דמות מהתנ"ך שהכי מסקרנת אתכםekselion

וסיבה

אני : המלך אחאב.

סיבה: דמות מאוד מגוונת והפכפכית ניתן לראות בחוש את המלחמה שלו נגד היצר הרע, פעמים שהוא עושה מעשי זוועה, פעמים שהוא עושה תשובה בכל ליבו.

ומותו ההירואי מאוד ריגש אותי

נחארץ השוקולד
איך הוא האמין שהכרם אותו הוא נטע אחרי המבול ישרוד ולא יהיה עוד מבול לפני שיהיו פירות?
זמרי מלך ישראל כי הוא מלך שבוע, הצית את עצמו ושמו נחשבחסדי הים
בהיסטוריה כארכיטיפ של בוגד- "השלום זמרי הורג אדוניו"?
נראלי יעל אשת חבר הקיניהכול לטובה!

איך היא העיזה ומאיפה הכוחות?

וגם שמשון הגיבור מענין אותי כי הוא ממש מורכב מצד אחד הציל אם עמ"י אבל היה לו אישה גויה

וגם יהודה עם הסיפור של תמר אני רוצה להבין 

אבל כן יודעת שאם היו אנשים גדולים ולא אבין ...

אשרייךekselion

שמח לראות שלאט לאט את משתפרת מבחינת שגיאות כתיב

חח תודה! באמת הרבה פוחתהכול לטובה!
מעתיקה מפוסט של מישהי:
ומי שלא יודעת מיהו הרב ניסים החתום על המכתב המביש הזה:
פורסם בכיכר השבת:

שרת המשפטים ציפי לבני החליטה להעמיד לדין משמעתי את הגאון רבי ניסים בן שמעון, ראש אבות בתי הדין בתל אביב, בגין התנהגות לא הולמת. במקרה והרב ימצא אשם, הרי שהעונש הגדול הוא הדחתו מתפקידו כראש אבות בתי הדין.

הסיפור החל כאשר אישה תבעה את הרב פיצויים, אז נחשף כי הרב בן שמעון סיכם עם אישה, בת הציבור החרדי, שהותקפה באכזריות על ידי בן דודה כי לא תתלונן במשטרה ובתמורה היא תקבל סך של 220 אלף שקל.

כעת לרב בן שמעון ישנם 30 יום להגיב להחלטת השרה לבני.

על פי הדיווח ב'הארץ' ההסכם נחתם בלשכתו של הרב בן שמעון לאחר שהוצג כ'בורר' בפרשיה הקשה והחמורה.

יצוין, כי למרות ההסכם, האישה התלוננה במשטרה, ולאחר הסדר טיעון התוקף נשלח לרצות מאסר של שבע וחצי שנות מאסר ובנוסף הושת עליו לפצות את האישה במאה אלף שקלים.

יצוין כי הרב בן שמעון, הינו גיסו של נשיא מועצת חכמי התורה הגאון רבי שלום כהן.
הרב נסים בן שמעון יועמד לדין - כיכר השבת

ומעתיקה עוד מהפייסבוק- בצילומי מסך פה ששיתפה מישהי בשם רויטל.

שמעון פרסדי שרוט
חחחחחחחחחחחחחחחחekselion

אחאב באמת מרתקחופשיה לנפשי
גם שאול מאוד מעניין אותי
ואבישי אחרי ששני האחים שלו נהרגו והוא נשאר לבד
מה שמעניין באבישי שהוא קרוי על שם סבא שלו. רק בתוספתחסדי הים
אב-ישי.
באמת מענייןחופשיה לנפשי
אני מסכים לגביekselion

שאול - הוא הדמות האהובה עלי בכל התנ"ך

אדםsimple man

מסקרן אותי לראות איך הוא נברא

דניאלאורות.
יש לו מלא חלומות/נבואות שמדברים על ההיסטוריה והעתיד. מעניין אותי איך הוא חי עם כל מה שראה. וגם מסקרן איך זה להיות בצמרת ההנהגה של אימפריה
גם אני בנוסף גם דניאל הוא נשמע אדם ואווהכול לטובה!

כול הילדות שלי לפני השינה סיפרו עליו סיפורים ועד עכשיו זה חקוק בי 

אחיתופלגלקסיה

אני זוכרת את השיעור נביא שהמורה סיפרה לנו עליו, נראה לי שזו היתה הפעם הראשונה ששמעתי על הרעיון של התאבדות... אבל חוץ מזה גם מאוד התפעלתי מהחוכמה שלו והכול... הוא דמות מאוד מאוד מעניינת

עתליההאטורי האנזו

רגע לפני שהרעילה את כל הממלכה

הייתי רוצה לשאול אותה-

מה נשמע?!

---ישיבישעעעער
עתליה הבת של אחאב

--- - צעירים מעל עשרים

ובכן - היא קינאה לכבודו של בית אביה אחאב שחיתן אותה עם מלך יהודה, ובגלל יהוא המלך חסר היציבות שבעוונותיו הסתיימה ממלכת עשרת השבטים - כך במפורש על פי הנביא הושע ויש לזה רמזים גם בספר מלכים - אבל יהוא ברמה כזאת או אחרת של מחשבה שהוא "עושה שפטים בעובדי הבעל" הרג את אחאב ומחותנו מלך יהודה, ובכן עתליה בת אחאב אשת מלך יהודה, היא כמובן קינאה את כבוד אביה וכבוד מלכי יהודה שהתחתנו עם בית אחאב - הרמ"ד וואלי תלמיד הרמח"ל רואה את זה כעניין חיובי מאוד - ועתליה קינאה לכבוד האמורים ודאגה לכבוד המלכות (גם מלכות יהודה, אגב, נחלשה החל מאותו זמן שמלכות מלכי יהודה שהתחתנו לאחאב נגמרה, כמו שרואי בבחינה של הסיפורים בתנ"ך - וגם בפסוקים הראשונים בספר ישעיהו שנסובים כנראה על התקופה הראשונה שאחרי.)
...מדרשיסטית20

וואי לא יודעת למה אבל תמיד יואב בן צרויה היה אחד הדמויות החביבות והמסקרנות ביותר בעיני בתנ"ך.

גם כדמות שמקורבת לדוד המלך וגם משהו בתעוזה שלו..

ואווו גם אותי!!הכול לטובה!
אבל זה מצחיק בעיקר בגלל גם הסיפור אליו וכו...
אבל גם יואב זה שם כזה יפה
חח
רחל אמנואהבה.
שרשור מענייןאליזבת'

משה רבינו כי הוא פועל במציאות

מה הכוונה?גלקסיה

שהוא לא מקבל את המציאות כמו שהיאאליזבת'

אלא עושה כביכול משא ומתן עם הקב"ה 

למשל 

"ועתה אם תשא את חטאתם ואם אין מחני נא מספרך אשר כתבת"

"לא איש דברים אנוכי..כי כבד פה וכבד לשון אנוכי" 

"למה הרעתה לעם הזה למה זה שלחתני"

אהה הבנתיגלקסיה

באמת מעניין

ממש מעניין אותי איך סיפור יוסף היה במציאות ואו ממשהפי
אני כאילו ממש מדיימנת שהם אוכלים ויוסף בבור
ואת הנאום של יהודה
ושהוא ממש מתאפק לא לספר שלהם שהוא אח שלהם ..
וגם בסעודה שהוא עשה איתם
כלכך הרבה דברים שכאילו אני לא יודעת איפה לשים את היד .

והרגע שהוא סיפר להם זה ..

וגם ממש הייתי רוצה לראות את הרגע של מרים שהיא אומרת לאבא שלה על הגזרה והכל .
זה ממש מרגש ממש מעניין

ואו רגע שניה גם אסתר ממש ממש
נכון (:האטורי האנזו

בגדול הלכת על כל הספר

😅

ממש לא עדיין לא התחלתיהפי
אגב גם מעניין אותי רחל ולאה
וגם בנימין - שזה באמת מוזר כי לא כתוב עליו הרבה
אבל עדיין יש משהו שם שמעניין אותי
טוב שלי אולי קצת מוזר אבלחצילים
ממש באלי לפגוש את מיכה

סיבה - כי משו במה שהוא עשה שם עם כל הפסל והעבודה זרה שלו ממש מבלבל אותי. הייתי לאחרונה במקום שאומרים שהיה פסל מיכה וממש רואים משם את מקום המשכן בשילה. זה היה עניין שלעוד שעה שעתיים הליכה ואתה במשכן. אז למה הוא רצה דווקא שם אמצעי לעבודת ה'? (ראיתי במפרשים שככה זה התחיל. כאמצעי ולא כעבודה זרה)
אני חשבתי עלזההכול לטובה!
שנראלי את כול הדמיות בתנך הם מסקרנים אותי מאוד גם נתן הנביא ויש כול כך הרבה שכזה מוזכרים רק במשפט אחד בכול התנך והם גם מאוד מסקרנים אותי...קיצר יש הרבה
הרד"ק הרלב"ג והמלבי"םekselion

ואני בטוח שעוד הרבה מפרשים

סוברים שכאשר בני ישראל עבדו אלילים הם עשו זאת לשם שמים (עם כמה מוזר שזה נשמע)

כמו שאמרת, כמו אמצעי כזה..

המלבי"ם מסביר על זה באריכות במלכים ב פרק יז כמדומני בפרשת הכותים בשומרון

אגב, מקום המשכן (לפחות השלד של המשכן כלומר המבנה אבנים שעליו הוקמו היריעות)

עדיין בשלמותו היום זה דיי מרשים

מאוד קרוב למושב שילה

שמשוןadvfb

דמות של מנהיג שהוא גם נזיר מבטן (שאין דבר כזה חוץ ממנו) וגם מוזכר עליו סיפורים עם נשים

יש לו כוח ממש חזק לבדו, ממש דבר פלא. בדרך כלל נביאים מתוארים בצורה שונה. הוא ממש ייחודי

שמשון היה נביא?צהרים
צודקadvfb

כנראה שלא.

הקב"ה התגלה אליו ישירות?

לכאורה לאצהרים
אבל באמת אחת הדמויות המסקרנות
רחב.Reminder
---ישיבישעעעער
ממש לא
אחאב - המלך היציב ביותר בין כל המלכים בתנ"ך - יהודים או גויים. יציבותו המופלגת העלתה את הרגשת הביטחון שלו, כך שכרת ברית עם כל אויביו - מלך יהודה, מלך ארם, מל גוי נוסף שהכניס אליו דרך ביתו איזבל שהתחנתנה איתו את העבודה זרה שנקראת "הבעל", וכמובן שהוא - כלומר אחאב השלים גם עם הנביא ש"עשה לו צרות" (אחרי שאליהו עשה את המופת לעיני כל העם אחאב הניח לו לעשות שפטים בנביאי הבעל - אליהו ברח רק בגלל איזבל (אגב כנראה זה אותו שם כמו איזבלה ואליזבת), וכשחזר עם הודעה שאלישע הנביא יהיה הממשיך במקומו - כנראה שאז גם איזבל ויתרה - עובדה שלא רואים שמישהו רדף אותו (ואיזבל עדיין שם, כמו שרואים בהמשך) את נבות החצוף הוא אפילו לא כעס עליו - אלא הניח לו - ורק איזבל תבעה את עלבון המלכות.

לא סתם חז"ל אמרו שאחאב היה אחד מהמלכים ש"משלו בכיפה" כלומר תחת כל כיפת השמים - וההוכחה שלהם שכשאליהו נעלם אחאב השביע את כל המלכים שיישבעו שאליהו לא מתחבא אצלם,
נבות היה חצוף?!צהרים
הרי הם נענשו על מה שעשו לנבות
ובפרפראזה: (הרצחת וגם ירשת) וגם עשית לו שיימינג?!
---ישיבישעעעער
חצוף גדול מאוד
כבר חז"ל כתבו בפירוש שכשמיכיהו בן ימלה התנבא על המלחמה שנפל בה אחאב, אז הוא אמר ש"ויצא הרוח ויעמוד לפני ה' ויאמר אני אפתנו ויאמר ה' אליו במה, ויאמר אצא והייתי רוח שקר בפי כל נביאיו, ויאמר תפתה וגם תוכל צא ועשה כן" וחז"ל אמרו ש"הרוח" זה רוחו של נבות, שרצה לנקום באחאב, וחז"ל אמרו מה זה "צא ועשה כן" "צא" "צא ממחציתי," שהרי "דובר שקרים לא יכון לנגד עיני".

כשתעיין בדבר תמצא - שזו הייתה גם תחילת דרכו של נבות - אחאב מבקש ממנו לקנות חלקת אדמה - ויש לו כמובן דינא דבר מצרא (אדם שהוגן למכור לו ראשון, כי הוא גר שם), ונבות אומר "חלילה לי מה' מתיתי את נחלת אבותי לך" - איפה כתוב שאסור למכור? ובכן, ראשית, זה לא כתוב. שנית, כתוב שצריך להחזיר ביובל, ואחאב כנראה לא שמר - או לפחות לא הקפיד על יובל. ההתנסחות של נבות הייתה חוצפנית חלילה... מתיתי... לך" הוא משתמש בשם ה' כדי להתחצף - ואמנם מת בעוון עדי שקר שהעידו "ברכת אלוהים ומלך" בלשון סגי נהור כמובן. אחאב הבליג ושתק, רק אליהו תבע קיום הלכה בלי חריגות גם לא על ידי מישהו אחר מבית אחאב, וכמובן לא לשתף עם זה פעולה. אבל נבות - בהחלט - היה חצוף גדול. מאוד. זה כמובן לא הגיע לו למות - אבל הוא כן התנהג בצורה לא הגונה.
המפרשים שם מסבירים שהסיבה שהתנגד הייתה בגללekselion

שהוא ידע שהמלך אחאב 

יהפוך את האדמה הזאת למקום פולחן לעובדי אלילים..

הוא לא רצה לתת לזה יד

---ישיבישעעעער
אין שום הוכחה לטענתך בשם המפרשים

וגם לנבות לא הייתה שום הוכחה שאחאב רוצה את זה בשביל עבודה זרה (אחאב ביקש בקשה פשוטה ואנושית), צורת ההתנסחות של נבות הייתה חצופה באופן מובהק
אז עיין שוב והפעם טוב יותר. אני לא בודה מלבי דבריםekselion

---ישיבישעעעער
אין הוכחה בתנ"ך, ואתה לא הבאת הוכחה. אם תביא הוכחה, אפשר לבדוק אותה בצורה הוגנת וישרה וגלויה עם שקיפות. כרגע לא הבאת. רק אמרת "אני לא בודה מליבי דברים" בערך כמו "סמוך עליי",
חחחחח הצחקת אותיekselion

העובדה שאתה לא ממש בקיא במפרשים 

לא מוכיחה את הטענה שזה לא קיים..

זה כמו שאדם שלא מבין כלום באבולוציה יבוא ויאמר שתאוריית האבולוציה לא נכונה

הרי לך מקור לדברי :ekselion

מלכים כא פסוק ב 

ראה שם את פירוש המלבי"ם שמביא את דעת התוספות של סנהדרין כ ע"ב.

ואין אני תמה עליך שהרי ידעתי מתחילה שאתה או בור בנושא או טרול או שניהם ביחד.

---ישיבישעעעער
אתה מאשים אחרים בבורות וטרוליות, ומתנהג כשוטה ממש. הרי זה ידוע שהמלבי"ם הוא מהרחוקים מהפשט בין הפרשנים, ובאמת גם במקרה הזה הפירוש שלו רחוק מהפשט -וגם הסתמכות על תוספות שגם אמר דברים בהקשר אבל לא בנןשא הזה (וגם כולם יודעים מה היחס בין רמת לימוד הפשט הרגילה לרמת לימוד הפשט בפרשנים כמו "דעת זקנים מבעלי התוספות", שעיקר כוונתם ללמד מוסר, וגם זה לא עשו אלא בסמיכות לדברי רש"י ופרשני הפשט וגם דבריהם לא התקבלו כעיקר לימוד ודאי לא כעיקר לימוד המקרא, )- אין שום הוכחה בתנ"ך וברוב פרזני הפשט - ודאי לא בפרשני הפשט האולטימטייבים כמו רש"י והרד"ק - אדרבה פרשן הפשט הידוע בעל הפירוש שנקרא "מצודת דויד" מפרש כמוני, שהוא נמנע מלמכור בגלל דיני יובל ולא קשור לעבודה זרה, ולא עוד אלא שאם היית תלמיד חכם אמיתי היית מפעיל את שכל הלמדנות ורואה שהתוספות כותב בפירוש שנבות חשב ש"מותר" לו להימנע מלמכור לאחאב רק בגלל ש"משפט המלך" הוא נתון להחלטת המלך, ובמקרה הזה אחאב לא ניסה להפעיל את דיני "משפט המלך" אלא ביקש לקנות בכסף בצורה רגילה, אבל ודאי היה לו דין של זכות לעשות או לדרוש וכל שכן אם הוא נותן לו תמורה עבור זה. ותוספות מביא את ההסבר של עבודה זרה רק כסיבה למה אחאב נענש, ולא כסיבה של נבות וגם לא כסיבה שמצדיקה את נבות (אדרבה, אתה רואה בחז"ל במקרה של אוריה החיתי שסיבה מסוג זה בפשטות איננה מונעת דין של מורד במלכות), וגם ההיקש שעשה המלבי"ם לגבי "המתקדשים והמטהרים אל הגנות" הוא דבר רחוק מהפשט ואינו כי אם רמז שאין לו סימוכין אלא בדרך אפשר ודעת יחיד של המלבי"ם, ואין לו שום הוכחה לא בתנ"ך ולא בחז"ל, ורק התוספות הביא את הפסוק ההוא כראיה שה"מתקדשים והמטהרים אל הגנות" יכול להיןת רומז לאיסור, ולא שזה מטרת הגן, וגם זה אינו מוכח אלא אפשר, וגם את האפשר הזה תוספות הביא בדיוק בגלל שאם לא בעיה כזאת, מצד "משפט המלך" ודאי לא הייתה בעיה. בקיצור אתה מוצא איזה ראיה שאיננה קשורה ומביא אותה כ"פרשני הפשט", בעוד שהיא פרט בודד בהבנת הפשט, פרט שכמעט ואין לו דבר עם הפשט העיקרי והמרכזי בפרשה, ומכך שאני מתנגד, אתה "מוכיח" מכך שאני מתנגד שאני כביכול בור וטרול. בקצרה אתה בעיקר עסוק ב"להוכיח" משהו שאתה רוצה, ולא משהו שהוא לעניין
---ישיבישעעעער
ובשם השטות הזאת אתה מכפיש בני אדם וחושב שמותר להרוס לאנשים חיים
לא טרחתי לקרוא את המגילה כי אני יודע שאתה טרולekselion

אין לי זמן לשטויות עכשיו

---ישיבישעעעעראחרונה
לא טרחת לקרוא את המגילה מאותה סיבה שמלכתחילה כתבת שטויות והתעלמת מדברי השכל שאמרתי והסברתי אחר כך באריכות, וכדי שכולם יחשבו שאתה יודע יותר אז אתה אומר שזה מיותר לקרוא. בערך כמו ילד טיפש שאומר שעדיף לא ללמוד מתמטיקה כי הוא יודע שזה שטויות, והמורה לא ממש מבין, והוא בכלל יש לו כובע מוזר, ובכלל הוא לא חבר שלו אז למה שהוא יקשיב למתמטיקה שהוא מסביר לו
א. מה שקרה אח''כ זה משהו אחר.צהרים
ב. דינא דבר מצרא זה כאשר המוכר מעוניין למכור. אין חיוב למכור לשכן של החלקה שלי את החלקה שלי...
ג. אם ככה אתה מפרש.. טוב, אני חושב אחרת. אשמח לראות פרשנים שסוברים כמוך
------ישיבישעעעער
ג. אתה מתעלם מצורת התנסחות נורמלית של בני אדם הגונים
ב. יש "משפט המלך" כמו שכתוב בספר שמואל, ואחאב גם לא ניסה בכח, אלא בצורה נוחה ונעימה, ונבות הגיב בחוצפה גדולה, וחוץ מזה שהנביא מדגיש "כרם היה לנבות היזרעאלי אשר ביזרעאל" - נבות בכלל חי ביזרעאל, רק היה לו כרם בשומרון ליד אחאב, כך שכנראה לא הייתה לו בעיה למכור את זה, ועוד בטענה שזה "נחלת אבותיו" שהוא כביכול כל כך מקפיד עליה, וגם רואים שכשהקדוש ברוך הוא אומר לאליהו ללכת לאחאב הוא אומר לו "אחאב מלך ישראל אשר בשומרון הנה בכרם נבות אשר ירד שם לרשתו", הפשט כמובן שכרגע ממש אחאב בשומרון (אחרת היה כתוב: אשר מולך בשומרון), וגם כשההוא שהרג את אחאב (או בכינוי הבהחלט מתאים שהצמידה לו איזבל "ותאמר השלום, זמרי הורג אדוניו")(*זמרי - המלך שהרג את בעשא ומלך בעצמו שבוע בלבד), אז ההוא שהרג את אחאב נאמר שם "וה' נשא עליו את המשא הזה... ושילמתי לך בחלקה הזאת נאום ה'" ורומז לדבריו לעיל "בחלקת שדה נבות היזרעאלי" וזה אמנם היה כן ביזעראל ולא בשומרון, כמו שרואים בכל הסיפור, אבל רואים שכתוב שם "שדה", בעוד שבסיפור הראשון היה כתוב "כרם", וגם אנחנו הרי מכירים מקרים דומים - למשל אצל דויד - שאנשיו אמרו לו ביחס לשאול, בסיפור במערה - "הנה היום אשר אמר ה' אליך הנה אנוכי נותן את אויבך בידך ועשית לו כאשר ייטב בעיניך", ודויד סירב - מהסיבה הפשוטה שזה היה יותר פרשנות שלהם לדבר ה', ולא דבר ה' בצורתו המקורית (ואנחנו אמנם יודעים, שבניגוד לשאול, דויד הקפיד מאוד לקיים דברים ככתבם וכלשונם), וכך מסתבר ביחס לדברי ההוא שהרג את אחאב, שאין זה בהכרח דבר ה' המקורי אלא קצת פרשנות שלו (הרי הנביא מעיד עליו, שהוא עצמו, שהרג את אחאב -כלומר יהוא שהרג את אחאב הנביא מעיד ש"לא שמר ללכת בתורת ה' אלוקי ישראל בכל לבבו", כך שספק אם אפשר להתייחס לדבריו כאל דבר ה' המקורי ממש, וגם אם כן - ייתכן שנבות נהרג באמת ביזרעאל, אבל הכרם היה בשומרון (בפרשת כרם נבות לא כתוב שנבות החה בשומרון, ומאידך כן רואים שבכל צעד וצעד איזבל "שולחת" כלומר לא ברור איפה נמצא המקום השני ששם עשו את הדין המלאכותי לנבות.

א.זה לא משהו אחר - זה מעיד על האישיות שלו, עובדה שבשמים דנו אותו דין גמור בנושא "צא ממחיצתי - דובר שקרים לא יכון לנגד עיני", (בניגוד לאחאב שלא מופיע איזה דבר אישי עליו - ואדרבה, אנחנו רואים שהוא מת על ידי נקמה ושקר של אדם לא הגון

אתה מתעלם מכך שחז"ל טרחו לספר על נבות את הדבר הזה (שהוא היה רוח השקר), שלא הייתה לכך סיבה אילולי חשבו שנבות היה אדם בעייתי באמת
---ישיבישעעעער
וגם אתה - שאומר לי "הרצחת וגם ירשת" בתור פראפרזה שאתה מפנה אלי, כשאני בסך הכל העזתי לפרוס סוגיא בתנ"ך בצורתה הנכונה - כפי שרואים מתוך הכתוב בתנ"ך ובחז"ל ואתה, כמו שאר הבורים שמסתתרים כאן מאחורי ניקים עלומים ולועגים לדברים שהם לא מבינים - כשעיון היטב מסביר אותם בטוב טעם - כמו התנהגות עתליה - ובכן התנהגותך והתנהגות אלו הכופרים באמת ומנסים לרשת אותה לעצמם - הלוא נאמר לזה - "הרצחת וגם ירשת"?
כשאני אומר הפכפך כוונתי לא הייתה מבחינה מדינית..ekselion

אכן מהבחינה הזאת הוא היה מצויין.

עם נגיעות של שמאלנות אבל.. נו נו

כוונתי לעובדה שמבחינה רוחנית הוא היה הפכפך

כותב אל שערי עירו שאין לו חלק באלוהי ישראל

ומאידך מוסר נפש בכדי לשמור על ספר התורה/ עושה תשובה חמורה עם המון סיגופים

יש עוד המון דוגמאות

בגלל זה חז"ל אמרו שהוא היה חציו חייב חציו זכאי

------///€€€ישיבישעעעער
אתה לוקח כמה עובדות וסיפורים, ומפרש אותם בצורה שטחית, ואז אוסף אותם לכדי הבנה שטחית שכוללת יחד את כל הסיפורים השטחיים לשק וצרור הבנה שטחי גדול ושלם שצורר בתוכו את כל השאר, וקובע קביעה לא מסתברת -לא מתוך דברי התנ"ך (אחאב לא שינה את דרכו בהתחלה, וגם לא אחר כך אחרי הסיפור בהר הכרמל) ולא מתוך דברי חז"ל (חז"ל סיפרו כל מיני עניינים על הרבה דמויות בתנ"ך או דמויות אחרות, ובדרך כלל אי אפשר להבין אותם בצורה שטחית ומקומית, כמו שמוכח מעצם הפרשנות שהם נותנים בסיפוריהם לדברי התנ"ך שבמקור)

כדרך הטרולים פה שמפרשים דברים בצורה שטחית, ומסיתים גם כן את כולם לצורת חשיבה כזאת, כלומר באופן שיטתי לפרש הכל בשטחיות, תוך התנהגות של הרס כל חלקה טובה של אנושיות. ינקום ה' את נקמת דם עבדיו השפוך
הפוסל במומו..ekselion

בינתיים חוץ מלחזור על אותה מילה יותר מ 10 פעמים תוך כמה שורות 

לא טרחת להסביר כלל מה הבעיה בדברים שאמרתי שמבוססים על דרשות חז"ל ועל פשט הכתוב במלכים  וכן בד"ה

---ישיבישעעעער
אני מסכים שהשורה הראשונה, הכותרת של ההודעה שלך אכן מעידה - על עצמה
---ישיבישעעעער
אני הסברתי ואתה מתעלם
לך לישון טרול כבר מאוחרekselion

באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

כן, בהצלחה רבהאורי ציון

מעניין, חוששני אבל שפה זה לא העניין, אין לי שום בעיה ללכת לישון או להרדם..

אז למה בעצם נשארת ערה עד כזה מאוחר?משה

חסרות סיבות?אורי ציון

בכל מקרה, אני מאוד אוהבת את הלילה, אז אם לא צריכה לקום מוקדם למחרת לא ממהרת לישון.

נגמר לי הערב, רוצה את הלילהמשה

מה בעצם את אוהבת בלילה מאוחר?

אני יודע להגיד קצת על הרקע שלי מתי אהבתי לילות ומתי בקרים. וזה היה מאוד קשור למסגרות שפעלתי בהן.

הלילה הוא קסוםאורי ציון

אוהבת את השקט, את העולם הרדום, הרוגע שיש.

אבל מסכימה שהלילה שייך למביני עניין בלבד.

אני פשוט סידרתי את הלוז שלי כך שיתאים לי לאופי הזה. אפילו העבודה שלי היא בין היתר בלילה.

במה את עובדת?משה

אני יכול להגיד שמתישהו הגוף התהפך ואהב את הבקרים. אבל זה בעיקר בגלל סיפורי עבודה וזה שנגמרו המסגרות שתופסות את הבוקר.

עם נועראורי ציוןאחרונה

כשיש שגרה שלא מאפשרת אז אין ברירה. השאלה מהי ברירת המחדל של ההעדפות.

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

תמיד לזכור את קרבן התמידכתר הרימון

גםאריק מהדרוםאחרונה

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמי

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

אותך כן, אותו לאנוגע, לא נוגע
ולחשוב מה חושב צבי סוכות אם הוא יראהנוגע, לא נוגע

את השלט הראשון תלוי בסוכה. דיסוננס לא קטן

מקווה שאתם זוכרים לטובה😉כתר הרימון

זה היה ביתינוגע, לא נוגע

סוכת חירות, מהבחירות

איזה כיף שהשנה סוכות בשבת

אני חושב שאם זה אפשרי אז לעשות המחשות יותר מעביר את המסר.

נניח לעשות משהו יפה של עננים ושמיים ואופק בצבע מתאים ולכתוב באמצע "שכינה".

אפשר גם לעשות שני כלים שבורים בהתאמה (או אולי לא שבורים), ולכתוב על אחד "ויהי בשלם סוכו" ועל השני "ומעונתו בציון" (ככה זה ממחיש את החיבור ביניהם)

יש לי באמת משהו עם כלי שבורכתר הרימון

ועל אחד השברים כתוב: הרחמן הוא יקים לנו את סוכת דוד הנופלת.

ויש עננים - לענני הכבוד

ויש לויתן גדול

ויש עוד מלאאא קישוטים מיוחדים ב''ה😊

אבל אני אף פעם לא שבעה...

נשמע מיוחדנוגע, לא נוגע

חשבתי עכשיו על לעשות אותיות גדולות כאלו בנפרד ולכתוב "בשעה שמלך המשיח בא", אבל לא יודע אם זה ישים.

אולי אפשר לשים אותם על מסגרת עם רקע של צהוב ואור (ראו באורי שזורח)

(המדרש הקצר הזה הוא תמצית העבודה שלנו בדור הזה של טרום המקדש: שעובדים בשביל המקדש ולא מחכים שיצנח, ומאידך מבינים שהשלמות שלו - הגג- השראת השכינה בו, לא תלויה בנו, וזו ענווה אמיתית ושלמה ולכן אנחנו נקראים "ענווים ענווים". ויש רצון כל כך גדול עד שקשה להאמין שהדבר העצום הזה, תכלית כל הבריאה, מתממש, ואז ההארה שזורחת)

אני לא בעד לכתוב פסוקיםדורש טוב לעמי

אך אם כבר כותבים, אפשר

יֵשְׁבוּ בַסֻּכָּה לְמוֹ־אָרֶב - עם של אריות!

(הפסוק הקודם הוא "הֲתָצוּד לְלָבִיא טָרֶף וְחַיַּת כְּפִירִים תְּמַלֵּא")

איוב לח, לט - מ

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

אולי יעניין אותך