עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ג באדר תשפ"א 11:36
כהרגלי בקודש, אחלק לנקודות:
א. תשואה חייבת לבוא ביחד עם סיכון. זה ממש בהגדרה, כמו שדג לא יכול לחיות בלי מים ככה תשואה לא יכולה להגיע ללא סיכון.
ב. 9% לשנה זה המון. ה-מ-ו-ן. אין דבר כזה לקבל תשואה מובטחת של 9%. פשוט לא יכול להיות. אם הם מבטיחים 9%, זה אומר שהם לא אמינים.
אם הם היו מאמינים לעצמם, למה שיביאו לך ליהנות מכל הטוב הזה? הם היו לוקחים הלוואה מהבנק, משלמים ריבית של כמה אחוזים, ומרוויחים תשואה של 12% פחות הריבית שהם שילמו. למה שהם יסכימו לתת לך 9% תשואה ולהישאר עם 3% לעצמם, במקום לגרוף הכל לכיס? או שהם יודעים שהבנקים לא מוכנים להיכנס להרפתקה הזאת...
ג. כבר היו לא מעט חברות בארץ שהבטיחו תשואות גבוהות ללא סיכון. עד היום הלקוחות של חלקן מחפשים את הכסף דרך בתי המשפט. חפשי בגוגל "קרן הגשמה" ושערותייך יסמרו.
ד. יש אנשים שמתאים להם לקחת סיכונים מאוד מאוד גדולים עם הכסף שלהם. בדרך כלל מדובר באנשים שלא צריכים את הכסף הזה, ולכן לא אכפת להם לשחק איתו. נניח היו לי 30 מיליון ש"ח, אז לא נורא אם אני אקח 100 אלף ואסכן אותם. אבל אם מדובר בכסף שאני אצטרך בעוד כמה שנים בשביל לקנות בית, או לעזור אתו לילדים? ביג נו נו.
ה. גם אם הייתי רוצה לסכן את הכסף שלי מאוד, כי היה לי סכום עתק ולכן לא הייתי מפחד להפסיד 100 אלף - לא הייתי עושה זאת אצל שקרנים ושרלטנים. מי שמבטיח לך תשואה שנתית של 9% הוא בהכרח גם וגם.
ו. כמה קישורים מעניינים על הנושא הזה יש כאן, פה, שם, כאן, פה ופה.