יוצא לי לחשוב על זה הרבה, בעיקר בעקבות כל מיני פוסטים/ כתבות וכו' שקשורים לעולם הדתי והלא דתי, שזה ממש ממש עצוב לי שלא כל האנשים שומרים תו"מ, ובכלל שרוב האוכלוסיה חילונית..
ברור שיש בחירה חופשית ובסוף כל אחד חי את חייו איך שמתאים לו, אבל אני חושבת שרוב האנשים נולדו למציאות הזאת (שהם לא דתיים) ולא היה להם הזדמנות בכלל להרגיש מה זה לחיות חיי תורה.
עכשיו למשל הרגשתי את זה בעקבות פרסום בערוץ על ידוען אחד שעשה ברית לבן שלו וחטף על זה ביקורת. זה ממש זיעזע אותי! בשבילנו ברית זאת מצווה כל כך חשובה, מרגשת, ולחשוב שיש אנשים יהודים שאשכרה לא מלים, ונגד המצווה הזאת. ולחשוב שבהיסטוריה יש יהודים שממש מסרו את הנפש על המצווה הזאת, ואנשים ככה מזלזלים..
אני יודעת שזה אולי נשמע טיפשי, כי בסוף בגלל שאני שומרת תו"מ אז מבחינתי זאת הדרך הכי נכונה וטובה, ומי שלא שומר יכול לטעון כל מיני סיבות למה הוא לא שומר, אבל באמת כואב לי על אנשים שלא שומרים. לא מתוך התנשאות או זלזול, אלא ממקום אמיתי ששוב, לדעתי זאת הדרך הכי נכונה וטובה וחבל לי עליהם שהם מפסידים את כל הטוב הזה..
ובכלל אני חושבת שאם כל היהודים היו שומרים, הפוליטיקה והתקשורת בארץ היו נראים אחרת. ברור שעדיין תמיד יש חילוקי דעות, כי גם אצל דתיים יש כל מיני חברות וציבורים שונים, אבל עדיין המצב לדעתי היה טוב יותר. (ואולי יש עניין שכל אחד חושב אחרת? שדווקא המחלוקות האלה הם טובות? לא יודעת).
מה אתם חושבים?