היי,
היה לי משעמם היום אז נכנסתי לאיזה אתר צאט, כן אני יודע שזה לא טוב וזה לא משהו שאני עושה אף פעם אבל סתם נכנסתי לקטע, בקיצור מפה לשם משם לפה הגעתי לדבר עם קצין משטרה אמיתי עם 20 שנות ניסיון (זיהיתי שהוא אמיתי מתוך תשובות שנתן לשאלות שכדי לענות צריך להיות עם ידע וניסיון).
אז שאלתי אותו איך זה יכול להיות שחדשים לבקרים קוראים על סיפורים ממש קשים שהפושעים מקבלים עונשים מצחיקים כמו כמה חודשי מאסר או משהו על תנאי ודברים כאלו (לא מדבר על דברים מהזמן האחרון אלא באופן כללי) והוא אמר לי כמה דברים.
דבר ראשון שלא כל מה שקוראים בתקשורת נכון ושהרבה פעמים (או בדרך כלל) זה לא מדוייק בכלל.
ודבר שני, הוא אמר שבסופו של דבר הכל זה ראיות. כלומר גם אם קוראים משהו "מפוצץ" מבחינה רגשית, אבל בשורה התחתונה אם אין באמת ראיות מוצקות אז פשוט אי אפשר להכניס לכלא, זה פשוט עובדה טכנית.
כל מה שאני כותב זה כלי שני - כלומר איך שאני הבנתי את מה שהוא אמר, אז אל תקחו את זה כמקור ראשון, אך כך אני הבנתי.
אבל זה כאילו סידר אצלי את הראש להבין שלא כל דבר שקוראים שישר אומרים הוא צריך מלא שנים בכלא זה באמת כזה פשוט, שדברים מורכבים, שלהכניס מישהו לכלא זה לא כזה פשוט ושיש חוקים וכללים ואין מה לעשות. כלומר זה לא רק שיש רגש ו"רצון לצדק" אלא יש מערכת שלמה של חוק ומשפט שעובדים לפיה.
)