בעקבות שרשורים רבים על חיסונים, רציתי לשתף שנהנתי לקרוא את הקטע הבא של משה שרון -
אם אתם עייפים ואין לכם סבלנות לקרוא, אז נשאל כך - מי עייף?
אם יש לכם סבלנות לקרוא, יש בסוף הקטע שאלה למחשבה.
---------
אני יכול להבין את מי שמתחסן. בכל זאת, עברנו תקופה לא פשוטה. סכנת המגיפה עוד מרחפת באוויר. העתיד לוט בערפל. מעל 5000 מתים ומי שחטף נשאר עם כל מיני תופעות שנשארות ולא עוברות ואתה חושש על עצמך ועל הקרובים לך. השלכות כלכליות ונפשיות לא פשוטות מכל הסגרים האלה. אני מבין. החיסון אמנם לא מבטיח שאתה מוגן במאה אחוז ושאתה יכול לחזור לשגרה מלאה אבל בכל זאת – הוא נותן תקווה, בטח אם אתה או הקרובים אליך נמצאים בקבוצת סיכון, אז למה לא?
אני יכול גם להבין את מי שלא מתחסן. בכל זאת, אנחנו לא יודעים מספיק על החיסון ועל ההשלכות לטווח ארוך, ההחלטות הפוליטיות שנלקחות לא מייצרות יותר מדי אמון במערכת וגם אם אתה לא טיפוס של קונספירציות, עדיין אתה אומר לעצמך - למה כן? אתה הרי אף פעם לא מתחסן, אפילו לא לוקח תרופות, אתה חי חיים בריאים, אוכל אוכל בריא ומאמין בכח של הגוף לרפא ולהתחסן טבעית ולא שש להכניס לגוף שלך חומרים שאתה לא מכיר במינוס שמונים מעלות, גם אם אומרים לך סמוך עלינו בדקנו את זה.
אבל יש סוג אחד שאני מתקשה להבין, את אנשי הקצוות. אלה שמדברים בביטחון עצמי מופרז, שצורחים על כל אחד שלא רוצה להתחסן שהוא רוצח או את אלה מהצד השני, שמבחינתם ביל גייטס מנסה להחדיר בנו שבבים. לא יכול להבין את המפלגים ואת מייצרי השנאת חינם, את מבעירי האש היוקדת ואת מנצלי המילה וחצי שמישהו אמר כדי להשחיר ציבור זה או אחר.
אני בעד להגיד "אינני יודע", אני בעד להתענו. להגיד לשני שלא חי כמוני ולא נוהג כמוני "אח שלי, מה שתבחר, אני סומך אליך ואוהב אותך. אני לא מוכן למכור אותך ולא מוכן לשנוא אותך. חיסון עדר זה לא אומר שאני צריך להפוך להיות עדר ולשנוא את מי שבעדר השני".
אני בעד להתייחס בפרופורציות גם לאנשי הרפואה, כי גם הם לצערנו לא יודעים הכל, להתייחס בפרופורציות לכל אחד שטוען לקונספירציה, ובטח ובטח להתייחס בפרופורציות לתקשורת שמייצרת פה דרמה ברוב המקרים על לא דבר. בכלל – אני בעד להתנזר כמה שיותר מהחדשות. מעדיף לצאת לים או להר ירוק, להתבונן בזום אאוט על המציאות, להתחבר פנימה ואל היושב במרומים ולשאול – אבל מה התכלית? למה האנושות צריכה לעבור כזה שיעור? למה אני צריך לעבור כזה שיעור?
יש הרבה תשובות לשאלה הזו.
אני סהכ בנאדם אחד וכבר מצאתי כמה עשרות תשובות.
על אף אחת מהן לא כתוב "כדי לשנוא את מי שלא חושב כמוני" או "כדי לכפות עם אחרים את מה שאני חושב".
מה התשובה שאתם מצאתם בפעם האחרונה שעליתם להר?