הוצאותחולת שוקולד
עשיתי רישום בחצי שנה האחרונה (קצת יותר, מראש השנה) של הוצאות שנכנסות תחת הקטגוריה "קניות לבית והוצאות שונות" (המצאתי עכשיו את השם..) זה כולל רק דברים קטנים עד 300-400 שח והרוב הרבה פחות

כלומר, לא החשבתי את המדרסים-600 שח, קורס שבעלי נרשם וביטל- 700, הוצאות פסח- 600-800 בחישוב גס, ספרי לימוד-600, פלא-450, ובטח שלא החשבתי דברים גדולים יותר כמו החלפת הצנרת בשירותים (עדיין לא החלפנו אבל נראה שאין מנוס) ברית (גם עדיין לא) וכו'

קיצור, רק הדברים הקטנים יצאו לנו כ4200 בפחות מ7 חודשים!! ה נורמלי??
אני אפילו לא שואלת מצד הכסף, פשוט רוצה לדעת אם זה נורמלי או שמשהו אצלינו דפוק, אולי אני סתם מפונקת שקונה מה שבא לי ומחליפה חפצים ומכשירים סתם כי הם כבר לא הכי טובים או שמצאתי איזה שידרוג של החפץ

דוגמאות להוצאות כדי שתבינו באיזה סוג דברים מדובר-
-4 מינים
-קישוטים לסוכה
-ימי הולדת (עוגה עם סוכריות, בלוני הליום, חטיפים, מתנה קטנה)
-כסא פלסטיק (אחד נשבר)
-מתקני כביסה (נשברים כל שניה ופה אני מפונקת ולא אוהבת את המתקן המגושם מפלסטיק שמחזיק יפה)
-מטאטא ויעה
-עוד מטאטא ויעה
-עוד מטאטא ויעה
-עוד מטאטא ויעה (חח, הם כל הזמן שוברים אותם)
-כלי כתיבה בכמויות (הם נאבדים אצלינו בקצב)
-יצירות ומשחקים קטנים
-קופת גן-200 שח
-נסיעה לניחום רחווווק-200 שח
-רולר, קורקינט, אופני איזון(סבתא שילמה) אופנוע
-סכו"ם
-עוד סכו"ם
-עוד סכו"ם
-מחבת
-מלאאאא דברים קטנים פה ושם (מקלף, כף טיגון, פלסטרים בקבוקים לבי"ס וכו)
-שרשראות לאופניים
- 3 ספרי עיון
-מפזר חום

ויש עוד דברים שאנחנו כבר יודעים שנצטרך בקרוב (מאווררים, דברים ללידה- שקיות לחלב, בקבוקים למשאבה ולהאכלה, אולי חלקים למשאבה, תרמוס או מחמם בקבוקים)

טוב, לא נלאה אתכן, הבנתן את הכיוון

ככה זה אצל כולם? זה נורמלי? לא בקטע של הכסף, בקטע שצריך (או רוצים) ככ הרבה דברים והרבה מהם דברים לא מתכלים או לשימוש חד פעמי אלא לכאורה אמורים לקנות פעם אחת
הכי נורמלי בעולםמשמעת עצמית
הוצאות שוטפות זה בדבר שקיים בכל בית.
את ממש ממש לא מפונקת. כל מה שרשמת אלו דברים פשוטים ונצרכים. אין כאן שום דבר שהוא מוגזם או מיותר או הזוי.
אם אני אעשה רשימה... וואה וואה🤭
באמת?? איזה כיף לשמועחולת שוקולד
זה יוצא יותר מ600 לחודש רק הדברים הקטנים
את בטוחה שזה נורמלי?
בעיניי כן.משמעת עצמית
כמובן הכל תלוי במצב הפיננסי.
אבל נשמע נורמלי לגמרי.
ברור שנורמלימצטרפת למועדון
אנחנו זוג ותינוקת וכל חודש מוציאה על הדברים האלו בקטגוריית שונות בין 500-2000 שח. אני מחשבת קצת שונה ממך. הרבה מהדברים בגלל שקונים בסופר מכניסה לקטגוריה של אוכל ומוצרים בסיסיים. לא יודעת כמה זה יוצא אם אבודד את זה..
החיים הם דינאמיים ומזמנים לנו הרבה הרפתקאות וביניהם הוצאות של כספים. נראה לי טבעי מאד בבית עם כמה ילדים. אני לא מוצאת חלופה הגיונית לשום הוצאה שהבאת כאן שלא כרוכה בכסף. ההוצאות שלך הן לגמרי על בסיס צורך ולא פינוק.
תאמת לא ציינת שום דבר שהוא בגדר פינוק של עצמך, אלאאנונימית-אנמית
עבר עריכה על ידי אנונימית-אנמית בתאריך כ"ד בניסן תשפ"א 03:06
דברים נצרכים, נשמע לי נורמלי, יש חודשים שיש יותר הוצאות ולפעמים יש פחות אבל ממש לא נשמע שאת מתפרעת
קשה לדעת מהצד כותבת לך בגדול מה הכרחי ומה לבחירהזהר מרים
4 מינים----בוודאי שחובה
-קישוטים לסוכה-- אפשר להכין ביתיים או לתלות בדים יפים
-ימי הולדת (עוגה עם סוכריות, בלוני הליום, חטיפים, מתנה קטנה)-נתון לבחירה ..עוגה ביתית יכולה להיות זולה כנ''ל מתנה וחטיפים. בלוני הליום זה פינוק חמוד
-כסא פלסטיק (אחד נשבר)-הכרחי
-מתקני כביסה (נשברים כל שניה ופה אני מפונקת ולא אוהבת את המתקן המגושם מפלסטיק שמחזיק יפה)- ברור שנצרך אבל מוזר..אולי תקנו סוג אחר? לי יש את אותם המתקנים כבר 8+ שנים ומעולם לא נשברו.ממתכת.
-מטאטא ויעה-כנ''ל. תחליפו סוג -זכור אולי פעם אחת שנשבר.השאר מחזיקים שנה+. ויש לי ילדים שובבים
-עוד מטאטא ויעה
-עוד מטאטא ויעה
-עוד מטאטא ויעה (חח, הם כל הזמן שוברים אותם)
-כלי כתיבה בכמויות (הם נאבדים אצלינו בקצב)-אפשר לקנות בזול חבילת עטים בזול סטוק. לייחד מקום מיוחד..וכן חלק הכרחי וחלק לא חייב שיהיה
-יצירות ומשחקים קטנים-הגיוני ותקציב נתתון לבחירה
-קופת גן-200 שחלא שייך לקטגוריה בכלל-הוצאה קבועה חודשית ולא לבחירה
-נסיעה לניחום רחווווק-200 שח וודאי שהכרחי
-רולר, קורקינט, אופני איזון(סבתא שילמה) אופנוע-כל הנ''ל מותרות שאם יש תקציב-מה טוב ואם לא אפשר לא
-סכו"ם-גם מוזר שצריך כל כך הרבה. לא משהו שהיתי צריכה לחדש מלבד אחת לכמה שנים
-עוד סכו"ם
-עוד סכו"ם
-מחבת-גם -כל כמה זמן צריך? לא נראה לי שאאחת לחצי שנה..יכולה להחזיק לכמה שנים.
-מלאאאא דברים קטנים פה ושם (מקלף, כף טיגון, פלסטרים בקבוקים לבי"ס וכו)- הגיוני סה''כ
-שרשראות לאופניים-קורה שצריך אבל שוב- כל כמה זמן ?
- 3 ספרי עיון-
-מפזר-גם-יכלצלהיות קניה של כמה שנים

בקיצור- הרוב דברים סבירים לקניה לבית
רק השאלה המינון-
אם זה לחצי שנה י ש שם דברים שלא סביר שצריך לחדש כל חצי שנה ועוד כמה פעמים
עקרונית נורמליהעוגב
אבל נשמע גם עניין של סדר וארגון. אני לא באה להטיף לך כי אני בעצמי עוד בדרך.
אבל באמת, ברגע שיש מקום מוגדר- הכל נשמר טוב יותר.
אני בעקרון מהסוג המאבד, אבל בעלי מתחרפן כשמאבדים משהו לטווח ארוך ומתעקש למצוא, ככה שעם הזמן זה מרגיל אותי לשמור על הכל טוב יותר, מרגיל אותי ואת הילדים..

הארה קטנה מהצד, אבל לא סותר את זה שכן, בכל בית חלק מההוצאות השוטפות זה הזרימה החיה שיש בבית וסוחפת איתה מגוון הפתעות
הרבה דברים פה בעיניי לפחות, לא ממש הכרחיים, כלומר אפשר בלינפש חיה.
אבל זה סובייקטיבי מאד.
לא יודעת מה לומר
נשמע נורמלי..לא נשמע שהתפרעת.אני זה א
לגבי מטאטא ממליצה לך לקנות מקל עץ מאריך את חיי המטאטא פלאים.
עכשיו אם את מחלקת את הסכום הזה לחודשים יוצא לך 600 שח בחודש אז השאלה אם זה נשמע לך סכום שמתאים לכם להוצאות מהסוג הזה תלוי בהכנסות ותלוי במספר הנפשות.
לי נשמע סכום סביר בהחלט.ואם זה לא מתאים לכם אז אפשר לחשוב איך לצמצם או לתכנן אחרת את עוגת התקציב שלכם.
למשל יש דברים ברשימה שלך שאצלי הם בכלל נכנסים לקטגורית סופר. בגדול אני קונה כמעט הכל בסופר וזה ממש נוח לי גם מבחינת תקציב וגם מעוד בחינות.כשאני צריכה ללכת לכמה חנויות אז גם אם באה עם רשימות יכנסו דברים נוספים כשאני בחנות אחת יש פחות תוספות.אני גם עושה למשל קניה שבועית ולא חודשית.לא אוגרת דברים וזה ממש הקטין הוצאות אצלנו. אין סיבה שאשמור בבית שלי 10 חבילות פסטה לדוגמא סתם כי זה היה במבצע מעדיפה לקנות 3 כי זה מה שצריכה בשבוע( כולל אחת שתישאר ספייר)
תיאורטית נשמע הגיוניאין לי הסבר
אנחנו מוציאים הרבה פחות- אבל זה קשור גם למצב כלכלי, אנחנו זוג צעיר.

יש לי רק הערה אחת-
יש הרבה דברים שכתבת שהם נשברו/נהרסו/נעלמו.
אני חושבת שטבעי שייאבד לילד כלי כתיבה, אבל כמה?
או נגיד מטאטא ויעה- איך זה נשבר? קופצים עליהם? זה השימוש שצריך להיום למטאטא?

אולי כדאי ללמד את הילדים על הערך של החפצים? בל תשחית? שמירה על הדברים שלהם?

ובקשר לשקיות של חלב- יש לי מלא!
אם באלך להגיד לי בפרטי אזור בארץ אולי יהיה אפשר להעביר לך
לא נראה לי שאת מהאיזור שלי, זכור לי שכתבתחולת שוקולד
משהו על איזור אחר
בכל מקרה תודה
עוד משהו שבא לי לכתוב לךמשמעת עצמית
רואה שכתבו פה שדברים מתקלקלים אצלך מהר.
נכון שלפי דברייך נשברים דברים בקצב מוגבר.
יכולהיות שזה מוגזם יכולהיות שבשבילך עדיף להיות בנחת עם זה ולאפשר נניח לילדים לשחק עם זה. (אצלי ממש לא מרשה) אז ההוצאות זה גם עניין של בחירה וסגנון התנהלות.
בכל מקרה אין כאן שום היסחפות בעיני.
עונה במרוכזחולת שוקולד
אלה שכתבו שהרבהה דברים נאבדים ונשברים- אז זהו שזה חלק מהעניין, אני מודעת לזה שאנחנו מתקשים לשמור וכבר מזמן שיחררתי את זה והחלטתי שאני מעדיפה לקנות בזול שוב ושוב ולוותר על המלחמה הלא משתלמת הזאת, יותר מדי אנרגיות בשביל כמה שקלים ולא חסר לי על מה להוציא אנרגיה

מצד שני יש דברים שבאמת נשברים בהגזמה וזה שאלה של מינון כמו שכתבה זהר מרים, מפזר חום וטוסטר לחיצה החזיקו לדעתי לא יותר משנה וזה כבר לא קשור לילדים או לחוסר שמירה, מחבת קניתי לפסח ואחכ ראיתי שבעצם יש מחבת, זה באמת קשור לקשיי הסדר ואירגון שלי
מתקני כביסה- אני אוהבת את אלה שתולים על הקיר אבל הם רגישים לעומס ולילדים קופצניים (יש לי אחד כזה והוא מספיק בשביל לשבור את כל הבית) עכשיו קנינו אותו דבר אבל קטן יותר ככה שהמסגרת מחזיקה אותו טוב יותר והחלטנו שאם גם הוא נהרס מהר מדי נתפשר על מתקנים אחרים
שרשראות לאופניים היו לנו והחלידו מהגשם, זה למשל משהו שבאמת לא חשבנו עליו ובחורף הבא נכניס אותם או לפחות נעטוף בניילון או משהו
מטאטא ויעה באמת בדיוק עברנו למקל עץ ואת היעה התחלתי לשים מאחורי המדיח במקום בצד שלא יהיה נגיש לשובבון
קופת גן זה תשלום שנתי, לא שכר לימוד, כן נחשב אצלי בהוצאות שונות
סכום וכלי כתיבה- שיחררתי את המלחמה הזאת כאמור

תכלס המעקב הזה מאוד עוזר לי להתייעל ולראות איפה אפשר לצמצמם בלי להשתגע, נגיד החלטנו ששנה הבאה ננסה להשיג ספרי לימוד יד 2 כי פתאום קלטנו כמה זה יקר, הבי"ס גובה על זה את הכסף ובכלל לא עקבתי ובדקתי כמה
אם החלטת לשחרר, אז סבבהאין לי הסבר
זו בעינייך הבחירה הנכונה...
מסכימה איתך שמעקב אחרי הוצאות עוזר להתנהלות כלכלית נכונה בהמשך...
מדברייך לא נשמע שאת רוצה לחסוך עכשיו ממש אלא רק רוצה להבין אם זה תקין...

אז כן, זה תקין! אתם לא מוציאים בצורה קטסטרופלית על שטויות...
כל הכבוד שאתם מודעים לעצמכם!!
בהצלחה!
בול, רוצה להבין אם זה תקיןחולת שוקולד
רוצה להאיר נקודה כלשהימיואשת******

מצד אחד לשחרר זה סבבה ותכלס זה לא הוצא ההיסטרית כמה מטאטאים וכמה כלי כתיבה

אבל, מבחינה חינוכית בעיני זה בעיה

כי אם אנחנו חיים ומעבירים לילדים שכל מה שנשבר סבבה קונים חדש אז קודם כל בסוף זה יעבור לדברים גדולים ויקרים יותר מאשר כלי כתיבה (למשל סוודרים שנשארים בבית ספר פעם בשבועיים שלוש ונעלמים עקבותיהם, סתם דוגמא)

וגם מבחינה כלכלית זה לא טוב שהם יפנימו את זה.

זאת דעתי האישית

אז אצלינו למשל מתאבזרים בכלי כתיבה בתחילת שנה, מה שנראה לי איבוד סביר אני משלימה, ומה שלא אני אומרת להם סבבה, אז עכשיו או שתכתבי רק בעט כחול עד סוף השנה, ואם ממש חשוב לך גם ורוד וסגול ונאבדו תקני אותם מכספך (דמי כיס, דמי חנוכה וכולי) תתפלאי כמה השמירה על החפצים עלתה מאז. ולא רק על העטים הורודים פתאום גם על מחקים ועפרונות שומרים יותר,כי מתרגלים לשמור.

אז צריך בלאנס בין לשחרר ולא להתקמצן על כל עיפרון לבין לקנות 10 כפיות חדשות כל חודש. 

זו דעתי

צודקת לגמריחולת שוקולד
הבעיה שלדעתי לא מספיק, לפחות בגיל של הילדים שלי (אולי חוץ מהגדול, בן10) לומר שלא קונים שוב מה שנאבד (ואין להם כסף משלהם לקנות ואני ממש לא בקטע ללמד אותם שיטות להרוויח כסף, ניסינו קצת לתת להם להעביר "חוגים" לבני הדודים שלהם וזה עשה רק רע, הם לא הפסיקו לעשות חשבונות, לדבר על כסף ולרצות עוד ועוד בשביל כל מיני דברים)
הם לא יכולים לקחת אחריות בלי כלים לזה, צריך ללמד אותם *איך* לקחת אחריות, בהתחלה להזכיר להכניס את הקלמר לילקוט אחרי שמשתמשים וכו', אין לי כח לזה ואני פשוט לא בנויה לדברים האלה (מאותה סיבה של הקושי עם סדר ואירגון שלי עצמי, זה מעמיס לי על הראש והכל אצלי מתחיל בראש, זה לא המשימה בפועל, זה הראש) ויש לי לא מעט דברים קודמים לעבוד עליהם באימהות

וואי חפרתי🤭 בכל מקרה זה לא ברמה של 10 כפיות בחודש, והסיכום שלנו הוא שפעם בחודש עושים השלמות לכלי כתיבה ומה שנאבד לפני מסתדרים בלעדיו, חוץ מעפרונות שחייבים שיהיה

תודה חברות
טיפים לגבי הכלי כתיבהרק טוב!
קודם כל לשים מדבקות עם שם על הכל!!! כל עיפרון, כל עט. כל מה שנלקח לביה"ס. (הבן שלי סיים כיתה א, לא בשנת קורונה עם כל כלי הכתיבה מלאים. והוא השתמש בהם. רק מה שבאמת נגצר ביקש ונתתי חדש).

ופה אני עוברת לטיפ הבא- לכל ילד יש קלמר לביה"ס, אז כל הציוד החדש נמצא במקום גבוה שמיועד רק להורים. אם לילד נגמר העיפרון בקלמר, שיבקש ותתנו. (נשמע שהילדים קטנים אז זה יכול להתאים).

דבר נוסף- מגירת כלי כתיבה אחת בבית במקום מרכזי או אם לילדים יש שולחן כתיבה בחדר אז כמות מינמלית בכל שולחן. נאבד אז אין, אז תקחו מהקלמר. (ולכן ההורים יש את המקום הגבוה שאם תחליטו שנצרך אז מורידים, אבל רק בודדים, לא חבילות שלמות.

ומה שהילדים מבזבזים בלי חשבון, אז אולי לא לקנות כמה זמן. יסתשרו חודשיים בבית בלי סלוטייפ לדוגמה.
השורה האחרונה שלך זה אחלה דרך ללמד אותםמיואשת******

כלומר את כבר עושה את זה. לא הכל חייב להיתרגם לכסף. הנה אם מאבדים צריך להסדתר X זמן בלי זה, עד שמגיע זמן ההשלמות. אז את כבר מלמדת אחריות

אם זה חשוב לך אז תגדילי את טווח הזמנים. פעם בחודשיים נגיד.

ונכון שנחמד אם תלמדי כלים, אבל תכלס מבטיחה לך מנסיון שגם אם לא מלמדים מי יודע מה, כשזה חשוב להם הם מוצאים דרכים.

למשל לבית הספר אצלי תמיד הגיעו בשניה האחרונה, זה ליד הבית, אבא או אמא הקפיצו , ואנחנו היינו אחראים להעיר ולהכין סנדוויץ וכו.

גדלה הילדה ותלך לאולפנה. יש אוטובוס, היא פתאום שמה שעון מעורר, פתאום היא הולכת לישון מוקדם כי אחרת קשה לה לקום.. .אני לא אמרתי כלום! זה פשוט היא הבינה שאם אין היא לה אז מי לה, והיא מתפדחת לאחר כל יום, לקחה אחריות ולמדה לבד בלי הסברים מאיתנו מה לעשות

זה תהליך גדילה כזה... (אם אין בעיות אובייקטיביות של סדר וארגון כמובן)

בהצלחה, נשמע שאת סבבה בבחירות שלך וזה הכי חשוב.

זה ממש עניין של בחירה ודרך חייםמיקי מאוס
כשהייתי סטודנטית דלה וגם מיד כשהתחתנו הייתי מאוד מצטמצמת, בהתחלה כי לא היה לי הרבה אבל גם כשהתחלתי לעבוד הייתי בתחושה של להוציא את המינימום ולחסוך. ואני שמחה בזה כי באמת זה חסך לי

אבל חסכנות ודיוק דורשים המון אנרגיות, וזמן. חייבים להיות מודעים למחיר והרווח של בחירה כזו...

היום שנינו עובדים המון, לא מוכנה להשקיע זמן ואנרגיה בלחפש מוצר זול יותר או להתחשבן ולהצטמטמם. כי יש לי יותר כסף זמין מאשר זמן פנוי ;)

כמובן שהכל בפרופורציות.
גם עכשיו אני משחררת במקומות הפשוטים כמו איפה לקנות וכמה או בגאדג'טים פשוטים לבית שמקלים עלי. ולא מתפרעים בלי חשבון בשטויות ומותרות

בקיצור- זה טוב להיות מודעים לפעמים יש טיפים קטנים שבמעט מאמץ חוסכים הרבה כסף (כמו יד 2 כמו שכתבת או לעשות קניות באינטרנט בחנות זולה) אבל לבחור איפה מצטמצמים מתוך החלטה ומודעות למחיר שלה - לעשות את זה רק במקומות שהאנרגיה שווה את הכסף

(נגיד מכשירי כתיבה ומטאטים, ברור שיש ערך חינוכי ללמד אותם לשמור וגם להרגיל את עצמך לסדר וארגון אבל מתוך היכרות עם אנשים שבאופי זה ממש קשה להם ברור שבמקום שבו זה כבר סתם מלחמה עדיף לשחרר ולשלם עוד קצת כל חודש)
קראתי אותך וקודם כל מזדההשמעונה
לפעמים אני גם ממש מבולגנת וזה גורם שרכוש יפגע..

כמה טיפים: המון דברים ללידה אפשר לקנות מאלי אקספרס, שקיות חלב ,משאבה...

לגבי המטאטא תעברי למטאטא עץ ,ותראי ישועות ככה כל פעם צריך מקסימום להחליף למטה. וגם זה לעיתים נדירות.

יש דברים אחרים אצלך שאת יכולה לחסוך השאלה איזה הרגשה זה ייתן לך בנפש..אפשר להתכלב ולא לקנות כלום ,אני חושבת שיש איזשהו דרך אמצע ... לדעתי צריך למצוא את האיזון, בעיני זה כל קצת יקר אבל שוב מה שאת מרגישה עם הנפש שלך... אולי להחליט שעובדים שבוע על החזרת דברים למקום , או שדואגים לשמור רק על משהו אחד (למשל הדוגמא שנתנת עם המטאטא מצויינת..). לא יותר מידי שלא תתיאשי...

לגבי הכביסה ,אני לקחתי מתקן שנשבר לי ,הוספתי חבל ותליתי אותו על הקיר, זה יכול להיות אולי פתרון...

בהצלחה רבה רבה !

(לגבי כלי כתיבה מסכימה ,אבל אני ממש מקפידה לרשום שמות עם מדבקות או ארטליין שזה לא יכול ליפול...זה לא 100 אחוז עוזר ,אבל עוזר קצת ..)
כן כן כן. נורמלי נורמלי נורמלי. בהחלט. ושנזכה תמיד להוציאהשם בשימוש כבר
כסף על דברים כאלה, בבריאות של החיים ובנורמליות של השגרה..
רק חסר מחול מחול מחול 😂שמעונה
😂😂 כן אה?השם בשימוש כבראחרונה
בשעה טובה קנינו נעליים לקטןשושנושי

נעליים מידה 18, תבינו את הגודל של הילד. ב''ה תודה לבורא עולם

בחנות הוא הלך יפה עם הנעליים, קניתי בחנות טובה של גרוסברג בירושלים למי שמכירה (בחנויות אחרות לא מצאתי במידה שלו).

אני לא מתכננת לשים בבית אלא יותר ליציאות, כרגע כדי שיתרגל כן שמה לו פה ושם

בבית משום מה כן יותר קשה לו ללכת איתן והוא עובר הרבה לזחילה. כלומר, הולך נופל וזוחל - לפעמים כן קם חזרה. זה ממש משתנה.

תקין לדעתכן?

כן, לוקח זמן להתרגלאוזן הפיל
כמה זמן עבר מאז שלמד ללכת?שלומית2
חודש בדיוק.שושנושי

בלי נעליים הוא רץ, בחנות הלך עם זה ממש יפה

נפל פה ושם אבל בסה''כ הלך.

רק בבית השינוי.

שמתי לו בינתיים 3 פעמים מאז הקנייה, כל פעם לחצי שעה, אולי קצת פחות. הוא כל הזמן נוגע בהן מאיו מנסה להוריד.  אני חוששת שזה לא נוח לו. למרות שקיבלתי הרבה מאוד המלצות על החנות הזאת קשה לי להאמין שעשו התאמה לא טובה 🤕

זה יחסית מעט זמןשלומית2

אז זה ממש הגיוני

לפי מה שאני יודעת אומרים לחכות יותר זמן בין תחילת ההליכה לנעילת נעליים

שההליכה יותר תתיצב.

אני מחכה חצי שעההאבל באמת נראה לי אני מגזימה

בכל אופן נראה לי זה פשוט ענין של הסתגלות.. ויעבור בעז'ה הנעל כבדה ולוקח זמן להתרגל למשקל שלה

לוקח להם זמן להתרגל לנעליים. הילדון שלי הלך 4 חוד'אמהלה

ורק עכשיו קניתי לו....

הוא ילד שב"ה לא מפסיק לרוץ

ועם הנעליים קשה לו יותר. אבל מלבישה ללבישה הוא מתרגל.

אני חושבת שזה נורמלי....

מלא נחת

זה נשמע הגיוניאמאשוני

אבל גם אם היה לו נוח עם נעליים לא כדאי לשים לו בבית.

אפשר גרביים נגד החלקה.

בבית אני מתכננת בלי, רוצה שיתרגל כדי שיוכל לנעולשושנושי
בחוץ... 
גם אנחנו קנינו נעליים לקטנה (הולכת כבר חודשיים)מתואמת
והיא ממש לא מסתדרת איתן... ייקח לה זמן, וזה הגיוני. גם ככה כרגע לא יוצאים כמעט מהבית...
מרגיע לשמוע שזה קורה גם אחרי חודשייםשושנושי

כבר חששתי שהלכו 400 שקל לפח.

אל תשאלי למה במחיר כזה, בשום מקום לא היה משהו יפה במידה שלו. כבר חששתי שהכסף לפח. 

האמת שאני קניתי לה אונליין בלידר🙈 60 ש"ח...מתואמת
אבל מתכננת לכשתסתיים המלחמה לקנותלה סנדלים ייעודיים לצעד ראשון בגלי. (מניחה שיעלה בסביבות 200 ש"ח)
תרגישי בנוחאפרסקה

אני מלבישה לקטנצ'יק כרגע נעליים ישנות של אחותו הגדולה כשהייתה בגילו 😅

אלה נעליים טובות מפפאיה ששמרתי, וגם ככה לא אכפת לו מהצבע בגיל הזה

ברור, גם אני עשיתי את זה לא מעט פעמיםמתואמת

אבל יש לי טראומה קלה - עשיתי את זה עם הילדונת פעם, סנדלים בצבע של בנים. ואז יום אחד המטפלת שלה אמרה לי שיש לה סנדלים (של בנות) מיותרים ואולי אני רוצה אותם בשבילה🙈 התפדחתי נורא שהיא חשבה שלא קניתי סנדלים חדשים בגלל קושי כלכלי או משהו...

בכל אופן, עכשיו כבר לא נשארו לי נעליים מהילדים הקודמים...

חחחח יואווווושושנושי

זה ממש נורמלי לשים לילד נעליים מהגדול

אני גם שמרתי נעלי צעד ראשון של הגדול, אבל זה במידה 21 - קטני רחוק משם 

בן כמה הוא, שזו המידה שלו?מתואמת
הוא נולד בכ''ג אב, בן שנה ושבע אם לא טועה בחישובשושנושי

הילד פשוט קטן

כמה זמן כבר הולך?ים...אחרונה

בבית עדיף בלי לפחות בחודש הראשון להליכה

הבן שלי כשהתחיל ללכת היה נול הרבה ודווקא כששמנו לו נעליים זה נתן לו יציבות וביטחון

נערה שהשמינהרוני 1234

הבת שלי (בת 15) הפסיקה לקחת ריטלין אחרי תקופה ארוכה ומסתבר שזה גורם לתאבון מוגבר. אחרי כמה חודשים ה"בולמוס" קצת נרגע אבל לא מספיק.

בקיצור היא השמינה מאד בלי לשים לב. נראה שאין לה שום מודעות לעניין ובעלי לוחץ עלי לדבר איתה. העניין הוא שאני לא בטוחה האם ומה להגיד לה ואיך בכלל לגשת לנושא באופן יעיל ובלי לפגוע בה/ בדימוי העצמי שלה.

אשמח לרעיונות ועצות…

נראה ליDevora

לדבר איתה: זה סיכוי ענק לגרום נזק.

בדימוי העצמי שלה, ואף בנושא ההשמנה עצמו.

לדעתי: לכבד את הבחירות שלה, זכותה. יחד עם זאת שווה ללכת לבדיקות דם ליתר בטחון, וכן להוציא את השטויות מהבית.

ממש ממש ממשאנונימית בהו"ל

ממליצה לשמוע את הפודקאסט של מה בליבא עם רוני רמז

היא מדברת מדהים על עודף משקל

ממש גרמה לי לבכות איך גרמו לי לשנוא את עצמי ואת הגוף שלי...

בכללי, אין מה להגיד לה בעצמה.

אם היא תרצה ותפנה אליכם להתייעץ מה לעשות, אז תייעצי לה להוסיף פעילות גופנית , לשלב התזונה ירקות וכו'

בעיני אין סיכוי שהיא לא שמה לב או תשים בקרוב ממשירושלמית במקור
אז אם רק זה השיקול, ממש חבל לפתוח
מסכימהאיזמרגד1

די ברור שהיא כן שמה לב, וכרגע לא רוצה לעשות עם זה

כלום כי זה מלחיץ או אין לה כוח להתמודד עם זה או משהו בסגנון...

אני מאמינה שהנכון יהיה להתעלם, מקסימום לדאוג שהאוכל שמכינים בבית יהיה בריא יחסית...

אבל זה לא התפקיד שלנו כהורים?רוני 1234
לדאוג לבריאות שלה ולאיכות חיים שלה באופן כללי… גם אם כרגע זה לא מפריע לה או אין לה כח?

תעזרו לי לחדד את הנקודה… זה מה שבעלי טוען

בגדול אני חושבת שכןאיזמרגד1

אבל התפקיד של הורים זה גם לחשוב לטווח ארוך... אני חושבת שכל מה שיגידו לה יגרום לה א. לאנטי, ולהוריד את הסיכוי שהיא תתחיל לאכול בריא או לעשות ספורט כי זה יהפוך למשהו שהוא מולכם במקום למשהו שמול עצמה

ב. לחרדה או דימוי עצמי נמוך, כי אם אתם מדברים איתה על זה זה כנראה ממש גרוע. וחרדה אגב הרבה פעמים גורמת להגביר אכילה רגשית ולא להוריד.

אני חושבת שדברים כמו להוסיף סלט חי לכל ארוחה ודברים כאלה, שזה להוסיף אוכל בריא בכללי ולא לחץ מולה. ואם היא מבקשת עזרה או מתלוננת על המשקל שלה אז אפשר להציע עזרה בעדינות. אבל לא לבוא ולדבר איתה מלכתחילה.

אין מצבoo

שנערה בת 15 לא שמה לב שהיא השמינה

יכולת ההשפעה ההורית לגבי אורח חיים ותזונה נכונה היא ב

1. אוכל בריא זמין בבית

2. דוגמא אישית

3. חוסר שיפוטיות

4. השארת יכולת הבחירה בידי הילדה

בכל גיל

ובפרט בגיל 15

אני כן הייתי מדברת איתה,אמאחתאחרונה

כי נערה בת 15 בטוח שמה לב שהשמינה ומן הסתם מתעסקת עם זה בלי סוף. אז בתור הורים נראה לי חשוב לפתוח ערוץ תקשורת דווקא סביב דברים לא מדוברים. למתבגרים יש נטיה להכנס לסרטים סביב דברים ולחפש תשובות ופתרונות במקומות שהם לאו דווקא חיוביים או מקדמים.

כמובן לשים לב טוב לתוכן השיחה. לזכור שבתור הורים אין לכם מטרה לגדל ילדה רזה, יש לכם מטרה לגדל ילדה בריאה שאוהבת את עצמה.

הייתי ממקדת את השיחה בנערה וברגשותיה - איך היא מרגישה עם עצמה? האם היא זקוקה מכם לעזרה כלשהי בנושא?

מדגישה אלף פעם שהיא אהובה בדיוק כפי שהיא. באופן כללי, לנסות להתפעל ממנה באופן יזום כמה שיותר. לאו דווקא מחלקים חיצוניים - מכשרונות, תהליכים יפים, חברויות יפות, כל מה שמסייע לנערה לפתח דיבור פנימי אוהב וחומל כלפיי עצמה. 

ילדה מתוקה שהיא דבק דבק דבק!!shiran30005

מה עושים עם מתוקה, באמת.שהיא מתוקה ממש -בת שנתיים שממש דבק ברמות הזויות?? לרוב אני בבית אז היא נצמדת אלי, בשירותים, במיטה שאני זתם רוצה קצת שקט לעצמי, במטבח, בספה בהכל...מדדה אחרי לכל פינה לא משחררת לשנייה.

מקבלת מלא מלא נשיקות וחיבוקים אז לא חסר לה צומי, אבל כבר לא מסוגלת. שבעלי בבית אז היא נדבקת גם אליו אבל עדיין אני זאת שלרוב בבית וכבר לא מסוגלת עם זה

יש דרך לשחרר אותה קצת? אין לה משחק חופשי בבית לבד עם עצמה אולי אולי 2 דקות בלחץ 😅

מנסה לא להתעצבן עליה ולפעמים שמה אותה בספה ואומרת לה , די שבי פה ותשחררי אבל אז היא בוכה ואני מרגישה לא טוב עם זה.

עצות מהמנוסות? 

הגדולים לא יוכלו לתת לה קצת להדבק אליהם?יעל מהדרום

לק"י

לפחות עכשיו שהם בבית בחופש.

ואיזה קשוח זה🫂

אנחנו גם צריכות קצת שקט לעצמינן מידי פעם.

היא לא הולכת אליהם, שהם מנסיםshiran30005
לקחת אותה היא מתחילה לבכות ולצרוח שהיא רוצה רק אמא/אבא
קשוח...יעל מהדרום
לק"י

אולי לנסות בהדרגה- להיות איתה ועם אח גדול יחד, ולשחרר לאט לאט.

אני מזדהה עם חלקיק קטן, בזה שרוצים שרק אני אעשה בשבילם דברים, ולא בעלי. אז אם היו צמודים אלי כל היום, זה נראה לי בכלל חונק.

אין...בן ה 3 משחק לבדו ונהנה ממשחק חופשיshiran30005

ואצלה זה לא קיים. רודפת אחרי לכל מקום נצמדת ונדבקת , שאין גן עכשיו זה ממש מורגש וקשה לי כבר.

בעלי היום רק הזכים להודות ואמר "כן שמתי לב", תודה רבה באמת חחח

אולי מסתתר פה משהו רגשי /תחושתי וקבענו תור לרופא התפתחות אבל זה רק בנובמבר ובנתיים קשוח בים יום

את יושבת גם לשחק איתה?מקקה

היא יודעת מה עושים עם משחקים?

אולי אפשר להתחיל לה משחק ואז לנסות ללכת קצת

גם לי נשמע הכיוון הזהשיפור

להתחיל לשחק איתה וללכת לרגע ולחזור, ואז בהדרגה ללכת ליותר ויותר זמן.

אולי לנסות שזה יהיה משחק ביחד עם האח ולהשאיר את שניהם ביחד.

בטח שאני יושבת , אבל לא כל הזמן כמובןshiran30005

משחקים של 10 דק-רבע שעה כל פעם כי הם מאבדים סבלנות, אבל איך שאני קמה היא קמה יחד איתי

עם הגדול יותר היא לא משחקת אלה בעיקר מציקה ולוקחת לו דברים אז אי אפשר להשאיר אותם לבד גם בלי השגחה

כל כך מזדההאוזן הפיל

זה קשה ברמות, הבת שנתיים שלי גם מתעקשת שאני אשב לידה בארוחות, אחרי שהצלחתי להוריד אותה מלשבת עלי.

ועבדתי איתה על הפרדות, בהדרגה, ואז עברנו דירה ושחררתי, והמשכתי לעבוד, ואז פרצה מלחמה ושחררתי שוב.  עכשיו חזרנו לעבודה.

בעיקרון בוחרים משהו אחד קטן, שהיא מסוגלת, לדוגמה, אני עכשיו שוטפת כלים ואתפנה אליך רק כשאגמור

אז היא בוכה וכועסת ומושכת לי בחצאית, ואני מתעלמת, ואז היא נשכבת על הרצפה לידי. אחרי כמה ימים היא עדיין מוחה, אבל כבר מבינה שאני לא אתפנה אליה עד שאסיים.

וככה לאט לאט לאט מרחיבים את ההפרדות.

מאד לאט.

כמו שבונים שריר, רק שזה שריר חדש לגמרי והמח עדיין לא מפותח עד הסוף, אז זה אפשרי, אבל דורש התמדה וסבלנות.

תתחילי בהסברים הם מבינים המון בגיל הזהעל הנס

עכשיו אמא עסוקה,אמא עושה עושה x y כשאמא תסיים אמא תשב איתך,כשתסיימי תגידי לה אמא סיימה עכשיו אמא יכולה לחבק אותך.  בהתחלה היא תבכה ותתנגד אבל בהתמדה היא תבין.

מאוד מוכרDevora

מסקר קטנטן סביבי, שמתי לב שזה יחסית גורף לילדי הגיל הזה.

אני ממש חושבת שזה בגלל הסיטואציה שהם נמצאים בה מאז שהם נולדו.

כבר ההריון ועד היום: כל הזמן מלחמות, סטרס באוויר, חוסר שגרה.

ממש מאמינה שזה קשור.

האמת חשבתי שזה רק אצליאוזן הפילאחרונה

והיו לי מצפונים על כל הסטרס במהלך ההריון.

מעניין לבדוק אם זאת באמת תופעה רחבה יותר בשנתון הזה

נכון שאני לא משוגעת?אנונימית בהו"ל
יש בבדיקה פס נכון?

אני לא רואהאחת פשוטה
אני רואה משהו ממש ממש עדין. תנסי עוד יום יומייםשושנושי
בשורות טובות 
אני לא רואההריון ולידה
אבל אם הבדיקה ישנה יכול להיות שהפס חלש בגלל זה.

לי היו בבדיקות ישנות פסים חלשים ממש גם שבוע אחרי האיחור, ובדיקה חדשה הראתה שני פסים בוהקים תוך שנייה.. 

הבדיקה חדשה.אנונימית בהו"ל

פשוט בדקתי ממש מוקדם. כמה ימים לפני האיחור.

מעניין. העליתי את התמונה לAI והיא טענה שיש פס חיובי מובהק.

פס חיובי מובהק חחחחשושנושי

אין על הבינה.

אני בכנות רואה משהו נורא עדין,

אני הכי בעולם מסכימה שקשה לחכות. לדעתי ראשון בוקר כבר יהיה יותר ברור. 

ואני גם מתלבטתאנונימית בהו"ל
כמה זה נורא ששתיתי יין מעורבב במיץ ענבים ב4 כוסות? במצטבר יצא כמות לא קטנה.
זה שתתחרטי לא ישנה את התמונה.שושנושי

תשתי הרבה מים, תאכלי טוב ותחשבי חיובי.

בשורות טובות 

עוד אין שיליה בכללמקקה

לא נראה לי שאמור להשפיע בשלב הזה

וטני רואה פס

בשעה טובה

התאמצתי ולא רואה כלוםפה משתמש/תאחרונה
איך היה ליל הסדר? גלויה

חשבתי שבטח כבר פתחו...

אז איך התחיל אצלכן החג?

איך היה ליל הסדר?

מוזמנות לכתוב

נקודות לשימור או לשיפור.

הממממגלויה

אני הייתי כנראה קצת יותר מדי שאננה...

(מצד שני מאוד שמחה שבלי חרדות ב"ה)

אנחנו אצל חמותי היקרה עד מוצאי שבת

וזו הקלה גדולה כי עוד לא עשינו שום קניות או ארגון של המטבח לחג....

בקיצור

התחלתי לנקות מאוחר

עבדנו עד מאוחר

באתי לסדר עייפה...

נרדמתי לפני הכוס הרביעית

מאוכזבת מעצמי...

החלק הטוב: פוצון ופוצונת נהנו

פוצון המתוק כבר בן 4 ב"ה!

שר מה נשתנה בחן וברגש

כולל להצביע על כל דבר (מצה, מרור...)

וזה היה ממש מתוק

ואפילו לימדנו אותו את הקושיה ששרים כשבית המקדש קיים והוא שר גם אותה.

("שבכל הלילות אנו אוכלים בשר צלי שלוק ומבושל, הלילה הזה כולו צלי")

עכשיו הולכת בעז"ה לטגן בלינצ'ס

שארגיש שאני עושה משהו...

מזכירה שמי שרוצה את קובץ השירים שלי לפסח

יכולה לבקש ממני.

ולא הכרתי את הקושיה הזאת...יעל מהדרום

לק"י

לי היה נחמד.

אני עדיין לא רגילה לליל הסדר של המשפחה של בעלי. פחות אוהבת, אבל הגיוני...

וגם יש להם מנהגים שמוזרים לי (כמו לאכול ממש קצת מצות, ואז אני אוכלת יותר, ולוקח לי זמן, ועוד).

שנזכה במהרה לשיר באמת!גלויה

אני זוכרת שלמדתי מתישהו

ובעלי תלמיד של הרב ישראל אריאל

ראש מכון המקדש

אז זה בתודעה ב"ה.

הכי חשוב שהילדים נהנו! הרי זו מהות ליל הסדרמתואמת
ליל הסדר היה ממש יפה ב"הבארץ אהבתי

הרגשתי שלמרות שהיה עם עוד בני משפחה, הצלחנו לשתף את הילדים יפה ולתת את האווירה שרצינו.

הבן שלי כתב לפני הסדר רשימת שאלות ממש חמודות ויפות על ההגדה ויציאת מצרים, ולא הצלחנו לענות על הכל תוך כדי הסדר, כי ראינו שזה כבר ארוך ולא מתאים לעכב את כולם. אבל אחר כך בבוקר עשינו השלמה וענינו לשאלות שנשארו, אז זה היה בסדר.

הקטן (בן שנה) ישן בתחילת הסדר עד כמעט סוף מגיד, אבל כשהוא התעורר לינוק הוא ראה את כולם ערים וחוגגים ולא רצה להפסיד, ונשאר ער עד סוף הסדר... אבל ב"ה הצלחתי להשתתף ביחד איתו, והוא היה חמוד ושימח את כולם בחיוכים מתוקים...

הלילה היה קצת מבאס.

בגלל שאין סעודה שלישית ולא אכלנו מסודר, במוצאי החג הילדים היו רעבים. אז אחרי הבדלה אמא שלי הכינה ארוחה טובה וזה היה מצוין, רק שכבר היה מאוחר והארוחה עיכבה אותנו, אז עד שהגענו הביתה היה כבר 11 בלילה, וכולם היו עייפים ועצבניים וזה היה מעצבן ולא נעים...

פעם הבאה נראה לי שגם אם אין חובת סעודה שלישית, עדיין כדאי לדאוג לארוחה טובה עוד לפני הבדלה.

תודה על ההתעניינותשושנושי
עבר עריכה על ידי שושנושי בתאריך ט"ז בניסן תשפ"ו 8:30

אנחנו עשינו בבית, היה ממש ממש כיף.

הבן שלי קם חג בבוקר וביקש שנעשה עוד פעם ליל הסדר, מבחינתי היה שווה הכל עם הבקשה הזאת (זה משמעותי לי כי אני אישית מעולם לא התחברתי ללילה הזה, אצל ההורים משני הצדדים הוא ארוךךךךך, מסיימים באיזה 4. הלילה הזה זכור לי בתור אחד שרק רוצים לישון ולאכול ואי אפשר. ההורים מדהימים שלא תטעו, פשוט לא מצאתי את עצמי בקונספט).

בקיצור, היה טוב.

סיימנו ב 12, שני הילדים נשארו ערים עד הסוף. ערב מלא בשירה וריקודים.

בעלי הכין הצגה הם בובות שמתלבשות על היד, אבל הילדים לא היו בעניין אז פשוט זרמנו עם השירים בהגדה. איםה שלא היה שיר, מלמלנו מהר כדי לא לאבד את הקשב שלהם.

קנינו טרמפולינה שבוע לפני פסח (קטנה, בלי רשת) - הנחנו בסלון ליד השולחן הגדול לא הפסיק לקפוץ כל הלילה (ברמת המוזר לדעתי - כאילו, כמה אפשר לקפוץ?????. הגדול החליט על מסלול - רוקדים במעגל עולים לטרמפו קפיצה בחישוקים, עוד כמה דברים ומהתחלה. הפכנו להיות קצת עמדת דיג'י)

בקיצור היה ממש כיף.

עדיין יש פינה בלב שלא מוכן להשלים עם הטוב הזה, אני ממש התרגלתי שזה ערב של דברי תורה ופתאום כזה - לא היה דבר תורה אחד. גם אם הייתי רוצה בעלי היקר פחות הטיפוס ואני גם ככה, אין לי קשב לזה. היה טוב ומצד שני לא יודעת, מנסה להתרגל.

העיקר הילדים ואנחנו נהננו.

ראיתי סרטון של הרב יגאל כהן שבסופו של דבר - שום דבר לא שווה בלי שמחה. אז ב''ה שמחה גדולה הייתה. הבן שלי מחכה לסדר הבא וזה ממש עושה לי את זה. 

וואו, כל הכבוד לכם!מתואמת

לעשות ליל הסדר לבד רק עם שני ילדים קטנים - זה אומץ!

באמת נשמע שזה היה מדויק בשבילכם❤️ איזה כיף שכולכם נהניתם כך! מן הסתם הילדים לא היו מצליחים ליהנות בליל סדר שכולו דברי תורה...

היינו אמורים לעשות בביתשומשומונית

פעם ראשונה (בעצם חוץ מהקורונה). אבל הוא סגר חג בצבא. אז בסוף נסעתי להורים.

היה בסדר, אבל הייתי צריכה לתזז בין הקטנים לגדולים ולהרדים. בקושי אמרתי משהו מהמגיד, וגם בהלל ונרצה הייתי עם הקטן שהתעורר. מקווה שלמגוייסות יש פתור בכל זאת..

ואני עם סוכרת- אז מאתגר עם האוכל, המצות ו4 הכוסות (קיבלתי הנחיות מהדיאטנית מה בדיוק לעשות), אבל זה גם לא השאיר לי הרבה מה לאכול...

עכשיו אנחנו בבית ב"ה, הוא אמור לחזור סמוך לשבת. 

דייייי איזה מתסכל זה שינוי ברגע האחרוןשושנושי

ועוד שינוי כזה. ממש קשה.

בעז''ה שתהיה לו נסיעה טובה הביתה ויחזור כמה שיותר מהר. 

היה מקסיםרוני 1234
היינו לבד בבית ונהננו מכל רגע. הילדים ממש שיתפו פעולה (קיבלו מרשמלו על כל שאלה יפה/ תשובה שענו) ולמרות שהיו להם ממש קוצים ונאלצנו לקצר מאד היה מקסים.

אשמח לשמוע מה אתן שותות בארבע כוסות. אני שותה תירוש וכל שנה כמעט מקיאה בכוס הרביעית מרוב גועל. מצד שני אני לא מסוגלת לשתות כוס שלמה של יין (לא בהריון ולא מניקה אבל פחות מתחברת לאלכוהול).

אני שותה מיץ ענבים של קדם, טעים לי ממששושנושי
מתחילת הסדר שותה בכוס שמכילה בדיוק את הכמות שצריך, טיפה לא יותר. 
השנה קנינו מיץ ענבים מזן רוזה, והוא היה עדין וטעיםמתואמת

יותר מהמיץ הכהה (לא זוכרת מה שם הזן).

גם לי קשה לשתות הרבה מיץ ענבים, וביין אין סיכוי שאגע...

אני מערבבתהשם שליאחרונה

רוב הכוס מיץ ענבים, מוסיפה גם יין.

ככה לא מרגישים את החריפות של היין, אבל זה קצת מאזן את המתיקות.

היה ממש נחמדשמ"פ

היינו אצל ההורים שלי ובגדול שלי כבר בגיל שמבין וזה היה ממש חמוד לראות איך אבא שלי מתלהב למספר לו את ההגדה ולשאול שאלות

הבן היה מבסוט, קיבל מתנות, שוקולד צ'יפס על כל דבר שענה ואמא שלי קנתה דברים לשולחן בשביל עשרת המכות והם שיחקו כאילו הם פרעה וכו'

הייתי גמורה ממש אבל היה חמוד לראות והבן ביקש שנעשה שוב שזה לדעתי הכי שווה.

אצל חמי וחמותי זה הרבה דברי תורה ואני מאבדת את זה לגמרי ( במיוחד אם יש ילדים ) 

ב"ה היה טובמתואמת

למרות שהייתי גמורה מעייפות (בהלל קצת התאוששתי).

ולמרות כל מיני תקלים קטנים שנוצרו עם הילדים...

בעלי ניהל את הסדר ביד רמה, הילדים הפציצו בשאלות, הבן הבררן שלנו הצליח לאכול קצת מרור (!), הילדונת שרה ארבע קושיות (בקול תינוקי כזה - הבינה שזה תפקיד של הקטנים בדרך כלל), ילדת כיתה א' קראה יפה מאוד קטע מההגדה וריגשה אותנו, התינוקת הקדימה את נרצה לזמן שולחן עורך והושכבה לישון (גם ככה לא אכלה יותר מדי) והילדונת נשארה ממש עד הסוף ונרדמה ברגע שהשכבתי אותה, שזה היה כיף. הבנים נשארו לומר שיר השירים אחר כך. שניים הלכו אחר כך לישון (כדי להתעורר מאזעקה שעתיים לאחר מכן🥴) ושניים אחרים נשארו ערים כמעט כל הלילה🤭 (והפסידו סעודת בוקר, שלאחד מהם זה לא בא בטוב, אבל בסוף הוא התגבר על זה...)

אני קצת מבואסת שהשנה לא הקראתי להם סיפור מלווה להגדה, בגלל העייפות שלי... אבל היה מספיק תוכן גם ככה.

והעיקר - לא היו אזעקות במהלך הסדר! זה הדבר שהכי הלחיץ אותנו... 

אז מה מכינות לשבת?פיצקית24
שבת בלילה מתארחתשושנושי

שבת בבוקר עדיין מתלבטת לגבי העיקרית

עוקבת איתך 

לליל שבת מרק עוף עם קניידלך. יותר מזה לא נאכל בכללואילו פינו
לבוקר בשר עם ערמונים, שניצלים, פירה וירקות בתנור 
סוף סוף בביתבוקר אור
פה פשוט ומצומצם

ערב מרק עוף והמון ירקות עם קניידלך

בוקר עוף ותפוחי אדמה ברוטב תפוזים בתנור, אנטיפסטי

סדש קניידלך, ביצים קשות או חביתה,  אולי תפוחי אדמה מבושלים כמו כרפס

מצות

עוגה קנויה לילדים, פומלה ואננס, יש גם גלידה חלבית

סלט ירקות,  מטבוחה, אולי ממרח זיתים, מקלות גזר בתנור

עוגת בראוניז אגוזים, קוגל תפ"א, ביציםנפש חיה.

מרק עם קניידלך בלילה

וואיפצלשהריוןאחרונה

האמת לא מכינה לשבת כלום. אולי עוגות.

אבל הכנתי מלא לליל הסדר (אנחנו משפחה קטנה והכנתי לכל המשפחה של ההורים שלי 12 נפשות).

חלק נשאר וחלק אחרים יכינו.

הכנתי לערב חג (שלא יהיו רעבים):

חזה מתובל, שניצלים, פירה, סוג נוסף של פירה, ונקניקיות

לליל הסדר: עוף בדבש, תפוחי אדמה וגולאש בשר.

ליום- בשר מתוק עם בטטה ותפוא, והיה גם עוף בתנור.

וסלטים-

מטבוחה מרוקאית

כמה סוגים של חציל

סלק

פלפלים

בישלתי לפני החג עד 3 בלילה.

ומיציתי!!

היום לא רוצה לבשל!

לא מרגישה מספיק תופעות...שינההה

אולי מצחיק לשאול אבל מרגישה שהמחשבות האלו ממלאות לי את הראש...

אני ב"ה בשבוע 6.

בהיסטוריה שלי 3 הריונות עם בחילות והקאות בלי הפסקה.

2 הריונות שכמעט לא הרגשתי כלום ונגמרו בהפלה מוקדמת

והריון אחד עם מעט בחילות וילד מתוק.

חוץ מהבחילות תמיד בתחילת הריון אני עייפה וחלשה והרבה דברים מגעילים אותי.

ועכשיו לא מרגישה כמעט כלום. ניקיתי לפסח כרגיל ואפילו שרדתי יפה סיבובי קניות מפרכים.

כאילו אמורה להגיד תןדה לה' אבל ה מלחיץ אותי!!

אפילו רגישות בשדיים בקושי מרגישה.

ממש חוששת להריון. מטריף אותי לא לדעת מה המצב ותור לרופאה יש לי עוד כחודש...

אני במקרים כאלה הולכת למוקדDoughnut
עושה שם אולטרסאונד כדי לראות דופק
שבוע 6 אין דופקדיאט ספרייט

וזה סתם ילחיץ אם לא תראה.

אפשר אולי שבוע וחצי- שבועיים לנסות לבדוק.

ולפותחת עד שבוע 6 הרבה נשים, ואני ביניהן, לא מרגישות כלום, זה לא אומר כלום.

להתפלל לה' ולקוות לטוב.

.

בשעה טובה!יעל מהדרוםאחרונה
לק"י

תבקשי הפניה לאולטרסאונד ראשון מרופא משפחה. זה מה שאני עושה כשהתורים לר.נשים מאוחרים מידי.

כמה שאלות על בונגסטהתותית11

ברוך ה' אני בהריון שני

בהריון הקודם סבלתי מאד מבחילות, בלי הקאות

הפעם הבחילות כבר הופיעו (שבוע 6) ויודעת שהרבה סביבי לוקחות בונגסטה

אז כמה שאלות

האם רופא משפחה יכןל לתת מרשם?

האם יש סיבה לא לקחת?

יש תופעות לוואי?

האם יש 'עוצמה' שממנה נותנים, או שנותנים לכל מי שמבקשת? 

רופא משפחה יכול לעשות מרשם.אנונימית בהו"ל

לפעמים זה עושה ת.ל של סחרחורות ועייפות  אצלי למשל זה עושה קצת סחרחורות אבל לא בטוחה שזה מפריע לתפקוד.

מה ש קראתי ובדקתי אין סיבה לא לקחת, להפך, בעיני זה תרופה שמצילה חיים ומעודדת ילודה🤣

הרופא ייתן לך בקלות, את לא צריכה להוכיח כמה את סובלת..

לי למשל באחד ההריונות לא הקאתי אבל הבחילות גמרו עלי.. עד שלקחתי כדור ביום וחיי השתנו..

בהריונות אחר כך לקחתי 2 כדורים ובאחרון אפילו המשכתי להקיא, ועדיין,  אין מה להשוות לבלי כדור.

(להיפראזיס, זה בד"כ קצת פחות עוזר..)

בשעה טובה!

תודה לך !תותית11
והיא באמת מאוד יקרה כמו שאומרים? 
כן, לי בלאומית זהב עולה 150 לקופסה (50 יח)סטודנטית אלופה

מספיק ל-25 יום

לפני כמה חודשים היה עולה 104..

בקופות האחרות זה יותר יקרשושנושי

לפחות חה שהיה אצלי בהריון. יש אצלנו בעיר קבוצה של מכירות יד 2 ויש ממש 'מסחרה' בין לאומית זהב להריוניות מקופות אחרות שמוכרות אחת לשנייה.

אני ממש ממליצה לקחת, הריון ראשון זה הציל אותי.

הריון שני לא היו בחילות ב''ה 

רופא משפחה נותן מרשםהריון ולידהאחרונה

לא נתקלתי בעוצמה שלא נותנים

בהיפראמזיס זה לא תמיד רלוונטי

אולי יעניין אותך