שולחן שבת...אנונימי (פותח)
איך מנהלים אצליכם שולחן שבת?
כולם חייבים לשבת ולשיר עד אחרי הברכה?
יורדים מהשולחן כשרוצים? או צריך לבקש רשות?
מי מנהל אותו? אבא? אמא? הילדים? לא מנוהל אלא זורם?
וגם אם אפשר לתת רעיונות מקוריים ויצירתיים ליצירת אוירת שבת שמחה בשולחן השבת.
משהו שאנחנו מקפידים עליו בע"הבוזי נוזי
זה לכתוב במשך השבוע את ההתגברויות של הילדים: מה היה קשה לעשות ובכ"ז עשו. או מצוות ומידות טובות שהראו. לכל ילד יש פנקס שבו אני כותבת את ההתגברויות שלהם ואז- בשולחן שבת יחד עם הקינוח הגשמי, אנחנו נהנים גם מקינוח רוחני- מקיריאם את ההתגבריות של הילדים.
וסתם ככה- כשאנחנו רואים שהסם סיימו ומתחילים לשחק עם האוכל וכו', אנחנו מבקשים שהם ירדו מהשולחן וימשיכו את המשחקים במקום אחר. מזמינים אותם לקראת סוף הארוחה לדבר תורה , שיר וקינוח...

נראה לי שזה גם תלוי בגיל של הילדים וכמה הם יכולים לשבת .
שולחן שבתאנונימי (פותח)
אצלנו, מתחיל במריבה: אני ליד אבא, אני ליד אמא, לא נכון - אני...
ממשיך בקיטורים - למה שרים כ"כ הרבה.
אפשר לברך לבד? גמרתי לאכול...
אני יודעת שזה נשמע רע ובכל זאת יש מתיקות לשולחן שבת, הילדים ב"ה מתחילים לגדול (הגדולה עוד לא בת מצוה), והם מתחילים לרצות לספר דברי תורה 'מושקעים' יותר, ובוחרים שירים עדכניים ששמח להם לשיר אותם, וגם ממשיכים לריב...
אבל האור בקצה המנהרה מתקרב... באמת, אני רואה אותו.
בנו לכם מסגרת זורמת, שמחה, אוהבת והאור יגיע.
נישמע כל כך מוכראנונימי (פותח)
לדעתי, עם הזרימה החפשית - טוב שלאבא יש איזה ניהולד.
של שולחן השבת. זה תורם למבנה הבריא של המשפחה.
יש לי בעיהנחשונית
עם בעלי בקטע הזה: הוא לא למד בישיבה או משהו. אבל זה גם אופי כזה. והוא פשוט לא ממש מנהל את שולחן שבת. עושה קידוש לא ממש מרומם, מהר מהר בולע מילים, לא מכין ולא אומר דבר תורה, זמירות תמיד צריך להזכיר לו וגם אז עושה טובה, לא מקפיד על סדר ושקט כשצריך ומצד שני גם לא עושה שמח. ובכלל פשוט יש הרגשה שאין מנהל לשולחן הזה, אין ראש משפחה, גבר. אני מוצאת את עצמי נאלצת הרבה פעמים לקחת סמכויות שלו, כמו להתחיל זמירות, ואני שונאת זה. התפקידים מתבלבלים. ואז הוא בא בטענות שאני לוקחת לו את המקום. ואני אומרת: אם היית עושה את תפקידך, לא הייתי נאלצת להיכנס לנעליך, הגדולות עלי ושאינני רוצה בהן.  
 נחשונית יקרהטלי10
יש אנשים שזה באמת פחות באופי שלהם לנהל שלחן שבת והם יותר רואים בו מפגש משפחתי רגיל.
ואת צודקת ברצון שלך שיהיה בשולחן השבת קדושה והתרוממות רוח.
נראה לי שבהקשר לזה נאמר הפסוק "חכמת נשים בנתה ביתה" ועליך לנווט את השולחן בחכמה.
כלומר, לשאול אותו לדעתו, 'האם הוא מעדיף לשיר עכשיו, ואם כן איזה שיר'? או שאולי מעדיף לומר דבר תורה.
לשאול אותו על מה דיבר הרב בבית הכנסת (את הרי לא היית שם..)
וכך את מאפשרת לו להחליט מצד אחד, ומצד שני את מכוון אותו.
מבאס ממשאנונימי (פותח)
המלצה שלי: תבקשי כמה ימים לפני שבת שיכין איזה דבר תורה בשבילך לשלחן שבת וכשהוא יגיד, תהללי אותו, תחמיאי, תפרגני ותדגישי כל הערב כמה שזה שימח אותך ואיזה כיף זה דבר תורה של אבא ואיזה חכם מה שאמר וכו'.... ככה תעשי כמה פעמים עד שזה כבר יבוא לו לבד הדבר תורה וגם הרמה של הדברי תורה תעלה בע"ה.
אבל לפני הכל --- תתפללי על זה.

אצלנו קוראים הלכותשבתאו הלכות לכל יום ויום -ספר כזzmil
כל אחד בתוכו קורא-איש לא יעדר
ואחותי בת 6 לא יודעת לקרוא אז היא חוזרת אחרינו
אני מכירה את זה מקרובאנונימי (פותח)
גם אני עברתי את זה ועדיין עוברת, לפעמים.
פשוט צריך לתת "דחיפה" וחיזוק לבעל, לבקש ממנו יפה ובעדינות (כי בעצבים שום דבר לא הולך)
שישיר לנו משהו, שיגיד איזה דבר תורה לילדים. גם לילדים אני אומרת: "ששש. . . אבא עכשיו אומר דבר תורה, כולנו מקשיבים בשקט".
אני משתדלת להיות המתווכת, הדמות שמאחורי הקלעים ולגרום לבעלי להוביל את העניינים.
זה לא תמיד קל, לפעמים זה סוחט ממני הרבה כוחות נפשיים, אבל אני מאמינה שעוד בקרוב אראה את האור!
ההשקעה שווה!  למדנו זאת מרחל, אשת רבי עקיבא.
אל תתייאשי! את לא לבד!
מאד מבינה אותךכלנית1
אצל אחותי המצב דומה. בעלה לא למד בישיבות והיא התחזקה מאד מאד משך השנים. נוצר מצב שהיא זו ששרה ומובילה את הזמירות והיא ובעקבותיה בתה הנשואה אומרות דבר תורה. בבית שלה הבת הנשואה גם אומרת דבר תורה מיד אחרי בעלה שהוא בן תורה. אפילו בארועים משפחתיים, היא אומרת דבר תורה. אני לא מתלהבת שאשה אומרת דבר תורה בציבור ואני, למרות כל הידע שלי תמיד ברחתי מזה ואף פעם לא אמרתי ד"ת בציבור אפיל של המשפחה המורחבת.
במשך כמה שנים היינו מוזמנים לליל הסדר ופתאום מצאנו את עצמנו עושים ליל סדר לבד שנה אחרי שנה ונורא חבל לי שבעלי, עם כל הידע התורני, לא מגיע למה שאחי עושה, מוסיף המון רקע וחיים להגדה ואילו אצלנו בבית עייפים וגומרים מוקדם ובלי הרבה חיות, כי לבעלי לא היתה אווירה מיוחדת בבית, כך שלא היה ממי ללמוד.
שולחן שבתחליb4
מעניין היה להציץ  ולקרוא פה..!
הופתעתי שכתבו שהילדים רבים איפה לשבת- אני רגילה שיש בגדול מקומות קבועים.
 ברור שלפעמים זה משתנה אבל  אם זה כמו סבא -סבתא אז  ברור איפה כל אחד ישב- כלומר- מה השינוי שיקרה.  אבל שיש אורחים אחרים  אז האמא מחליטה בגדול איפה ישבו האורחים, (רצוי שתעשה אם  כמה שפחות שינויים בישיבה) , לעיתים נדירות אני זוכרת שקצת התלוננו שהינו קטנים מהשינויים וברור שיש מקום גם לשמוע את הילדים כאשר יש שינויים ושהאמא תחליט את ההחלטה הסופית.).

אצלנו באמת גם די האמא מנהלת .. אבל זה גם זורם כלומר- אחים שלי מביאים שירים "חדשים" מהישיבות, אנחנו יכולים להגיד דבר תורה אם מתחשק לנו וכו'.., לא צריך להיות כל הזמן בשולחן- יש לנו גם זמן להפסקה לקריאה או למנוחה בספה... בסעודה בצהרים זה יותר גדול ומובנה ובלילה זה די תוך כדי ..... , יש זמנים כמו דבר תורה, שירה וכו' שצריך די להיות בשולחן.

דבר תורה- אצלנו בבית לרוב אבא שלי קורא דבר תורה מעלונים של שבת... אם קשה לבעלים שלכן להגיד שיקראו.. -פשוט וקל  

שיהיה לכם  שבת - שלום! אין כמו שירי שבת..!
בן  שגדל בשולחן שבת עצובאנונימי (פותח)
אני היום אב ל3 ולמדתי מתוך העצבות ששרה אצל הורי בשולחן השבת מה ההפסד ואני ומשפחתי נהנים מכל רגע בשלחן שירים סיפורים שלי סיפורים שלהם משחקים,
שולחן שבת נמשך כמעט 3-4 שעות !!!

מספיק להתארח בשבת אצל אנשים אחרים ע"מ ללמוד רעיונות לשולחן ולהשתדרג.

שבת שלום !!
3-4 שעות?! אני לא מסוגלת לשבת כ"כ הרבה זמן!!מאמע צאדיקה
אתם לפחות קמים לרקוד או להגיש או משו שישחרר את הרגליים?
איזה יופי!!ילדה זיגזגאחרונה
זה מה שנקרא שמתהפך לטובה.
הכח של הרצון . והיכות לבחור משהו אחר ממה שראית.
ונחשונית, אולי תשאלי אותו, איך הוא היה רוצה את שולחן שבת, ואם יש פינה קטנה שהוא כן היה רוצה שתהיה באחריותו, רק בשביל לשמח אותך.ועל הפינה הזאת תסץכלי עם כל ההתלהבות ותגידי לו עליה תודה.
אצל בעלי זה קצת היה ככה , כי היה לו מוזר להיות בשולחן שבת לבד, וכשבאו אורחים פתאום הוא התחיל להיות מנהל הסעודה.
יש ( לפחות אצלי) יצר הרע של שבת- לצפות להיי ,התעלות, ומשהו כזה מושלם,(מעין עולם הבא,לא?) ואז זה גורם להפוך- להתאכזב להתבאס ובסופו של דבר גם לבאס..
אז מה שאצלי עוזר (לפעמים) זה לנסות דווקא בשבת לחשוב על מה שיש לי, מה שאני אוהבת בעצמי/בעלי/הילדים/החיים שלי.
פעם אני מתגברת ופעם הוא, אבל אני משתדלת...
מקווה שלא חפרתי
ושיהיה לכולם שבת שלום ושולחן שבת שמח
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך