טבילה בליל הסדר... הראשונה שפותחת את זה אחרי לידה..
מעדכנת את בעלי שנאסרתי וטבילה בליל הסדר (או שבת שלפני).
בעלי: "אני מבין שאת ממש לא רוצה להיות אצל אמא שלי"
אני: "לא לא, אל תדאג אני אדחה, נהיה שם כמה שתרצה"
בעלי: נרגע ומרוצה

כל כך לא בא לי ללכת לשם!!!
עוד הרבה לפני שידעתי שאצטרך לטבול (עד עכשיו לא קיבלתי מהלידה)
אצל ההורים שלי הולך להיות ממש כיף, משפחה מורחבת שאני אוהבת, נוח שם, הילדים נהנים, יש אווירה טובה.
אצל ההורים שלו אני מרגישה מיותרת, צריכה לשתוק ולהשתיק את הילדים, לתת לו את הזמן שלו להיות ילד של אבא ואמא, להתחנחן לאחיות שלו, ליל הסדר ארוווך מתיש ולא מתאים לילדים בכלל.......
והסכמתי עוד להשאר שם בחול המועד ולהפסיד מפגש משפחתי... קורבן פסח עשיתי את עצמי...

הוא מרוצה מזה שאדחה טבילה בכמה ימים
אני מרגישה שאני ממש התאמצתי לשמח אותו ולהשאר שמחה וזורמת עם כל הויתורים
אבל עכשיו גם לדעת שאני צריכה לטבול ולדחות לראשונה בחיי- כשאני גם ככה מרגישה שם בודדה מאוד- נראה לי שאכשל בסעיף ה"להיות אישה שמחה"...
למה ביטלת?מתחדשת11
קודם כל לא ברור שאפשר לדחות טבילה, כדאי לשאול רב..
ואולי זה זמן עבורכם להשקיע במשפחה.. 3 ימים זה המון..
אני חושבת שתהיי אישה שמחה אם תאמרי את מה שאת מרגישה שאת מעדיפה לטבול ולהרוויח את המשפחה שלכם מאשר ללכת למפגש משפחתי
בעיניי לומר דברים כאלה זה יותר מוערך ומחבר 💗
אל תחששי לומר לו🌷🌷
אפשר לדחות טבילה בהסכמה הדדית של בני הזוג. השאלה נשאלה כברכינוי-לרגע
פעמים רבות.... ויש התייחסויות רבות באינטרנט.

למשל:

דחיית טבילה | שאל את הרב
אינטרנט זה לא רב ולא נשמע שהיא רוצהמתחדשת11
אבל לא1234אנונימי
נראה שזה הדדי כאן. נראה שהיא לא באמת רוצה את זה...
וואי קשה1234אנונימי
מקווה שזה בסדר שאני כותבת.
אני חושבת שאת צריכה לעשות חושבים מחדש.

לדחות טבילה בכמה ימים? נראה לי לא הגיוני. מותר לדחות טבילה אם זה מתאים לשני בני הזוג, נשמע שזה ממש ממש לא מתאים לך.

דבר שני, אני מבינה ממש את הרצון שלך לשמח את בעלך. אני גם רוצה שבעלי יהיה שמח. אבל למדתי שזה לא יכול לבוא על חשבוני. עבדתי על עצמי הכי לשחרר בעולם, אז איפה שאני יכולה אני משחררת וזורמת איתן ממש על מה שהוא רוצה. אבל במקום של קושי גדול, אני לא משחררת לבטח שלא מראה לו שאני שמחה אם אני לא. זה בסדר להחליט כזוג שאתם הולכים להורים שלו, זה בסדר שתהיי פחות מרוצה מזה. אבל כל עוד את יחסית בסדר עם זה. זה לא בסדר שתרגישי שאת קורבן פסח. לא טוב בשבילך ובסופו של דבר גם לא טוב לזוגיות שלכם.

אם הייתי בסיטואציה שלך, הייתי מדברת שוב עם בעלי. מסבירה לו שאני מאוד רוצה לשמח אותו, אבל זה יותר מידי בשבילי. אולי תעזור לי לחשוב איך אני בכל אופן יכולה לטבול בשבת למרות שאנחנו אצל הורים שלך? אולי אחרי החג נחזור הביתה, כי אני חושבת שלהישאר בחול המועד יהיה לי יותר מידי. אול נחשוב ביחד איך לשמח אותי? כי כרגע זה נראה לי קשה מידי ולא בא לי להיות עצובה בחג. תשתפי אותו. לא ממקום מאשים. ממקום משתף, מקום שמחפש עצה. זו משימה זוגית שלכם להפוך אחד את השני לשמחים, לא רק שלך
תודה. גדול עלי...אחרי לידה..
יש לנו תמיד קושי עם זה...
אני מרצה...
ואין לי כוח לצאת מהריצוי הנוח ולבקש אחרת
ולהכיל את הצער שלו
ואת המתח באוויר
ואי הסכמה
ואת האשמה שבגללי החג שלו "פרווה"

אין לי כוח, אין לי כוח
אני אזרום וזהו...
אוף. זה ככ עצוב.נקודה טובה
חבל שהוא לא שם לב כמה זה פוגע בו השמחה הרגעית הזו.

חיבוק גדול גדול1234אנונימי
תקשיבי אני מבינה אותך, באמת. זה נוח להיות בצד המרצה, עד ש... כבר נמאס, וקשה.

זו בחירה שלך. אבל אני חושבת שבהסתכלות כוללת ולטווח הרחוק זה ממש חשוב.

תחשבי על זה ככה, מתאים לך לחיות ככה עוד 20, 30 שנה?
אם לא, אין סיבה לדחות את השינוי. ככל שייקח יותר זמן, ככה ההרגל מתקבע יותר. את - מרצה, הוא - מרוצה.

אתם זוג! אתם אמורים לשמח אחד את השני, לרצות בשמחתו אחד של השני.
אל תוותרי על זה, זה חשוב כל כך.
מגיעה לך להיות אישה שמחה, בשבילך קודם כל! לא בשבילו

צריך לדעת איך להגיד, איך לשתף, איך לבקש. וזה משהו ששניכם צריכים ללמוד. איך להכיל

אין דבר כזה, שאת הופכת את החג לפרווה. את לא אשמה. אם זה הטיעון, את יכולה להגיד את אותו הדבר לצד ההפוך.
בסדר, לו יותר נעים אצל המשפחה שלו, לך יותר נעים אצל המשפחה שלך. לגיטימי, הגיוני. עכשיו צריך לחשוב איך מסתדרים מפה. או שחושבים איך כל אחד דואג לשני יהיה יותר נעים במשפחה שלו, או שכל פעם מישהו אחר מתגמש.
אבל זה לא בריא ולא נכון שתכבי את עצמך, שאת תמיד תוותרי. ברור שתהיי עצובה, ברור שלא תרצי לוותר שוב.

כותבת לך את זה אחרי שאנחנו התנסנו בקשיים בתקשורת בינינו, אני אוהבת את בעלי, רוצה שהוא יהיה מאושר, אבל לא מבטלת את עצמי. למדתי איך להגיד, מה להגיד, למדנו להתגמש ביחד. כל אחד מוותר קצת כדי שלשני יהיה נעים יותר.
זה מגיע לך, בסדר? מגיע לך להיות שמחה ומאושרת והאחריות לזה היא של שניכם. זה לא נעים בהתחלה, זה קשה ומבאס לפעמים, אבל זה שווה אתה זה. מבטיחה לל

כל מילהאורוש3
גם אני הייתי פעם כמוךטרכיאדה

מרצה בלי גבול, העיקר לחסוך את המתח באוויר... יכולה להגיד לך שזה כל כך פגע בי שעד היום קשה לי ממש לוותר, גם על דברים שאין לי בעיה לוותר עליהם. כאילו משהו בי נפגע לתמיד מרוב וויתורים שעשיתי. זה כל כך לא שווה את זה לטווח הארוך.

ניראלי שלא היית צריכה לוותרמחכה להריון

אני גם חשבתי שנהיה אצל חמותי השנה

אבל זה 3 ימים וקשוח !!

אנחנו עם שתי ילדים קטנים והם לא רגילים לישון ולאכול שם

הם ממש מורדים

ואת אחרי לידה הבנתי?

זה בכלל קשה

זה לא פשוט

במיוחד שלא טבלת כלכך הרבה זמן

פתאום לדחות את זה

זה גם משהו שצריך בירור

תתיעצי אם רב

חיבוק גדול

לא הייתי דוחה טבילה (אפילו לא ביום אחד)miki052

לא מסתדר ללכת להורים אז לא הולכים. בטח אם לא הכי טוב לך שם ואת מרגישה מיותרת.

זה מאוד יפה בעיניי לוותר ולהתגמש, אבל לא שזה גוזל את השמחה שלך. או שגורם לך צער...

זה או אני או הוא.אחרי לידה..
אם לא נלך הוא יצטער מאוד.
לכל החיים.
(ההורים מארחים בפעם האחרונה בליל הסדר)

אני לא קורבן
אני שלימה עם הבחירה שלי ללכת לשם, בשבילו
צריכה למצוא דרך להעביר את הזמן בפועל
ולא להצטער.
אממ מה קשור כל זה לטבילה?אורוש3
נשמע שאין מה לדבר על לא לנסוע. אז אישית אני הייתי הולכת לטבול. שם. וגם עשיתי את זה בכמה שבתות מעניינות. אם יש לך קשר טוב עם אחת הנשים בכל זאת אז משתפת אותה ונעזרת. אם לא אז שהבעל יתמודד עם הילדים. וטובלת. לא נשארת אסורה דקה מיותרת. מי שיחשוד או יחשוב שיהיה לו לבריאות. זה שלו.
וחיבוק לך על זה שלא פשוט אצלם. זה ככה הרבה פעמים. אולי לא להישאר בחול המועד? למה להבטיח מעכשיו? בוודאי שאם לא נעים שם לקיים יחסים צריך לחזור הביתה בסוף החג.
ובלי קשר נשמע שצריך איזו שיחה רצינית ביותר בניכם. או אפילו ייעוץ. קצת מוזר שלהיות אצל הוריו הכי חשוב לו וכשאת אומרת שתדחי בשביל זה טבילה זה לא מטריד אותו. והאמירה הזו כאילו בכוונה את צריכה לטבול כדי לא ללכת. לא ממש תקין.
בהצלחה יקרה!
אין על מה לדבר, הוא לא יסכים שאטבול שם.אחרי לידה..
כשהוא מגיע להורים שלו הוא מרגיש "לא בזוגיות"
ובמיוחד כל עניין אינטימי או זוגי קשה לו שם.
אז טבילה?!?! בחיים לא...
לא אופציה... אני אפילו לא מתחילה לחשוב על איך אפשר לטבול שם.
מה זאת אומרת מרגיש לא בזוגיות?נקודה טובה
זה מחזיר אותו להיות מי שהיה לפני הנישןאיןאחרי לידה..
לא לגמרי אבל כן... הקשר ביננו הופך להיות טכני, הוא מקדיש כל רגע פנוי להיות עם ההורים והאחים שלו, לא שם לב לצרכים של הילדים...
אני זורמת עם זה כי לעשות שבת כזאת פעם בכמה חודשים לא אמות מזה...
וואו. אין לי מילים. רק חיבוק.נקודה טובה
ואני דווקא חושבת שזה אוכל מבפנים.

את אלופה..מה אני אגיד..שאת מוכנה לעשות בשבילו את זה..
מאיפה את מביאה את המוטיבציה לזה??
ריצוי...אחרי לידה..
חוסר יכולת להכיל את הצער או האכזבה שלו...
מעדיפה להרגיש בעצמי העיקר שיהיה מרוצה...

לא נראה לי שזה טוב...
אני לא אלופה, אני ממש עושה את זה מנוחות וחוסר כוח לעשות שינוי...
קצת קשה לקרוא מה שאת כותבתmiki052

הגישה הזו של "חוסר להכיל א הצער והאכזבה שלו" לא נכונה.

זה עלול להגיע לכל מצב בחיים, לא רק לנסיעות...

אתם זוג.

מאיתך? מה עם הרגשות שלך?

ממש לא טוב להדחיק את הרגשות שלך בשביל רגשות של מישהו אחר

ביום מין הימים זה יתפוצץ בדרך זו או אחרת

ולכן כדאי לעצור

להביט גם על עצמך ולהבין שגם את קיימת. ואין שום סיבה בעולם שתעדיפי לרצות בשביל לחסוך למישהו אחר את הכאב.

אפשר לנסות פשרה.

ויתור זה מקסים! אבל במידה הנכונה.

והמידה היא ההרגשה שלך מול הויתור.

חיבוק יקרהפאז
מאחלת לך שיהיה לך הכח לעשות שינוי משמעותי ועמוק.
זה יהיה נ9לא לשניכם. באמת.
לא. תקשיבי. אין מצב את משלימה עם זהאמאשוני
לא ייתכן ככה מחיקה טוטאלית!
את הולכת, את גיבורה!
שגם הוא יעשה צעד אחד. רק אחד!! כדי להראות לך ולעצמו שאת קיימת, את אהובה ואת רצויה והוא זוכר אותך גם אצל ההורים שלו.
אם את עד כדי כך לא חשובה לו אז למה את הולכת???
תתפצלו וזהו.. הוא יהיה מבסוט שקט מהאישה והילדים,
את תהיי מבסוטה אצל המשפחה שלך..
win win
או שתחליטו שאתם זוג ומשפחה בכל מצב...
אז הוא לא ישתנה עכשיו 180 מעלות, אבל צעד אחד. אחד.

ומציעה לשלוח אותו לבד אליהם לעיתים קרובות יותר באמצע שבוע. שישחרר את הצורך הטוטאלי הזה להיות איתם. אולי בגלל שאתם שם אחת לכמה חודשים אז הוא צריך לנצל את זה "עד הסוף".

תנסו הפעם, שבוע הבא שילך אליהם (אולי ביום של הבחירות? או ערב אחר? אפילו שיעזור להם בהכנות) ובתמורה בשבת חג (יש לו יומיים!! יש לו מלא זמן להרגיש אותם) הוא רואה אותך. במשהו אחד. אבל האחד הזה מכל הלב והנשמה.

הרבה כוחות וחיבוקים!!
מסכימה עם כל מילה.נקודה טובה
תודה שניסחת לי
נשמע זוועה האמת. הייתי הולכת לטיפול זוגי על זה. ממשאורוש3
לא יודעת מה לומר לך. אז חיבוק.
אני חושבת שיש פה צורך בטיפול זוגי.זה לא בעיה נקודתיתראשית גאולה
זה תפיסה זוגית לא מתוקנת בכלל
האמת של שניכם
זוגיות זאת שותפות תמידית
אין להתעלם ממך כשהוא אצל ההורים
זה לא זוגי.
ואת לא אמורה להיות בתנןעה של ריצוי ורחמים ומאמץ להשבעת רצונו כי אם לא הוא יהיה מסכן
זה לא זוגיות

ואם תסנו הקשקפה סריאה ומתוקנת מה זה כן זוגיות
ולמה זה כל כך חשוב והכרחי ויכל לעשות לשניכם רק טוב
אז גם תלמדו להתנהל בפועל בסיטואציות האלה

וזה הרבה יותר עמוק להודעה
זה לגמרי נשמע סיבה לטיפול. גם אם לא של שניכם- ורצוי
לפחות לכי את הזה גם נותן כלים
אבל רגע...בת 30
את יכולה לטבול בלי שתהיו ביחד אח''כ. לפחות תטבלי, שיהיה יותר קל!!
בליל פסח גם יותר קל כי יש יותר זמן, אומרים הלל שלם בתפילות ערבית וזה נותן עוד עשר דקות, רבע שעה...

ולגבי מה שכתבת על הריצוי. מבינה אותך...אבל לטווח הרחוק זה באמת פועל לא לטובתך ולא לטובת הקשר שלכם.
לא מתאים מבחינת בעליאחרי לידה..
השלמתי עם זה כבר. מה זה משנה מתי לטבול.

אמרתי לו שהוא צריך להבין שמעכשיו יהיה לי קל לדחות על כל דבר ואיבדנו את הציפייה וההתרגשות.
אבל הוא מוכן בשביל ליל הסדר הזה.
אותי זה משחרר.. מהריצוי בתוך האינטימיות שלנו.
אוף מהממת. כואב ממש לקרוא אותךהעוגב
תראי כמה פה קוראות לך ללכת לטיפול. גם אני.

וריצוי כל כך טוטאלי גם בתוך האינטימיות זה כבר מזמן לא זוגיות. יש מקום כל כך הרבה יותר גבוה להגיע אליו. אתם נשמעים כמו מגנטים הפוכים, וזה כל כך מתסכל.
.בבקשה, אפילו רק לך, שתגדלי, שתתרוממי, שיהיה לך את המקום שבו את מרצה את עצמך.
אל תמחקי את עצמך בשביל מישהו, ואני מקווה שלא החרפתי במילים, אבל זה לגמרי מה שנשמע מההודעות שלך פה..
צריכה לחשוב על זה..אחרי לידה..
אני לא מוחקת את עצמי בכל דבר,עכשיו יוצא שאני צריכה לעשות ויתורים מאוד גדולים ואני כבר השלמתי עם זה...

מבינה שלא תקין המצב, אין לי כוח לשנות. אולי יום אחד..
תראי, ספציפית על המקרה הזה באמת זה יכול להיות חדפ, אבל-העוגב
מה הדליק לי אישית נורות?
שיש לך הקלה מסויימת בזה שדוחים. כי זה אולי ריצוי מסוים, אבל מוריד את עניין הריצוי באינטימיות. וזה כברמצביע על משהו לא חד"פ.
מה גם שבאופן כללי מאיך שאת מתנסחת פה זה נשמע משהו יותר כרוני מאשר חד"פ.ויפה שעה אחת קודם.
אוף איזה ניסיון קשה!אמאשוני
אם יוצא טבילה ערב שבת לדעתי תעשו מאמץ לטבול.. תתקשרו תבררו מה ואיך אפשר גם ככה את כל ההכנות את יכולה לעשות בבית
אם יוצא בליל הסדר.. ממילא זה מורכב איפה שתהיו.

בכל אופן, אל תשמרי בבטן. תגידי לו אנחנו הולכים אני רוצה לשמח אותך ולכבד את ההורים שלך, רק תדע שקשה לי והכל ביחד הופך את הניסיון לגבול הבלתי אפשרי בשבילי. אז הולכים אבל אל תצפה ממני להיות שמחה. אשתדל לא להעיק עליך אבל כנראה שגם לא אפרגן. תשתדל לקבל את זה.

ובמקביל כן לחשוב איך אפשר להפוך את הלימון ללימונדה... אולי לפרגן לעצמך מתנה שהרבה זמן את רוצה ועכשיו זאת הזדמנות גם להתחדש ערב חג וגם בזכות מסירות הנפש שלך. המתנה תזכיר לך שאת בניסיון ואת גיבורה.
לגבי חוה"מ מציעה לחשב מסלול מחדש.. למה את צריכה לוותר כ"כ הרבה?
גם ככה שבת+ חג זה הרבה מאוד ועכשיו מסתבך עם טבילה.
לדעתי לקחת על עצמך יותר מדי. אם תצליחי להוריד ממך משהו זה ייתן לך כח לעמוד בשאר המצבים הקשים.
אם אי אפשר לחזל"ש לחול המועד אז תורידי ממך משהו אחר. אולי לא לנסות להיות המון פעמים נחמדה לאחיות שלו (אולי תגידו שאתם צריכים קצת חופש ותשמחו אם אחיות שלו יוכלו לעזור ולהעסיק את הילדים שלכם) וככה תוכלי גם לנוח מהילדים וגם להיפטר מהאחיות שלו.
או לבקש מבעלך שיכניס קצת אווירה שהילדים ירגישו קשורים בליל הסדר (אפשר להכין אותו מראש מה הילדים למדו ושהוא יפנה אליהם בשאלות)
זה עיקר המצווה בליל הסדר.

ולגבי הילד של אבא ואמא תסכמו מראש זמנים/ מצבים שהוא יכול להתפנות למשפחה שלו וזמנים שהוא חייב לשים לב מה קורה סביבו.
אני מבינה שאת אחרי לידה בשלב כזה או אחר בטח עוד קמה בלילות לתינוק.
תסכמו תפקידים שהם בכל מקרה שלו: למשל להלביש פיג'מות לילדים, להלביש בבוקר בגדי שבת.. להחליף טיטולי קקי מתי וכמה שיהיו, לדאוג לארוחת בוקר לילדים שלא ינג'סו מרעב כשהוא בתפילה, לתת לך מנוחת צהריים מקודשת שאף אחד לא מפריע לך כולל טיפול בתינוק..
אם מסכמים מראש אילו נקודות הוא לא שוכח שהוא אבא ובעל, למרות שהוא גם בן ואח, יהיה לו יותר קל לעשות את הסוויצ' הזה.
נגעת בי...אחרי לידה..
בוכה מהמילים שלך...
אני חושבת שזה מה שאגיד לו...
שגדול עלי גם להיות שמחה וחייכנית ושאני אסתגר קצת...
שאקנה לי משהו. חשבתי על זה קודם... ספרים ושוקולדים... למרות שבדרך כלל אין לי רגע פנוי שם.
גיסות שלי זה בדיוק הפוך, הן הולכות לחברות וישנות עד מאוחר והילדים נופלים על חמותי שמבקשת ממני לעזור כי היא לא מצליחה להגיד לבנות שלה לא.

אנחנו שנים בדיבור על ההרגשה שלו שם שהוא לא נשוי ולא אבא. והוא משתדל ויש לנו סיכום שברגעים מסויימים הוא מתאמץ להיות אבא.
אולי אסכם איתו על זמן לעצמי עם ספרים ושוקולד.
וואו! באמת שאני משתאה.אמא שמחה????
אני חושבת שחוץ מהדיבור על איך הוא מרגיש אצל הוריו, הוא צריך לשמוע שיתוף של איך את מרגישה שם... עם דוג' ספציפיות. לדעתי, זה יכול לעזור יותר לשינויים קטנים לאט לאט.
אפילו- זוכר שבסעודת חג היה כך וכך? אף אחד לא הסתכל לכיווני והרגשתי, והרגיש לי מאוד בודד. אשמח אם אחרי מנה ראשונה תשאל לשלומי ואם אני צריכה תוספת או משהו.. רק דוגמא כמובן.
בהצלחה, וכוחות לעלות על דרך המלך בתקשורת זוגית!
דחיית טבילה, שלא בהסכמת *שני* בני הזוג - אסורה הלכתית.חלונות
חד וחלק.

יקרה, לא בטוח שהויתור בזה יהיה שווה את המטענים שיעצור לך בלב.
מה עם להשיג דירה קרובה ריקה? ככה גם תוכלי לטבול וגם יהיה לך קל יותר השהות הארוכה שם..
אני חושבת שהבעיה היא לא הריצוימקרמה
לכולנו יש לפעמים צורך לעשות טוב לאהובים שלנו,
מי יותר ומי פחות.

הבעיה היא שהוא לא יודע שאת עושה את זה בשבילו כי את משדרת לו שאין שום בעיה.

אפשר ורצוי להגיד במקרה כזה
'נכון, קשה לי אצל ההורים שלך וקשה לי לדחות טביחה אבל אם זה חשוב לך אני אעשה את זה בשבילך'

לא מתוך מרמור וגם לא מתוך רצון שיהיה לו מצפון
אלא כי חשוב שידע איפה את עומדת.

ולגבי הדחיית טבילה,
מודה, אני לא רואה אסון כל כך גדול בלדחות טבילה,
אבל זה שהוא לא 'יסכים' שתטבלי אצל ההורים שלו זה בעיה שלו.
ואם מתאים לך לטבול תגידי לו שחשוב לך לטבול, לא מתוך כעס או התרסה טלא כי הטבילה עצמה היא החלטה שלך.
ואם לא מתאים למי מכם אינטימיות אצל ההורים אז לא חייבים
בהתחלה אני מסתירהאחרי לידה..
בסוף הוא יודע
הוא יודע שהדחיה הזאת תהיה לי קשה, שהרצון שלו לדחות לא יחליק בקלות ושאני בסוף ארגיש עצב
אין פתרון למצב הזה... הוא לא יכול לוותר על ליל הסדר. מעדיף להתמודד עם זה שקשה לי. כי זה יותר קל. קשה לי ואני מבליגה מהר מאוד והוא מספר לעצמו שאני באמת זורמת ומסתדרת בכל מצב.
עם הכל הייתי מסתדרת
הטבילה אני יודעת שברגע האמת אני אשבר. לדחות טבילה כשאני לא שלימה עם זה נראה לי יהיה קשה ובודד.
אולי אני צריכה לתת אפשרות לעצמי שלא בטוח שיהיה קשה ואולי לא יפריע לי.
לא מבינה. אם תלכי למקוהסיה
הוא יחכה לך שם בחוץ ויחסום לך את הדרך?
את אישה בוגרת אחראית ואת הולכת כי זה המצוה שלך. את לא אמורה לבקש ממנו אישור על כך, הוא מבקש ממך אישור ללכת להתפלל?
את הולכת בשבילך! לא רוצה להיות איתך הפסד שלו
הוא יכול גם להקדיש לך חצי שעה בסוף הלילה את יודעת מה אפילו רבע שעה ולהיות יחד. את מקדישה כמה ימים בשבילו
לא מבינה מילא היית מוותרת אבל שלמה ושמחה את עצובה!!! זה לא ויתור מתוקה
עדיף טבילה מתוך חוסר שלמות ועצבות מאשר לוותר על זה
את האמתאני זה א
לי אישית היה מאוד קשה לדחות טבילה אפילו שזה בא כביכול מצד שניכם.
ולגבי ליל הסדר נכון לפעמים עושים לא איפה שבדיוק רצינו כי חשוב לנו שהצד השני יהנה כמו שצריך.
אבל אני חושבת שכאן זה מעבר.
זה מעבר שלא עוח לך שם,זה מעבר לזה שיותר כייף ומתאים אצל ההורעם שלך .
זו הזוגיות שלכם!!
אז נכון תמיד כל אחד כשנמצא אצל הצד שלו טבעי שיהיה לו יחס מיוחד להורים ולאחים כי באמת זה מי שהוא גדל איתו וזה כייף אנחנו למשל שלא מתארחים הרבה כשמגיעים לרוב בעלי מעדיף בערב ללכת לישון עם הילדים ולי יש קצת זמן איכות עם ההורים והאחים( לפעמים הוא נשאר אבל לרוב זה זמן יותר שלי) וכנל גם הוא אצל ההורים שלו אפילו שאנחנו גרים אצלם בחצר יש מצבים שהוא הולך לשבת איתם קצת אבל ממש לא על חשבון המשפחה שלנו הפרטית.
ולכן לא יודעת אם זה הזמן עכשיו לפתוח את הנושא אבל בעיני צריך להיות לכם דיבור על זה ולספר לו איך את מרגישה ואיזו הקרבה זה בשבילך לנסוע לשם ( בכללי כן גם בלי טבילה) ואז גם אם באמת אתם מרגישים שזה נצרך וזה באמת מדי פעם הנסיעות הוא לפחות יהיה מודע למה שאת עושה עבורו ויוכל גם להעריך שבעיני זה המנוע של כל המהלך כי אם את מקריבה והוא לא מעריך זו הרגשה נוראית.
ואם את מחליטה לדבר על זה לפני ליל הסדר אז לבוא ממקום שמכיל שמבין אבל גם מראה לו מה הצד שלך בעניין אולי זה יגרום לו לראות הכל אחרת.
ולסיום יכול לשתף מנקודה אישית שבתחילת הנישואים היה לי מאוד קשה שליל הסדר זה רוב השנים אצל המשפחה שלו ומדי פעם אצלי ואחרי פעם אחת שנסענו והיה סיוט( בשביל שנינו) הסדר אצל הורי פחות מותאם לילדים קטנים הבנתי שסה מה שנכון לנו כמשפחה ואני ממש שמחה שעושים בבית עם ההורים שלו. והנה השנה באופן חריג החלטנו בכל זאת לינסוע אבל נעשו התאמות מצד ההורים שלי ובאמת מכל מיני סיבות השנה זה מתאפשר והם גם יודעים את זה אמרנו להם שאנחנו מאוד אוהבים לבוא אבל ליל סדר אם אין התאמה עבורנו זה לא שייך ונוסעים בזמנים אחרים.בפרט שליל הסדר זה כל כך חשוב שיהיה מותאם לילדים זה חלק משמעותי ממצוות ליל הסדר.
רק לגבי מפגש משפחתי עם הצד שלך- את לא יכולה לנסוע בלעדיו?יעל מהדרום
על המפגש כבר ויתרתי בלב כמעט שלם, זה לא הקושיאחרי לידה..
המפגש רחוק כמה שעות מההורים שלו, אני לא אסע לבד ובטח לא אחזור להורים שלו אחרי זה ממש טיפשי (מהמפגש לבית שלנו חצי שעה...)
יש מצב שהייתי נוסעת ונשארת לישון אצל ההורים שלייעל מהדרום
לק"י

מקווה שהחג יהיה לכם טוב ונעים!
חיבוק לךפאז
נשמע לי מאד לא בריא כל מה שקורה כאן

את רוצה לטבול ומוותרת
רוצה להיות אצל ההורים שלך ומוותרת
רוצה ללכת למפגש משפחתי ומוותרת

וגם צריכה לעשות פנים שמחות וזורמות?
למה? למה זה טוב??

נשמע לי גישה מאד לא בריאה והרסנית יקרה, למה את לא מביאה את עצמך למערכת הזוגית שלכם???
יכול להיות שתחליטו שתוותרי על משהו, או אפילו 2,
אבל זה ממש לא אמור להיות דבר שיטתי, מובן מאליו ושאת עוד צריכה לעשות את עצמך שמחה בו...

ואם מדובר על ליל טבילה אז בכלל.
זה נשמע מאד מאד פוגע כזה דבר.

אני חושבת יקרה שאת צריכה לתת לעצמך הרבה יותר כבוד. וכל הנושא הזה דורש בהחלט דיון שיובאו בו הרצונות של שני הצדדים ולא רק של חלק.

נכון, פוגע אבל כבר המשכתי הלאה.. תודה לכולםאחרי לידה..
הראש המשיך הלאה, הלב אף פעם לא ממשיך.חלונות
הוא אוגר, הוא חווה, הוא מצטלק.
הוא זוכר, הוא מרגיש, הוא אוסף.

וביום פקודה - הוא מוציא הכל😔

אני מבינה שעכשיו אין לך כוח להכנס ולעשות עבודת עומק זוגית, הגיוני לגמרי.
רק כשתרגישי מוכנה, תדעי שיש פה עבודה גדולה וקשה - ושכר לצידה..
מסכימה ממש. ומוסיפה עוד משהו לפותחת היקרהיום שני

יכולה להבין באיזה מקום את נמצאת - שנים של התנהלות מסויימת מצידו ומצידך, אז יצרת לך אי של שפיות. ויתורים קטנים, צער בנקודה זו או אחרת שווה לך את התמונה הכוללת. הרי אף אחד לא מושלם, נכון? אז בנית לך דפוס שתוכלי לשאת ולחיות כך. עם ימים טובים יותר, ופחות.

לעשות שינוי- זה אומר לערער הכל. יש פחד שולי הוא לא ישתף פעולה. אולי לא אצליח לשנות. אולי אאבד את המקלט הקטן שכבר יצרתי לי.

אבל חשוב שתדעי שהשינוי לא רק בשבילך. לא רק בשביל הזוגיות. הילדים חיים אתכם יום-יום שעה-שעה. וכל צעד, קטן או גדול, שתעשי לכיוון של פחות ריצוי ויותר איזון, פחות ויתור ויותר שמחה אמיתית בשבילך- זה מתנה עצומה לילדים. לא פחות.

מניסיון, אנו לוקחים איתנו את מה שראינו בבית הורינו. לוקחים לחיים, למערכות היחסים, לזוגיות.

כמה שתהיי יותר מאושרת ומאוזנת, זו בעצם תחמושת נפשית ומאגרי כוח שאת מעניקה לילדיך, במדע ובתת מודע.

כשילד שלך יחפש בבוא היום אישה, ויבנה איתה זוגיות, תהיה לו תמונה טובה בראש. והוא יאמר לעצמו "מערכת יחסים טובה היא לא רק בסרטים. היא בחיים, ראיתי אחת כזו בבית".

וזו אחת הסיבות ששווה לפעמים להשקיע בייעוץ מקצועי, מישהי שתלווה אותך (ותוכל להגיד לך איזה צעדים טובים לשינוי- לא קטנים מדי ולא גדולים מדי)- כי כשאת משקיעה בעצמך, את משקיעה בכל מי שגר בבית.

המון הצלחה בכל בחירה! וחג שמח.

כל מילה.miki052אחרונה

לגמרי.פאז
מיוחדת את, אבל בגדול לא מומלץ לדחות אולי תתייעצי עם רב ו..רויטל.

שבעלך ישמע מה הרב אומר. בהצלחה רבה רבה,

והלוואי שיהיה לך קל ושמח אמן.

אי אפשר לטבול בעיר של ההורים?אורי8
אני לא הייתי דוחה, פשוט עושה מאמץ וטובלת שם ( ויש מצב שזה הולך לקרות לי השנה...)
גדול עלי בלי תמיכה שלואחרי לידה..
יוצאות עם הילדים לנופש?מולהבולה

בעלי ממש לא אוהב את זה....אומר שזה קשוח.אנחנו עם קטנים

ולפני שנתיים יצאנו והילדים היו בחוויה מה זה טובה !!!!!

אשמח לשמוע מכם לאן אתן יוצאות אם כן

לא בתי מלון כי זה סופר יקר

בעבר יצאנו לקמפינגרוני 1234

השנה לקחנו דירת איירביאנד בי

היו גם שנים שנשארנו בבית אבל כל יום יצאנו לאנשהו (מעין, מוזיאון וכו).

זה באמת עבודה קשה עם קטנים אבל אנחנו מאד נהנים בכל זאת.

אנחנו פחות, יותר טיולים של יוםשיפור
זה הרבה עבודה, הרבה כסף, הילדים לא תמיד ישנים טוב מחוץ לבית, יותר נוח לי לחזור בסוף יום מעייף איתם למקום המוכר והידוע.
וואי זה סגנון אישיואני שר

כילדה יצאנו כל שנה ל3 ימים,

שינה בבית ספר שדה בעיקר

והתוכנית היתה מסלולים...

ההורים שלי תמיד אמרו שדווקא כשהיינו קטנים היה יותר קל כי הלכנו יפה וכשגדלנו התחלנו להתלונן  😅

אני היום כאמא פחות אעשה את זה כי מסלולים זה פחות בשבילי ואז אם הילדים לא מתרגלים זה באמת לא הכי מתאים...

עדיין אפשר לחשוב על מקומות לא יקרים מדי (למרות שאולי עכשו זה שלב די מאוחר) - בית ספר שדה, אנא, מקומות אירוח אולי לא במקומות קלאסיים של הצפון שמבוקשים מאוד ולבנות תוכנית באיזור - ים, מעין, מסלול קטן... תלוי מה האופי שלכם.

מניסיון משפחתי בשנים האחרונות (כשיוצאים עם ההורים שלי ואנחנו כבר נשואים עם ילדים אז זה נהיה שבט) - באמת המקומות הפשוטים באיזורים לא מבוקשים מאוד הופכים את המחיר לריאלי יותר - הבית הארחה בהר ברכה, בסוסיא וכאלה... זה לא צפון כמו שמדמיינים קיץ אבל מאפשר.

וגם לצאת לימים בודדים זה פתרון.

אני חושבת שכדאי לעשות תכנון של הקיץ ככה שלכם ולילדים יהיה מול העיניים למה לצפות.

אצלנו היו שנים שכן והיו שנים שלאמתואמת

בעיקרון כל עוד הרכב הכיל את כולנו - יצאנו כמעט כל שנה לצימר. היו פעמים שהיה מוצלח, והיו פעמים שפחות...

אחר כך עשינו הפסקה ארוכה בנופשים העצמיים שלנו (כן הצטרפנו למשפחה שלי לנופש משפחתי מורחב, שלפעמים בכלל היה אצל ההורים שלי בבית), ולפני שנה הרגשנו שהמשפחה האישית שלנו חייבת את זה, ויצאנו שוב לנופש משלנו בצימר. (בחרנו מקום נגיש בתחבורה ציבורית, כדי שנוכל לנסוע וגם להתנייד במהלך הנופש)

היה לנו טוב מאוד, אבל גם מתיש... כך שאני מבינה את בעלך ומבינה גם אותך.

השנה אנחנו חושבים לצאת לקמפינג, גם מבחינת המחיר וגם כדי שלא נצטרך להתארגן על זה מראש יותר מדי. נקווה שיהיה טוב...

אני חושבת שיש בזה משהו שמאוד מאחד משפחתית, לצאת לנופש משותף. מצד שני, אפשר גם ליצור חוויות משפחתיות מאחדות אחרות, שכוללות לינה בבית... (אנחנו למשל כמה פעמים הפכנו את הבית לבית מלון, וזה היה כיף מאוד לילדים ומגבש)

אני רקאורוש3

קמפינג בלי להתארגן יותר מדי?? 🫣😁

סתם הבנתי שהתכוונת ללסגור מראש. אבל זה יצא מבדר. 

נכון, התכוונתי שלא צריך לקבוע את זה מראשמתואמת
מתכננים ללכת למקום חינמי... נצטרך כמובן לקנות כל מיני דברים, אבל אפשר לעשות זאת שבוע מראש.
קמפינג זה טונות התארגנות....אורוש3
טוב שאת מזהירה אותנו🙈מתואמת
בכל אופן, מתכוונים ללכת למקום לא רחוק מאוד מהבית, אז "מקסימום" נוכל לחזור הביתה אם נשכח דברים...
היינו השבת בנופש במושב "רחוב"שוקולד פרה.

בצפון.

אז לא ישנו ברחוב...

ישנו בצימר. היה מאוד מאוד נחמד. הילדים שלו בברכה ביום שישי, ובשבת עצמה היו בג'קוזי בלי להפעיל אותו.

הכל כולל אוכל מוכן עלה לנו- 1350.

הלכנו לבית הכנסת, לגן השעשועים, טיילנו באזור של בננות, יש גם מתחם לצימר עם טניס שולחן, כדורסל, נדנדות.

ברוך ה' שמחנו מאוד

הוא רצה 1100שוקולד פרה.

שזה תשלום יחסית נמוך לשבת, אבל זה כי היינו בצימר הזוגי ופשוט הוספנו מיטה, מזרון ולול.

בסוף שילמנו 1200 כי הוא רצה מזומן והיה לנו רק ביט

יש לך מספר?יערת דבש
דוד אוחנהשוקולד פרה.
0584464698
לאDoughnut
עם ילדים מעדיפה לצאת לטיולים של יום ולחזור בלילה להתארגן בבית בנוחות שלנו. אולי כשיגדלו...
כן לוקחים דירה בצפוןאמאשוני

עולה 3500-4000 ל3 לילות, אפילו פחות. סוגרים כבר בחורף, מחפשים המלצות בבוקינג.

3 חדרי שינה פחוס סלון פלוס מטבח פחוס שני חדרי רחמה לפחות. אנחנו צריכים 6 מיטות אבל תמיד היה יותר.

עד היום הדירות היו ממש טובות (בסטדרטים שלנו)

מטיילים באתרי שמורות הטבע, אוכלים בעיר, עושים קניות בסופר גדול באיזור (רמי לוי וכאלה)

מביאים מהבית כלים לבשל.

שווה לקחת דירה עם מכונת כביסה, מאוד נוח שאפשר לכבס מגבות ובגדי ים ובגדים שהילדים אוהבים לטיולים. מחליפים הרבה בטיולים האלו,

כי אנחנו אוהבים להיכנס לנחלים, מעיינות, הכינרת וכו' וגם טיולעם יבשים מלכלכים.

תבדקו קירבה לבתי כנסת.

שני רכבים.

כתבו אותי ואת בעלי בעצם 🙂מולהבולה

חלק כתבו שלא מעדיפים לישון בבית בסוף יום-בעלי

וחלק כתבו שכן לוקחים צימר ונהנו-מה שאני אומרת

ברור שהכי כיף לישון בסוף בבית

אבל זו החוויה יותר לילדים,הם כל הזמן מתבאסים שכל החברים יוצאים

בחופש לכמה ימים ואנחנו כמעט ולא...,

ברור לי שלא כולם יוצאים,זה יקר וקשוח לכולם

השאלה אם טיולים יומיים לא יוצא כבר יותר יקר מכמה לילות בצימר...כי החופש ארוך 🤦

אז תעשו שנה-שנהרוני 1234
או נופש עם לינה בחוץ רק פעם בשלוש שנים. ככה זה מאזן את הצורך בחוויות עם ההוצאה הכספית הגדולה וה"התשה" להורים.
לדעתי לינה בבית זה לא בר השוואהאמאשוני

זו חוויה אחרת. כשיש רק קטנטנים וזו המון עבודה להיות מחוץ לבית, באמת עדיף טיולים יומיים.

כשהילדים גדלים, בשביל להיפתח ולהתנתק ולהחליף אווירה עדיף לצאת כמה ימים (אם יש אפשרות כלכלית)

טיולים יומיים כשיש גם בנים וגם בנות, גם גדולים וגם קטנים,

זה אומר שרוב הסיכויים שחלק לא יבואו. זה גם שיקול מבחינתי.

נסיעה לצפון הרחוק יותר, אני לא אעשה בנסיעות יומיות..

אבל מה שטוב לכם 🙂

יוצאים כל שנה לפעמיים פעמיים בשנהעדיין טרייה

בשנתיים האחרונות גם התחלנו לצאת לטיול משפחתי בחו"ל (במקום חופשה אחת בארץ. לצערי בארץ צפון היה יחסית בעייתי בתקופה האחרונה).

מבחינתי אני לא אצא בלי הילדים (מקסימום לילה אחד עם בעלי במקום קרוב) אז נופש זה רק כולנו יחד. בתחושה שלי זה מאוד מגבש ונזכרים תמיד בחוויות שהיו לנו יחד. כמובן שזה תלוי תקציב היו תקופות שהיינו הולכים לקמפיינג או מתאימים את החופשה למשהו פשוט יותר תלוי תקציב. בארץ אנחנו הכי נהנים מצימר עדיף עם בריכה פרטית שם אנחנו מתארגנים על על האש/ארוחות בוקר ורוב היום מטיילים בחוץ. מרגיש לי יותר זורם עם ילדים בניגוד למלון (מה גם שחדר במלון מוגבל בדרך כלל להורים +2 ילדים).

אשמח להמלצה לצימר עם בריכהרוני 1234
אפשר גם בפרטי
ממה שאני זוכרתעדיין טרייהאחרונה

היינו פעם ברוח ברמה ברוכים קלע אלון המקום היה ממש מהמם חיסרון אחד שהבריכה לא מגודרת יש רק אפשרות לנעול את הצימר עצמו (עם ילדים קטנים ולא שוחים יותר בעייתי)

באילת היינו ביאלרנט דירות אפרסמון זה בריכה לאיזה 3-4 דירות אבל למזלנו זה היה אנחנו ועוד משפחה והתחלקנו בשעות על הבריכה.

היינו גם ביאלרנט במגדל עם בריכה

לרוב יותר קל למצוא צימר עם ג'קוזי פרטי בריכות יש בדרך כלל למתחם של 2 צימרים ומעלה זה היינו הרבה פעמים עם עוד משפחה אחת שנסענו יחד. כבר לא זוכרת את השמות של המקומות.

נראה לי שכל הקונספט של ילדים זה קשוחהבוקר יעלה

אבל אין מצב לוותר על נופש, כל שנה בשביל הילדים.

מתיש נכון אבל כ"כ חשוב להם לביחד ושלא ינטרו לך טינה בגיל גדול, לא חשוב איך אני יודעת 😉 

אנחנו יוצאים עם עוד משפחהשומשומ

מתאמים עם האחים (לפעמים ממש מאורגן כולם  לפעמים יותר ספונטני)  ואז כל נושא הילדים פחות קשוח 😉

יש להם חברה ותעסוקה

וגם להורים כיף

בקיצור קונספט מומלץ ממש 

אשמח להמלצות של צימריםמולהבולה

וגם טיולים יומיים אם יש לכן

ממש תודה על התגובות! החכמתן אותי

תצאו לסגנון טיול שמתאים לכם ואתם נהנים ממנו...חילזון 123

מצד שני אני כן חושבת שיש מקום גם לצאת לטייל למשהו שאתם לא מאד נהנים ממנו כדי שלילדים תהיה חוויה של טיול וזמן איתכם.

אז צריך לאזן ולנסוע למשהו שמתאים לכם אבל לא לצפות שזה יהיה נופש של רגל על רגל...

אנחנו אוהבים קמפינג וטיולים בטבע

אם את מחפשת במחיר יותר זול ממחיר בדר'כקנמון

יש בצפת קבוצות וואטצפ של אנשים שמשכירים את הדירה שלהם במחיר יותר זול מצימר.

כמובן התנאים הם לא תנאים של צימר (אין בריכה, אין ג'קוזי) וגם צריך להיות זהירים ליפול על בית נקי (להתבונן היטב בתמונות!)

אבל זה נחמד

ולילדים קטנים החוויה של בית אחר עם משחקים אחרים (במידה שהמארחים מאשרים לשחק בהם) היא חוויה ממש נחמדה.

אם מוצאים בית בעתיקה זה בכלל שווה.

חלק מציעים גם צימרים ממש..

קיצר שווה להכנס לקבוצה כזו ולבדוק אופציות.

אולי למישהי פה יהיה קישור עדכני לקבוצה כזו

הרגשה אחרי הפלהכמהה ליותר

מאוד התלבטתי אם לשאול ואיך לשאול, אבל ממש בוער בי.

אני רואה פה בפורום, וגם מסביבי, שהפלה היא אירוע מאוד קשה לאישה, שזה דבר שממש מרסק נפשית, שנשים בוכות אחר כך הרבה, במשך תקופה לא מפסיקות לחשוב על האובדן, ושזה ממש קשה להם.

כמו ששיתפתי, ביום ראשון האחרון גילינו שאין דופק, וביום חמישי החרון עברתי גרידה. שבוע 13+3.

כמובן שהיה לי ממש הלם וקשה כהודיעו שאין דופק, אבל לא פרציתי בבכי או משהו כזה , וגם בהמשך חוותי את זה בצורה די קלילה.
וזה לא שלא חיכיתי להריון, חיכיתי מאוד, התרגשתי מאוד, כשראיתי דופק פעם ראשונה, ממש בכיתי. דיברתי אל העובר, תיכננתי כבר שמות אם זה יהיה בן ואם זה יהיה בת, קניתי עגלה חדשה, הייתי ממש בהתרגשות סביב זה.
אבל מרגע שנודע לי שאין דופק, לא נשברתי ולא התרסקתי בשום צורה. בכיתי טיפה, אבל בעיקר הרגשתי אדישות, הרגשתי סוג של תחושה של "הייתי בטוחה שזה יקרה לי, לא באמת מגיע לי עוד תינוק".
אני מרגישה מצויין מבחינה נפשית, אני מרגישה שמחה, אני מאושרת שזכיתי שיש לי כבר שני ילדים. אני ממש מרגישה ומשדרת אושר.

אני לא מבינה אם משהו דפוק בי שאני לא מקבלת את זה כל כך קשה.
אני מרגישה שהמשפחה והחברות שלי, מקבלות את הידיעה הזאת על זה שאני כבר לא בהריון, בצורה הרבה יותר קשה ממני.
כשהודענו לחמי וחמותי, חמי ממש בכה, בדמעות. כאב לי הלב הלב בשבילו, לא הבנתי איך הוא מקבלת את זה יותר קשה ממני.

בעלי לא אומר לי כלום, אבל מתחת לפני השטח, אני מרגישה כאילו הוא מצפה ממני להגיב אחרת ממה שאני מגיבה.
הוא לא מבין למה אני כל כך שמחה, למה כל מי ששואל אותי איך אני מרגישה, אני אומרת לו שהכל בסדר, שאני מרגישה מעולה.

היום החלטתי לחזור לעבוד, אני בסך הכל עובדת מהבית בעבודה מחשבית, לקחתי חופש כבר מיום שני האחרון, והרגשתי שזה די והותר, במיוחד שאני מרגישה מצוין, פיזית ונפשית, 
ובעלי די הזדעזע מההחלטה, הוא לא מבין למה אני לא מנצלת את זה שאמרו לי בבית חולים לקחת 3 ימי חופשת מחלה, בהוא ממש משדר לי כאילו אני אוצה לרצות את כולם ואת העבודה על חשבון עצמי, אבל אני ממש לא מרגישה שזה על חשבוני, כי אני באמת מרגישה מצויין.

תודה למי שקראה עד עכשיו, כתבתי ממש הרבה, ומבולגן, ונראה לי שחזרתי על עצמי עשרות פעמים, ואני גם לא ממש יודעת מה אני רוצה ממכם 🤷‍♀️
אולי סתם לשמוע מה אתם חושבות. השיחה עם בעלי הבוקר ממש עירערה אותי, ואני תוהה אם משהו בי באמת לא נורמלי שאני רוצה לחזור לעבוד יומיים אחרי גרידה.

אניoo

לא עברתי הפלה

אבל

הכי נורמלי בעולם להקשיב למה שאת מרגישה ולרצות לחזור לשגרה

אף אחד לא אמור להגיד לך איך את מרגישה

זה הגוף שלך

את עברת את זה

אחרים עברו את זה יותר ממרחק

שלא יתערבו לך

ואם הם כן מתערבים

תבקשי מהם שלא

את נורמלית לגמרידיאן ד.

אין שום ספר הדרכות איך להרגיש אחרי הפלה ולכן כל אחת יכולה להרגיש ולחוש איך שמתאים לה.

אני גם לא חושבת שכולן חוות הפלה בצורה כל כך קשה כמו שנראה לך.

פשוט מי שחווה את זה בצורה מאוד קשה אז נוטה יותר לשתף את זה כאן או בחיים האמיתיים.

אני ראיתי את אחיות שלי שמאוד קרובות אלי שעברו הפלות בשבועות מוקדמים יחסית

אצל אף אחת זה לא היה טראומטי במיוחד, כן עצוב וכואב אבל נורא מהר חזרו לשגרה.

(רק אחת מהן שעברה הפלה אחרי שחיכתה הרבה שנים להריון אז זה באמת היה ממש ממש כואב ועצוב)

את מדהימהרוני 1234

כנראה יש לך חוסן אישי מאד גבוה וזה מעולה.

תקשיבי ללב שלך ותהי הכי כנה עם עצמך (נראה שדוקא במקרה הזה לרצות אחרים יהיה להיות שבורה "בכח").

לפעמים גם האסימון נופל באיחור והעצב מגיע אחרי כמה שבועות/חודשים וזה גם בסדר, תמשיכי להיות קשובה לעצמך.

אגב, פה בפורום הכי טבעי שהנשים שלקחו את זה יותר קשה יכתבו פה בניגוד לנשים האחרות. מי שלא לקחה את זה קשה פחות תרגיש צורך לשתף ולחפש תמיכה.

אני עברתי הפלהעדינה אבל בשטח
אחרי ציפייה מאוד גדולה טארוכה, ואכן נשברתי מזה ממש. אני מניחה שאם הייתי עוברת הפלה בתקופת פוריות רגילה וללא המתנה, כנראה הייתי עוברת את זה יותר בקלות. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת ומבנה הנפש שלה, כל אחת והמצב הרגישי שהיא נמצאת בו לאותה נקודת זמן, אף אחד לא יכול להגיד לאף אחת איך להרגיש בשום מצב. רגש זה רגש. אולי את אופטימית מטבעך, אותי מלאת אמונה, ואולי חזקה, אותי את אחת שנאחזת בדברים הטובים, הכל יכול להיות. ואם את מרגישה טוב, למה להישאר בבית. כל מה שאת מרגישה לגיטימי לגמרי, תרגישי טוב בגוף ובנפש, בשורות טובות תמיד ♥️
נשמע לי ממש תקיןמתיכון ועד מעון

הייתה לי הפלה בעבר, בשלב קצת יותר מוקדם ממה שתיארת. הצטערתי, התבאסתי, ועברתי הלאה. ממש לא חוויתי את זה באופן דרמטי.

ולגבי לקחת חופשת מחלה, תעשי מה שטוב לך! אני יכולה לספר לך שעברתי בעבר הפלה בשלב מאוחר בהריון וקיבלתי חל"ד מלא וניצלתי רק 9 שבועות במקום 15 ומלא אנשים העירו לי שזה טעות, אבל עבורי זה היה הרבה יותר מתאים.

אין נכון או לא נכון, על אחת ומה שמתאים לה, זה לא אומר עליך שום דבר רע!!!

גם אני לא הרגשתי אבל כשעברתי הפלהמתואמת

(היו לי תחושות קשות אחרות, שנבעו מהטראומה שצפה לי מבתי חולים)

אבל העובר הפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאוד, וממהתחלה הייתה הרגשה שההיריון לא תקין. והוא גם הגיע קצת בהפתעה, שנה וקצת אחרי הולדת תאומים, ובדיעבד אני שמחה שלא נולד לי אז תינוק, כי זה היה צפוף מדי עם התאומים.

אז לא יודעת מה לומר עלייך, אם התחושות שלך כרגע נורמליות או לא. יכול להיות שהן נובעות מבריאות נפשית - של עיכול והבנה שאם כבר אין, אז אין מה לבכות, כי זה לא יעזור.

אבל יכול להיות גם שזו מעין הדחקה, ולכן אני חושבת שכדאי לך לשים לב לעצמך בהמשך, כי אולי תחושות האבל יצופו פתאום בעוד חודש-חודשיים, ואז תצטרכי לתת להן מקום אף שלכאורה כבר התקדמת הלאה...

בשורות טובות❤️

כאחת שעברה לצערי ארבע הפלות בשבועות כאלהשמיכת פוך

יכולה לומר לך מניסיוני שכנראה את עדיין לא מעכלת.. את עדיין בהדחקה.

באיזה שהוא שלב יפול לך האסימון ותרגישי את הכאב הזה.

יש הרבה טריגרים שיכולים לגרום לך לכאוב... זה יכול להיות לפני המקווה או כשתקבלי מחזור שוב או כשתראי נשים בהריון בשלב שלך.

אל תלחיצי את עצמך עכשיו להתאבל. אבל כשזה יגיע תתני מקום להתאבל ולבכות. אל תדחיקי את זה.

חיבוק גדול ממני❤️❤️❤️

את עדיין קרובה לאירועאמאשוני

יכול להיות שבהמשך תחווי תחושת פספוס או אובדן. תהיי קשובה לעצמך, לעבוד מהבית נשמע מעולה, להיות בחוסר מעש זה גם לא בריא.

אם בהמשך תרגישי שאת צריכה אוורור תתני לעצמך את זה, ולכן חשוב לדעתי להשאיר את התגובה שלך לאירוע לא סופית עדיין, אלא לפעול לפי מה שמרגיש לך נכון באותו זמן.

חיבוק. בעיני יש פער גדול בין התחושה שציינתירושלמית במקור

של "לא מגיע לי תינוק", לתחושות של השלמה או אפילו המונח אושר בו נקטת. תשהי עוד קצת בפער הזה...

(ובלי קשר, רבות חשות מגוון של עוצמות ביחס להרגשות שלהן, בטח סביב הפלה. אישית ההרגשה בהפלה הראשונה שלי היתה של אכזבה קלה, יחד עם ציפיה ותקווה, ובכל הפלה נוספת - היו 3 רצופות - ההרגשה החמירה)

סך הכל נשמע לי ממש הגיוני חוץ מ"לא מגיע לי תינוק"שיפור
על זה נראה לי כדאי להתעכב, שאת כן ראויה. וזה שקרה ככה לא מראה שאת לא ראויה. 
גם אני כמוך. הצטערתי על הפוטנציאל שלא זכהכתבתנו

להגיע למימוש, אבל מצד שני לא בכיתי, לא הרגשתי רגשות אשמה, זה היה נראה לי די טבעי וחלק מחבילת הפוריות של העידן הזה.

השתדלתי לשמור על מנוחה בהתאם לכוחות שלי בימים שאחרי, אבל לא נמנעתי נגיד מארוע משפחתי שהיה למחרת הגרידה. לא רקדתי כמובן.

גם לא היו רגשות שליליים שהופיעו מאוחר יותר, אבל תהיי קשובה לעצמך ואם את רואה שכן מגיעות תחושות יותר של דאון, לא להתנגד להן. תני מקום, תשהי בהן כמה שהן מבקשות ממך כדי שיעלמו ברגע הנכון ולא ימשיכו לזמזם כשאנחנו לפעמים בהתנגדות לחוויה כלשהי. תרגישי טוב, ובעיקר תרגישי טוב עם עצמך בכל תחושה שעולה לך, את ממש נורמלית.

זה בסדר גמור, כל אחת חווה את זה אחרתמחיאחרונה
הדבר היחיד שבלט לי זו המחשבה שלא מגיע לי תינוק. מה? למה?
ריפלוקס סמוי והנקהאן#שרלי

שלום לכולן, אשמח לכמה שאלות

1. תינוקת בת חודש וחצי כנראה עם ריפלוקס סמוי, נותנים תרופה עדיין ללא השפעה מספקת. רציתי לשאול איך מניקים תינוק ככה? היא אוכלת בחוסר נוחות גדול, מתחברת ומתנתקת גם עם הבקבוק, לוקחת שלוק וצורחת.. יוצא שפשוט אני כמעט לא מניקה כי לא פיצחתי את השיטה.. קשה לי לדחוף לה את השד כל פעם לשלוק ושהמאבק הזה קורה בגוף שלי.  ומאוד הייתי רוצה לעבור משאיבות להנקה. (היא יודעת לינוק בסדר, אני נותנת לה עדיין לפעמים לכמה דקות כשהיא רגועה). אשמח מאד לטיפים או אפילו הזדהות, להרגיש נורמלית. נראה לי כאילו כולן סביבי מניקות בסבבה ורק אני מסתבכת..

2. איחור בנטילת סרזט - של שלוש וחצי שעות. לקחתי מיד כשנזכרתי.  את הגלולה הבאה צריך לקחת בשעה הרגילה או בשעה החדשה שנזכרתי?

3. כמה משמעותי שאיבות (או הנקות) בדיוק בזמן כדי למנוע דימומים עם הגלולות?

תודה רבה לכן!!

עונההשם שלי

לגבי 1, אין לי ניסיון. אולי כדאי לנסות להניק בתנוחות שונות, ולמצוא איך הכי נח לה.

2. תמשיכי בשעה הרגילה.

3. לא שמעתי שיש קשר לזמנים הנקה ושאיבה.

אני יודעת שזמן לקחתי הגלולות יכול להשפיע.

לי אישית לא היו כתמים, גם כשלא הקפדתי על השעה. וגם עם הנקות ושאיבות לא דווקא בשעות בלי קשר לזמנים.

אני רק אזדהה בקשר לקושי בהנקה...מתואמת

לי למזלי היו כמה וכמה הנקות מוצלחות לפני כן, אז ידעתי שה"בעיה" לא בי...

אני לא יודעת אם באמת היה לה רפלוקס סמוי או לא (הרופא לא שלל ולא אישר, וגם לא נתן תרופה) - רק יודעת לומר לפי הרופא שצריך להיניק כשהתינוק כמה שיותר בישיבה (לא יודעת איך עושים את זה תכל'ס🙄 אבל אולי תנסי), ואחרי ההאכלה להניח אותו באלכסון (בטרמפולינה זה הכי טוב. הוצאנו מהמחסן את הטרמפולינה שקיבלנו בילד השני ולא באה לידי שימוש, והבת שלי חצי גרה שם...)

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא לשון קשורה. לבת שלי הייתה מסתבר לשון קשורה, שאף אחד (מהרופאים בבית החולים ועד לרופא הילדים) לא זיהה רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...

ואם גם בבקבוק היא מסתבכת - מציעה לנסות את הבקבוק של לנסינו. זה הבקבוק היחיד שהבת שלי הסכימה לקחת.

בהצלחה יקרה! זה באמת קשה ומתסכל❤️

תודה רבה על הנירמולאן#שרלי

לשים בטרמפולינה לישון פשוט?

בסהכ מה שהיא עושה רוב היום זה לאכול ולישון הרי.

ולגבי הבקבוק

חשבתי שזה הגיוני שגם עם הבקבוק לא נעים לה לאכול, כי זה כואב /צורב במידה דומה להנקה, לא? היא אוכלת מהבקבוק ותוך כדי מתחילה להתפתל אז לא חשבתי שזו בעיה עם הבקבוק דווקא כי אנחנו משתמשים בכמה סוגים.. אבל אולי אני טועה?

כרגע תשכיבי אותה לישון (וקודם כדי שתעשה גרפס)מתואמת

בהמשך היא תתחיל גם קצת לשחק שם.

ולא יודעת לומר בקשר לבקבוק, בעצם... יכול להיות שאצלנו היא לא הסתדרה עם בקבוקים אחרים בגלל הלשון הקשורה, וזה לא קשור לרפלוקס שאולי היה לה ואולי לא.

בכל אופן, את יכולה לנסות להאכיל אותה בבקבוק כשהיא שוכבת בטרמפולינה, אני חושבת שזה גם יכול לעזור.

תודה רבהאן#שרלי
ההמלצה היא להניק בתנוחות זקופותאנונימית בהו"ל
נגיד התנוחה הפיזיולוגית

כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה ברמה גבוהה, יכולה לעזור למצוא פתרונות 

האמת שהייתי בייעוץ עם מישהי ממש נחשבת וטובהאן#שרלי

אבל לעניין הזה בינתיים לא מצאתי פתרון

כי גם אם אני מניקה בתנוחה זקופה, אם היא לא נינוחה היא פשוט זורקת את הראש אחורה ומקשיתה את הגב וצורחת מרעב וכאב

קיבלת הנחיה מהרופא שרשם את התרופהקופצת רגע

מה לעשות אם זה לא עוזר?

נראה לי שצריך לחזור אליו, לא? 

רק ממליצה לבדוק לשון קשורהצלולה

אצלי זה היה קשור באופן ישיר לריפלוקס. וזה מאוד משפיע על היכולת להתחבר כמו שצריך בהנקה.

צריך לבדוק אצל רופא שמבין בזה, המון רופאי ילדים לא יודעים לזהות לשון קשורה אחורית (אצלי שלושה רופאים אמרו לי שאני טועה, עד שלקחתי לרופאה מומחית וראיתי ישועות).

וואו. שני רופאים בדקו אותהאן#שרלי

וגם יועצת הנקה שנחשבת מאד מקצועית. אבל עכשיו אני דואגת שאולי כן יש לשון קשורה ולא עלו על זה?

מה שם הרופאה אם אפשר לשאול?

יש רופא שמומחה לזה - ד"ר רפאל יודסיןמתואמתאחרונה

ויועצת ההנקה שבדקה את הבת שלי היא אודליה גור אריה.

שניהם בירושלים, אם נגיש לך.

באיזה שבוע סיפרתם על ההריון?אנונימית בהו"ל

מלתבטת כזה מה לעשות..

תלוי למיאיזמרגד1

להורים סיפרנו בהריון הראשון מיד בבדיקה החיובית, בשני אחרי אולטרסאונד עם דופק

אחיות שלי ראו עלי ממש בהתחלה, הרבה לפני שסיפרתי. מצידי הייתי מספרת כנראה בחודש שלישי- רביעי כזה

לחברות בחודש רביעי- חמישי

עונהמולהבולה

להורים סוף שלישי

לאחים חודש חמישי

תחילת רביעישיפור
חח וואיואני שר

מרוב שהייתי בחרדות שזה יגמר לא העזתי לספר

להורים סיפרנו אחרי סקירה ראשונה

ואח"כ לאט לאט לאחים

לחברות קרובות

בעבודה

לא חושבת שיש בזה נכון ולא נכון (חוץ מבעבודה שיש חוק),

אתם צריכים להרגיש בנוח

זהו הייתי כבר בסקירהאנונימית בהו"ל

ואני תוהה מתי לספר

נגיד בעבודה מתחשק לי למשוך עד שבוע 20+

אבל מסביב אני מתלבטת 

למעסיק צריך עד שבוע 20ואני שר

בגדול הייתי מספרת למי שחשוב לי לפני שרואים

כי אז זה כבר מתחיל להיות קצת מביך

החלטות טובות!

שבוע 16 השבוע פרסמתי לכולםהרמה
גם רואים עלי למרות כל המאמץ שלי להסתיר..
תלוימתיכון ועד מעון

בהריון ראשון לאמא שלי ממש ממש בהתחלה, קצת אחרי שגיליתי, ביתר ההריונות קצת יותר מאוחר סביב שבוע 10, לחמותי טיפה אח"כ, ולאחים מתי שהסתדר.

לחברות טובות מתי שהתחשק לי, לרוב מוקדם מאוד, בהתאם לתמיכה שהייתי זקוקה לה. לחברות פחות טובות מתי שראו, לא טרחתי לספר.

בעבודה- ממש מוקדם, הרבה לפני שצריך.

תלוי באיזה הריון..רק טוב=)

ממש השתנה.

לאמא שלי בדרך כלל ספרתי אחרי הדופק או לפני אם הרגשתי ממש לא טוב,  להורים של בעלי בהריון הראשון בשבוע 9 ובשבוע 13 חמותי סיפרה לכולם אז מאז אנחנו מספרים לה רק אחרי סקירה ראשונה

לאמא שלי- אחרי הדופקהשקט הזהאחרונה

לחמי וחמותי אזור שבוע 10 כזה

לאחים וכו אחרי סקירה ראשונה

ולשאר העולם בדכ נותנת לגלות לבד😅

ממש ממש מחפשת שיעורים טובים בנושא חינוך ילדיםרק טוב=)

בעיקר בנושא כעס על ילדים ואיך להיות איתם יותר סבלניים.

בתקופה האחרונה אנחנו ממש עמוסים ומרגישה שאנחנו במקום לא טוב איתם

ההמלצה הקבועה שלימדברה כעדן.

פודקאסט של אפרת וקסלר.

הכעס מגיע כתוצאה מהשורש.... בהצלחה 

תודה רבה!!רק טוב=)
אני לא מוצאת את הפודקאסט הזה..הילושש

תוכלי לשלוח לי קישור בבקשה?

מענין אותי גם אז חיפשתיאונמר

זה האתר שלה ארכיון Podcasts - אפרת וקסלר - הורות מגדלת ומובילה

וזה בספוטיפיי https://open.spotify.com/show/3a5OZ3OiuK5kTOQOqgTuyV

לאחרונההילושש

התחברתי לשיעורים של הרבנית מיטל דאודי- ביוטיוב.. 

שיעורים ששמעתי בעבר ואהבתי:מתואמתאחרונה

של הרבנית חבצלת סולטין ושל הרבנית דינה ראפ.

לא זוכרת אם יש שם התייחסות ספציפית לנושא הכעס...

אשמח לרעיונות איזה מאכלים לתת לתינוקתבכינוי אחר

בת 8 חודשים,

היא אוהבת ביצה,

נתתי לה גם לטעום דג סלמון

וגם בטטה ותפו"א ממרק קוסקוס.

אני רוצה שתהיה לה ארוחה אחת קבועה ביום.

מה אפשר להוסיף לביצה שיתאים לארוחת בוקר?

כרגע אסור לה מוצרי חלב.

תודה 🙏

קוואקר.מוריה
סתכלי באתר 'המתכוניה'רק טוב!

אתר מתכונים לתינוקות. אפשר לחפש לפי גיל, מרקם, רגישויות וכו.

מפעילה אותו תזונאית תינוקות וילדים. 

תודה, האמת שהסתכלתיבכינוי אחר
ולא מצאתי לגיל שלה, אם יש לך אפשרות לצלם מסך אשמח. תודה 
את רוצה דווקא לארוחת בוקר?מישהי מאיפשהו

אני התחלתי עם מרק טחון (ירקות ועוף והודו)

ואחכ גם מנה של פירות טחונים

אבוקדו/ תפואהמקורית
אבוקדו, טחינה, חביתה עם קצת מיץ של עגבניהראשונית

בננה מעוכה

אם היא אוכלת סלמון אז אולי טונה מתאים

להחליף ממש ארוחהמדברה כעדן.

זה לפי התגובה שלה... שאת רואה שהיא לא צריכה השלמת הנקה/תמ"ל אחרי הארוחה....

טונה

אבוקדו

חביתה/ביצים קשות מעוכות עם מלח ושמן זית

פשטידות

דייסת קוואקר (עם מים, כך אני תמיד עושה)

מרקים

קציצות טונה וקינואה

פירות מעוכים/ טחונים עם טחינה/ חמאת בוטניםיעל מהדרום

לק"י

חתיכות קטנות של לחם עם אבוקדו/ טחינה/ חומוס. עם זה אפשר גם חביתה.

לחם מטוגן

החלק הפנימי של המלפפון מגורד. או לתת לה רצועות מלפפון עם הקליפה, שתכרסם את הפנים שלו. רק לשים לב שהיא לא חותכת חתיכות גדולות.

ירקות מעוכים. אפשר להוסיף עם עוף או קציצות רכות.

אני מועכת הכל במזלג.

תודה לכולן על כל הרעיונות!בכינוי אחר
זה ממש משתנה מילד לילדרק טוב=)

יש לי ילדים שבגיל הזה אכלו רק גרבר, והתינוק הנוכחי למשל כבר אוכל הכל כמעט..

בבוקר- חתיכות לחם קטנטנות טבולות בטחינה וחביתה

צהריים- אורז וקציצות מרוסק גס, קוסקוס ומרק (בגדןל מה שאנחנו אוכלים אא"כ זה לא מתאים עדיין אז משתדלת שיהיה לו מרק טחון)

ערב- משתנה. מרק/ לחם מטוגן/ פנקייק מקמח מלא/ שאריות מא. צהריים/ ביצה קשה מרוסקת עם טחינה/ פשטידה כלשהיא/ אבוקדו

אני מוסיפה אבוקדו לביצהמולהבולהאחרונה
או ביצה עם קוטג'
איחור בלי הריוןיהלומה..

יש לי איחור של כמה ימים... זה אף פעם לא קורה לי...

לא משתמשת באמצעי מניעה

בדיקה ביתית- שלילית!

מה עושים, יכול להיות שזה הריון בכל זאת?

ממה יכול להגרם איחור?

שיבוש הורמונלי? ביוץ מאוחר?דיאן ד.
גם לי זה קרה לפני כמה חודשיםכנרת כנרת

עשיתי פעמיים בדיקה ביתית בהפרש של כמה ימים יצא שלילי שום זכר לפס נוסף

בה אני בחודש חמשי

איחור יכול להיגרם מכל מיני סיבותהגברת מהירח

לא תמיד זה סיבה ספציפית שמראה על בעיה. לפעמים זה סתם משהו אקראי.

כמה זה "כמה ימים"? אני אישית לא הייתי מתחילה לחשוש וללכת לרופא לפני שבוע פלוס של איחור.

זה אומר שהחודש הזה הביוץ שלך כנראה היה יותר מאוחרפרח חדשאחרונה

זה קורה גם בלי שום סיבה מיוחדת

כי הגוף שלנו לא מכונה מתקתקת תמיד תמיד אותו דבר

כמו שגם מערכת העיכול משתנה לפעמים ועוד כהנה וכהנה

עדיין זה לא אומר שאין הריון

אבל זה אומר שמבחינת הביוץ עדיין לא היה איחור (לא עברו 14 יום מהביוץ)

מחפשת הרגעות...ליני(:

אני שבוע 6+3... מרגישה שממש נעלמו התסמינים פתאום... עוד לא ראיתי דופק... יש לי תור בשבוע הבא... נעלמו כמעט הבחילות. וירדה לי ממש הרגישות שהייתה בחזה.

ישמצב שבכזא הכל תקין?

אוף

כמובן שיש מצב שהכל טובכורסא ירוקה

הריון לא מחייב תסמינים וההיעלמות שלהם לא מחייבת כלום.

בע"ה מאחלת לך הריון ארוך ומשעמם ולצאת בידיים מלאות 🧡

תודה! יש לי רקע בעבר של הפלות... אוף. נתפלל לטוב..ליני(:
מתלבטת אם ללכת להיבדק... 6+3 זה לא גבולי לראות דופק?
ברור זה בא והולך אבל למען השקט הנפשי תבדקיכנרת כנרת
תודה!! תוהה אם זה לא מוקדם מידי להיבדק...ליני(:
יודעת להגיד?
זה קצת גבוליהשם שלי

תלוי גם אם את יודעת מתי הביוץ, וזה תואם לתאריך ווסת אחרונה.

או שיכול להיות שההריון בעצם יותר צעיר.

עדיף לחכות קצת, או להיבדק מתוך ידיעה שיכול להיות שזה מוקדם מדי.

תודה!ליני(:
זה עדיין מאד מוקדםרוני 1234
אצלי בדכ הבחילות רק מתחילות בשבוע 7-8 אחרי שכבר רואים דופק.
תודה!ליני(:אחרונה
תמיד מתחיל אצלי מוקדם... אבל מבינה שזה לא בהכרח אינדיקציה... אז נחכה בסבלנות.

אולי יעניין אותך