ויכוח רציני ביני לבין בעלי היקר(לא לראשי)רחלה2020
אני מתעקשת שבלידה ייתן לי יד/עיסויים וכו' במשך כל הלידה ואת ההרחקות נקפיד אחרי הלידה. והוא רוצה כמו שכתוב בהלכה מפתיחה ארבע (מישהי יודעת על הלכות מקילות?).
זו לידה רביעית, אנחנו כבר מכירים זה את זה, וכמו שהוא יודע שאני לא מקפידה על ברכת המזון אחרי כל ארוחה/מוך דחוק וכו', לא מבינה למה הוא מתעקש על זה. מפריע לי ממש ואשמח לדעת מה אתן חושבות.
אני רוצה שרק הוא יהיה איתי בלידה וזה מאוד חשוב לי
לדעתישמלה אדומה
בניגוד לברכת המזון שזה עניין שלך,
שמירת נידה זה גם עניין שלו לכן אני יכולה להבין אותו. בעניין נמוך יש שיטות מקלות אבל בזמן לידה לא שמעתי על משהו
אבל גם ככה לא נשכב מן הסתם,רחלה2020
אז מה העניין הזה????
מתנצלת לא הבנתישמלה אדומה
היא שואלת מה הטעם של ההרחקות בלידהרקלתשוהנ
אם אין שום סיכוי שיגיעו ליחסים
תודה , אז מה שכתבו מתחתיי מצטרף לכוונה שלישמלה אדומה
ההרחקות והגדרים לא נועדו רק כדי שלא יגיעובתי 123
ליחסים אלא בשביל לעזור לזוג ובמיוחד לבעל לא להגיע לאיסורים אחרים
זה שאלה כבדה מאדרקלתשוהנ
כי באמת ברור שלא תשכבו.
אני לא יודעת לענות על זה.

בכל אופן בטוח שיש רבים שמקלים בזה יותר. לא מכירה להגיד שמות :-/ אולי מישהי תדע...
מנסה להסביראמא ל6 מקסימים
מקווה שלא ארגיז אותך:
ההלכה קובעת את ההרחקות, וזה מחייב בכל מקרה, בין אם יהיה קיום יחסים, ובין אם לא יהיו. נכון שהסיבה של ההרחקות, היא כדי לא להגיע למצב מסוים, אבל ברגע שההלכה נקבעה, זה לא משנה מה הסיבה שבגללה היא נקבעה, והיא מחייבת בכל מקרה. זה כמו שאסור להזיז עט בשבת, כדי שלא נגיע לידי כתיבה, אז אם אני יודעת בוודאות שאני לא מתכוונת לכתוב אלא רק להעביר את העט למקום שלו במגירה, מותר לי להזיז אותו? לא! (ואני יודעת שיש אופציה של "בשינוי"וכו', אבל אני מקווה שהרעיון ברור, שההלכה נקבעת, והיא תקפה גם אם הסיבה שבגללה היא נקבעה בטלה)
ואני מסכימה עם שמלה אדומה שהסבירה יפה מדוע המקרה הזה לא דומה לברכת המזון.
מה שכן, אני חושבת שכדאי שהוא (או את או שניכם) יתייעץ עם רב, ויבדוק מה יכול להתאים לשניכם. לדוגמא: לא כל הדעות אוסרות מפתיחה 4...
בהצלחה, אני מקווה שתמצאו פיתרון, ושתהיה לך לידה הכי קלה שיכולה להיות, ותצאי בידיים מלאות בעזרת ה'
מכון פועהאחת פשוטה
אנחנו שאלנו אותם לפני הלידה.. הרב בורנשטיין בעצמו דיבר איתי ואמר לי שאפשר לחכות עד פתיחה מלאה! או עד שיש דימום רציני..
פתיחה ארבע ואפילו דימום מועט(פקק רירי) אם לא יצא על בגד לבן ,לא אוסר.

ממליצה לך לא לסמוך עלי ולהתקשר בעצמך.
וכמובן לשים בספיקר שבעליך גם ישמע.
בהצלחה ומזל טוב
מותר לשאול מה שאלתם אותו? כאילו- מה היו השיקולים להקל?חצי שני
זה הפחד הגדול שלי- להיות אסורים.
ויש לי רצון גדול שבעלי יעזור לי בלידה ואולי אפילו רק הוא. הוא ככ טוב בזה ויודעת שללמד עכשיו מישהי אחרת (אמא) לעשות מה שהוא עושה טוב ככ- אין סיכוי
שאלנו כי למדנו את שיטת אמית לידהאחת פשוטה
ויש שם הרבה עזרה להתמודדות עם צירים מהן אדם נוסף.
ואני הכי מעדיפה את בעלי בכללי שיהיה איתי השלבים של הצירים.. יותר מאמא דולה וכו'.
גם לי קריטי בלידה נוכחות פעילה ופיזית של הבעל.חלונות
שלחתי את בעלי להביא לי היתר, ואכן נאסרנו רק ביציאת הראש ממש.
שווה לך ממש לברר! היה מושלם!
אאל"ט הרב עובדיה מקל לאסור רק בפתיחה מלאה..באר מרים
(אא"כ יש ממש דימום..)

נראה לי שכדאי שתבררו ביחד את ההלכות היטב..

מצד שני, יש מקום זוגי שכדאי לנצל ב"ויכוח" שלכם:

כרגע את רוצה "א" (מגע בזמן הלידה)
ובעלך רוצה "ב" (שמירה מלאה על ההלכה)

את רוצה שהוא יבטל אל "ב" מפני "א"
והוא רוצה שאת תבטלי את "א" מפני "ב".

האם ככה אתם רואים את המרחב הזוגי שלכם?
מתאים לך שהוא יבטל ערך שמאוד חשוב לו?
מתאים לו שאת תבטלי צורך מאוד גדוך שלך?

לדעתי שבו ושוחח על כך.

נסי לראות את הצורך הגדול שלו בהקפדה מלאה על ההלכה כצורך משמעותי.
אני מניחה שאת אוהבת אותו וחשוב לך שהצרכיפ המשמעותיים שלו יתממשו...

אח"כ נסי להסביר לו את הצורך הגדול שלך במגע שלו בזמן הלידה וכמה זה משמעותי לך.
אני מניחה שהוא אוהב אותך וחשוב לו שהצורך המשמעותי שלך ימומש.

רק אחרי שיצאתם מ"ויכוח": האם צורך "א" גובר ורומס את צורך "ב" או ההפך ועברתם להבנה שלשניכם חשוב שצורך "א" וגם צורך "ב" יבואו על סיפוקם כדי שיהיה טוב לשניכם, תוכלו להתחיל לחשוב על פתרון יצירתי שיממש את שני הצרכים במקביל..

)פעם כתבתי את זה כאם כמשל של ויכוח האם מלפפון הוא יותר ארוך או יותר ירוק..)

אולי את תצליחי לחשוב על פתרון משמעותי אחר לצורך בקירבה ובמגע?
אולי הוא ימצא פתרון למגע במסגרת ההלכה?
אולי יהיה לכם רעיון מקורי ויצירתי אחר?
אולי תדייקו את הצרכים שלכם ותגיעו לצרכים עמוקים יותר שיש מגוון רחב של דרכים למצש אותם?

בהצלחה!
תשובה יפהסופי123
וואו! תודה על הלימוד הזה לחיים!שמש בשמיים
כתבת מקסים!! יישר כחמנסה לעזור

כתבת מהמםכל היתר חולף
כל יולדתמשמעת עצמית
היתה רוצה שבעלה יוכל לגעת בה בלידה.
זה אסור. (כמובן דעות שונות ממתי)
כי ככה קבעה ההלכה.
לא כל איסור אנחנו אמורים להבין עד הסוף. ויש כלל: "בטל טעם לא בטלה תקנה" כלומר: גם אם הסיבה בטלה (בטוח שלא תגיעו ליחסים) לא בטלה ההלכה (שאישה שיצא דם מרחמה נאסרת)
וזה ודאי שונה ממה שאת לא מקפידה עם עצמך.

יש פה עניין החכתי, ויש פה גם פן של התחשבות בבעלך. אני לא הייתי רוצה שבעלי יעשה משהו בניגוד לרצונו ההלכתי רק כי אני התעקשתי.

אני הכי מבינה את הקושי. רק לפני 3 חודשים ייללתי לבעלי שהזמן שאני הכי צריכה חיבוק זה בלידה ואחריה. זה ממש קשה, ועוד יותר קשה שזה מרגיש הפוך מהצורך הטבעי.
אני משתדלת להאמין שאלוקים יודע מה שכתב ואיך שברא את העולם והחוקיות שלו.

גם בשר עם חמאה זה כנראה טעים. מאוד.
אבל לא תאכלי.
אותו דבר...

שיהיה במזל טוב!
בטח שיש פסיקות שונותזהר מרים
אנחנו נוהגים בהמלצת רב ועל סמך פסקים של גדולי דור
שנאסרים רק מיציאת דם וכמובן בפתיחה מלאה

רק לשים לב שבד"כ שבודקים פתיחה כבר יש דם ואז נאסרים..הריון_ראשון
ממש לא מחייב ילדתי לא מעט ילדים וזה קרה רק פעם אחת בגלל רופאזהר מרים
שלא היתה עדינה ולדעתי פקעה קרומים ללא הסכמתי

אבל מבדיקת פתיחה רגילה לא אמורים לדמם.
וגם לא צריך שיבדקו כל כך הרבה פעמים.
מה שכן-צריך באמת לשים לב לזה. וכן לשאול אחרי הבדיקה.
ממש לא נכוןים...
לא בהכרחהעוגב
הגענו בשתי לידות מותרים לפתיחה מלאה..
והיתה גם לידה שלא..

ראיתי שכבר ענו לך אבל היה לי חשוב לתת לזה תוקף כי מתסכל אותי שאני כח הזמן שומעת מסביב שזה כנראה לא רלוונטי בכלל. וזה כן...
אני עוד לא ילדתי ככה שלא יכולה לסתורהריון_ראשון
רק עושה קורס הכנה אצל מיילדת שעובדת כבר 20 שנה בתור מיילדת וזה מה שהיא אמרה.
היא רק אמרה שהיא לא אומרת שיש דם אם לא שואלים אותה ולכן זו האחריות של הזוג לשאול.
חוץ מזה שיש הרבה דעות הלכתיות שאוסרות גם בלי שרואים דם מפתיחה מסוימת.
מהנסיון שלי עם לידה אחתפשיטא
(וכמה וכמה בדיקות פתיחה לפניה בגלל ביקורים במיון) גם מיילדות וגם רופאות- לאו דווקא דתיות- בדקו אותי ואמרו במפורש לא להסתכל ושהן לא מסתכלות לראות אם יש דימום כדי לא לאסור מוקדם מהרגיל.
ככה שאם המיילדת רואה דם ולא אומרת- לא יודעת בדיוק כמה זה תקף לעניין האיסור.
בכל מקרה מהתייעצויות שלנו עם רבנים שונים בענייני הלידה- ראינו שממש כל רב פוסק אחרת לגמרי אז פשוט כדאי לשאול את הרב שמקובל על שני בני הזוג וללכת לפי פסיקתו...
צודקת שיש בזה כמה דעות ולכן כל זוג צריך לבדוק בעצמוהריון_ראשון
עם הרב שלהם איך הם צריכים לנהוג
אז אני שאלתי.. אני לא אומרת באווירהעוגב
היי, אני יכולה לשאול? בדקו לך פתיחה וכו' וקיבלתם היתר לאחצי שני
היתר לא להיאסר בפתיחה 4?
לפי הרב עובדיה ואולי עוד רבניםבאר מרים
לא נאסרים בפתיחה 4 אלא רק בפתיחה מלאה או ביציאת הראש..

(אם אין דימום..)
וואו לא ידעתי! תודה על החידוש!חצי שני
חבל שלא ידעתייעללללל
4 לידות עברתי ולא חשבתי אפילו לשאול😰
שוב, זה תלןי לפי מי אתם פוסקים...באר מרים
כמו שיש דברים שהרב עובדיה מתיר בהלכות שבת - אז זה לא אומר שמותר לכולם, אלא רק למי שפוסקים לפי הרב עובדיה..
כמובןיעללללל
הולכים לפי פסיקה של הרב עובדיה זצ"ל
אז זה פשוט שאתם יכולים לפסוק ככה לדעתי..באר מרים
אנחנו מלכתחילה לפי הרב עובדיה יוסף בענייןהעוגב
ככה שבלידה מה שאוסר זה דימום או כשהראש יוצא- מה שבא קודם.
לידה אחת נאסרתי בפתיחה 2 ע"י דימום.
2 לידות אח"כ רק בלידה עצמה
וואלה תודהחצי שני
מוסיפה עוד דבר אחדבת 30
את מעלה הרגשה שלך שבעצם אומרת ''אני רוצה לקיים את ההלכה לפי היכולת שלי וברצון שלי''.
זה מובן, כי בהחלט יש הלכות קשות לקיום.
אבל מצד שני, היום את באה בטרוניה כלפיו, כי את לא רוצה לקיים הלכה מסוימת כמוהו, ובפעם אחרת הוא יכול לבוא אלייך בטענה למה את מתעקשת לקיים משהו שהוא לא רוצה.
כלומר, אם קיום ההלכה נתון לרצון המשתנה של כל אחד, אז זה מצב בעייתי באופן עמוק יותר, לדעתי.
כי כל הקטע של ההלכה זה שיש מחויבות כלפיה.

מעבר לזה- יש כל מיני דיעות לגבי ממתי אסורים. ולא תמיד אפשר לדעת באיזו פתיחה את. אם עשו לך בדיקה פנימית ויצא דם, אז אתם אסורים גם אם הפתיחה היא 3, לצורך הענין.
בקיצור, תבררו את הענין ההלכתי לפני שאתם הולכים על מריבה בענין הזה...
תודה רבה על התגובותרחלה2020
מנסה להסביר בלי להישמע לייטים.
אנחנו מקפידים מאוד על דיני הרחקות, מקפידים כמה שאפשר על כשרונות וכו'.
אבל יש דברים שאנחנו לא מקפידים כמו שכתוב אלא יותר לפי ההבנה שלנו. אז ציפיתי מבעלי שבגלל שזה מאוד חשוב לי, כן נפעיל שיקול דעת הגיוני. אנחנו לא מקיימים הכל לפי ההלכה וחיים עם זה בשלום, אז גם פה נפעל ככה.
בכל מקרה נתקשר למכון פועה ונשמע מה הם אומרים. תודה לכולם וזוגיות טובה
חשוב לו לקיים את ההלכה, תכבדי אותו בזהים...
זה לא אישי נגדך.
יכולים לחפש הלכות יותר מקלות (יש!) אבל אם ככה הרב שלו פוסק אז מה שמחייב אותו.
אולי לך פחות חשוב ואת בלידה והוא המלווה היחיד, ולכן כדאי לשאול רב...
אבל בכל עינייני הדת חשוב שכל אחד ידע לכבד את השני ובמיוחד כשיש ביניכם פערים.
כדאי לשאול את הרב.הריון ולידה_פצ
לנו הרב התיר דברים שהוא בדרכ אוסר בגלל סיטואציה מורכבת שהיתה בלידה.
תתייעצו איתו, תפרטו את הכל... והוא יפסוק לכם לפי המקרה שלכם.
יודעת שיש דעות שנאסרים רק מפתיחה מלאה (ושלא צריך לשאול אם ראו דם בבדיקת פתיחה, ואפשר לא להסתכל)
ואפילו שמעתי שיש מקרים שמתירים לגעת דרך בגד כשיש צורך אמיתי (לא שמעתי את זה בצורה ישירה מרב, ולכן מסתייגת וכדאי לשאול רב)
לא קראתי את כל התגובותאם_שמחה_הללויה
סתם זורקת..
אם לא תצליחי להגיע עם הבעל לפשרה,
אולי תחשבי על דולה?
אם כל כך חשובים לך העיסויים..אולי תמצאי דולה ברוחך ובתקציב שלך?
פחות מתחברת לרעיון :/רחלה2020
אולי יש דרך שיתלווה בלידה ללא בדיקת פתיחה?אמא בעבודה
מעלה כיוון נוסף, נראה לי שאין אישה שלא קשה לה העניין של ההרחקות בלידה, הזמן הכי מיוחד שלכם כזוג הכי רגיש, לידה של יצור שמאחד ומסמל את הזוגיות בצורה הכי מוחשית,
לפני הלידה האחרונה ממש ניסיתי למצוא פתרון שבעלי יתלווה אלי ללידה כמה שאפשר, הרצון היה שלי בעלי העדיף שמישהי תתלווה אלי מישהי מיקצועי שאני מכירה שליוותה אותי הלידות קודמות , אבל אחרי שחוויתי לידה בה בלית ברירה בעלי היה היחיד שהיה איתי עד ממש הלידה עצמה רציתי שוב את החוויה הזו, לבעלי להיות בלידה היה אתגר לא פשוט, ואני מבינה שזה חלק מהסיבה שיש עניין שהבעל לא יהיה בלידה שלא תתגנה עליו, לראות את האישה בלידה זה לא דבר פשוט... היה לו גם נקיפות מצפון שעקרונית צריך לעבור להרחקות ולא ידענו מה מותר ומה אסור אז הוא פשוט עשה מה שאמרתי לו שאני צריכה ומה שראה שמוכרח(לתת יד לתמוך אבל לא עיסוי וכאלו).
כשהתייעצתי הבנתי שהילכתית זה ממש בעיה לנהוג כך מלכתחילה אבל מצד שני יכולתי לבחור להיות עם בעלי עד הלידה ממש , נגיד למצוא פינה ליד המיון לזמן הצירים, להסתובב באזור, באתי עם הדולה לבית רפואה, היא עובדת שם אז מצאה לנו מקום שקט בקרבת מקום והבנתי שכל עוד אני לא נכנסת למיון הרי לא נדע אם יש פתיחה 4 ואז לא עוברים להרחקות, הרי יש נשים שנכנסות כבר ממש בלידה ואין זמן לבדיקות.... אישית כל הבדיקות כואבות ממש ומלכתחילה העדפתי להכנס רק כשאני מרגישה שאני כבר ממש ממש בלידה, ובעלי למעשה איתי עד הנקודה שמגיעים לבדיקה.
בדיעבד אני שמחה שלא הייתי רק עם בעלי, יש דברים שהדולה ידעה איך לפעול שבעלי היה סתם נלחץ ולא יודע מה. לעשות כמו ירידת דופק בלידה, תשישות, לידה שלא מתקדמת... בדיעבד הכי טוב שיגידו תהילים בזמן הזה ולעשות תיאום ציפיות עם דולה שתדע מה טוב לי, יש גם החזר מהקופת חולים לזה...
תודה רבה,רחלה2020
לא מתחברת לרעיון של דולה או מישהי שאני מכירה שתתלווה אליי. לכן רוצה רק את בעלי
הבנתיאמא בעבודה
לא התכוונתי להציע לך דולה לי אישית זה היה הפתרון ההלכתי היחיד שלא התחברתי אבל בדיעבד עבד.
הרעיון הוא להעביר את הצירים עם בעלך בחוץ ככה לא יבדקו פתיחה עד שתהיי ממש בלידה ותכנסי פנימה ישר לחדר לידה,
בכל מקרה אני חושבת שזה דבר שצריכים לדבר בינכם כי ויתור ועיגול פינות בטהרת המשפחה נוגע לשניכם ואם הוא יסכים וירגיש לא בסדר עם המצב יש לזה גם השלכות , הכוונה היתה להראות שיש עוד צדדים.
אצלינו כל החוויה של הלידה הקודמת נשארה אצלי כחוויה חיובית ביותר ולידה חלומית עם בעלי, ואיזה מזל שנוצר מצב שהיה חייב להיות איתי ואצלו זה סוג של תחושה שהיה לא בסדר שהיה איתי בלידה ומעדיף לא להזכר ולמצוא את האשמים למצב שנוצר....
מבינה, הרעיון של להעביר כמה שיותר ציריםרחלה2020
לפני הבדיקות קוסם לי.
ואין פה עניין של לעגל פינות, אלא באמת לחשוב בצורה הגיונית.אחרי אחת הלידות הקודמות הרגשתי ממש לא טוב (היה לי סיפור), נעזרתי בבעלי אבל הוא הראה לי יפה מאוד שהוא לא מרוצה מזה שהוא עוזר לי פיזית. למרות שאני בטוחה שאם היינו שואלים רב הוא היה אומר שהבעל יכול לעזור פיזית. וזה יצר אצלי את הלחץ שבלידה הזאת זה לא יקרה שוב ולבקש מבעלי מראש שיהיה הגיוני
אנחנו החלטנורוטב סלט
לקראת הלידה הקרבה, שההרחקות יחולו מיציאת הראש.
אם יש דיעה כזו, אני בעד להקל בעניין הזה.
אם מותר ליולדת לנסוע בשבת, לאכול לא כשר, ולעשות כל מה שעושה לה טוב, אז זה מה שעושה לי טוב.
יודעת שזו דיעה אולי קצת לא מקובלת פה אבל זו דעתי.
רק מציינת שיש בזה לקיחת סיכון מסויימת..באר מרים
אחת הסיבות שנמצאים בשלב של לידה פעילה בחדר לידה היא כדי לעקוב שהכל תקין..

אם יש חלילה ירידות דופק או בכיוץ אחרת לא יראו את זה אם חא תיכנסי למעקב כולל בדיקת פתיחה..

גם לי יצא בלידוץ מסויימות להגיע די בסוף, אבל לא בטוחה שהכי חכם לעשות את זה מראש..
אץ עשויה להתחרט שחלילה כדי לא להיאסר פספסת דברים חשובים יותר שקשורים למטרה היותר גדולה של אם בריאה ותינוק בריא..
תראיאמא וגםאחרונה
אם הוא מהמין או הולך לפי שיטה שזה אסור אז זה לא כמו
מה שאת עושה בחייך האישיים אלא איסור שהוא עובר בעצמו כך שזה די מובן....

יחד עם זאת אולי כדאי להתייעץ עם רבנים.
יש בהחלט כאלה שמתירים
לא זוכרת מתי הייתי ככה טעונה (טהרה)אנונימית בהו"ל

אני נשואה מעל 5 שנים.

נדיר (או שאולי בכלל לא קרה) שיצא לי להיטהר בלי ללכת לבודקת.

יום לפני החתונה(!!!) הייתי אצל בודקת.

זה מכעיס אותי כל כך כל כך.

אני עכשיו מנסה להיטהר ולא מוכנה ללכת שוב לבודקת בינתיים.

אז הרב פסל את הכתמים ואמר שאם אני רוצה ללכת לבודקת והיא תראה פצעים יהיה אפשר להתיר (ואז גם להמעיט בדיקות).

אז עשיתי הפסק חדש.

ואם זה שוב פצעים אז זה לחינם כי שוב יהיו לי כתמים ושוב הרב יפסול.

וביקשתי בפעם הקודמת להמעיט בדיקות והרב אמר שאי אפשר לדעת אם גם עכשיו יהיה פצעים אז בינתיים לא ואם יהיה אז להמעיט.

אבל למה לעזאזל לחכות שיהיה??? למה לא למנוע מראש את הסאגה הזאת??

מחר שוב אתקשר להגיד שאני רוצה להוריד בדיקות, נראה מה יגיד הפעם.

אין לי כח למצווה הזאת.

נמאס לי לספר לאנשים מה קורה לי בתחתונים.

מה עשו פעם בלי בודקת? נשים נשארו טמאות לתקופות שלמות?

כל פעם שאני הולכת לבודקת היא אומרת את אותו דבר, איזור רגיש, יש הרבה נקודות שיכולות לדמם במגע.

אין התחשבות בסיטואציה כזאת בהלכה?

אמרתי לבעלי שמבחינתי אני אמשיך לעשות הפסק עד שיגיע המחזור או עד שנחליט שרוצים היריון ואז אלך לבודקת.

אבל זה פוגע רק בי ובו.

ומרגישה צורך ללכת לבודקת רק בשביל בעלי אבל לא באלי אז לא הולכת וזה לגמרי מובן לו.

אבל מרגישה מפגרת כי אם שוב יהיו כתמים ושוב הרב יפסול אז כן אלך.

בפעם האחרונה הלכתי לבודקת ואמרתי לה שתבדוק בצד ימין, שם הרגשתי שנגעתי בנקודה בעייתית וצדקתי.

והיא כל פעם מחדש מתעצבנת ששולחים אותי אליה כשידוע שיש לי רגישות.

ופעם אחרונה היא אמרה לי שבפעם הבאה לא אבוא אלא להתקשר אליה והיא תדבר עם הרב אבל לא באלי.

מרגיש לי מטומטם שאני אגיד לה והיא תתקשר לרב, ילדותי קצת.

ונס שזאת לא אופציה מבחינתנו ליפול במצווה הזאת.

וחבל כי אני כל כך רוצה חיבוק.

וזהו. מקווה שלפחות הכתיבה כאן תוריד מעוצמת הזעם שיש לי על המצווה הזאת ועל הרבנים (שאלתי כמה. ואל תמליצו לי על רבנים מקלים כי חשוב לי לשאול רבנים מהזרם שלנו)

מתארת לעצמי שחלק יזהו, לא מפריע לי. רק שלא ישמר בכרטיס.

ממליצה ממש ממש מכון פועהשמעונה
קודם כל יעשו לך סדר, מה מותר ומה אסור. אולי גם יסבירו לך על ההיתר של ראשון, שלישי, שביעי, בלי קשר להראות להם עד. יש להם כתפיים רחבות מאוג והם אפילו ידועים כמחמירים, וכבר שנים התירו לי ראשון, שביעי ולא אמרו לי מעולםללכת לבודקת. גם דברו איתי בעניין כתמים והתירו
העמסת סוכר מאההבוקר יעלה

תמיד שוכחת את ההנחיות. יש צום לפני, ואחרי צריך לאכול משהו מתוק נכון?

ואם אני שותה את התמיסה המוכנה.. אפשר לימון?

כי האחיות אומרות שלא והרופא אומר שכן 🙊

אשמח לטיפים.. כל פעם מחדש שוכחת..

אה וגם האם צריך להוריד בתזונה באותו שבוע? אני חושדת שהריון שעבר היה לי סכרת כי ערב לפני יצאתי למסעדה.. 

לא מניסיוןהשקט הזה

אבל יודעת שצריך להיות בצום לפני כי הבדיקה הראשונה היא לסוכר בצום.

לגבי לאכול אחרי- לא יודעת, אבל בטח יתנו לך הנחיות בבדיקה.

אם שמים לך אבקה בכוס ומוהלים במים, אפשר לימון אם זה בא מוכן מראש אז אני חושבת שיש קצת לימון בפנים, אבל לא בטוחה.

אין קשר בין התזונה לסכרת. צריך להמשיך לאכול כרגיל. 

יש תמיסה בטעם הדרים ויש בטעם אפרסקיעל מהדרום
תשובהPandi99

לא אוכלים משהו מתוק אחרי אם מרגישים רגיל. אין סיבה. אם את מרגישה נפילת סוכר, אפשר. אבל זו ממש לא הנחייה ואחרי העמסה של ככ הרבה סוכר לא מומלץ עוד…

לאכול רגיל לפני. יציאה למסעדה ממש לא קשורה להאם יש סכרת. לא הייתי אוכלת מלא ממתקים ערב לפני כי זה יכול קצת להשפיע על הבדיקה בצום.

לתמיסה המוכנה לא מוסיפים כלום. 

מגיעים בצוםיראת גאולהאחרונה

אחרי הבדיקה צריך לאכול אוכל, כי את אמורה להיות מורעבת, לא?

לא משהו מתוק, אלא ארוחת בוקר נורמלית, עדיף עם חלבונים ושומנים כדי שפחות תושפעי מהנפילת סוכר.

מה שאכלת ערב קודם לא קשור. הבדיקות בודקות את ההתמודדות של הגוף שלך עם הסוכר ששתית. (סוכר בצום כן קשור למה שאכלת אתמול בערב, אבל כנראה לא זו הייתה הבעיה) אבל אם את חוששת, אל תאכלי שום דבר מוגזם בערב קודם.

לי ידוע שלתמיסה המוכנה אסור להוסיף כלום. (היא מדויקת. הלימון שמוסיפים בעצם מוסיף גם סוכר לבדיקה, ואז זה מוריד מהמהימנות שלה)

אני רוצה לשאול שאלה שמעניינת אותי לגבי משפחותפרח חדש

מרובות ילדים, שאלה לנשים שמגדלות כאלו משפחות,

מה מניע אתכן ללדת עוד ועוד ילדים?

הרי לגדל ילדים זאת מבחינתי המשימה הכי חשובה ומורכבת שיש בחיים

ב"ה יש לי כבר חמישה ואני רוצה עוד

אבל לא שואפת למספרים דו ספרתיים..

אז מה גורם לכן לעשות את זה כפול 10 +?

זה לא מלחיץ אותכן האתגר והאחריות?

יש בסביבה שלי המון משפחות כאלו ואני מוצאת עצמי חושבת על זה הרבה

לא נעים לשאול אותם ישירות

אז שואלת פה

אגב יכולות לענות גם כאלו עם 8-9-10 ילדים.. זה גם הרבה 😃

אני חושבתעוד מעט פסח

שה'הורות הליקופטר' שתיארת היא לא תוצאה של משפחות קטנות.

היא עוד תופעה שנפוצה באותו המגזר שמביא מעט ילדים.

או שמי שמאוד חרד על הילדים יביא פחות כי הוא מפחד שלא יצליח לשמור ולפקח מספיק על יותר ילדים.

אבל זה ממש לא סיבה ואת ותוצאה. ואני לגמרי יכולה לדמיין את המקורית מגדלת ילדים לתפארת גם בשלב של גיל ההתבגרות.

וגם, מהצד השני, יכולה להגיד לך שלי אישית היה ממש קשה השלב של מתבגרים + תינוק בבית. הרגשתי שאני לא מספיק סבלנית למתבגרים כי לא ישנתי טוב בלילה. או שלא הצלחתי להיות ערה בשעות שבהן הם מסתובבים בבית, כי קרסתי לישון מוקדם. והתקשיתי להיות פנויה לסיפורים שלהם, לבוא להופעות, טקסים וכו'. כל בחירה בה יש יתרונות וחסרונות.

אני שמחה בבחירה שלי (6 ילדים ב''ה, מרווחים על פני 16 שנה).

בעיני חלק מהאנשים זה מעט (במיוחד כי התחתנתי צעירה). בעיני אחרים זה המון ובלתי נתפס.

מה שחשוב שאני ובעלי נהיה שלמים בזה. ונהיה ההורים הכי טובים שאנחנו מצליחים בהתאם לנסיבות.

כל השאר- שיהיו בריאים ולא ידחפו את האף, תודה.

אחרי שבת מאתגרת, מתייעצת בקשר לבן שליאנונימית בהו"ל

הוא בן 6,

ילד מאוד שמח וגם מאוד אנרגטי.

אנחנו חושבים לקחת אותו לאיבחון אבל לא יודעים אם לקשב וריכוז, היפראקטיביות או אוטיזם.

הוא פחות נראה לי עם אוטיזם כי יש לו אחות עם אוטיזם וההתנהגות שלה ממש אחרת.

אצלו זה בעיקר מתבטא בתיסכול,

כשהוא ממש מתוסכל והיום זה קרה הוא התחיל לבכות והיה על הרצפה ולא נרגע,יכול להיות גם שזה היה בגלל שהסתובב בחוץ הרבה והיה לו חם.

הוא הרבה מציק לאחים שלו, כולל התינוקת שלפעמים הוא יושב עליה, היום כמעט הפיל את העגלה כשהיא היתה בה.

הוא מבקש דברים עכשו וקשה לו לחכות בסבלנות,

הוא לפעמים גם עושה דברים לא צנועים, כמו מוריד את הבגדים ונשאר עם תחתונים או אפילו ערום לגמרי וכשאני אומרת לו שזה לא צנוע, הוא צוחק.

אבל מצד שני יש בו גם תכונות מאוד טובות,

היום אמרתי לבעלי שהוא חזר מאוד שמח מהלימוד איתו בבית כנסת וזה הכניס בו מרץ,

ביקשתי ממנו לאסוף משחקים והוא סידר את כל הסלון שהיה ממש מבולגן לגמרי לבד וממש החמאתי לו על זה.

הוא שמר לאחותו שלא היתה בבית בשבת ממתקים שהוא קיבל,

הוא הלך עם אחות אחרת לשחק מחוץ לבית ולא הפריע לנו לישון בצהריים, בערך שעתיים..

אז מה אומרות יש לכן כיוון מה זה?

מצד אחד הוא יכול להיות מאוד שובב ועם המון אנרגיה שזה מתיש אותנו מצד שני הוא ילד טוב.

רעיון לכיווןמתיכון ועד מעון

אם אתם לא סגורים על הכיוון אפשר לפנות לרופא התפתחותי, אם יאשרו בקופה כי הגיל שלו גבולי, ולפעמים אחרי גיל 6 כבר לא מאשרים. אם לא פסיכאטר ילדים יכול לסייע לחשוב מה הכיוון של האבחון

אתם בהדרכת הורים כלשהי? (בעקבות הילדה על הרצף)מתואמתאחרונה

אנחנו מתייעצים עם מדריכת ההורים שלנו (שמומחית לאוטיזם) גם על הילדים שלנו שלא על הרצף, והיא נותנת לנו כיוונים מה לבדוק ולאבחן.

היא פסיכולוגית.

אם יש לכם מישהו כזה - הכי טוב להתייעץ איתו.

אם לא - אז לפנות לרופא הילדים ולבקש הפניה כללית להתפתחות הילד. יכול להיות שתצטרכו למלא כמה שאלונים...

בהצלחה, וחיבוק של הזדהות❤️

מישהי ילדה לאחרונה בבלינסון?שיפור

שמעתי ששיפרו את האשפוז שם ויש חדרים פרטיים לכל היולדות עם מיטב גם לבעל, זה נכון?

ומבחינת הצוות המקצועי והיחס, ממליצות?

הבנתי שרק בביות מלא ועל בסיס מקום פנוי..nik
לא נכון, לא רק לביות מלאPandi99
חברה שילדה כך אמרה לי, טעות משמחת🙂nik
אני הייתי בחדר פרטי, היה מעולה. צוות מדהיםPandi99

ביות חלקי

החיסרון מבחינתי שאין תינוקיה מתי שאת בוחרת. רק בלילה עד 6 בבוקר

ובצהריים איזה שעתיים

את לא יכולה לשים שם את התינוק מתי שאת רוצה

אין מיטה לבעל אלא כורסה נפתחת שהופכת למיטהPandi99
אני ילדתי שםמולהבולה

לפני 8 חודשים

יש חדרים פרטיים על בסיס מקום פנוי ,אפשרי לחכות לחדר פנוי

אבל חדרים ממש יפים

הצוות, תלוי מחלקה

חברה שלי היתה. החדרים חלום והיתה מרוצה גם בכלליאורוש3
ואיך היחס שם ללידה טבעית ?הלוואייי
והעומס?הלוואייי
וכמה נשים בחדר ?  רוצה תינוקיה רק לקצת אבל שתהיה
מידע מלפני 3 שניםמתיכון ועד מעון

ממש תלוי על מי את נופלת

ילדתי שם לפני 15 שנה בלידה טבעית לחלוטין (וגם לפני 10 ו3 שנים) והגעתי פעם אחת לפני 7 שנים והיה עומס ולא הייתה אף מיילדת שיודעת ליילד באופן טבעי וזה היה באסה ממש

רק קחי בחשבון שהאשפוז ממש קצרממשיכה לחלוםאחרונה
ויש נשים שזה חשוב להן
לנשים בלבד: מניעה לא מבחירהחושבת בקופסא

אנחנו נשואים כמעט שנתיים ונמצאים בטיפולים. בקיצור רב, עכשיו הכיוון הוא IVF עם בררת עוברים בגלל עניין גנטי שעוד מבררים במשפחה. ובגלל שבעלי עשה תיקון יש סיכוי להריון טבעי, אז הרופאה רשמה לי מניעה גלולות זואלי.

חוץ מזה שזה הדבר האחרון שבא לי עכשיו, מפחידות אותי תופעות הלוואי. הרופאה טענה שהגלולה הזו עם הכי פחות תופעות, וכשלקחתי פרי מולונט נור סביב החתונה לא היו לי תופעות חריגות (חוץ מזה שהוא בקושי החזיק לשבוע) אז אני אמורה להיות בסדר.

עדיין מפחיד אותי דימומים לא סדירים, חוסר חשק, מצב רוח דכאוני, ובעיקר לבלגן את המערכת שגם ככה לא קלטה עד עכשיו הריון למרות שלכאורה הכל תקין.

גם יש עניין חיבור החפיסות. אנחנו רוצים לצאת לחופשה סביב החודש הבא בזמן שאני אמורה לקבל. הרופאה אמרה שאני יכולה לדלג על הכדורים הצהובים ולקחת לבנים מחפיסה חדשה, ואז כשמסתייימת החופשה לחזור לצהובים ולקבל מחזור. בעיקרון היא לא ממליצה לחבר חפיסות על הפעם הראשונה, אבל זה אפשרי אם אני רוצה.

ממש אשמח לטיפים ועצות איך להתנהל עם זה.

כמה מהר חוזרים לפוריות? מה תופעות הלוואי? איך מחברים חפיסות והאם זה לא גורם לאיזה נזק? הרופאה אמרה שאם אני אקבע תור מחר בבוקר למעבדות IVF כנראה שתור הפנוי יהיה באוקטובר. וזה רק פתיחת תיק ולא התחלת הטיפולים. זה המון זמן! 

אני ממש מבינה אותך לגבי החששות מלקיחתפרח חדשאחרונה

גלולות הורמונליות

תדעי אבל שזה לא פוגע בפוריות

זה נכון שלפעמים אחרי שמפסיקים יתכנו שיבושים

אבל זה לא מחייב בכלל

מה הסוד לחימום סלמון על הפלטה?רוני 1234

אם אני שמה בשכבה התחתונה הוא מתייבש

שכבה שנייה הוא לא מספיק מתחמם

שכבה שניה כשהתבנית מכוסה?יעל מהדרום
לפי הדעה שאנחנו הולכיםאבןישראל
אפשר להניח את הסלמון לא מוכן על הפלטה לפני הדלקת נרות והדג מוכן לסעודה בערב..זה מה שאנחנו עושים..
מכינה אותו קרוב ממש לשבתרקאני

ואז שמה שכבה שניה עטוף טוב

אם הוא לא עם רוטבהשקט הזה

אז שימי אותה שכבה ראשונה, בערך רבע שעה- עשריפ דקות לפני שאוכלים. הוא לא צריך להיות על הפלטה כל הזמן.

או שתשימי שכבה שניה ותורידי אותו קרוב לאכילה 

להכין סלמון עם הרבה רוטבאורי8
כמובן להניח על הפלטה לפני כניסת שבת. בזכות הרוטב לא מתיבש בכלל
אני מקפידה על אורך החימום ושמה לא ישירות ממשכתבתנואחרונה
כלומר מניחה כ3/4 שעה לפני האוכל כדי שלא יהיה סתם זמן מיותר שמייבש אותו, מניחה על הגבהה נמוכה אבל לא קומה שניה (רשת צינון של עוגיות/ מכסים של צנצנת דבש וכד')
הזרעה על בסיס ביוץ טבעיליבא2

יעזור לי ממש לשמוע ממי שיודעת

מתי מתחילים מעקב?

אני יודעת לזהות את היום של הביוץ לפי הפרשות (תמיד אני צודקת כי שבועיים בדיןק אחרי מגיע המחזור)

השאלה אם להתחיל כשמתחילות הפרשות או ביום ה11 למחזור? הרופא לא כל כך הסביר לי.

תודה!

ממה שאני יודעתפצלושון

מעקב זקיקים מתחילים מיום 2-3 הרבה פעמים, לפעמים גם יותר מאוחר 5-6, תלוי בגישה של הרופא..

יש לך איך לשאול אותו או אחות פוריות?

קודם כל בהצלחהעוזרת

רופא שעושה הזרעה חייב לתת הנחיות מדויקות ולהיות איתך בקשר עד ליום ההזרעה

זה חלק גדול מההצלחה במעקב הצמוד 

אם את יודעת מתי הביוץ פחות או יותרפרח חדש

תתחילי מכשבוע- חמישה ימים לפני

אין מה להתחיל קודם.. מיותר

תודה רבה לכן! עונהליבא2

הרופא פריון רק נתן לי מעקב זקיקים

אני עושה הזרעה דרך בית חולים, אז רק צריכה לעדכן אותם

אני יכולה ללכת לכל מרכז בריאות האישה לעשות מעקב? (בקופה שלי)

התחילו לי קצת הפרשות, זה אןמר שאבוד החודש או שיכולה להתחיל מחר?

שוב תודה רבה!!

לא אבוד בכללפרח חדש
ההפרשות מתחילות כמה ימים לפני

בהצלחה

כן הרופא אמור להגיד לך מתי להתחיל מעקבחושבת בקופסאאחרונה

יש שעות מיוחדות בבוקר ששמורות למטופלות פוריות. בדרך כלל ב7-8 כזה ואז הכניסה היא בלי תור.

אמורים להתחיל סביבות השבוע לפני הביוץ בדרך כלל.

במכבי יש מייל של אחיות ששולחים אליו את התוצאות ושואלים  שאלות ואחיות קוראות את זה ומעבירות לרופא ומסבירות את התשובה.  (אני שונאת את המייל הזה בטירוף. הן עונות רק פעם ביום, וצריך לדבר איתן ברחל בתך הקטנה כי הן לא מבינות כלום ממה ששואלים אותן וצריך לחכות עוד יום שלם לתשובה)

איך את אמורה לייצור קשר עם הרופא שלך?

אולי יעניין אותך