: הלידה הקודמת התחילה בירידת מים בשבוע 38, אז נראה לי שבכלל אי אפשר לדעת כלום על ״מתי אני יולדת בדרך כלל״ (אם בכלל יש משהו כזה).
סיבוך נוסף: הגן של הילדה נסגר יום אחרי התל״מ שלי לשבוע, שבוע היערכות בין הגן לקייטנה. אם אני יולדת בשבוע הזה זו ממש בעיה, כי גם אין את השעות שהיא בגן שבעלי יכול להיות איתי (בלידה או סתם באשפוז).
פתרון אפשרי: לשריין כמה בנות בתשלום (זרות לילדה, ננסה להפגיש פעם פעמיים לפני, אבל עדיין הן יהיו זרות, גם לי וגם לילדה). מעבר לזה שהן זרות ואני לא אוכל לסמוך עליהן ממש, תמיד גם יש כאן סיכון שהן לא יוכלו להגיע ברגע האמת מסיבה כלשהי.
בפן החיובי (היחיד כאן...): אמא שלי יכולה להגיע ל-3 שבועות בערך. בגדול הייתי מעדיפה שהיא תגיע אחרי הלידה מכל מיני סיבות (וככה גם היה עם הגדולה, היא הגיעה אחרי). הייתי מעדיפה שתגיע אחרי הלידה ותעזור עם הגדולה, וקצת חבל לי ״לבזבז״ את הזמן שהיא כאן על לשבת ולחכות ללידה (מה גם שהיא תשגע אותי אם היא תשב לי כאן בסוף ההריון ורק תחכה ללידה. אני מרגישה שזה סתם ילחיץ אותי). גם אמא שלי היא טיפוס שמאוד קשה לו לשבת בבית כל הזמן, היא כל הזמן אוהבת להסתובב. זה מאוד הקשה עליי בפעם הקודמת, הרגשתי צורך לצאת איתה ועם התינוקת כאילו כדי ״להתאוורר״ (בשבילה, אני הייתי ממש סבבה בבית עם התינוקת) וגם קצת להראות לה איפה אנחנו גרים (זו פעם ראשונה שהיא באה אלינו כשאנחנו בחו״ל). ומאוד הכביד עליי הצורך הזה להוציא אותה מהבית כשאני חודש אחרי לידה (ועוד לידה ראשונה). אז לא בא לי עכשיו כשאני בסוף הריון להתמודד עם זה, ובוודאי שלא מתאים לי להסתובב עכשיו עם הקורונה (אמא שלי מחוסנת, במדינה שאני גרה בה לא מחסנים הריוניות כרגע, רק מבוגרים וצוותים רפואיים).
אז חשבתי פשוט להגיד לה להגיע חודש אחרי התאריך, שתעזור עם הגדולה ועם הבישולים וכאלה, מאוד יקל עליי.
רק מה? השבוע חופש הזה בגן בדיוק בתל״מ קצת טורף את הקלפים, ואולי עדיף שתהיה כאן כדי שאדע שלפחות יש לי סידור לגדולה (מבחינת הילדה היא אגב זרה כמו כל מטפלת אחרת שאני אקח בתשלום, הילדה לא מכירה אותה. הן לא נפגשו מאז שאמא שלי הייתה כאן אחרי הלידה שלה).
אבל זה אומר שאמא שלי מגיעה לכאן אולי לפני שאני יולדת, שזה גם בזבוז קצת וגם היא כנראה תשגע אותי, וגם תסע בחזרה ממש קצת אחרי הלידה אם אלד מאוחר, אז שוב - חבל. מצד שני יהיה סידור לגדולה גם אם אלד בשבוע חופש הזה בגן.
מה אתן אומרות? איזשהו רעיון יצירתי אחר שלא חשבתי עליו?