ה' שפתיי תפתח
אנונימית אהובה!
את נשמעת במקום ממש כואב 😔. את נשמעת ממש בקצה וסובלת ממש...
לפני הכל, אני שולחת לך חיבוק גדול, מאשה לאשה, מלב מרגיש ללב מרגיש ❤
אנסה לכתוב לך כמה נקודות שעלו לי מקריאת הדברים שכתבת:
אלו טיפולים שכללו את הבעיה הזאת, ועוד הרבה בעיות
שב"ה אותן הצלחנו לפתור.
ורק הבעיה הזאת נישארה.
היו לכם הרבה בעיות...
לא פירטת אבל נשמע שהיה מכלול סבוך,
ושהתמודדתם עם קשיים די גדולים --
אם הייתם צריכים להיות בטיפולים כל-כך אינטנסיביים...
זה שהצלחתם לפתור את כל ה''הרבה בעיות'' האלה - זה משהו מדהים!!!
זה מצביע על כוחות גדולים בכל אחד מכם וגם בתוך הקשר שלכם.
לא כל זוג היה שורד מצב של *הרבה* בעיות.
לא כל זוג היה לוקח אחריות ומגיע לטיפול.
לא כל זוג היה מצליח בסופו של דבר להתגבר על אותן הבעיות.
אז לפני הכל, אתם יכולים לטפוח לעצמיכם על השכם על כל העבודה שעשיתם!
ועוד יותר כשאת מציינת שהייתה זאת עבודה קשה ('טיפולים קשים'), שבטח דרשה מכם המון...
...
ונשארה (בינתיים) בעייה אחת - מיכל האהבה שלך לא מתמלא... 😔
את מכירה את המושג ''שפות אהבה''? הוא מבוסס על ספר בשם ''חמש שפות לאהבה'' של גרי צ'יפמן. צ'יפמן מסביר שאנשים מבטאים אהבה בדרכים שונות: (1) מתנות, (2) מגע, (3) מילים, (4) עזרה ו-(5) זמן איכות. (אנשי מקצוע אחרים מציעים שיש עוד כמה שפות נוספות, אבל זה לא משנה את הרעיון הכללי). בדרך כלל כל אחד שולט בשפה אחת או שתיים. הבעייה מתחילה כששני בני הזוג מדברים שפות שונות. מהתיאור שלך נשמע שהשפות שלך הן באופן מובהק שפת המגע ושפת המילים. וממה שאני שומעת ממך, השפה העיקרית ('שפת האם') של בעלך היא שפת העזרה. (עוזר לכולם, דואג לך שתמיד יהיה לך נוח, מפרנס, לא מחסיר מכם כלום, מעורב בהורות שלכם ומחנך מדהים...).
קצת קשה לתקשר ככה, עם שתי שפות שונות... זה כמו בני זוג שאוהבים אבל אחד מדבר סינית והשנייה אנגלית, ולכן גם כשהסיני אומר ''אני אוהב אותך'', בת הזוג לא קולטת את מילות האהבה שלו. בעצם היא אפילו לא מודעת שבן זוגה אמר לה שהוא אוהב אותה. כפועל יוצא, מבחינתה היא חייה בלי לקבל אהבה... ומכיוון שכולנו זקוקים לחוש אהובים, ובמיוחד במסגרת הקשר הזוגי, היא חשה ריקנות גדולה והיא בטח כאובה ובודדה מאד.
מקריאת הודעתך לי נשמע שבעלך אומר לך שהוא אוהב אותך על-ידי זה
שהוא עוזר לך בהכל
שהוא עושה כמעט הכל בהריון
שהוא דואג שאת כל מה שתעשי תעשי בצורה נוחה ושזה לא יהיה לך קשה
שהוא דואג שיהיה כסף בבית ושלא יחסר ממך כלום
ושאת אומרת לך שאת אוהבת אותו כשאת
מטופחת,
יוזמת,
משקיעה בעצמך רק למענו...
והכל טוב ויפה ואתם זוג מקסים ממש (באמת!!),
עם שני אנשים שמתאמצים אחד עבור השני באהבה ובנתינה גדולה,
רק ש...שניכם מדברים שפות שונות...
זה מצב מורכב, אבל הוא פתיר! לדוגמה, מה שצ'יפמן מציע בספר שלו (אני יוצאת מתוך נקודת ההנחה שלא יצא לך לקרוא אותו), זה שכל אחד יתחיל ללמוד את השפה של השני, על-ידי הגברת המודעות, קודם כל, וגם על-ידי כל מיני תרגילים.
לגבי הבעת אהבה במילים - האם יש לך מושג למה הוא לא עושה את זה?
- האם זה יכול להיות כי זה משהו שהוא לא הכיר בכלל בבית שבו הוא גדל, והוא פשוט לא יודע להשתמש במילים כאלה? (האם שמעת מילות הערכה אצל ההורים שלו? בין האחים שלו?)
- האם זה אולי כי זה גורם לו לחוש מבוכה?
- האם יכול להיות שהוא התחנך לפי תפיסת עולם שלא ראוי להשתמש בהן כי אלו מילים שלקוחות מהתרבות הכללית הלא יהודית? (הכוונה אפילו לביטויים פשוטים כמו ''אני אוהב אותך'' או ''אני מתגעגע אלייך'' או ''את נראית טוב'', וקל וחומר לדברים יותר אינטימיים).
- האם יכול להיות שהוא פשוט לא יודע / לא מבין למה את מתכוונת כשאת אומרת שאת צריכה לשמוע מחמאה / חיזור / ''להרגיש אישה''. נתת לו פעם רשימה של 'משפטים לדוגמה' ברחל בתך הקטנה כדי להמחיש את מה שאת זקוקה כל-כך לשמוע?
ועוד שאלה - האם הוא אף פעם לא אומר מילים טובות ומחמאות כאלה? או שהוא כן אומר, אבל זה לא מספיק בשבילך?
לגבי המגע, זה יכול להיות מוסבר על-ידי כל מיני דברים, ביניהם (רשימה לא ממצה):
- משהי כתבה על קשב וריכוז ורמת טסטוסטרון
- אולי עניין של תחושתיות יתר / וויסות חושי?
- אולי רגישות גבוהה באופן כללי? (אנשים בעלי רגישות גבוהה (HSP) מאד רגישים לעייפות, ולכל מיני דברים אחרים, וזה עלול להשפיע מאד על החשק)
- אולי עניין נפשי? (משקעים מן העבר / או פגיעה חלילה)
- האם יכול להיות שהוא נמנע מכל סוג של מגע (חיבוקים ונשיקות וכו' כמו שכתבת) מתוך פחד שזה יתגלגל לכיוון של חיי אישות, כשהוא מרגיש שלקיים יחסים באותו רגע לא אפשרי מבחינתו?
לגבי הנושא של אישות, כתבת על התדירות. ומה קורה כשזה כן קורה? האם הוא כן מצליח להיכנס לזה?
הציפיות שלי אכן מאוד גבוהות, אני יודעת
הציפיות שלך בסדר גמור יקרה ❤. את זקוקה לדברים מסוימים.
את אוהבת את בעלך ואת זקוקה לקרבה ביניכם - קרבה מילולית וקרבה פיזית.
זה מי שאת. והוא - הוא מישהו שפועל אחרת...
ובעזרת ה' תצליחו בסופו של דבר לגשר על הפערים האלה.
אתם בסדר. רק שונים...
אני בוכה המון בלילות, בשקט, לבד, בשירותים.
וואי מותק, כמה קשה זה... 😔
טוב מאד שכתבת פה לפחות...
יש אפשרות במקום לבכות לבד ככה, לבכות איתו? לספר לו? כתבת שדיברתם על זה המון, שדיברתם בלי סוף... אבל האם גם בכיתם על זה? איך הוא מגיב כשהוא רואה אותך ככה? והאם הוא ראה אותך ככה אי פעם בכלל? כי נשמע שהוא באמת אוהב אותך, רק בדרך שלו... ויש כאן צער גדול, ונראה לי חשוב שתמשיכו לדבר על הדברים. יכול להיות שזה מייאש לדבר שוב ושוב ושוב על אותם הדברים בלי לראות שיפור ממשי. אבל אני מאמינה שהשיחות האלה בסוף פועלות משהו... את לא אמורה לשמור ככה בלב (''בשקט, לבד, בשירותים'') כל-כך הרבה. אתם זוג. אתם ביחד... באופן כללי הוא כזה חפץ בטובתך ודואג לך... אני מניחה שאם הוא יראה אותך 'על באמת', על כל הדמעות והצער שאת שומרת לרגעים שאת לבד -- הוא יפנים בצורה עמוקה הרבה יותר את המצוקה ואת הצרכים שלך, ומן הסתם יתאמץ עוד כדי שתרגישי יותר טוב. את לא חושבת?
לגבי המחשבות על פירוק החבילה ח''ו או על בגידה וכאלה ח''ו.
אני מבינה שאת כותבת וחושבת דברים כאלה מתוך מצוקה מאד-מאד גדולה.
את סובלת, ואת לא רואה שום פתרון באופק - אז ממלא את מגיעה ל'פתרונות' קצה כאלה.
ממש מרגישים כמה זה מתוך זה שקשה לך ושאת לא יכולה יותר.
אבל האמת היא ששתי האופציות שהעלית הן לא באמת פתרונות...
יש בכלל בחיים התמודדויות קשות. ו
בפרט במישור הזוגי, לרוב (כל?) הזוגות, יש התמודדויות:
- פערים בחשק
- צפייה של אחד מבני הזוג בתכנים לא ראויים
- בן / בת זוג כעסן
- בן / בת זוג עצלן
- בעיות עם ההורים של בן / בת הזוג
- קשיים להרות
- קשיים בגידול ילדים (לפעמים קשיים גדולים מאד)
- בעיות נפשיות לא פשוטות
- מחלה גופנית
- בעיות כלכליות חמורות, חובות...
- נישואים שניים עם כל המורכבויות שקשורות לזה
קיבלתם גם אתם נסיונות לא פשוטים.
כל ה''הרבה בעיות'' שהזכרת.
ומה שנשאר מהן - כל מה שכתבת כאן.
את מרגישה בדידות. חוסר אהבה. מרמור. תסכול. 😔
וזה ממש ממש מובן בהינתן הדברים שאת כותבת!!
וזה כל-כך לא קל וקשה!!!
אבל האמת היא שהרגשות האלה הם רגשות די מצויים במערכות זוגיות, בזמן של התמודדות משמעותית.
זה ניסיון קשה ומר, אבל אם נסתכל רגע על העולם - לרובנו יש נסיונות... והרבה פעמים גם הם לא בדיוק קלים או מתוקים...
אני בעד להסתכל על ניסיונות כאל דברים שבאים להצמיח אותנו, להגדיל אותנו, לקרב בינינו, לחזק אותנו...
אני מאמינה שיש כאן נקודות שעליכם להתגבר עליהן (בנוסף לכל העבודה המדהימה שכבר עשיתם!!), וכשזה יקרה, תגלו שיש עוד המון-המון-המון טוב שחיכה לכם!!! בע''ה ממש תזכו ל''הזורעים בדמעה, ברינה יקצורו'' ❤
[ומתייגת שוב את @נגמרו לי השמות המדהימה לגבי כל הנקודה הזאת. יש לה מהלך ממש חזק בנושא ''מהות הנישואין'', ושמתקשר להתיות האלה. ובנוסף אני זוכרת עוד תגובה שהיא כתבה פעם על משמעות הגירושין, וזה היה ממש מאיר עיניים. היא ממש המחישה עד כמה גירושין מייצרים עוד שורה ארוכה של בעיות וניסיונות נוספים וקשים מאד. אולי היא תוכל לצרף את שני הקטעים האלה בשבילך...🙏🏻].
מאחלת לך ולבעלך היקר המון-המון-המון הצלחה!!!
לא קלה דרככם,
אבל בע''ה מעז ייצא מתוק
מן הריחוק תצא קרבה
ומן האפילה יצא אור גדול ❤
אמן ואמן.
(@מק"ר אהובה, תודה על התיוג המרגש ❤).