לבושה צנוע וכו
אך התגייסה לצה"ל יכולה עדיין להיחשב דוסית?
לבושה צנוע וכו
אך התגייסה לצה"ל יכולה עדיין להיחשב דוסית?
אתה צודק, אך ארצה להדגיש את הבעייתיות שבדבר.
ההלכה הרווחת היא שאין היתר לבנות להתגייס לצה"ל.
למעט כמה רבנים מעטים וליברלים שמצאו היתר בדיעבד של דיעבד..
אתה לא רואה מעט בעיתיות בעובדה שבחורה שמגדירה את עצמה כדתיה עושה מעשה שנוגד את ההלכה?
ברשותך אצרף סרטון שממחיש את הנושא..![]()
טיפות של אורבפשטות הוא אומר שיש 3 קריטריונים שצריך לבדוק לגופו של עניין.
לאישה מותר להתגייס רק בהיתר של תלמיד חכם, וכמובן אחרי שהעניין נבדק.
הוא מזכיר שם שיצא לו סוג של תואר כוזב של "הרב שמתיר גיוס"
מדגיש שם שזה ממש לא נכון, והגיוס מותר רק במצבים מאוד מאוד ספציפים..
ושוב, עם כל הכבוד לרב גם הוא בדעת מיעוט של המיעוט..
ממליץ בכל זאת לשמוע
ושוב, זה רק עם נלך לפי שיטת הרב שכפי שהזכרתי היא דעת מיעוט.
עכ"פ, אני מאמין שכן קיימות דוסיות בצה"ל אך הן מתי מעט..
מה שחורה לי זה העובדה שהמון בנות דתיות עושות זאת על דעת עצמן מבלי להתחשב בקו ההלכתי..
אין דבר כזה "ההלכה הרווחת".
יש הלכה.
ובנושא זה אין הלכה ממקורות הלכתיים קאנוניים.
אני ממש לא מעוניין להיכנס לדיון הזה, אבל אתה מערבב ומייצר מושגים לא קיימים, וכל זה לצורך שאלות של סדר יום שבחלקן אולי הן נאיביות, אבל בחלקן הן בוודאי קנטרניות ומרבות פילוג ומדון.
מכל מקום ענו לך כאן ששירות בצבא הישראלי איננו מקשה אחת, ובוודאי לא מעט בנות המצהירות על שמירת תורה ומצוות ומתגייסות, משרתות במסגרות שאינן מאתגרות את עצם קיום או שמירת התורה והמצוות במידה וברמה ששונה מהותית מהמצב כמעט בכל מסגרת מקבילה.
ועכשיו הכאפה:
אני חייב לציין שזה מאכזב מאוד לגלות שבחתימתך האישית אתה מתייחס לבחירה תרבותית שיש בה את כל המידות של חילון ומערביות - כתבי טולקין ועיסוק חברתי בהם - אבל מעיז בכלל לשאול שאלות על הרמה הדתית של אחרים, בפרט נשים. יהודי שהוגה בכתבים שיש בהם אליליות, רומנטיקניות אירופאית מבוססת גזע ומיניות, ובוודאי חילוניות ליברלית, אינני מבין באיזו סמכות מרשה לעצמו בכלל לעסוק בחייהם הדתיים של בני ובנות אדם יהודיים אחרים.
ירדת בצורה דבילית ומתנשאת (כדרכך בקודש) על ניק שאני מעריך, אז החלטתי להגיב לך.
אם אתה מעוניין שלא אגיב לך - אתה יכול פשוט לעזוב את הפורום
אל תופיע לי מול העיניים
ואילו היית בן אדם - היית בולע קצת לשון וחושב על מה שהטחתי בו ועד כמה זה נכון, במקום להיות משוחד כמו שאתה בעצמך מודה שאתה
כאמור - כשתתחיל לשלם לי מזכורות - תוכל לדרוש דרישות.
מוזר שהיצור שמכל חברי הפורום הכי דומה לדביבון, מדבר על "להיות בנאדם"
את כמות השטיות שהטחת בו בדקה ומחצה, לא מדבר פעוט בן שנתיים במשך חודש.
בטח לא כשאתה מודה שאתה משוחד ועסוק במגננות על מי שהחלטת להפוך למאמיני הכת הפרטית שלך .
משאיר לקורא לשפוט מה שטות ומה חכם (ומה הטירלול שלך בהתייחסות לאדם כ"דביבון" [אתה שפוי?!]).
זה שאתה חושב שאתה הכי חכם בדור - ידוע, אין צורך לשנן זאת שוב ושוב.
מעולה, תשאיר לקוראים לשפוט, זה יהיה נהדר דביבונוש יקר.
זה נשמע מדאיג.
אל תשכח להגיב - כידוע שמורה לך בחוק הישראלי זכות המילה האחרונה (חוק שעבר בכנסת בתמיכת מאה ועשרים מחוקקים).
אני מעדיף שהבת שלי תהיה תולעת ספרים של טולקין מאשר שתניח רגל בצה"ל.
ואם אתה מוצא יותר בעייתיות בכתבי חול אמנם, אך לגיטימים.
מאשר תופעה שנוגדת את כל הלך הרוח של ההלכה (ועוד באידיאל)
אז צר לי, כי אלו באמת גיבובי שטויות.
ואין לי על מה לדון איתך
אף אחד לא שאל אותך כאן מה דעתך בענייני חינוך ומוח.
משאיר לקורא לשפוט.
כמו בחורה שלבושה צנוע אבל מחללת שבת, לדוגמה.
לשון רבינו יונה: "וקראוהו [-חז"ל. נ.כ.] מומר לדבר אחד, ואת פושעים נמנה, וגדול עוונו מנשוא.
כי אם אמור יאמר העבד לרבו: כל אשר תאמר אלי אעשה חוץ מדבר אחד, כבר פרק עול אדוניו מעליו"
ועל הניסיון הדמגוגי לעקוץ ב"מדברת לשה"ר על בנות שמתגייסות", לא אטרח אפילו להגיב.
גם אם לא מוצא חן בעיני כבודו.
אני מתפלא שאדם שלא מכיר בכלל את המושג "אביזרייהו דגילוי עריות" מעיז לדבר בכזו נחרצות ולעג.
כבודו, אני לא ר"מ בישיבה תיכונית, ואין לי סבלנות להסביר את התורה מאפס. חסרים לך מושגי יסוד - לך תלמד. אל תפיל עלי את התיק.
תפסיק להגחיך את עצמך כשאתה כותב ביוהרא "כשתמצא את הקשר".. כאילו "דפקת אותי", בעוד שהקשר מאוד ברור לכל אדם שקצת קרא ושנה ושימש תלמידי חכמים.
הגזמת, מילא לא לדעת - יש הרבה עמ'רצים. אבל גם לא לדעת וגם ללעוג בגלל החוסר ידיעה - זה כבר מגוחך.
פנה לרב הקרוב למקום מגוריך, ושב איתו לשיחה קצרה על יסודות היהדות.
עריכה: באמת מה שהרגיז אותי לא היה העובדה שאתה מתווכח - זו זכותך כמובן. התפוצצתי כי אתה לועג למי שאומר את האמת, כשבסוף מתברר שזה פשוט בגלל בורות.
קודם לא הכרת מושגי יסוד ועכשיו אתה מספר על מה יש מחלוקת ועל מה אין?
אשוב ואכפול את הצעתי: תחת להתבחבש פה, פנה לרב הקרוב למקום מגוריך וברר אצלו מעט על יסודות ההלכה.
בפשטות - בגלל שיש שם מצבי בינו לבינה מאוד מאוד בעייתיים.
כל מי שמכיר את הצבא, והוא ישר, יודה בזה, לא צריך להיות גאון בשביל לעלות על זה.
אבל למעשה - בכלל לא משנה זה שאני יכול להסביר או לא יכול להסביר, יש קונצנזוס רבני מוחלט שפוסק ככה. ההלכה לא נקבעת לפי אם הניקים בערוץ 7 מבינים אותה, אם זו ההלכה - אז זו ההלכה. ואת ההלכה קובעים גדולי התורה.
מי אלו תלמידי הרצי"ה? הרב ליאור? ר' זלמן? הרב דרוקמן? הרב שטיינר? הרב פילבר? הרב אריאל?
מי מתיר לבנות להתגייס?
כמובן שלא ישבתי אצל כל אחד מהם בנפרד כדי לשמוע חבורה על האיסור לפרטיו, אבל בהחלט ביררתי מה עמדתם. וככל הידוע לי הם כן סבורים שזה איסור.
אסתפק בלהביא את קביעת הרבנות הראשית:
"הכרזת הרבנות הראשית לישראל מיום כא אדר א תשיא, בדבר תיקון חוק שירות הביטחון העומד לפני הכנסת: הננו - אחרי בירור המצב - מפרסמים דעת תורה שגיוס נשים אפילו פנויות - במסגרת צבאית באיזו צורה שהיא, אסור בהחלט"
כרגע הרוב כן אוסרים כמובן שיש כאלה שמתירים
אך רובם מהזרם המאוד ליברלי לייטי על גבול רפורמי (וחלילה אין כוונתי בכך לרב לווינשטיין, שגם בזה זה לא כ"כ פשוט)
הכרתי כמה וכמה כאלה.
ויש גם בעלות תשובה או בנות שהתחזקו מאז.
(כמובן שיש כאלה שלא, אבל זה יש בכל חברה)
אתה יוצא עם הבחורה, לא עם צה"ל. דבר איתה ותראה איפה היא מונחת היום ובאיזה מקום היא נמצאת-זה מה שחשוב וזה המדד האמיתי.
דוסית יכולה להיות גם מישהי שפעם עבדה עבודה זרה, והיום היא חזרה בתשובה והיא דוסית. זה לא עוזר לשאלה שלו.
אני מניח שהוא שואל על מישהי שכעת, מבחירה, נמצאת בצה"ל, לא מישהי שבעברה הייתה שם.
למרות שזאת תקופה שעוד אתה מעצב את האישיות שלך אבל זה משתנה.
נכון, יכול להיות שלרוב לא תמצא הרבה דוסיות בצה"ל, אבל זה בהחלט קיים.
אני לא הייתי ישר פוסלת רק על סמך זה. כן הייתי מבררת יותר אולי אבל סתם חבל לפעמים..
כמו שכתבתי כאן: לא - צעירים מעל עשרים
אין אפשרות שמישהו שדורך על ההלכה ברגל גסה יהיה "דוס". להגיד "הכרתי חיילות דוסיות" זה כמו להגיד "הכרתי מחללות שבת דוסיות"
אבל המציאות מוכייחה אחרת, כי לפעמים יש בנות שמתגייסות לא מהמניעים שאתה חושב ושוב, יש שינויים בדרך.
אני לא באה לעודד גיוס לבנות, ממש לא, וגם לבנים אני כבר לא ממש ששה בכל מחיר אבל (!!) מנסיוני המועט, זה סתם פספוס להסתכל על המציאות בצורה צרה. זה בדיוק כמו שאדם חרדי יכול להגיד שכל מי שמתגייס לצה"ל הוא "דתי לייט" או חפיפיניק.
אין פה חד משמעיות. בעיניי לפחות.
כל אחד ובחירותיו והשקפותיו, בסוף כל אחד בוחר מה שטוב לו, אולי לך זה לא מתאים, אבל מי שכן מאפשר מקום לברר את הדברים באמת יכול להיות מופתע לפעמים.
לא הבנתי מה המציאות מוכיחה, אני אומר שלעוברי עבירה מוצהרים אי אפשר לקרוא דוסים, לוגית. המציאות מוכיחה שכן אפשר?
ואני לא יודע על סמך מה את אומרת ש"מתגייסות לא מהמניעים שאני חושב". מי דיבר בכלל על מניעים? לא מעניין אותי למה הבחורה התגייסה, אם בפועל היא החליטה להמרות את פי ההלכה.
ולא מבין למה זה "להסתכל בצורה צרה" גם אם אגיד שמי שמחלל שבת הוא לא דוס תאמרי ש"חבל להסתכל בצורה צרה"? יש עובדות הלכתיות, אי אפשר להתכחש אליהן.
כל אחד ובחירותיו, זה ברור, אני מאמין בבחירה חופשית, אלא שיש כאלו שבחרו להיות עוברי עבירה וחושבים ש"זה מה שטוב להם", בחרו בחרו, אבל דוסים הם לא.
(בכלל כל השיח הזה של "לעשות מה שטוב לו" הוא שיח מערבי מקולקל, אנחנו מאמינים בתורה ובציוויה, לא ב"איש הישר בעיניו יעשה")
וכן כוונתי הייתה לבחורה שכרגע משרתת, מכל מקום אני מאמין שיש כמה דוסיות בצה"ל לכל כלל יש יוצא מן הכלל..
שאלתי כוונה ביחס לכלל (אלו שעושות זאת מתוך אידיאל)יכול להיות שהשתמעתי בצורה לא נכונה, ואף פוגענית ואני מצר על כך לא זאת הייתה כוונתי.
כי אז זה לא שהיא עצמה לא דוסית אלה שהקו מחשבה אחר..
ואז יש מקום לומר שהיא פחות דוסית ממה שאתה קורא לו דוסית..
(מסובך קצת לענות כי אין באמת הגדרה לדוסית..והשאלה הזאת מאוד אינדיבידואלית)
כוונתי למובן העממי הפשוט של המילה דוסיות כאל אדם שההלכה היא היא נר לעיניו..
עכשיו בהשקפה זה תלוי מה גרם לה ללכת לשם...
שיש מאות כמוהו. אין בכוונתי לפגוע, חלילה, אך כדי להפיק את המיטב מה-AI, נדרשת השכלה מוזיקלית. כשמבינים אילו מעברים ומקבצים נשמעים סתמיים, יודעים מה בדיוק לבקש מהבינה המלאכותית כדי שזו תפיק לחן מקורי.
ואשמח שתראה לי איפה יש מאות כמוהו (תורניים), לא מצאתי שירי AI ברמה הזאת.
האם מישהו מכיר אנשים דתיים שהיו רוצים לצאת למסע
לפולין - אתרים יהודיים שמלפני השואה, חמישה ימים?
חברים שלנו היו רוצים אך לא מצאו סוכנות נסיעות שעורכת
כזה עכשיו.
הם סיפרו שאחת מהסוכנויות הציעה לגבש קבוצה
של לפחות עשרה איש. דתיים המעוניינים בהכשר
מהודר, וצניעות.
נשמח לשמוע אם לאי מי יש רעיון עבורם.
הם רוצים לנסוע עכשיו. לא מאוחר יותר.
יישר כוח!
.
כלומר בלי גטאות ומחנות השמדה?
כשאני צריכה לנקות את הפריג'ידר, אוף??
אז השם אומר לי: קחי בתי והיי שמחה!
שאלתי אז חברה שעסקה בכך באופן יסודי ורציני פעם, היא אמרה שאין
ספרים כאלה.
פתחתי עכשיו מחשב וקפץ לי שיעור של הרב אהרן לוי שכותרתו:
איך בונים אמונה.
נפתח לי דווקא השיעור השלישי. התחלתי להאזין ואז הוא אמר
משהו על מזל. הוא הזכיר ספר של הרמב"ם (גזירת כוכבים)
ואת הרמח"ל (דעת תבונות).
חושבת שזה נוגע קצת. ממליצה.
שים לב, אם אתה שומע את השיעורים שלו, גם לתגובות.
לפעמים הן מעניינות. ואפשר לשאול אותו בתגובות והוא
תמיד עונה (אין לי מושג מאין הוא לוקח את הזמן לזה...)
הוא עונה בקצרה. כך שאם תתכוון לשאול, כדאי לנסח
את השאלה כך שהתשובה תתאים למה ששאלת.
בהחלט אפשר לבקש ממנו הפנייה למה שמעניין
אותך בנושא.
הייתי בחתונה עכשיו של חבר והיה 0 אנשים מהישיבה התיכונית שלנו (היום כבר נמצאים עמוק בעולם הישיבה) הגיעו מהישיבה התיכונית אני הרב שלנו וראש הישיבה עכשיו זה לא היה בחור שקט הוא בחור שבתיכוניץ היה מאוד פעיל ובאמת היה חבר טוב של כמה חבר'ה וחברמן עכשיו בסדר לא כולם חייבים לבוא אבל מינימום חבר אחד שניים טובים מה נסגר??
והלוואי שיתעוררו מחשבות
אם הוא סיים את התיכונית לפני 7-8 שנים ולא כל כלך שמר על קשרים משם, יכול להיות שזו התדלדלות טבעית של חברויות מהתיכון.
היינו פעם בחתונה של חבר של בעלי, ובעלי הרגיש צורך מיוחד שנבוא למרות שזה היה באיזה כרם נידח על איזו גבעה, כי הבחור הזה לא מאוד חברותי במיוחד וצריך לשמח. בסוף היו חוץ ממנו עוד 2 חברים, ושלושתם היו היחידים שרקדו לחתן. לכלה היו בערך 4-5 חברות. אחרי החופה בשעה 9 וחצי בערך הם עוד לא יצאו מהחדר ייחוד, ובעלי ממש התלבט כי הוא הרגיש שהוא חייב לשמח בריקודים, אבל הטרמפ שלנו (הרב שקידש בחופה) רצה לצאת, וידענו שיש לנו נסיעה של שעתיים וחצי לפחות, ושום טרמפ אחר כי אנחנו לא מכירים אף אחד שם, ומתוך אולי 50 האנשים שהיו שם חצי כבר יצאו. בסוף נסענו עם הרב.
זה כנראה אחד האירועים הכי מוזרים שהייתי בהם, ובאמת הרגיש מאוד לא נעים שלא היו חברים.
סיימנו תיכון לפני 3 שנים
ואני יודע שהוא שמר על קשר עם כמה מהקרובים אליו ואפילו הציע להם שידוכים
אני הייתי אחראי על ההרשמה פרסמתי בקבוצה של הכיתה שלחתי לקרובים שלו תזכורות ונאדה אפחד לא בא או אפילו נרשם
יכול להיות שכעת אין לו קשר עם אף אחד מהישיבה התיכונית ולכן מיותר מבחינתו להזמין משם
אם אתחיל לכתוב ביקורת על הגיליון האחרון של מגזין ''פנימה'' 🙈
כמעט בכל עמוד הרגשתי צורך לדפוק את הראש בקיר, אבל הצלחתי להתגבר על היצר 🥳
קפיץמה הקטע שלכם עם זקנים של גברים?
לא ידעתי שזה עדיין קיים. אז ברוכים תיהיו אנשים חדשים וישנים
בפעם האלף החלטתי שהפעם אני לא נסחף.
כאילו, שום דבר לא יעזור זה חזק ממני.
לא בקטע של צדקות או נפילה, פשוט נגרר, זה שורף זמן ואני מרגיש שאין לי שליטה על הזמן שלי.
מה יש באינטרנט שמטשט את גבולות הזמן, ותמיד תמיד תהיה עליו יותר זמן ממה שתכננת?