קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
קורט קינמון
קורט צילי גרוס
חצי כפית כמון
כפית מלח
2 ו1/4 כוסות מים
1/2 כוס שמן.
לשים טוב את המלח מוסיפים אחרי כמה דקות.
הבצק צריך לישה די ארוכה עד שיהיה חלק ומבריק.
משמן את הבצק ונותן לו לנוח שעה שעה וחצי.
בנתיים קוצץ בצל גדול ו3-4 ישיני שום. מטגן מוסיף קילו מאתיים בשר טחון (אני עשיתי ב2 נגלות כל פעם חצי כמות שיכנס במחבת ויטגן במקום להתבשל) כשהבשר משנה צבע מוסיף כף פפריקה כפית מלח 2 כפיות אבקת מרק חצי כפית פלפל שחור 2 כפות רסק עגבניות ו3-4 כפות סילאן. מערבב קצת ומכניס לקערה. אחרי שמתקרר אני מוסיף עוד איזה 200-300 גרם בשר טחון לא מבושל ורבע כוס מים כדי שידביק יחסית את הבר שלא יהיה פירורי מידי ומערבב הכל.
לוקח את הבצק שתפח עושה נקניק גדול חותך לכ20 חתיכות. מכל חתיכה עושים עיגול. מניחים בפנים כף וחצי-2 כפות מהתערובת בשר וסוגרים כמו אזני המן (לצורת משולש. להקפיד שלא יהיה חור כי אז יוצא פחות עסיסי) נותנים לזה לנוח כמה דקות. מברישים בביצה ולתנור לכחצי שעה על 180.
אני אופה עכשיו 20 דקות. מקפיא ובבוקר פורים מכניס לעוד עשר דקות בתנור (אחרי שהפשיר)






)
)

