איך למשוך לחיינו שפע?
בלי לזלזל בערך של ההסתפקות במעט, שהוא ערך נעלה, אבל חייבת להגיד, שהוא לא שווה כלום אם עיניה של האישה כבויות.
זוכרת את עצמי בתחילת נישואים ועם לידת בת הראשונה מתקמצנת על עצמי. כזוג צעיר שלא למד אף פעם איך להתנהל נכון עם הכסף, עם משכורות נמוכות,חיינו, כמו שאומרים, מיד לפה.
זוכרת שבתקופה ההיא אם היה לי כסף בכיס , הייתי שמה את עצמי תמיד בסדר עדיפויות אחרון. קונה דברים לבית, לילדה, לבעל ולעצמי אם הייתי קונה משהו, הייתי מחפשת את הזול יותר.
מה זה עשה?
1) תמיד חייתי בהרגשה של חוסר.
2) בעלי קיבל אישה די ממורמרת מהמצב,
שנמצאת כל הזמן בסטרס ומלחיצה גם אותו.
3)בגלל שתמיד הייתי קונה את הזול ביותר, תמיד הדברים היו מתקלקלים, נהרסים, הופכים להיות בלויים מהר. מה שאומר שהייתי צריכה לקנות חדש.
4)זה השפיע גם על תחומים אחרים בחיים.
כי מי שחוסכת מעצמה דברים חומריים, מתחילה לחסוך גם דברים אחרים ,כמו זמן לעצמה, זמן למנוחה וכו׳...
לדוגמא:גם כשהייתי יוצאת, הרבה פעמים לא הייתי נהנת כי היה לי מצפון לחזור מהר לילדה שלי. הייתי סובלת תנאים רעים בעבודה שלי,במקום פשוט ללכת (מה שעשיתי בסוף). גם הזמן המועט שהיה נשאר אחרי שהילדה הייתה הולכת לישון ,הייתי משקיעה בעבודות הבית, במקום להשקיע את הזמן הזה במנוחה שלי או זמן זוגי.
5)כשבעלי רצה לקנות בגד/ תכשיט הייתי מרגישה לא בנוח ושואלת אם זה לא יקר מדי.
6)והכי גרוע בעיני.הפסקתי לחלום והכרחתי את עצמי להפסיק לרצות.
היום, כשלמדתי את זה על בשרי ועברתי תהליך עם עצמי, אני יכולה להגיד לכן שעשיתי טעות באיך שהתייחסתי לעצמי.
היום הבנתי שכדי לאפשר שפע בחיינו אנחנו צריכות ״להרשות״ לעצמנו לקבל את השפע הזה.
זה לא אומר שצריך לחיות בבזבזנות, ברמת חיים שלא תואמת את המצב הכלכלי.
זה אומר, שכל אישה צריכה, חייבת ״להרשות לעצמה״ להשקיע כסף/ זמן/ מאמץ בדברים שמשמחים אותה .
מי שהתרגלה ״להתקמצן״ על עצמה, זה לפעמים ממש תהליך שצריך לעבור כדי להשתחרר מזה. זה לפעמים יושב חזק בילדות, כי היא ראתה את אמא שלה ״דוחקת״ את עצמה ולא קונה לעצמה כלום, העיקר שלילדים לא יחסר ואוכלת את השאריות מהצלחת של הילדים.
היום, אני יודעת שקוראים לזה שחייתי ב״תודעת עוני״ ולא חייתי ב״תודעת שפע״.
רבי נחמן קורא לזה גם ״מוחין דקטנות״.הוא גם אומר וכתוב בזהר, שכל השפע מגיע לבעל ע״י אור נפשה של האישה.״עיקר הממון של האדם בא לו ע״י בת זוגתו (עין זהר תזריע נ״ב) ואם אין לאישה הרחבת דעת, היא סוגרת לבעל את כל הצינורות..
היום אני הרבה יותר מודעת לצרכים שלי, למרות שזה עבודה מתמדת . גם בעלי יודע ששווה להשקיע בי, כי זאת השקעה שמשתלמת. מקבלים אישה מאושרת שמאירה את כל הבית. ואני חושבת שזה באמת גם משפיע על הברכה שיש לנו בבית.
כמו שאתן מכירות אותי, אני לא אוהבת
לזרוק מילים באוויר, אוהבת גם לתת עצות מעשיות מנסיוני.
אז איך עושות את זה בצורה פרקטית? איך אנחנו מושכות שפע לחיינו? איך אנחנו רוכשות ״תודעת שפע״?
1)להפטר מחפצים שלא מסבים לנו אושר.
אנחנו לפני פסח, זמן מצויין להשאיר רק בגדים ונעליים שאנחנו אוהבות, רק כלים שכיף לאכול מהם.
אתן יודעות איך אפשר לבדוק אם אישה אוהבת את עצמה? לפי סוג הלבנים שיש לה. כי אותם אף אחד לא רואה מלבדה והם מראים את היחס שלה לעצמה.
החפצים שמפנים משאירים חלל שמתמלא עם חפצים שאוהבים.
לא חייב לחכות ליום חג בשביל לאכול מכלים יפים, אפשר להשאיר רק כלים יפים אצלך בבית. ובבית אפשר להסתובב לא בפיג׳מה בלויה , אלא בבגד יפה ונח.
2)לדמיין את סגנון החיים שהיית רוצה.
אם לא תדמייני, איך תדעי לאן לשאוף?
גם הוכח שלדמיון יש כח אדיר למשוך את אותם הדברים שמדמיינים לחיינו.
3)פנקס משאלות.
לא לפחד לרשום את כל המשאלות שלך על דף.ככה מצד אחד לא תוותרי על חלומות שלך, ומצד שני לא תבזבזי כסף שעדיין אין לך להשיג את כל אלה.
מדברים גדולים כמו בית, טיול עד דברים הכי קטנים כמו מגבות חדשות. ואז כל פעם כשמקבלים איזה דבר למחוק מהרשימה. את תראי כמה דברים את מקבלת בלי להרגיש. ואולי גם תהי יותר ממוקדת ברצונות שלך.ובעיקר תפסיקי לחיות בהרגשה של חוסר.
4)לקנות דברים באיכות טובה. שווה לבנות מלתחה מצומצמת, אבל בנויה מפריטים באיכות טובה. אותו דבר לגבי מוצרי טיפוח. שווה להשקיע במוצרי טיפוח מרכיבים טבעיים שמיטיבים באמת עם העור שלך. הרבה פעמים זה גם אותו מחיר שתשלמי על מוצרים מלאי כימיקלים שרוב הכסף הולך על הפרסום ועל האריזה היפה.
5) אל תפחדי לבקש מבעלך.
כאן יש שלוש נקודות. אחת, לבקש בלשון רכה ולא כפקודה. שתיים, להיות מוכנה גם לקבל ״לא״.שלישית, אם את מקבלת משהו, לא לשכוח להודות על זה (ולא להגיד אבל זה יקר/ זה לא בצבע שאני אוהבת/ יש פתק החלפה וכו׳), שיהיה לו חשק לעשות זאת שוב.

הרבה נשים מתלוננות על בעלים שהם לא נותנים להן מתנות. כששואלים את הבעל ״למה? ״, הוא יענה כי ״היא לא מבקשת״. אבל אנחנו צריכות להבין שבלי שנדבר, הם פשוט לא מבינים כמה הפרחים או וילונות הם צורך נפשי בשבילנו! כי הם פשוט בנויים אחרת!
6)נתינה ותרומה.
בן אדם שיש לו תודעת שפע זה בן אדם שנותן ותורם גם לאחרים ולא רק שומר לעצמו. יש חוק, שמי שנותן,זה חוזר לו אח״כ כפליים. כסף זה אנרגיה, אנרגיה חייבת לזרום. אם בן אדם שומר את הכסף רק לעצמו, בשלב מסויים הוא יפסיק לזרום.
הנתינה לא חייבת להיות דווקא בממון, זה יכול להיות הזמן, שאנחנו מקדישים למישהו, הידע או האמונה שאנחנו חולקים עם אחרים, וכל זה, בלי לבקש תמורה.
היום אולם חג לועזי, 8 במרס יום האישה הבינלאומי, אבל לי כעולה מבריה״מ עדיין יש סנטימנטים עם חג הזה.אני חושבת שאם לא היה חג כזה, היינו צריכות להמציא אותו. חג שבו אנחנו חוגגות את הנשיות שלנו. נשיות שלא תלוית גיל/ רמה דתית/ רמת השכלה. חג, שכולו אחווה נשית גדולה. מקווה שהפוסט שלי עורר אצלכן לפחות קצת רצון לדאוג ולהשקיע בעצמכן, בדרך שלכן!

וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...