אז איך אתם מרגישים, עכברי מעבדה?רוני,
להיפך. גאווה להיות במדינה הראשונה בעולם בשיעור ההתחסנות.כינוי-לרגע
ממש ככה, השגחה פרטיתבסדר גמור
בדיוקekselion
מבסוט ושמחנחשון מהרחברון
לו בגלל העובדה שיעילות ובטיחות החיסונים הוכחה ועכשיו המחקר שנערך במעבדה במדינת ישראל הוא אחר לגמרי.
האם החיסון מונע גם הדבקה או רק מחלה.
וכן באיזה אחוז מחוסנים רואים את אפקט חסינות העדר.
מתאין לי לחיות במעבדה הזאת
את מבינה שאנחנו מובילים רק באחוזים, כן?Monica Geller
אמנם כמעט חצי מדינה אבל בכמות זה רק 5 מיליון חיסונים.
בארהב התחסנו קרוב ל 50 מיליון אבל בגלל כמות האנשים זה רק 13 אחוז.
הכמות הקטנה של האוכלוסיה מאפשרת לנו להגיע לחסינות עדר יותר מהר, למזלנו.
נהדרחופשיה לנפשי
היום אני מרגיש יותר שפן מאשר עכברקורא ממעמקים
את מבינה שגם את חלק מהניסוי, כן?פשוט אני..
אם בחרת להאמין לתיאוריות קונספירציה ולא למדע, את חלק מ''קבוצת הביקורת''.
כשבעוד מספר חודשים יפורסם שהמחוסנים מתים פחות, חולים פחות, ומדביקים פחות - תדעי שאת עזרת למחקר הזה, שהרי אי אפשר לחקור בלי לעשות קבוצת ביקורת. את פשוט תהיי בקבוצה עם יותר מקרי מוות, חולי והדבקה, לעומת המחוסנים. זה כל ההבדל.
וואו זה טוב!נחשון מהרחברון
ניסחת יפהארץ השוקולד
^תגובת היהלום
בינייש פתוח
תשובה יפה מאדultracrepidam
תשובה טובהצהרים
זה לא יהיה מחקר טובפשוט אני..
אז לפי זה מי שרצה במחקר גם רצה שחלק יפחדומבקש אמונה
ונראה לפי דבריך שהמחוסנים רוצים ומרוויחים במותם של הפחדנים..
נחמד לדעת חח
לא, בעצם זה לא נחמד
ואני חשבתי שהם דואגים להם
באמת מוזר מה שהולך פה.
אז לא נעים לי להגיד, אבל לחשוב על דבר כזה שיש לך רווח ממי שמת כי הוא חשב אחרת מתוך פחד או וואטאבר
זה מראה שהמחלוקת על החיסונים כבר מזמן עברה לשנאה אישית ולא דאגה כנה.
זה בכלל לא הכיווןפשוט אני..
אז כשעושים מחקר על אוכלוסיה של מדינה שלמה, וזה אחרי שהטיפול עצמו כבר נחקר על אלפי אנשים ונמצא יעיל ובטוח, לא מביאים לאף אחד פלסיבו. כל דכפין יכול להתחסן, ומי שבוחר להיות בקבוצת הביקורת של המחקר ולהישאר חשוף לסכנות - יכול.
להגיד כאילו יש לך רווח מכך שאנשים מתים זה לא רציני. אני הרי משקיע שעות על גבי שעות בשביל להפריך את הטענות של מתנגדי החיסונים, בגלל שאכפת לי.
אבל כשאחד כזה חי בסרט שיש עלינו מחקר ואילו הנתונים שלו לא גלויים ולא מעניינים, אז הוא פשוט טועה. הוא חלק מקבוצת הביקורת, ממנה חולים, מתאשפזים ומתים הרבה יותר אנשים, ובזכות היכולת להשוות בין הקבוצות - אנחנו כולנו יודעים כמה החיסון יעיל ובטוח.
ומה יקרה אם תהיה 100% התחסנות? המחקר ייאלץ לחכות למדינה אחרת, אבל אנחנו נרוויח את חייהם של אלפי אנשים. הלוואי.
אני חושב שאתה טועה. המחקר הוא כמה מהר יהיה חיסון עדר.מבקש אמונה
כבר בדקו קבוצת מתחסנים מול פלצבו
אלא אם כן תגיד שעדיין לא יודעים מה קורה עם החיסון וכמה הוא מזיק או מועיל.
ואז אין לך מה לטעון נגד המתנגדים...
אני כלל לא טענתי את מה שאתה כותב כאןפשוט אני..
המחקר עכשיו הוא בעיקר על הסיכויים להדביק אחרי שני חיסונים, אבל גם השאלה העיקרית של החיסון - הסיכוי לחלות ולמות, עומדת כאן למבחן.
מחקר על כמה עשרות אלפי אנשים, מגוונים ככל שיהיו, לא דומה למחקר על אוכלוסייה של מיליוני אנשים מאותה המדינה. זאת הסיבה שפייזר משתמשת במחקר של כללית כמוצאת שלל רב.
אני אומר שלא צריך קבוצת ביקורת שלא מחוסנים.. אין טעם בזה.מבקש אמונה
אז אתה פחות מבין במחקר, בטח מחקר רפואיפשוט אני..
הנה המחקר של כללית, המחקר המקיף ביותר בעולם על חיסוני קורונה בעולם האמיתי (כלומר לא בתנאי ניסוי מבוקר), והיחיד שעבר ביקורת עמיתים.
מחקר ענק של כללית: יעילות החיסון במניעת מחלה - 94%
אם לא היתה קבוצת ביקורת, לא הייתה שום אפשרות לערוך אותו.
אשמח שתסביר, מה בדיוק אתה משווה לאלו שלא מחוסנים?מבקש אמונה
הבנת שהחיסון יעיל, אתה רוצה לבדוק כמה הוא מונע הדבקה.
אתה מבחינתך יודע שמי שלא מתחסן בטוח נדבק ומדביק (במקרה והוא חולה או היה ליד חולה)
מה יש לך להשוות ביניהם?
אגב, מה שאתה טוען זה לא מה שטוענים אחרים..
אמרו שהמחקר יהיה מצוין כשכולם יתחסנו. אתה בא ואומר הפוך
מה זאת אומרת ''בטוח נדבק ומדביק''?פשוט אני..
כמו כן, לא כל המחוסנים חסינים מפני תחלואה או מוות.
לכן, נשאלת השאלה בכמה הסיכויים לחלות ולמות יורדים לאחר החיסון.
לכאורה השאלה הזאת כבר קיבלה תשובה במחקר של פייזר, אבל כל טכנולוגיה חדשה ממשיכה להיחקר גם אחרי שהניסוי הקליני מסתיים ועוברים ליישום הטכנולוגיה בפועל.
למעשה, בכל כמה שנים יוצאים מחקרים חדשים על יעילות של תרופות וחיסונים שאושרו כבר לפני עשרות שנים.
טעות בניסוח. אז בכל אופן עדיין אין צורךמבקש אמונה
כי זה לא פלצבו, זה אנשים שלא מחוסנים מידיעה - לא צריך אותם.
אם העניין זה קבוצת ביקורת כזו שלא מחוסנים
יש לך קבוצת ביקורת של עולם שלם לפני שהמציאו את החיסון שאתה יכול להשוות למי שמתחסן עכשיו.
בכל אופן, אני שמעתי שזה בכלל לא המחקר שאתה טוען
אי אפשר לערוך ככה מחקרפשוט אני..
ב. איך אפשר להשוות בין עבר להווה? הרי כל הזמן יש גלי תחלואה שאינם ברורים, לפעמים מקדם ההדבקה הוא 1.4 ולפעמים 0.7, וזה עוד לפני המצאת החיסון. ואולי עכשיו יש פחות חולים מסיבות אחרות לגמרי, שלא קשורות לחיסון? ואולי יהיו דווקא יותר חולים, בגלל דברים שכלל לא קשורים לחיסון?
בשביל לעשות מחקר אתה חייב לקחת אנשים דומים, באותה תקופת זמן, כאשר המשתנה היחיד הוא מושא המחקר - במקרה שלנו חיסונים.
ג. מוזמן לקרוא את השיטות של כללית במחקר שלהם. אין ניסוי בלי קבוצת ביקורת, זה פשוט לא עובד ככה. א''ב של ניסויים רפואיים.
תראה, לפני הטענות איך זה יכול להיותמבקש אמונה
אני קודם כל מתבסס על היגיון שאם קוראים לכולם להתחסן ואמרו שזה המחקר
אז כנראה שאין עניין שיהיו לא מחוסנים. ואת הטענה שלך לא שמעתי בשום מקום.
אשמח שפשוט תראה לי את הטענה שלך מאיפה הבאת אותה 
אולי בטיעון ב' אתה צודק.
אבל בכל זאת.. אשמח שתענה לי על ההתחלה. כי עדיין לא נראה לי שזה המצב
מה זאת אומרת לא שמעתי בשום מקום?פשוט אני..
אתה יכול לקרוא את המחקרים האלה. של כללית גם עבר מחקר עמיתים.
בקשר ל''עניין שיהיו לא מחוסנים'' - בוודאי שכולנו היינו מעדיפים שכולם יתחסנו, ושפייזר תמצא מדינה אחרת לערוך עליה מחקרים על יעילות החיסון במניעת תחלואה. אבל זה לא המצב, אז מנצלים את זה למחקרים.
זה לא אומר שזה המחקר.. אצלנו אוהבים לחפור על כל דברמבקש אמונה
אם כי זה באמת אינדקציה,
וגם רוצים שאנשים ילכו להחתסן אז מפרסמים השוואות כדי לשכנע.
אבל השוו גם הדבקות של חרדים לחילונים... זה לא אומר שגילו שהוירוס מבדיל בין דתות
אני אשמח לשמוע שאמרו במפורש שזה המחקר.
בדיוק בגלל זה הפניתי אותך לקרוא את המחקרים האלהפשוט אני..
לא סתם כתבתי "אתה יכול לקרוא את המחקרים האלה". אחרי שתקרא לא תצטרך לתהות במה המחקרים עוסקים ומה המתודולוגיה שלהם.
אתה תראה שהם עושים *בדיוק* את מה שכתבתי:
לוקחים אוכלוסייה שחוסנה ולא ידוע שחלתה בקורונה,
לוקחים אוכלוסייה זהה (גיל, מין, מצב רפואי קודם) שלא חוסנה,
על פני אותה תקופת זמן,
ובודקים באיזו מהקבוצות האלה יש יותר חולים בקורונה, מאושפזים, חולים במצב קשה, וכמובן מתים.
מתוך אתר הכללית:
מחקר על החיסון לקורונה: יעילות של 92% במניעת תחלואה קשה | שירותי בריאות כללית
במסגרת המחקר נבחנו נתונים על כ־600 אלף איש שהתחסנו בישראל מול כ־600 אלף איש לא מחוסנים שהיו קבוצת הביקורת. המחקר מספק לראשונה תמונה רחבת היקף, בשיטה מחקרית מתקדמת שעברה בקרת עמיתים, על יעילותו של החיסון נגד נגיף הקורונה במסגרת חיסון המוני - אחרי המנה הראשונה ואחרי המנה השנייה.
לא שמתי לב. אפשר קישור?מבקש אמונה
שמתי בתגובה האחרונהפשוט אני..
תודהמבקש אמונה
אז אני מבין שהמחקר הוא תוך כדי תנועהמבקש אמונה
זאת אומרת, לא שציפו שיהיו כאלה שיסרבו להתחסן ובנו עליהם..
אלא בגלל שאין מצב לחסן את כולם ביום אחד יהיה מצב של קבוצת ביקורת מול המתחסנים
עד שכולם יתחסנו.
ממך הבנתי אחרת אבל סבבה.
זה לא מדויקפשוט אני..
אם יש במחקר 1,000 אנשים בני 80 שקיבלו חיסון שני לפני שבוע לפחות, בהכרח קבוצת הביקורת (שלא קיבלה חיסון כלל) תהיה אנשים בני 80 שבחרו לא להתחסן, או לכל הפחות לא בהתחלה. הרי כל מי שהיה בן 80 ורצה להתחסן, היה יכול לעשות זאת לפני שעבר חודש שלם מתחילת החיסונים.
בכל מקרה, ברור שציפו שיהיו מתנגדי חיסונים. גם אם לא רוצים את זה ולא אוהבים את זה, אף אחד לא הופתע מכך. יש אנשים עם סרטן שלא מוכנים לקבל כימו, אז בוודאי שיהיו אנשים בריאים ופתיים שלא ירצו לקחת חיסון.
אם כולם היו באים כולם יכלו להתחסן בזמן קצר מאד?מבקש אמונה
שלא היה מאפשר לבדוק את השיפור שגורם החיסון?
בוודאיפשוט אני..
אחרי שבועיים נוספים, הגיל המינימלי ירד כבר ל-35.
מי שעוד לא קיבל אפילו מנה אחת, בזמן שחבריו לאותה קבוצת גיל כבר קיבלו את השנייה - בהכרח לא רצה להתחסן באותו הזמן (או לא היה יכול מסיבות אישיות, אבל לא בגלל תורים ארוכים, שהרי כאמור פתחו קבוצות גיל נוספות כי לא הגיעו מספיק אנשים).
בשיא נתנו כ220,000 זריקות חיסון ביום.אדם כל שהוא
[חלק מהן מנה ראשונה וחלק מהן מנה שנייה].
בדיוקפשוט אני..
אם אתה אומר...מבקש אמונהאחרונה
כמובן שיש עוד הרבה פרמטריםמישהו כל שהוא
מה ההשפעה של החיסון על מי שלוקח תרופות? או טיפולי כימו?
נשים בהריון וכו' וכו'
ופה בהחלט מדינת ישראל לקחה סיכונים מחושבים שבשאר העולם עוד לא לקחו כי אין להם מספיק חיסונים ביחס לאוכלוסייה שלהם
תכל'ס פחות אכפת לי מהמחקרצהרים
כמוני כמוךפשוט אני..
ואם תהיה בקבוצה עם דום הלב חולשהאיש השקים
אתה מבין שהוא חלה בקורונה עוד לפני החיסון השני, כן?פשוט אני..
כנראה שכןאיש השקים
ופה אחרי חיסון שנין קיבל דום לב. לי זה מדליק נורות אדומות
הקורונה ידועה כמחלה שעלולה לגרום לבעיות בלבפשוט אני..
מתוך כתבה בוואלה:
אף שהקורונה ידועה כנגיף נשימתי הפוגע בריאות ובמערכת הנשימה בעיקר, הנגיף עלול לפגוע בלא מעט חלקים חשובים אחרים בגוף. כיום רופאים מאמינים כי הנגיף אף יכול להדביק ישירות את שריר הלב ועלול לגרום לבעיות אחרות המובילות לפגיעה נרחבת בלב.
הפגיעה הזו יכולה להתרחש אצל חלק מהאנשים החולים והיא כמובן אינה מתרחשת אצל כולם. אחת הסיבות לפגיעה הלבבית היא ש-COVID-19 מקטין את תפקוד הריאות ומעמיס על הלב בעקבות כך - מה שיכול לגרום להתקפי לב. לפעמים הזיהום בנגיף גורם לתגובה דלקתית קשה שמגבילה את הלב בזמן שהגוף מנסה להדוף את הנגיף. דלקת שכזו עלולה לגרום לעורקי הלב להיסגר ולגרום להתקף לב.
סיבה נוספת שמדווחת יחסית משלבים מוקדמים של המגיפה נובעת מהעובדה שהנגיף יכול גם לפלוש לכלי הדם או לגרום לדלקת בתוכם, מה שמוביל לקרישי דם העלולים להיות קטלניים במקרה שאחד מהם יגיע ללב או לריאות. קרישי דם בגוף נמצאו בקרב חולי COVID-19 רבים, מה שהביא כמה רופאים לנסות מדללי דם, אם כי גם כיום אין הסכמה לגבי הטיפול הזה.
ואת הכתבה הזאת, שנכתבה על ידי פרופ' רן קורנובסקי (מנהל המערך לקרדיולוגיה, בתי החולים בילינסון והשרון, ראש החוג לקרדיולוגיה בפקולטה לרפואה, אוניברסיטת תל אביב, קרדיולוג ומצנתר בכיר, הרצליה מדיקל סנט), מומלץ לקרוא בשלמותה:
https://www.themarker.com/labels/heart-health/1.9248409.
חלקים נבחרים:
מספר מחקרים הראו כי עד 30% מחולי COVID-19 המאושפזים היו בעלי רמות גבוהות של טרופונין - חלבון המשתחרר לדם כאשר תאי שריר הלב נפגעים. חולים כאלה נוטים למות יותר מאחרים אף ללא סימנים אחרים המעידים על פגיעה בלב. בנתיחות גופות של חולים שנפטרו מקרונה נמצאו עקבות של החומר הגנטי של הנגיף בלב, וחלקיקים נגיפיים ממשיים בתוך תאי השריר של הלב. ניסיונות מעבדה מצאו כי הדבקת תאי לב בוירוס SARS-CoV-2 יכול לגרום לנזק לבבי בלתי הפיך בקרב התאים המודבקים.
ככל הנראה, הדבקת של הלב בווירוס הקורונה עלולה לסבך את החולים במצב דלקתי חריף הקרוי מיוקרדיטיס ולגרום לתסמינים לבביים חמורים. התמותה כתוצאה מסיבוך במיוקרדיטיס חריפה בחולי COVID-19 הינה גבוהה ביותר. חולים אלו עלולים להזדקק לתמיכה מכאנית בליבם באמצעות מכשיר מחמצן לב-ריאה מסוג ECMO עד להתאוששות הלב.
אחרונה, הראו כמה מחקרים שווירוס הקורונה עלול לגרום לדלקת בשריר הלב, אפילו בקרב אנשים שהראו תסמינים קלים, או אף כאלו שהחלימו, גם מבלי שהיה ידוע על מחלה כלשהיא בליבם. בחודש יולי 2020 צוות חוקרים בראשות ד"ר ולנטינה פונטמן בבית החולים האוניברסיטאי פרנקפורט בגרמניה, הוסיף לידע המטריד בתחום כשחשף כי ל-78% מהאנשים שהחלימו מ- COVID-19 (כולל רבים שמעולם לא אושפזו בבית החולים) עדיין הייתה חריגה כלשהי בלב שניתן היה לזהות בבדיקות תהודה מגנטית (MRI) כעבור חודשיים, ול- 60% מהנבדקים היו סימנים של דלקת בשריר הלב. מחקר זה העלה סימני שאלה בהתייחס למצבם הלבבי של מחלימים מ- COVID-19 לאורך זמן, הצורך שלהם להיות במעקב קרדיאלי ארוך טווח ומשך הזמן הדרוש עד שניתן לאפשר למחלימים לחזור לפעילות ספורטיבית מאומצת במיוחד כולל ספורט תחרותי.
מיוקרדיטיס דלקתית בלב היא מחלה ידועה שנים רבות שנגרמת לרוב על ידי וירוסים שונים (פרט לווירוס ה-SARS-CoV-2) והמחלה עוברת מעצמה במרבית המקרים. אבל מחלה זו עלולה להתקדם לבעיות לב חמורות יותר כגון: פגיעה קשה בתפקוד הלב והפרעות קצב חשמליות מסכנות חיים. זהו אחד הגורמים העיקריים למוות פתאומי בקרב צעירים.
ועכשיו לדבר המדהים באמתפשוט אני..
יש כאן חולה קורונה שנפטר בגלל דום לב.
ידוע בוודאות שהוא נדבק בקורונה עוד לפני החיסון השני.
אתה החלטת שזה לא יכול להיות קשור לקורונה, הרי אף אחד עוד לא מת כך מקורונה.
חיפוש *מאוד מאוד* פשוט בגוגל, של המילים "קורונה קרדיולוגיה", הראה לי פרופסורים לקרדיולוגיה, וכן הפניות למחקרים שונים מסביב לעולם, שאומרים בדיוק את ההפך: הקורונה מאוד מאוד מסוכנת ללב, ויכולה לגרום לשלל מחלות לב, החל מדלקת ועד דום לב.
אתה פשוט לא בדקת את המידע, ולכן החלטת שהוא לא קיים, ועל סמך זה הגעת למסקנה שהחיסון הרג את הבחור הזה.
הבעיה היא לא בך, אלא שזו בדיוק השיטה של מתנגדי חיסונים. לעוות את המציאות, להתעלם מהמידע שנאסף עד כה, ואז להציג תוצאות מופרכות שלא מבדילות בין נסיבתיות לקורלציה.
אני בעד החיסונים אך רוצה לספר על השכן שלי שאחריארלט
החיסון הראשון קבל דפיקות לב חזקות ותחושה של מעין התקף לב שנמשכה מספר ימים. עתה הוא לא מוכן להתחסן שנית וסובר שהחיסון פוגע בלב. מישהו נתקל בתופעה כזו/ הסבר לעניין. אשמח להרגיע אותו. הוא לא נדבק בקורונה בשום שלב
אי אפשר להתייחס לזה ברצינות בלי שהוא נבדקפשוט אני..
אם הוא הרגיש שיש לו התקף לב, הוא בוודאי התפנה מיידית למיון, ושם עשו לו א.ק.ג.
בא.ק.ג. אפשר לראות האם הוא באמת חווה התקף לב, או שהוא בעיקר נמצא בסטרס (כמו הרבה מאוד אנשים שעשיתי להם א.ק.ג.).
אם הוא לא התפנה למיון, הוא כנראה לא באמת הרגיש שיש לו התקף לב, אלא הגזים בתיאור.
כאבי שרירים ועליית דופק הם תופעות לוואי סבירות של החיסון, והן אמורות לעבור תוך 24-48 שעות.
הוא לא יכול לאבחן פגיעה בלב בלי להשתמש בשום מכשיר מדידה, רק על סמך תסמינים שחווה כל אדם שעולה 2 קומות במדרגות.
לא סביר שכל התחושה היתה רק מסטרס. הוא האמין בחיסוןארלט
והיה רגוע. כן יתכן שאחרי שהתחילו תסמינים של דפיקות לב חזקות, הוא נכנס לסטרס וזה החריף את התחושות שלו. מה שלא הצלחתי לברר הוא אם ידוע שיש תסמינים כאלה בעקבות החיסון ואם זה נורמלי וידוע שחולף, או שזו הפתעה
הוא צריך להתייעץ עם רופא לגבי החיסון השני..אדם כל שהוא
האם זו הייתה תגובה אלרגית, והאם לקחת את החיסון, והאם יש צורך לנקוט אמצעי זהירות מיוחדים.
אבל מן הסתם, גם אם זו תגובה אלרגית, זו לא פגיעה בלב.
יש אנשים שמגיבים בצורה אלרגית לחיסון, כשם שיש אנשים שמגיבים אלרגית להמון דברים אחרים.
אין חולה אחד עד אז שמת פתאום בלי תסמיניםאיש השקים
כל ארוע כזה מנסים למחוק בטענה שלא נבדק ולא אמור להיות וכו
אחרי שיהיה מחקר מספיק על החיסונים תוכלו לומר שהוא בטוח
ואני לא נגד חיסונים אני נגד עצימת עיניים לתופעות לוואי שמדווחים
ציינתי שזה עד למקרה הזהאיש השקים
אגב נכנסתי לכתבה ובדיוק הפוך ממה שרציתאיש השקים
וגם הנטייה שלכם לזלזל במי שלא רץ לחיסוןאיש השקים
אז תדעי שאנחנו יודעים שהקורונה יכולה לפגוע בלב ועדיין יש לנו סימני שאלה על החיסון
אגב גם משרד הבריאות דרש מבתי החולים לדווח על דלקת בלב אחרי חיסון וגם את זה אפשר למצוא בגוגל
שמח שבזכותי עוד חיי אדם יינצלוארץ השוקולד

וכי דבר קל הוא בעיניך להציל חיים?
צוויץ צוויץ🐁🐭חצילוש
צוויץ? צוויץ צוויץ!קורא ממעמקים
צוויץ.חצילוש
האמת היא שהתנדבתי גם לחיסון הישראליעוד סתם אחד
וואלה?גוונא
אלה שהשתתפו בניסוי ממש נדפקופשוט אני..
הם לא יודעים האם קיבלו חיסון אמיתי או פלסיבו,
ממילא אם זה חיסון אמיתי אז אף אחד לא יודע האם הוא יעיל,
אסור להם לקבל חיסון של אף חברה אחרת,
ולכן הם לא יכולים לקבל דרכון ירוק (עם כל המשמעויות של בידודים ואיסור כניסה למקומות מסוימים)
בהחלט, אך צריך להזכיר שזה נעשה מבחירהגוונא
תקראי לזה עכברים/קופים/ארנבים/סוסים/חדי קרןלחם מלא
מה שחשוב הוא החיים שהיצלנו ושנצא ראשונים מהמשבר בפער מאוד גדול
צוויץ צוויץ!!!חצילוש
היין עוד לא התפוגג?פשוט אני..
איזה יין? אסור לי לשתות אלכוהולחצילוש
מה האינטרנס של ביל גייטס שתצייצי?בינייש פתוח
נראה לי זה באג בלתי צפויחצילוש
בחירת מילים מעצבנת של כתבים שמחפשים כותרתריבוזום
אשרינו מה טוב חלקנו. תודה לד' וגם לנתניהוארלט
נו, ומה הבעיה?צהרים
זה לא כזה פשוטלימון
אין פה נכון ולא נכון. יש הרבה מקרים מושתקים שקרו כתוצאה מהחיסון אבל כמובן לא תשמעו על זה בתקשורת כי זה נגד האינטרסים של המדינה ומשרד הבריאות. אני אישית יודעת על מקרים לא פשוטים בכלל. וזה קורה יום יום. אפילו מקרים של מוות!! (שלא תשמעו עליהם בטח לא מהתקשורות), מדובר בתרופה אימונותרפית (מסוג התרופות המיועדות בדרך כלל לחולי סרטן סופניים) זה חומר מאוד חזק ולחלק יכול להיות תופעות לוואי קשות (הרבה יותר מחולשה וחום)
אז נכון, יש גם אנשים שיכולים לקבל את הקורונה מאוד קשה. לכן הדברים אינם שחור או לבן וכל אחד צריך לעשות את השיקול דעת שלו. לא לכל אחד זה נכון.
מה האינטרס של המדינה ומשרד הבריאות לדעתך?צהרים
זה לא כזה פשוטנחשון מהרחברון
בעצם זה לא נכון.
א זה לא תרופה.
ב הסיבה שמשתמשים בזה בחולים סופניים היא בעיקר המחיר שלהם כיוון שזו אמורה להיות מותאמת אישית למטופל
ג זה (החיסון) לא חומר חזק.
ד תופעות הלוואי שלה אחרות
ה מדובר על תרופה בהתאמה אישית כאמור ולכן יש שם הרבה הרבה מקום למגוון טיפולים . כל אדם מקבל תרופה אחרת בעצם שמתאימה לו
ו וזה הכי משמעותי בעיני, אני יודע על מקרים לא פשוטים שקורים כל יום אפילו מקרים של מוות ללא קששר לחיסון.
השאלה היא לא האם אנשים מתים אחרי חיסון אלא האם אנשים מתים אחרי החיסון יותר מאשר ללא קשר לחיסון (שיעור באוכלוסיה היסטוריה רפואית וכו')
במדינה שאני חי בה, התקשורת דווקא אוהבת לתקוף..אדם כל שהוא
את הממשלה כולל משרד הבריאות, ובד"כ גם לא מתחשבת באינטרסים של המדינה.
לגבי הקישור לאימונותרפיה נגד סרטן, זה קישור לא נכון.
מהבחינה הזו, החיסון דומה לכל חיסון רגיל [שנועד להגן מפני וירוס/חיידק], ולא לטיפולים אימונותרפיים נגד סרטן, שנועדו לתקוף גידול של תאים שמקורו בגוף עצמו.
מה שאני מנסה להסבירלימון
זה שזה ממש לא כמו כל חיסון רגיל, הוא הרבה הרבה יותר אגרסיבי מחיסון סטנדרטי. יש אנשים שנהרסה להם מערכת החיסון כליל (!!) ממש כמו אחרי טיפולים כימותרפיים.
שוב, אני לא אומרת אל תתחסנו, רק כן צריך שיהיו שיקולים מנגד, ולהיות מודעים לסכנה ולקחת אותם בחשבון. כי באמת לא חסרים מקרים..
את יודעת מה ההבדל בין אימונותרפיה לכימותרפיה..אדם כל שהוא
ואיך עובד חיסון רגיל?
לא חסרים מקרים???ארץ השוקולד
וכמה היו מקורונה?
האמנם?ארץ השוקולד
שימי לב שיותר מאחד מעל אלפיים ישראלים נפטר מקורונה.
כדי להגיע לתיקו ושבכלל יהיה ניתן לדון מה עדיף צריך שאלפים ימותו מהחיסון. (חס ושלום)
אז זה מאוד פשוט.
(ולגבי השאר, אני לא מבין בזה מספיק כדי לדעת אם מה שכתבת נכון)
חחח אחי הבדיחה היא על חשבונךמישהו כל שהוא
אז הרבה בריאות בע"ה
מעדיפה שמערכת החיסון שלירוני,
מממחופשיה לנפשי
המציאות מסביב מוכיחה שהגוף לא מתמודד בקלות עם המחלה הזוארלט
אנשים מתים כמו זבובים ורבים חולים עם קשיי נשימה וסבל נורא- איך אפשר להתעלם? אפילו ילדים סובלים עכשו! לפי ההגיון הזה, הגוף היה ממשיך להתמודד עם מחלות כמו שעלת/שיתוק ילדים/דיפטריה ורבים היו ממשיכי למות. הרי העולם התגבר על מחלות אלה בזכות החיסונים, תודה לד'.
זה בדיוק מה שאני אומרתחופשיה לנפשי
איך הגעת למסקנה שילדים סובלים מזהאיש השקים
התכוונתי שאם בעבר ילדים היו פחות בסיכון, אחרי המוטציה הבריטארלט
הבריטית שהגיעה אלינו, הם בסכנה כמו כולם וגם חוטפים תסמינים קשים שלא היו בעבר אצל ילדים
רעיון גאוני!פשוט אני..
חוץ מזה ש...
אין לך מושג אם המערכת החיסונית שלך תתמודד עם המחלה בהצלחה או שהמחלה תהרוג אותך,
אין לך מושג כמה תסבלי עד שהמערכת החיסונית שלך תצליח לגבור על הנגיף, אם בכלל,
אין לך מושג איזה נזק לטווח ארוך יהיה לך כתוצאה מהפגישה עם המחלה,
החיסון לא מכיל רעלים,
החיסון לא מכיל מתכות,
ממילא "להכניס מתכות לגוף" זה משפט מטומטם - הגוף שלך מכיל סוגים שונים של מתכות - אי אפשר לחיות בלי ברזל, אבץ, נחושת, קובלט (מתכת שהיא למעשה הבסיס של ויטמין B12) ועוד.
למעשה, ככל שהמזון עשיר יותר במתכות האלה - כך הוא נחשב בריא יותר (כמובן כמו בכל דבר אסור להגזים).
במילים אחרות,
כל תו ותו במשפט שכתבת - שגוי.
חוץ מלנפק ססמאות נבובות שמוכיחות שאין לך כל הבנה ברפואה ו/או בביולוגיה, אני לא רואה אצלך טענה עניינית אחת.
אם מה שמפריע לך בחיסונים זה המתכות, אז במקרה הזה זה מצוין..אדם כל שהוא
כי בשיטת החיסון של החיסונים נגד קורונה שבשימוש בארץ, ככל הידוע לי, לא משתמשים במתכות.
[ובכללי, כל הזמן נכנסים לגוף מתכות, חלקן חיוניות ממש לגוף. בשביל לדעת איזה מתכת עלולה להזיק ובאיזה מינון, צריך ידע רחב יותר, ובשביל זה קיימים רשויות הבריאות וגופי המחקר].
מתכות בגוף?! השתגעת??????!!!?!?!?!?!?!?!?!??!פשוט אני..
והרי יש סרטוני יוטיוב שבהם אומרים שזה רעלללללללללללללללללללללללללללללללללללללל!!!!!!
בהצלחהמישהו כל שהוא
זה מה שנותנים לחולי סרטן 😱
מנת קרינה של בננה – ויקיפדיה
מה לגבי תרופות אחרות?
(תני לגוף שלך גם להתמודד לבד עם דלקת גרון...)
קוסמטיקה
ירקות ובשר לא אורגנים
אפילו למים מוסיפים יוד(המדענים האלו חושבים שזה בריא רח"ל )
אם יש לנו אמון ברפואה אז לא מבין מה שונה הפעם
אם אין לנו אמון לא מבין מה שונה כל מחלה אחרת.
מצוין ב'הrivki
הניסוי הוא הפוךנפשי תערוג
נערךטראמפ
אל תגזיםאופק.....
במובן המטאפורי כמובן "מעבדה" שדרכה עולם ופייזר לומדים כדי להציל חיים
מרגישה הכרת תודה לקב"ה שחלק מחוכמתו לבשר ודם.תפוחית 1
ילדה שיוצאת מלא פעמים בלילה ממיטת מעבר, מותשים.עינב66
אשמח לשמוע מנסיונכם כשילדה בת שנתיים ותשע עברה למיטת מעבר (כי למדה לצאת מהמיטת תינוק), מה הכי עזר לכן שתשאר במיטה שלה במהלך הלילה ולא תבוא אליכם חמש פעמים?
רוצים להתחיל איתה מהלך אבל מנסים להבין מה יגרום לה להישאר במיטה שלה ולא לבוא אלינו כי היא יכולה וזה מפתה לצאת ולהיות עצמאית.
מבחינת שפה היא מבינה אבל לא הכי מדברת עדיין.
תכתבי בפורוםרקאני
הריון ולידה
פה זה פחות רלוונטי
בפועלנפשי תערוגאחרונה
מה שיעזור זה להחזיר כל פעם
כל פעם
אבל זה מתיש ומנסיון אישי באיזה שלב באמצע הלילה נשברים כי רוצים לישון
עם הזמן זה עובר.
ואתם כהורים.
אל תרגישו שנכשלתם אם היא בכל זאת מגיעה למיטה
אנשים שמבינים בכסף השקעות וכוניק זמניק
פורום תורני דתי לאומירוצה להשתחרר
מכירים את פורום אוצר החכמה? לתורה? ועוד כמה קצת פחות מוצלחים?
יש הרבה פורומים תורניים חרדיים. הראשונים שהזכרתי מוצלחים מאוד בהרבה מובנים, פעילים, ואפשר למצוא בהם דברים מעניינים גם לאחר זמן.
האם יקום פורום תורני דתי לאומי? שיהיה ברמה, פעיל, לגופו של עניין (בדרך כלל כמובן), ומעניין?
תגיד אוצר החוכמההפי
תגיד לי אלפי ספרים תורניים ב"ה שעזרו לי שנים
באיזה הקשר זה פורום?
תחפשי בגוגל 'פורום אוצר החכמה'רוצה להשתחרר
ותגלי מקום מעניין מאוד. זה לא 'אוצר החכמה' עצמו - ספריית הספרים הענקית, אם כי יש ביניהם קשר כמובן.
זה פורום תורני, רובו חרדי אך לא כולו. חלק מהכותבים מוכרים (הרב איתם הנקין ז"ל, יבל"א הרב יוסף בדיחי, הרב יואל קטן, ועוד מן הסתם), אם כי כולם משתמשים בשמות אנונימיים כמו כאן.
זה קצת מצחיק אבלנקדימון
מי ששם בפורומים אלה מי שנחלשו רוחנית והתדרדרו לפורומים. אצלנו, החזקים לא משוטטים בדברים כאלה באינטרנט וממילא לא תראה מקבילה.
זו פרשנות בלבד.
לא חושב שזה נכוןרוצה להשתחרר
כלומר, מן הסתם יש שם רבים כאלה, אבל ודאי לא כולם. יש שם אנשים גדולים, ידענים ומעניינים, יראי שמיים בהחלט.
חלקם גם רבנים מוכרים, כפי שכתבתי להפי.
בסוף השימוש בכלים כאלה מועיל לפיתוח של שיח תורני, לפתרון שאלות, ועוד.
אה, ואני מכיר חברה חזקים מאוד אצלנו שמכירים את הפורומים האלה. כל מי שמחפש באינטרנט מדי פעם תשובות לשאלות תורניות עיוניות (לא הלכתיות פשוטות), כמעט בטוח נפגש בזה. דווקא חברה ברמה גבוהה לדעתי. אז אמנם הצדיקים הנ"ל אינם משוטטים יומם ולילה באינטרנט, אבל יוצא לפעמים להיכנס.
בינינו, קשה ברשת להישאר בדיונים מעמיקים כל הזמןמתוך סקרנות
יש סיפור מעניין עם אוצר החכמה והפורום שלהםמשה
לעצם העניין. כנראה בעולם הדתי לאומי יש לא מעט פעילות כאן (פחות משהייתי רוצה) ולא מעט גדולי תורה צעירים כותבים דווקא בפייסבוק.
יש קבוצת פייסבוק/ווטסאפ של רבנים לדעתיארץ השוקולדאחרונה
ממש מושך אותי כל הנושא הזה של בניה ויצירהרק נשמה
עכשיו יש לי אפס ניסיון אבל אני ממש רוצה לדעת לעבוד עם חומרים לעשות חריטות בעץ לבנות רהיטים וכאלה לא בקטע של מקצוע סתם כתחביב אבל אין לי מושג איך מתחילים וגם איך משלבים הכל עם לימודי תואר 
יש למישהו רעיונות לקורסים או סדנאות או ליודעת מה?
פשוט להתחיל, בכל דרך, להשקיעזיויק
יש ביוטיוב כמויות של חומר בחינםמשהאחרונה
משם אפשר להתחיל. אחר כך להתקדם...
פלאפון חדש. באיזה מחיר כדאי? מה היתרון של דגם יקר?מתיעצת28
אממ... מניחה שזאת שאלה קצת מצחיקה וילדותית כי זה כמו לשאול למה יש רכב שעולה 50K ולמה פרארי עולה 300K..
ובכל זאת.. אני רוצה לקנות סמארטפון חדש אחרי 5 שנים.. מה היתרונות לקנות ב2000 ולא ב1000/1500 ש"ח? ואולי בכלל כדאי חד"פ להוציא 3000 ש"ח?
השאלה מה חשוב לךפשוט אני..
לדעתי, לאדם הממוצע טלפון ב-1,000 ש"ח (מהדור האחרון של שיאומי למשל) יכול לספק את כל הצרכים +++.
אבל אם למשל חשוב לך מצלמה מעולה, כזאת שתאפשר לך לפתח את התמונות שצילמת בלי שיראו שזה צולם בטלפון (כלומר בלי פיקסולים, מריחות וטשטושים), אז המחיר כבר קופץ פי כמה...
נתונים נוספים שאם הם חשובים לך, יכולים להשפיע על המחיר: עמידות למים ואבק, בהירות מסך (לנוחות צפייה באור שמש), עמידות לנפילות, זיכרון RAM (ככל שגבוה יותר - הטלפון יוכל לשרוד יותר משימות גם בלי להאט ולהיתקע), קליטה של דור 5 (מאז שיש לי דור 5 - אני כבר לא מחפש WIFI באף מקום, כי האינטרנט שלי במכשיר יותר מהיר מרוב הרשתות הביתיות), אפשרות לסים וירטואלי (בשביל להתחבר לחברות סלולר בלחיצת כפתור בלי צורך בסים פיזי, כולל למשל אם רוצים חבילת גלישה בחו"ל כמעט בחינם), טעינה מהירה, סוללה חזקה...
מכשיר שמצטיין בכל מה שכתבתי עכשיו, כנראה יעלה לפחות 3,000 ש"ח. אבל מי שלא חייב את כל התכונות האלה, בהחלט יכול לקנות מכשיר פשוט יותר.
נקודה למחשבה: מכשיר פשוט של היום שעולה רק 1,000 ש"ח, הרבה יותר משוכלל ומתקדם ממכשיר דגל שעלה לפני 5 שנים 3,000 ש"ח.
מצטרף לנאמרנפשי תערוג
הכל תלוי מה תרצי לעשות עם זה
לאחרונה קולגה רכשה את הדגם האחרון של אייפון הכי טוב.
עלה 7000+
שאלתי אותה מה הצורך, היא הסבירה שהיא מצלמת הרבה סרטונים לפרסום העסק שלה והיא חייבת שזה יהיה הכי טוב שיש
לעומת זאת.
אצלי התכונה הכי חשובה במכשיר סלולרי זה אינפרא אדום. לצורך שליטה במזגנים במקום עבודתי. לכן חיפשתי דווקא את התכונה הזאת.
קצת דיוקיםגירגירמיאחרונה
כל מה שכתבת גם מכשיר ב-1000₪ יכול לתת, חוץ מסים וירטואלי שזה שמור למכשרים יקרים.
כמו שכתבת בעצמך, המכשירים הפשוטים היום הם הכי טובים שהיו לפני 5 שנים.
ההבדלים בעיקר הם "הפרמיום", ועל זה משלמים הרבה מאוד.
לדוגמא, אם המכשיר מפלסתיק או מאלומיניום מוסיף עלויות ייצור של בערך 30$, האם זה משנה? כנראה שלא, עוד לא הכרתי מישהו שלא משתמש בקייס (חוץ ממני).
כנ"ל לגבי מסך אם הוא LCD או OLED מדובר על הפרשים של 100$ לפחות עבור היצרן, אני אישית לא רואה הבדל בצבעים או בבהירות גם באור שמש.
כנ"ל לגבי המצלמה, אם אתה מצלם צילומים קלים (ללא תנועה, אור טוב) ולא אכפת לך ש-AI ישפר את הצילומים, לא תוכל להבדיל בין תמונה שצולמה למכשיר יקר או זול.
כנ"ל לגבי איטום למים, כל המכשירים שראיתי מבפנים היו חסינים למים, זה בסה"כ אטמי גומי פשוטים יחסית, אבל לזה שאין תקן אומר שהיצרן לא לוקח אחריות ולא משלם תמלוגים עבור ההסמכה.
יש עוד הרבה הבדלים כאלו, היצרנים יודעים את זה ולכן המכשירים הזולים פשוט חותכים את על הפינות האלה.
כל האמור לעיל לא מנע ממני לקנות את מכשיר יקר מאוד מאוד.
אגב, סים וירטואלי לא יותר זול מסים רגיל מחברה מקומית או סים רגיל גלובלי שתזמין מאליאקספרס, הוא רק יותר נוח, זה יותר זול רק עבור סים עם חבילת גלישה בלי מספר.
את חייבת להגדיר לעצמך מה אופי השימוש שלך בוזיויק
כי זה יכול להיות כלי זניח שאת לא נוגעת בו כמעט וזה יכול להיות מרכז היום שלך ללימודים / עבודה וכאלה.
אם למשל את מצלמת ועורכת סרטונים זה גם שיקול ובגלל זה כדאי לחשוב עם עצמך מה הפונקציות שחשובות לך ומה התקציב.
כמו שכתבו כולםפצל"פ
זה תלוי למה את משתמשת...
וגם לכל חברה ודגם יש יתרונות וחסרונות
אני מציע לך אם את באמת פחות מבינה ומכירה את העולם הזה של מפרטים של פלאפונים וההבדלים ביניהם
אז פשוט תכתבי מה השימושים שאת עושה בפלאפון וכמה מהם במקביל
אם בא לך אז יכולה גם לומר איזה מכשיר יש לך עכשיו ומה את מרוצה ולא מרוצה ממנו ככה יהיה מקום להשוואה וידעו לתת לך יותר מדויק
אם יש לך גם חברה של פלאפונים שאת רוצה רק מהם אז תכתבי
מה הצורך?משה
מכשירי ביניים (1500+) מספיקים לדעתי לרוב השימושים. אני עצמי מסתפק במכשיר ביניים שקניתי בפסח של 2021 ועבר מאז קצת שדרוגי תוכנה קצת יותר מורכבם (כן, בניתי לו רום !). הוא אחלה ומשרת אותי יפה לבינתיים.
קנית בסוף גלאקסי כלשהו אבל אל תשאלומתיעצת28
נמחקה לי כל היסטורית הצטאים בווצאפ במכשיר *הישן* .. ואחרי דו שיח ארוך עם הצאט GPT/גמיני נראה שאין לי שום גיבוי... מצד שני אם להיות רציונלית מה כבר איבדתי? הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. נראלי נחיה..
תתחדשי🤗 ומעכשיו את מקפידה לגבות את הדברים בסלולריפ.א.
שלך באופן שוטף
תתחדשי! נשמע לא קריטי בכללזיויק
"הודעה ממשהי מהעבודה שמארה לי כמה אני מיוחדת.. "יוני.ו.
ווטסאפ זה צרה צרורהמשה
וגיבוי שלו (באמצעי חיצוני, כלומר קובץ טקסט) בעיניי זה די קריטי.
לשבור הרגלים קבועיםזיויק
יוצא לכם? קל? קשה? יש טיפים?
כמו כן היה לי הרגל טוב שנטשתי ורוצה לחזור אליו.
איך שוברים את הכבדות שחוסמת ביני לבינו?
ההובי של חייoo
לשנות הרגלים רעים
ליצור הרגלים טובים
כשהבנתי את הקונספט של ההרגל זה הפך קל
ממליצה על ספר כוחו של הרגל
הוא מסביר את הרעיון של
טריגר- פעולה- תגמול
איך להיפטר/ ליצור הרגל
אמיתי? זה קל לך?זיויק
לשנותoo
או ליצור הרגל זה תהליך מתמשך
הרבה אנשים אוהבים תוצאות של כאן ועכשיו
לא אוהבים תהליכים
וזה גורם לקושי בהשגת דברים
אני כן אוהבת תהליכים
מסוגלת לראות את התוצאה העתידית ולחכות בסבלנות
לרוב גם נהנת מהדרך
לכן בעיניי זה לא קשה
אחרים בטח יקראו לזה קשה עד בלתי ישים
נשמע נדיר ממשזיויק
זה באמת קשה מאד מאד, מתאים לאנשים ספציפייםנפש חיה.
חדמשזיויק
כןנפש חיה.
לאט לאטנפש חיה.
ממליצה לקרא קצת טורים של הרב יצחק פנגר
ללכת בצעדים קטנים
ולחלק את החזון הגדול למטרות קטנות ברות ביצוע
תהיי ספציפית?זיויק
אשתדלנפש חיה.
לפני כמה שבועות בעלון הידברות הרב פנגר רשם טורים בנושא שינוי התנהגות
ופירט איך לעשות את זה צעד צעד
זה עלונים לפני חודש- חודש וחצי ככה.
לגבי הצעדים הקטנים-
נגיד שאתה רוצה לרוץ מרתון שזאת המטרה הגדולה, אז
קודם אפשר כצעד ראשון להגביר מוטיבציה ובמקביל להוריד את המושג המופשט (רוצה לרוץ מרתון)
לפס מעשי (שינויים קטנים - לשים את הנעליים ליד הדלת, אפילו בלי לנעול, בשלב מאוחר יותר לקבוע זמן לריצה)
כשהייתה לי מטרה גדולה
השיטה של צעדים קטנים עזרו לי להגיע אליה....
היום אני מתמודדת עם דברים שאותה טכניקה בהחלט תשמש אותי
רק צריך לרצות
ולעשות משהו קטן בכיוון.
תודההזיויק
מתחילים לאט לאטנפשי תערוג
ומוסיפים כמה שיכולים
אי אפשר לשבור הרגליםצדיק יסוד עלום
אפשר לשבור הרגלים, זה לוקח זמן אבל קורהקעלעברימבאראחרונה
דייטיםאבוד
הפורום הלא נכוןארץ השוקולד
יש פורום לנו שנועד לזה.
לגופו של עניין, יש מגוון סיבות להחליט שכן או לפסול, לא הייתי מניח שהמראה היה הסיבה.
מוזמן לשאול בפורום לקראת נישואין וזוגיותפשוט אני..אחרונה
ו...
בנות הן לא בנים, תחליף דיסקט 🤭
רעיונות למשחקי קופסאהרמוניה
מגבשים וכייפים ששווה לקנות?
תודה
אליאסדרור אל
תודההרמוניה
קטאן כמובןריבוזום
נראה ככה...הרמוניה
שם קוד!ריבוזום
זהוו גם אליאס...הרמוניה
סיאנס. לא משחק קופסא אבל מגבש.די שרוט
אני בוכה😂Shandy
אציע כמה שונים:ארץ השוקולד
שם קוד,
אליאס,
דיקסיט,
עידן האבן,
טיקט טו רייד,
Robo rally,
The crew,
Avalon,
Shadows over Camelot,
Nefarious,
Colloretto,
סושי גו,
אזול,
Draftasorus
יואוהרמוניה
מה זה השמות האלה אתה בטוח שזה בישראל?😂
ממש תודה!
מה ה3 הכי מומלצים בעיניך? (חוץ משם קוד ואליאס)
הרבה משחקים הם באנגלית במקורארץ השוקולד
ולא יודע אם תרגמו אותם, בכל מקרה, בכלל המשחקים שפירטתי אין מלל כמעט.
תלוי מה הסגנון שאת מחפשת?
האורך? מספר השחקנים?
אה וואלה...הרמוניה
טוב אז יש לי שיעורי בית לחקור.
לא משנה הסגנון והאורך העיקר שיהיה אפשר גם בשני שחקנים ומעלה ולא מ-4
מה שלא מתאים רק ל2 מהרשימהארץ השוקולד
שם קוד (יש לו גרסה לזוג),
אליאס,
דיקסיט (אפשר לבצע התאמות שיעבוד לזוג),
Avalon,
Shadows over Camelot
סושי גו,