עבר עריכה על ידי חופים חופים בתאריך ז' באדר תשפ"א 16:22
מקווה שתקבלי עוד תגובות!
בכ"מ לענ"ד, דווקא השנה מתגלה מהו פורים באמת בשבילך. זאת הזדמנות, בלי להילחץ, לגלות רבדים עמוקים יותר בעצמך. אני בטוח שעם הכנה נכונה, במבט לאחור לפורים הזה תראי כמה הוא היה משמעותי. – זה משהו שכל אחד מסוגל לעשות. תחשבי על זה כהזדמנות ליצור אווירה. לא כחובה אלא כזכות. שהשנה, כל "עבודה" קטנה שלך לקראת פורים וביום עצמו, עושה הרבה הרבה נחת רוח לקב"ה. תאמיני שזה מה שהוא רצה שיהיה השנה!
(זה גם מבחן להתבגרות לכולנו - הרבה פעמים בחיים, אם אנחנו לא ניצור אווירה היא פשוט לא תהיה)
הכי חשוב להיות בשמחה!, תשירי ותרקדי לעצמך! כל יום! – למה לא?? נסי לדמיין לך את חודש אדר, את פורים הכי מרומם שהיה לך, הכי שירים, הכי אווירה. השנה – זה אותו פורים! אותו יום קדוש! אותו אור רוחני. זה מה שאת צועדת לקראתו!
סמני לך את פורים כפסגה. לא כזאת שאת צריכה "לכבוש" אלא כזאת שאת עולה אליה עם רכבת, לא משנה מה תעשי, תגיעי לפסגה ותנשמי את האוויר. אבל האם להנות מהדרך, אם לפקוח עיניים אל הנוף בפסגה, - זאת כבר החלטה שלך.
איך אני מנסה לעשות את זה? - קודם כל להתבודד מדי פעם, לדבר עם ה'! להגיד לו כל מה המחשבות, החששות, התקוות, הוא כבר יאיר לך את הדרך. (וחלילה בלי להתיימר – אולי הוא מאיר לך ניצוץ קטן דרך התגובה הזאת, כמו שאני מאמין שהוא מאיר *לי* דרך השאלה שלך והתשובה שהשתדלתי לכתוב). הוא מלווה אותך לאורך כל הדרך, גם אחרי פורים את נשארת דבוקה בו.
אישית, אני חושב, שכדאי לך לגלות בעצמך את הדרך בלימוד, את הפרשן, או הספר ש"מדליק" לך את הנשמה. הייתי מתחיל מהמקור - לקחת תנ"ך, לקרוא את הפסוקים של המגילה בנחת, בכיף! המגילה כתובה מדהים ושווה לכל נפש! מתעוררת שאלה? יש פסוק שאת תוהה מה עומד מאחוריו? – תסתכלי במפרשים, תפתחי ספרים. מצאת משהו ש"מדבר בשפה שלך"? נפלא! ה' איתך בלימוד והלימוד יעשה פלאים, שווה בפני עצמו כל רגע ורגע. הכלל – לאיפה שהנפש שלך לוקחת אותך. תהיי בטוחה בעצמך. ללמוד עם חברה? בכלל! לימוד יוצר ללא ספק אווירה. זה מה שאני מאמין בכל אופן, שאת יכולה להיות רק עם עצמך, או עם המשפחה לצורך העניין, ועדיין להיות בעננים.
בהצלחה לכולנו