בהריון ב"ה שבוע 14
חודשיים וחצי שלא תפקדתי . כלום כלום. ישבתי ימים שלמים מבוחלת עד השמיים במחשב עד הלילה והלכתי לישון. כך במהלך תקופה של חודשיים. ב"ה היום מתחילה להתאושש לאט לאט
אמא שלי ידעה שאני כך. לא מרגישה טוב בכלל בכלל.
היתה מרימה אלי טלפון פעם בשבוע לשאול מה נשמע
וזהו.
לא שלחה את אחיותיי לעזור, לא שאלה אם אני מסדרת עם אוכל לילדים,
בקיצור ממש ממש כלום.
לצערי אצלנו בבית לא חונכנו על דרך החסד ועזרה .
ביקשתי פעמיים בערך שאחותי תבוא, אבל התחושה שהם נותנים שאני "מנצלת" אותם (יצא לאחת מאחיותיי לומר את זה בעבר)
ואמא שלי........... לא חייבת לי כלום. אני יודעת!!!!!!!!!!!!! ואין צורך לרשום לי את זה!!!!!
אבל אני באמת מנסה להבין איך לא עובר לאמא בראש שאולי הילדה שלה צריכה עזרה????
בייחוד שהיא יודעת מה המצב.
אוטוטו פסח ולא התחלתי לנקות, עדיין לא מסוגלת. ביקשתי מאחותי שתעזור לי והיא אמרה שתבוא יום אחד אחרי הלימודים.
אני מנסה לא לצפות כי אף אחד לא חייב לי כלום.
אבל כשאני מדמיינת את הבת שלי שתתחתן ובעז"ה תהיה בהריון ויהיה לה קשה. הדבר הראשון שאעשה זה לשלוח לה עזרה
ורואה את חמותי איך היא עוזרת ככ, ואת השכנה שלי, איך עוזרים לה. ורואה עוד הרבה אצל חברות ומכרות
זה לא נקלט לי .
יותר מזה אמא שלי כל הזמן אומרת לי כל החיים שרדתי לבד, הכל עשיתי בגפי (התחתנה בלי הורים- נפטרו ואחיות- שהם רבו)
מאוד לא נעים לשמוע אותה אומרת שוב ושוב את המשפט הזה.
כאילו רמז - תסתדרי בחיים לבד כמוני.
אני מסתדרת יופי. אבל יש מצבים חריגים שכן צריך עזרה.
יש לי 2 שכנות נערות שעוזרות לי עם הילדים ולוקחות אותם לגנים בבוקר עד שארגיש טוב.או שומרות עלייהם כשאני יוצאת. אבל מביך לבקש מהם עזרה בקיון או לפסח...
אני יודעת שמשהו דפוק אצלנו במשפחה. לצערי כל האחיות שלי אומרות את זה. משהו שורשי...
אמא שלי מסכנה, עברה הרבה מאוד בחיים ויצאה עם הרבה חבלות ושריטות מהעבר שלה.
אבל קשה לי שזה פוגע גם בי- בנו הילדים (ומעדיפה לא לפרט, כי הפגיעה היא בהרבה מאוד מישורים)
אני לא טיפוס מתלנון או תלותי בכלל לא.
אבל עכשיו קצת קשה לי
לא יודעת מה אני רוצה מכן.
אולי רק לפרוק.