למה (מלשון מדוע) אנשים (אתם בעצם) רוצים להתחפש?
- מחכה לתשובות רציניות -
למה (מלשון מדוע) אנשים (אתם בעצם) רוצים להתחפש?
- מחכה לתשובות רציניות -
הנה מצאתי איזה משהו ללמה מתחפשים...
הדסה, בת דודו של מרדכי, מחליפה את שמה לאסתר, מסתירה את מוצאה ומתחפשת ללא יהודייה. מרדכי שבתחילה יוצא בלבוש שק ואפר, הופך בהמשך את בגדיו ל"לבוש מלכות תכלת וחור ותכריך בוץ וארגמן". גם חרבונא שהיה מסריסי המלך, היא בעצם אליהו הנביא זכור לטוב שהתחפש לדמות זו, כמו שאומר המדרש.
בשם הבעש"ט אומרים שמתחפשים בפורים משום שמצווה לתת צדקה לאביונים, ומצוות צדקה בהידורה הוא "מתן בסתר" כדי שהעני לא ידע מי נותן לא את הצדקה ולא יתבייש, והנותן לא ידע למי הוא נתון את תרומתו ולא יתגאה עליו. לכן כולם מתחפשים בפורים ואין יודעים מיהו הנותן ומיהו המקבל, והצדקה הופכת להיות "מתן בסתר".
בספר "מנחת יצחק" הסביר באופן אחר – כוח הטומאה והרע בעולם (שהוא שורשו של המן ועמלק) מנסה להטעות את האדם על ידי זה שלוקח כל מיני עבירות ומעשים רעים, ובתחבולות מרמה מלביש אותם מחלצות כאילו זה רצון ה', ובזה מטעה את האדם לחטוא. "וכיוון שנצחו ישראל את המן והסירו את הלוט הצבוע מעל פניו וזכו לראות נכונה את דרך ה', ולא להיכשל בסמיית עיניים של השטן – לזכר כך משנים המלבושים".
בספרי המנהגים והחסידות ישנם עוד טעמים רבים ועמוקים לעניין שלא הבאנו כדי לא להאריך יתר על המידה, והמעוניין ימצא כל דבר במקומו.
ראוי להעיר שלעומת כל זה קיימת גם דעתו של הגר"מ מזוז שליט"א הטוען שלמנהג ההתחפשות אין מקור אמיתי, והוא נשתרבב ממנהגי הגויים יושבי אירופה אשר בימי חגיהם נהגו להתחפש בהמון רב לשם השעשוע. לכן דעתו היא לדחות את המנהג הזה, גם בגלל כל מיני מכשולים ואיסורים הבאים על ידי מנהג זה.
אך בפועל הדבר מקובל כמעט בכל תפוצות ישראל והתקבל אצל העם כחלק ממנהגי החג.
מקווה שהבנת ;)
אבל התכוונתי, למה יש רצון לאנשים להתחפש? מאיפה זה נובע?
פחות למה יש את המנהג הזה..
למה אוהבים את זה?
איזה תחושה הם מרגישים שכיף להם?
ובדורנו זה לא רק ילדים
ילדה של אבאוסליחה שנפלתי עלייך..
כי זה משתיק את הילדים שמקנאים בקופים שמתחפשים בגלל החג הזה שלהם
אממ מנהג ישן
לפחות ככה אמרו לי בגן
(יצא חרוז! יואי לי!)
שכויח על השאלה
שזה פשוט משמח.
זה גורם לשבור את השגרה הרצינית, מוציא חיוכים באמצע היום..
וגם
כולם מתחפשים, ולכן גם כולם רוצים
(עא הבנת?)
ואם זה דווקא יותר, אז למה לא מתחפשים סתם כל יום?
אני מנסה להבין למה מישהו רוצה להתחפש למישהו אחר.
זאת הנקודה..
כאילו אם אף אחד לא יתחפש אז גם אף אחד לא ירצה?
מחילה שאני חופרת, אבל זה מציק לי ועוד לא קיבלתי תשובה שסיפקה אותי..
לפעמים התחפושת היא דרך לצאתי מעצמי,
לעשות דברים שבחיים לא הייתי עושה, והתחפושת היא ההפך מלהתחפש - היא להוריד את התחפושת.
הילדים הקטנים זה נטו לכיף,
וחלק מהמבוגרים גם,
בגלל שכולם עושים אז אני לא אצא קרש, נזרום עם כולם..
אבל אני באמת חושבת שאצל הרבה אנשים זה לצאת מהמשבצת הקבועה שלהם, לצאת מההגדרות ולהיות מי שהם באמת, בעזרת התחפושת.
אוקי אני מתחילה להסתבך עכשיו אבל מקווה שהבנת...
(יש אנשים שבאמת בפורים עושים משהו - נגיד תסרוקת חדשה או סגנון לבוש שהם אף פעם לא לבשו ובפורים הרשו לעצמם, ואח"כ זה כבר לא פאדיחה להמשיך להסתובב ככה)
אני מבינה את זה,
ואז אני שואלת-
אם אנשים רוצים לעשות שינוי, שיעשו אותו כבר מחר, לא, בעצם היום. לא חבל לחכות כ"כ הרבה?
תגידי- זה קשה. ושבפורים מותר הכל אז זה יותר זורם,
אבל באמת מפורים מתחילים שינויים?
אני מתכוונת לפנימיים,
חיצוני לא כ"כ נדיר שעושים סתם. (וזה טוב בעיניי.)
אז שכל יום אנשים יהיו עצמם האמיתיים, לא חבל לחיות שנה שלמה בשקר?
שכל יום יעזו לגלות מעצמם עוד קצת.
אם הם מעיזים רק יום אחד בשנה, זה גם משהו אבל חבל על כל מה שהם מסתירים וקוברים בתוכם..
אשרייך על העוז להתווכח😁
אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול
הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
דוגמאות בשיעור:
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים?
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר?
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי?
ועוד...
נושאים בשיעור:
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי
נושאים בשיעור:
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור
לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:
לצפיה ביוטיוב:
לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב
בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת
וכן ב הלכות ברכות
בהצלחה בלימוד