ראיתם את השו"ת הסלולרי בעלון "עולם קטן"?רצון הרצונות
מה אתם אומרים על ההשמצות נגד ברסלב?
נראה שזה מפוברק!!
וואיי ממש לא אהבתי אם לומר בלשון המעטה...שמחה ואמונה
מי שכתב אותםgolani
דווקא נראה שבא בעד ברסלב. וחוץ מזה, קצת מוזר לומר "השמצות" על דברים שיש להם מקור. אפשר לומר שהדברים לא צוטטו נכון וכו' אבל לומר השמצות זה קצת מוזר...
מז"א מפוברק?שלומצ=]
וגם אני ממש ממש לא אהבתי! גם לא הבנתי מזה אומר שאין לרבי נחמן מונופול ולשום רב אין מונופול רק למשה רבינו...אההההה?!! מז"א?!!?

וחוצמיזה, שהשואל אמר ש"ההר של זבל סובב על כת חב"ד" והרב אמר שחב"ד היא לא זבל למי שלומד אותה, אז ככה גם ברסלב!! מי שילמד יודע מזה באמת!

[למרות שאני באמת לא מבינה מה זבל בחב"ד....ז"א, אולי כל הקטע של הסגידה לרבי מילובביץ'..אבל גם אצלנו לצערנו יש כאלה...]

קיצור, סלט בראש עשו לי....
זוועה!חטפתי זעזוע!!קראתיך
בדקתי לעומקרצון הרצונות
קודם כל שום מקור ממה שהוזכר שם לא נכון (לא התעצלתי ופתחתי...).
דבר שני הדיבורים שם כ"כ תמוהים!! מאיפה "השואל" הביא אותם? מה שמביא אותי לחשוב על משהו מגמתי.
אחרי הכל הרב אבינר מקבל מלא שאלות. למה לבחור שאלות כאלו הזויות (נראה שהכי הזוי זה שהוא אומר ש"רבי נחמן מבאר שההר של זבל במעשה י"ג מסובב על כת חב"ד" , נו באמת...) מה עורכי העיתון חשבו לעצמם שהקוראים יחשבו?

בקיצור זה עשה לי ממש רע.
זה ברור כשמש מי שאל את השאלות בעצמו....אנונימי (פותח)
גם אני חשבתי כך...רצון הרצונות
איך זה קורה?...
ולמה זה לא ברור לאנשים שאני מכירה שהשו"ת הזה הרחיק אותם מרבנו?...
מה עושים?...
יש מצב שזה בעצם מישהו שרצה להוציא את ברסלבgolani
הזויים, משוגעים וכו'.
ברור שזה זה..אחרת מה?הבנאדם לא טמבל.קראתיך

חבר שלי שאל את הרב אבינר אם הוא כתב את השאלות ואמרסולי הגינגי"
לו שמישהו אחר כתב את זה ולא הוא
אז הוא אמר למשיהו לשאול אותו את השאלות.אנונימי (פותח)
רבנו כבר כובש את העולם!!!! ויש כאלה שמ-פ-ח-ד-י-ם! מרבנו הקדוש!
חבר'ה חלאס עם זהgolani
אז מישהו כתב דברים נגד/בעד שנשמע לכם נגד ברסלב. בחיאת, כל התגובות המזועזעות האלה מוציאות אתכם ילדים קטנים.
באמת..היה לי קשה להאמין שרבי נחמן אמר את הדבריםהוד':)
שהשואל כתב...בכל הספרים והכל הוא נשמע ממש שונה...לכן ממש לא הבנתי...
ב"ה שמענו שהוא לא אמר את הדברים האלה...

אבל אם כבר על הנושא...לפעמים אני רואה דברים שרבי נחמן כתב בליקוטי מוהר"ן שהוא הצדיק וכו'...
ושהוא נחל מטהר ועוד כל מיני כאלה....אתם לא חושבים שזה קצת גאווה או משו כזה??
גםלי...אנונימי (פותח)
אני לא כל כך בתוך הברסלב אבל דווקא זה ממש מעניין אותי...
ניסיתי באמת כמה פעמים להתחבר יותר, התחלתי באמת כמה ספרים והקטע הזה- שר' נחמן אומר על עצמו כל מיני דברים כאלו- שהוא הצדיק, הוא המטהר הוא והוא והוא...  זה אחד הדברים שגרמו לי לסגור את הספר...
מישהי יכולה להסביר לי את הקטע הזה?תודה....

גם אני שאלתי בתחילת דרכישירו למלך
את השאלה שאליק בליק שאל. וזאת בערך התשובה שקיבלתי:
שאלתי את המורה שלי שהיא ברסלבית והיא זו שבעצם קירבה אותי לרבינו והיא ענתה לי כך:

את מאמינה שמשה כתב את התורה? נכון? אז איך הוא כתב על עצמו -"האיש משה עניו מאוד"?! זאת בערך התשובה. צדיק צריך לפרסם עצמו ולהודיע שאצלי יש תיקון מיוחד , רק תתקרבו , זאת מטרת רבינו, ממש לא גאווה במושגים שאנחנו מכירים.
וגם תסתכל במה שרצון הרצונות הגיב לך וקראתיך כתבו
בע"ה שה' יוביל אותך שתלך תמיד בדרך האמת שתקרב אותך לבורא עולם.
בהצלחה
אימאל'ה.. הבנאדם פשוט דפוקקקק..לא שווה לענותאניי!!!!
לכאלה שאלות- ז"א הוא שאל שאלות שלא שייך לענות להם וגם קיבל תשובות לא ברורות בכלללללל.. לא הבנתי כלום חוצמזה שאני חושבת שזה מומצא לאללללללה....אז פשוט הגעתי למסקנה לא להייחס וזהו..אין על רבי נחמן!
לא צריך לברוח משאלות...קראתיך
זה לא שאלות שמביאות לכפירה.
זה סך הכל שאלות שצריך לדעת ת'תשובות שלהם כי סתם כך באוויר זה באמת ניראה שהוא
אומר את הדברים מתוך גאווה.
אבל רבנו הוא צדיק והוא לא אומר את זה משום מקום של גאווה.
לא היתה לו בכלל גאווה.
הוא פשוט אמר שה' שלח לו אור גדול שהוא יכול לתקן ולנקות אנשים.
זה לא הוא עצמו.זה הכוחות שה' יתברך שלח לו.
"הגאוה" לכאורה של רבי נחמןרצון הרצונות
אם היה מגיע לארץ רופא מומחה שיודע איך לרפא את המחלות הכי קשות של הדור,
אבל אף אחד עוד לא יודע את זה. אז הוא מתחיל להכריז על עצמו - אני הכי מומחה, אני חידוש בתחום רפואת המחלות הללו, בואו אלי! אני יכול לרפא אתכם!
ייתכן ויהיו כאלו שילעגו ולא יאמינו.
אך ייתכן שיהיו בודדים שיגידו - שווה לנסות!...
ואם ניסו ויראו שהוא שרלטן, פשוט יעזבו אותו, והוא יישכח מלב...
אך אם הוא אכן יצליח לרפא - הוא הרי יתפרסם, וכולם יגיעו אליו, ויספרו אחד לשני כמה הוא ממוחה בתחום רפואת המחלות, והוא יזכר לדורות...

רבי נחמן אמר שיש לו רפואות נפלאות לנפש, בפרט למחלה קשה ביותר, שתתפרץ בעיקר בדורות שאחריו, בדורות שלפני ביאת המשיח.
למחלה הזו קוראים עצבות, יאוש, דיכאון.

יעידו כל האנשים שתורתו והדרכתו של רבי נחמן ריפאו אותם, והוציאו אותם ממקומות נידחים וחשוכים, בין אם זה מקום גשמי, ובין אם זה מקום נפשי...

.
הבנתי את קראתיך..אבל לא אותך...הוד':)
לא הבנתי,הכונה לזה?כהן א.
נשמת רבנו היא נשמה כל כך זכה וטהורהאנונימי (פותח)
שלא היה לה שום צורך לרדת לעולם הזה, בגלל שהיא לא חטאה בחטא אדם הראשון אז אין לה שום פגם ותיקון.

היא ירדה לעולם הזה רק בשביל לקרב אותנו אל תיקוננו, ולהחזיר אותנו אל המלך שהוא גם אבא שלנו...

בגלל שאין לה פה שום פגם שהיא צריכה לתקן, אז גם לא שייך ברבנו גאווה כי הוא רק צינור בינינו לבין ה',הוא כלכך

טהור וזך וקרוב לה' בהתקרבות עצומה! דבוק בה' יתברך ממש! אז הוא ממש צינור שמוריד לנו את אור ה'.

אז אין לו במה להתגאות כי הכל בעצם בשביל ה' יברך ולא שייך בו גאווה כלל כי לא היה לו שום עניין לרדת לעולם

הזה והוא ירד רק בגללנו!! ד"א המקורות שכתובים לא נכונים.אח של חבר שלי התקשר למי שענה על השאלות

בעולם קטן  ולא היה לו מה לענות על השאלות שהוא שאל אותו
התקשר למי? לרב שענה?רצון הרצונות
כן ל"רב" שענה על השאלות האלה.אנונימי (פותח)
זה נשמע לי מוזר מידי..הוד':)
וגם לא הגיוני!!
איך הוא לא עשה את חטא אדם הראשון??איך אתה יודע את זה??מי אמר לך??רבי נחמן??
אז מה??הוא הנשמה היחידה שירדה לעולם שלא עשתה עברות??
אין מצב!!רבי נחמן בעצמו אומר שאפילו הצדיקים הכי גדולים יש להם נפילות והם חוטאים!!
אבל לא כל אחד מתקרב לרבי נחמן ולא כל אחד מתחבר אליו!!אז זה אומר שהוא צינור רק לחלק??כי החלק האחרים לא מבינים ממנו כלום??
אם הוא ירד רק בשבילנו..אז למה הוא לא היה יורד רק בתקופה הזאת ולא אז...כי יש כל כך הרבה שאלות שרק הוא יכול לענות עליהם..(כנראה...לפי מה שאתה רושם..)

שמעתי את זה בשיעור של הרב עופר ארז שליט"אאנונימי (פותח)
א.לא רק נשמת רבנו לא חטאה בחטא אדם הראשון יש עוד נשמות של צדיקים שלא חטאו משה רבנו רבי שמעון

האר"י בעל שם טוב זה מה שאני יודע בטח יש עוד קצת.

ב. רבנו ובכלל כל הצדיקים לא דואגים רק לחסידים שלהם הם דואגים לכל עמ"י וצינור הכוונה לשפע רוחני שיורד

מה' אלינו דרך הצדיקים, צדיק משפיע שפע לכולם לא רק למי שהוא חסיד שלו. רבנו אומר תלך לפי העצות שלי

תגיע לתיקון שלך לצערי אני לא יודע בכלל מה קילקלתי בחטא אדם הראשון אז איך אני ידע לתקן? אז יש צדיקים

שמבינים קצת יותר מאתנו! 

ג. יש הרבה דברים שאנחנו לא מבינים נסתרות דרכי ה'.

איך זה הגיוני שהם לא חטאו בחטא אדם הראשוןהוד':)
אם אנחנו כן??איך זה שחטאנו אם עדיין לא נולדנו???
ואם עושים ת'תיקון אז מתים??אז זה אומר שמטרת החיים היא לתקן את חטא אדם הראשון???

זה נושא עמוק מאוד ממולץ לשמוע את השיעור רזין דרזיןאנונימי (פותח)
של הרב עופר ארז. ניתן להיכנס לאתר של הרב עופר ארז http://ofererez.com
טוב..בהזדמנות..הוד':)אחרונה
וואי. וואי. וואי.  #####*ים*
מישהו מוכן בבקשה לכתוב על מה הסערה?
מה היתה השאלה ומה התשובה??

אם יש לכם קישור- אחלה. תודה. זה די מסקרן אותי...

תראה מה מעלה בשרשור כהן א.רצון הרצונות
שיואוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו*ים*
אני פשוט מזועזעת. ואין לי זמן אז לא קראתי את הכל, בהזדמנות בע"ה אני אקרא, אבל זה ש ק ו ף 
שזה מפוברק!!! פשוט מזעזע. ואם יצאו נגד רבי נחמן, אז אני נביאה.
כי כשהיתה שאלה לפני כמה שבתות, אין לי מושג מתי,  משהו על רבי נחמן, הרב שענה אמר שהיו גדולים מרבי נחמן. משו בסגנון ואני התאפקתי מלבעבע. עכשיו אני יודעת למה.

טוב תרגעו. לא באמת התכוונתי שאני נביאה...

רבנו נחמן ראש בני ישראלאנונימי (פותח)
רבי נחמן הוא נשמת משה משיח ומי שחולק עליו הוא קרח  ועדתו ואל תשכחו שגם קרח היה תלמיד חכם גדול ! 
בכל מקרה רוב הרבנים בדור הם ערב רב ורוצים רק כבוד וכסף!
יש מקורות לזה?כהן א.
וואי וואי...קראתיך
נשיא ונביא דורנו מלך המשיח שליט"א אומר:הגיע זמןבן ציון גגולה
ב"ה

גאולתכם . ולכן אין לחפש מחלוקות מיותרים אלא את המשותף המאחד בינינו והיא תורת ישראל!

דבר ראשון לא להבהל מסיסמאות ישנם הרבה דברים ששלא חז"ל ניתן לפרש אותם לא נכון

לדוגמא:
מי שיראה את מסכת בבא בתרא דף עה עמוד ב יראה שבורא עולם קורא למשיח - יהוה
והסיבה היא לא בגלל שהוא ברא את העולם אלא
כיוון שהוא צדיק עבד השם מבוטל בתכלית לבורא ואותו השם בחר ומינה - משה רבנו - מה הוא גואל ראשון אף הוא גואל אחרון התכללות של כל נשמות ישראל בחינת אדם הראשון בחינת היחידה.
אז כולנו נחשוב שהכוונה שהמשיח הוא בורא עולם ואז שנראה מקורות נבין את הסיבה לכך .

הרבי אומר:
שאנו נמצאים ממש בפתח הגאולה וצריך רק לפתוח את הדלת ולסחוב את הגאולה פנימה.[בשיחה עם הרב מרדכי אליהו שליט"א שהשם ישלח לו רפואה שלמה ]
עלינו להתאחד יחד כל בית ישראל תחת הנהגתו של הרבי מליובאוויטש כפי שההלכה מחייבת
והרצון הפנימי של כל אדם לשלום העולמי.

האור של רבי נחמן מאיר את העם כפי שרואים במוחש וכל מי שנלחם ברבי נחמן
פשוט צריך לפתוח את ספריו  ולראות שהם משלימים את הצמאון לאמונה
שחסר בדורנו לאנשים

מי שלא מבין מהו צדיק יסוד עולם 
יפתח תניא ויראה שהוא אדם שחי בגוף גמשי ובזכותו עומד כל העולם
וכן יראה את דברי רשב"י על עצמו .
וכן יפתח שיחות של הרבי ויראה שממנו כל ההשפעות .
כמו שכתובר בשם משה רבנו לעם ישראל : ונתתי עשב בשדך והלכת ושבעת
ועוד עוד בקיצור נא ללמוד את הנושא לעומק ולא לתת למחרחרי ריב יחס.
הילולת רבנו הקדושאשר ברא
מחפשת מקומות שעושים הילולה לרבנו עם עזרת נשים..
באיזה איזור בארץ?ברגוע
ירושליםאשר ברא
תבדקי על "חוט של חסד"שלג דאשתקד
בעבר היו עושים שמחה גדולה כיאה לחסידי ברסלב. הייתי שם לפני כ20 שנה וזה לא היה בישיבה בשמואל הנביא אלא במקום אחר (והרב ברלנד היה חוגג עם חסידיו במתחם של ישיבת עץ חיים, במרכז העיר). בקיצור כנראה בשל ריבוי המשתתפים הם שוכרים מקומות גדולים שיתאימו לאוכלוסייה
לא רוצה שום קשר לברלנדאשר ברא
התכוונתי לומרשלג דאשתקדאחרונה
שזה בערך מה שעשו הברסלבים. אני מתאר לעצמי שמי שאז הלך לרב ברלנד, היום נמצא אצל הרב הרוש וכדו.
געגועצאצא

וואי אני לא מאמין שאני לא באומן...

יש בי רצון מטורף להיות שם עכשיו

ישר כוח על הזכות להיות בארץ ישראלפשוט אני..
שתזכה שרבנו יזמין אותך אליו בקרוב ממש!אשר בראאחרונה
אומן ראש השנההרשפון הנודד

מי כבר סגר כרטיס ומי עוד עובד על זה?

סבסוד נסיעה לאומן בפעם הראשונהMza
שלום לכולם, בעבר היו כאלה שמסבסדים נסיעה לאומן למי שנוסע בפעם הראשונה)אני נסעתי לפני הרבה שנים עם סבסוד מלא) עכשיו בעלי גם רוצה לנסוע (בפעם הראשונה) ואני מחפשת מי שיסבסד לו.. מכירים מישהו כזה?
מחפשת שיעורים בליקוטי מוהר"ןרק להידבק בצדיק

היי
אני מחפשת סדרת שיעורים בליקוטי מוהרן שמסודרת לפי הסדר של התורות שאפשר לשמוע אותם וללמוד איתם את הס"ק
אם מישהו מכיר רב שיש לו שיעורים אני אשמח לשמוע..
תודה!

ממליץ לקנות דיסק אונקי שיעורים של הרב טייכנרמבקש אמונה

אני קניתי לא מזמן, עולה 180 שקל, ולדעתי, שווה כל שקל!  על כל ליקוטי מוהר"ן מסודר, וגם על חגים.

מסביר הכל ממש יפה וברור ומוריד את הכל למעשה

אני גם חיפשתי שיעורים על הספר מהאינטרנט ולא מצאתי, עד שגיליתי את זה באתר "ברסלב נייעס" 

יש שם שיעורים שלו לשמיעה ישירה אבל לא הכל. את יכולה לשמוע ולשפוט אם זה מתאים לך 

להלן קישור שיש בו גם שיעור וגם פרטים על הדיסק אונקי

תורה ה' תניינא 'תִּקְעוּ אֱמוּנָה': שיעור מפי הגר"ש טייכנר #01 |♪ » ברסלב נייעס

תודה!רק להידבק בצדיק

השיערים הולכים גם לפי הסדר של התורות?

כן. הכל מסודר שם בתיקיותמבקש אמונהאחרונה
אשמח אם אפשר לקשר אותישאלה.אחת

למשאית/ וואן , של נחמנים, עם רמקולים והכל. בשביל חבר.

תודות מראש.

תבוא בזמן רגיל כל ערב למרכזית קשה לפספסכְּקֶדֶםאחרונה
אשמח לשמוע מכם על הסיפור הנלצע

לפני שאשלח אגיד מה שאלתי  ובקשתי.

1 - אשמח לפירוש לסיפור. מה הנמשל?

2- שאלה שתופיע בסוף הסיפור .

וֹד שָׁמַעְתִּי מֵהָאִישׁ הַנַּ"ל שֶׁשָּׁמַע בְּשֵׁם רַבֵּנוּ הַקָּדוֹשׁ שֶׁסִּפֵּר מָשָׁל לְעִנְיַן מַה שֶּׁצְּרִיכִין לְדַבֵּר עִם אֲנָשִׁים בְּיִרְאַת שָׁמַיִם וְזֶהוּ. פַּעַם אַחַת הָיָה גְּבִיר גָּדוֹל שֶׁהָיוּ לוֹ כַּמָּה אֲלָפִים וּרְבָבוֹת. עָשָׂה הֶעָשִׁיר הַנַּ"ל פְּקֻדָּה וְאָמַר כָּל מִי שֶׁצָּרִיךְ לִלְווֹת מָעוֹת יָבוֹא אֶצְלוֹ וְהוּא יַלְוֵהוּ מִסְּתָמָא הָיוּ עַל זֶה בַּעֲלָנִים [קוֹפְצִים] הַרְבֵּה וּבָאוּ אֶצְלוֹ אֲנָשִׁים הַרְבֵּה וְלָווּ אֶצְלוֹ מָעוֹת. וְהַגְּבִיר הַנַּ"ל הָיָה אֶצְלוֹ פִּנְקָס עַל כָּל הַנַּ"ל. פַּעַם אַחַת לָקַח הַפִּנְקָס בְּיָדוֹ וְהִתְחִיל לְעַיֵּן בּוֹ וְרָאָה שֶׁהוֹצִיא הַרְבֵּה מָעוֹת מְאד עַל עֵסֶק הַהַלְוָאוֹת וְאֵין אִישׁ שָׁם עַל לֵב שֶׁיָּבוֹא לְהַחֲזִיר וְלִפְרעַ לוֹ מַה שֶּׁלָּוָה מִמֶּנּוּ. מִסְּתָמָא חָרָה לוֹ עַל זֶה, וְהָיָה לוֹ עַגְמַת נֶפֶשׁ. בְּתוֹךְ הַלּוֹוִים הַנַּ"ל הָיָה אִישׁ אֶחָד שֶׁלָּוָה גַּם כֵּן אֵצֶל הַגְּבִיר וְאִבֵּד וְהִפְסִיד הַמָּעוֹת בְּאֵיזֶה מַשָּׂא וּמַתָּן עַד שֶׁלּא הָיָה לוֹ מִמָּה לִפְרעַ חוֹבוֹ וְהָיוּ לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה. הַיְנוּ שֶׁהָאִישׁ הַנַּ"ל הָיָה לוֹ יִסּוּרִים גְּדוֹלִים מִזֶּה שֶׁאֵין לוֹ לִפְרעַ חוֹבוֹ. וְהִתְיַשֵּׁב הָאִישׁ הַנַּ"ל בְּדַעְתּוֹ, שֶׁעַל כָּל פָּנִים צָרִיךְ לְהִתְרָאוֹת פָּנִים עִם הַגְּבִיר וּלְסַפֵּר לוֹ כָּל לִבּוֹ, בַּאֲשֶׁר שֶׁהוּא אָנוּס בְּדָבָר וְכוּ'. וּבָא אֵצֶל הַגְּבִיר וְהִתְחִיל לְסַפֵּר לְפָנָיו לִבּוֹ בַּאֲשֶׁר שֶׁאֵיךְ שֶׁקִּבֵּל אֶצְלוֹ מָעוֹת בְּהַלְוָאָה וְהִגִּיעַ זְמַן פֵּרָעוֹן וְאֵין לוֹ מִמָּה לְשַׁלֵּם כִּי הִפְסִיד הַמָּעוֹת וְאֵינוֹ יוֹדֵעַ כְּלָל לָשִׁית עֵצוֹת בְּנַפְשׁוֹ מַה לַּעֲשׂוֹת בָּזֶה. וְעָנָה הַגְּבִיר וְאָמַר לוֹ מָה אִכְפַּת לִי הַמָּעוֹת הַמַּגִּיעַ אֶצְלְךָ כִּי מַה נֶּחְשָׁב אֶצְלִי סַךְ קָטָן כָּזֶה שֶׁאַתָּה חַיָּב לִי כְּשֶׁתְּסַלֵּק אוֹ לְהֶפֶךְ נֶגֶד סַךְ הַכּוֹלֵל מֵהַהַלְוָאוֹת אֲשֶׁר עוֹלֶה לַאֲלָפִים וְלִרְבָבוֹת. עַל כֵּן רְצוֹנִי שֶׁתֵּלֵךְ אֵצֶל כָּל הַלּוֹוִים שֶׁלִּי וְתִתְבַּע אוֹתָם וְתַזְכִּיר אוֹתָם שֶׁהֵם חַיָּבִים לִי כָּל כָּךְ מָעוֹת וְלָמָה אֵין מְסַלְּקִין לִי. וַאֲפִילּוּ אִם לא יִפְרְעוּ וִיסַלְּקוּ אֶת הַכּל רַק כָּל אֶחָד יִתֵּן וִיסַלֵּק מְעַט מֵחוֹבוֹ גַּם כֵּן יַעֲלֶה אֲלָפִים פְּעָמִים כְּמוֹ סַךְ כָּל הַחוֹב וְהַלְוָאָה שֶׁלְּךָ. וְהַנִּמְשָׁל מוּבָן מִמֵּילָא וְהָבֵן

אשמח להבין , מה בכך ש1,000,000 שח למשל הם הרבה יותר מהחוב שלי שהוא על סך 300 שח? סוף סוף את החוב שלי לא שילמתי.. וכמובן מה זה אומר ברוחניות?

שכוייח...

אומןאשר ברא

אף פעם לא הייתי אצל רבנו.

ולפני התשובה הייתי בחוץ לארץ..

קשה לי לחשוב על לצאת מהארץ (בכללי) עכשיו אחרי כבר כמה שנים טובים שנהיה לי חיבור חד משמעי עם ארץ ישראל.

ובכל זאת אומרים לי שאצל רבנו זה משהו אחר.

האם זה ממש משהו אחר יותר מלהיות אצל הרשב"י?

כי לרשב"י לקח 17 שנים להזמין אותי בפעם הראשונה ועוד שנתיים בפעם השנייה.

רעיונות? מחשבות? הגיגים?

תודה!

אולי יעניין אותך