וַיּאמֶר יִשְׂרָאֵל אֶל יוֹסֵף, אָמוּתָה הַפָּעַם, אַחֲרֵי רְאוֹתִי אֶת פָּנֶיךָ, כִּי עוֹדְךָ חָי
ששש! איך אתה מדברת?! ש-תוק! לא פותחים פה לשטן! מה קרה לך?! השתבשת?!
כך תאמר הסבתא המרוקאית כשומעה את נכדה אומר 'אני למות עכשיו'.
אז מה יעקב אומר ככה?! איך הוא מעלה מילים כאלה על שפתיו?! מה זה?!
'לעולם אל יפתח אדם פיו לשטן'. 
על פסוק קודם למה שהבאנו אומרים חז"ל שיעקב אמר 'קריאת שמע'.
ואהבת את ה' אלוקיך --- בכל נפשך = אפילו נוטל את נפשך.
אמר יעקב לעצמו כל השנים הללו: איך אני יכול לכוון באמת שאני אוהב את ה' 'אפילו נוטל את נפשך'?
הרי ה' הבטיח לי שיצאו ממני 12 ילדים.
ועכשיו, ישנם, אבל פחות 1 - שהרי יוסף לא קיים כעת!
כלומר: עדיין צריך להיות לי עוד בן - ובנתיים, הרי אני יודע שאני לא ימות עד שיתקיים מה שה' אמר!
אם כן - המילים האלו בשמע ישראל - אומר יעקב לעצמו - 'בכל נפשך' - אני לא מסוגל לכוון אותם באמת שזה 'אפילו נוטל את נפשך' - שהרי ידוע לי שאני עוד לא ימות עד שיתקיים מה שאמר ה'!
לכן אומר יעקב -
אָמוּתָה הַפָּעַם = מעכשיו אני מסוגל לכוון באמת ובתמים - 'בכל נפשך = אפילו נוטל את נפשך'.
אַחֲרֵי רְאוֹתִי אֶת פָּנֶיךָ, כִּי עוֹדְךָ חָי = שהרי אתה חי ובריא, והתקיים מה שה' אמר לי.
ועכשיו, שאני בלי 'ביטוח חיים' שהרי מה שה' אמר התקיים - אני יכול לקיים באמת את המילים -
'אבאל'ה, אוהב אותך אפילו במוות' > 'בכל נפשך'. באמת.
(מחידוש של 'הרב דיסקין' כמדומני)
----

המסר:
אולי אפשר לשאוב את העניין של 'בכל נפשך'. נחשוב לרגע, 'אפילו נוטל את נפשך'. זוכרים? ר' עקיבא.
נחשוב על דברים שיעזרו לנו לחזק את האהבה בה'. עד מוות. זו דרך ארוכה, אבל שווה.
"בזמן שאדם מתבונן בדברים אלו וכו' מוסיף אהבה למקום, ותצמא נפשו ויכמה בשרו לאהוב המקום ברוך הוא"
הנה, הרמב"ם כבר נתן לנו 'טריק'. בואו ננסה אותו. אולי גם לנו תהיה אהבה של 'עזה כמוות האהבה'.
להתבונן. נקודה.
-----
סיכום:
איך יעקב אומר כאלה דברים?! שהוא ימות עכשיו?! אל תפתח פה לשטן!
אלא, יעקב היה אחרי ק"ש כמו שאומרים חז"ל. 'בכל נפשך' - אפילו נוטל את נפשך. אמר יעקב, עד עכשיו לא יכלותי לקיים את המצוה הזו עד הסוף, שהרי ה' אמר לי שיהיו לי 12 ילדים - וחסר אחד! כלומר שאני עוד צריך לחיות! אבל עכשיו, אחרי שהנה יוסף מולי בריא ושלם - אין לי 'ביטוח חיים' ו - אפשר באמת לה' לקיים 'אפילו נוטל את נפשך' - גם במוות עם ה'.
שנזכה.
קפיץ קפוץ. 
אגב, מישהו לא יודע את הכתובת של הקבוצה שלנו - של כולנו בפסייבוק?!
אהה. ריח השבת המתקרבת ובאה. שבעז"ה נזכה להכניס את השבתות מתוך שמחה ועונג השבת.
שבת שלום ומבורכת לכל עם ישראל!
א-מ-ן.